Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fattyu

veterán

válasz HSM #101799 üzenetére

én meg leírom sokadszor. flottát üzemeltetek egy 6000res gépparkos cégnél. SEMMIVEL nem volt eddig ennyi elhullásunk és garanciális visszakldésünk mint a 480al. iszonyatos mennyiségben megy tönkre semmi használat után a klavi mechanika. egyszerűen mintha gipszből lenne a műanyag.
    Ennyi alaplaphiás gépet én még nem hiszem hogy láttam. az osztályom egyszerre cserélte le a teljes gépparkot shared desk miatt 480ra. egy héten belül 30 gépből 4 alaplaphibás lett. egyszer csak kikapcsol és többé se kép se hang. ez 10% feletti arány.

az hogy a t480 dokkolóján a csatlakozók milyen százalékkal kattannak össze hibátlanul megint egy érdekes mese.

Megtanulsz együtt élni vele hogy 4-5ször dokkolsz be mire van kép minden monitoron meg esetleg a klavit is látja hogy be tudd írni a jelszavad, de azért minőségnek meg jónak ne mondjuk már ezeket a dolgokat.

Ekkora szart és selejtarányt mint a t480 szerintem semelyik gyártó nem csinált még.

• Tim82

félisten

Ezt ne haragudj, de nem értem, miért írod. :F Nem igazán szoktam elfogult lenni, szvsz, illetve ha az is vagyok (pl. Samsung SSD-k), azzal általában tisztában is vagyok.

Btw, viccelődtem, de bíztam benne, hogy észreveszed magadtól is. Ezek szerint nem, pedig volt ott megfelelő hangulatjel és jelzés is, hogy mikortól "beszélek komolyan".

Nekem ott sem volt kielégítő, próbálgattam Ubuntu 16.04 alatt. Határozottan kevésbé súlyos mértékben, de jelen volt a probléma.

Az eseted akkor eléggé egyedi. Cserébe a T420 BIOS-a még módosítható, tehát még a legrosszabb esetben is orvosolható a whitelist kiiktatás után WLAN kártya cserével.

Ugyanakkor a megoldás szvsz több sebből és erősen vérzik. Egyfelől, rálocsolsz annyi pénzt, amiért kb. két generációval újabb gépet vehetnél, gyárilag FHD IPS-el szerelve. A másik gond, hogy amikor nézegettem ezt az opciót néhány hónapja, nem létezett bele kultúráltan kivitelezett, interferenciák miatt nem betegeskedő DP átalakító, így igazából bukta volt innentől az egész. Tehát elméletileg létezik a megoldás, gyakorlatilag meg hatalmas szerencsejáték az egész.

Valamit nem jól néztél akkor pár hónapja, bő egy éve van olyan adapter kit a piacon, amivel igencsak elenyésző mértékben van probléma. Tény és való, az ára már majdnem felér magával egy 14" full HD IPS paneléval. Azért egy T440(s) full HD IPS panellal szerintem még nem jön ki ebből a pénzből, mint egy "meglocsolt" T420, de valóban nem járunk nagyon messze már.

De nem is azt írtam, hogy ez milyen gazdaságos megoldás, hanem azt, hogy áthidalható vele a gyári TN kijelző problémája.

Abban nem feltétlenül foglalnék állást, hogy melyik megoldás érné meg jobban: az IPS-esített T420 vagy egy T460s. Ez már inkább szubjektív kérdés, de nem is ez sem a mostani, sem az eggyel előző hozzászólásom célja, csak a kép további árnyalása. Tény, hogy én is inkább a T420-ra szavaznék, a klasszikus billentyűzet sokkal inkább a "kezem alá dolgozik", mint egy bármennyire jó szigetes megoldás és úgy érzékelem, hogy legalább annyi problémába bele lehet futni az új szériákkal is, mint amennyit a korábbiak kapcsán írsz és ezek egy része rosszabb/kevésbé megoldható az én szemszögemből.

• Tikakukac

titán

Ugye? Business class, mert az arra van. Ja, most már nem arra van. Akkor mire van? A semmiért dupla árat elkérni kicsit sok.

Foltos kijelzős meg törött TP-t láttam eleget én is, hidd el. Csak az nem mindegy, hogy a delikvens átment rajta a kocsival vagy csak megemelte az EC kari slotnál és kettérepedt a palmrest meg a belső "merevítő" is.

Új hozzászólás Aktív témák