-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adnoctum18
senior tag
válasz
mitulabattyi #27435 üzenetére
Igen, ennek ez a hátránya.
Kis tárhelyre nem túl kényelmes megoldás, de asszem ki lehet választani hogy a recovery particiót ne pakolja vissza nem?
-
adnoctum18
senior tag
válasz
Magnum_ #27421 üzenetére
A T60 idejében recovery partició volt a vinyón, ezt ki tudtad írni ha akartad.
Emellett garanciaidőn belül a szerviztől díjmentesen kapsz recovery CD/DVD setet, amely teljesen gyári állapotra állítja vissza a gép merevlemezét.
Tehát ha elbarmoltad rajta a recoveryt akkor azt is visszateszi.Ebben a tekintetben a HP megoldása ugyanerre átgondolatlanabb. Ott feltesz egy Windowst az egyik recovery lemez, a másikról meg ráteheted a drivereket és ennyi.
-
adnoctum18
senior tag
Valaki itt nemrég ajánlott nekem 14"os T60-hoz billentyűzetet, kérem keressen meg PM-ben!
A gép különben ezt: "error 0210: Stuck Key 2c" a hibát dobja.
A billentyűzet ki van takarítva, a takarítás után néhány napig problémamentesen működött, most megint ezt írogatja és el sem indul.Ezért kellene az új billentyűzet.
Lehetőleg magyar vagy UK angol a hosszú Í miatt.
Köszönöm.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
Chaser #25122 üzenetére
A T60-nak is ilyen gumírozott a fedele szal gondolom azzal is működik.
Az enyémnek még megvan a billentyűzetes gondja, de lehet, hogy nekiesek ha lesz időm mert nagyon zsír ahogy ki tud nézni ez. Max beteszem a vitrinbe csodálni.
Feltéve ha nem karcos nagyon a fedlap ugye...
-
adnoctum18
senior tag
válasz
buvartacsko #25111 üzenetére
Na egy ilyen optikai tuningolt X41-re beneveznék!
Hogy tudták ilyenné tenni vajon, lecsiszolták róla a borítást?
Kurvajól néz ki!
-
adnoctum18
senior tag
T60 billzet probléma round 2:
Általában nem indul el, hibakódot dob (stuck key ismét) és a billentyűket végignyomkodva szinte mindnél sípol, néhánynál azonban nem.
Ha mégis elindul akkor nem mindig működik a touchpad.
Ilyenkor mit kell tenni? Egész bill csere megint?
-
adnoctum18
senior tag
A T60-ammal van egy olyan probléma, hogy bekapcsoláskor folyamatosan csipog, néha stuck key hibát ír ki, néha semmit, van amikor eljut a Win7 töltőképernyőjéig van amikor nem.
Olvastam hogy a folyamatos csipogás halott alaplapot jelent... Más tipp esetleg?
Kevesebb mint egy éve cseréltettem benne alaplapot, nyilván az is bontott volt, lehet hogy megadta magát. Többször nem fogok az tuti.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
Cyberpunk #21126 üzenetére
Persze.
T60-on Kalyway Snow Leo ment, kivéve a Wifit, a Speedstepet, akkukijelzést, meg ilyesmit. A Touchpad és Trackpoint mennek, csak utóbbin nem megy a scrollozó gomb.
Intel wifi nem megy, GMA videóvezérlő viszont simán. Vannak is asszem a Hackintosh topicban tapasztalataim leírva, keress rá.
Szerk.
X40-re tettem Tigert, az elég faszán ment rajta wifistül mindenestül, még a dokkolóban lévő CD meghajtót is vitte, csak hát már régi. -
adnoctum18
senior tag
Ha valakit érdekel eladó lehet egy ThinkPad 600-am, inkább gyűjtőknek.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
cadeyrn #19854 üzenetére
Nem baj ha vagja a csuklot, jobban menekul vissza majd a TP-hez.
Szuicid hajlamuaknak eret nyiszalni tokeletes!
No offenz, lattam ilyen gepet es nyilvan nem ennyire sulyos a helyzet, elismerem hogy a maga nemeben kivalo cucc, csak szarkasztikus hangulatban vagyok.
Lehet, hogy en is valtanek Applere, ha esetleg nem egy ev lenne a gari, meg a billentyuzet normalisabb lenne. Nem szeretem a szigetes billt. Ja meg kene, hogy par wines programom nativan fusson OSXen, de persze ez mar szigoruan egyeni siram.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
buvartacsko #19656 üzenetére
Ja nem, a T60-al más tekintetben voltak korrektek, nem volt base cover csere, igazából azzal a géppel csak szoftveres gondjaim adódtak.
Általánosságban írtam a korrektséget.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
buvartacsko #19648 üzenetére
Bizony, volt szerencsém tapasztalni testközelből...
Anno a T60-ammal viszont maximálisan korrektek voltak.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
buvartacsko #19623 üzenetére
Volt szerencsém ilyen géphez. Az alját kicserélték, mert nem működött az akku pöcke normálisan. Az új base cover teljesen szűz, a régit meg odaadták a tulaj kezébe, vigye magával gariztatáskor, azon rajta vannak a matricák.(X200S)
Elegáns.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
yodamastah #19460 üzenetére
Pontosan így történt nálam is!
Az X-ek mondjuk talán még strapabíróbbak is mint a T-k.
-
adnoctum18
senior tag
Idevágó emlékeim a T60-al kapcsolatban.
Az X201-re azért jobban vigyáznék...
-
adnoctum18
senior tag
válasz
Wolfskin #19281 üzenetére
Ha fenn van a rendes driver akkor ez szerintem ennyi.
Az audiodriverben van a mikrofoné is.
Ha az eszközkezelő sem mutat ismeretlen eszközt és mégsem vesz akkor szerintem ez sajnos hibás.
Próbáld meg megkopogtatni a mikrofon környékét, nekem olyankor kicsit vett, de hát nyilván ez értékelhetetlen volt, hisz beszéd felvételére így sem volt alkalmas, morzézni meg nem akartam.
-
adnoctum18
senior tag
Adnoctum szolgalatra jelentkezik a ThinkPad topicban, fel ev utan ismet!
Egy X200S-re telepul a Win7 epp...
-
adnoctum18
senior tag
-
adnoctum18
senior tag
válasz
audi100td #18764 üzenetére
Ertem!
Koszi a valaszokat! Majd jelentkezem es beszamolok a fejlemenyekrol.
Ui. Webcam X200s-ben a datasheet szerint egyaltalan nincs, csak X200-ban. Persze akar meg be is nezhettem.
Van kulso webcamom szal a jelenlete/hianya nem igazan erdekes szamomra sem.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
audi100td #18760 üzenetére
Értem. Szóval akkor mindenképp szerelgetni kell, de egy X200s-be is bele lehet tenni az AFFS panelt?
Gondolom garivesztől móka szóval mindenképpen gari lejárta után érdemes ezt meglépni.
Nah oké. Lehet, hogy a közeljövőben jövök majd konkrétabb dolgokkal is, egyelőre csak tájékozódom.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
adnoctum18 #18757 üzenetére
Kifutottam a szerkesztésből, fck.
Szóval ez az AFFS téma amit itt a topicban annyira dícsértek, ez alapban is tud egy mondjuk X200s-ben lenni, vagy mindenképp cserélni kell hozzá a gyári kijelzőt egy ilyenre?
Magyarul van olyan kijelző amit gyárilag AFFS panellel szerelnek, és van amelyet TN-el (vagy mivel, nem biztos hogy ez a sima neve, de tippeltem
)?
-
adnoctum18
senior tag
válasz
adnoctum18 #18751 üzenetére
Ja oké, nem, csak az adatlap fogalmazott ködösen. Látom itt is 1280-800-assal nyomjátok.
-
adnoctum18
senior tag
Srácok az X200s-ben alapban 1440-900-as kijelző van?
Az 1280-800-as kijelzővel rendelkezők CTO modellek lehetnek?
-
adnoctum18
senior tag
Úgy látom az X220-ról leirtották a Thinklightot...
Van erre valami racionális magyarázat miért tették?
Itt a teszt.Ahogy látom a képernyő lezáró pöcköket is elhagyták, ezek szerint ez már mágnesesen záródik?
-
adnoctum18
senior tag
Elhagytam a klubot egy HP 2540p-ért.
Az X40-em még mindig eladó.
-
-
adnoctum18
senior tag
Ha kell egy szép X40 valakinek.
Most, hogy rájöttem a wifi beállítására már el merem adni.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
Gondwana #15159 üzenetére
Na és ezt hogy lehetne kikapcsolni?
Számomra úgy tűnt teljesen random csinálja.
zolna888: Az én X40emen is XP van, próbáld ki, amit írtam. Csak a honlapról leszedett wifi, PM és hotkey drivereket tedd fel, system updatet ne használj. Hátha jobb lesz, aztán várjuk a szakszerű megoldást!
-
adnoctum18
senior tag
válasz
zolna888 #15151 üzenetére
X40-el nekem is volt/van hasonló.
Milyen rendszer?
Csak a power managert, meg a hotkey driverst tedd fel kapcsolgatni ki/be(Fn+F5), az access connectionst ne.
Így nagyjából működik, bár elég sokszor szakad sajnos így is.:S
Én már belenyugodtam, hogy ez ilyen, de hátha valaki tud jobbat!
-
adnoctum18
senior tag
válasz
SpongyaBob #14924 üzenetére
On screen display?
-
adnoctum18
senior tag
Hello!
T60 recovery lemezei jok X40-hez?
A wint a gep aljan levo seriallal legalizalnam. -
adnoctum18
senior tag
Gyorsabb és pontosabb vagyok a pöcökkel, mint akármelyik touchpaddal. Drift van néha az igaz, de shit happenz.
A sapka formája milyen? Nekem a homorúval sűrűn volt drift, a mostani domborúval nemigen...(Igaz ez alatt a teljes bill is cserélve lett, szal ez is lehet indok.)
A scrollt pedig be lehet úgy állítani, hogy ne kelljen nyomva tartani a középső gombot, én szeretem nyomni, mert úgy kényelmes.
Ha minden kötél szakad használj touchpadot.
-
adnoctum18
senior tag
A billentyűk alatti dzsuva eltávolítására nincs valami elegánsabb módszer a billentyűk egyenkénti kiszedegetésénél-visszarakásánál?
Ha kiszerelem a teljes billentyűzetet, akkor meg tudom oldani úgy is?
-
adnoctum18
senior tag
válasz
^Clown #12579 üzenetére
Köszi, közben rájöttem.
Ez egész jónak látszik, és UKből elég hamar itt van, lehet, hogy megjátszom. Igaz a mostani dolgomhoz ez már későn érkezik.
Ezekhez nem kell semmiféle átalakító igaz? Kiveszem a HDDt, beteszem az SSDt és kész?
Nem tudja valaki, hogy lehet SPSS Statisticset futtatni ubuntun? Wineal megy? Hátha valaki vágja...
-
adnoctum18
senior tag
válasz
adnoctum18 #12577 üzenetére
Gyanús, hogy nem.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
adnoctum18 #12563 üzenetére
Hello!
Egy ilyen SSD
TRANSCEND 32GB SATA2 MLC SSD 1.8" TS32GSSD18M-MJó lenne X40be, mindenféle átalakítás nélkül? 26k lenne Iponból, és sürgősen kellene, mert dolgoznom kéne a gépen, de a linuxon nem fut, amivel szeretnék és a LIVEusb így is csigalassú.
-
adnoctum18
senior tag
X40 be kellene nekem egy vinyo vagy egy SSD surgosen, mert meghalt...
Hs valaki tud, PM! -
adnoctum18
senior tag
Valakinek nincs X40-hez dokkolója, DVD olvasóval/íróval esetleg? Érdekelne.
-
adnoctum18
senior tag
X40-re nagyon hiányzik nekem a wlan kapcsoló csúszka.
Azt játssza az utóbbi időben, hogy FN-F5re kikapcsolom, erre elkezd villogni, hálózatot nem talál, és amikor az eszközkezelőben kikapcsolom, csak akkor kapcsol ki.
Utána simán FN-F5el vissza tudom kapcsolni, és normálisan megy.Érdekes.
-
adnoctum18
senior tag
Csak a pocok! En levennem a touchpadot a TPkrol, hogy aki ilyet vesz az szokjon hozza, aztan terjessze az iget.
-
adnoctum18
senior tag
-
adnoctum18
senior tag
Rá kellett jönnöm, hogy a X40-nél a nyilak nem funkcionálnak multimédiás vezérlőbillentyűkként az FN lenyomásával.
Törésként éltem meg.
-
adnoctum18
senior tag
Tudom, hogy tud bootolni, csak nem indul el a LiveCD valamiért.
Fogalmam sincs, mi az oka.
Az SSD tervben van, de lehet, hogy majd X60/61 lesz inkább később, az X40 meg marad így.
Igazából kísérleti jelleggel szereztem be, mert kíváncsi voltam mennyire tudok együttélni egy ilyen kicsi géppel. Mint kiderült, egész jól.
-
adnoctum18
senior tag
Egyáltalán van aki használ win7el X40et? Driverezettség milyen? 768 mega ram mellé érdemes szórakozni vele?
Az Xp ugyanis eléggé lelassult kb "varázsütésre" az Ubuntu 10.04 live usbt pedig még elindítani se hajlandó a drága.
Szerk.
Baze' Bwoay epic hszt sikerült szülni látom.
-
adnoctum18
senior tag
Szerintetek az mitől lehet, hogy az X40-nél a mikrofon csak a kopogást-zörgést érzékeli, a beszédhangot viszont nem?
Mindenféle driverrel próbálkoztam már, levettem a szűrőket a soundmax menüben róla, és még mindig.
Tehát ha beszélek azt nem "hallja" viszont ha megkocogtatom mellette a műanyagot, azt simán átviszi. (Skype hívástesztelővel néztem.)
-
adnoctum18
senior tag
Köszi!
A billentyűzetet még meg kell szoknom, főleg a fentebb említett nyomorított gombok miatt. Érzésre talán egy kicsivel jobb, mint a T60 klavija, de nem sokkal. Mindkettőt szeretem, de a sub után a T60 hatalmas batárnak tűnik.
Jah látom, hogy magasságra hasonlók, de nekem sokkal jobban tetszik a 4:3mas képarány.
-
adnoctum18
senior tag
Sracok szerztem egy X40et!
Ha valakinek van esetleg belevalo 1gigas ddr1 modulja amit nem hasznal, akkor keressen meg vele!
Tetszetos kis masina, meno a narancsszinu thinklight rajta.
Evone, asszem te eroskodtel, hogy a 12" nem kicsi, meg kell, hogy kovesselek, tenyleg nem erzem annak...teljesen hasznalhato.
-
adnoctum18
senior tag
-
adnoctum18
senior tag
válasz
McRae81 #9918 üzenetére
Nem én spórolnék rajta, hanem a lenovo.
Tisztázzuk:
A T61-ben nincs top rollcage?
A T400/s-ben van?
A T410-ben ismét nincs?
X300/301-el mi újság?
(x200 kicsi, ezért nem játszik)Csak halkan kérdem, hátha valaki tudja:
A HP Elitebook szériában van hasonló?
Mod: Terminus_:
A nagyobb felbontású kijelzővel venném, de az integrált vga-val...
-
adnoctum18
senior tag
Hát.
Egyszer rálépett egy lány. Egy lábon ágaskodott rajta. Ne kérdezd, hogy került a földre...
Én kétszer léptem rá, egyszer pont a közepére. 100 kilóval jah. Máig él és mozog. Azt hiszem ezt nevezik hardcore usenak.
Mod: Aki most a katonai szabványokkal rendelkező dell atgkkel meg nemtom milyen táskás notikkal jön, azzal felmondom a jóbarátságot.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
adnoctum18 #9900 üzenetére
T2400-ról van szó.
A T60 mostanság kiírogatja, hogy nem hajlandó USB 2.0 sebességgel használni az USB eszközeim, mert csak.
Kezdjek aggódni?
Tényleg kell az újítás lassan.
-
adnoctum18
senior tag
Már elhiszi.
Mondjuk úgy, hogy letettem a T410-ről, nézegetek a T400/s vonalon. Nem kell az a bika teljesítmény olyan áron, hogy egy 3-4 órás vonatutat ne bírjon ki egy feltöltéssel.
Ugyanez vonatkozik a zajra és a melegedésre is. Mindkettőt rühellem, és így ha lehet kerülöm is.
Érzésre meg lehet, hogy egy SSDs T400s-t például gyorsabbnak is éreznék.
-
adnoctum18
senior tag
Most bejött a képbe a T410 alternatívájaként a HP 8440p is...
Tényleg nincs Rollcage a T410 tetejében? Lötyögő fedlapról, melegedő, zajos gépről olvastam.
Ha emellé még a gyenge akkut is hozzávesszük, már nem annyira szimpatikus a gép.T400/s érdekes lenne, ha lenne apróban, ugyanez vonatkozik az X200-ra is.
Nehéz.
-
adnoctum18
senior tag
Ááá tuti nem hurcolnék hozzá ODD-t.
Néha felmerül az igény, a vágy, hogy nekem subnotebook kell, de ez elég rövid távú dolog, utána pedig inkább örülök, hogy normálisan lehet látni valamit a kijelzőn, meg hogy van erőtöbblet a hardverben.
Másodgépnek persze vennék, de lehet, hogy úgy lesz inkább, hogy a T410 mellé majd egy X40 vagy 60 lesz, ha megint jön a kísértés.
Ami gyász az tényleg az, hogy a T60 újkorában a 6 cellás akkuval bírt 3,5.4 órát wlannal, ez az új konstrukció ledes kijelzővel meg örülünk ha 3-mat hoz. Érdekes dolgok ezek. Jó persze fizikailag is kisebb az akku kicsit, de mégsem indokolja a visszalépést.
Nálad a T400s mit tol akku téren?
Jah igen azt még akartam kérdezni, hogy a T410-be alapban bele lehet tenni a simkártyát és akkor csapatja a mobilnetet?
GPS-t nem láttam a specifikációban, gondolom nincs benne. Nem mintha szempont lenne, csak valamelyik TP-nél láttam, hogy volt. -
adnoctum18
senior tag
Még azt a kicsi kedvem is elvettétek az X300-tól különben.
Az X200 jó lenne, csak nincs ODD, ami hiányozna. Gondolkoztam és a 12" wideban nem lehet annyira vészes talán.
Egyelőre T410 a befutó, ahogy kezdetben is indultam, egyedül az akkuidő az, ami aggodalomra ad okot. Minden másban ideális.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
Terminus_ #9828 üzenetére
Az a helyzet, hogy nagyon megszerettem a T60-at. A kezem alá dolgozik, megbízható, kényelmes.
A státuszjelző Ledek a kijelző alatt végiggondolva végülis nem parák, mert a T60-on sem égnek egy ideje...
Valami gyíkjuk lett, és nem javíttattam meg.
A Thinklight milyen? A billentyűzet nem süpped, nem recseg? Nem zavaró a wide a régi 4:3hoz?
Mekkora felbontású kijelző van a tiédben?
Ne haragudj, hogy ennyit kérdezek, csak az ördög a részletekben van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest