- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Sokat fejlődött az Amazfit T-Rex
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
NitrousB
csendes tag
Sziasztok!
A T410-esem memóriáját upgrade-elni szeretném 4-ről (1066Mhz) 8 GB-ra (1333Mhz). Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, vmi extra info, amiről tudni kell?
Milyen márkát ajánlotok, valamint kell figyelnem valami Lenovo-spec dologra, vagy bármilyen SO-DIMM memóriát belerakhatok?Kösz előre is.
-
brd
nagyúr
Rosszul emlékeztem, 45 °C az a 49.
Nem tudom, ez hogy van, hová megy el a hő, talán a ház vezeti el, de alig pár fokkal (3-4) lesz hidegebb, ha 0 RPM helyett ~2000-es fordulaton forog a venti, Egyébként a 42-43 °C-t nem is a CPU-ra mutatja a TPFC, hanem valami pci-ra, de ha a venti forog (~2000 RPM), akkor is ennek a legmagasabb a hőmérséklete (persze ugyanúgy idle-ben értve), csak úgy lemegy 39 °C-re. Mindkettő esetben a ház alján a "legmelegebb" (inkább úgy mondanám, hogy melegebb, mint a szobahő) rész a RAM, a közepe, és a hűtőborda alatti rész, és a keyboardon semmit nem érezni a hőből. -
lapa
veterán
válasz
azbest #20993 üzenetére
a pörgő vinyó mindenképp különbség. meg nemtom mi fut rajta, minimum fényerőn nekem az nv-s is megcsinált 13,x wattot.
esetleg ubuntu usb-ről bootolj, akár vinyó kivétellel. apt-get install powertop. az mutatja azt amit az akksiból mér a chip.
gondolom a perifériákból is leginkább a tuner csinálja a +3w-ot, mert vmi processz egyből kóstolgatni kezdi.
-
azbest
félisten
nem tudom mivel néztétek a fogyasztást... de megnéztem az intel gpu-s T61-es notimmal, hogy mit jelez a power manager progi akkus üzemben, kiegyensúlyozott energia sémával.
10-es fényerőn 13W-ot mutatott, úgy hogy semmi sem pörgette a procit. Ha usb-s bill (átalakítóval) és rádiós egér, tv tuner is rá van kötve akkor 16W körül is van. Ha pedig semmit sem dugok rá és külső monitort használok, akkor 10W. Ha valami megpörgeti a rendszert, akkor 30W környékére is fel tud mászni.
(7661-ch8, 4GB ram, 320-as winyó, crystalhd kártya a különbség a gyári kiépítettség helyett)
-
-
lapa
veterán
válasz
yodamastah #20990 üzenetére
hát ja ezt el tudom képzelni. ráadásul biztos a képe is szép.
-
yodamastah
őstag
Az x200-akban a bagolyszarnyrol mintazott venti a minimal fordulaton valami eszmeletlen halk. Gyakorlatilag semmit nem hallani belole csak erezni hogy aramlik ki a levego. Ez volt az egyik indok amiert ezt a gepet valasztottam. Ulok otthon a hulla csendes szobaban, nezem a 720p sorozatot az X200s-el, es semmi zaj nem jon a gebol, es nem is melegszik fel.
-
lapa
veterán
nem tudom. annak a 8-9w-nak is el kell mennie valahol, és az nem kevés. az simán felfűti az egész billt. meg attól, hogy kimegy a házra a cpu és környező cuccok többet kapnak (mert melegebbé válnak, mire egyátalán elindul).
nekem az x200s idlében olyan, hogy csak érezni lehet a ventit, hallani nem. az egyébként éles fülemmel vinyó meg ilyesmi nélkül sem hallottam semmit, hetekig meg is voltam győződve róla hogy nem is megy. aztán éreztem, hogy kis langyi azért jön ki a rácson ilyenkor is.
-
azbest
félisten
válasz
audi100td #20986 üzenetére
Tegnap cseréltem ki a t61 ventijét
Közben néztem neten a lépéseket a service trainingen, azt hiszem nem tartott 2 órát, pedig nagyon lassan csináltam. De egy biztos, a logitek billenytűzetem szétszedése és kitakarítása macerásabb volt és tovább tartott (igaz annak száradni is kellett
)
A zajosság pedig nagyon relatív. Eleve más a hangja az új ventivel, nem brummog. Nagyon függ attól is hogy az adott környezet mennyire csendes. Tegnap rock koncert volt a szomszéd parkban, meg most pár hétig forgalmasabb út felőli ablakom van, esélyem sincs teljes csendre, legfeljebb az éjszaka közepén, amikor nincs forgalom és nincs már fesztivál. Na majd az épület túloldalára visszaköltözve meghallgatom mennyivel jobb
Egyébként most tűnt fel, hogy akkus üzemben sokkal inkább törekszik halk lenni a gép, míg tápról tényleg mindig pörgeti a ventit. (win7 kiegyensúlyozott energiaséma beállításainál láttam is ezt.) Eleve azért is lehet nagy különbség a gépek hangja közt, hogy a bios-ban battery optimized vagy performace beállításon van a hűtés. (a battery op. módba konnektorról néha tényleg bizonytalankodott a gép... 500-zal alacsonyabb fordulaton járt úgy a venti).
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #20982 üzenetére
Ezek miért lennének fél napos munkák egy ThinkPad-en? Ha valaki rendelkezik némi rutinnal 1-2 óra alatt darabjaira szedi az egész gépet.
Optikai meghajtó -> HDD+keret csere, kb egy pöcök UltraBay-es gépben, akár windows alatt. Vinyó csere SSD-re kb. 3 perc (összesen 5 csavar a kerettel együtt), hi ki akarod takarítani a ventit elég kiemelni a billentyűzetet, amit pár csavar fog.
Elhiheted átgondoltabb bármelyik T,X,W,R ThinkPad szerelése, mint bármilyen EliteBook-nak vagy Latitude-nak (az egy csavaros módszert nem feltétlen tartom olyan jónak).
-
Chaser
legenda
válasz
cadeyrn #20983 üzenetére
Azért jól jön az, pl ha boltba beviszed hogy nincs-e gondja vele a gépnek és pikk-pakk ki lehet próbálni
^Clown: T400 már csak volt. Amúgy nagyon érdekes, kereső nálam nem dobta ki. T61 meg akuval is van 60-ért, csak annyira lebeszéltetek róla hogy már nem tudom elhozni
Kutyámat műteni kellett inkább őt vittem el, laptop majd legközelebb. Szinte minden gép Pesten van, amikor Kméten vagyok könnyen át tudok menni, de Szentesről már nem éri meg.
-
Chaser
legenda
válasz
cadeyrn #20981 üzenetére
Nekem azért ha ki akarom takarítani a ventit ne kelljen fél napot rászánnom. Vagy ha ssd-t akarok a hdd helyére azzal se kelljen szöszölni...ha meg mégse jönne be ne kelljen a visszacserével időt húzni.De azt se bánom ha épp az optika helyére kellene ssd és emiatt nem kell szétbontani a gépet. Nálam alapból kiesik olyan gép aminél cpu-hoz nem tudok könnyen hozzáférni..esetleges csere, pasztázás v takarítás miatt.
szerk: Jah hogy direkt 1 csavarra gondolsz..na azt én sem tudom mért jó.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #20975 üzenetére
Na majd meglátom, mert úgy döntöttem T400-at jelenlegi árakon biztos nem veszek, és mondta itt valaki hogy nemigen volt az 100k alatt, csak elvétve. Szóval ha thinkpad akkor T61 aztán majd csinosítgatom
6910p lenne igazából az ellenfele, azokat is jól összerakták és néhanapján egész kellemes áron vannak jó konfigok fenn.
A 1525-ben az tetszik, hogy rackben van a vinyó, pont olyan mint egy mobilrackA jelenlegi szériában meg szét kell bontani a fél gépet cseréhez, ahogy a cpu-hoz is. Visszafele fejlődés rlz...
soldi3r:
Elvileg az új probookok is ilyenek meg a lattitude-ök, de annyira még nem nézegettem.
-
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #20978 üzenetére
igen, ha csak nem belegányolták valami más gépből a kijelzőt (pl R60-ból)
-
yodamastah
őstag
Szeretnek venni egy T60-at. Talaltam is parat eladot, de alapveto kovetelmeny a 15-os flexview panel. Kerdesem az lenne, hogy ha 15'' a gep es 1400x1050 a felbontas akkor az 100% hogy flexview? Elvileg igen, de hatha tevedek
-
Gondwana
addikt
Intel EPIC FAIL
10. pont a 14. oldalon
Basszus, X200, X200T, X200s - ha két külömböző RAM modul van benne, akármit csinálhatok, időnként jól összexarja a képet (felét elcsíkozza, meg hasonlók).
Nem a Lenovo, hanem az Intel sara, de akkor is bosszantó!
(Az X200Tabletbe a 8GB helyett 6GB került, csikozott, keresgéltem, döbbentem megfele...) -
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #20974 üzenetére
persze, hogy elkurták, de már leírtuk rengetegszer
Ettől függetlenül előbb választanám mint hasonló EliteBook-ot vagy Latitude-ot, dizájnban, ergonómiában még így is messze veri őket.
amúgy TP-nél is egy csavar fogja a HDD fedlapot, majd megfogod a rácsos keret behajtható fülét és kihúzod, kb ennyi, a RAM-okhoz viszont T61-nél csak úgy férsz hozzá ha lekapod a palmrestet, mondjuk 4 csavar az is, 2 perc az egész.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #20973 üzenetére
Na ezt jó tudni, T61-nél mondjuk nem nagyon érint
Inspiron 1525: hdd 1 csavar, optika 1 csavar, ram, cpu 1 panel alatt, gyerekjáték pasztázni vagy cserélni. Nagyon eltalálták az egészet, az volt az utolsó értelmes inspiron. Alap 4 év nbd garral jött, még mndig van belőle 1-1.5, egyik családtag használja. Szerviz azért kellett neki mert az előző tulaj megütötte a sarkát és zsanérja kicsit lötyögött. Kicserélték az egész fedlapot, mintha új lenne a gép
És rendkívül halk..ezért mondom ha valami ilyen hw-rel hangos ott elqrtak valamit. De ott van még az A530 fujitsu, ott 1 panel alatt van minden, vagy lenovo Y560, 570..és érdekes mód ezek a gépek is halkak.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #20972 üzenetére
Itthon sajnos elég fos mostanában a lenovo gari.
Ausztriában jó, panelcsere kellett, felhívtam őket, másnap kijöttek az alkatrésszel és helyben megjavították úgy negyed óra alatt.
Szerelhetőségre amúgy nem hiszem, hogy sok gép létezik ami jobb lenne a ThinkPad-nél (ha van egyáltalán), rendkívül átgondolt és egyszerű és a gyártó honlapjáról le lehet tölteni a szerelési kézikönyveket is.
-
Chaser
legenda
válasz
^Clown #20962 üzenetére
Nekem csak nbd-s volt, az über jó
Telefon - méginkább pm a humansoftos mesternek:d- 1-2 nap múlva jönnek és legalább látom mit ügyködnek a gépen. Volt egy inspiron 5010-em nemrég, eladtam, pár hónapja kijelző gondja lett, 3 hétig volt szervizben és úgy jött vissza hogy az egyik hangszóró nem szól. 1 hónap múlva be is döglött a másik is, most megy vissza megint.
Lenovo nbd érdekel, az is olyan gyors-e mint a dell?soldi3r: No még egy ember, aki szerint nem hangos az e6400
humansoftos emberke is azt mondta semmi baj a hangjával.
lapa: Lehetőség adott, eljössz megnézed
Ott biza nem megy venti jódarabig, cpu alulfeszelve és beszabályzom 1200mhz-re net alatt, 30-40 percig el se indul a venti. Az összfogyasztásból látszik, hogy a cpu-ra, chipsetre nem sok eshet. Ez a gép jól össze van rakva hűtés szempontjából is, de szerelhetősége is 1-2 businesst odaver..hdd pl rackben van, 1 csavar és lehet kivenni. Ez az inspiron 1525.
No summa summárum, összességében a T61 nem rosszabb sokkal mint a T400? Esetleg a hűtése. HW-t most ne nézzük.
-
cadeyrn
aktív tag
-
brd
nagyúr
Nekem a T400 ventije 49 fokig nem kapcsol be, másfelől viszont 65-nél már majdnem teljes fordulaton teker, mert szerintem az a jobb, ha nincs nagy hőingadozás (én állítottam be TPFC-vel). Akkor tulajdonképpen szakácsnak gyakorolok? (Mondjuk 12-14W-os fogyasztásnál már beindulna, mert a 49 éppen a határon van, csak idle közelében van ilyen, de a topictárs a felvett teljesítményre gondolt, ha jól látom, azaz benne van a tápegység is).
-
lapa
veterán
-
lapa
veterán
köszi. ahogy sejtettem megvan a +3w a diszkrétnél, és további 3w, ha nincs fent a zárt driver.
most még egy inteles t61 lenne jó, ha valaki megtenné. de szerintem közel lesz az is a 9,5-10w-hoz, szóval ilyen szempontból nem rosszabb.
ami látható, hogy a diszkrét vga +1/3 fogyi mindkettő esetében. (oké, feljebb a "másfélszer"-rel eszerint kicsit túloztam).
-
lapa
veterán
válasz
Chaser #20886 üzenetére
bocs, ezt csak most láttam:
"Nálam egy T6400 alulfeszelve egy konzumerben net alatt gép szinten konnektorból 12-14W-ot ránt ki ccfl kijelzővel és ugyanolyan chipsettel. 30-45 percig venti meg se nyikkan, mert nem megy. Amikor megy se vészes. Innentől kezdve baki van a T61-ben."
kizárt dolog, hogy 12-14w fogyasztás mellett fél órákig álljon a venti. biztosan megy, legfeljebb halkan. ha tényleg áll, akkor az egész gép át kéne forrósodjon, mert fizikailag nem tudja máshogy leadni a hőt.
amúgy az állás és a lassan pörgés célja az alkatrészek szándékos megfőzése, szal annyira nem biztos hogy tuti. de ugyanezt a hibát el lehet követni t61 + fancontrollal is. nem feltétlen a cpu fogy eldögleni, hanem nv esetén a hőtágulástól a gpu ugrik le, intel esetén meg mittomén.
-
Dr_Syrex
senior tag
válasz
Hunter2 #20960 üzenetére
Bár most nem tudtam megnézni, de nekem is az rémlik, hogy i940GML/i943GML chipset van benne.
Az elég nagy szívás, ha a cerkán kívül nem megy másik processzorral. Legalább valamelyik pentium m menne benne. Hozzám került egy Pentium M 760 (SL7SM), de szintán semmi életjel. A celeronon kívűl a többi cpu-val még a bios sem jön be.@Chaser
Már több éve vettem itt az aprón. Azóta semmi gond nem volt vele. -
^Clown
addikt
válasz
Chaser #20961 üzenetére
Nekem sima alap szervizgarom volt a Dell-nél. Igaz ugyan, hogy raktáron nekik sem nagyon volt alkatrészük, de nem kellett otthagyni nekik hetekre a gépet. Amikor megérkezett az alkatrész, egyből telefonáltak, a szerelést pedig a helyszínen meg lehetett várni (volt két ventillátor meg egy zsanércsere). Ja, és nem kellett nekik bevinni a gépet bevizsgálásra - írtam egy e-mailt, hogy mi a gond, ők rendelték az alkatrész, szóval király volt. Az alkatrészbeszerzésük is nagyon gyors volt, a max. talán 1 hét volt, amit várni kellett.
-
Chaser
legenda
-
Hunter2
addikt
válasz
Dr_Syrex #20957 üzenetére
Ennél is valószínűleg az van mint a HP nx6310-nél, kétféle chipsettel gyártották és ha celeronosat vettél akkor nem tudsz bele dual core-os procit rakni mert a chipset nem támogatja (GML i940GML/i943GML).
A jelenség a következő: gép indul, biosban látod hogy milyen procit raktál bele de nem bootol csak fekete a képernyő. Egyes esetekben ha biosban kikapcsolod a ula core támogatást akkor 1 maggal elindul a gép. Mondjuk nálam nx6310-nél ez nem jött be. -
HXY
addikt
Az X220-ban a displayport hangot is átvisz?
Létezik olyan kábel, ami displayport az egyik fele, a másik meg hdmi?
Szerk, minek kérdezek, ha a google, egyből válaszol...?
:
[link] -
soldi3r
veterán
válasz
thomasvold #20952 üzenetére
pl ez enyémben is másfél giga van
-
brd
nagyúr
-
^Clown
addikt
válasz
franc0 #20953 üzenetére
A T60-nál is vannak korlátok sajnos, ritkább a nagyobb felbontású kijelző (T61-nél alap az 1280x800), 3GB a max. memóriakezelése. Kis pénz, kis foci
A T400 garira visszatérve, az tényleg nem jön rosszul, ezt aláírom. Még úgy sem, hogy az utóbbi időben a béka segge alatt van a support sajnos (a Humansoft-féle Dell-supportról már elmélkedtem itt, ahhoz képest írtam a béka seggét).
-
Chaser
legenda
válasz
franc0 #20953 üzenetére
Mondtam hogy 1024x768 nekem kicsi, ez az egyik ok, a másik hogy 45nm-es prockó nem megy bele. Nem olyan nagy pénzért lehet már venni jó procikat. Azért min egy pm965-ös chipet szeretnék a gépbe meg egy szinttel nagyobb felbontást...de amúgy biztos jó gép, utána se néztem ezek miatt.
-
franc0
őstag
válasz
audi100td #20938 üzenetére
Én is ezt magyaráztam, ki is raktam hirdetésbe az enyémet, Chaser úrnak is javasoltam, de senkinek sem kellett...
Most hogy már belekerült SSD, +RAM, Ultrabay HDD keret, igazából full extra a történet és megáll 80-ból...
A T61 azért sem éri meg, mert a T7100 és T7300 amikkel általában adják, alig erősebb egy T60-nál...Én úgy vagyok vele, akinek elég a T60 ereje, az mindenképp azt vegyen. Akinek nem, az vegyen i5-ös T410-et.
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Szerintetek egy IBM Thinkpad T40-be ha vennék 1 GB-os ddr ramot, akkor elindulna másfél giga rammal? Alapból 512 mb van a T40-ben. Mintha valaki írta volna,hogy neki másfél gigával megy a gép.
-
cadeyrn
aktív tag
Kicsit furcsállom, hogy sokalljátok a 100-120k-t a T400-akért. Persze, nem mind éri meg, de nem is mindig igaz, hogy T400 == 2.5 éves.
Merthogy... lehetett venni 2009 januárban és még utána is. Következésképp van olyan modell, ami még alig 1,5 éves, ami esetünkben további minimum 1,5 gart jelent. eBayen még újat is találtam.A T60/61-en nincs gar, se a régebbieken. Tudom, hogy önmagában ez sokaknak nem éri meg a plusz pénzt, viszont így gyk. csak akkor bánhatja komolyabban a tárcád, ha te tolsz el valamit.
A használttal nincs bajom, de sajnos a tapasztalataim azt mutatják, hogy gyári gar nélkül nem éri meg számítástechnikai second-hand cuccot venni.+30-40k (T61 vs. T400) az gyakorlatilag az 1-1,5 év gyári garancia ára, anno kértem gar kiterjesztésre árajánlatot, kb. ennyire jön ki.
Ami hozzám került, annak csapnivaló állapotban volt a kikönnyített billentyűzete és a zsanérjai, de az összes többi alkatrész új állapotban volt, a touchpad is érintetlenül került ide. Delta -> zsanér csere, billentyűzet csere (nem könnyített, normális, nem hajladozóra) ingyen és bérmentve, bár tény, hogy 2 hetet várnom kellett. Ez ebayről nem lett volna 30-40k ez tény, de ha még egyszer (vagy X szer) megadja magát gar alatt, akkor már lehet, hogy megérte.
-
Dr_Syrex
senior tag
sziasztok
Van egy Thinkpad R60E (0658W2M) gépem és egy ilyen cerka (SL8VZ) van benne. Nem mondanám nagyon lassúnak, de jobb szeretnék egy 2 magos procit látni benne.
Utánakerestem, hogy milyen 2 magosokkal szerelték az R60E-s gépeket és azt találtam, hogy: T2300E és T5500 procikkal is adták ki őket. Nálam is menne esetleg valamelyikkel? -
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko #20940 üzenetére
(Megjegyzem, nàlam a T60/3GB/ssd+hdd csak lightroomban szűk keresztmetszet, de arra az X200 Tablet is kevés volt, azért àrulom - az X201 màr tűrhető, amikor zajszűréssel 10MPix-en 3.5-4s egy kép)
-
MrSealRD
veterán
Pont mostanában gondolkodtam rajta, hogy mi az a legkedvezőbb ár amiből kijönne egy régebbi jó küllemmel rendelkező TP. Ami CPU-ban kb hozza a mostani rendszert(T2300) vagy ha lehet +10-20% és 64bit-es. Képes kezelni 4GB RAM-ot, és bele tudok tenni egy 64GB-os SSD-t, valamint nem problémázik a Win7 a driverek miatt...(Ezen felül örülnék ha lenne rajta Firewire) Na ezt a lehető legolcsóbban
-
^Clown
addikt
válasz
Direkt beleírtam a hsz.-embe, hogy tudni kell kompromisszumot kötni - alulfeszelés, venticsere stb. Szerintem nem annyival jobb a T40, mint amennyire drágább.
Mondjuk én abból indulok ki, hogy a mai magyar valóságban elég keveseknek adatik meg farzsebből kivágni 120K-t egy 2,5 éves notira (T400).
-
audi100td
nagyúr
válasz
szar azért erős túlzás
, mondjuk akkor már inkább T60 szvsz, meg arról nem is hallani ennyi rosszat, igaz nekem még nem volt...
30-as SSD-vel meg vagy 65k-ból, azért tényleg nem rossz
-
MrSealRD
veterán
válasz
Nem szar. Csak kevésbé jó. (Mondhatni kompromisszumot kell kötni.)
-
^Clown
addikt
Srácok, szerintem egy nagyon lényeges dolgot kifelejtetek a történetből, mégpedig az árat. 65-70K-ért a T61 igenis jó vétel, plusz ~30-35K-ból bele lehet tenni egy jó SSD-t meg 4GB RAM-ot. T400-akért jelenleg bőven 100K felett lehet csak hozzájutni, és akkor SSD-ről meg memóriabővítésről nem esett szó. Majd ha tényleg tartósan 100K alatt lesznek a T400-ak, akkor tényleg nem éri meg "szarakodni" a T61-ekkel. De ez szerintem odébb van még, abból ne induljunk ki, hogy egyszer láttunk a PH!-n 90K-ért T400-at, amíg nem ez a jellemző.
Szerintem aki nem fél egy kis barkácstól (legyen mondjuk évente egy venti- és egy zsanércsere, ami szvsz. durva becslés), még így is megéri, főleg ha az amortizációt, elavulást, értékveszteséget is belevesszük. 1 év múlva szerintem 70K körül lesznek a T400-ak, a T61-ek meg50- 55-60K körül.Ez a hogyan ússzuk meg a lehető legolcsóbban + készek vagyunk egy kis kompromisszumra is hozzáállás, legalábbis részemről.
-
audi100td
nagyúr
"az már más téma hogy x20x-et akarsz, legfeljebb nem tudod még"
"egyébként annyi tanulság levonható, hogy nem a cpu, hanem a diszkrét gpu csinálja a hangot idlében"
hát, nem tudom, az intel-es változat is folyton tekeri a ventit idle, kivéve tpfancontrol, akkor ki-be kapcsolgatja, sehogy se lesz az jó
-
lapa
veterán
válasz
Chaser #20925 üzenetére
csak arra kell fókuszálni, hogy "hangos". ami "halk", az még lehet hogy azért halk, mert a gazdája (még) hangosabbhoz van szokva. ami "hangos", az meg nyilvánvalóan valamilyen zajt ereget. persze a t43p-hez képest a t61 maga a csendkirály. de ez elsősorban sajnos a t43p-t minősíti. szerintem t61-et ne vegyél. persze szerintem t4x0-t se, de az már más téma hogy x20x-et akarsz, legfeljebb nem tudod még.
egyébként annyi tanulság levonható, hogy nem a cpu, hanem a diszkrét gpu csinálja a hangot idlében, az szerintem legalább 3-5w hő a szar tervezés meg az utólag belegányolt energiamenedzsment miatt. ez a + 3-5w az, ami a csendesből hangosat csinál (nagyságrendileg másfélszeres hő).
-
WillyX
tag
válasz
ro_bert17 #20930 üzenetére
Én eddig az Nvidia-val szerelt T410-ekről hallottam, hogy hangos, ill. az i7-es procival szereltek eléggé melegednek, szóval lehetséges, hogy ott is teker a ventilátor rendesen. Nekem i5 van és én tényleg nem hallom a hangját, viszont tény, hogy nem is terhelem meg túlságosan.
-
ro_bert17
őstag
válasz
WillyX #20927 üzenetére
Nem mondom hogy nem használom, de nem fűtettem a gépet folyamatosan. Egyébként közvetlen induláskor is hallani rendesen. Egy csendes szobában szerintem úgy 2 méterről. Ráadásul nekem a bal fülem szerintem max. 50%-os lehet.
Szerintem más T410-es is mintha mondta volna már, hogy hangos.(#20928) cadeyrn:
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #20924 üzenetére
Olvass vissza bazzz..van itt T61 tulaj aki azt mondta semmi gond nincs a hangjával, most már van T410-es is bazzz. Vagy nektek valami baj van a látásotokkal bazzz? Lényeg hogy T400 bazzz
-
Chaser
legenda
válasz
cadeyrn #20918 üzenetére
Ez az hogy nem mindenki, de tény, hogy legtöbben arra szavaztak
Mjad ha lesz 100k alatt értelmes konfig belőle akkor meg tudom én is, jelenlegi árakon nem foglalkoztat ez a kérdés
szerk: Na mondom én, hogy egymásnak full ellentmondó vélemények is vannak itt
de biztos én vagyok a hülye...mind1, részemről várok egy jóárasított t400-ra
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #20916 üzenetére
Intel-es T61-em volt és nekem az a szint már zajos, azért változóak a vélemények, mert nem mindenki egyformán érzékeny a zajra, vagy nincs viszonyítási alapja, nekem volt több ThinkPad-em (T20, X31, X40, X41, T42 (dedikált ATi 9600), T61, X200s), ezek közül a T61 volt a legzajosabb, az X200s a leghalkabb, de a lényegben egyik sem volt külöösebben hangos, a T61-et leszámítva.
Ja és a T61-em gyakorlatilag új állapotban volt, nem volt semmi hibája.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Chaser #20916 üzenetére
Quadrós E6400-am volt. Ha belenyúltam, kilőttem a temperature controlt bios szinten, és kézzel vezéreltem, még úgy is hangosabb, mint a T400, de tény, a T400 inteles.
De mi a nyavalyának kérdezel minket, amikor itt mindenki azt mondja, hogy a T400 a halkabb az összes felsoroltból?
-
Chaser
legenda
válasz
cadeyrn #20913 üzenetére
Ez azért nem mérvadó, mert más a hw kiépítés, a T61 pl 65nm-es c2d-vel és quadroval, a T400 45nm-es c2d-vel és intel gma-val. Ugyanolyan hw-rel van értelme hasonlítgatni igazából, de elhiszem hogy a legtöbbb T61 hangos, csak azt nem értem akkor hogy van belőle olyan is ami nem hangos. Quadros E6400-re tulaja azt mondta kifejezetten halk, 1ébiránt meg ha jól sejtem szervizvezető humansoft-nál, szóval nem hinném hogy kamuzna ő is. Ütköznek itt vélemények, nem túlzottan foglalkoztat már, majd beesik valami, egyelőre úgyis el vagyok gépekkel látva.
-
WillyX
tag
válasz
buvartacsko #20912 üzenetére
Az nvidiás lehet hangos, de az enyém (intel vga) hangtalan. Előtte T43-am volt, igaz dedikált VGA-val, annak jobban hallottam a hangját. Fogyasztás passz. Ritkán használom akkuval.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Chaser #20911 üzenetére
Nézd meg a notebookcheck.net -es teszteket, ott kint van dB-ben, hogy mit mértek. Az eléggé nem szubjektív
Keresd az "Emissions" részt.
Thinkpad T61
Thinkpad T61 full upgrade
Thinkpad T400
Thinkpad T410
Thinkpad T420
Latitude E6400
Latitude E6410 -
Chaser
legenda
válasz
audi100td #20908 üzenetére
Ennyiért vannak most az biztos. Pl E6400 is sokszor volt már 100k alatt, sok garral többért. de pl ott van az, hogy ha nincs diszkrét vga akkor kisebb a hűtés és elvileg hangos..erre is fele banda azt mondja halk, másik fele meg hogy hangos.
WillyX: Azt mondják hangos. Nálad nem?
-
WillyX
tag
A T410 miért nem jó? Nekem az van egy éve és 1db vinyó halálon kívül semmi problémám vele.
-
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #20903 üzenetére
Van egy rakat T400 de 100 fölött, 120k körül már fél év-év garral. Amiket most találtam. Garbővítés úgy tudom drága lenovonál. 90-100k körül találnék legalább 1 éves garral egy T400-ast azt simán megvenném, de többet nem akaródzik a fentiek tükrében adni érte.
szerk: de van bajom, mert ha 120-150k-ért veszek gépet azt már nem akarom cserélni, 60k körüli T61 az nem gond, azt pár k buktával is gyorsan el lehetne adni
szerk: De ezt az összehasonlítást elolvasom
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Chaser #20902 üzenetére
Ne legyen már mindennel bajod, vazze
Volt egy E6400-am, ugyanúgy megvannak a bajai, mint minden másnak, de ettől függetlenül jó gép. Egyébként írtam nagyon szubjektív összehasonlítást E6400 vs T400 témában, ha érdekel. -
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #20902 üzenetére
a lenvovo-nál sem kell számla a garhoz
amúgy simán találsz garis T400-at 100 alatt, szeptemberben, most uborkaszezon van, nem vesz, meg nem igen ad el senki semmit
a kijelzőeltolás miatt ne fájjon a fejed, egyáltalán nem para, mondjuk nem értem miért nem nézel meg egyet személyesen, akkor úgy is el tudnád dönteni, hogy erre van szükséged vagy sem
"Meg újan nem is tudom mit nézzek? Gondolom T400 már nincs, T410-re azt mondtátok nem jó"
T420? Boltba megvan 260 körül
-
Chaser
legenda
válasz
cadeyrn #20900 üzenetére
Néztem már. Elég lesújtó vélemények vannak már a dellekről, lengyeleknél szerelik, össze van csapva az egész. Usa-ból meg nem egyszerű behozni. Viszont ott van még a gar, nbd on-sirte ez itthon a legjobb, még nem hallottam olyat h valakinek azt mondták volna hogy vigye szervizbe, mint hasonló garos lenovonál. Zsanérkopás engem annyiból nem érint, persze ha újan venném vagy még jó zsanérral, hogy nálam nem sokat van hordozva. De lakáson belül nem szeretek helyhez kötve lenni, van kényelmes fotelem, ágyam
Havonta 1x-2x fedél lecsap amikor viszem, 1ébként meg az asztalon áll v szekrényben. Ha meg dell akkor még 5420 pl, azt újan is elég jó áron tudnék venni, backlit bill, 4 év gar, elég jó mindenben. De persze ez nem thinkpad design
szerk: Ha 100k alatt lenne és nem fölötte akkor egyszerű is lenne és valszeg vennék. De így hogy kicsit hozzácsapva vehetek 8440p-t vagy e5420-at, azt meg teljesen újan mert náluk ugye nem kell számla garhoz és ismerős tud okosba' hozni nálam nem egyértelmű a döntés...
audi100td: Csak ahogy elnéztem jóval drágább mint dell, tehát számla nélkül se lenne boldogság. Meg újan nem is tudom mit nézzek? Gondolom T400 már nincs, T410-re azt mondtátok nem jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Foxpost
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Óra topik
- VR topik
- Tenisz topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- X13 Yoga Gen2 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- HP Elitebook Folio 9470M laptop (14/i7-G3/6GB/256SSD)
- Dell Latitude 5490 14" HD i5-8250U 16GB DDR4 256GB SSD gar
- HP Zbook 15 laptop (15,6FHD/I7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged