- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
válasz
mitulabattyi #19295 üzenetére
kösz a kérdést...
az autonémításnak mi értelme? gondolkodtam is rajta, hogy - mivel elég macerás a ki-be kapcsolása - van-e hátránya, ha állandóan fut? plusz áramot fogyaszt, vagy kopik, öregszik? mert ha nem, marad így.
-
BalazsKKa67j
tag
Még csak az R500 kapcsán tudok alulfeszelésről beszélni.
2 sémát alakítottam ki:
1 on demand,amikor hálózatról használom,előnye nekem is hogy ilyenkor nem melegszik annyira. 1 V -ra állítottam minden szint feszültségét a procinak,mert nem volt kedvem végigzongorázni a szinteketDe már ez is 15%-os fesz.csökkenés az eredithez mérten.
2 power saver amikor telepről használom,ilyenkor ugye nem engedi a procit csak 860Mhz-ig pörögni és a fogyasztása 0,825V,ami már az akkuidőn is meglátszik.
És ezeket ugye nagyon kényelmesen jobb klikkel lehet váltogatni. -
lapa
veterán
uhh, hát most rápróbáltam a 9300-ra. elég penge cucc ez is eddig:
Default VIDs: 41 34 17
Current VIDs: 6 22 17
Testing VID: 6 (796 mV)ez azt jelenti, hogy a max frekit még megcsinálja 0,8 alatt.
már csak 0,764v...
mondjuk ennek fényében nem értem a 0,975-öt, amit írtál fentebb.
-
yodamastah
őstag
Nekem altalaban taprol megy a gep. Az alulfeszelessel igy en azt nyerem hogy hatarozottan kevesbe melegszik. Igazabol emiatt hagytam meg az alulfeszelest, mert akki idot nem sokat nyertem volna vele. Akkurol ugyis 800mhz-en hasznalom, hiszen ekkor altalaban olyan dolgokat futtatok (pl projektort kalibralok ugyfelnel) amikor 90%ban ugyis idlben megy a gep, vagy ha nem, akkor is csak kisebb pillanatokra kell a CPU power. Filmeket, vagy Motogp kozvetitest szoktam futtatni ami tobb CPU-t ker, de ezeket halozatrol nyomom. Viszont itt jol jon az alulfeszeles, mert csendes marad a gep es nem melegszik fel.
-
Wolfskin
őstag
válasz
adnoctum18 #19290 üzenetére
SIKERÜLT!!!
a hang/Microphone - tulajdonságok/jelszintek alatt le volt némítva
-
lapa
veterán
válasz
yodamastah #19291 üzenetére
igen, a 9400 nekem is 30 4 4 4-en van, de azzal az első 30-as fesszel annyirt szívtam, hogy már nem volt lelkierőm a 30 4 4 0-hoz. mondjuk a másik fele a dolognak, hogy nincs gyakorlatilag most sem rajta, mert kicsit unok már minden kernel frissítéskor hekkelni vele.
a 9300-at nem néztem még.
én továbbra is úgy gondolom, hogy ha eredetileg nem minimum vid-en (vid 0, logikusan a 0,925v) megy, akkor valami pár tized wattot csak nyer az ember. az igazi idlében nem, de ha már csak egy böngésző flash banner ébren tartja, akkor szerintem simán. nyilván nem fog felmenni 800-ról emiatt, de nem is fog sokat aludni. lehet, hogy félreértem, de nekem az jött le, hogy a 800 mhz-hez sem a 0,925 megy alapból.
-
yodamastah
őstag
válasz
BalazsKKa67j #19270 üzenetére
Nekem a 9300-as Idle-ben olyan feszen megy, aminel lejjebb mar nem tudsz menni. szoval alulfeszelessel mondjuk bongeszeskor nem sokat lehetmegtakaritani, mert csak neha ugrik fel 1.6ghz-re. VIszont pl ha modjuk HD filmeket nezek akkor 1.6ra felugral. Igy mar az alulfeszelt procival sokkal kevesbe melegszik a gep, es kevesebbet is eszik. Persze azt is megtehetem, hogy az alap 800mhz-en, hiszen pl az UL9300-as 800mhz-en is ki tud csomagolni 720p HD videot, es igy nem kell bibelodni az alulfeszelessel
Nekem amugy 1.6-on tokeletsen elmegy a minimal feszultsegen, ami 0.925v. Valoszinuleg 800mhz-en sokkal lejjebb is lehetne venni, de nincs erre lehetoseg, ez a legkisebb fesz amit be lehet allitani.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
Wolfskin #19281 üzenetére
Ha fenn van a rendes driver akkor ez szerintem ennyi.
Az audiodriverben van a mikrofoné is.
Ha az eszközkezelő sem mutat ismeretlen eszközt és mégsem vesz akkor szerintem ez sajnos hibás.
Próbáld meg megkopogtatni a mikrofon környékét, nekem olyankor kicsit vett, de hát nyilván ez értékelhetetlen volt, hisz beszéd felvételére így sem volt alkalmas, morzézni meg nem akartam.
-
BalazsKKa67j
tag
válasz
buvartacsko #19286 üzenetére
Biztos,hogy az lesz.
Csak gondoltam előtte rákérdezek a tapasztaltabbaknál.
Majd,ha valakit érdekelnek az eredmények közkincsé teszem őket,ha már ennyire belejöttem az alulfeszelésbe. -
buvartacsko
addikt
válasz
BalazsKKa67j #19270 üzenetére
Miért nem próbálod ki?
-
education
tag
Egy kerdes: SL500 as Power Manager-ben a Battery fulnel a cycle count-nal nem ir ki adatot. Akksi erdeti, eddig kiirta. A System Update volt mindig, talan-e miatt?
-
azbest
félisten
válasz
azbest #19283 üzenetére
fru 42W2510 asszem ami nekem van
úgy látom itt lehet kideríteni milyen való hozzá
http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-67911.htmlÓ azt hiszem ezt kell megnéznek, leírás hogyan cseréld ki
http://www.schwabenlan.de/website/hardware/pimp-my-t61-exchange-smartcard-reader-for-an-expresscard-slot?set_language=en -
azbest
félisten
válasz
kraftxld #19266 üzenetére
Elvileg cserélhető a T61-ben az a bővítő slot:
http://www.lenovoservicetraining.com/ion/R61_T61/index.html
fru -> pci/expres subassemblyMost nézem eszközkezelőben, hogy nekem is pcmcia slotos van... legalábbis az egyik az, a másik üres slot pedig akkor gondolom expresscard slot (mivel nem smarkártya / memória kártya olvasó).
-
Wolfskin
őstag
válasz
adnoctum18 #19279 üzenetére
a skype-on bukott ki, de nem tudom, hogy a drivere fenn van-e. audiodriver az rendben van és az eszközkezelő sem mutat ismeretlen eszközt. hol tudom még csekkolni?
-
Wolfskin
őstag
válasz
cadeyrn #19276 üzenetére
szerintem amire ő használná felesleges a többlet teljesítmény. sőt időközben rájöttem, a nagy felbontás is talán. a T61-el is az egyetlen baj, hogy a 4:3 képernyő már egy kicsit régimódi, megjelenni jobb a szélesebb
egyelőre csak arról kellett meggyőzni, hogy ne vegyen meg az első gépet a médiamarktba besétálva. egy ismerősöm felesége bement a vidéki autókereskedőhöz, hogy kellene egy autó egymillióért. tessék parancsolni, itt van egy. köszönöm, ez jó lesz. hol kell fizetni? kb. 15 perc alatt eldőlt.
-
Wolfskin
őstag
-
csmat
senior tag
válasz
audi100td #19271 üzenetére
Sziasztok!
Egy IBM t43-at szeretnék tuningolni, amennyiben let.
Pár adat:Alaplap: CPU típusa Mobile Intel Pentium M 740, 1733 MHz (13 x 133)
Videokártya Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family (128 MB) 3D gyorsító Intel GMA 900
60 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100
Északi híd: Mobile Intel Alviso-G i915GM ] Északi híd tulajdonságai: Északi híd Mobile Intel Alviso-G i915GM Intel platform Sonoma Támogatott FSB sebességek FSB400, FSB533 Támogatott memóriatípusok DDR-333 SDRAM, DDR2-400 SDRAM, DDR2-533 SDRAM Maximális memória mennyiség 2 GB Revízió / Stepping 03 / B1 Tokozás típusa 1257 Pin FC-BGA Tokozás mérete 3.75 cm x 4.00 cm Magfeszültség 1.5 V In-Order Queue Depth 12 Memóriavezérlõ: Típus Dual Channel (128 bit)Jelenleg 2x512 ram van benne, amit bővítek 2x1gb-ra,audi100td tanácsára, valamint
nagyobb hdd-t vennék bele.Ezen kívűl min lehtne javítani játékhoz? Tudom nem egy mai darab, de munkához tökéletesen elég, ha meg néha-néha egy régi játékkal játszanék, akkor nem lenne rosz, ha nem a 10 éveseket kéne elővenni
-
BalazsKKa67j
tag
Sziasztok!
Kinek mennyire sikerült alulfeszelni az x200s L9400-as prociját?Érdemes vele bíbelődni? Vagy ez alapból olyan alacsony enegiafelvétellel dolgozik,hogy nem éri meg?
Az R500 igen jól reagált az alulfeszelésre,erre is kíváncsi lennék!
Üdv! -
audi100td
nagyúr
válasz
kraftxld #19268 üzenetére
Letezik Expresscard 34 -> PCMCIA atalakito, de igy valoszinüleg nem fogod tudni kihasznalni az USB 3 nyujotta sebessegbeli elönyöket (meg igy is vehetnel uj kartyat, mert az 54-es nem megy bele), en egy eSATA kartyaval olyan 8-9MB/s-el tudtam masolni, hagytam is fenebe, igy sajnos semmi ertelme.
-
-
kraftxld
félisten
Na, vettem egy USB 3.0-s Expresscard 54-et, de meglepve tapasztaltam, hogy a T61-be nem megy bele, tudja valaki, hogy ténylegesen milyen kártya megy ebbe és létezik-e usb3-as?
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
két gyors kérdésem lenne:
• 100-160 ezer közt van jobb vétel a T400-nál? (céges, irodai munkagépnek kell)
• a T43 beépített mikrofont hogy lehet munkára fogni? vagy tesztelni?köszi!
-
Wolfskin
őstag
tudja valaki, hogy lehet a beépített mikrofonba életet lehelni? megpróbáltam skypolni, de rá kellett jönnöm, hogy nem él a miki
-
thomasvold
őstag
válasz
mitulabattyi #19247 üzenetére
Köszönöm! Arra nem is gondoltam,hogy azért nem működik,mert nincs fenn a drivere...
-
Frenky
csendes tag
Sziasztok! Tegnap a Lenovo T61 gépemen kicsit megzakkant a kijelző 1440×900 14'
Állítólag a képernyő elektronika döglődik. Mennyiért tudok venni egy használtat, vagy újat?
Hja a lényeg, hogy 99%-ban dokkolóban van és egy 19" monitort használok.
HELP! +36 70 501 1136 -
Wolfskin
őstag
Sziasztok,
egy ismerősöm keres laptopot, olyan 160e környékén. nekem annyira bejött (és bőven elég) a T43, hogy a márka cuccai körében néztem szét. amit a T szériából találtam, az a T400, P-s procival, nagy felbontású, LED-es monitorral (bár ez utóbbi opció ritka a hirdetésekben), már olyan 100 környékén is kapható (újonnan sajnos nem). a T500 viszont már drága, és felesleges is a nagy teljesítmény (tiszta irodai használatra lesz).
a kérdésem, hogy milyen modell az, ami ebbe az ársávba belefér, jó és kapható (akár használtan is, de ha lehet számlásan, mert cégre lesz)
kösz a segítséget!
W -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
thomasvold #19246 üzenetére
Ha fenn van a driver, és a hotkey utility, akkor Fn+F5
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Van egy IBM Thinkpad T40-em. De hol a hóviharba kell a wi-fi-t rajta bekapcsolni?
A választ köszönöm!
Üdv Thomas
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
cadeyrn #19235 üzenetére
cadeyrn
Az elmúlt időszakban én is szerettem volna venni egy T400-as masinát, de hosszas elmélkedés után végül úgy döntöttem, hogy nem költök ennyit (ami egyébként nem olyan sok egy szuper gépért), és inkább a bringáinkba fektetek.De a lényeg, hogy a korábban kiszemelt T400 tulajdonosa Eszizoli nemrég szerzett be egy T400s-t.
Rendkívül segítőkész ezért szerintem bátran fordulj hozzá. Mivel T400-at T400s-et is használt, így első kézből tud ellátni információkkal.
A fórumot nem látogatja ha jól tudom, de a privátokra biztosan válaszolni fog.
Üdv
Gábor -
ShadowK
tag
Ez lehet buta kérdés lesz, de még új TP tulaj vagyok.
Ha a Power Managerben be van állítva, hogy mondjuk 30%nál kezdjen csak el tölteni, és mondjuk 50%nál van az akksi, akkor ha elindulás előtt dugom be a csatlakozót, akkor windows indulásig tölti, míg elindulva rá nem jön, hogy nemkéne? Szóval teljesen szoftveres ez a vezérlés, vagy a szoftver ezt a 30% beállítást le kommunikálja az akksi vezérlő chipnek is és kikapcsolva rádugva se kezdi el tölteni? -
Rez_Grof
őstag
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
audi100td #19233 üzenetére
Ilyen bejegyzések vannak T400s-ről
-
Alg
veterán
válasz
Napfénysüti #19231 üzenetére
Nem.
Intellel indul, és ugye elvileg akkor kellene váltania, ha töltőre dugom. De nem vált át, és ha BIOS-ban átállítom diszkrétre, visszadobja 800x600-ba, és nem talál drivert...Visszaállítottam frissítés előtti állapotra, most jó.
-
BalazsKKa67j
tag
válasz
buvartacsko #19229 üzenetére
Az biztos
-
buvartacsko
addikt
válasz
BalazsKKa67j #19226 üzenetére
Hát gondolom akkor meg leszel elégedve az X200s 9 cellás 8-9 óra teljesítményével is, nem?
-
cadeyrn
aktív tag
Ahoj!
Thinkpadet keresek, a következő kritériumokkal: 1440x900 vagy 1600x900 felbontás, P8400+ processzor, jó linux támogatottság és halk működés, éjjeli bagoly lévén ez fontos.
Ami szóba jöhet ez alapján: T5x0, T4x0(s), X300, W5x0.
Árban 230 max, 250 csak brutálisan indokolt esetben, de fontos lenne, hogy a mostani Dellem el tudjam adni vagy be tudják számítani.Ilyen beszámítós módon van lehetőség boltban T400s -re. Valaki tud első kézből tapasztalatot adni T400s-ről, illetve ha valamiért nem ajánlja, akkor arról, mit tudna helyette mondani?
Előre is köszönöm!
-
BalazsKKa67j
tag
válasz
buvartacsko #19221 üzenetére
Azért elég sűrűn használom akksiról a gépet,az R500-at pedig olyannyira belőttem,hogy 5órát megy aksiról
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #19224 üzenetére
ezt neztem mar, de ott arra ad leirast, hogy milyen problemakat lehet megoldani telepites utan
megprobalok dock II-vel optikarol telepiteni...
-
buvartacsko
addikt
-
audi100td
nagyúr
X31-re huzott mar fel valaki ubi-t? 10.04 összefossa magat mar a telepites elött, 9.10 ugyenezt csinalja, de ha nyomok ra egy enter-t akkor tovabbmegy es fel tudom telepiteni, viszont friss telepites utan rengeteg grafikai hibaval talalkoztam, miutan befrissitettem mar el sem indult a rendszer.
USB-röl probaltam...
-
Alg
veterán
A ma hajnali Win7-es .NET update másnak is kinyírta a diszkrét videokártyát T400/T500-ban?
úgy értem a drivert
-
buvartacsko
addikt
válasz
BalazsKKa67j #19212 üzenetére
Én azt mondom hogy rohadtul felesleges, és inkább használj eredeti Lenovo aksit. a 9 cellással már bőven el leszel. Szerintem ha eddig R500ad volt, akkor nem nagyon volt szükséged rá hogy több órát legyél aksin, így az igényeidet kielégíti egy normál 9 cellás aksi is..
-
audi100td
nagyúr
az uj vinyo is gyorsit valamit a rendszeren, amugy procit lehetne meg benne cserelni, de szerintem nem erdemes, ahova nem eleg egy x orajelü pentium-m oda a 2,26GHz-es is keves
ja, a bios amugy nem a vinyon van, attol teljesen független, t43 eseten azert erdemes feltenni a moddolt biost, hogy ne sipakoljon, hogy nem eredei ibm vinyo van a gepben
-
audi100td
nagyúr
1. a legegyszerübb ha kiprobalod, a chipset mas a ket tipuson, ebböl adodhatnak problemak, de lehet menni fog
2. ezt nem egeszen ertem, mind a kettö gepbe jo barmilyen 9,5mm magas pata hdd, ha jol sejtem system update-re gondolsz, ezzel lehet felrakni a drivereket, BIOS-t, utilityket, innen tudod letölteni: [link]
3. ezt power manager-rel tudod megtenni, advanced-re kell allitani, majd battery maintenance ha jol emlekszem, innen tudod leszedni, de elvileg SU is felrakja: [link]
4. ramot vehetsz bele, föleg, hogy 1 gigas ddr2-t szinte mar ingyen hozzavagjak az emberhez, meghalalja a gep is
amugy ezek nem szoktak csak ugy tönkremenni, max a kijelzövel lehet gond, de szerintem az sem tul gyakori, illetve T41-nel a szokasos BGA hiba
-
csmat
senior tag
Sziasztok!
Bocs a láma kérdésért, de van egy t41-em és egy t43-om. A t41-ben nincs hdd, viszont a 43ban van egy 60 gb és ezt szeretném bővíteni.A kérdésem igazából az lenne, hogy át lehet e rakni a 60-ast a 41be és azon is működne minden ? (win xp, stb)
Az új hdd-nél láttam hogy nem midegyik való bele, illetve kell hozzá az a progi, amit pár hozzásólással előbb írt valaki, de azt hogyan tudom rávarázsolni az új hdd-re?
Mégegyszer bocs a láma kérdésért
Köszi a válaszokat
üdv
Ja és hol tudom beállítani, hogy mikor és hány %nál töltse az aksit?
még egy kérdés jutoot eszembe: Van értelme fejlesztni, vagy bármikor tönkremehet valamie, eddig ugyan hibátlanul működött. Most csak 1gb RAM van benn, ezt úgy tudom 2-re lehetne bővíteni,de lehet még valamit tenni bele, hogy up to date legyen?
Köszi a segítséget! -
BalazsKKa67j
tag
Ha esetleg mégis megtartom az x200s-t(
),akkor rendelni szeretnék e-bayről egy 12 cellás akkut.Ami utángyártott,cserébe viszont igen olcsó.Van erről valakinek valami tapasztalata?
Mennyi ideig bírná vele?10 óra felett? -
peterszky
őstag
válasz
mitulabattyi #19194 üzenetére
Igen, azt tudom, hogy a márkaszerviz nem a legjobb, ha nincsen már garancia, anno egy adag csavart ki akartak fizettetni velem, valami 5000 Ft-ot kértek érte
Garanciális javítás volt, aztán a cserecsavar már nem fért bele a keretbe. Kivetettem belőle és elmentem egy csavarnagykerbe, ingyen adtak egyet, mert olcsóbban kijöttek így, mintha blokkot nyomtattak volna...
Már nézelődtem panelügyekben, addig rendben vagyok, hogy 15" SXGA+ van benne, a pinek számát meg tudná mondani valaki? Gyártmány az gondolom, hogy mindegy, csak ezek passzoljanak.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #19206 üzenetére
én úgyszintén, semmi pénzért nem váltanék vissza T-re
BalazsKKa67j: Mondjuk így valamilyen szinten érthető, van akit zavar a viszonylag kicsi felbontás, mondjuk 12-on szerintem ez az ideális, meg ott van az AFFS panel lehetősége, ami után nem ülnél vissza az R500 elé.
X200s-ről max X220-ra váltanék, ha rendeződik ez a venti probléma. -
BalazsKKa67j
tag
válasz
buvartacsko #19206 üzenetére
Ha a képernyő nagyfelbontású lenne nem is gondolkoznék eladáson.De az R500 1680x1050-e után ez megint csak kicsi.
-
buvartacsko
addikt
válasz
BalazsKKa67j #19204 üzenetére
szerintem ne add el! NAGYON SZUPER GÉP.
én 14.1"-ról jöttem át erre, és pár nap után észre sem veszed hogy ""kicsi a kijelző"", csak ha átülsz egy nagyobbhoz.
de nagyon nem fog hiányozni a nagy tepsi méret.
-
Goatman
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Van egy T40-esem, amire most raktam szűz XP-t. Érdeklődnék, hogy van-e olyan Lenovo-s segédprogram, ami automatikusan levadássza első alkalommal is a szükséges drivereket. (Tehát nem csak meglévőket tud frissíteni.)
A választ előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- DOOM - The Dark Ages
- PlayStation 4
- Házimozi haladó szinten
- Nintendo Switch 2
- Honda topik
- Apple MacBook
- Star Trek
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest