-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
Csak egy 1 modul van benne de akkor az SSD-t illetve az optikat lehúzom és megnézem úgy is.
Mondjuk ami furcsa, hogy a venti sem pörög fel ezért is gyanakszom az alaplapra.Nem szeretnénk kidobni vagy olcsón eladni mert imádja az asszony, és ezt leszámítva remekül működik, stabil erős, gyors megbízható szerkezet.
-
azbest
félisten
Hát, ha más nem, még mindig lehet egy eGPU-t dugni az expresscard slotba
Viccen kívül tegnap este épp kipróbáltam egy ilyen friss szerzeményt t430-cal [link]. Tetszik, hogy tudja kapcsolgatni a tápegységet is és még az alvás is jól megy. Amikor felébred, akkor visszakapcsol [link]
Anno a t61-est is úgy toltam a gt610-zel, csak ahhoz volt slotos advanced dock
-
Csepi95
csendes tag
Sziasztok!
V8.0 EXP GDC-t próbálok beszerezni az X220 és T430-amnak. HD6870-et hajtanék meg vele, Chieftec 500W-os táppal. Több kérdésem lenne:
- Egy ilyen modnál maradjak a mostani kártyámnál, vagy váltsak Nvidia-ra? (GTX 6xx) Hallottam, hogy az AMD hajlamos érdekes dolgokat produkálni
- Ha intenzíven akarok gamelni rajta (GTA IV, GTA V), akkor szerintetek érdemes beszerezni egy laptophűtőt, hogy a proci ne süljön meg?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
HSM
félisten
1. Részben jogos pont. Érdekes, hogy a renderelés (Cinebench R15) nem igazán izzasztja meg. Most hogy nem tölt akkut, 18-20W üresjáratban, és 62W Prime95 alatt, CPU Package Power 38W-ot mért . Cinebench alatt viszont csak 56W, a HWiNFO ekkor 32W-ot mért a processzorra, tehát a renderelés annyira nem izzasztja meg.
Viszont, hogy mennyire nem nagy dolog kiakasztani a procit, és nem annyira extrém ezeknél a prime, elég hozzá egy sima 4K yt videó...[link] Ugyanaz a ~38W packge power és 62W környéki fogyasztás a konnektoros mérőn. Egyébként ennek oka a Turbo, illetve a dinamikus órajelek, az extrémebb terhelés alatt nem teker annyira a processzor, míg a kevésbé extrémek alatt igyekszik a lehető legjobban turbózni, amíg a TDP kerete engedi. Ezért is monitorozza a packge powert, meddig küldheti magának a turbó-t.
Korábban linkeltem sima IGP-s játékot, ott is 30W felett kért a processzor (lásd ismét a package powert). [link]2. A 35W TDP-t csak annak fényében említettem, hogy a W520/W530 gépekben lévő négymagos CPU TDP-je 45W. Valóban, a rövid idejű turbo engedi feljebb is ezeket a processzorokat, viszont hosszabb távon 35W-ot igyekszik alulról tartani a processzor, hiszen éppen ezért van a TDP osztály, hogy ismert legyen, milyen erős hűtőt kell rá méretezni. Egyébként igazad volt, mivel rövid idejű volt a mérés, így a rövid idejű turbós fogyasztást produkálta, ami durván 5W-al magasabb, mint a hosszú távon fenntartható, ezt nem vettem figyelembe.
Ha kivárok picit, hogy lemenjen a short turbo (ami nekem valamiért 30s-re volt belőve, át is raktam 2s-re) akkor a prime is lejjebb megy, 33,4W package powernél és 57W-os konnektoros fogyasztásnál stabilizálódik, ahogy játszik a turbo az órajelekkel. Viszont ezekkel az apróságokkal szemben áll, hogy nekem pl. csak IGP van, már egy GPU-s T420-ban is kapásból plusz független fogyasztó, ha megy a GPU.
-
HSM
félisten
Ja, hát persze, rákötöd a megfelelő lábakra a 20V-ot, menni fog. Csakhát ha gyenguska a táp és nem bírja az iramot, akkor kellemetlen amperszag lesz hamar...
(#94086) Tikakukac: Én nem méricskéltem.De ha abból indulok ki, hogy a sima IGP-s T420-am is vígan bepuszilja töltés közben a 60W-ot dokkolón így nem tűnik lehetetlennek a 90W-os képességeit túlterhelni egy izmosabb W520/W530-al. Pedig nincs sok vacak rákötve a dokkolóra.
-
HSM
félisten
"Mesterséges", azért itt el kell gondokozni, hogy ha véletlen mégis okkal volt a limit, és túllépi a 90W-ot a gép étvágya, akkor abból ilyenkor komolyabb gond lehet.
A probléma mindig akkor van, amikor nem ideálisak a körülmények. Pl. sok USB kütyüvel, full fényerőn, az akku töltés bizonyos fázisában jóval többet felvehet a gép, mint mondjuk egy átlagosabb használat mellett.
-
R̲e̲m̲
senior tag
x220 az alany, alatta meg egy ultrabase series 3 dokkoló van
a 4338 a T420 alatt van, de abba nem is lehet meghajtót tenni...
melóban sajnos megszoktam, hogy nem választom le, csak leveszem (egyébként a win7 power menüjéből ezt is le lehetne választani), de ha a szoftveres dismount "szabályosan" leválasztja, akkor rászoktatom magam. -
R̲e̲m̲
senior tag
este lecsekkolom
de ha már ittvagyok - meg ittvagytok Ti is - mennyire egészséges dokkolóba hdd caddyvel vinyót tenni?
mi történik a lemezzel, ha üzem közben leveszem a gépet? normálisan leválasztja, vagy csak áramtalanítja, ha benyomom az un-dock gombot?hátha van valakinek tapasztalata a dologgal...
Köszönöm!
-
Dhampir
félisten
Lehet, de én ennek kapcsán (az Edge-k leginkább névleg Thinkpad-ek és a BIOS/UEFI közelebb áll az esetükben az IdeaPad termékvonaléhoz) jegyeztem meg, hogy az egyszerűsége hasonlatos, legfeljebb például a biztonsági beállításokban különbözhet némileg az IdeaPad családétól.
-
Thomas1
addikt
SZia!
Még egy dolgot szeretnék kérdezni T400 kijelzővel kapcsolatban.
Találtam egy jó állapotú 14.1-es kijelzőt jó áron.
LTN141W1 -L09 a típusa elvileg.
LTN141W1 -L05 lenne jó a T400-ba a linked szerint.Mi a jelentősége ennek az utolsó számnak? Mert ugyanúgy 30 pines, ugyanúgy CCFL-es, csak a brightness értéke nem 200, hanem 220.
Köszönöm!
Üdv.
Thomas -
rekop
senior tag
Köszi a HA- tippet, akkor nem ebay-ezek! Ez a bios letölthető valahonnan, vagy úgy kell kérnem a saját gépemhez(bocs ha hülyeséget kérdezek, jó ideje nem foglalkoztam laptopokkal)? És ahogy látom, ezek half-size kártyák, van ennek hely a rögzítéshez x200-ban is? (ok-ok nézzem meg, de most nincs nálam a gép
)
-
Thomas1
addikt
Szia!
És a típusa igazából mindegy?
Mármint ha CCFL, 14.1-es, 1280*800-as és akkor mindegy, hogy B141EW04 V.1 vagy N141I3-L03 vagy LP141WX3-TLR1 vagy esetleg LTN141W1-L05? Csak a gyártó a kontraszt és a válaszidő a különbség ezek között?Mert az enyémben LP141WX3-TLR1 kijelző van.
Köszönöm a választ, remélem érthető a kérdésem....
A típusokat a linkedből néztem ki.
Üdv.
Thomas -
Thomas1
addikt
Szia!
Köszönöm a választ!
Megnéztem a leírást, elvileg ezzel könnyű szétbontani.
Próbálok keresni kijelzőt hozzá, csak meg kéne tudnom a pontos típusát. Azt elvileg csak akkor látom, ha szétkaptam?Mert 14.1, LCD nem LED, és 1280*800.
Vagy Everest kiírja? Külső monitorról megpróbálnám.Igazából amire kell elég ez a C2D SSD-vel, a kijelző ára a nem mindegy...
Üdv.
Thomas -
-
-
Hát, idős tulaj lesz, neki a kis felbontás inkább jó. Meglétjuk, előbb azt keresem, mit tehetek bele, aztán ahhoz árakat.
A T410-nél felsoroltakból mind jó hozzá gondolom? Nincs olyan, mint a T6x-eknél, hogy adott ípuson belül sem volt jó minden kijelzőtípus a gépekhez?
Köszi -
csubuka
addikt
Nagyon szépen köszönöm!
-Ezzel mindenre megoldást mutattál, szuper. Nincs PATA vinyóm, így az üres. Ez megmagyarázza a felesleges tökölést.
-A venti elég zavaró, de akkor megszokom.
-Mókolásra fel, szuper, akkor megoldom, pedig én is mindent okosba beállítottam a BIOS-ban már, csaknem adta be magát mégsem.Poénból a pár ezrest megéri. Meg mert apám kért egy random műhelyes gépet. Csak egy "space"-t kell szereznem és újra szól az elpusztíthatatlan T43. Amúgy valami DOS-os akármit kell majd rajta futtatni, szóval nem kell egy core-iPaks2 erre a célra.
Van egy elfekvő 32 gigás SD karim. Ez akár jó lehetne nem? Vagy a 32GB tól sok ha DOS-t akarok futtatni rajta mert az nem fog bírni vele?
(#93774) Mirr Murr: Sajnos, gondolom csodák nincsenek. Szerencsére el vagyok árasztva modern TP-kkel: céges T440p "átok" becenévvel (talán idén cserélődik már
Egy 420-as jöhetne simán helyette
Az tuti kényelmesebb) meg a saját W520-om. Az korrekt mondjuk. El akartam adni mert nagy szükség nincs rá, de egyszerűen jó. Ez csak ilyen trollkodásra kell, meg mert csoda, hogy 11 éves akksival egy órát bír.
-
petya220
senior tag
Hmm.. akkor elgondolkozom rajta.. csak az a fránya ára..
Az úgy remek.. 2 ssd-t próbáltam, mind a kettőnél szar.
Ubuntu alatt pl ha megnyitom a beállításokat 2 percig gondolkozik, hogy most mit csináljon...SSD és/vagy Linux gondod lesz, most hogy mondod ilyen gondom nem volt hdd alatt..
Akkor ezzel nem tudok mit kezdeni?Pedig kellene az az ubuntu..
Tikakukac programozás véget jó lenne az a 8 giga.. de lehet,hogy most csak veszek egy 2 gigás modult, aztán döcögök egy ideig 4 gigával, és ha egyszer gazdag leszek akkor teli rakom!
Nem lehet ddr3-asra moddolni a laptopot?
-
HSM
félisten
"ha ki akarom kapcsolni a gépet, akkor az valóban legyen kikapcsolva"
+1.Ráadásul, ha nagyon gyors "bootolást" akarok, akkor csak altatom a gépet, ezek a modern cuccok alig kérnek úgy enni, és tényleg nagyon gyorsan észhez tér úgy, sokkal gyorsabban, mint a "Fast boot" sufni okossággal, ráadásul a megnyitott cuccaim is a helyükön maradnak és az SSD-m sem írkálja feleslegesen.
-
mystes
csendes tag
tehát értelmezésed szerint:
- a lenovo specifikációban lévő ram számok azt jelentik, hogy ők mennyivel szállítják a gépet
- a max memory pedig azt, hogy mennyit bír a slot, __egyenként__, de az még nincs kereskedelmi forgalomban.nem csoda, hogy ezt a bonyolult értelmezést sokan nem értik... (én még nem tudtam rájönni, hogy tényleg így van-e). "Some ThinkPads are known to support more memory than their specs say."[link]
namostakkor, vagy a Te értelmezésed a helyes, vagy a Lenovo specifikációja olyan bonyolult, hogy az már megtévesztő.
-
mystes
csendes tag
igen, az érzet talán a legfontosabb. mindenesetre fontos infó - köszönet érte!
ami nekem új meglepett, hogy ha nem az a boot eszköz van első helyen, amin tényleg a rendszer van, akkor nem bootol be, hanem megáll. én eddig csak olyannal találkoztam, hogy keresi tovább a rendszert, aztán bebootol - magától.
??
-
mystes
csendes tag
szia
én mégis inkább arra gyanakszom, hogy -valami miatt- x időpontban a lenovo -BIOS szinten- visszavett a hivatalos specifikációból - legalábbis MHz téren. RAM téren nem is kellett, mert ott soha nem is kommunikálták a 16 gigát. az általad is hivatkozott hivatalos specifikációban ez áll:
8GB max / PC3-10600 1333MHz DDR3
Base sizes: 1GB, 2GB, 4GBa base sizes ből következik, hogy a 8 gigát ÖSSZESEN értik, nem slotonként.
nos, én készséggel elhiszem, hogy a 16 gigát minden BIOS viszi, de nem is ez volt a kérdés/em. hanem az, hogy ha ez így van, akkor miért van a hivatalos specifikációban más. nos? mert hát ugye az ember abból tájékozódik, nem a modderek infóiból. azért ez durva, hogy a gyártó megtéveszt, nem?
ps:
igen, a biosba, mint a képen is látható, végre sikerült belépnem. az zavart meg, hogy a hálózaton kereste a bootot és a hálózati boot manager kiírta, hogy ha -viszont- a setupba akarok belépni, akkor nyomjam meg a ctrl+s gombot. én ezt megnyomtam, de ezzel csak a boot manager setupjába jutottam, ami viszont nem engedett tovább... -
mystes
csendes tag
Hogy milyen irodalmat? A Lenovo hivatalos specifikációját. Ki gondolná ugye, hogy maga a hivatalos specifikáció variál valamit a valósággal... Csak találgathatjuk, hogy az 1.29 BIOS-tól kezdődően miért csak az 1333 MHZ t engedélyezték. Ugyanígy, a hivatalos specifikációban csak 8 GB ram szerepel. az egy teljesen más dolog, hogy a valóságban elviszi a 16-ot és az 1866 ot is. ehhez azonban egy megbuherált BIOS kell.
-
Wolfskin
őstag
nem, nem. de most pl éjszaka az volt benne, ágyban olvasás, sleep, lecsuk, félretesz... reggelre tűzforró.
bizony, benne maradt az egér, gondolom már mire letettem felébredt és egész éjszaka ment...de zsákban is sokszor feléled. meg ált előbb zárom le és csak utána az egeret, és már attól is (Logitech Anywhere Laser Mouse M905).
szóval valahogy letiltanám, minimalizálnám a feléledést, csak power gomb és kész. semmi más. meg lehet azt oldani?
-
vétó
aktív tag
Ez segít?
Képernyő neve Lenovo LP141WX3-TLR1
Képernyő azonosítója LEN4031
Gyártó LP141WX3-TLR1
Képernyő típusa 14.1" LCD (WXGA)
Gyártás ideje 2008
Sorozatszám Nincs
Maximális látható kijelző méret 304 mm x 190 mm (14.1")
Képarány 16:10
Maximális felbontás 1280 x 800
Pixel sűrűség 107 ppi
Gamma 2.20
DPMS mód támogatás Standby, Suspend, Active-OffTámogatott megjelenítési módok
1280 x 800 Pixel órajel: 57.71 MHz
1280 x 800 Pixel órajel: 69.50 MHz -
RoboGuru
tag
Most hogy mondod, utána néztem én is a lenovo hivatalos forumán és azt írja hogy a hardware maintenance diskette nem elérhető a nagyközönség számára csak szervízeseknek!
Fel sem merült mert kismillió helyen fellelhető, leírással!
Nem tudom van-e lehetőség privátba rakni, különben rád bízom a sorsát! -
fattyu
veterán
igaz is meg nem is.
olyan 100+ lenovot szedtem már szét és a cégesekre is úgy vigyázok mint a sajátomra mégis reccsent már el a kezemben 220 tracpad alatti kis csíkja. sajna már elérték ezek a műanyagok azt az életkort hogy ridegebbek lettek és könnyebben törnek nagy odafigyelés mellett is.
-
Multibit
nagyúr
Ugyan szedtem már szét néhány notit, cseréltem fődarabokat bennük, mégsem mondanám rutinosnak magam ezen a téren. Főleg azok után, amit írsz az X-es modellekről. Nem szeretném szétbarmolni a palmrestet (sem), ezért inkább szakihoz viszem tisztítás/pasztázás céljából. Nekem megéri azt a néhány ezrest, hogy épségben maradjon a gépem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple Watch
- Formula-1 humoros
- Melyik tápegységet vegyem?
- E-roller topik
- iPhone topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Egyedi ékszerdobozka
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged