Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple Watch
- Íme az új Android Auto!
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- iPhone topik
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
^Clown
addikt
IBM ThinkPad X40 eladósorba került, hölgy tulajdonostól. 32Gb-os SSD-vel, gyönyörű állapotban, jó akksival.
-
Mészike
aktív tag
Honnan lehet megtudni, hogy milyen lcd panel van a gépemben (FRU szám) úgy, hogy nem szedem szét a gépet?
-
Mészike
aktív tag
Kicserélték a gépemben a szalagkábelt, hogy majd az megoldja a képernyő alján lévő villódzást. Nem oldotta meg. A Delta már az elején kicserélte volna az LCD-t, de a nagy IBM szervíz először ezt a cserét mondta. Majd a BIOS-ból legyen régebbi feltéve. Ez se oldotta meg. Most végre megrendelhették az LCD-t.
A Delta maximálisan segítőkész cég, nem rajtuk múlt, hogy nem egyből LCD legyen rendelve. Mindenesetre most van új szalagkábelem
Márcsak a kijelző kell, és végre rendes gépem lesz. -
ro_bert17
őstag
válasz
Peter M
üzenetére
Sajnos nekem úgy tűnik hogy mostanság az intel HD-val sincsenek a helyzet magaslatán. (T410, W6 64).
Tegnap este - plusz monitort használva - pár IE ablak, közölük az egyikben logmein, és egy virtuális gép használata közben, meg akartam nézni gyors egy jutyub videót. Ekkor elsötétedett mindkkét képernyő vagy 3 percre, és ciklikusan elkezdettek felvillanni dolgok, majd újra elsötétedtek. Alul néha kivehető volt, az intel illesztőprogramja nem válaszol, de mindjárt magához tér kifejezés. Közben sem egér, sem bill., de még a taskmgr sem bírt már vissza szólni. 15 perc után ráuntam, és a nem mentett munkáim meg megköszönték szépen a hard resetet.
Újra indítás után működött, de már nem volt időm átfutni az esemény naplót. Viszont sokkolt a jelenség, amit eddig még soha máshol nem tudtam előidézni. -
cadeyrn
aktív tag
Arra akartam utalni, hogy az, hogy 14" önmagában nem jelent semmit, mivel 14"-on van a nyavalya tudja hány felbontás.
Lesz olyan eset, hogy egy 12"-os gépen és egy 14"-os gépen pont ugyanakkora az avatar/betű/egyéb, csak a 14"-osra több dolog fér ebben az esetben.
XGA (1024x768) @ 12.1" ~106 dpi
SXGA (1280x800) @ 14.1" ~107dpi
HD (1366x768) @ 15.6" ~100dpi
FHD (1920x1080) @ 15.6" ~141dpiAz első két esetben a pixelek fizikai, valós mérete kb ugyanakkora, így az avatar/betű/egyéb is ugyanakkora, csak az elsőre ugyanabból a képből kisebb rész fér fel egyszerre, mint a másodikra.
A harmadik megjelölt elem az, amivel mostanában a főfolyam (mainstream) boltok tele vannak, abban például nagyobb lesz az avatar/betű/egyéb, mint a 12.1"-os XGA kijelzőn, de a legalul feltűntetett gépen például összemérhetetlenül kicsi a pixelméret az összes géphez képest, így azon bár kisebb lesz az avatar/betű/egyéb, 1.97x annyi információ fér el rajta. ( (1920*1080) / ( 1366*768 ) ) = 1.97
Röviden ennyi

És igen, ugyanabban a felbontásban a kisebb kijelzőn kisebbek a méretek, ez tény - de azt nem írtátok, hogy ugyanakkora felbontásról van szó.
-
Minstrel
senior tag
T61 kijelző működik a T60-ban? 14.1" 1024x768 (XGA) mindegyik
-
-KoKeSz-
tag
Sziasztok!
A Thinkpad Edge E520 -nál hogyan lehet kikapcsolni a touchpadot??? Egérrel használom és néha gépelés közben beleérek...elég zavaró...
Köszi!
-
válasz
soldi3r
üzenetére
Mondjuk ezt nem írtam ugyan, de nem HP/thinkpad gépem van. Ezért vagyok bizonytalan a csatlakozóban. Az adatlapomon lévő 6 éves gépezetem van aminek a DVD-je gyakorlatilag önálló életet kezdett élni, ezért kiszedtem és akkor láttam, hogy milyen a csatlakozója. Ha alkalmas ilyen keretre akkor lehet tervbe venném a második winyó belepakolását is.
Amúgy Google-ben találtam egy képet ami tisztán látszik az a csati ami nekem van:
[link]
Az UB 2K-s van nekem. -
cadeyrn
aktív tag
Kedves mindenki!
Még mindig a felbontás az, ami abban a mondatban számít, hogy mekkora kijelző kell. 12"-on 1440x900 ugyanaz, mint 14" vagy 17"-on, az egyetlen indok itt az lehet, ha túl kicsik a pixelek neked, azaz túl nagy a dpi.
De az nem ugyanaz, mint hogy mekkora kijelző kell. Önmagában a kijelző méretének nincs értelme szerintem.
-
X200s/X201s 1440x900 12.1" ~140dpi
X300 1440x900 13.3" ~128dpi
T400 1440x900 14.1" ~120dpi
T520 1600x900 15.6" ~109dpi
HP Probook 4720s 1600x900 17.3" ~100dpiEbből nekem személy szerint a 120dpi az ideális, a 128 nekem pl. már sok volt, ezért esett a választásom a 14 colra, mert kellett ez a felbontás (fejleszőkörnyezet miatt), de kellett egy bizonyos pixelméret is, hogy ne essen ki a szemem.
Összehasonlítás végett:
-
X200/X201 1280x800 12.1" ~125dpi
T400 1280x800 14.1" ~108dpi
T520 1280x800 15.6" ~97dpi -
Üdv!
Meglehetősen OFF a téma, de itt legalább vannak olyanok akik érintetttek ultrabay/multibay-ben valamilyen szinten.
Ebben kérném a segítségeteket:
http://prohardver.hu/tema/re_egy_hp_nc2400_subnoti_ujjaszuletese/hsz_79-79.htmlElőre is kösz.
-
mdk01
addikt
Igen van benne igazság, mert most 15" van és már úgy érzem elég lenne a 14"-is de már megfordult a fejembe a 12"-is, de ez utóbbi felett az ésszerűség egyelőre győzött.
O-C-B
Az hogy kinek milyen laptop kell sztem mindenki maga, a saját igényeihez szabja. Ha nem lenne rá igény akkor levennék a gyártósorról, de nem, kaphatóak.
A te munkádhoz/szórakozásodhoz elég a 12" az enyémhez egyelőre nem. A laptop az igen attól laptop hogy könnyű és mozdítható. Ebből a desktop gépekhez képest egy 15"os gép 2,5-3kg-os súly kb. egyenlő a nullával, és mivel nincs lecsavarozva és egerestől mindenestől az összepakolása 30mp, így mozdítható is. A gémer notebook megint egy olyan kategória ami a kényelmet szolgálja a lanpartikonra való költözéskor, de ezt keményen meg kell fizetni. Ha vki otthoni használatra vesz 17"-os gémer notit az már nekem is sok, de ha vkinek van rá pénze és megteheti akkor csak tegye.
Üdv.
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Nem is értem az emberek mit esznek a 15"+++-os gépekben. A 15" az abszolút maximum szerintem egy laptop esetében.
Talán egy helyen van a kijelzőnek létjogosultsága: könyvelés, controlling - Excell, de azt is általában nyugodt helyen, az asztal mellett szokták csinálni -> dokkoló + monitor.
Nomeg az ilyen "gamer notebook" kifejezések nem is tudom hogy alakulhattak ki, vagy az igény rájuk...
Ez valami vicc akar lenni, és kb. olyan mint kamionnal menni moziba.
A laptop attól laptop, hogy könnyű legyen és mozdítható, és bárhova magaddal vidd. Minden egyéb kifogásra lehet válaszolni a: legyen "dokkolód és monitorod" szavakkal. -
^Clown
addikt
Nem semmi sztorik vannak itt a szervizekről srácok. Anno a Dell szervizt szidtam, mint a bokrot, hogy mi az, hogy nincs raktáron semmi... De legalább nem kellett otthagyni a gépet hetekig...
-
zsero
aktív tag
Valaki meg tudná mondani, hogy mi az IBM Magyarországnak a szervíz telefonszáma? Ma 4-kor hívtam, de az ügyintéző hölgy már annyira haza akart menni, hogy elhadart valami 382 58 82-t, de nem vagyok benne biztos hogy 82 vagy 85 volt a vége. 4-kor hazamenni...
-
mdk01
addikt
Ezek a Csabáék vagy ők befejezték végleg?
-
soldi3r
veterán
válasz
audi100td
üzenetére
(sajnos) én is hasonló területen mozgok, úgyhogy nem szűkíteném ezt kizárólag erre a márkára
amióta ez a tömeggyártás dolog ennyire elindult, nem mindegy, hogy pl beültető fej karbantartás előtt vagy után, hőprofil mérés előtt vagy után esetleg műszakkezdés elején, vagy közvetlen műszak vége előtt stb. gyártották le az adott terméket
én inkább a szervizek hozzáállásán vagyok meghökkenve, pedig ezek a gépek pont az miatt kerülnek ennyibe, hogy a szervizben ne heteket töltsön a masina, hanem 1 max 2 nap múlva házhoz jöjjenek
-
Peter M
tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Már írtam USnek de ők meg egy Mo-n élővel nem fognak foglalkozni. Hasonló tapasztalatom volt más gyártóval, pozitív végeredménnyel. Itt azt se látom, h miért nem vonják ki ezeket a piacról vagy mi a tervük vele? Lesz esetleg lesz javított verzió? Lassan 4 hónapja csak a piacon van, előtte már voltak Demopool teszt gépek ha jól tudom.
Nem téged akartalak megbántani csak a magyar telefonos support általában hasonló problémánál kimerül a power button on - off szintű tanácsoknál.
No mind1 köszönöm a számot gondolkozom, h merre lehetne még elindulni a megoldás reményében.
-
Peter M
tag
válasz
audi100td
üzenetére
Stress tesztelem és kezdek rájönni, h alul tervezték a hűtését a w520nak [mind a Quadro 2000M és az 1000M esetében is]. TurboBoostal kb 1-2 perc alatt elkezd hibázni a proci és egymást hevítik 97-98fok [i7 max tervezési hőmérséklete 100 fok] a proci meg a graf kártya.
TPfancontrollal azt mar elértem, h stabilizálódik TurboBoost nélkül ám ekkor a pociteljesítmény 60% megy a kukába. Ezt szeretném megvitatni egy értelmes emberrel a Lenovotól nem egy n-edik telefonos alkalmazottal.
-
qfm
őstag
A winchestert cserélhetem házilag garancia időn belül?
És ha egy rossz winchestert szeretnék szervizbe vinni, akkor elég azt bevinnem, vagy muszáj az egész gép nekik? (gyakorlatilag gondolom az előző kérdésből adódik)
-
Peter M
tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Röviden:
Intel Turbo boost letiltva - Biosból, SATAIII nincs, állandóan túlmelegszik heavy task [SU, CAD] alatt azt mar nem említve, hogy az Optimus nem működik úgy h csak BIOSbol discreate graphics. Az viszont ilyen Belkint idéz, hogy mindez a tesztekből ki sem derült.
Úgy h ebből sztem product recall lesz. [de amint latom a HP is ugyan ezekkel szenved a 8560w nél - melegedés, optimus]
... öö mindez egy kocsi áráért.
az érzés megfizethetetlen.
-
Peter M
tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
ööö W520on elégedetlenkedem egy keveset
-
WillyX
tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Akkor nem tudom mi van. Én Albacomp-al és Deltával is beszéltem, mindkét helyen mondták, hogy javítják a gépet, és azért mentem a Deltához, mert ott helyben csinálják.
-
WillyX
tag
válasz
mitulabattyi
üzenetére
Igen, ők helyben javítják, de ott kellett hagyni, amíg az alkatrész meg nem érkezik (nekem 2,5 hét volt). Mondjuk rá nem kérdeztem, hogy kötelező-e otthagyni.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
WillyX
üzenetére
Az adatmentés kft. miatt kérdeztem, hogy akkor van, vagy nincs szervíz, de felhívtam őket, és már nem szervizelnek lenovos gépeket. Az albacomp csak átvevőhely.
A deltával mi a helyzet? Ott szervizelik is? Mert állítólag a miskolci szervízből jönnének el a helyszíni garancia miatt, de az előzmények után nem szivesen adnám a "kezükbe" a gépet.
Van egy kis különbség a régi 'hozd be és délután kész' és a 'bocs, de lassan három hét alatt sem tudunk kicserélni egy hűtőventillátort' között... Ennyi idő alatt ebayről is megjönne a cucc nemhogy futárral!
(Mellesleg, ha ezzel ennyit tökölnek mennyit kellene várnom egy alaplapra, ha az a hiba?!) -
WillyX
tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Dehogy nincs szerviz! Múlt héten ott volt javításon a T410-em. Több is van. A Kassai úton az Albacomp, de ennek az a hátránya, hogy elpostázzák Székesfehérvárra és ott csinálják, ill. a Böszörményi úton a Delta. Az enyém itt volt szervizben.
Ill. az Adatmentés Kft., de ezt nem tudom, hogy megvan-e még. AZ IBM központi számán ezt ajánlották. -
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B]
üzenetére
mondjuk valami köze csak van, ha ott javíthatják a gépeiket, nem? gondolom szerződésben meg vannak adva a követelmények, na most ezeket vagy nem tartják be, vagy a lenovo tette ilyen alacsonyra a lécet, igazából mindegy is, a lényeg, hogy itthon szívás van ha nem budapesti vagy
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
audi100td
üzenetére
A központi szervizt leszámítva a Lenovonak 0 köze van a szervizekhez.
Mind számlás alvállalkozók. Az alkatrész-ellátottság pedig a "magyar szokványnak" megfelelő: semmit se rendelünk, mert ne a mi lóvénk álljon benne. Az ügyfél meg várjon, attól ügyfél.
Minden van de semmi sincs raktáron. Ez a magyar sztenderd, és a magyar vásárló lenyeli azt, hogy bármi amit venni akar, majd csak 1, 2, 3 nap / hét múlva lesz, még a 120 ft-os ventilátort sem tartják. Addig a "központi raktárunkban" van.... Hát persze.
Az összes ilyen "rendeld meg, majd szállítjuk" boltot simán bezárnám. -
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko
üzenetére
nem semmi hallod, mondjuk érdekelne, hogy ez a lenovo vagy a magyar szervizek sara, ausztriában flottul ment minden, nem kellett alkatrészre várni, felhívtam őket mi a probléma, másnap itt volt a szervizes faszi és kicserélte a helyszínen negyed óra alatt
-
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko
üzenetére
Na, de te se 400-ért vetted az X200s helyett az X200T-t a széthullós T61 után, ha jól emlékszek...
-
eddie1978
senior tag
Az itt korábban említett X121e Intel procis gép itthoni elérhetőségéről van infó? Külföldiában augusztus közepét írnak több helyen.
-
buvartacsko
addikt
Ha a miskolciak jövőhétre se tudják megcsinálni a Tabletemet, azt hiszem személyesen megyek el a gépemért, és megmondom hogy kösz a semmit.
Majdnem 400ezer forintos gép, és 1 hónapja van helyszíni garanciával a szervizben, úgy hogy konkrétan semmit se csináltak még vele.
Már most annyira hozzá szoktam ehhez a nem ThinkPad kölcsön géphez, hogy még egyszer lehet nem is veszek Lenovot, hanem eladom, és Apple, mert úgy látom hiába van rá prémium garancia, egy tetves ventilátor csere nincsen meg 1-2 hónap alatt se, ezt szerintem egy Acer Aspire is megcsinálja gond nélkül 100 ezerért. 
-
lapa
veterán
szerintem mindenki tegye le ami a kezében van és nyugodjon meg. minden oké.
-
qfm
őstag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Naptárad is van? Gondolom a csodás tanácsaid mellett találtad. Értem én hogy nem értesz a dolgokhoz vagy beképzelt vagy, de akkor legalább ne szólj normális emberekhez. Hidd el nem azért írtunk ide hogy egy kvázi-tag hülyeségeit hallgassuk, hanem mert van itt hozzáértő ember is.
-
buvartacsko
addikt
válasz
mitulabattyi
üzenetére
2011 van.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Kicsit vegyél már vissza az észosztásból. 2010-ben még volt szervíz debrecenben is! Átvevőhely pedig most is van. Mellesleg össz-vissz egyszer írtad le itt a topikban, itt!
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Sokan leszólják a T, X és W szérián kívüli gépeket. Persze, tény, hogy ezek a masinák alkotják a ThinkPad család elit kategóiáját, de azért vicces, hogy a nagy elitnek számító T61\T400 stb masinák oly legendás zsanérja olcsó játék módjára engedi "lötyögni" a kijelzőt, míg tesóm sokak által ThinkPadnek nem minősülő sl300-asa, még 3 év elteltével sem hallott erről a problémáról.
Szóval szerintem semmi gond az sl-ekkel.Ui: Bocs a hozzászólás miatt.
-
qfm
őstag
válasz
buvartacsko
üzenetére
1, de, thinkpad
2, kösziIgazán hasznos volt a hozzászólásod, köszönet érte.
Csoda hogy azt nem javasoltad hogy szedjem ki a gombot, vagy be se kapcsoljam, vagy vegyek másik laptopot. Kb. ezekkel van egy szinten. -
qfm
őstag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Nálam az fn+insert-en van.
-
[O]-[C]-[B]
tag
Nem tudom, talán Lenovo outlet, vagy passz....
Én levittem egyszer 41db T61-et eladni, és amíg átnézték a szervizesek a gépeket akkor dumáltunk el az üzletről az eladóval, vagy üzletvezetővel, nem tudom.
Egyébként korrekt arcok, csak nem szívesen vennék olyan gépet, amit céges környezetben 3-4 évig nyúztak 0-24/7. Köztudott, hogy a céges rendszerek annyira lassúak, hogy az emberek nagy része ki sem kapcsolja a laptopját soha.... Ezért mondtam, hogy nem javaslom.
Valószínű ők is pont az nyomják, mint a GSM boltok: 0% ÁFA, használt - 0 perces...
Így tudnak, pont az ÁFA mértékével olcsóbbak lenni mindenkinél.
Venni kell tőlük valamit és megnézni, hogy hány % ÁFA szerepel a számlán. -
buvartacsko
addikt
válasz
mitulabattyi
üzenetére
Nincsen Debrecenben szerviz, most írom le századjára...
-
Fifi
őstag
válasz
[O]-[C]-[B]
üzenetére
"Új gépeik forrásáról nem tudok nyilatkozni."
Pedig ezt jó lenne tudni, hisz egy új T420 kb. annyiba kerül náluk bruttóban, mint máshol ÁFA nélkül.
Ha tényleg minden rendben van az új gépeikkel, akkor ennél olcsóbb boltot még nem láttam.
Pl. egy Dell U2410 monitor is ~10eFt-tal olcsóbb a többi bolthoz képest.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Mészike
üzenetére
Kíváncsi leszek nálad mi a hiba.
Lehet Debrecenben nincs is már szervízpartner?! A lenovo honlapján nincs debreceni cég, régebben az adatmentés kft. volt a hivatalos szervízparner... Az biztos, hogy ezért nem fogok Pestre utazni (-8-9e forint, -1 szabadnap), de 2-3 hetet se akarok várni, annakidején ki lett fizetve a helyszíni garancia többletköltsége, szóval elvárom, hogy ne én rohangásszak vele.

-
Peter M
tag
Tehát akkor az új széria hiányosságai jelenleg: amiben biztos vagyok T520/W520 (BIOS 1.25-1.26)
Intel Turbo Boost
Alapfelállásban nem aktív (soha nem skálázza az alapórajel fölé), erre megoldás:SATA III
A belső HDD helyen nincs SATA III támogatás (csak a SATAII BIOS és boot első felében még aktív) ellenben a Multibayben tejlesértékű. Megoldás még nincs.Mindenki új BIOSra vár.
-
Mészike
aktív tag
válasz
mitulabattyi
üzenetére
Hello!
Dettó ezt csinálja a gépem! Szintén T400. Most hoztak hozzá szalagkábeld, de szerintem nem az lesz a gond... Ha lesz időm, akkor délelőtt elviszem a Deltához, aztán kiderül.
-
qfm
őstag
Valaki nem tudja hogy tilthatnám le az fn f12-t? Újra engedélyezi a hibernálást hiába tiltom le, és nagyon idegesít mikor véletlen félre ütöm a prtscreent, és se kedvem se időm megvárni amég hibernál meg visszatölt.
-
baktiz
csendes tag
Nos, a hőmérséklete a procinak 37-40C fok közt mocorog, így hogy nem csinálok vele semmit. Ezzel a Mobile Intel® 965 Express Chipset Family videovezérlővel próbáltam varázsolni valamit, de semmi eredmény, és a legújjabb driver is csak 2009 okt 2-ai. És megint lefagy olyan 5 perc után.... A biosos dolgok lehet hogy segítenek? Abból melyiket vajon, meg hogy ?Ez a cd-ről bootolós pen driveról jó lehet? http://support.lenovo.com/en_US/research/hints-or-tips/detail.page?&LegacyDocID=MIGR-67856 Ja, lenovo szervízben cserélték a hűtőt. Bocsi, ha nagy hülyeséget kérdek....
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
baktiz
üzenetére
A helyedben szereznék valahonnan (pl letöltenék) egy gyári recovery lemezt, vagy egy ubuntu live boot, és ha azzal megy a masina, akkor Te rontottál valamit, ha azzal sem, akkor nagyobb a baj.
Normális helyen cseréltetted a ventit? Valami progival ellenőrízd a CPU hőmérsékletét, akkor szokott ilyet produkálni egy gép, ha túlmelegszik a procija /pl nem raktak a hűtés alá pasztát, vagy nem megfelelően.../ -
-
baktiz
csendes tag
No, közben elindítottam a gépet csökkentett módban, és nem tudom, hogy ez jó hír-e, vagy pont rossz, de itt most nem szaggat az egér, folyamatosan mozog. Meg reagált is a műveletekre rendesen, leállni is gyorsan állt le.Meg viszonylag gyorsan is indult be utána normál módban, de az egér megint meg-meg áll.
-
baktiz
csendes tag
Sziasztok!
Első kérdésem, hogy jó helyen járok-e, mert ha nem kérlek, segítsetek hova tudok fordulni a gondommal? Részletezem: Van egy Lenovo R61i 7650-E7G típusszámú laptopom, és idegileg teljesen kezd hazavágni. 2008 aug-ban vettem, de aktívan olyan 1.5 évet volt használva, utána pihent, mert elromlott a hűtő benne, cégest használtam. De így hűtő gondokkal is ment, csak néha nem akarózott, vagy csak nehezen indult be. Ja, és Vista Home basic volt rajta. No, most kb. 1 hónapja elvittem szervízbe, hűtőcsere, 16e. Mondtam, hogy nézzék meg magát a rendszert is, mert én más gondra is gyanakszom, wifi is hol volt, hol elszállt, utána megint volt. A srác linux-al bűvölte, ő azt mondta neki rendben ment minden, wifi is. Akkor, még mielőtt elhoztam volna, megpróbáltam beindítani, be se akart indulni, küszködött kb. 10-15 percet, míg beindult, akkor is már hosszan szaggató sípoló bejelentkező hanggal, s utána nem reagált semmire a gép. Nem tudtam mit csinálni, ők megesküdtek rá, hogy oprendszer lesz a gond háta mögött, rakjak rá fel újat, frisset. Mert ugye ők azt nem javítottak, csak hűtőt cseréltek. Nos, felraktam rá az XP-t, semmit se látott, se lan kártya, se hang nem volt, se wifi, se video lejátszás. Pedig a létező összes drivert szinte letöltöttem hozzá. Meguntam, XP kukába. Gondoltam a 7-essel mennie kell mindennek. Felraktam, és halál a gép. Már 3-jára rakom fel újra, hátha jobb valamivel, de nem. 5-10 perc csak a bekapcsolás, vagy kikapcsolás, ha eljutok odáig elektronikus módon, és nem a gombbal kell mechanikusan, hosszan nyomva. Hang már van, meg így már legalább látja a hardwer-eket (lan kártya, hang kártya, video kártya) meg 1-2szer már netet is sikerült engedélyeztetni rá pár pillanatra, DE!! most jön a lényeg. Annyira össze van esve a gép, hogy néhány másodpercig él, mozog az egér, utána megint néhány másodpercig nem. És ezt egy ideig csinálja felváltva, de percekkel utána általában lefagy. Kevésszer ment eddig kb. 10-15 percig. Pedig megnéztem, a proci meg a memória kihasználtságot, és semmi. Pedig mintha full le lenne terhelve, és csak néha kapna levegőt, olyan. Nem tudom, mi lehet a baja, de nem akar jó lenni. És mindez egy 1.5 éves géptől, mert vagy 1.5 évet pihent. Már most is telepítgettem drivereket, de nem nagyon használ. Ctrl+Alt+Del-re se reagál ilyenkor, amikor lefagy. Kérlek titeket segítsetek, mert hátha meg tudom itthon csinálni valahogy. A szerviz rakna rá op rendszert amire elvileg garit is vállalna, de az megint vagy 10-be fájna, és nagy esély van rá, hogy a végén ők is csak széttárnák a kezüket, hogy nem tudják megcsinálni, mert nem tudják mi a gond. És akkor ott vagyok, hogy elköltöttem egy gépre 25-öt, ami amúgy is csak vagy 60-70-et ér, ha működik, és még nem is jó, mert tuti cserélni kell benne valamit, az meg megint plusz nem tudom mennyi, ha egyáltalán rájönnek hogy mit. Elnézést, ha kicsit pesszimisták a szavaim, amúgy nem ilyen típus vagyok, de a mai napon elszállt pár idegszálam már, az biztos. Szóval már mindent látott és tapasztalt vén rókák segítségét várom nagy-nagy szeretettel. Előre is köszönöm, az együtt érző emberek segítségét.
Üdv, Zoli -
Thusor
őstag
Lenovo thinkpad t520-ra is igaz az, hogy hamar elkopik a zsanérja a használata során?
-
Harigata
tag
válasz
[O]-[C]-[B]
üzenetére
Személyes tapasztalatod is van az ott kapható gépekkel?
-
Harigata
tag
-
Balleva
tag
sziasztok!
Nemrég szereztem egy ssd-t az X41 notimhoz és most ki akarom próbálni win7-tel is, fel is ment szépen az oprendszer. Csupán annyi a gondom, hogy nem találok hozzá vga drivert.. Átalalkították a régi Ibm support oldalt és ott leginkább csak patch-eket találtam hozzá és néhány drivert, a vga-t nem. A widows update sem találta meg.
Van ötlete valakinek? -
Lacus MD
tag
Sziasztok!
Van egy x200-am és van egy problémám, ami eléggé zavar. Lecsukom és belép sleep mode-ba ahogy kell, de ezek után, ha felébresztem érdekes dolgot művel. Látja a wifit és van is interntet, majd 1-2 másodpercen belül lekapcsolja és kb. 10 mp-ig vár, amíg újrakapcsolódik és felmegy netre.
Már azt is kikapcsoltam az eszközkezelőben, hogy a gép energiatakarékossági okokból lekapcsolhassa a wifit. Mellesleg ez egy intel 5100-as wifi, Windows 7 x64.
Másnak is van ilyen gondja? Meg lehet ezt oldani valahogy? Ha van internet amikor visszajön, mégis minek kapcsolja le?
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Wolfskin
üzenetére
Eszközkezelőben eltávolítod a hardvert, ha rákérdez, akkor a drivert is, aztán újratelepíted... ha a lenovos drivert rakod föl, az valószínűleg nem telepíti föl magát, hanem kitömöríti a cuccot a C:\DRIVERS\... mappába, onnan kézi üzemmódban telepítheted.
(miért kéne alaplapot cserélned egy drivertelepítés miatt?!
) -
Wolfskin
őstag
Nem tudja valaki, hogyan tudom hangkártya drivert telepíteni valamint mikrofont beüzemelni (T43)???
a hangeszközök hiányoznak (bár az eszközkezelő mindent rendben lát) a videóknak sincs hangja.remélem nem kell a windózt újratelepíteni (esetleg alaplapot, winchester, processzort és memóriát cserélnem hozzá... ugye az IBM anno gondolt erre is...)
-
mitulabattyi
aktív tag
Tegnap délután az LCD alján elkezdtek egy fél windows-tálcányi területen szines pixelcsíkok "szaladgálni", kb 2-4másodpercenként... Gondoltam, biztos valami driver gubanc ezért újraindítottam. Akkor megjavult, ma viszont ugyanazt csinálja, de már az újraindítás sem segít, az is mindegy, milyen oprendszert indítok, a BIOS-ban is csinálja, intel és ati gpu-val is.
Lefuttattam egy memtestet, a RAMok hibátlanok. A lenovo test-DVDje szerint az alaplap hibátlan.
Az LCD-panel hibája lehet? AZ LCD-kábel biztos jó, mert mozgatásra nem reagál...(T400-ról van szó, még garanciás, de nincs sok kedvem/időm szaladgálni vele a szervízbe. Ráadásul jelenleg ez az egy gépem van. A helyszíni garanciát gondolom felejtsem el Debrecenben?!)

-
bijesz
aktív tag
Megnéztem, és 40k körül vannak itthon a 40Y6797 típusú akksik, ugyanez ebay-ről 100 usd körül van (tehát fele).
Utángyártott peddig annyi van, hogy szerintem kész zsákbamacska ha nincs tapasztalata az embernek.Ezek a reális árak szerintetek is?
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Vigneau interaktív lokálblogja
- BMW topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 3
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Új makulátlan hp elitebook 840 g9 ! Fémház, i7 12gen!
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS/12GB DDR4/M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR! ÁRON ALUL
- Garanciás MAGYAR BILL lenovo thinkpad t14 gen3 i5 12 gen EXTRÉM AKMU IDŐ!
- Eladó Dell Inspiron 15 3520 laptop Újszerű állapot, garanciával!
- Lenovo thinkpad x13 g2 ryzen5
- Redmi 15C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN NULL Perces
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286
- 16 GB RTX 4080 SUPER HP OMEN - garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Márcsak a kijelző kell, és végre rendes gépem lesz.

Köszönöm.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)