Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sutszi

    veterán

    (#105488) Dhampir : A szerver miatt amúgy is van. Meg terveztem bővíteni is a kapacitást. De köszi a tippet. Nem felejtem el.
    &Tikakukac: Meglepő de 13. kerület közepén vannak gondok az elektromos hálózattal. Az elmúlt 5 évben több volt itt mint az azt megelőző 7 évben Pécsen. Bár nem kifejezetten csak az elnyúló kimaradások... Ami a legtöbb a néhány másodperces szakadás.

    (#105490) vicze1 : Nem értek egyet. A korábbi sorozatoknál... mondjuk T61-ig visszamenőleg ha rápattintottam a dokkolóra, akkor oldalról nézve egy csatorna volt kialakítva pont a hűtésnél. Nem érzem megalapozottnak azt, hogy dokkolón jobban melegedtek volna. A stabil kapcsolatot sem sikerült egyszer sem elrontani... Szóval ilyen problémákat én soha nem tapasztaltam.

    toAll: Hangsúlyozom, hogy ez az otthoni gépekről való szubjektív elmélkedésem eredménye. Szóval aboszlút érthető ha valaki nem osztja. Én sem gondolkodnék ebbe ha nem lenne kényszerítő erő...

    De, hogy ON témában is kérdezzek. Céges gépcsere néz ki és P50 vagy a korábbihoz hasonló T480 között lehetne választani... Megnéztem az adatlapokat, és kicsit megrekedtem a döntésben. Memória mindkét esetben 2x16 lenne. SSD is egyformán 256.
    Ami eltérés:
    CPU 6820HQ(45W) vs 8350U(15W)
    VGA: Quadro M2000M vs Intel G620
    Kijelző: 4K IPS vs FHD IPS

    A cpu teszteket nézve, meglepő módon viszonylag közel van egymáshoz a két versenyző. Néhány spec esetben volt 20-25% eltérés... Ez kicsit hihetetlen számomra, hogy 3 generáció alatt ennyit javultak volna.
    VGA erőre nincs szükségem a hétköznapokban ugyan, de akár tényező lehet.
    A kijelző elgondolkodtat. Van-e egyáltalán értelme ekkora méretben ilyen magas felbontásnak...?
    Csak pusztán az elemi erő miatt nem választanám a P50-et. Fejlesztésre lenne használva egyébként Docker konténerek, virtualizálás... de azt memóriából megoldom többnyire. Kifejezetten CPU igényes konvertálások nem futnak...

    Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

Új hozzászólás Aktív témák