- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Tikakukac #99365 üzenetére
Szerintem amit én szeretnék az elég messze van a szent gráltól
Nincs szükségünk teljes értékű Core i5-re, beérnénk az U-szériással is, szintén nem kell GTX 1050, elég lenne egy MX150 vagy hasonló Radeon. Mégis, hiába veszem ki ezeket a buliból, a választék nem gyarapszik igazán
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Ed_007 #99361 üzenetére
A mostani 1.8 kg-os notebookja helyett könnyebbet szeretne vagy maximum hasonló tömegűt. A Legion Y530 így is 2.1 kg, egy W540 pedig overkill minden szempontból, plusz garancia már egyikre sincs, ami probléma, mivel 3-4 évig azért meg szeretné tartani. Mivel egy törékeny lányról beszélünk, nem fog közel 3 kg-os monstrumokat cipelni, that's for sure
Nézegettem én is T570-et (egy darab van jelenleg eladó), de processzor erőben elég nagy kompromisszum lenne, videokártya meg kaka az összesben. Arról nem is beszélve, hogy mindenképpen újat szeretne, így előbb fogom meggyőzni egy Y530-ról, mint egy 3 éves ThinkPadről - és boldogabb is lenne az előbbivel az a helyzet. Valahol egyet értek Veled, de az ő fejével kell gondolkodnom bizonyos szempontokat illetően.
Tikakukac: tudom, hogy a szerviz egy rakás szar, de a gépek többsége, amiket az elmúlt napokban végignéztem, szintén az
Egyszerűen elképesztő, hogy 300 ezer forint környékén nincs vállalható 15"-os gép, amiben normális processzor, cserélhető háttértár, bővíthető memória, kiváló és teljes értékű billentyűzet, életképes videokártya és normális IPS kijelző van. Amit nem tudtam élőben megnézni az a Dell Latitude 5590, az még rajta van a listán, mint esélyes, bár nyilván más liga, mint egy Y530 speckók tekintetében.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #99336 üzenetére
No, kiderült, hogy szükség van a numerikus billentyűzetre, úgyhogy maradni kell a 15.6"-os kijelzőknél. Bár E580-at továbbra sem tudtam megnézni sehol, véletlenül belebotlottam egy Legion Y530-ba és több, mint meggyőző volt - figyelembe véve az árcédulát. Teljes értékű i5-8300H van benne, szabad az egyik RAM szlot, ha 8-ról 16 GB-ra terveznénk bővíteni, illetve hozzá lehet férni mind az M.2-es SSD, mind pedig a normál 2.5"-os SATA bővítőhelyhez. Billentyűzet remek, touchpad okés, kijelző szuper, anyaghasználat szintén okés. Bár a leányzó beleszerelmesedett képek alapján egy Asus Vivobook S15-be, megnéztem élőben és hát...az a billentyűzet (pláne a kiosztása) plusz az anyaghasználat hagy "némi" kívánnivalót maga után. Úgyhogy a ThinkPad-ről valószínűleg elmozdulunk Legion irányba, függetlenül attól, hogy nem tudom, a GTX 1050-nel/GTX 1050 Ti-vel tud-e bármit kezdeni a 3D Studio Max.
-
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Dr. Akula #99295 üzenetére
Jó eséllyel egy kétmagos Core i3 vagy i5 muzsikál a jelenlegi gépében, szóval ahhoz képest egy négymagos normális proci mindenképpen előrelépés lenne (főleg SSD-vel, ami a mostani notijában szintén nincs), nem feltétlenül van szüksége (és pénze) hatmagos i7-re meg eGPU-ra, hiszen továbbra is diák, hiába vannak már munkái
A monitorról pedig nem szeretne lemondani.
-
Alvin_ti4200
félisten
Sziasztok!
Egyik kedves hölgy ismerősöm építészmérnöknek tanul, ha jól tudom, már mesterképzésen vesz részt a BME-n és vannak is szép számmal munkái már. Egy jó pár éves 15"-os (azt hiszem, Asus) notebookot szeretne lecserélni valami könnyebbre és jobbra, illetve tervez monitort is vásárolni hozzá, hogy otthon kényelmesebben tudjon dolgozni. Alapvetően 3D Studio Max-szal és ArchiCAD-del dolgozik (az arányt nem tudom), szóval én 8. generációs Core i5-ben gondolkodom és minimum 8GB memórián. Azt nem tudom, videokártyából mennyire kell erős, illetve azt sem, hogy az integrált HD Graphics 620 mennyire hátráltató tényező ilyen melóknál. A keret 350 ezer forint, viszont ebbe a monitornak is bele kellene férnie, amire én legalább egy 50-et különítenék el neki. Végignéztem a választékot és jó pár gépet megtapogattam élőben is, bár ne tettem volna...Gyakorlatilag az E480-on (amit nem sikerült lecsekkolnom) mindegyik kiesett, mert vagy az anyaghasználat volt csapnivaló, vagy a billentyűzet volt meh vagy egyéb problémák voltak. Van bármilyen ellenjavaslat az E480-nal, illetve E580-nal szemben? Annyit sikerült eddig kiderítenem, hogy a hűtésük viszonylag zajos, de ha ennyi az össz hibájuk, akkor ennyi belefér.
Ezt a kiszerelést néztem 277-ért, vennék bele egy 240GB-os Kingston A1000-es NVMI SSD-t (ha jól tudom, ezekben van M.2 foglalat) meg olcsón egy Windows 10 Home-ot és így pont megállnánk 300 alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest