- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Apple Watch
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egészségmegőrzés és extrémsport az új Samsung órák fókuszában
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Z Fold8 Ultra – névváltoztatás utáni teendők
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
pszichoapu
csendes tag
Vagy ha van elég időd/türelmed, küldhetsz egy bugreportot is a fejlesztőnek

Nekem legutóbb így sikerült egy bugot egészen gyorsan kijavíttatnom.
Ahhoz biztosnak kéne lennem, hogy ez tutira az új verzió bug-ja, de nem vagyok róla meggyőződve. Az a tény, hogy a régi verzió jól működik, sajnos nem bizonyíték, Win11 alatt bármi megeshet.
Meg ez nem is olyan kardinális probléma, csak az én csőrömet böki, hogy már nem olyan, mint a villám, amikor még mondjuk csak 7.5-ös verzión volt. 
-
pszichoapu
csendes tag
-
Fecogame
veterán
Akkor valahol máshol kell keresnem a magyarázatát, ha ezt más nem tapasztalja, csak nem vágom, hogy mi okozza. Korábbi verzió még gyors volt, aztán hirtelen a frissen feltelepített már lomháskodik. Mindegy, engedjétek el, én is ezt teszem.
Köszönöm az eddigieket!Vagy ha van elég időd/türelmed, küldhetsz egy bugreportot is a fejlesztőnek

Nekem legutóbb így sikerült egy bugot egészen gyorsan kijavíttatnom.
-
poirot
őstag
Akkor valahol máshol kell keresnem a magyarázatát, ha ezt más nem tapasztalja, csak nem vágom, hogy mi okozza. Korábbi verzió még gyors volt, aztán hirtelen a frissen feltelepített már lomháskodik. Mindegy, engedjétek el, én is ezt teszem.
Köszönöm az eddigieket!Hát ha zavar, szerintem tedd fel az elöző verziót, semmit sem veszítesz.
-
pszichoapu
csendes tag
Nos, kipróbáltam a Total Commandert egy újraindítás után, 2 max. 3 mp alatt feláll, úgy, hogy 5 db belső HDD van, 1 db külső USB-s HDD, 1 db pendrive, 3 db NVME SSD az alaplapon és 3 belső SSD.
Úgyis kipróbáltam, hogy a NAS-om Downloads könyvtára volt az egyik oldalt mikor elindult, semmivel sem lett lassab.Akkor valahol máshol kell keresnem a magyarázatát, ha ezt más nem tapasztalja, csak nem vágom, hogy mi okozza. Korábbi verzió még gyors volt, aztán hirtelen a frissen feltelepített már lomháskodik. Mindegy, engedjétek el, én is ezt teszem.
Köszönöm az eddigieket! -
pszichoapu
csendes tag
-
poirot
őstag
Neked is köszönöm a gyors választ, sajnos nálam ez nem áll fenn, nincs semmilyen hálózati meghajtó alapból felcsatolva, amit állandóan mount-olgatnia kéne. Mindkét ablakban 2-2 fül van és mind a 4-ben a C: drive egy szimpla könyvtára.
Nos, kipróbáltam a Total Commandert egy újraindítás után, 2 max. 3 mp alatt feláll, úgy, hogy 5 db belső HDD van, 1 db külső USB-s HDD, 1 db pendrive, 3 db NVME SSD az alaplapon és 3 belső SSD.
Úgyis kipróbáltam, hogy a NAS-om Downloads könyvtára volt az egyik oldalt mikor elindult, semmivel sem lett lassab. -
bobalazs
nagyúr
Köszönöm szépen, megpróbálom. Arra gondolsz, hogy a Defender ellenőrzi indítás előtt? De miért csak akkor, ha hosszabb idő telik el? Ha röviddel Exit után restartolom, akkor gyorsan visszaindul, kb. érzetre mintha még bent lenne a "cache"-ben.
Arra gondolok, de Te majd megmondod hogy tényleg gyorsabban indul e művelet után, mert ha igen, akkor tényleg minden alkalommal leellenőrizte a felhővel indítás előtt, a defender.
-
pszichoapu
csendes tag
Neked is köszönöm a gyors választ, sajnos nálam ez nem áll fenn, nincs semmilyen hálózati meghajtó alapból felcsatolva, amit állandóan mount-olgatnia kéne. Mindkét ablakban 2-2 fül van és mind a 4-ben a C: drive egy szimpla könyvtára.
-
pszichoapu
csendes tag
Köszönöm szépen, megpróbálom. Arra gondolsz, hogy a Defender ellenőrzi indítás előtt? De miért csak akkor, ha hosszabb idő telik el? Ha röviddel Exit után restartolom, akkor gyorsan visszaindul, kb. érzetre mintha még bent lenne a "cache"-ben.
-
PhoenixK
őstag
Sziasztok, a napokban váltottam 11.56-os TC-ről 11.58-ra és szeretném megkérdezni, hogy aki már ezt a verziót használja, tapasztalt-e olyasmit, hogy néha egészen lomhán indul csak el a program? Leginkább első indításkor, pl. gép reboot után, de olyankor is, ha kilépek belőle és csak hosszú idő után indítom el újra. (Azonnali restart esetén nálam is villámgyors, ahogy eddig.) Ez nem volt egyáltalán jellemző a TC-re, hiszen mindig is egy szempillantás alatt feljött a kezdőpanel, de a 11.58-as nálam 5-10 mp-t is gondolkodik az ikonra kattintást követően. Semmi egyéb változás nem történt a gépemen, tehát nem igazán tudom másra fogni, csak a TC verzióváltására. Egyik fülön sincs hálózati meghajtó megnyitva, tehát tutira nem azokkal molyol, hogy újra felcsatolja őket. Nem azt mondom, hogy ne lehetne ezzel a pár mp-es várakozással együtt élni, csak szimplán furcsa, hogy vajon min gondolkozik ennyit? Ha esetleg van bárkinek bármi ötlete vagy már tapasztalta ugyanezt, akkor azt megköszönöm.
Nekem akkor volt ilyen, amikor az egyik oldalon egy hálózati meghajtó volt, amit addig nem nyitott meg más program...
-
bobalazs
nagyúr
Sziasztok, a napokban váltottam 11.56-os TC-ről 11.58-ra és szeretném megkérdezni, hogy aki már ezt a verziót használja, tapasztalt-e olyasmit, hogy néha egészen lomhán indul csak el a program? Leginkább első indításkor, pl. gép reboot után, de olyankor is, ha kilépek belőle és csak hosszú idő után indítom el újra. (Azonnali restart esetén nálam is villámgyors, ahogy eddig.) Ez nem volt egyáltalán jellemző a TC-re, hiszen mindig is egy szempillantás alatt feljött a kezdőpanel, de a 11.58-as nálam 5-10 mp-t is gondolkodik az ikonra kattintást követően. Semmi egyéb változás nem történt a gépemen, tehát nem igazán tudom másra fogni, csak a TC verzióváltására. Egyik fülön sincs hálózati meghajtó megnyitva, tehát tutira nem azokkal molyol, hogy újra felcsatolja őket. Nem azt mondom, hogy ne lehetne ezzel a pár mp-es várakozással együtt élni, csak szimplán furcsa, hogy vajon min gondolkozik ennyit? Ha esetleg van bárkinek bármi ötlete vagy már tapasztalta ugyanezt, akkor azt megköszönöm.
Tippre Add hozzá a defender/antivirus kivételekhez.
-
pszichoapu
csendes tag
-
OldMike
őstag
Ilyen nekem csak akkor jelent meg, ha a Windows alapértelmezetten megosztott könyvtáraiban lévő fájlokkal (vagy könyvtárakkal) próbálkoztam. Sajnos itt a Megosztás pontban felhasználóra vonatkozó megosztás nincs, csak különböző alkalmazásokhoz való megosztás. A Hozzáférés megadása pont valóban működne, de csak a fentiekben írt alapból megosztott könyvtárakban.
-
tonyrulez
őstag
-
OldMike
őstag
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
Talán idevaló a kérdésem. Van arra lehetőség, hogy (TC-ben, vagy bárhol máshol) több általam kijelölt könyvtárt egyszerre osszak meg? Eddig a TC-ben próbáltam, de ha már két vagy több könyvtárt jelölök ki, akkor sem a helyi menüben, sem a Tulajdoságokban nem jelenik meg a megosztás lehetősége. Lehet hogy így is kell működnie, ezt nem tudom. Köszönöm.Pontosan mi ez a Megosztás? Mert nekem nincs ott Windows Explorerben sem.
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Talán idevaló a kérdésem. Van arra lehetőség, hogy (TC-ben, vagy bárhol máshol) több általam kijelölt könyvtárt egyszerre osszak meg? Eddig a TC-ben próbáltam, de ha már két vagy több könyvtárt jelölök ki, akkor sem a helyi menüben, sem a Tulajdoságokban nem jelenik meg a megosztás lehetősége. Lehet hogy így is kell működnie, ezt nem tudom. Köszönöm. -
qnadam
veterán
Sziasztok!
Telefonról egy 60GB-nyi adatot akarok átmásolni kb. 90-100GB-nyi területre.
Kb. 4300 file-ról van szó. Elkezdtem. Természetesen Total Commandert használtam. Elindítottam a másolást, majd miután kb. 3800 file átment, utána kiírta a program, hogy nincs megfelelő mennyiségű lemezterület a művelet befejezéséhez. Ezt úgy, hogy kb. 500 file maradt, amit másolni kell, és további kb. 45GB szabad terület van erre, szóval van hely bőven - tényleg.
A céleszköz filerendszere NTFS.
Bármi ötlet, hogy mitől lehet ez?
Köszi előre is.
Üdvözlettel:
p.nem tudom, mivel másolsz a telefonról, de jó esély van rá, hogy előbb valami átmeneti könyvtárba kerül a cucc, és csak onnan a végleges helyére.
-
piadex22
csendes újonc
Sziasztok!
Telefonról egy 60GB-nyi adatot akarok átmásolni kb. 90-100GB-nyi területre.
Kb. 4300 file-ról van szó. Elkezdtem. Természetesen Total Commandert használtam. Elindítottam a másolást, majd miután kb. 3800 file átment, utána kiírta a program, hogy nincs megfelelő mennyiségű lemezterület a művelet befejezéséhez. Ezt úgy, hogy kb. 500 file maradt, amit másolni kell, és további kb. 45GB szabad terület van erre, szóval van hely bőven - tényleg.
A céleszköz filerendszere NTFS.
Bármi ötlet, hogy mitől lehet ez?
Köszi előre is.
Üdvözlettel:
p. -
msanyi67
csendes tag
Köszönöm, mindkét megoldás jó, a maszkolás egyszerübb.
-
genndy
addikt
Átnevezésmaszk:fájlnév:
[N1-4]
az elsőtől a negyedik karakterig meghagyja a többit törli -
poirot
őstag
Csinálj egy próba mappát először is, od rakj be pár file-t. Ott próbálkozhatsz.
Ráállsz a mappára kijelölöd az átnevezni kivánt file-okat, rákattintasz a régi file névre és ott kijelölöd, hogy mennyit karaktert akarsz megtartani, leokézod és már mutatja is az új neveket, aztán indítás. Ha nem boldogulsz, csinálok egy screenshootot majd. -
msanyi67
csendes tag
Tisztelt Fórumtársak!
A következő gondra nem találok megoldást: csoportos átnevezésnél mit kel beírnom, hogy a átnevezendő név valahanyadik karaktere után töröljön minden karaktert. Mindenkinek köszönöm a választ. -
PhoenixK
őstag
Kint van a 11.57 beta 1
Total Commander 11.57 beta 1 is available now!
Download Total Commander 11.57 beta now (Free update/Demo version)
This version mainly fixes bugs. Complete list of changes.
Main changes:
Command line: Run program as administrator by putting an asterisk * at the start of the command lineConfiguration - Button bar: The icon index field is now a text area, allowing a quick jump to a specific iconFind files: Show name of loaded settings in title barLister: Configure which context menu items are allowedcm_MkDir now supports parameters like /N="Names(s)"Updated unrar and 7-zip dlls -
Ablakos
addikt
Jelszó nélkül nem enged kapcsolódni root felhasználóval a plugin? Én is használom, bár csak olyan kapcsolatokkal, amelyeknél van jelszó beállítva, jelszó nélkül még nem próbáltam kapcsolódni.
Sajnos itt nincs semmi ezzel kapcsolatban: [link]
Azonban ez már offtopic itt, inkább linux témakör, javaslom inkább valamelyik linux topikban érdeklődj lehetséges megoldás iránt. Én magam nem tudok mást javasolni.
Nem triviális a gond. Linuxon folytatom.
-
dbius
veterán
Jelszó nélkül nem enged kapcsolódni root felhasználóval a plugin? Én is használom, bár csak olyan kapcsolatokkal, amelyeknél van jelszó beállítva, jelszó nélkül még nem próbáltam kapcsolódni.
Sajnos itt nincs semmi ezzel kapcsolatban: [link]
Azonban ez már offtopic itt, inkább linux témakör, javaslom inkább valamelyik linux topikban érdeklődj lehetséges megoldás iránt. Én magam nem tudok mást javasolni.
-
Ablakos
addikt
-
dbius
veterán
Root felhasználóként kell bejelentkezned a távoli rendszerbe, (Jelenleg "user" a bejelentkezett felhasználó a képernyőkép alapján)
-
Ablakos
addikt
(DoubleCommander)
A képen látható TC-ben hasonló pluginnnal szeretnék sudo jogot.
Mivel jelszót nincs hogy átadni, hogy lehetne sudo joggal dolgozni a távoli fájlrendszerben?
-
Gainka
őstag
Hali ujboltelpitettem a Win 11-et és nem indult el a Battlefiled 6 nevezetű játék. Toltal-ból exe file rendszergazdaként inditása egy kissebb repair után elindult rendesen és most már jol is müködik. Ami nekem idegen volt hogy jobb gomb, tulajdonságok, biztonság és a csoport vagy felhasználo neve alatt számomra idegen dolgokat látok: all application packages és all restriced application packages. A googli ezt irja nekem: [link]
Akkor ez igy rendben van nincs vele dolgom vagy problémám, ezek ott maradhatnak? -
razorka777
veterán
-
poirot
őstag
Üdv!
Egyszer már megtaláltam azt a beállítást, hogyha rákattintok duplán a fájl nevére a módosításhoz akkor a kiterjesztést szabadon hagyja mint a windows intézőben.
Most sehol sem találom.
Beállítások/Működés/Fő program résznél/csak a név kijelölése átnevezéshez (kiterjesztés nélkül)
Felülről az ötödik. Ki kell pipálni. F2-vel szoktam átnevezni.
-
razorka777
veterán
Üdv!
Egyszer már megtaláltam azt a beállítást, hogyha rákattintok duplán a fájl nevére a módosításhoz akkor a kiterjesztést szabadon hagyja mint a windows intézőben.
Most sehol sem találom.
-
cigam
titán
-
qnadam
veterán
Sajna a Synology (a távoli gép) FTP szervere elég butácska, és egyfajta feladatra már be van konfigurálva. Nem szeretném, hogy még csak megosztási név alapján is megjelenjen ott.
Amúgy a TC naplózza mikor történt a probléma? Esetleg a pontos időpont ismeretében átnézhetném a többi naplót.be lehet kapcsolni, de hogy milyen szinten naplóz, fogalmam sincs. viszont az smb tényleg nem szereti a késleltetést, azt helyi hálóra találták ki.
-
cigam
titán
Sajna a Synology (a távoli gép) FTP szervere elég butácska, és egyfajta feladatra már be van konfigurálva. Nem szeretném, hogy még csak megosztási név alapján is megjelenjen ott.
Amúgy a TC naplózza mikor történt a probléma? Esetleg a pontos időpont ismeretében átnézhetném a többi naplót. -
qnadam
veterán
Most új probléma lépett fel. Bár jóval gyorsabban másol, van amikor megakad:
Nem azért, mert a VPN megszakad. Ha nyomok egy újra-t, erőről elkezdi másolni. Van amikor átmegy 2-3 (több GB-os fájl) hiba nélkül, van amikor 2x is "újrázni" kell hogy átmenjen. Ilyet tapasztalt már valaki? Ötlet hogy ez mitől lehet?vpn + smb.
próbáld meg ftp-n, valószínűleg stabilabb lesz, de lehet, hogy gyorsabb is. -
cigam
titán
Most új probléma lépett fel. Bár jóval gyorsabban másol, van amikor megakad:
Nem azért, mert a VPN megszakad. Ha nyomok egy újra-t, erőről elkezdi másolni. Van amikor átmegy 2-3 (több GB-os fájl) hiba nélkül, van amikor 2x is "újrázni" kell hogy átmenjen. Ilyet tapasztalt már valaki? Ötlet hogy ez mitől lehet? -
qnadam
veterán
furcsa, hogy ennyit lassít, másik irányba még érteném
ez annyit csinál, hogy másolás közben számol egy crc-t, aztán amikor felírta, abból is, és összehasonlítja a kettőt. helyben viszont sokkal gyorsabban kellene visszaolvasnia...
általában nem szoktak lenni hibák, meg ez az ellenőrzés az átviteli hibákat nem veszi észre, ha mission critical dolog, akkor készíts ellenőrzőfájlt a túloldalon, hozd át azt is, és azzal csekkold le a helyieket.nekem egyébként akkor volt ilyen hibám, amikor kiderült, hogy a double commander a fájlok egy részét nullákkal tölti ki smb-re másoláskor, egyébként még soha.
-
cigam
titán
Connecting to host 192.168.1.210, port 5201
[ 5] local 10.2.0.1 port 60119 connected to 192.168.1.210 port 5201
[ ID] Interval Transfer Bitrate
[ 5] 0.00-1.02 sec 2.38 MBytes 19.6 Mbits/sec
[ 5] 1.02-2.02 sec 2.12 MBytes 17.8 Mbits/sec
[ 5] 2.02-3.02 sec 2.25 MBytes 18.9 Mbits/sec
[ 5] 3.02-4.01 sec 2.25 MBytes 18.9 Mbits/sec
[ 5] 4.01-5.01 sec 2.12 MBytes 17.9 Mbits/sec
[ 5] 5.01-6.01 sec 2.00 MBytes 16.8 Mbits/sec
[ 5] 6.01-7.01 sec 2.38 MBytes 19.9 Mbits/sec
[ 5] 7.01-8.01 sec 2.75 MBytes 23.2 Mbits/sec
[ 5] 8.01-9.00 sec 2.50 MBytes 21.0 Mbits/sec
[ 5] 9.00-10.01 sec 2.12 MBytes 17.6 Mbits/sec
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[ 5] 0.00-10.01 sec 22.9 MBytes 19.2 Mbits/sec sender
[ 5] 0.00-10.05 sec 22.6 MBytes 18.9 Mbits/sec receiveriperf-el mérve két gép között. Sztem ez 2.5MByte/s körül van.
Igen, smb.
Közben meglett a megoldás. Kikapcsoltam az "Ellenőrzés" opciót, így már néha felugrik 2.5MBps-re, de soha nem esik 1MBps alá.
Mennyire veszélyes ez, az adatokra nézve? -
qnadam
veterán
[ 5] 0.00-10.05 sec 22.6 MBytes 18.9 Mbits/sec receiveriperf-el mérve két gép között. Sztem ez 2.5MByte/s körül van.
smb? olyan is volt többször, hogy nem helyi hálón ftp-vel sokkal gyorsabb volt a másolás, mint smb-vel.
-
cigam
titán
-
qnadam
veterán
-
cigam
titán
Van egy Synology NAS, amit VPN-el érek el. A NAS-ról másolnék a helyi hálóra, de a szinkronizálás lassú. Az első pár másodpercben még 5MB-ot mutat, aztán már csak ~500kB körül vánszorog. hol keressem a hibát?
-
lanszelot
addikt
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek.
Igen, Windows 11 tiltotta le:
Vezérlult (Control Panel)
Vezérlőpult\Felhasználói fiókok\Hitelesítőadat-kezelő -nél a Windows rendszerbeli hitelesítő adatoknál hozzáadni a kivánt IP cimet és jelszót -
Fecogame
veterán
Hello,
X96 max pro coreelec van rajta.
W10 -en totalcommander-rel simán el tudtam erni.
W11-re kellett frissíteni, és azóta nem tudom elérni.
Tudnátok segíteni?
W10-en totalcommander-be beírtam cd \\192.168.4.186\Other
beíratm felhasznaló nevet, jelszót és kész.
W11 alatt nem engedi beírni a felhasználónevet. root felhasználóval akar belépni, de nem az a felhasználó név.Próbáld meg így:
\\felhasznalonev@192.168.4.186\Other
-
PhoenixK
őstag
Hello,
Tudnátok segíteni?
W11 alatt nem engedi beírni a felhasználónevet. root felhasználóval akar belépni, de nem az a felhasználó név.Ez inkább Win11 gond, mint TC.
Próbáld meg az SMB1.0 támogatását bekapcsolni:
Magyarul talán választható funkciók vagy választható szolgáltatások a beállítás neve...
-
lanszelot
addikt
Hello,
Tudnátok segíteni?
W11 alatt nem engedi beírni a felhasználónevet. root felhasználóval akar belépni, de nem az a felhasználó név. -
poirot
őstag
-
totron
addikt
Nekem két külső külső merevlemez házam van 5-5 merevlemezzel. Ahogy írtam a Total Commanderrel értek már meglepetések, viszont a Double Commanderrel nem. Sajnos így "ránézéssel" nem mindig derülnek ki problémák, de mivel minden rendszer más és más, így csak reménykedhetünk, hogy minden jó lesz.
Vaaaaaaagy reménykedés helyett lehetne visszajelezni a készítőnek, hogy javuljon a szoftverminőség.
-
poirot
őstag
Nekem két külső külső merevlemez házam van 5-5 merevlemezzel. Ahogy írtam a Total Commanderrel értek már meglepetések, viszont a Double Commanderrel nem. Sajnos így "ránézéssel" nem mindig derülnek ki problémák, de mivel minden rendszer más és más, így csak reménykedhetünk, hogy minden jó lesz.
-
qnadam
veterán
Pont a napokban másoltam át egy 265 GB-os mappát a Total commanderrel, most jobban megnéztem és bizony hibázott jó pár mappa dátumánál, nem az eredeti dátumokat tartotta meg, hanem a másolási dátumot. Letöröltem, és Double Commanderrel átmásoltam, szemrevételeztem, mind az almappák és mind a file-ok megtartották az eredeti dátumukat.
Szóval ezt a programot javaslom. [link]maces double commandernek is vannak furcsa dolgai pont ezzel, smb-re másolva teljesen kétesélyes, hogy megmaradnak-e az eredeti dátumok, finderrek megmaradnak mindig.
mondjuk az nagyobb baj, hogy smb-re menet a nagy fájlok sérülnek is... -
tibaimp
nagyúr
Pont a napokban másoltam át egy 265 GB-os mappát a Total commanderrel, most jobban megnéztem és bizony hibázott jó pár mappa dátumánál, nem az eredeti dátumokat tartotta meg, hanem a másolási dátumot. Letöröltem, és Double Commanderrel átmásoltam, szemrevételeztem, mind az almappák és mind a file-ok megtartották az eredeti dátumukat.
Szóval ezt a programot javaslom. [link]Megcsináltam a TC-nél, ami írtál, javasoltál, és tökéletesen átmásolta az eredeti dátumokkal az összes könyvtárat, pedig sok van! Köszi! És külön köszönöm a DC-s ajánlást is, letöltöttem, megnézem...
-
poirot
őstag
Szóval ezt a programot javaslom. [link] -
poirot
őstag
-
tibaimp
nagyúr
-
poirot
őstag
Üdvözlet!
Azt szeretném kérdezni, hogy most vettem új HDD-t és át szeretném másolni rá a régiről az állományokat, viszont az fontos lenne, hogy a régi HDD-n lévő dátum adatokkal másolódjanak a könyvtárárak, ne a mai, holnapi dátummal! Erre létezik valamilyen parancs, vagy gomb kombináció?
Elméletileg, Beállítások/általános beállítások/Másolás-törlés -nél
Mappa dátum/idő másolásánál legyen pipa.Mondom elméletileg, de sokszor a másolás idejét adja meg. Nem tudom miért, sokszor beleszaladtam ebbe.
-
tibaimp
nagyúr
Üdvözlet!
Azt szeretném kérdezni, hogy most vettem új HDD-t és át szeretném másolni rá a régiről az állományokat, viszont az fontos lenne, hogy a régi HDD-n lévő dátum adatokkal másolódjanak a könyvtárárak, ne a mai, holnapi dátummal! Erre létezik valamilyen parancs, vagy gomb kombináció?
-
gytaka11
csendes tag
-
dbius
veterán
Sziasztok,
11.56 Commanderrel kapcsolatos a kérdésem:
Minden alapbeállításon van.
a kezdőablakokban a fájlok, mappák egérrel való görgetése (scrollozás) nagyon nyögvenyelős, akadozik, gyorsul-lassul, elég idegesítő, nem egyenletes. Utoljára ilyen élményem talán PIII-as gépen volt. Emlékeim szerint ezzel eddig nem volt probléma a korábbi verziókban.
Köszönöm a segítséget előre is!
Listák simított görgetése - ki kell kapcsolni: [link]
-
poirot
őstag
Sziasztok,
a kezdőablakokban a fájlok, mappák egérrel való görgetése (scrollozás) nagyon nyögvenyelős, akadozik, gyorsul-lassul, elég idegesítő, nem egyenletes. Utoljára ilyen élményem talán PIII-as gépen volt. Emlékeim szerint ezzel eddig nem volt probléma a korábbi verziókban.
Nekem is ez a verzió van, ilyent nem tapasztaltam. Szerintem csinálj egy uninstallt és telepítsd újra.
Esetleg nem egér probléma? Máshol jól müködik az egér?
-
gytaka11
csendes tag
Sziasztok,
-
satee76
aktív tag
-
poirot
őstag
-
dbius
veterán
-
satee76
aktív tag
Sziasztok Ezt hogyan sikerült beállítanom és hogyan tudom eltüntetni (most csak ezeket a fájlokat listázza)

-
viraga
tag
Köszi szépen, nem tudtam, hogy a google-nek is van ilyen alkalmazása. Pedig eszembe juthatott volna, mert a Onedrive-ot annyiszor tiltottam már le mindenféle gépeken, mert úgysem használom / használhatom.
Szóval feltettem a gugli megoldását, működik, persze a mentalitás a szokásos: indokolatlan bazi szoftver, tárolj csak inkább mindent a felhőben, ne gondolkodj, majd mi megoldjuk, rögtön fizess is elő, mert úgyis kevés lesz a tárhely stb. Ez van, ilyen a világ. Viszont műkszik, ameddig nem nyírják ki belőle az offline tárolási (tükrözési) lehetőséget addig nekem ez jó lesz. Köszi! -
IT user
tag
Sziasztok!
Hogyan áll jelenleg a felhőtárhelyek total commanderbe "integrálhatósága"? Azaz pl. egy meghajtó alatt legyen a google drive / microsoft onedrive tartalma. Használja így vki? Google drive-ot használok néha (nem TC-ben), de éppen azért csak keveset és nagyon célzottan, mert utálom a böngészős felületet és a rámerőltetett ökoszisztémát
, most viszont több ügyben is hasznos lenne nekem vmi felhős megosztás és munka. Ha ez menne TC-ben, az fantasztikus lenne. Onedrive-om is van elvileg, mert Microsoft accountom van, de csak free és nem is használom. A kérdésre rákeresve azt találom, hogy a nagyok próbálják kiirtani ez efféle lehetőséget, és hiába van TC plugin, az időről időre működésképtelen lesz (lett az elmúlt években). Jelenleg a google drive-ot ezzel a 33 lépéses folyamattal elvileg működésre lehet bírni, kérdés, hogy meddig...
[link]
Hajlandó vagyok más felhőt regisztrálni és használni csak ezért, ha az egyszerűbb / jobban bevált. Sok tárhelyre nincs szükségem, és csatolt szolgáltatásokra sem, szupertitkos anyagokat sem fogok feltölteni, de noname helyre nem fogok regisztrálni. Az mondjuk jó lenne, ha egyszerűen meg tudnék osztani 1-1 könyvtárat vagy fájlt másokkal. Egyidejű közös munka nem szükséges. Ha vki használ így pl google drive-ot, akkor total commanderen keresztül lehet megosztani másokkal? Vagy az mindenképp böngészős felületen megy csak?
Szerk: mindez PC-n, windowsban. Mobil nem érdekes.A Onedrive-nak és a Google drive-nak is van asztali kliense, ami egy helyi mappába szinkronizál. Ha bemásolsz valamit abba a mappába, automatikusan felmegy a felhőbe is.
-
viraga
tag
Sziasztok!
Hogyan áll jelenleg a felhőtárhelyek total commanderbe "integrálhatósága"? Azaz pl. egy meghajtó alatt legyen a google drive / microsoft onedrive tartalma. Használja így vki? Google drive-ot használok néha (nem TC-ben), de éppen azért csak keveset és nagyon célzottan, mert utálom a böngészős felületet és a rámerőltetett ökoszisztémát
, most viszont több ügyben is hasznos lenne nekem vmi felhős megosztás és munka. Ha ez menne TC-ben, az fantasztikus lenne. Onedrive-om is van elvileg, mert Microsoft accountom van, de csak free és nem is használom. A kérdésre rákeresve azt találom, hogy a nagyok próbálják kiirtani ez efféle lehetőséget, és hiába van TC plugin, az időről időre működésképtelen lesz (lett az elmúlt években). Jelenleg a google drive-ot ezzel a 33 lépéses folyamattal elvileg működésre lehet bírni, kérdés, hogy meddig...
[link]
Hajlandó vagyok más felhőt regisztrálni és használni csak ezért, ha az egyszerűbb / jobban bevált. Sok tárhelyre nincs szükségem, és csatolt szolgáltatásokra sem, szupertitkos anyagokat sem fogok feltölteni, de noname helyre nem fogok regisztrálni. Az mondjuk jó lenne, ha egyszerűen meg tudnék osztani 1-1 könyvtárat vagy fájlt másokkal. Egyidejű közös munka nem szükséges. Ha vki használ így pl google drive-ot, akkor total commanderen keresztül lehet megosztani másokkal? Vagy az mindenképp böngészős felületen megy csak?
Szerk: mindez PC-n, windowsban. Mobil nem érdekes. -
Fecogame
veterán
-
Ablakos
addikt
DoubleCommander sftp pluginját (SFTP 3.05) szeretném használni. Elhelyeztem, rsa kulcssal beloginolok linuxra. Olvasni, törölni tudok, de feltölteni azt már nem. Ssh kliens, ua. kulcssal tökéletesen működik. (user/password párossal ugyanilyen hiba van)
Mit lehet itt beállítani, hogy működjön?megoldva.
Jó hülye egy hiba ez. Nálam ki van kapcsolva copy/move jóváhagyás. Ha bekapcsolom, akkor jól működik az írás is a távoli helyre. (rendben van a plugin) -
Ablakos
addikt
DoubleCommander sftp pluginját (SFTP 3.05) szeretném használni. Elhelyeztem, rsa kulcssal beloginolok linuxra. Olvasni, törölni tudok, de feltölteni azt már nem. Ssh kliens, ua. kulcssal tökéletesen működik. (user/password párossal ugyanilyen hiba van)
Mit lehet itt beállítani, hogy működjön? -
Rodzser Mór
senior tag
Áhhá. Köszi. Megnézem, hogyan működik...
(na igen, félrevezető ez a "Mappák összehasonlítása" parancs. Nem jöttem rá, hogy mire jó.)
-
genndy
addikt
Helló!
Összehasonlítanám a két hasábon lévő 1-1 mappában lévő fájlokat. De mindkét ablakban bepirosozza az összes fájlt. A baloldali mappában 150 fájl van, a jobboldaliban meg 250 fájl (csak példa). Tehát eleve nem lehet teljes azonosság, vagy teljes eltérés az összes fájlra.
Én bénázok valamit, vagy nem alkalmas összehasonlításra a TC?Alkalmas rá, csak a menüből nem a 'Fájlok összehasonlítása' kell neked, hanem a 'Szinkronizálás'. Az csinálja azt amit te akarsz.
(őszintén, az elsőnek én sem tudom a funkcióját… de nem az mint amit a neve sugall) -
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Összehasonlítanám a két hasábon lévő 1-1 mappában lévő fájlokat. De mindkét ablakban bepirosozza az összes fájlt. A baloldali mappában 150 fájl van, a jobboldaliban meg 250 fájl (csak példa). Tehát eleve nem lehet teljes azonosság, vagy teljes eltérés az összes fájlra.
Én bénázok valamit, vagy nem alkalmas összehasonlításra a TC? -
fPApi
őstag
Én a forkliftet használtam (most újra win-es vagyok), még ezt tudtam legjobban használni a TC után. Tudom, fizetős, de az ingyenesek nem igazán jöttek be.
-
qnadam
veterán
-
PhoenixK
őstag
Otthon Win-környezet van (+ itt-ott linux), de a céges gép Mac... Kipróbáltam 2-3 alternatívát az app store-ból, de maradtam a fapados Midnight Commander-nél.
-
D@reeo
aktív tag
Sziasztok,
Ki milyen alternatívát használ macOS-en? Erősen gondolkodom a Macra való átálláson, de TC(UP) nélkül nehezen tudom elképzelni a mindennapokat. Köszi -
poirot
őstag
-
G@ben
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A cégek helyett egy felhasználó oldotta meg a leégő GeForce-ok problémáját
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Motoros topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elektromos autók - motorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Counter-strike CS2 case / skin ládákat, skineket vennék !!!
- Windows 11/10 Pro/Home & Office 2024/2021/2019/365 licencek, ESD/COA kulcsok számlával
- Eladó Windows 11/10 Pro/Home & Office 2024/2021/2019/ 2016 licencek, ESD/COA/DVD kulcsok számlával
- PC-Assassin's Creed Shadows Collector's Edition
- Eladó Windows 11 Pro HUN Lemezes verzió, Windows 11/10 Pro/Home, Office/2016/2019/2021/2024
- Eladó Xiaomi 17 Ultra 512/16GB Fekete / AJÁNDÉK 3 tokkal / 24 hónap jótállással
- Samsung Galaxy A35 5G / 6/128GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Surface 3 - 13,5" 2k érintő, i5 1035G7, Iris Plus, 16GB RAM, SSD, jó akku, újszerű állapot, számla
- Eredeti DELL 330W töltők (ADP-330AB D)
- 27% - GIGABYTE B760M GAMING X DDR4 Alaplap

Szerintem ez lesz.

Szóval feltettem a gugli megoldását, működik, persze a mentalitás a szokásos: indokolatlan bazi szoftver, tárolj csak inkább mindent a felhőben, ne gondolkodj, majd mi megoldjuk, rögtön fizess is elő, mert úgyis kevés lesz a tárhely stb. Ez van, ilyen a világ. Viszont műkszik, ameddig nem nyírják ki belőle az offline tárolási (tükrözési) lehetőséget addig nekem ez jó lesz. Köszi!