- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobileman
senior tag
válasz
SpongyaBob #19992 üzenetére
Ebay- en lehet fillérekért kapni távtartó pöcköket a half méretű kártyák rögzítésére!
-
SpongyaBob
veterán
Tudtok nekem ajánlani valami tartós és jó minőségű magyar billentyűzet matricát? Jelenleg angol billem van de szeretném igényesen magyarosítani...
Köszi -
Gondwana
addikt
Új ThinkCuccos a láthatáron! (Augusztus 2-től talán)
(elvileg ma jelentik be hivatalosan, eddig csak pletyka szinten volt róluk szó) -
válasz
Flashcash #19996 üzenetére
Most nézem, hogy ez is három antennás, thinkpad wifi topicban többen használnak három antennás kártyát két antennás géppel, működik akkor is, csak az N-es wifi-nek kisebb lehet az átviteli sebessége a MIMO hiánya miatt.
-Main -Aux -Div ezekből a diversity-t kell üresen hagyni
-
válasz
sghc_toma #19991 üzenetére
Persze, meg van ahol leragasztanak egy lábat is hozzá stb. stb. Alternatív megoldások mindig vannak.
Módosított biostól nem tartok, csak az inicializációs folyamat lett módosítva, ezért is elérhető a bios a legtöbb géptipusra, illetve van olyan változat ahol 1db. FL1 fájlt kell kicserélned a gyári Lenovo bios csomagon.
A thinkpads.com-on vagy 1300-an kipróbálták a megjelenéskor, azóta a felhasználók száma gondolom a többszöröse, sehol nem találtam olyan bejegyzést, ahol a Zender bios okozott volna gondot.(wifi routeremen a gyári cisco firmware helyett is ingyenes linux alapú Tomato firmware-t használok, azóta sokkal stabilabb, meg többet is tud
)
-
buvartacsko
addikt
válasz
k-rock-atona #19987 üzenetére
PÜ
-
válasz
SpongyaBob #19945 üzenetére
Én pont most cseréltem a T60 notimban wifi kártyát N-esre, leírom röviden a folyamatát.
A Thinkpad notikban van egy bios whitelist funkció, ami miatt Thinkpadek csak olyan pci-express kártyát fogadnak el amit a gyártó gyárilag engedélyez a biosban, nem engedélyezett kártya esetén hibát adnak és nem indul el a gép velük. Két megoldás van a kártyacserére:
1, Veszel egy Lenovo által az adott gépre engedélyezett Atheros chipsetes N-es kártyát, amit csak be kell tenned a gépbe. (hátránya az ára, illetve az, hogy a Lenovo visszavonta, mert néha problémát okozhat a Bluetooth kapcsolatoknál, egy T61-re engedélyezett kártyát egy T60/X60 nem biztos, hogy elfogad)
2, Telepítesz egy Zender biost, amiben a gyári whitelist kártya ellenőrzés ki van kapcsolva, egyébként megfelel a gyári biosnak, így már más wifi kártyát is rakhatsz a gépbe.
-Én az utóbbit választottam, a Zender bios verziók itt érhetők el.
-PCI-express wifi kártyának az Intel WiFi Link 5100 kártyát választottam, mert ennek két antennacsatlakozója van gyárilag, és a T60 notimban is csak két antenna van. Ebayen 12$-ba (kb. 2300FT) kerül, támogatja az N-es szabványt a 2,4 és 5GHz-et is.A telepítéshez két videó: wifi kártya eltávolítása wifi kártya telepítése
-
Anakin007
aktív tag
Sziasztok!
T40 alaplapi beültetési rajz kéne gyorsban, tud valaki segíteni? Kapcs rajzom van, de csak rajz. Így meg elég nehézkes a hibakeresés...
Előre is kössz! -
k-rock-atona
csendes tag
válasz
buvartacsko #19985 üzenetére
Köszi, bocs, akkor kicsit félreértettem a dolgot. Az jó hír, hogy az elvitellel jó tapasztalataid vannak. Olvastam olyasmit valakitől, hogy mindenáron azt hajtogatta a szervíz helyszíni gari megléte mellett, hogy vigyék be a gépet. Ezért ijedtem meg egy kicsit. Én egyébként Hajdú-Biharban lakom. Azt megkérdezhetem, hogy neked hova mentek ki Miskolcról és melyik szervíznek szóltál?
-
Hunter2
addikt
nincs véletlenül köztetek pécsi aki az alábbi gépek valamelyikével rendelkezik?
Model of the unit Z60 Z61 T60 T61 R60 61 R60 R61E SL300 SL400 SL400C SL500 SL500C R500 T500 W500
Van egy 42T4572 FRU számú akksim és be kellene tesztelni hogy hány százalékos..
-
buvartacsko
addikt
válasz
k-rock-atona #19984 üzenetére
Nem érdekes, csak nem a helyszínen csinálják meg. Ha Budapest 100km-es körzetében laksz, akkor az IBM szerviz megy ki érte. Nekem a Miskolciak küldtek futárt a gépért, és még jó fejek is. Legalább nem nekem kell mászkálni a géppel.
-
k-rock-atona
csendes tag
válasz
Rez_Grof #19978 üzenetére
Köszi szépen a segítséget! Igencsak érdekes lehet ez a helyszíni gari.
Inkább nem ruházok be rá.
Akkor előte szerintem majd felhívok egyet az általad javasoltak közül, hogy be tudják-e szerezni a cuccot, s ne teljen egy napnál többe a dolog.
Köszi még egyszer, sokat segítettél! -
Thusor
őstag
Melyik cégtől érdemes Thinkpad T520-at vásárolni? Én a Takforsys Kft-t néztem ki, elég barátságos árat mondtak, illetőleg kb. 5000 Ft-ért 15 napos pixelgaranciát is kapok, ha 15 napon belül pixelhibát találok akkor cserélik. Szerintetek melyik cégtől érdemes beszerezni?
-
Gondwana
addikt
(Térdcsapkodva röhögős smiley:
This program has known compatibility issues: Lenovo System Update, frissen telepített W7x64 rendszer az X201-en) -
Rez_Grof
őstag
válasz
k-rock-atona #19975 üzenetére
Az IBM-nel nem valószinű hogy az napra kész van a hinga csere.
Helyszini gari nem nagyon szokott működni a notiknál.Szervizek amikről jókat lehet mondani:
IBM Magyarországi Kft. 1117 Budapest Neumann János utca 1. (36) 1 382 5885
Delta Services Kft. 1033 Budapest Szentendrei út 39-53.Az Albacompot messziről kerüld.
-
k-rock-atona
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni Tőletek. Eléggé elkezdett lötyögni a zsanérben a T500-am kijelzője. Meg a zsanér géphez rögzítése sem az igazi már. Gondolkodom a szervíz dolgon, esetleg a helyszíni garancián. Az igaz, hogy ódzkodtak kijönni, hiába veszi meg az ember? Ezt hogy csinálhatják meg?
Pesten melyek a legmegbízhatóbb szervizek szerintetek? Mert akkor lehet bevinném egy nap, gondolom, ott helyben meg is tudnák pár órán belül csinálni. Vidékiként egyébként melyik szervízhez kéne forduljak helyszíni garival, akik valszeg ki is jönnének?Bocs, ha sok a kérdés, csak eléggé tanácstalan vagyok az ügyben.
-
ivanlopez
csendes tag
válasz
cadeyrn #19972 üzenetére
akkor sem működik sajnos.
de akkor mi a fene lehet? a kábelt akárhogy tekergetem, mozgatom, nem kap áramot egy pillanatra sem. akkor talán az aljzat? vagy csak simán megadta magát a gép és kész?
a hátsó usb csati sem működik egy ideje, de az egy leejtés következménye, (bele volt dugva egy usb-s egér, és pont a hátára esett a gép, szóval gondolom kicsit kitört a foglalat). vagy lehet hogy a kettő összefügg?
mert ez a "be nem kapcsolódásos" dolgot már a leejtés előtt is csinálta a gép. -
ivanlopez
csendes tag
Sziasztok!
Az R31-esem akkuja úgy tűnik megadta magát (legalább is remélem, hogy az a baj, és nem mondjuk az adapterkábel érintkezési hibája, még mielőtt ráköltök egy vagyont egy új akksira)
-egy jó ideje már csak kábelről működött a gépezet, az akkut nem lehetett feltölteni, és előfordult Nagyon ritkán, hogy ha bedugtam a konnektorba, úgy tűnt, hogy nem kap áramot (nem gyulladt ki a "battery" led), aztán egy kis próbálgatás után feltámadt.
Na, most viszont véglegessé vált ez az állapot, se kép se hang, a led egy fél másodpercre felvillan, amikor bedugom a kábelt, utána semmi.Mint műszaki analfabétának, 3 kérdésem lenne:
1: szerintetek az akku purcant ki?
2: nézegettem alakrészt hozzá, és találtam is egyet, ami 4400mah-s, ami most benne van viszont 4ah-s. Akkor azt felejtsem el?
3: mi az hogy "kompatibilis akku típusszámok"? Mert a pótakkunál, amit találtam, fel van sorolva az én akku típusszámom is a kompatibilitási listában. akkor most mégis jó ebbe a laptopba?előre is köszi!
-
cadeyrn
aktív tag
Létezik olyan kétoldalas ragasztó, ami a gumírozott Thinkpad (T400) tetejéről később fájdalommentesen eltávolítható, de magától azért nem szalad el?
-
laci1128
tag
válasz
SpongyaBob #19956 üzenetére
A wikis cikk alapján márpedig a Fusion APU-k csak és kizárólag a rendszermemóriából élnek. Persze ha különálló AMD (vagy bármilyen másik) kártyáról lenne szó, még akkor is könnyen előfordulhatna, hogy nem tesznek mellé sideport memóriát. Tudtommal az X120e-ben nincsen külön AMD videokártya (nem is lenne sok értelme), csak az ami az APU-ban van. Egyébként nem egy tragédia a dolog, a Brazos-t nem játékra találták ki, és megosztott memóriával is remekül gyorsítja a HD tartalmakat. Meg kell próbálni Catalyst (avagy mostanság már AMD VISION Engine) Control Centerben vagy a BIOS-ban beállítani, hogy mennyi memóriával garázdálkodjon a megjelenítő része az APU-nak. De ehhez sajnos már nem értek, mivel nem volt még a kezem között semmilyen Fusion-ös okosság.
-
mobileman
senior tag
válasz
mitulabattyi #19965 üzenetére
Az is igaz, de a legtöbb csak 2 antennával rendelkezik!
-
mobileman
senior tag
válasz
mitulabattyi #19963 üzenetére
Nemcsak az, hanem sok más is 2 antennás, az újakban már 2 antenna drót van!
-
Gondwana
addikt
Vééégre...
Megjött az X201. Első benyomás: az X200T-hez képest tényleg picinyke! (pláne a 4c akkuval)
Demopool gép volt, akkuban 12 ciklus (a mellé rendelt 6c meg 0 ciklus, először furcsálltam, hogy miért 0-ra merítve - nem 2-3%, hanem 0 - küldték mindkét akkut, de a légi szállítás miatt még logikus is lehet!) -
buvartacsko
addikt
Nekem van egy N-es WiFi routerem. Ez: [link]
Nagyon ajánlom, olcsó és nagyon stabil, megbízható, és 5 év garancia. Nem hittem volna soha hogy a TP-Link az ilyen jó is tud lenni.
DIGI 40/25 ( tudom hogy csak 40/20, de nekem valamiért 25 volt
) netet viszi, úgy hogy maxon volt a download, és az upload is... azaz lazán megvolt 8MB/s folyamatosan..
Érdemes N-es WiFibe beruházni ha ilyen neted van. Aki meg nem ért hozzá, az ne adjon inkább tanácsokat.
-
mobileman
senior tag
válasz
SpongyaBob #19956 üzenetére
Szerintem a rendszer memóból csíp le egy falatkát
-
SpongyaBob
veterán
válasz
kraftxld #19954 üzenetére
Köszi az infót
Még egy kérdés: Ismerősöm vett egy x120e készüléket, felpakoltam neki mindent ahogy kell.
Viszont ezzel nem tudok mit kezdeni. Ez így normális? Úgy gondoltam volna, hogy az AMD videókártyáknak van saját memóriája vagy akkor a rendszer memóriából csípne le ez is? -
kraftxld
félisten
válasz
SpongyaBob #19953 üzenetére
Érdemes, én Linksys WAG320N-el nyomom, sokkal gyorsabb lett minden a wifi kártya cseréje után. Plusz van egy vinyó is rádugva, az oda meg onnan másolás is fürgébb.
-
mobileman
senior tag
válasz
SpongyaBob #19950 üzenetére
G- s 54- ig visz
-
mobileman
senior tag
válasz
Gondolom, N- es kártyára gondolsz, lehet, de attól a neted nem lesz gyorsabb, csak 2 gép között lesz az adatátvitel, mondjuk otthoni hálózat esetében- gyorsabb!
-
kraftxld
félisten
válasz
Simán lehet, én is N-es Atheros wifi-vel nyomom a T61-ben
[link] -
SpongyaBob
veterán
Sziasztok!
X60s-be érdemes vagy egyáltalán lehet nagyobb sebességű mondjuk 150Mb/s körüli wifi kártyát tenni?
Köszi
-
mobileman
senior tag
válasz
abcukistván #19937 üzenetére
Mégisccak jobb a vga szempontjából, hogy egy kicsit hűtve van az is..
-
mobileman
senior tag
válasz
LaptopSystem #19939 üzenetére
Elfogadja, ha másik T400- ban lett telepítve, ugyanolyan hardverkiépítés mellett..
-
sanyi77
csendes tag
IBM ThinkPad T43P alkatrészek!! Érd Pü-ben!!
-
jó gép nekem is van egy
-
BalazsKKa67j
tag
Sziasztok! Hátha érdekel valakit! T400
-
még egy kérdésem lenne visszakanyarodva az előző témámhoz kiváncsiságbol megkérdezem ha cserélek a Lenovoba HDD-t amire Win7 van telepitve azt elfogadja vagy el sem indul mivel a driverek nem stimmelnek?
-
audi100td
nagyúr
válasz
abcukistván #19937 üzenetére
általában a por miatt romlik idővel a hűtési teljesítmény, miután kipucoltam 20-30 fokkal lett hűvösebb, igaz az enyém teljesen el volt tömődve, vastagon állt a por a lamellák közt
ha intel vga-d van, akkor short fan kell rá, ha ATI, akkor long
illetve az intel-esre is rakhatsz long-ot, de fordítva nem
-
abcukistván
tag
válasz
mobileman #19933 üzenetére
Ezt igazság szerint nem értem. Én a hardware maintenance manual-ból kerestem ki a számot. Gondolom ez rendesen hűti a VGA-t is. Bár számomra az érdekes volt, hogy az alapján csak a CPU-ra kell a paszta. VGA-ra nem kéne, ha már arra is "rálóg"?
audi100td: Ez igazság szerint eszembe se jutott, hogy az is elég volna-e. Az ajánlott pasztát megrendeltem, ha megjön, kipróbálom vele, és ha nem jó, akkor rendelem a hűtőt ebay-ről.
Köszi mindkettőtöknek!
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
adnoctum18 #19935 üzenetére
Valaki láttam, hogy keres FDD-s gépet, ha van benne, nézz körül a hírdetések között, hátha megtalálod.
-
adnoctum18
senior tag
Ha valakit érdekel eladó lehet egy ThinkPad 600-am, inkább gyűjtőknek.
-
audi100td
nagyúr
válasz
abcukistván #19932 üzenetére
nem lehet, hogy elég lenne egy portalanítás és újrapasztázás? pl. arctic cooling mx2-t tudom ajánlani
-
mobileman
senior tag
válasz
abcukistván #19932 üzenetére
Mindegy, hogy milyen hűtőt teszel bele, csak kompatibilis, és passzolós legyen bele! Van sima, meg van a long változat (ami a vga- t is hűti)
A paszta csak bonúsz rá -
abcukistván
tag
Sziasztok!
T60 (2007-43G)-ban tervezem a venti cseréjét, mivel a mostani nagyon nem akar hűteni, és pillanatok alatt felszökik 70 fokra a CPU hőmérséklete.
41V9932 - ez a hűtő, (de itt olvastam, hogy a 41W6407 is használatos, csak Core2duo-hoz, nekem nem az van, valaki kipróbálta már, hogy a gyakorlatban is működik-e?
91P8835 - paszta. Na erről viszont nem találtam semmit. Valami mezeibb tanács, hogy mit tegyek alá?
Köszönöm.
-
-
mobileman
senior tag
válasz
LaptopSystem #19929 üzenetére
Ezt privátban megbeszéltük
-
-
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
LaptopSystem #19900 üzenetére
szóval ha belépsz a biosba, akkor a jobb alsó sarokban írja, hogy F9 setup defaults, én erre gondoltam
-
mobileman
senior tag
válasz
LaptopSystem #19919 üzenetére
Mondjuk, én is meg tudom csinálni..
-
Fifi
őstag
válasz
audi100td #19922 üzenetére
Ok, akkor megnyugodtam, hogy ez természetes és nem az aksi ment össze másfél hónap alatt
Szóval a windows programok minősége meg olyan amilyen még ha azt a lenovo is szállítja. Sok energiát nem ölök bele, mert wifi-vel használja inkább (azzal meg eddig nem volt gond) csak a nagymamánál nincs internet, így kénytelen volt mobilnetezni.
-
audi100td
nagyúr
Win alatt nálam is nem egyszer elszállt a mobilnet, hogy mi az oka nem tudom, linux alatt jóval ritkábban fordult elő, nem hiszem, hogy hardveres hiba.
Az akksi lötyögés normális, ez amolyan TP fícsör, már generációk óta ilyen, amúgy a 9 cellás szinte nem lötyög semmit, talán gyártótól is függ, ez panasonic, a 6 cellásból sanyo-m volt.
Ez szerintem valami szoftveres bug lehet, thinkvantage+win-nel mindig van valami szopó, ezért is váltottam ubuntu-ra. Szedd le a legújabb power manager-t, talán az jó, de ne system update-tel, az gyakran elavult csomagokat tartalmaz, hanem a honlapról.
-
Fifi
őstag
Gyermekem x201-ében lévő WWAN tegnap vacakolt, nem tudott a gyerek Win7alatt a mobil netre kapcsolódni, mert nem érzékelte a SIM-et. Kikapcsoltam a TP-t, levettem az aksit és kivettem a SIM-et, majd visszaraktam. Lőn csoda, ezek után ment minden.
A SIM olyan helyen van, hogy onnan elmozdulni nem tud. Ez hw gond lehet vagy a windows bolondul meg? Gyakran számíthatok ilyenre a TP részéről?
Amúgy ezen akcióm keretében fedeztem fel, hogy a 6 cellás aku egy picit 2-3 mm-t lötyög. Jobban mondva, ha a TP alja néz felfelé, akkor a bal oldala, mert ott nincs is semmi kapocs, ami tartaná. Az aksi a kioldó gombnál és jobb oldalt van csak rögzítve. Ez természetes dolog? Mi lenne, ha egy nagyobb aksit kellene tartania?
A másik negatív dolog, ami eddig ért, hogy több ízben megesett, hogy a battery alkalmazás elhalálozott a win indulásakor, így nem mutatta a töltöttséget, csak fehér kis akujel volt a tálcán. Persze egy újraindítás meggyógyította. Eddig arra gondoltam, hogy szokásos program hiba és betudtam a windowsnak, de lehet, hogy ennek is az aksi lötyögés az oka?
-
Köszönöm a segitséget mindenkinek keresek egy jelszó szakit
-
Shadowfax
addikt
válasz
LaptopSystem #19916 üzenetére
Megbízható tag, hozzá vigyed: [link]
-
audi100td
nagyúr
válasz
LaptopSystem #19916 üzenetére
házilag, otthon nem igen tudsz vele mit kezdeni
-
-
de van amit enged csak pont ezt nem amit kellene általában nem szoktam én sem megakadni ilyenen de most jól megakasztott
-
mobileman
senior tag
válasz
LaptopSystem #19911 üzenetére
Igen, tovább enged, ezt írtam fentebb, de nem tudsz bootolni lemezről, mivelhogy nem tudod beállítani a biost boot szerint, így nem tudod lemezről jelen pillanatban feltelepíteni a rendszert! Ha jól látom, akkor usb- ről se fog menni..
Vállalati gépeken alkalmazzák ezt a módszert... -
audi100td
nagyúr
válasz
LaptopSystem #19911 üzenetére
ja, csak nem tudsz változtatni semmit a bios beállításokon
így ebben a formában nem tudsz sehogy os-t telepíteni, még az usb is le van tiltva, gondolom céges gép lehetett
aprón nézz körül, vannak akik foglalkoznak jelszó "eltüntetéssel", pl: [link]
-
-
-
mobileman
senior tag
válasz
LaptopSystem #19905 üzenetére
Nah, és mi van ott? Load Setup Default..Ez kell Neked!
-
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
LaptopSystem #19903 üzenetére
hm, ezt nem értem, hülye kérdés, de ugye ez volt a sorrend: bekapcs, F1-el belép bios-ba, F9 megnyom, majd F10 és save?
nincs véletlenül valami bios jelszó beállítva?
-
-
mobileman
senior tag
válasz
LaptopSystem #19898 üzenetére
Nem az alatt értettem, hanem belemész a restart feliratba, magyarán odagörgetsz, majd enter..Na, utána látni fogod a lényeget..
Szerintem, ha próbálkozol, ismerkedsz a bios- sal, hamarabb túl lennél ezen, mint kérdezgetni, meg értetlenkedni -
audi100td
nagyúr
válasz
LaptopSystem #19900 üzenetére
hát, akkor én már nem tudom, pedig működnie kéne
akkor menj be megint bios-ba és nyomj egy f9-et, majd f10-et
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Projektor topic
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Részletezte a Clearwater Forest felépítését az Intel
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G17 G713IM 17 notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 1660Ti 6GB ZALMAN S3 FSP 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest