- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
Igen, még mindig. Hétfőn jött, tegnap írtam neki, de nem reagál. Viszont a return policy-jében az van, hogy indoklás és előzetes levél nélkül visszaküldhetem 14napig, majd neki van 30napja, hogy visszautalja a pénzt. Úgyhogy ma ennek a bay akksinak utána járok és ma este, legkésőbb holnap feladom, hogy oda is érjen 14napon belül.
-
-
metal01
őstag
Akkor jó, én is így gondolom. Talán valaki bedob egy jó és/költséghatékony megoldást a kérdésre. Szervizekben tudom, hogy Kapton szalagot használnak, lehet is rendelni Vateráról, meg innen-onnan, de ritka. Annyira sokat azért nem ér a dolog, hogy ezreket költsön rá az ember. De biztos van olcsóbb és jó cucc is.
-
hito
nagyúr
Én most ezt kihagyom. Nem bírja elég ideig nekem az akksi, meg most az X301-et várom nagyon. Majd 2hét múlva biztos verem a fejem a falba, hogy otthagytam
Apródon megtalálod, ide nem nagyon szabad hirdetést linkelni ha jól tudom.
tototos: az elmúlt 3hétben 2-t is eladtam egész jó árban szerintem
-
Tikakukac
titán
Örülnél neki, mi?
Túl sok ilyen csodagépet vettem amiről aztán sikerült kideríteni egyet s mást, ami nem gond, csak tudni kell illúziókat döntögetni
Más: nem tudom kinek mennyire érdekes, de ugye azt tudjuk, hogy olykor 3 féle billzet is lehet 1 típusban. Nos, elárulok egy újabb titkot: azonos FRU szám alatt többféle x200s hűtő is futott. A difi nem sok, de a réz vastagsága és a lemezek vastagsága is más, ezt kompenzálandó a ventinek a helye olykor 1.5mm-el is vastagabb, így kompenzálva a réz vékonyítását.
Érdekes na, nem gondoltam volna ezt (sem).
Mecharecskázók figyelmébe a gyárilag Sunon ventis változatot ajánlom (nem ebayest), az tűnik a legértelmesebbnek, szerintem akár még valós difi is lehet a másikhoz képest hőmérsékletben. De passz, töknek van kedve megint szétkapni szegény gépet, majd egyszer.
-
még rágódok kicsit. a t410 olcsóbb, és nagyobb felbontást ad, az x201 drágább, viszont olyan kompakt és helyes. komoly szükségem amúgy egyikre sincs, az i5-nek ugyan megorültem, de az öröm jócskán csökkent, amikor kiderült, hogy csak kétmagvas, de a t7400as t60on is elvagdosok akár 720p videót mindenféle forrásból gond nélkül, szóval a meglevő c2d sem vészesen kevés.
-
hito
nagyúr
Most fő a költséghatékonyság. Minél kisebb ráfordítással szeretnék upgrade-elni. Ha a kettőt sikerül egy 20-asért eladnom, akkor 65eFt-ért van egy gönyörű állapotú T410-em nagy felbontású panellel, FP-tel, 5%-os elhasználódású akksival (!!!), és minden földi jóval. Az azért nem rossz. 20-asért meg eladom a viharvert (tényleg ocsmány állapotban van, 0perces akksi és törött ház) HP 2230s-t HDD nélkül (ennek a helyére jött a T410) és 45-ből megvolt az upgrade Suzukiról VW Phaeton-ra
-
hito
nagyúr
Most megy a kavarás rendesen, de alapvetően T410 lehet az utód, viszont most képbe került sajnos a Dell E6410 is. Valószínűleg jobb panel van benne, mint a T410-ben és ha ez beigazolódik, akkor nem kizárt, hogy az lesz belőle. Meglátjuk
Felkerült apróba egy X300 is. Eléggé leélt, de legalább olcsó ha valakit érdekel.
-
Fifi
őstag
Hátha valakit érdekel az eredmény:
1. Na kipróbáltam az x201-et ultrabase-ben és a Dell U2410-et DP-DP kábellel az oprendszer win7. Tökéletesen teszi a dolgát: mirror, extended, más felbontások, pivot minden első szóra. Legalább 10-szer bootoltam be, hátha egyszer csak elküldi power save módba a monitort, de nem.
Ergo a Delock aranyozott kábel mégis jó.2. Na mondom, akkor már csak az maradt, hogy a T410s sz@r vagy a linux driver. x201-ből win7-es SSD ki, ugyanezen SSD T410s-ba be: kicsit molyolt hisz az eltérő hardware miatt némi drivert kellett leszednie, de utána tette a dolgát. Többszöri boot után sincs power save mód.
Konklúzió: Dell U2410, T410s és a DP kábel jó, valahol a linux intel driverben vagy power managementben lesz a gond
Viszont azóta a debian-ban sem jött elő a hiba, minden megy első gombnyomásra idáig. Kop-kop.
Lehet, hogy megijedt, hogy win-re cserélem, ha nem úgy viselkedik, ahogy szeretném.Bye, Fifi
-
Gondwana
addikt
Nálam extended desktopként megy, ráadául álltva van a dell.
Ninc valakinek egy fölölege X200/X201 billentyűzete, amit eetleg Szegedre még el i küldene? (Elég xar úgy fórumozni, hogy index.hu kezdőlapról kell kopiznom a kritiku 2wsx karaktereket, mint valami terrorita...) Mot léptem fotózni, de este PM, ha akadna valkinél - és thanX.
-
Gondwana
addikt
U2410-hez neked nem csomagoltak DP kábelt? Csak mert nálam szépen teszi a dolgát X201-re kötve (nem olvastam elég részletesen a hibaleírásodat, csak, hogy nálad többnyire nem megy)
Más: Ma reggeli fejlemény, szabadságra ment az X201-em billentyűzete, 2, w, s, x, Alt, meg a 9-es alatt még egy oszlop nem üzemel, de most még hibakeresni sincs kapacitásom, legalább Remote Desktoppal használható így is...
-
lapa
veterán
nézz rá esetleg xset --off --on meg ilyesmi parancsokra is, több ötletem nincs.
mondjuk nem lehet nagy ügy kimérni melyik az az ér. lakatos multimétered nincs? de ha a simának a tüsi érintkezőjét kis előjátékkal erősen beleszúrod egyenként az erekbe... ki lehet esetleg mérni.
pinouts.ru-n nincs valami sztenderd színkódolás az erekre?
-
lapa
veterán
ööö nem tudom nálad mi a gond, nekem alap ubuntuval kiadja a képet az x200s az ultrabase-en keresztül dp-n a 23" dellre. fn+f7-tel váltogatva van mirror / két képernyő / csak egyik / csak másik.
de nyilván itt van pár lényeges különbség a te konstellációdhoz képest, csak mesélem. usb-s ubuntuval nézted?
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Keresek olyan DisplayPort Apa-Apa ~1,5m-es kábelt amiben a 20. PIN nincs bekötve. Ha lehet olcsón és mielőbb kellene. Ha nem kell a pénz, akkor egy Delock aranyozott csatlakozós DisplayPort apa-apa 1,4m-est fel tudok ajánlani cserébe.
Háttértörténet:
Egy T410s képét szeretném kirakni DP-n egy Dell U2410 monitorra.
Van úgy, hogy elsőre működik van úgy, hogy 1 órán át elszórakozok vele, mire megjelenik a külső monitoron a kép, mert csak a bekapcsoló gomb kéken felvillan, majd egy "Entering Power Save Mode" üzenettel örvendeztet meg a külső monitor. Előfordul olyan is, hogy a próbálkozások során a monitor teljesen kikapcsol - mintha túl lenne vezérelve - és akkor csak az áramtalanítás segít.
Sok mindennel próbálkoztam már - még a monitorban is frissítettem fw-t - és most ez a fórumbejegyzés adott egy kis reményt.Bye, Fifi
-
metal01
őstag
-
Nem hibáztatni akartam senkit, főleg az eladót!! Nem a "szolgáltatással" és az áru minőségével van baj.
Én tervezgettem egy i7-re történő fejlesztést, ma meglepődve (aminek hatására írtam) tapasztaltam, h deszkára hegesztett reaktora van a laposnak.Szeretem, nekem teljesen tökéletes, internet, irodai alkalmazás és némi elektronikai tervezgetés. Szóval tökéletes. Főleg SL300 és T410 után érezhető de nagyon a különbség.
-
Fifi
őstag
Intel SATA Solid-State Drive Firmware Update Tool szerint a legfrisebb fw van az SSD-n.
Nagyon remélem, hogy ez a 8MB Bug elkerül így.
-
.....a paszta is tuti felkeményedett a procin, azért ha nem is sűrűn de legalább évente illik "kitakarítani".
Azt meg felejtsd el, h neked bármelyik szerviz ezt ingyen megcsinálja.még ha garos akkor sem. Ha sosem csináltad, akkor valóban ajánlott egy olyan ismerőst, barátot keresni aki teljes biztonsággal nyúl bele. Egyébként nem nagy dolog, lesd el és a következő alkalommal már Te magad is neki mersz fogni. Az meg biztosabb és alaposabb mint a szerviz, nekem elhiheted!(Szervizmérnökként dolgoztam egy "valahol" egy notis csoportban)
-
franc0
őstag
-
skiny83
aktív tag
Az alapgarancia minden esetben világgarancia, így ha baja van akkor hiába németországi, ki kell jönniük.
Más kérdés, hogy kijönnek-e egy portalanításért.. ..mondjuk ha azt mondod, hogy túlmelegszik a gépe és lekapcsolgat, akkor talán.Amúgy van azért olcsóbban is. 41K0489
-
Dhampir
félisten
-
chab7
addikt
Nocsak, akkor ez nem egyedi eset ha másnál is van. Tuti nem belenyúlás, mert azt már megfigyeltem hogy akkor is van, ha közelében sem vagyok.
De valami szoftveres bug az tuti. És ezek szerint lehet az ubuntu vonalon kell nézelődni. Ubuntu + valaminek a drivere (pl billentyűzet, vagy épp touchpad érzékenység értéke). Csak ehhez én már innen tovább nem konyítok. -
-
audi100td
nagyúr
Engem ez nem győzött meg, kb. az jött le belőle, hogy a billentyűzetet leszámítva egyértelműen gyengébb mint egy T430. De azt sem hoznám fel érvként, mert a mostani Dell kiosztás is elég pocsék, annyi, hogy nem szigetes, ami eddig sem különösebben érdekelt. A BIOS sem tudom mitől olyan elképesztő, sokkal jobban kézre áll a TP féle.
Nálunk is van otthon egy céges E5430, az áráért teljesen rendben van, de semmi extra, ThinkPad vonalon az L és R széria közé lőném be, nem egy súlycsoport az T/W/X-el. Azt viszont aláírom, hogy ennyi pénzért talán a legjobb amit lehet kapni.
-
Borote
addikt
Sajnos ebben nem tudok segíteni, hogy ott melyik szám mit jelent
De előfordulhat, hogy a CPU magoknak és a CPU package-nek eltér a hőmérséklete, illetve az is lehetséges, hogy a chipset magasabb hőmérsékletet produkál - a 48 fok miatt bőőőőven nem kell aggódni. (Én pl a teljes hőmérsékletet nem is tudom 47-48 fok alá tornászni, a CPU hiába hűl le, lesz olyan alkatrész, amire a TPFC magasabb hőmérsékletet mutat).
SSD-ben pedig néha nincs is szenzor.A legrosszabb ami történhet, az a hosszan tartó magas (70-80 fok fölötti) hőmérséklet + a hirtelen magas hőingadozás. Ha 50-55 fok között üzemel, nem hinném, hogy olyan hatalmas probléma származna belőle. Persze így a gép alja egyenletesen át van melegedve, de ez legyen a legnagyobb gond (amikor zavarna, ráteszem egy márványlapra, az szépen elviszi a feles hőt).
Aztán ha hülyeséget beszélek, és más jobban ért hozzá, majd kijavítanak
(#43483) Dhampir: Smartservice-be kell vinni - rémhír terjesztés helyett
-
Borote
addikt
Nálam úgy működik (X61 tableten), hogy ha 55 fokot eléri, akkor kapcsol be a venti, ha lehűti 50 fokra, akkor kikapcsol. Folyamatos ventivel nekem is 48 fok körül menne alapjáraton), de én jobban szeretem, ha legalább félidőben passzív a gép. (Ha pedig csak áll az asztalon akkor elmegy majdnem teljesen passzívban).
-
ezsolti
tag
-
lapa
veterán
bocs, most látom csak. usb live ubuntuval is ugyanolyan halk? (azaz linux-függő, vagy debian-függő?).
biztosan alsa a kimenet? nem lehet, hogy azért nincs változás, mert pulseaudio van vagy mittoménmi? valahol a hangok tulajdonságainál kéne legyen.
az tuti, hogy a mixerben minden fel van húzva? nálam ubuntun a fizikai gombok csak a mastert állítják, a pcm-et nem. azt fel kell húzni egyszer.
jobb ötletem nincs, de filmhez-zenéhez smplayer tud szoftveresen hangosítani 200%-ig. vlc is tud tán 130%-ot de minek ha van normális lejátszó.
-
lapa
veterán
oké, pontosítok. szóval nem emlékeztem már pontosan, de én rendes (azaz nem live) linuxon csináltam, ezt vakartam össze anno róla.
nem tudom megmondani, hogy a live usb boot menüjét ugyanígy tudod-e módosítani, de szerintem igen. nekem multisystem nevű appal van most csinálva egy multiboot környezet többek közt ubuntuval, most bedugtam és ott a /boot könyvtár a kártyán.
ha már írok egy linuxos pendriveot (nálam microsd kétkörömnyi adapterrel), akkor ezt a multisystemet tolnám rá, az letölt meg telepít amit akarsz vagy megmutatsz. persistent (azaz a változásokat megjegyző) rendszer csak egy lehet rajta, és 4gb (vagy 1gb?) a max persistent tárhely. én a 10.04-et tolnám arra, még akkor is, ha már múzeumi. az tuti műx.
-
GBotond
tag
A microsata to sata adapterrel én is eljátszottam sokáig egy asztali gépben, míg rájöttem, mi a baj (legalábbis nálam ez volt a megoldás): az adapter átalakítja a feszültséget, de zárlatot okoz, ha olyan SATA-tápot dug bele az ember, amelyik az 5 és 3,3 voltos ágat is tartalmazza (mind az 5 kábele van). Így vettem egy IDE-SATA tápátalakítót, és ha onnan táplálom meg a microsata adaptert, akkor már megy.
-
Fifi
őstag
Huh, látom azért akadnak gondok ezekkel a microsata to sata adapterekkel, mert nem mind támogatja a 3.3V-ot és az 5.0V-ot egyszerre és sokan szívnak vele, hogy ultrabayben megy, de külső eszközben, ha máshol szeretnék használni meg sem moccan. Pl. a lenovos cucc is ilyen.
Van egy SATA TO USB 2.0 Adapter-em és egy SSD 1.8 Inch Micro SATA to 2.5 Hard Drive Caddy Adapter-rel szerintem mindenhol tudom majd kezelni.
-
ixtom
tag
T4x0s-ekbe az 1,8"-es háttértárak mennek micro sata csatlakozóval.
Szerintem amiatt nem tudod berakni ezt a 2,5"-es helyre.
Léteznek ilyen átalakítók, de a méreteket nem ismerem, valahogy talán elfér még ez a csatik között. -
Gondwana
addikt
Data transfer rate up to 480 Mb/s = USB
Data transfer rate up to 2.5 Gb/s Based on PCI Express specification 1.1 = PCIe, valószínűleg drivert igényel, mert nem sima mass storage. -
rgeorge
addikt
Nem, a SMART értékek minden más programban is ugyanazok. Amit nem tudok, hogy az értékeket úgy kell-e értelmezni, ahogy a HD Sentinel. A Reallocation Event Count 0-nál nagyobb értéke mindenképpen figyelmeztető jel, a kérdés az, hogy ennél a HDD-nél a nyers értéket így kell-e értelmezni. Ma már két válaszom is van a Seagate-től, az egyik szerint az értékeket csak számítógép érti (wtf?), a másik szerint ha a SeaTools azt mondja, ok, akkor nincs ok aggodalomra, más alkalmazásoknak nincsenek meg azok a paraméterek, amiket a SeaTools tud értelmezni.
És mindkét levélben figyelmeztetnek a mentések fontosságáról. -
lapa
veterán
nem vagyok egy nagy spíler 1.8" ssd-ben, de az intel x18-m pl jobbat olvas (ez volt eddig az egyetlen, amit néztem). szerintem tuti van valami drive, ami megcsinálja a 270mb-t, és hasonlót ír mint a toshiba.
aztán lehet, hogy el vagyok tévedve.
nyilván más kérdés, hogy használatkor az olvasás sokkal több, mint az írás, szóval szerintem akár az x18-m is szóba jöhet.
második...
-
Gondwana
addikt
Ez meg az én X201-em, elvileg működnie kell, most mentettem le.
-
stifi
senior tag
de itt ha type alapján bepötyögöd a típust, kiírja a főbb paramétereket a gépről.
(kell a teljes type beazonosítás, XXXX-YYY)
ha ezt megadod ez a kép jön felennél bővebbet nem tudok sajnos
-
stifi
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest