Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kamera előtt az iPhone 17 széria mintadarabjai
-
Mobilarena
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az SFF gépház mondjuk elég indok, abba nem vagyok biztos, hogy a 770 beférne...aláírom.
Mondjuk én csak modern és tágas Sharkoon házakat használok a félretró és mai gépekhez, sokkal egyszerűbb szerelni is, és a hosszú 3 ventis VGA is kényelmesen elfér.
Tápcsati nélkülieket nem szoktam választani(már ahol van lehetőség rá), még a modern, hurka, áramtermelő GTX1650- ből is a tápcsatisat rendeltem. Nem kedvelem, ha az alaplapról veszi az Ampereket, felesleges kockázat.
Mondjuk a sok, tápcsati nélküli 1650 jelenléte miatt nem volt egyszerű kikeresni a tápcsatisat, de végül az illetékes online bolt felfogta, milyet is szeretnék, és megkaptam sikeresen.
Azért a 1650 2.1GHz- re is boostol, kissé más kategória a 3DM03 is, a GTX1060 is 2GHz fölé, persze az 192bites kártya, és mégjobban elszáll.
-
válasz
Armagedown #51056 üzenetére
Valamint az alkalmazott GTX750Ti kártya is gyenge még a 3DM03- hoz is. Gyengébb procival is jóval nagyobb pontot hoz a HD6870 pld.
Ha pedig 3DM01, a teszt tényleg szép/legszebb talán, és ott is karcol a fenti kártya.
Valamint a képmentés is szabálytalan, az enyémeken látszik hogy mi mindennek kell rajta lenni, hogy hiteles legyen.
A GTX750Ti- ot máshol is láttam dícsérgetni, pedig egy alap, belépő, kis teljesítményű kártya, lényegében a korabeli gépekhez sem illik, hasonló áron, mint amin látni néha, sokkal jobbat lehet beszerezni.
A 7- es szériából a GTX770 legalább, szintén kis fogyasztás, és itt is látszik a 3DM01 teljesítmény...csak lazán.
-
Kipróbáltam a mondhatni már túl modern XP rendszeremen a 3DMark03-at. Kész voltam tőle. Ahhoz képest, hogy 20+ éves szoftver, nagyon szép... VGA-t is meggyúrogatta, 61 fokra felment a hotspot. A beállítások az alapok, egyedül a felbontáson állítottam 1280x1024-re, minden más default. Csak teszteltem, semmi érdekesség.
-
Doner
aktív tag
válasz
quailstorm #51049 üzenetére
Köszönöm! Ha az előbbi módszer nem megy ezt is mindenképp ki fogom próbálni.
-
Doner
aktív tag
válasz
jimmy399 #51048 üzenetére
Igen, én is úgy láttam. De a BF2142 HUB nak meg 4.5 kell...és azért hisztizik már a telepítésnél. Esetleg azt megpróbálhatom hogy magát a programot ami már telepízve van egy másik gépen onnan másolom ki a telepítési könyvtárat és próbalom az exe vel elindítani hátha akkor már nem érdekli nem foglalkozik vele.
-
quailstorm
nagyúr
Nincs rá hivatalos kerülőmegoldás, muszáj újabb Windowst használni.
Ha szeretnél próbálkozni, akkor a One Core API működhet. .NET telepítő pakk a "Known Limitations" alatt.
-
Doner
aktív tag
Sziasztok!
Gyors kérdés lenne egy szakértőhöz mert keresőben nem találtam!
Net framework 4.5 hogyan telepíthető xp-re? (sp 3)
Egy program rinyál miatta hogy 4.5 kell neki. A 4-et még megtaláltam, de a 4.5-re azt írja a microsoft hogy nem támogatott xp alatt csak Vista-n.De gondoltam van erre valami sufni tuning módszer.
-
Gondolom, de megvallom SLI- t még soha nem is próbáltam, illetve igen, a retró Voodoo2SLI- t, de az másfajta rendszer.
Win98 hivatalosan a 6600-6800 kártyákat támogatja PCIe vonalon a 81.98 driverrel. A 82.69 moddoltal pedig még a 7xxx sort.
Pld 82.69/Win98/3DM01/PCIe 7900GTX. -
Relatíve halk. Most próbapad+nyitott házban van, idleben olyan halk dongó, automata ventiprofillal 60% körül kezd nőni a hangja. Zárt házból azért kevésbé hallani majd. Szép állapotú kártya.
Lényegében a Win98 becsípődésemhez vettem, oda ez a legerősebb kártya, aminek van még drivere.
Meg a kettő Quadro FX4500(7800GTX) is vele jött, hasonló dizájnal :
Ezeket még ki sem próbáltam, bár az eladó tesztelten küldte.
XP alá amúgy a leghalkabb a Giga HD6870, a 3 venti ellenére is.
-
GeF7900 GTX RyZen+XP alatt :
-
Úgy néz ki megvan a fix 60 fps Crysis alatt. Beleraktam a gépbe a 750 Ti-t is.
-
Köszi, akkor elengedem az SFF-et... egyébként jópofa, hogy helytakarékos, de a tápról már én is hallottam, hogy ezekbe a brand gépekbe nem szabvány tápokat szerelnek, hanem éppen olyat, amilyet a gyártó jónak talál... Ez meg így elég gázos. Ránézésre amúgy TFX táp, de szerintem biztosan nem az. Átkondizni meg javítani egy tápot tudást és eszközöket igényel, szóval szórakozna vele a bánat.
-
gban
veterán
990-em van, ugyanígy néz ki, ezek veszett gyenge pontja a táp. Olyat meg használtban is többért kapni mint amit a gép ér. De megy hagyományos táppal is csak nem fér bele
Ha idáig jutsz te is, átépíthető normál házba csak ügyelj rá hogy minden kivezetést kiments mert panaszkodik rájuk ha egyet is nem talál -
válasz
DarthSun #51029 üzenetére
A Haswell procik tudtommal már csak mókolva használhatóak, de az Ivy bridge és a Sandy Bridge még natívan támogatott. Érdekességként körbenéztem a neten, hogy SFF méretű XP confighoz mit ajánlanak az emberek? Többen az egyik régebbi Dell Optiplex brand gépet ajánlották, amiben gyárilag egy 3. generációs Intel proci van. Melléje alacsony profilú GT 730 videókártya, ami igazából gyenge, mint a kalmopyrin, de legalább keveset fogyaszt, aktív hűtés nélkül is elvan és az XP korszakot lefedi (nyilván a Crysist kivéve).
-
Egyik sem "csalás", mindegyik hagyományos módszernek számít. Végülis a gen3- at támogatja még az XP, de azt hittem több gond lesz vele a telepítéskor. Valószínűleg azért mert SP2- től már csak moddoltakkal van tapasztalatom. SP1 meg lefagyott telepítés után, annó a régi gépemen.
-
válasz
DarthSun #51027 üzenetére
Annyiban "csaltam", hogy nem tudom mennyit számít az, hogy ez Service Pack 3-as XP? Gondolom sokat, mert ebben már több a driver, mint az eredeti XP-ben.
Szerk.: egyébként annyit csináltam, hogy a boot módot átraktam Legacyra, a virtualizálást, LAN és soros portokat letiltottam, a 4 magból 2-t kikapcsoltam. Az SSD-t Gpartedben igazítottam MiB-hez és MBR sémára formáztam, valamint IDE módot állítottam neki. Gyakorlatilag ennyi. -
Egyelőre videókártyát nem raktam bele, mert iszonyat kevés a gépházban a hely... majd megpróbálom belepréselni, de igazából ennek a procinak az iGPU-ja is elég rengeteg XP játékhoz, szóval lehet így hagyom. Képek lentebb.
-
válasz
Doky586 #51024 üzenetére
A topic(korabeli meghatározás alapján), warez OFF, de hát a modern telepítőkben már be sem írható a széria...
(automatikusan online regeltté váltja) , valamint hivatalosan már nem is vásárolható meg a stock eredeti verzió, és online/telefonon sem aktiválható. A kutyát nem érdekli ma már az XP licensze, ha valaki másképp látja, nyugodtan interpelláljon.
Itt tehát, ha valaki modernet akarna telepíteni, simán megy a telepítő, a bármelyik ON/OFFline szériát bevési, felhasználói beavatkozás nélkül.
MS- t már rég nem érdekli az XP széria, ami aktuális esetleg még - Win10 mai verzió, melyről hivatalos licensz esetén, Win11- re is frissíteni lehet.
Meg persze a Win7Pro of Refubhised PCs, amiről simán Win11- ig lehet frissíteni, persze ehhez kell a default MS fiók reg. -
-
Linux is egyre modernizálódik.
Igen, a madness 98 itthon 3 embert érdekel, világviszonylatban kb 10 emberkét, azért elég jó a hazai arány sztem...
Igen, egy kolléga mondta, a retró topicban, hogy a retrót csináld úgy hogy magadnak jó legyen, ha esetleg más is érdeklődik a szál után, az csak szimpla +pont.
-
válasz
DarthSun #51021 üzenetére
Örülök hogy érted az agyi becsípődésemet
Szerintem nem becsípődés, sőt, az sem biztos, hogy mindig célravezető, ha a tömeg után mégy. Én Windows helyett már kb. 90%-ban Linuxot használok, ami miatt mások néznek rám ferde szemmel. Ez van. Szerintem egy életkor után már megunja az ember a másoknak való megfelelgetést és inkább a saját útját járja, amit én személy szerint egészségesebbnek gondolok.
-
Miben veszi fel a versenyt egy Windows 98 egy Windows 10-zel, vagy egy bármilyen Linux rendszerrel? Kb. semmiben.
Pld a 3DMark01/Win98 világrekordban:
Ez teljesen rendben van.
Örülök hogy érted az agyi becsípődésemetde sose lesz belőle egy mindenre fogható modern rendszer
Nem is cél, csak az hogy a korabeli XP címek fussanak rendesen - amúgy kb a 90%- uk fut Win11 alatt is, de a feeling nyilván más.Oké, holnap jelentkezem.
Ultra kíváncsi vagyok, előre is köszi a szabályos képmentéseket.
Amiatt is, mert a telepítés nem megoldható, az Általad vázolt módszerrel, tehát a stock XP kizárt hogy felmenjen arra a gépre.
Akár USB, akár extUSB, akár SATA/IDE alaplapi csatolással, a gyári XP- ből mindegyik driver hiányzik a real-time telepítéshez.SATA alaplapi csatolással esetleg felmehet, mint korábban említettem, de ahhoz kb nagy szerencse kell, hogy telepítés közben a régi XP driver ne dobja el a telepítő médiát.....
....szóval, kíváncsi leszek.Ha nem sikerül, márpedig valszeg nem fog
, akkor nyugodtan keressél itt a továbbiakért, őrűtt szívesen segítek hogy másnak is legyen madness XP- je.
Meg persze a Win98- ban is, hogy a legmodernebb gépen is jelen lehessen, minden idők legjobb oprendszere...
RyZen/Win98 of champion of Ultra PCs
-
Szirtimorc
senior tag
Úgy szoktam telepíteni pendrive-ról, hogy van egy Sergei-féle WinPe-s boot pendrive-om, arra rámásolom a kívánt Wiindowst az ISO-jából egy könyvtárba, és a Winpe alatt van olyan menüpont, hogy windows telepítés és simán megy.
Lehet még az AHCI driver is be tudod rakni vele (nem próbáltam) -
quailstorm
nagyúr
Integral XP mondjuk pont nem egy fanatizmus szüleménye. Az csak egy svájcibicska lustáknak, akik nem szeretnek kínlódni és szenvedni. Ami abban van az kb. ugyanaz, mintha magad telepítenél minden frissítést és .NET keretrendszert, meg még benne van könnyítésnek a csomó driver is. Szemét meg vérpistike dolog nincs benne.
-
válasz
DarthSun #51014 üzenetére
Igen, de a Win98 és XP driverek ma már RyZenre is kidolgozottak.
Kérdés, hogy minek? Miben veszi fel a versenyt egy Windows 98 egy Windows 10-zel, vagy egy bármilyen Linux rendszerrel? Kb. semmiben.
Másrészt hobbi nálam, a minél újabb gépre, minél régebbi oprendszer.
Ez teljesen rendben van.
2GB szegmensbeosztás/128GB RAM : erős gépen számtalan szál futtatható, a kibővítetlen, alap 3.3GB- al csak egy nagy szál, vagy több kisebb elavult...nagyon nem mindegy...
Oké, de egy teljesen elavult rendszer, mire használsz ki annyi szálat? Szerverként nem használhatod, mert nem lehet kiengedni a netre. Ránéztem erre az Integralra, de igazából a véleményem, hogy egy maroknyi fanatikus rajongó pofozgat egy ~24 éves rendszert, ami szép és jó, de sose lesz belőle egy mindenre fogható modern rendszer. Nincs anyagi forrás, nincs elég ember, nincs elég idő.
Várom a szabályos képmentéseket, a 3th- ra telepített elavult XP- ről.
Oké, holnap jelentkezem.
-
Igen, de a Win98 és XP driverek ma már RyZenre is kidolgozottak.
Másrészt hobbi nálam, a minél újabb gépre, minél régebbi oprendszer. A Win98 3DM01 világrekordom is így született.
DOS is kidolgozott már, pld mai alaplapi hangkártyával is.3. gen driverei fent vannak, az igaz, de azok már a telepítés után frissíthetők, tehát az elavult gyári XP nem fog felmenni azok nélkül, csak ha előre beleintegrálod a telepítőbe.
2GB szegmensbeosztás/128GB RAM : erős gépen számtalan szál futtatható, a kibővítetlen, alap 3.3GB- al csak egy nagy szál, vagy több kisebb elavult...nagyon nem mindegy...
Neked is szép napot, szép estét, szép álmokat. Várom a szabályos képmentéseket, a 3th- ra telepített elavult XP- ről.
-
válasz
Attila0 #51007 üzenetére
Én nem mondtam, hogy ilyet vegyél. Van egy másik XP gépem, abban egy LGA775 lap van egy E5500 kétmagos procival és VGA sincs benne, csak az alaplapra integrált. A Warcraft 3, a Quake 3 és más korai Windows XP és Windows 98 játékok vajsimán futnak rajta. Én csak azt írtam le, ami már nagyon erős (kivéve talán a VGA).
-
válasz
DarthSun #51008 üzenetére
modern gépre, elavultat szeretnél telepíteni.
Nem teljesen értelek, hiszen te telepítesz Windows 98-at meg XP-t egy Ryzenre, ami szerintem totál baromság, de hát azt csinál mindenki, amit akar. Továbbá ott vannak a 3. gen alaplapom XP driverei fent a gyártó oldalán, azok is biztosan csak véletlenül kerültek oda.
GTX 750 Ti - a hetes szériából az egyik leghurkább darab
A Windows XP játék éra kb. 2001-től tartott 2009-ig, akkor jelent meg a Windows 7. Azt az időszakot igencsak lefedi a 750 Ti. Én amit eddig játékot adtam neki, azzal nevetve elbánt, egyedül a Crysissal nem bírt el (~40 FPS), de hát az Crysis.
szintén félrevezető infó, 128GB- ig nyugodtan és lazán szabad menni,
Windows XP-vel??? Aztán mégis minek? 4 giga felé pedig minek menjen, mikor a játékok a jelzett időszakban nem használnak ki ennél többet? Sőt... Ha már előbb emlegettem a Crysist, ahhoz a gyártó 2 giga ramot ajánl, azaz felét a 4 gigának.
Megsúgom - nem fog sikerülni.
Holnap válaszolok, hogy mire jutottam, neked is további szép napot kívánok!
-
válasz
Attila0 #51007 üzenetére
Mint láthatod az előző hsz- emben, a Rowon kolléga által adott infó félrevezető.
Az XP ma már P-III- tól a legmodernebb gépekig jól telepíthető, csak megfelelően ki kell választani, hogy melyik gépre, melyik verzió.
A gyári viszont semmiképpen nem javasolt, ez az egy MS oprendszer, ahol a stock használhatatlan.
PIII(esetleg még a P-II is) - Blade SP2
P4-S775 - FreeDom
Felette - Integral XP
Ennyi... -
Intel 4. genig támogatott hivatalosan - téves, csak 3. genig támogatott, a 4. genhez már moddolt, modern driverek kellenek.
4 giga fölé értelmetlen menni - szintén félrevezető infó, 128GB- ig nyugodtan és lazán szabad menni, mivel a modern driverekkel kezeli, persze a gyári nyilván itt már elavult, semmi értelme azt telepítgetni, csak a bosszúság jöhet.
GTX 750 Ti - a hetes szériából az egyik leghurkább darab, itt már érdemes használni legalább a GTX770- et minimum, mivel ha már hetes széria, akkor legyen is valami erő benne, ne csak mint a Trabantban, hogy pörög mint állat, de nincs semmi teljesítmény...Tudom, ez így most erős... Ám, ha fel tudod telepíteni a stock XP- t 3th- ra, és fut is rendesen, valamint magasabb teljesítményt érsz el, mint a moddoltakkal, akkor tudunk tovább interpellálgatni
Ilyen megállapításokat akkor érdemes tenned, ha rendesen fel tudod telepíteni, és hiteles dátumbélyegzős, nickneves, szabályos képmentéssel igazolni is tudod(ahogy pld nálam is látható).
Indok a fentiekre : már többször kértél segítséget az XP telepítéshez, válaszoltam is, hogy mi a célszerű, de ezeket figyelmen kívül hagytad, és modern gépre, elavultat szeretnél telepíteni. Megsúgom - nem fog sikerülni.
Ráadásul harmadik félnek, félrevezető infót adtál, amiatt kellet részleteznem az egészet. -
válasz
Attila0 #51004 üzenetére
A Windows XP kb. Intel 4. genig támogatott hivatalosan. Sokan erős XP gépnek 2. gent építenek, pl. i5-2400 procival. A GTX 750 Ti a kiváló fogyasztás/teljesítmény aránya miatt szintén egy nagyon jó választás. Memóriának szigorúan dual channel és 4 giga fölé értelmetlen menni. Röviden ennyi. Ja és modern SSD-kre már nyugodtan telepíthető az XP.
-
Igen.
Itt a készlet, evvel próbáld, Intel-AMD driverek is integrálva. RyZen és XeonE5- re is felment nálam, 8mag/16szál mindegyik CPU.RyZen alaptelepítés - mindent felismert, a kérdőjeles a GTX1060(nincs XP driver hozzá), az is van a gépben, mellette az FX3450(6800GS)- el rendben műkszik, valamint XP alatt a GTX980- ig van videódriver.
RAMot 128GB- ig látja, 2GB- os szegmens beosztással.
-
Igen, a sima XP is használ 2 magot/szálat simán.
A moddoltak pedig 8mag 16szálat is - többet nem próbáltam, mert ennél nagyobb procim nincs.
Gyári esetén arra kell figyelni hogy a telepítéskori magszámot veszi figyelembe. Modernizáltnál nem lényeg, mert már benne van a sokmagot automatikusan érzékelő driver.Belső SATÁ-val csatolom az optikát, csak a gépen kívül lesz.
Talán úgy felmegy, de kíváncsi leszek sikerül-e. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S7 S27A700NWP 27 UHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest