- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
atesss #120459 üzenetére
nalam itt talalhato minden: /sys/bus/acpi/drivers/battery/PNP0C0A:00/power_supply/BAT0
A PNP0C0A:00 helyett lehet mas konyvtar lesz neked a battery-n belul, abban lesz a power_suply es a BATx.
manufacturer, serial_number, model_name, energy_full_design fajlok az erdekesek neked elso korben.
-
vargas0502
tag
válasz
atesss #120414 üzenetére
Ezek a belső aksik tudnak érdekes dolgokat produkálni. Nálam pl. a w550s-nél a belső aksi konkrétan fel volt púposodva és szépen ment. Már úgymond ki is "kandikáltak" a cellák és csak úgy vettem észre, hogy kezdte felnyomni a műanyagot.
De tökéletesen ment, az az érdekes. Nem jelezte a szoftver sem, hogy probléma lenne az aksival.
-
atesss
addikt
válasz
atesss #120389 üzenetére
Érdekes darab ez az X270. Egy SATA helyre átalakítóval berakott M.2 SSD van benne.
Konkrétan egy Samsung MZVLW256HEHP-000L7 PM961 256GB PCI Express 3.0.
Ez amúgy gyárilag a Lenovo álltal lett ilyen átalakítós varázslással megoldva ?
Akkor USB-s olvasóm az legalább van hozzá.Na viszont úgy néz ki az alaplapom nem halt meg !
SSD nélkül, a külső mellett a belső akksit is lehúzva most elindult a gép.
Mi lehet a baja, lehet a belső akksi zárlatos ?
De belső akksi nélkül, csak a külsőről is lehetne biztonságosan üzemeltetni ugye ? -
Tim82
félisten
válasz
atesss #120381 üzenetére
Ha 2280-as az SSD és a 2,5" helyen van, akkor NVME.
Ha 2242-es SSD és a WWAN foglalatban van, akkor valószínűleg M.2 SATA.
Ha adatmentéshez ilyen külső házat veszel, mint pl. Silicon Power PD60, az mindkettő fajtát kezeli.
-
Tim82
félisten
válasz
atesss #117140 üzenetére
Nem hiszem, hogy az itthoni átalakítók bármiben is különböznének Aliexpress-es társaiktól, szóval szerintem igen.
Ami a rendszerbelakást illeti, szvsz egy Macrium Reflect vagy hasonló klónozó alkalmazás használatával oly mindegy, mennyire belakott rendszert klónozol át egyik meghajtóról a másikra.
-
mahi1
csendes tag
válasz
atesss #117003 üzenetére
A 80-as szériás gépek keresettebbek és magasabbra árazottak a hivatalos Windows 11 támogatás miatt.
A régebbi gépekre a legújabb op.rendszer csak voodoo varázslattal megy fel, ez sokakat elriaszt. Meg az is félelmetes, hogy már csak párat alszunk és szinte napra pontosan 3 év múlva a Windows 10 lehúzza a rolót .
Én nem vagyok félős és nem hatnak rám a Jedi elmetrükkök (Win 11), ezért bátran beruháztam T560-ba, meg majd pár hónap múlva egy X270-be. Szerintem ezek most a legjobb ár/érték arányú gépek a piacon.- Anyu, kinyithatom az ablakokat?
- Igen Bill, csak ne csinálj belőlük rendszert! -
Tim82
félisten
válasz
atesss #116996 üzenetére
Német nyelvű összehasonlítás, de azért feltehetően elboldogulsz vele: [link]
Amúgy meg, se X270-nél, se X260-nál nincsen ugye dual channel, szóval valamennyire azért heréltnek mondható az IGP teljesítménye így (de ez nem videódekódolásnál - lejátszásnál - fog előjönni, hanem pl. játékteljesítménynél).
-
HSM
félisten
válasz
atesss #116996 üzenetére
Leginkább a dekóderek fejlődtek, ez elég hasznos a nem túl acélos két mag mellett, főleg, ha valami más is megy a háttérben. Az IGP "3D" tempója, vagy annak hiánya elvileg nem igazán változott. [link] Ami még előny lehet, hogy a CPU-rész is valamivel takarékosabb lett (részben innen a magasabb órajelek), így vélhetőleg némileg nagyobb fogyasztási keret maradhat az IGP-nek.
Ha az IGP tempója szempont, akkor szvsz valami újabb Ryzen (pl. Ryzen 5 PRO 4650U), vagy 11. generációs Intel (pl. Core i5-1135G7), ami már egész jó lehet valamire, nyilván ezek jóval többe is kerülnek.
Ami még megfontolandó CPU mérföldkő, az az Intel 8. generáció, mivel ott megduplázták a CPU magok számát, az szvsz erősen érződik a mindennapokban is. Mondom ezt az itthoni i7-6600U és i5-8250U viszonylatában, mindkettő T4x0s verzióban. Persze, TP vonalon ezekkel kapod pl. a Type-C-t is, ami jelentős költségnövelő tényező lehet táp/dokkoló oldalról.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
atesss #116925 üzenetére
Ha csak a billentyűzetet szeded ki, akkor ugye pont nem férsz hozzá az X220-nál ezekhez, mert le kell venned a palmrest-et is (az takarja ezeket ugyanis és nem a billentyűzet). Végül is csak pár napja szereltem...
X240 és felfelé meg lekapod az alsó burkolatot (kábé ugyanannyi idő vagy kevesebb, mint az X220-nál a billentyűzet) és ott van maga az alaplap, a háttértár, a WLAN, WWAN, a procihűtő azonnal.
-
Tim82
félisten
válasz
atesss #116922 üzenetére
X270-nél a Type-C töltés mennyire működik a gyakorlatban. Komolyabb telefontöltővel van esélye hogy megy extra gyors töltéssel (már hogy telefonos viszonylatban számítva gyorstöltés) ?
Működik a type C töltés, csak épp nem a gyorstöltéssel. Olyan töltőfej és kábel kell, amelyik működik a Power Delivery szabvány szerint (amely szabvány nem azonos a telefonos gyorstöltéssel). Az ilyen töltőket általában nem telefonok mellé adják. Valamint javasolt legalább 45W-os töltőfej használata.
De tényleg nem megoldható az X270-ben a 2,5" HDD + bármilyen külön kis SSD ??
Elvileg eszerint lehet a WWAN foglalatba NVME SSD-t (M.2 2242) tenni, már ha találsz ilyen méretű NVME SSD-t.
-
Tim82
félisten
válasz
atesss #116895 üzenetére
Ha X270--ben gondolkodsz X260 helyett, ott - megfelelő caddy-vel és kábellel - lehet NVME 2280-as SSD-t is beletenni, de az is "vagy-vagy" alapon működik, tehát vagy NVME 2280 SSD, vagy 2,5" háttértár.
Nekem X270-em van (abból mondjuk hardveresen az egyik leggyengébbnek számon tartott modell, még előző generációs i3-6006U procival), az is kezel 1*32 GB RAM-ot és egy 1 TB-os Kingston A2000-et használok benne háttértárnak.
-
Tim82
félisten
válasz
atesss #116893 üzenetére
Wikipedia szerint tud 1*32GB-t ramot kezelni az X260. Ez tényleg működik ?
Igen. Az X260-ban lévő Skylake generációs processzorok kezelnek akár 64 GB RAM-ot is. Ennek felét tudod érdemben egy X260-ba beletenni.
Nem teljesen értem, akkor pontosan milyen belső csatlakozók is vannak az X260-ban és azokban mi is van gyárilag ?
Van egy M.2 2242 foglalat a 2,5" SATA helyen kívül, amibe mehet WWAN vagy M.2 2242 SSD. Azt nem tudom, hogy az X260 esetében ez az M.2 2242 még M.2 SATA-t jelent vagy NVME-t, de úgy rémlik, hogy az NVME inkább X270-től opció.Vagy mi van ha én belső akkut nem, csakis külsőt használok ?
Akkor külső akkut fogsz használni. Vagy mi a pontos kérdés, értelmesebben megfogalmazva?
A régebbi kör-csatis tápokhoz (ld.pl. X220) létezik csatlakozó-átalakító (ami nem aranyárban van, vagy találni itt aprón is akár) ?
Nem néztem utána az itthoni kínálatnak, de Aliról 2-3 éve ezek az átalakítók pár száz forintos tételek voltak darabonként és működnek...
-
arcsin
senior tag
válasz
atesss #107765 üzenetére
Akkor FRU megkeres + ebay-en megrendeled + " service manual " alapján kicseréled? Simán elromolhat, de lehet csak valami kontakt hiba.
-
-
Tikakukac
titán
-
-
Chaser
legenda
válasz
atesss #66663 üzenetére
BIOS-ban kb semmit nem kell állítanod, winben is meg lehet oldani. Ha nem akarsz külső sw-t akkor energiagazdálkodás cpu részleg. Tedd 95%-ra a cpu-t min és max értéknél. Turbo akkor már nem megy de max órajelen fog menni mindig. Ilyen kis cpu-nál nem is árt.
Akku ha gyorsan kell hát passz, UK sellert meg lehet próbálni, de a legtöbb kötsög...
Nyomi wlan+wwan antenna is 5-7k szokott lenni, ezeknek ilyen ára van. Be is kell spájzolnom mindenből mint T500-hoz -
Tim82
félisten
válasz
atesss #66654 üzenetére
Kb. 2-3 hónapja nem működik a Thinklight. Win alatt az OSD kiírja hogy felkapcsolva, de nem történik semmi. Merrefelé lehet a gond ilyenkor leginkább ?
Ami a ThinkLight-ot illeti, a szalagkábel tört meg valahol, szériahiba, cserélni kell, eBay-en egy-két hónapja volt olyan 5k körüli áron (szállítással) eredeti, kb. két hét alatt jön meg. (Csak az idővel állok hadilábon, hogy betegyem a saját X200-amba, nálam a webkamera csatlakozó haldoklik a szalagkábelen.)
Vennék bele egy normális (elsősorban 6 cellás) akksit, mert a mostani gyári 9 cellás jó ha fél órát bír. Annó egy fél-egy éve itt azt ajánlottátok, apróról próbáljak vadászni. Olyat ami a gyári, vagy közel a gyári minőségét tudja, de kb. 15-18e körül adják az eladók (Panasonic pl.). Azóta rendszeresen 1-2 hetente be szoktam írni az apró keresőjébe hogy "X200 akksi", "X200 akkumulátor", "X200s akksi", és "X200s akkumulátor". De sajnos semmi
Most pedig már sürgős lenne. Van még valami tippetek ?6 cellás akku-témára:
- eBay -> konkrét tapasztalat (valószínűleg nem gyári, csak közel olyan minőségű, erről volt anno némi építő vita a fórumban)Persze, ha esetleg 9 cellásat akarsz, akkor van utángyártott is, amivel szintén van konkrét tapasztalata fórumtársnak.
Abba nem mennék bele, hogy melyiket érdemes stb., olvasgass, nem az én tisztem eldönteni helyetted. (Személy szerint ugyan tartok az utángyártott akkuktól, de SpeedR véleményére szoktam adni.)
Nyilván eBay-ről nem egy, hanem 2-4 hét alatt lesz itt, de HA-n szerintem nem nagyon találsz (nagy kereslet, kicsi kínálat), én fél év alatt 1-2 alkalommal láttam csak itt akkut. (Amikor meg láttam, azonnal le is adtam a drótot olyan fórumtársnak, aki éppen keresett X200-hoz való akkut.)
Szerk.: most nézem, már egyik eladó sem jelöli meg Magyarországot, mint ahova hajlandó postázni.
#66658: Viszont fejlemény: kikapcsoltam a BT-t. Most nem csinálja.
Csak azért azt időnként használnám. Pl. pont most gondoltam hogy aktívabban kéne használnom a BT-s egeremet. A BT-s füles nem gond, mert akkor úgy sem hallom
Ezeket hol kapcsoljam ki ? Biosban mit lehet ebből ?Ha szükséges, BIOS-ban az I/O Security menüpontban le tudod tiltani csak a BT-t.
-
Chaser
legenda
válasz
atesss #66658 üzenetére
Nem tudom hol nyíródik el, de valszeg nem ott, szalagkábelen van a pilács kijelzővel, kamerával együtt. De ez x200/x200s betegség ahogy láttam topikból.
Nano BT..hátha
Ment reszerk: Francia91 Most 250-es black van az x200-ban amíg nincs SSD, annyira nem is vészes hangban. A toshi hangosabb, igaz az több tányéros.
-
Chaser
legenda
válasz
atesss #66654 üzenetére
Elnyíródott a pilács kábele.
Valszeg eddig is volt magasfrekvenciás hang, csak nem hallottad. Vagy az SSD váltotta ki, előfordul.
Próbálj kikapcsolni minden cpu energiagazdálkodást és turbot, hátha.
Akkut leginkább bayről, aprón mostanában kb nincs semmi. Gyári 6 cellás 7-8k, persze nem panasonic, 6-osból elvileg nincs is.
Az a matrica jónak tűnik, de passz. Ha érdekel van magyar x200 billzetemkamerám is.
-
Tikakukac
titán
válasz
atesss #54843 üzenetére
8k-ért én is vettem volna még, ennyi volt
Ezt is ne tudd meg mennyi ideig vadásztam.
Hölgyek/Urak közben megjött a kövi x200s is, szépen szarrábontottam minden alaplapot meg házat amit itthon találtam, így kilegóztam 5 alaplapból 3 komplett házból és még 3 alsó részből az ideális kombinációt. Igazi x200s nagyhatalom lettem
A saját gépem viszont most már tényleg full, webkamon kívül meg a fedlapon kívül totál fullmaxi készen van. Kiválogatott minden alkatrész ami csak van, szóval az alkotó megpihen, lehet vinni minden más vackomat innentől
-
Tikakukac
titán
válasz
atesss #48215 üzenetére
Igen. Ezek az eredeti dolgok, főleg ventinél meg hűtőnél elég macerásak. T60 és társaiknál volt itt róla szó, hogy 4. alkalomra már rendesen be is ment a hűtő és a venti is működött szabályozva.
Bármi. Nekem pölö a thinklight ment el, mert a kijelző nyomkodás elvagdalta szépen a fóliakábelt, így az extra forrasztás és gányolás. És ez egy nagyon megkímélt gép ahhoz képest, amit én láttam a másikról. Innentől meg, hogy ki mit és hogyan mozdított meg feszített Isten sem tudja megmondani. Ezért nem veszek/vettem sose látványosan törött gépet. Plusz 1 faktor.
-
Tikakukac
titán
válasz
atesss #48203 üzenetére
Volt már elég durci szopóka a hűtőkkel ventikkel, szóval ha az tényleg genuine akkor ok, ha nem akkor indul a buli.
A ház meg olyan amilyen, ha életed végéig megtartod nem gáz, eladásnál meg hát vagy kell valakinek vagy nem. De általában inkább nem.Mondom ezekkel nincs semmi gond, de a látványosan tört gépek kaptak rendesen, így az orosz rulett indul. Ettől még lehet baromi jó vétel. Csak huzatos.
-
Tikakukac
titán
válasz
atesss #48139 üzenetére
Nos, semmiféle buzerálás nélkül én 71 fokot tudok kitolni az enyémből, a legdurvább Prime-al. 20 perc után beállt ennyire és lefele ingadozik, szóval ez a teteje.
Az a gép azért volt jó árban, mert ott van valami. Plusz elég rendesen törték is. Erre mondják az olcsó hús dolgot. Ha tényleg bagó pénz volt, akkor mondjuk nem halál, szívesen megvesszük és elbontjuk, nekem is kéne belőle 1-2 dolog.
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
atesss #48139 üzenetére
Én a helyedben biztosan nem vettem volna meg egy ilyen látványosan sérült gépet. Egyrészt mert rád hárul a javíttatása, másrészt felesleges pénzkidobással jár (szerintem). Ha valamire nincs elég pénzem akkor inkább addig gyűjtögetek míg össze nem jön az összeg egy makulátlan állapotú gépre
Talán még nem késő visszavinni az előző gazdájának!
-
Tikakukac
titán
válasz
atesss #48134 üzenetére
Kapott az élettől rendesen. Valaki erősítsen meg, de mintha ez a gép keringett volna már aprón valamikor
Az a kilencvensok fok meg szerintem marha sok. Lamellákat visszahajtogatva is ennyi? Most épp nincs lefeszelve a gépem, de ilyet én nem tudok csinálni, igaz, SL9300-am van.
-
atesss
addikt
válasz
atesss #48125 üzenetére
Vicces, annó még pont én is beszéltem a problémáról
(bár akkor nem pont a grafikai hiba tekintetében érdekelt): [link]
Tim82
Nem igazán szeretnék most beruházni ramra.
Igazából 2*4GB-ra akarok bővíteni majd 1-2 hónap múlva.
A 3GB addig bőven elég lesz, így más "lépcső" felesleges. -
Chaser
legenda
válasz
atesss #48115 üzenetére
Ott lehet a hiba, hogy két különböző gyártójú ram modul van a gépben. Mintha olvastam volna olyat, hogy a virtualizáció kikapcsolásával is megszűnhet a jelenség.
Cpu-t valszeg nem árt újrapasztázni. Szorzó azért ugorhat fel, mert a cpu IDA ready, ez olyan mint i5-nél a turbo. Ha max performance van beállítva felkapcsolhat. Segédprogival tetszés szerint szabályozhatod az órajelet és feszültséget is bizonyos mrértékig, pl rmclock. -
lapa
veterán
válasz
atesss #24157 üzenetére
nálam linux van, ott az initrd-be kell belerakni a kártya driverét (kernel modulját). a hdd elején 1gb hely, onnan tölti be az initrd-t, az meg már minden mást a kártyáról.
winről nem tudok nyilatkozni, de ez a "100mb partíció" az, amit emlegetni szoktak. ahogy olvastam ott sem gond a hdd-ről indítás.
hogy megy-e jól az relatív, nem egy intel x25-m, de nekem tökéletes. ez 32 gb-s mlc, ami 25 gb formázás után. 110 eur volt amazon.de-ről. nem egy ár / érték bajnok, de nekem ez elég és szükséges. nyilván erre nem szaksz wint röhöhö.
amit a t520 és msata bigyóról írtam az puszta feltételezés, mindenesetre logikusnak hangzik. nem nyilatkoznék arról mi mehet bele és mi nem.
-
lapa
veterán
válasz
atesss #24152 üzenetére
szia. nekem van corestore minipci-e slotban, x200s-ben. nem bootol róla, hdd-ről kell bootolnod.
az msata / minipci-e az szerintem csak msata-ként fog működni, azaz szerintem a minipci-e a fizikai faktorra utal.
a wwan usb-s, gondolom az usb-t meghagyták az msata huzalozás mellett.
-
TOZ
addikt
Ha a UK-be rendelsz az irektol akkor fogsz az afan 6.5 szazalekpontot. A UK vamszabalyokat nem ismerem, de elvileg EU es ki kellene vetni a vamot a termekre mikor belep az unioba (plusz AFA, ami ott kevesebb)...
Szallitas ktsg van (kingspec nekem irbol 30k volt, afaval, fedexxel, masnapra - 1-2k val olcsobb csak a sima posta)
De most mar abbahagyom az offot! -
TOZ
addikt
Nem EU-bol rendelve elvileg szamolnod kell azzal, hogy vam es az afa meg rajon az arra. Ha szerencsed van nem vamoljak... De ez olyan, mint a kutya vacsoraja, bizonytalan. Nem sokkal tobbert tudod megvenni a memoryc.comon, ami irorszagi ceg. Ergo nincs para a vammal, afaval (EU-n belul maradsz).
-
Tim82
félisten
Az egy tévhit, hogy a két mag szükségszerű gyorsulást eredményez. Jobb multitasking, valóban ezt kihasználó újabb programoknál valóban jól érezhető a sebességnövekedés. De hétköznapi használatban - internet, film (a Core (2) Duo LV/ULV ugyanúgy kevés az 1080p-hez, mint a Pentium M LV/ULV), office, zenehallgatás - ebből nem fogsz sokat látni.
buherka: köszi, de azért emiatt nem cs*szném el a notit!
Viszont hátha vállalkozó kedvű barkácsolóknak meg hasznos volna.
-
Tim82
félisten
A MOD kérdésedre tudok válaszolni: X40-ből és X41-ből is csak LV, ULV processzorokkal szerelt modellek léteznek.
A "sima" processzorokkal szerelt vonal volt az X31/X32.
Az X60-nal egységesítették a megjelöléseket: a "normál" processzorokkal felszerelt típusok az X60, X61, X200 stb., az energiatakarékossal az X60s, X61s, X200s stb.
-
Gondwana
addikt
Milyen alternatívát tudtok mondani az X40-nek, ami súlyban a lehető legkevésbé több, viszont a fő lényeg, hogy 2,5" vinyó menjen bele (PATA is jó) ?
Ebben a kategóriában (már említették mások is) X31, X32.
Ezt most egy X31-ről írom, amiben van 2GB RAM, Atheros (Philips) abg wifi, ubuntu 9.04, 16GB 300x CF, amiből 9GB szabad, meg van hozzá 2 akkum (7-8h autonómia wifivel). Kb. 100.000 HUF körül lehet, amit ráköltöttem. Szerintem megérte. -
Tim82
félisten
Nem vagyok tisztában a BT modul árakkal, kérdezz olyan helyeken, mint pl. a laptopinfo.hu, vagy PH!-s eladóktól, akik főleg TP-bontásra, javításra szakosodtak: marcy, csokolade, Kiss67 stb.
Rémlik, hogy a Lenovo maga is gyártatott X40-hez saját brand alatt futó SSD-t, régebben a Hardveraprón eric.cartman árult ilyeneket, jelenleg azt hiszem, nincsen neki.
Win7-tel kapcsolatban tényleg nincsen ötletem, ugyanis XP-t használok minden gépemen.
-
Tim82
félisten
+ 1 MB L2 cache és elvileg 5-10%-os sebességnövekedés bizonyos, az L2 cache-t kihasználó alkalmazásokban a Dothan javára. Valamint a Dothan valamivel kevesebbet fogyaszt, köszönhetően a kisebb csíkszélességnek. (Banias: 130 nm, Dothan: 90 nm)
TOZ már írt korábban a topikban a Kingspec SSD-iről, azok valóak bele. Ha jól emlékszem, a csatlakozó típusáról is (de lehet, hogy ezt csak privátban).
Én nem hallottam még PCMCIA-s külső SSD-ről.
Bluetooth: CDC-slot-ba illő kártya kell bele. X40-be ilyen.
1 GB-os SO-DIMM DDR modul használtan, itt a Hardveraprón 9-13 ezer Ft körül van (eladótól, márkától függően), újonnan 13 ezer Ft fölött indul.
-
Rez_Grof
őstag
Banias vs. Dothan
http://en.wikipedia.org/wiki/Pentium_M#Banias
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2129belső SSD:
Kingston SSDNow V series 64GB SATA 2,5" 30K+fa
Kingston SSDNow V series 128GB SATA 2,5" 52K+faVerbatim SSD ExpressCard 32GB : 29K+fa
Verbatim SSD ExpressCard 64GB : 52K+faBluetooth-ot usb-vel vagy pcmcia, ha nincs hozzá előkészítés,akkor teljesen szét kell szedni notit és mindet bele rakni hozzá, és még drága is. 2-5K ért frankó bluetooth-ot lehet venni.
A ram olyan 10-20K között, mikor hol mennyiért van.
-
TOZ
addikt
Masodik notebooknak/vagy asztali melle (netbook helyett) jo valasztas lehet. Nekem 1.2LV proci van benne, de ritkan megy fullon. SSD az tenyleg nem olcso, de sokat dob rajta, nagyon sokat. Ha jo allapotut tudsz kifogni, mondjuk egy elviselheto kapacitasu nagy akkuval (nekem 3-3.5 orat lazan megy wifis nettel, az 5 eves akkum), es teszel bele egy ssd-t (a hdd-t meg eladod) akkor 80bol van egy kivalo hordozgatos geped (ami siman odaver egy elso generacios atomos netbooknak). Office hasznalatra meg evekig hasznalhato.
Memoriat 1.5 gigaig tudod boviteni, ha jol tudom egy slot van erre, a masik modul alaplapra van forrasztva. Sajna az egy gigas ddr1es ramok viszont heroin arban vannak - mint errol nem oly reg ertekeztunk is itt. -
buherka
addikt
Hmmm...ezt nem is néztem, hogy Singapore....de amúgy ez a matrica van rajta, akkor biztos az.
"Mondjuk ami manapság nem kínai, az hamisítvány"...
(#2034) cqr...gariban volt egy Samu 7200-es 200GB-os vinyóm ami helyett kaptam egy új 250GB-os M7-es 5400-es Samut. Ez a 250-es került a Momentus helyére a noteszba.
A Momentus meg ment külső USB-s rack-be.
A szerviz azt mondta, a Seagate-re hogy ha gondolom bevihetem és 2 nap múlva kapok egy újat, de még egyenlőre lusti vagyok a dologgal foglalkozni.
Csak a Sentinel írja rajta azokat a gyanús szektorokat, amik mai napig hibátlanok.
Amúgy meg ez az új M7-es Samu vinyó meglepően jó...78MB/sec-es olvasása van. Kb. olyan gyors, mint egy 7200-es és zéró hangja van. Valamint 35 fok fölé képtelen vagyok tolni...egyáltalán nem melegszik.
Majd linkelek teszt képet a 7200-es Seagate-ről és az 5400-es Samuról. -
BobMaster
senior tag
8GB-ot lehet beletenni, csak nem volt rendelési száma a 4GB-osnak, ezért ment a 4GB-ról a kommunikáció. Példának okért még itt sem írják a 4GB-os modult.
Hogy miért? Mert az ára még mindig az arany és a heroin között van félúton. (csak erős idegzetűeknek!)
-
adm
őstag
8gb memóriát például tehetsz bele most is és később is. ne a legerősebb kapható penrynből indulj ki. a biosok csak a gyárilag beépített legerősebb proci microcode-ját tartalmazzák, mást nem érdemes elvárni.
ha a T4x-ben lévő dothanokból indulsz ki, akkor egy P8600 (2,4ghz) vagy egy P8700 (2,5ghz) elég olyan feladatokra, amit integrált vga-val, 12"-on kényelmes és lehetséges elvégezni ma is, és valószínűleg 3-4 év múlva is. 2./3. gépnek egész biztosan lehet tovább használni.
a quad procitól nem lesz benne (usb3(/4), sata3(/4), kitudja milyen wifi/wimax, 5/6G modem, xLED kijelző stbstb.azért nem éri meg agyalni sem rajta, mert - az előző 100-150 hozzászólást összefoglalva - a lenovonak nem érdeke, hogy 3 év után egy "power user" ne vegyen egy újabb laptopot, praktikusan thinkpadet. azon a határon mozognak, ahol még az élvonalban maradnak, de már érezhető legyen az avulás-kopás-elhasználódás.
tehát nem csak műszaki, hanem piaci oka is van.
off és mod:
azt tudjátok, hogy mért érkeznek újabban az olcsóbb konfigok wifi nélkül? elvileg így a centrino minősítést is bukják nem? -
adm
őstag
1. buknád a garanciát.
2. 25 -> 45w, az 80%-kal több leadott hő. azt azért nem kell tudnia és valószínűleg nem is tudja a x200 hűtése. és ez csak inteles, jellemző tdp.
3. hiába azonos a foglalat és hiába támogatná a chipset a biosban valószínűleg csak gyárilag választható procik microcode-ja van meg. ez sem véletlen van így, az alaplap tápellátása azokra a procikra van felkészítve.azt az időt sem éri meg amíg agyalsz rajta...
-
Dr. Akula
félisten
Az Ultrabay foglalat nemcsak dokkolóban, hanem a T szériás notikban is benne van, ez a sima dvd író helye. Lehet a helyére rakni egy méretben ugyanakkora keretet amibe vinyó pakolható, illetve van ekkora méretű pótaksi is. Ez utóbbi nyilván nem dokkolóba való, hanem T-be. Baloldalt van egy lehajtható csatlakozó, amire egy aksi köthető, így ha 2 aksid van, mindkettő tölthető egyszerre (a másik a notiban). Ami még értelmes dolog a sokkolóban, az a bekapcsoló gomb, nem kell a notit nyitogatni, csukott állapotban is beindítható. Ez akkor jó ha külső monitort használsz, nem kell emiatt nyitott állapotban tartani a notit, mert ha lecsukod a kijelzőt akkor meg kikapcsol. Van Display Port is rajta, meg +3 USB.
Nemtom mit kell gondolkodni ezen, az SL széria egy legagyisított TP, nem ellenfele a T/X-nek. Ráadásul a billentyűzet kiosztása is el van kúrva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest