- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BFeco #101664 üzenetére
Köszi, de már visszaadtam a notit. Ha eljut hozzám újra, akkor megpróbálom ezt, bár a vállalati környezet nekem idegen, azért nem is merült fel, hogy hálózaton keresztül ezt egyáltalán meg lehet-e oldani...
Ha sikerülne, a BIOS (UEFI?) akkor is jelszavas marad, nem tudom, esetleg egy frissítés kiütné-e a jelszót, de gyanítom, hogy nem.
-
válasz
Ganz-[HUN] #101548 üzenetére
Itt van nálam a noti, de sajnos M.2 SSD van benne, nem tudom legyalulni, mert nincs hozzá lapom, amibe beletegyem. Nem tudom, ha az SSD-n nem találna BOOT lehetőséget, akkor az USB működne-e, mert a BOOT menüt elérem, de 2 opció van benne: SSD és LAN. Hiába dugok be (Rufus-szal készült) GPT-s pendrive-ot, vagy USB-s DVD meghajtót, nem jelenik meg az eszközök között...
-
válasz
Ganz-[HUN] #101543 üzenetére
Nos, itt a BIOS-t el kell felejteni, mert jelszavazva van. Azért gondoltam a WinToUSB-t, mert akkor elvileg nem tűnik fel neki, hogy más a rendszer, csak betölti a vinyóról.
-
válasz
Ganz-[HUN] #101541 üzenetére
Hú, leakadtam. Arra gondolsz, hogy kiveszem a vinyót, leformázom, majd WinToUSB-vel rárakok egy rendszert, visszarakom a vinyót, és ő majd felépíti, mivel úgyis a vinyóról tölti be?
Hát ez eszembe se jutott...
-
-
Üdv mindenki!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy ThinkPad L580-as, amire Windows-t kellene telepíteni pendriveról, de nem tudjuk kiválasztani, hogy arról töltse a rendszert. Valami boot agent bejön, de azzal sem megyünk semmire, a BIOS-ba lépésnél meg egy lakatod ad be, gondolom jelszavas.
Nincs nálam a noti, egyik ismerősöm kért meg, hogy találjak valami megoldást, de kifogytam az ötletekből. Van valami módja, hogy működésre bírjuk? A jelszót persze nem tudják.
Köszi a segítséget előre is!
-
-
válasz
donjohnson #101222 üzenetére
Már csak ettől remélek valamit...
Gond annyi van vele, hogy 100 indításból 1x csinál olyat, hogy rózsaszín a képe. Gondoltam szalagkábel, de akárhogy mozgatom, nem jön elő a hiba, és amikor előjön, akkor sem múlik el a mozgatástól. Ha ez a rózsaszín csíkos tünet jelentkezik, akkor utána rendszertöltés közben kékhalált dob (annyi azért látszik rajta, hogy kékhalál akar lenni), majd pár indítás, és megint elmúlik. Amikor nem jön elő rajta induláskor, akkor használat közben már nem csinálja.
Gondolhatnánk, hogy videokártya baj, de a srác, akitől kaptam, így használta már évek óta. A gép stabil, nem tudom előidézni a hibát. AIDA64 stibilitásteszt probléma nélkül lefut, Memtest86+ szintén. Az adapter kisebb teljesítményű volt, ezt induláskor szóvá is tette, kicseréltem nagyobbra (eredeti), de ugyanaz...Cseréltem benne memóriát, azóta mondjuk nem csinálta a fesztivált, de csak párszor indítottam.
-
Üdv mindenki!
T410-esen szeretnék BIOS-t frissíteni, de nincs akksim hozzá, és az updater program panaszkodik rá.
Találtam olyan megoldást, hogy át kell írni 2 fájl nevét, és úgy hozzáadni a frissítőhöz, de nem tudom, ez biztonságos-e.Tud valaki segíteni ezzel kapcsolatban?
Köszi előre is!
-
-
@ (#96269) Tikakukac: Persze, ismerem a folyamatot, sok a kókler a szakmában. Vállalnak 1 hónap garit, aztán onnantól lesz, ami lesz.
@ (#96270) Tim82: Ha ez a GPU köztudottan ilyen vacak, akkor nem rugózok a témán. Kicsit küzdök még vele, hátha mégse ez a baja, de nem fogom reballoztatni.
Van egy tag, akinek el szoktam vinni a gépeket, az eredmény, hát so-so, van olyan gép, ami már 2 éve megy, de előfordult, hogy 1 hónap se kellett, és lehalt megint.
@ (#96280) azbest: A kijelző teljesen sötét. Az lenne a legjobb, ha nem GPU hiba lenne, ezt kellene behatárolni. Pár órát áldozok rá az életemből, de ha nem jutok előbbre, elbontom.
Ez a GPU reball biznisz sajnos sokszor rossz, mert feljavítanak izmos hardvereket, eladják, de rövid határidőn belül a legtöbb meghal úgyis...
Volt itt egy tag, anno ő 5-ért reballozott, hitegette nekem, hogy milyen profi, még a chipet is kicseréli, mert neki "forrásai vannak", de mondtam neki, ennyiért nem lehet megcsinálni, aztán ejtettük a dolgot. -
válasz
Tikakukac #96266 üzenetére
Csak lelestem a pontos konfig alapján. Ez az a gép.
Ilyen kártyát ír: PCI Express x16 - NVIDIA Quadro NVS 140M - 128 MBA "rendes reball" mindig érdekes kérdés, mit jelent a "rendes" ugye.
-
-
-
Üdv, hölgyek / urak!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy Lenovo T61 készülék, aminek be kellene határolni a hibáját. Töltőt csatlakoztatva elindul magától, ventilátor felpörög, majd leáll, kb fél percig megy tovább a noti, majd csippan egyet, és kikapcsol. Bekapcs gombot nyomva újrakezdődik az előbbi kör.
Egyelőre nem volt időm mélyebben beleásni magam a témába, néhány egyszerűen megoldható próbát tettem: minden szükségtelen alkatrészt (DVD meghajtó, BT, WiFi...) lehúztam, adaptert, procit, ramot kicseréltem (persze egyesével), de nem vezetett eredményre. A hűtőfelület alatt minden frankón melegszik (langyosodik), emiatt remélem, hogy a lap nem halt meg.
Ennyire jutottam. A tünetek alapján hátha ti rá tudtok bökni a hibára, és megspóroltok nekem jópár órát.
Köszönöm a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Anime filmek és sorozatok
- iPhone topik
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest