-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
1. Részben jogos pont. Érdekes, hogy a renderelés (Cinebench R15) nem igazán izzasztja meg. Most hogy nem tölt akkut, 18-20W üresjáratban, és 62W Prime95 alatt, CPU Package Power 38W-ot mért . Cinebench alatt viszont csak 56W, a HWiNFO ekkor 32W-ot mért a processzorra, tehát a renderelés annyira nem izzasztja meg.
Viszont, hogy mennyire nem nagy dolog kiakasztani a procit, és nem annyira extrém ezeknél a prime, elég hozzá egy sima 4K yt videó...[link] Ugyanaz a ~38W packge power és 62W környéki fogyasztás a konnektoros mérőn. Egyébként ennek oka a Turbo, illetve a dinamikus órajelek, az extrémebb terhelés alatt nem teker annyira a processzor, míg a kevésbé extrémek alatt igyekszik a lehető legjobban turbózni, amíg a TDP kerete engedi. Ezért is monitorozza a packge powert, meddig küldheti magának a turbó-t.
Korábban linkeltem sima IGP-s játékot, ott is 30W felett kért a processzor (lásd ismét a package powert). [link]2. A 35W TDP-t csak annak fényében említettem, hogy a W520/W530 gépekben lévő négymagos CPU TDP-je 45W. Valóban, a rövid idejű turbo engedi feljebb is ezeket a processzorokat, viszont hosszabb távon 35W-ot igyekszik alulról tartani a processzor, hiszen éppen ezért van a TDP osztály, hogy ismert legyen, milyen erős hűtőt kell rá méretezni. Egyébként igazad volt, mivel rövid idejű volt a mérés, így a rövid idejű turbós fogyasztást produkálta, ami durván 5W-al magasabb, mint a hosszú távon fenntartható, ezt nem vettem figyelembe.
Ha kivárok picit, hogy lemenjen a short turbo (ami nekem valamiért 30s-re volt belőve, át is raktam 2s-re) akkor a prime is lejjebb megy, 33,4W package powernél és 57W-os konnektoros fogyasztásnál stabilizálódik, ahogy játszik a turbo az órajelekkel. Viszont ezekkel az apróságokkal szemben áll, hogy nekem pl. csak IGP van, már egy GPU-s T420-ban is kapásból plusz független fogyasztó, ha megy a GPU.
Új hozzászólás Aktív témák
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Új Lenovo ideapad Slim 5i Multimédiás Laptop -35% 16" Brutál i5-1245U 10Mag 16/1TB IPS FHD+
- Asus Zenbook Pro 15 i7 7700HQ/1050ti 4GB/16GB RAM/100% sRGB
- Használatra kész Lenovo IdeaPad 15IKB i3-8130u,4GB DDR4,FullHD
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest