- LG G8X - kettőn áll a vásár
- LG V40 ThinQ - olajozott gépezet
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- iPhone topik
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Google Pixel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
xcds
őstag
válasz
Chaser #56177 üzenetére
Azt kell mondjam, hogy lehetne hűvösebb is. Amit tőled vettem T500-at, itt van az ölemben. 44 foknál kapcsol be a venti, de még filmezés közben is sokat megy passzívan. Ha meg csak netezek, full passzívban megy. Hűvösebb alulfeszelés nélkül, mint az inteles 0,875V-on. Egyszerűen nem tudom felfogni, az ideg szétb....
Arra gyanakszok még, hogy a ramok jobban melegszenek a másikban, mert a touchpad alatt elég meleg volt az alja. És ha úgy átmelegíti az alját, akkor fűti a gép belsejét rendesen.
-
Francia91
veterán
válasz
Chaser #56177 üzenetére
Nálam is átlagban 10 fokot csökkent a CPU hő
Amit észrevettem, hogy mióta alulfeszeltem a P9700-ast, az ATI sem olyan forrófejű. Alulfeszelés előtt, War Thunder alatt felment 85 fokra, mióta alulfeszeltem, azóta nem ment 79 fok fölé. Gondolom jótékony hatással van rá, hogy a hűtőnek kevesbb CPU hőt kell elvezetni, ezáltal többet tud az ATI-ről -
maxinteger
csendes tag
-
-
xcds
őstag
válasz
Chaser #56107 üzenetére
Metal T400-ánál alacsonyabb értékek már nem nagyon vannak sztem. T400-500 között már nemigen van különbség. Ill amennyi a szérián belüli szórás.
Igen, az atis T500-nak 3 hőcsöve van, az intelesnek csak 2. Komolyabb az ati-s hűtője. Vmiért nekem az ati-snál a tpfancontrol kiírja a gpu hőfokát is és most is az pörgeti a ventit. Pedig le van tiltva biosban és az inteles rendszere van ráklónozva. Franciánál meg nem láttam a listában, pedig neki is ati-s van.
A ramok is tudnak melegedni. az egyik gépben nekem 8giga van, az forró is tud lenni ott, amelyikben 2, az meg max langyos.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Chaser #56021 üzenetére
Te már eleve feltételezed, hogy sz@r.
Garancia itt is van. Max nem kopognak be az ajtómon...Lehet nem is akarom. Smartservice-nek jó híre van. Tudom, hogy oda kell csörögnöm, és megmondják mi legyen.
DE ez már megint a házassági szerződés esete...még el sem kezdődött valami de már készülünk a problémákra. Én azt várom ettől a géptől, hogy ne legyen garanciális ügyintézéses történetem...De mivel munkaeszközt veszek ez max akkor lenne kidobás, ha az a pénz nem térülne meg a munkával amire vettem...vagyis szervízben töltene 3 évet és a végén visszaadják, hogy nem jó, és lejárt a gari...erre akkora az esély mint a holnapi világvégére.
Nyilván azért mielőtt ennyi pénzt kiadnék biztos körbenézném a piacot, de az új HP-k is olyanok mint egy vödör takony...Dell...hát jó a gari...ezen kívül tud mást is?!Ha le akarom fedni az igényeim akkor valahol kompromisszumot kell kötni...ki itt, ki ott enged...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Chaser #56015 üzenetére
Nekem csak a felbontás a 4 mag és a 4 slotos memória vonzó ami inkább már w540 lenne...a grafikai rész annyira nem hoz lázba...Plusz vagyok olyan hülye, hogy tetszik ez a szögletes és fekete doboz...utálom a csicsát. Ami ennél több az már az...A többi gyártó meg...látjuk mi történik.
Na bele ért a kezem a bilibe.. -
xcds
őstag
válasz
Chaser #55918 üzenetére
Nem tudtam. Most megnéztem, hogy ha P8400-nál bekapcsolom, akkor van 8,5 meg 9-es szorzó is. a 8,5-nél megy 2,26GHz-en, 9-esnél pedig 2,4GHz-en. Viszont mindkét esetben az IDA-hoz beállított feszt használja. Ha kikapcsolom az IDA-t, 8-as szorzón (ami itt 2,128GHZ) megy szépen alapfeszen.
-
btudos
nagyúr
válasz
Chaser #55899 üzenetére
Delleknél nem szigetes a billentyűzet, igen gáz lenne, ha ott is lenne ilyen jelenség. Egyébként minden szigetes gép világítása ilyen, bizonyos szögekből még a Macbook Air billentyűi alatt is belátni, ez a szigetes kialakítás átka. Cserébe így a billentyűk kontúrja is világít, nem véletlen ez a kialakítás. Asztalon, vagy párna nélkül ölben használva nekem pont jó, de főleg a jobb gépelési élmény (puhább, csendesebb) az, ami miatt sokkal jobb a backlit billentyűzetnek a normál magyar non-backlithez képest.
-
lacus83
senior tag
válasz
Chaser #55761 üzenetére
Ez az,hogy passzív mégis pörög,de inkább le@@@@om
Had csinálja a dolgát Bios szerint.Ami gyári az gyári,nem véletlen találták ki úgy ahogy,főleg ez azért Thinkpad
A mai napi hűtő rendszer kifújás pedig sokat segített
Ya meg ismerős Acer 5637 tipusú laptopjának telepítése közbeni venti hangja meggyőzött,mi a különbség -
csubuka
addikt
válasz
Chaser #55670 üzenetére
Ha majd ráérsz és ebből kerekedik egy teszt az tuti érdekes lesz
Akkor viszont benéztem valamit, mert olyat a 6-os throttlestopban nem találtam, hogy minden szorzóra külön-külön feszültség értéket állítsak be... A feszt csak a set multiplier bepipálása után tudom állítani, az meg egy fixre beállított feszültséget alkalmaz majd minden szorzó esetében és fixálja a szorzót, a speedstepet kikapcsolja...(de akkor tévúton járok eszerint...)
-
MrSealRD
veterán
válasz
Chaser #55668 üzenetére
ThrottleStop miben jobb? Lehet megnézném...
Nyilván nem vár el senki extrém fogyasztáscsökkenést egy alulfeszeléstől, de hőmérsékletből itt olvastunk már nem egyszer 10fokos javulásokat. Ha nem pörög a venti az jó a fülnek és jó az akkunak is...a cpu fogyasztásról nem beszélve. Igaz másabb lehet a helyzet a T500-aknál, de nekem T61-en elég sokat hozott, hogy egyszer megcsináltam az összehangolást és azóta csak élvezem a jótékony hatásait...
(#55670) Chaser:
Ez így rendben is van, de ehhez igaznak kell lennie annak, hogy ugyanazt a feszültséget képes stabilan elviselni 2400-on is mint 1600-on... -
csubuka
addikt
válasz
Chaser #55668 üzenetére
Akkor jól láttam, hogy a throttlestopban a proci feszültségét egyetlen szintre lehet belőni, max szorzón és ennyi a beállítási lehetőség... ezt meg P8600 esetében 1V alá kell vinni lehetőleg tesztelgetésekkel, ameddig stabilan bírja és ennyi... (nem is gond, hogy a szorzókkal nem kell bajlódni külön-külön, ha amúgy sem számít szinte semmit
)?
-
-
-
-
tamas.nick
aktív tag
válasz
Chaser #55570 üzenetére
T400-on volt antenna LED, de a T420-asomon nincs, csak WiFi/BT/HDD
Van még 90 Wattos csiripelésmentes adaptered?@Kbali: Van SIM foglalat
Más, újratelepítettem a Win7-et és azóta nem sikerül felraknom az Intel Wi-Di-t, azt írja, hogy nem kompatibilis eszközt használok, újratelepítés előtt sikerült valahogyan felraknom. Telepítettem a System Update + Win frissítéseket, az Intel oldaláról töltöttem le a Chipset/HD Graphics/WiFi drivereket, de hiába.
-
chab7
addikt
-
-
Taoharcos
aktív tag
-
válasz
Chaser #55279 üzenetére
Hali!
Én tavaly november óta használok egy 250-es Samsung 840 Basic-et a T510-emben. Virtuális gépeket is szoktam róla futtatni, minden szép és gyors. 4,18TB írással 98%-os a kondíciója, de ez semmit nem jelent. Ahogy láttam, bő 300TB felett szoktak tönkremenni, így több, mint 70 évig bírnia kéne.
Azt hozzátenném, hogy ha néha torrent fut ezen a gépen, akkor ahhoz az ultrabayt használom. Szóval TLC MLC...tök mindegy.
-
Francia91
veterán
válasz
Chaser #55151 üzenetére
Én is vehettem volna 50k-ért ütött-kopott T500-at, de inkább kiadtam 65k-t egy patika állapotúra,nekem megérte, olyan mint egy új masina. Igaz, hogy FPR-t utána vettem hozzá, de ez már nem akkora érvágás
Ismerőseim is inkább fizetnek egy picivel többet, csak hogy ne leharcolt masinát vegyenek -
-
csubuka
addikt
válasz
Chaser #54876 üzenetére
Szia!
Nekem is olyan helyzetem van, hogy "van hangja a gépnek", egy T400 ati-s lehetőséggel de egyelőre biosból offolva mert win8.1-el nem akarja az igazat driverezés miatt... pedig nagyon megkímélt "alfás" gép 50 valahány napot ment össz, gyári vinyós... külsőre is valóban újszerű - bár a monitorkáva illesztése elég résben gazdag, nem tudom, hogy ez típushiba vagy csak buherálták már... (én ennek a dupláját az előző notimba kevesebb mint egy év alatt raktam, nem tudom, hogy állásában is "pasztacsereéretté" vállhat?)
Mennyire bajos újrapasztázni? Laptopon még sose csináltam, csak asztalin szoktam, mert ott egyszerű
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Chaser #54684 üzenetére
Ha már lejárt, mert régi a gép, akkor nics rá, legfeljebb közösségi support (mint itt a fórumon). Árulnak kétszázezres ártételben használt TP Workstationokat (W510, 520) is néha.
(#54685) btudos
Persze, ez érthető is, mert igényeidnek megfelelő.
Nekem azok már sajnos minigépek. Habár volt egy Asus netbookom (EeePC), azt nagyon szerettem
Az Atom proci holt gyenge volt, de keveset fogyasztott, órákon át lehetett vele akkuról netezni.(#54687) Tikakukac
Sajna engem legfeljebb a Workstation kategória hoz lázba igazán. Szeretem, ha nagy és jó ronda a masina.
-
válasz
Chaser #54632 üzenetére
Kösz.
Ez már mindenkihez:
Az amúgy normális jelenség, hogy Win7 64 klónozása után (HDD-ről SSD-re), egy program nem működik tovább megfelelően?
A TuneUp-ra gondolok, kifagy elég gyakran. Eddig nem csinálta.
Azt tudom, hogy ez elég mélyen a rendszerbe épül.
Ettől eltekintve a rendszer stabil és gyors, minden más működik. -
-
-
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Chaser #54146 üzenetére
Ja várj, szerintem nem egyről beszélünk, nekem 15"-os T60p házam van, a 15.4"-osaknak tényleg ugyanaz a zsanérjuk a T61-el. Viszont a T61-ek híresen hamar lötyögősödnek, és ha jól tudom akkor a T/W500 is ugyanolyan.
Nekem itt a fórumon írták korábban, hogy belemegy. De az előbb én két tök eltérőt linkeltem, elvileg mindkettő W500-hoz való, de akkor mégis melyik?
Elég eltérő kialakítás, nem hiszem, hogy mindkettővel szerelték volna. 2 vs. 3 hőcső, tök más ventilátor, billentyűzetre tapadó gap pad egyiknek csak a processzornál van, stb.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Chaser #54144 üzenetére
A zsanér inkább a T61/T500-ban sz@r. Nekem a Frankenpad zsanérjai igen jól húzzák. Mondjuk igyekszem is vigyázni rá.
Más: melyik az eredeti W500 hűtő? Ez, vagy ez?
És mitől halkabb, a 3 hőcső, vagy a jobb kialakítású ventilátor miatt? Vagy csak simán kevesebb hőt termel egy W500 intel gpu-ra kapcsolva? Nekem T61p-be kellene.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest