Hirdetés
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Nokia E51 - kecs és fém
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
MrSealRD
üzenetére
Nem annak szántam. Tényleg így gondolom, más kategóriát képviselnek, aminek vannak nagyon jó oldalai pl. súly, méret, képminőség, nagy touchpad, ugyanakkor hátrányai is, mint a nagy touchpad (
) vagy hogy azért nem tolerálja a durva abúzust annyira jól.A Thinklight vs. billentyű világítás érveléseddel nem értek egyet, nem minegy, honnan jön a fény. A Thinklight-al megvilágítod a gép környezetét is, tudsz lapokat megvilágítani, jobb a szemednek is. A billentyűzet világítás ezzel szemben szerintem csak arra jó, hogy látod hol a billentyűzet a gépen sötétben...
A hangosság érdekes a T420-adnál, nálam az i7-el sem hangoskodik, pedig adom neki a turbót is... Lehet kellene nálad neki friss paszta vagy takarítás, esetleg új hűtő rá? De ez a része szvsz orvosolható, ha amúgy szereted a gépet.

Nálam sem a színhűség volt a fő baj. Hanem hogy konkrétan semmit nem lehetett látni hacsak nem szemből nézted, hamar invertálta a színeket. Plusz az AUO 900p panelnek nagyon erős AG rétege volt, egyáltalán nem volt kellemes használni. Volt jó asztali TN monitorom, azzal semmi bajom nem lett volna, de a T420 TN-je katasztrófálisan gyenge volt. A T430-ban egy fokkal jobb a 900p LG, annak legalább az AG rétege rendben van, de az is fényévekre van akár a T460s-em LG, akár a T460 AOU FHD IPS-étől minden tekintetben. Szín kritikis munkára ezek az IPS-ek is teljesen alkalmatlanok, 60% sRGB lefedettség ilyen területen viccnek is rossz.
Persze, nem a T420 hibája, hogy mindkét gyári hálózati eszköz bütykölés nélkül kb. használhatatlan, de mégis a T420 felhasználói élményét rontja, mégpedig nem is kicsit.
És abban sem vagyok 100%-ig biztos, hogy a Lenovo is nem volt sáros a dologban, ugyanis az AMT/Vpro technológiákkal is összefüggött a jelenség, az anélküli gépeken elvileg nem volt ilyen égető a gond. Ja, és a gyári Wifi nálam betegeskedett Ubuntu alatt is, igaz, nem olyan brutálisan, mint win7 alatt.(#101789) Tim82: Ezt ne haragudj, de nem értem, miért írod.
Nem igazán szoktam elfogult lenni, szvsz, illetve ha az is vagyok (pl. Samsung SSD-k), azzal általában tisztában is vagyok.A szigetes billentyűzetről már 2,5 éve is leírtam, hogy nekem jobban bejött, mint a klasszikus: [link] [link]. Gyakorlatilag egy az egyben ezt írtam most is... A T420-as kálváriám is végig dokumentáltam: [link]. A T440 szintúgy, már 2015-ben sem tetszett, indokok mint most, kb. [link], a kijelző is megkapta a magáét tőlem, akár a T410-en, akár a T420-on: [link] [link].
Amíg nem próbáltam, én is irtóztam az átrendezett 6-soros billentyűzettől [link], de mikor volt lehetőségem kipróbálni, megtapasztaltam, hogy bár a kiosztás tényleg erősen visszalépés, de nem megszokhatatlan/használhatatlan, és vannak azért a szigetes új megoldásnak is előnyei, pl. a visszajelzés, amit írtam, nekem jobban bejött.Szóval, nem gondolom magam elfogultnak a saját dolgaim iránt.
Tény, lehet, hogy nem vagyok mindig 100%-ig konzisztens magammal, én is emberből vagyok. 
"Mit ad Isten, Linux alatt pl. ezzel sincs gond."
Nekem ott sem volt kielégítő, próbálgattam Ubuntu 16.04 alatt. Határozottan kevésbé súlyos mértékben, de jelen volt a probléma.Igen, a kijelző "whitelist" nem hangzik túl jól, viszont a T460s-be egy hadseregnyi jó kijelző van gyárilag, Innolux, többféle AUO, LG, FHD és WQHD is. Szóval ezzel azért szerintem nem lesz gondom.
A T420 IPS-esítésén egyébként erősen gondolkoztam. Ugyanakkor a megoldás szvsz több sebből és erősen vérzik. Egyfelől, rálocsolsz annyi pénzt, amiért kb. két generációval újabb gépet vehetnél, gyárilag FHD IPS-el szerelve. A másik gond, hogy amikor nézegettem ezt az opciót néhány hónapja, nem létezett bele kultúráltan kivitelezett, interferenciák miatt nem betegeskedő DP átalakító, így igazából bukta volt innentől az egész. Tehát elméletileg létezik a megoldás, gyakorlatilag meg hatalmas szerencsejáték az egész. Nekem jobb opciónak tűnt rákölteni még mondjuk 50K-t az IPS-esítés árára, és megvenni a T460s-t, ami jóval könnyebb, fiatalabb és modernebb vas. Eddig nem bántam meg. A felső sor hiányzik a klaviatúráról, a többi dolog nekem oké. A másik marhaságát is könnyen tudom szoftverből javítani, hogy 25W-ig elengedték benne a CPU-t, óriási turbóval, 15W-os hűtővel, az az i7-es kétmagossal annyira nem volt bölcs gondolat.

(#101790) Tikakukac: Világos. Írtam is, egyértelműen jobban kell már ezekre vigyázni. De én azért annyira nem látom borúsan pl. a T480-at, főleg nem gagyinak. Nem annyira masszív, prémium, mint ezek a régi TP-ok, de még mindig szerintem teljesen kultúrált, korrektül összerakott, nem lesz tőle tejfölöspohár-undorom, mint egy random konzumer gépen.

(#101792) Tikakukac: Erre nem jó, mint írtam is.
Erre manapság már mást kell venni. De hogy mit, passz. 
Amúgy szvsz azért az ilyesmit a klasszikus business gépek is azért megérezték, láttam én már régebbi Thinkpadet is foltos kijelzővel, és ha repült az asztalról, ugyanúgy szét tudott hullani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Arc Raiders
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Elektromos autók - motorok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Újszerű 10 magos Lenovo X13 Yoga G3 (12.gen Core I7 16Gb 512Gb SSD) laptopom eladó!
- Új makulátlan hp elitebook 840 g9 ! Fémház, i7 12gen!
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS/12GB DDR4/M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR! ÁRON ALUL
- Garanciás MAGYAR BILL lenovo thinkpad t14 gen3 i5 12 gen EXTRÉM AKMU IDŐ!
- Eladó Dell Inspiron 15 3520 laptop Újszerű állapot, garanciával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584, 100% Akksi
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 512GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) vagy hogy azért nem tolerálja a durva abúzust annyira jól.
És abban sem vagyok 100%-ig biztos, hogy a Lenovo is nem volt sáros a dologban, ugyanis az AMT/Vpro technológiákkal is összefüggött a jelenség, az anélküli gépeken elvileg nem volt ilyen égető a gond. Ja, és a gyári Wifi nálam betegeskedett Ubuntu alatt is, igaz, nem olyan brutálisan, mint win7 alatt.
Nem igazán szoktam elfogult lenni, szvsz, illetve ha az is vagyok (pl. Samsung SSD-k), azzal általában tisztában is vagyok.
Tény, lehet, hogy nem vagyok mindig 100%-ig konzisztens magammal, én is emberből vagyok. 

Erre manapság már mást kell venni. De hogy mit, passz.