- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Tikakukac
titán
válasz
MrSealRD #111337 üzenetére
5l bruttó 6k
Valamiért a topcase is cserélve lett, poénból ezt kevesen játszák meg. Mondjuk jogos, ha kiflibe lett volna hajtva a teljes gép fóliázva lenne.
FoxiestFox: Olyan neves helyekről olyan gépeket és megoldásokat láttam az elmúlt pár hónapban, hogy az a pohár már szinte szilánkos. Eszméletlen.
-
denko
senior tag
válasz
MrSealRD #111326 üzenetére
Jól hangzi!
Nekem is ma hozta meg a dhl a gépet, beléptem én is thinkpad clubba )
T495-ös Ryzen 7- (3700u), 16GB Ram. 500SSD. Touchscreen-es.Win 10proval. Pár hónapos, olyan mintha új lenne. 2.5 év gari van még rajta. 1 hét alatt megjött USA-ból. Töredékért mint amennyiért itt kapni új gépeket. -
-
MrSealRD
veterán
válasz
MrSealRD #111005 üzenetére
Korábbi dilemmás szálam véget ért... Ebay-en, HA-n, Laptopsystem, Westnotebook körben futottam egy durva keresést...több típusra is... Egy nagyobb scope-ban nézve megvoltak az igények és megnéztem az egyes helyekre milyen áron tudom lefedni és milyen típusokkal...
Egy szó mint száz....el kellett engednem a siman T-s vonalat... és végül vettem egy Thinkpad P51-et. A belső: i7-7820HQ, 1TB NVMe SSD, 32GB RAM(2x16), WebCam, Nvidia M2200, FHD IPS, Pantone kijelző kalibrátor... Akku állapot 89%. Bill: QWERTY backlit (valószínű kap matricát)
A gép konkrétan újnak néz ki...mindenféle költői túlzásoktól mentesen mondom. Németországból rendeltem hétfőn és tegnap délután dobta is be a futár... Ha van rá igény dobok fel képeket... -
S_x96x_S
addikt
válasz
MrSealRD #111033 üzenetére
> Oké-oké, hogy léteznek, de hol?
Hardverapró:
- Thinkpad nvidia ÉS "> 100.000FT"
vagy
- "Thinkpad radeon ÉS ">100.000Ft" -
S_x96x_S
addikt
válasz
MrSealRD #111033 üzenetére
> Oké-oké, hogy léteznek, de hol?
ritka a hazai szabad piacon .. és nem valami nagy a volatilitás ..
pláne hogy túlkeresleti piac van, de néha lehet találni ( ha nem sürgős )amúgy az ebay-en meg lehet győződni a létezéséről.
- T480 MX150
- T470p MX
- T460p nVidia
- ...
esetleg a "Thinkpad MX150" / "Thinkpad nvidia" -ra keress rá .. -
barnam_
nagyúr
válasz
MrSealRD #111005 üzenetére
A dgpu vs igpu összehasonlítás között szerintem a w530 quadro 2000m bőven megállja a helyét a modernebb igpu-val szemben, ha játékról van szó.
A cpu nyilván erősebb lesz, de inkább kevesebbet fogyaszt az új, mintsem dupla olyan gyors lenne. Plusz míg az újabb szériák U-s procija 2 mag / 4 szál, addig egy qm a w530-ban 4 mag / 8 szál.
Valamint a w530-ban BIOS mod után a qm procit tuningolni is lehet: +4 szorzó mind a négy magra, az a 3840qm esetén 4 ghz. Nekem újra pasztázás után a hőmérséklet nem gond így sem, viszont a tuning csak addig tart amíg a TDP-be belefér, tehát 4x100% kihasználtság esetén nekem max 3,5 ghz a turbó.Én a T420 után egy W530-at vettem, meg vagyok vele elégedve. 4 ram slot van benne, én raktam bele 4x8GB ddr3 1866 ramot, ezzel mi van maxolva.
Nem annyira témához tartozik, de így végre build-elhettem magamnak Android-ot, de így is 6 órán át tartott 32gb rammal plusz a 3840qm + tuninggal. 16gb-val és turbo nélkül ugyanezt 7 óra 30 perc volt.
-
-
MrSealRD
veterán
válasz
MrSealRD #108331 üzenetére
Ezzel kapcsolatba nincs semmi tipp, hogyan indulhatnék el? Őszintén szólva kicsit furcsálom, hogy pár óra alatt hirtelen 2 gomb lehal... Ráadásul az eseménynapló is tartalmaz hibát...inkább szoftveres irányra gondolok... Bár..nem tudom, hogy zárhatnám ki a hardverest. A gépet garancia miatt nem bonthatom meg...Matricás. Esetleg live linux pendrive-ról?
-
donjohnson
addikt
válasz
MrSealRD #107455 üzenetére
igen, felül kell írni az eredeti exe-t ezzel.
jaja, bevált.
annyi bug-ot vettem észre, hogy a gép bekapcsolása után egyszer át kell váltani kézzel bios mode-ra majd vissza smart mode-ra és utána halkul el teljesen mindkét venti (0 rpm-re), utána jól működik, rendesen vezérli.
viszont én a 0.62-es telepítésemet írtam felül ezzel. lehet, hogy a 0.63-asra kéne "rámásolni", mert ennek a címsorában is 0.63 szerepel. még ezt kipróbálom. -
Tikakukac
titán
válasz
MrSealRD #105750 üzenetére
A win meg a driver telepítési kényszere szomorodjon meg.
Szerintem beszélhetünk már évekről lassan amióta megénekeltük olyan sokan: ha Win10-et használ valaki, akkor a driver updateket tessék legyilkolni, mert olyan hihetetlen ideges lesz minden update után, hogy jelentős összeget kell majd költenie dühkezelési tréningekre.
-
MrSealRD
veterán
válasz
MrSealRD #105629 üzenetére
Ahogy korábban mondtam, megírom a történet folytatását. Nemrég megérkezett a csere gép, és egyúttal vitte is a futár a korábbit. A második gép már tényleg nagyon szép állapotú. Kopás szinte nincs is. Mindenféle küzdelem nélkül sikerült lebonyolítani a cserét. Üdítő amikor egy cégnél tényleg ügyfélként kezelik a megrendelőt. Továbbra is ajánlom a boltot.
-
-
-
MrSealRD
veterán
válasz
MrSealRD #105523 üzenetére
Végül a P50 mellett döntöttem. 4K-s panel már nem volt, csak FHD. Mivel van +2 monitorom így nem kritikus pont. 32GB-ra lett bővítve a RAM. A többi a szokásos. FP, és színkalibráló is lesz benne. Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz. Az nvidiás T61 óta nem volt ekkora gépem. Bár ha azt nézem az otthoni T420 30mm magas miközben a P50 meg "csak" 26mm, akkor szinte már végkony is.
-
vicze
félisten
válasz
MrSealRD #105502 üzenetére
T61 eggyel régebbi dokkot használ, nem tudom mikortól van ami a 7. genig volt, sajátomnál is tapasztalom nem keveset.
"Ez kicsit hihetetlen számomra, hogy 3 generáció alatt ennyit javultak volna"
Burst-ban igen közel vannak hisz 4 mag vs. 4mag, a 8gen be fog lassulni, ha sokáig járatod. Mivel az Intel évek óta stagnál és alig gyorsul, így ez ennyi. A 25% difi nagyon sok Intelnél azért.A P50-be belemegy 3 storage(SATA, M.2 SATA, M.2 Nvme), T480 csak egy nvme és egy rövid nvme. Mind a kettő 64GB RAM-ot tud, így az akár 1.5kg különbséget döntsd el.
-
zsolti75
senior tag
válasz
MrSealRD #105502 üzenetére
Meg sem közelíti a T480 a P50-et se teljesítményben se kasztniban semmiben. Amiben a T jobb, hogy könnyű, jobban hordozható.
Nekem a P50 4K panele nem begyere, de a FHD-nél azért jobb. Ha cpu igényes a felhasználás akkor főleg a P-t ajánlom a T480 egybefüggő throttling lesz 2,3-2,5ghz max frekivel, a 6820 stabilan tartani fogja a max turbó 3,6Ghz-et.
A teszteknek meg annyira lehet hinni, hogy a gyártók nagyon be tudják lőni, hogy a 15W-os procik úgy tűnjenek a teszteken mintha megközelítenének egy 45W-ost( P50 esetén 50W). -
vicze
félisten
válasz
MrSealRD #105484 üzenetére
A lényege az ami már sok sok éve mindennek, súlycsökkentés és vékonyítás. A Lenovo volt az utolsó aki megtartotta, a HP és a Dell már rég átállt.
Korábban kifejtettem, hogy gyakorlatban sokkal jobban szeretem ezt a megoldás pusztán mechanikailag. 1x kell megmutatni és utána mindenki egyből tudja használni, nem úgy mint a régit. Sokkal stabilabb és biztonságosabb kapcsolódás.
A hűtés a dokkoló miatt csúszott lejjebb, és kellett, is mert régebbi sorozatoknál állandó probléma, hogy dokkolón jobban melegszik, mert az lefedi a szellőző egy részét.Gépelési élménnyel kapcsolatban néz meg egy s-es gépet vagy egy X1-et, a sima T-ken egy szinttel rosszabb a bill legalább.
-
válasz
MrSealRD #105484 üzenetére
Én is hasonló következtetésre jutottam.. az erős TP-k elmentek a háztól, asztali gép jött, minden másra ott a
Master..Frankenpad.
A W520-am mondjuk hiányzik, az egy annyira állat gép volt... egyszer fogok venni egyet még, ha már az is nagyon régi lesz, és szerezhetek vele roncsvadász xp-t -
vicze
félisten
válasz
MrSealRD #105262 üzenetére
eBay-en 200e körül vannak EU-n belül az árak (azt vedd figyelembe, hogy a forint épp a béka segge alatt van) nem hiszem, hogy ez olyan vészes lenne. Ha azt nézed, hogy ez milla közeli gép, akkor azért kevésbé irreális illetve túlárazott.
Üzleti szegmensen alapból van egy elég erős felárazás, XY okok miatt, a Workstationökön meg pláne... -
zsolti75
senior tag
válasz
MrSealRD #105262 üzenetére
Nekem volt több példány is. Újonnan vettünk több darabot 3éve, fokozatosan cseréltük őket, az utolsó tavaly nyáron ment el, szóval 2,5 év masszív használatról van tapasztalat.
Az ég világon semmi bajuk nem volt, pedig kemény ipari környezetben is használva voltak.
Mindegyiket újra kellett pasztázni, mert gyári felállásban trottyoltak, illetve a sajátomban kijelzőt cseréltem P51-ből származóra, mert nem tetszett az eredeti.
Ár/érték arányban a legjobb vételnek tartom, 300közeli árakat sokallom, szerintem a reális ár egy alap konfigért 180-200, egy fullos verzióért 240-260. Természetesen erősen állapot függőek az árak. Volt pár hete ebay-en egy vadonat új alap kiépítésű gép és €600-körül vitték el. -
-
HSM
félisten
válasz
MrSealRD #101787 üzenetére
Nem annak szántam. Tényleg így gondolom, más kategóriát képviselnek, aminek vannak nagyon jó oldalai pl. súly, méret, képminőség, nagy touchpad, ugyanakkor hátrányai is, mint a nagy touchpad (
) vagy hogy azért nem tolerálja a durva abúzust annyira jól.
A Thinklight vs. billentyű világítás érveléseddel nem értek egyet, nem minegy, honnan jön a fény. A Thinklight-al megvilágítod a gép környezetét is, tudsz lapokat megvilágítani, jobb a szemednek is. A billentyűzet világítás ezzel szemben szerintem csak arra jó, hogy látod hol a billentyűzet a gépen sötétben...
A hangosság érdekes a T420-adnál, nálam az i7-el sem hangoskodik, pedig adom neki a turbót is... Lehet kellene nálad neki friss paszta vagy takarítás, esetleg új hűtő rá? De ez a része szvsz orvosolható, ha amúgy szereted a gépet.
Nálam sem a színhűség volt a fő baj. Hanem hogy konkrétan semmit nem lehetett látni hacsak nem szemből nézted, hamar invertálta a színeket. Plusz az AUO 900p panelnek nagyon erős AG rétege volt, egyáltalán nem volt kellemes használni. Volt jó asztali TN monitorom, azzal semmi bajom nem lett volna, de a T420 TN-je katasztrófálisan gyenge volt. A T430-ban egy fokkal jobb a 900p LG, annak legalább az AG rétege rendben van, de az is fényévekre van akár a T460s-em LG, akár a T460 AOU FHD IPS-étől minden tekintetben. Szín kritikis munkára ezek az IPS-ek is teljesen alkalmatlanok, 60% sRGB lefedettség ilyen területen viccnek is rossz.
Persze, nem a T420 hibája, hogy mindkét gyári hálózati eszköz bütykölés nélkül kb. használhatatlan, de mégis a T420 felhasználói élményét rontja, mégpedig nem is kicsit.
És abban sem vagyok 100%-ig biztos, hogy a Lenovo is nem volt sáros a dologban, ugyanis az AMT/Vpro technológiákkal is összefüggött a jelenség, az anélküli gépeken elvileg nem volt ilyen égető a gond. Ja, és a gyári Wifi nálam betegeskedett Ubuntu alatt is, igaz, nem olyan brutálisan, mint win7 alatt.
(#101789) Tim82: Ezt ne haragudj, de nem értem, miért írod.
Nem igazán szoktam elfogult lenni, szvsz, illetve ha az is vagyok (pl. Samsung SSD-k), azzal általában tisztában is vagyok.
A szigetes billentyűzetről már 2,5 éve is leírtam, hogy nekem jobban bejött, mint a klasszikus: [link] [link]. Gyakorlatilag egy az egyben ezt írtam most is... A T420-as kálváriám is végig dokumentáltam: [link]. A T440 szintúgy, már 2015-ben sem tetszett, indokok mint most, kb. [link], a kijelző is megkapta a magáét tőlem, akár a T410-en, akár a T420-on: [link] [link].
Amíg nem próbáltam, én is irtóztam az átrendezett 6-soros billentyűzettől [link], de mikor volt lehetőségem kipróbálni, megtapasztaltam, hogy bár a kiosztás tényleg erősen visszalépés, de nem megszokhatatlan/használhatatlan, és vannak azért a szigetes új megoldásnak is előnyei, pl. a visszajelzés, amit írtam, nekem jobban bejött.Szóval, nem gondolom magam elfogultnak a saját dolgaim iránt.
Tény, lehet, hogy nem vagyok mindig 100%-ig konzisztens magammal, én is emberből vagyok.
"Mit ad Isten, Linux alatt pl. ezzel sincs gond."
Nekem ott sem volt kielégítő, próbálgattam Ubuntu 16.04 alatt. Határozottan kevésbé súlyos mértékben, de jelen volt a probléma.Igen, a kijelző "whitelist" nem hangzik túl jól, viszont a T460s-be egy hadseregnyi jó kijelző van gyárilag, Innolux, többféle AUO, LG, FHD és WQHD is. Szóval ezzel azért szerintem nem lesz gondom.
A T420 IPS-esítésén egyébként erősen gondolkoztam. Ugyanakkor a megoldás szvsz több sebből és erősen vérzik. Egyfelől, rálocsolsz annyi pénzt, amiért kb. két generációval újabb gépet vehetnél, gyárilag FHD IPS-el szerelve. A másik gond, hogy amikor nézegettem ezt az opciót néhány hónapja, nem létezett bele kultúráltan kivitelezett, interferenciák miatt nem betegeskedő DP átalakító, így igazából bukta volt innentől az egész. Tehát elméletileg létezik a megoldás, gyakorlatilag meg hatalmas szerencsejáték az egész. Nekem jobb opciónak tűnt rákölteni még mondjuk 50K-t az IPS-esítés árára, és megvenni a T460s-t, ami jóval könnyebb, fiatalabb és modernebb vas. Eddig nem bántam meg. A felső sor hiányzik a klaviatúráról, a többi dolog nekem oké. A másik marhaságát is könnyen tudom szoftverből javítani, hogy 25W-ig elengedték benne a CPU-t, óriási turbóval, 15W-os hűtővel, az az i7-es kétmagossal annyira nem volt bölcs gondolat.
(#101790) Tikakukac: Világos. Írtam is, egyértelműen jobban kell már ezekre vigyázni. De én azért annyira nem látom borúsan pl. a T480-at, főleg nem gagyinak. Nem annyira masszív, prémium, mint ezek a régi TP-ok, de még mindig szerintem teljesen kultúrált, korrektül összerakott, nem lesz tőle tejfölöspohár-undorom, mint egy random konzumer gépen.
(#101792) Tikakukac: Erre nem jó, mint írtam is.
Erre manapság már mást kell venni. De hogy mit, passz.
Amúgy szvsz azért az ilyesmit a klasszikus business gépek is azért megérezték, láttam én már régebbi Thinkpadet is foltos kijelzővel, és ha repült az asztalról, ugyanúgy szét tudott hullani. -
Dhampir
félisten
válasz
MrSealRD #101797 üzenetére
Köszi szépen!
Ezekkel azért már elszaladt a "lau" (ló), az Árukeresőben T560-at már nem is látok, a T570 meg "komolyabb" boltokban szintén nincsen, és olyan drága, hogy annyiért talán inkább Dell Latitude, vagy valami HP csodagép is szóba jöhetne.
Pedig éppen most intették Magyarországot a túl jó fizetések miatt, új ThinkPadre mégsem "fussa" sok magánszemélynek:
A kockázatok között emelik ki a kelleténél nagyobb béremelkedést,
-
-
-
tothjozsi96
addikt
válasz
MrSealRD #100099 üzenetére
Ezt írja, de én már próbáltam hogy lehúztam az áramról, ugyanúgy egy újraindítás után elszáll minden.
Ha belépek a programba ugyanígy kikapcsolja a küszöbértéket, tök mindegy mit csinálok, nem jó.
Most ha bekapcsolom a funkciót és kilépek a Vantage-ból akkor úgy marad, de egy újraindítás után már megint 100-ra töltené. -
tothjozsi96
addikt
válasz
MrSealRD #100096 üzenetére
Nekem nem ajánlotta fel.
Levideóztam, de egy vicc parádé az egész.
Tehát csak bepipálom hogy küszöbérték használata és nem, egyszerűen 10 másodperc után kiugrik és kikapcsolja magát.Levideóztam, bejelentem MS Storeban, jobbat nem tudok.
-
donjohnson
addikt
válasz
MrSealRD #98820 üzenetére
akkor valahol tuti lehet állítani ha nem egyformán viselkedik a gépeinken, mert nekem bekapcsolva folyamatosan világít a fedlapon:
The light in the ThinkPad logo "i" shows the same status information as the light in the Power button (which you cannot see when the lid is closed):
• Blinks for three times: The computer is initially connected to power.
• On: The computer is on (in normal mode).
• Blinks fast: The computer is entering sleep or hibernation mode.
• Blinks slowly: The computer is in sleep mode.
• Off: The computer is off or in hibernation mode.
X250 User Guide: http://download.lenovo.com/pccbbs/mobiles_pdf/x250_ug_en.pdf -
Tim82
félisten
válasz
MrSealRD #98615 üzenetére
De, feltölteni feltöltötte őket. Csak akkuról önmagában nem kapcsol be és ha a belső akku rá van dugva, akkor töltőről sem.
Felismerni akkor ismeri fel a belsőt, ha azt töltőről bekapcsolom és utána dugom rá az alaplapra.
A BIOS-szal még nem volt időm szórakozni, de valószínűleg igen, Load defaults..., CMOS elem lehúzás, ill. BIOS frissítés lesz a vége, amit még érdemes meglépni (2.42-n van, annál van frissebb).
-
ro_bert17
őstag
válasz
MrSealRD #98336 üzenetére
Más gépnél már én is találkoztam azzal hogy nem egyből jelent meg minden infó. Ezért itt direkt vártam is, többször indítottam a vantage szoftvert.
Így megjelölném az első opciót, főleg annak a tükrében hogy supportot sem találtam a lenovo oldalon. Ezt esetleg megerősíthetné az, akinek szintén T420 előtti gépen van ilyen. -
darvinya
titán
válasz
MrSealRD #98228 üzenetére
Én tavasszal raktam T61 15"wide nVidia-s gépbe T8300-at és 4GB RAM-ot, mindössze 5000Ft-ért, s mind2 alkatrész új elfekvő készletből, külföldről.
Viszont T9500 egyáltalán nem érné meg, mert nem hozna akkor sebesség különbséget, ellenben 8GB RAM és SSD/mSATA már érezhetőt hozna.
Ez utóbbit megfontolom, hogy megér még +25eFt belerakni, mert most is kiszolgál amire használom. -
Tubi2
senior tag
válasz
MrSealRD #98182 üzenetére
Én imádom a gépeim határát feszegetni, szóval mindenképp belevágnék a barkácsba.
De azért is vettem inkább W sorozatú gépet, mert oké, hogy a T420-ba bele lehet tenni a négymagos procit, de a hűtés vékonyka ha azt a procit jól megterheled. És, gondolom, az alaplapi dolgok sem úgy vannak méretezve. -
Tim82
félisten
válasz
Ha a gazdaságosság a komoly szempont, akkor nem kezdenék bele.
Ha az, hogy adott egy remek gép, amit jó használni és aminek a használhatóságát tolod ki ezekkel az upgrade-kkel, ameddig lehet, akkor viszont no-brainer. Nálam általában az utóbbi szempont számít.
Van nálam egy roncs T420, amit hasonlóan fogok kipofozni, a barátnőm T500-a utódjának szánva. Barátnőmnek annyi kérdése volt, hogy a billentyűzet ugye olyan lesz, mint a jelenlegi gépé. Innentől nem kérdés, hogy ezt kapja és nem újabb generációs Thinkpad-et (eredetileg T430-ban gondolkodtam neki és abban, hogy hasznos lehet neki a háttérvilágításos billentyűzet).
-
Tikakukac
titán
válasz
Ha valamilyen érzékedet kielégíti a barkács, akkor az.
Ha nem az a fajta vagy, akinek porcosodik arra, hogy 4 napnyi forrasztás és hálózás után felbrúgjon mondjuk az asztalid romosra szenzorozott, a gép árával vetekedő árba kerülő hűtése, akkor vegyél egy eDP csatis gépet alapból.
-
Tim82
félisten
válasz
MrSealRD #98171 üzenetére
04W1688 (T430s system service parts, FRU list pdf)
-
-
törölt tag
válasz
MrSealRD #96087 üzenetére
Igen, eléggé kiábrándító, főleg az x230 után. Cég ragaszkodott a négy magos laptophoz a fordítási idő miatt, de ezzel a folyamatos túlmelegedéssel nem biztos, hogy sokkal lassabb lenne egy 15 wattos kétmagos. A geforce kártya így konkrétan használhatatlan, 10 perc után égeti a kezem. Igaz hogy anno a W530 fél centivel vastagabb volt, de azt használni is lehetett. Talán ha fél évvel később jövök a céghez, és t480 hatékonyabb cpuja és gpuja nem lesz ennyire problémás..
-
azbest
félisten
válasz
MrSealRD #96100 üzenetére
végülis, ez a beforrasztósdi, meg eleve limitált bővíthetőség az, ami garantálja, hogy 2-3 év múlva kidobják és vegyenek újat. Ebből lesz a profit. Nem abból, hogy a 2-3 évesen vett T61-eseimeg 6-7 éves korukig használtam, ahogy a 3 és 5 évesen vett t430-akat is tervezem használni még vagy két évig, szóval úgy 7 éves korukig. Mégis csak kelet-európai vagyok. Lehet előtte pont valamelyik német kolléga használta a gépemet, mielőtt leselejtezték nyugaton. T470est láttam egyiknél
-
azbest
félisten
válasz
MrSealRD #96096 üzenetére
hát ja, bár lenovo vonalon talán bújtatott áremelést is érzek. A T sorozatot lecsicskították, hogy a manager urak jobban villoghassanak az ultrabookokkal, munkagépnek meg még drágábban bevezettek új sorozatokat.
Most olyan munkakörnyezetbe csöppentem, ahol kb kilóg az, aki nem macbookokat használ. Nálam linuxon nem is érhető el minden irodai szolgáltatás. Plusz nem mac specifikus fejlesztéshez is mac only szoftvereket használnak...
És hallom őket is panaszkodni, hogy lassú a munka, beakad a gép hosszú másodpercekre, több ram kéne. És ha megveszik az újabb mac-et, akkor a nyers teljesítmény szinte ugyanott van a 600 ezres gépben, mint a 2015ösben, csak azt 16GB beforrasztott rammal vennék 8 helyett. Vagy vesznek 13" helyett 15"-öst, misi körül és akkor már a proci is érezhetően erősebb lehet a 4 magnak hála. Meg persze az újjal megy a 60Hz 4k monitor, meg kell egy dongle is, hogy rá tudják kötni.
Ez a beforrasztott ram dolog nagyon gáz. Most, hogy nemrég beállítottam ehhez a feladathoz a munkakörnyezetemet, hát 8GB ram már akkor elfogy, amikor még semmi produktívat nem indítottam el. A kommunikációs programok is chrome-ot csomagoltak magukba, rengeteg ramot elfogyasztva. A 16GB ramommal elgondolkodtam, hogy lehet mégis w530-at kellett volna múltkor vennek, hogy 32GB ramot használhassak, mert 8ba kell beférjek a produktív dolgokkal, a másik 8at elviszi a sallang.
Azért vicces volt látni az elkerekedett szemeket, hogy nálam virtualboxban is közel olyan pörgős az macos, mint náluk natívan
-
fattyu
veterán
válasz
MrSealRD #96095 üzenetére
annó amikor jött a negyedik generáció.
akkori cégemnél dell 6xxx széria volt stabilan. mi mint it cserélgettük mindig a legfrissebbre.
6410 6420 6430 6330 6220 6230 ezek mentek át a kezemen. aztán megjüve a 6440 a helyes kis 4300ujával ott húztam be a féket hogy jó nekem a 6330 köszönöm. azóta is így vagyok.
-
Frawly
veterán
válasz
MrSealRD #96087 üzenetére
A gyártók is kényszerpályán vannak, mert ugyebár a divatos trend miatt a felhasználók azt várják, hogy legyen egy laptop papírvékony, meg 10 deka, meg legyen 20 órás készenléti ideje az akksinak, meg még egy nagyfelbontású kijelző is legyen meghajtva hozzá, de a fizikát elfelejtették átállítani erre. Így a gyártóknak két választása van: beletesznek ilyen Atom, meg Celeron N lófasz tabletprocit, ami ilyen 2-15 W-os TDP keretből megvan, nem is melegszik, akut is kíméli, de a teljesítménye a több mag létére olyan fos, mintha visszamennél a DOS-korszakba, már 1-2 sima böngészőfültől le tud térdelni, mert az energiakeretből még a GPU is levesz, egy tisztességes asztali P3, P4 szintjét nem ugorja meg. Vagy beleteszik, a legkisebb TDP keretű, de még értelmes procit, na, ezt csinálják most, mikor az újabb generációs Core i U-s szériákkal adják a gépet, csak ez meg kényszerűen throttlingol, de reménykednek benne, hogy az átlag user nem veszi észre átlag felhasználás alatt, mert csak rövid időkre pörög fel a proci, persze tévednek, mert észreveszi játék, filmnézés, telepítés, forráskódból fordítás, stb. alatt, vagy mikor beakad egy Windows-frissítés, vagy böngészőben bevadul egy JS, és tekeri full gázon a procit. Persze reménykedni szabad, ingyen van, de garantáltan pofára esés lesz a vége. Ezek miatt én ilyen papírvékony ultrabookokat, meg U-s procikat nem is vennék, nem érdekel, hogy 4 mag 8 szálas adott esetben, ha még nem is throttlingol, a kis TDP miatt lófasz ereje van, de legalább elcseszett drágák is. Inkább legyen egy laptop vastag, nehéz, rövid akkuidejű, de amíg bírja az aksi, addig adjon le teljesítményt is, meg tudja azt lehűteni, meg legyen masszív az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest