- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
adnoctum18 #27432 üzenetére
Ezzel az a probléma, hogy a recovery partíciót is felrakja az ssd-re. Ami elég nagy pazarlás hely szempontjából (SSDnél).
-
Magnum_
nagyúr
válasz
adnoctum18 #27430 üzenetére
és ha a gyári merevlemezt SSD-re cserélem, akkor? pont a HP-s megoldás miatt kérdezem, hogy új merevlemezen hogy lesz gyári Win-em.
-
mobileman
senior tag
válasz
adnoctum18 #25119 üzenetére
Nitrohígító simán, roncsolás mentesen leoldja a gumiborítást, jobb- mint kaparni, különben könnyen karcos is lesz, ami már nem szép látvány!
-
Chaser
legenda
válasz
adnoctum18 #25130 üzenetére
Majd próbálok szerezni egy fedlapot, azért az enyémen nem gyakorlok
audi100td: Tisztogatni nem is mertem, mert nem ismerem ezt az anyagot. Mondjuk nem is kell, épp emiatt úgy szoktam megfogni hogy ne érintsem a fedlapot.
lapa: Képekről nézve egyáltalán nem rossz az a carbon fólia. Volt is itt egy tag aki beburkolta vele az egész gépét, valami asust ha jól emlékszem.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
adnoctum18 #25119 üzenetére
Simán le lehet kaparni a gumiborítást.
-
Chaser
legenda
válasz
adnoctum18 #24268 üzenetére
Nem tudom, de ha bill csere kell keress meg, van egy nagyon jó állapotú német bill-em eladó ha érdekel.
-
válasz
adnoctum18 #21267 üzenetére
Ha kell T60 billentyűzet csak szólj...
BobChemistry
Függőleges helyzetben egy picit mindegyiknek mozog. Nem parázod túl? -
audi100td
nagyúr
válasz
adnoctum18 #21267 üzenetére
Nekem X40-el volt ugyanez, kicseréltem a billentyűzetet, utána rendbe jött. Nem borult rá folyadék? A csatlakozó rendesen rá van dugva az alaplapra?
BobChemistry: mert alul méretezték
-
válasz
adnoctum18 #21263 üzenetére
Bekapcsolás után húzd le a billentyűzet csatlakozóját az alaplapról, és nézd meg hogy úgy indul-e.
-
válasz
adnoctum18 #21254 üzenetére
Nem ragadt be valamelyik billentyű?
mazsonpopo
Árleverés...szerk: megelőztek.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
adnoctum18 #19935 üzenetére
Valaki láttam, hogy keres FDD-s gépet, ha van benne, nézz körül a hírdetések között, hátha megtalálod.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
adnoctum18 #19851 üzenetére
"Megint az az MB Pro, nem lesz csalodas tuti?
"
Ezt akartam kérdezni én is
De nem féltem, majd megreszeli ő is a peremet, hogy ne vágja a csuklóját -
audi100td
nagyúr
válasz
adnoctum18 #19775 üzenetére
Nekem nem jött be az a pöcök, igaz a latitude-énál egy fokkal jobb, de az IBM/lenovo-tól nagyon messze van, főleg azzal a kemény, rücskös sapkával, scroll nélkül meg eleve használhatatlan szerintem, bizonyára sok ész kellett volna oda biggyeszteni még egy gombot.
2540p-n már mások a tapi gombok, a 6910p nem volt nekem annyira bejövős, egyedül az összeszerelés minősége jó, abban veri a T61-et, meg nem lóg ki a 6 cell akku, minden másban gyengébb.
-
buvartacsko
addikt
válasz
adnoctum18 #19653 üzenetére
ugyanez történt? base cover csere ? kaptál új matricákat vagy adták a régieket? gondolom egyébként csak annyi lenne hogy feladják a rendelést a lenovonak, aztan a serial numberes cuccokat kinyomtatják újra, nem hiszem hogy nagy szenvedés lenne. a coa matrica persze már más tészta. de kb az is teljesen mind1.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
adnoctum18 #19647 üzenetére
Én úgy tudom, az nem akadája a garancia érvényesítésének, hogy nincsenek meg a matricák a gép alján.
Thusor: Garancia-időn túl horror-árak vannak, mint minden márkaszervízben!
-
buvartacsko
addikt
válasz
adnoctum18 #19647 üzenetére
Ez teljesen komoly?
Ez egy nagyon NAGY mínusz pont
-
pilsner
aktív tag
válasz
adnoctum18 #19483 üzenetére
Más, mint egy "testes" egér, a gyűrűs-kisujj párost be lehet gyűrni a hasa alá, a tenyér egész végig kényelmesen el tud rajta terpeszkedni, mert szép nagy ívben hajlik meg. Bluetrack, gyakorlatilag bármilyen értelmes felületen működik, hosszú üzemidő, ha nem használja az ember, akkor meg csak kilapítja, és farzsebben észrevétlenül elfér. A tapis görgetés meg, ha megszokja az ember, nagyon állat!
-
audi100td
nagyúr
válasz
adnoctum18 #19469 üzenetére
buvartacsko linkelte nem reg, hogy lesz ULV-s valtozat, "s" verzio amugy valoszinüleg nem lesz
Intelligencs: nem, csak azert kerdeztem, mert ha 6 cellasrol megy ennyit az X201, akkor falhoz vagom a gepem
Nalam meg nem tudom a mi fene van, de olyan 6 oranal többet 9 cellasrol sem megy, 90%-os az akku. lapa: nem adom 3e-ert
Amugy ha van ra mod en is inkabb egeret hasznalok, joval kenyelmesebb a trackpointnal.
-
yodamastah
őstag
válasz
adnoctum18 #19459 üzenetére
Nem hulyeseg a ralepos teszt, mert elalvas elott meg szoktam nyomkodni a gepet aztan lerakom az agy melle. Reggel meg ralepek.
Ez tobbszor elofordult mar de mindegyik X birta
-
Wolfskin
őstag
válasz
adnoctum18 #19290 üzenetére
SIKERÜLT!!!
a hang/Microphone - tulajdonságok/jelszintek alatt le volt némítva
-
Wolfskin
őstag
válasz
adnoctum18 #19279 üzenetére
a skype-on bukott ki, de nem tudom, hogy a drivere fenn van-e. audiodriver az rendben van és az eszközkezelő sem mutat ismeretlen eszközt. hol tudom még csekkolni?
-
audi100td
nagyúr
válasz
adnoctum18 #18873 üzenetére
Igen, ird be az fru-t google-ba, kidob ra par talalatot, amugy ha nem tervezel panel cseret, meg jobb is, elvileg kevesebbet fogyaszt, meg valamivel szebb a kepe mint a ccfl-esnek. Egy fogyi tesztet csinalhatnal te is live ubuntu alatt, kivancsi vagyok mennyivel eszik kevesebbet a led-es kijelzö.
-
Scalpel
senior tag
válasz
adnoctum18 #18866 üzenetére
Welcome! Wilkommen! Bienvenue!
-
lapa
veterán
válasz
adnoctum18 #18767 üzenetére
valahogy úgy olvastam, hogy az amcsi modellek szénszálasak, abba nem fért bele.
az eu modellek meg megkapták az x200 magnézeumoid deknijét, azokban elfér a webcam.
emellett nem mindben van, nekem egyikben nem volt. viszont 4000 huf shippinggel, még ki se kapcsoltam a gépet a beszereléshez.
persze még át kellett ragasztanom egy antennát is hozzá, mert valami olyan kialakításban volt, ami nem volt a manuálban és nem fért el mellette a kam.
-
audi100td
nagyúr
válasz
adnoctum18 #18765 üzenetére
pedig az enyembe van
-
audi100td
nagyúr
válasz
adnoctum18 #18761 üzenetére
persze, X200(s)-be es X201-be lehet rakni, de csak olyan jo ami 1280-as es CCFL-es, tehat nem LED-es
elvileg ugrik a gari, de amugy szerintem nem veszik eszre, nalam gariba csereltek kijelzöt es ugyanugy a regi kupakokat rakta vissza a csavo, nem ragasztotta le specin a kabelt vagy mit tudom en mit szokas ilyenkor tenni, szoval nem vacakolt semmit
amugy ez az AFFS-es ami nekem van glare kijelzö, ez igy 120 dodo, a matt meg 180, annyit szerintem nem er, max ha tenyleg sokat hasznalod szabadban a gepet
mostanaban mindenki X2xx-et akar venni?
mondjuk megertem
-
Integra
titán
válasz
adnoctum18 #18757 üzenetére
hehe, az persze
-
audi100td
nagyúr
válasz
adnoctum18 #18758 üzenetére
AFFS gyarilag nincs, csak a tablet-ek FFS es IPS panellel
lapa: opera-ban is megtalaltam ezt a smooth scrolling-ot, tenyleg feelinges
-
adnoctum18
senior tag
válasz
adnoctum18 #18757 üzenetére
Kifutottam a szerkesztésből, fck.
Szóval ez az AFFS téma amit itt a topicban annyira dícsértek, ez alapban is tud egy mondjuk X200s-ben lenni, vagy mindenképp cserélni kell hozzá a gyári kijelzőt egy ilyenre?
Magyarul van olyan kijelző amit gyárilag AFFS panellel szerelnek, és van amelyet TN-el (vagy mivel, nem biztos hogy ez a sima neve, de tippeltem
)?
-
audi100td
nagyúr
válasz
adnoctum18 #18753 üzenetére
ja, van mind a kettö, amugy az enyem cto, de szerintem ez nem jelent ilyen szempontbol semmit, biztos lehetett kapni sima kiszerelesben is, az 1440-es eleve nagyon ritka volt, apron is csak egyszer lattam
-
adnoctum18
senior tag
válasz
adnoctum18 #18751 üzenetére
Ja oké, nem, csak az adatlap fogalmazott ködösen. Látom itt is 1280-800-assal nyomjátok.
-
audi100td
nagyúr
válasz
adnoctum18 #18140 üzenetére
Azert arra kivancsi lennek hogyan szerzik be ezeket a gepeket, ez mar irrealisan alacsony ar rendes üzlethez kepest, osztrakoknal nem kapni ennyiert, max diak akcioban.
-
audi100td
nagyúr
válasz
adnoctum18 #18137 üzenetére
max akksi nelkül
-
lapa
veterán
válasz
adnoctum18 #16607 üzenetére
azért nem vagyok elájulva az x220-tól. elrontották a csatikat: táp hátul, ethernet jobb oldalt wtf. akkor ha ez igaz, hogy nincs thinklight az legalábbis nevetséges, hisz van fél-fél centi plusz helyük az 1000x30-as panel alatt-felett. zsanér nélkül a gyerek élből kibontja / felfeszíti, esetleg repüléskor kinyílik.
a tesztben a 8 órát bekapcsolt wifivel, 70% (azaz normál) fényerőnél, egy weboldalt percenként lefrissítve csinálja. ezt csak mellékesen, szóval nem totál idle szám a 8 óra. persze a boltokba nem pont az a válogatott akksi fog kerülni...
ahogy látom még mindig a hita travelstarra esküsznek a jóemberek.
nem mindben van usb3, csak az i7-hez írták múltkor. vagy nemtom mivan akkor. javagy akkor vagy folyamatosan töltő usb2, vagy usb3 között kell választani.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Hm, hat nem is tudom, nem szimpatikus ez magneses fedel, hatulra került a tapcsati, nincs USB 3.0, vastagabb lett mint az X200(s)/X201(s), münyag also boritast kapott mint a T szeria (de talan könnyebb lett ezaltal), csak 7mm-es HHD/SSD megy bele, a kijelzö keret itt is eleg butan nez ki a 16:9 miatt, de hat ez van. Az IPS panel mint opcio mindenkepp pozitivum, meg persze a sandys proci, de ezt leszamitva nekem igy elsöre kisse csalodas.
szerk: ja, most latom könnyebb se lett, na mindegy...
-
kraftxld
félisten
válasz
Szerintem igencsak jo lett az X220, meg johogy nincs penz most gepfejlesztesre, mert tuti megvennem
-
Tim82
félisten
válasz
adnoctum18 #15197 üzenetére
Igen, de már eladtam (némi sajnálattal, mert szép gép volt, csak nem igazán használtam ki).
-
audi100td
nagyúr
válasz
adnoctum18 #15187 üzenetére
Hm, 1Ft? johet
-
Tim82
félisten
válasz
adnoctum18 #15187 üzenetére
Miért épp Powerbook-ra akarod cserélni? Jó gép, de akkuidőben vacakabb, a slot-in DVD-nél kevés megbízhatatlanabb meghajtót ismerek, ja és nehéz (~ 2 kg), melegszik és zajos. És ezekre nincsen megoldás, csak egy fizetős programmal (G4FanControl) lehet próbálkozni a ventiszabályozással...
-
Gondwana
addikt
válasz
adnoctum18 #15164 üzenetére
Ha a routered tovàbbra is a 9-esen maradt, megint szakadozni fog.
(ùgy èrtelmeztem, hogy csak a gépen àllìtottad àt) -
Gondwana
addikt
válasz
adnoctum18 #15161 üzenetére
Ha a 9-es wifi csatornát használod, akkor ez teljesen normális jelenség, mert hát a mikrósütők mind 2.45GHz-n sugároznak, a 9-es sávközepe pedig 2.452GHz (a 8-ast és a 10-est is ugyanígy zavarja az ebéd, csak talán nem ugyanannyira). Lehetőség szerint tedd át valamelyik 5 alatti vagy esetleg 12 feletti csatornára és ritkább lesz.
-
zolna888
csendes tag
válasz
adnoctum18 #15152 üzenetére
Ja amúgy xp van rajta
-
zolna888
csendes tag
válasz
adnoctum18 #15152 üzenetére
usb-s wifivel akkor azért rendesen működne?
-
SpongyaBob
veterán
válasz
adnoctum18 #14925 üzenetére
Köszi, nem erre gondoltam, de ez is jó..
-
Gondwana
addikt
válasz
adnoctum18 #14925 üzenetére
Ez vindòzfìcsör, én asztali gépen is hasznàlom, de nem emléxek, hol aktivàltam. Ami nekem jobban hiànyzik, az a késleltetett CapsLock, ami W7-re nincs, mert nincs keyboard customizer.
-
feelgood
tag
válasz
adnoctum18 #14836 üzenetére
Nem.
-
Jag
senior tag
válasz
adnoctum18 #13086 üzenetére
Sűrített levegő. :-)
-
ABE
őstag
válasz
adnoctum18 #13086 üzenetére
Én egy vékony ecsettel szoktam a billentyűk közé bejutó koszt kikapirgálni, egész jó hatékonysággal.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
adnoctum18 #12653 üzenetére
Vinné, csak mi értelme? Ugye vga csak DX9-es, meg a vinyó is csak 60G. Most ha egy W7-et felküldök, 15-20G rögtön elmegy csak a windowsnak, valamint ha eléggé kikapcsolom a fölös szolgáltatásokat, akkor a ram használat talán megáll 6-700 megánál. A már belakott XP most foglal mindössze 8G-t, és tud mindent, amire szükségem van ezen a gépen, valamint én spec jobban is szeretem a 7-nél (hogy egy tanáromat idézzem, kevesebb fasság van benne
), meg több erőforrásom marad mindenre.
Mennyire volt gördülékeny a win7 nálad?
Amúgy ha éppen nem játszani akarok, akkor indul a Linux, sokkal jobb élmény vele használni a gépet. Egyébként Atherosos a wifi, B/G-s. 1951-CTO a gép pontos száma.
-
^Clown
addikt
válasz
adnoctum18 #12580 üzenetére
Kínából ezt 3-4K-val olcsóbban megúszod - ha már így is úgy is késő... Nem kell semmiféle átalakító, ugyan olyan a csatlakozója, mint a gyári HDD-nk. Kiveszed a régit, beteszed az újat, és kész.
Ubi témában várd meg lapa-t vagy TOZ-t, ebben nem tudok segíteni sajnos.
-
^Clown
addikt
válasz
adnoctum18 #12578 üzenetére
Nem jó, mert SATA2-es, neked pedig IDE/PATA SSD kell. Sürgősen nagyon nehéz lesz felhajtani, Kínából 2 hét, mire ideér egy 32Gb-os KingSpec 110 dollárért.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
adnoctum18 #12577 üzenetére
Gyanús, hogy nem.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
adnoctum18 #12563 üzenetére
Hello!
Egy ilyen SSD
TRANSCEND 32GB SATA2 MLC SSD 1.8" TS32GSSD18M-MJó lenne X40be, mindenféle átalakítás nélkül? 26k lenne Iponból, és sürgősen kellene, mert dolgoznom kéne a gépen, de a linuxon nem fut, amivel szeretnék és a LIVEusb így is csigalassú.
-
Integra
titán
válasz
adnoctum18 #11612 üzenetére
ha nem használod, nem melegszik, nem eszi az akksit. ma már ez megoldott.
-
Terminus_
aktív tag
válasz
adnoctum18 #11375 üzenetére
Korábban én is panaszkodtam az akkuidőre, de az új driverekkel már nem olyan vészes.
-
TOZ
addikt
válasz
adnoctum18 #10779 üzenetére
Szerintem nem.
Ilyesmi kellene inkabb. -
Gondwana
addikt
válasz
adnoctum18 #10779 üzenetére
Ezzel így nem fog menni, 50pinesre átforrasztani a 40-es IDE csatlakozót szerintem fölösleges macera.
Én tőle vettem, most is ez van az X32-ben. Arra figyelj oda, hogy az 1-es pin hol van, mi a fönt/lent, illetve CF-választáskor nekem fontos szempont volt, hogy 5V-ról is működő kártya legyen. (X4x-ben nem tudom, hogy 5V vagy 3.3V a HD táp) Windowshoz fontos, hogy ne Removable-ként mutatkozzon be a kártya.
Hasznos kiindulás/olvasnivaló a témában.
Illetve egy lista a kártyákról. -
evone
őstag
válasz
adnoctum18 #10657 üzenetére
Szerintem is érdemesebb inkabb uj gepbe beruházni mint SSD-be, ezt eladod, rárakod az ssd árát, és megvan egy x60s/x61/s ára.
-
Tim82
félisten
válasz
adnoctum18 #10654 üzenetére
A videokártyát leszámítva mindenre talál vagy maga a Win 7, vagy a System Update drivert.
X41 tabletnél a videokártyával sem volt gond, leszedte simán a GMA 900-hoz a drivert. Nem tudom, hogy az X40-ben lévő Extreme Graphics-szal is ennyire egyszerűen menne a dolog. Épp elég panaszkodást olvastam külföldi fórumokon mind az EG-ra, mind a GMA 900-ra, hogy a Se7en nem ismeri fel rendesen a videokártyát/nem szed le hozzá drivert. Ehhez képest nekem pikkpakk talált...
Nem tudom, 768 MB-tal a Win 7 milyen lenne, a tabletben nekem 2.5 GB RAM van (512 MB alaplapi + 2 GB a bővíthető slotban - ezt a Se7en teljesen felismeri, az más kérdés, hogy 2 vagy 2.5 GB-ot használ-e belőle - elvileg 2-t).
Szerintem az igazi bottleneck nálad is a minivinyó. XP-nek 768 MB-tal amúgy már szépen kellene mennie. Esetleg elgondolkodhatnál egy 32 GB-os Kingspec SSD-n.
USB-ről pedig tud egyébként az X40 boot-olni.
-
TOZ
addikt
válasz
adnoctum18 #10512 üzenetére
Meg sem probaltam javitani (lehet, hogy csak koszos...)
Skypera, VoIpra (Voipbuster) en a mobilomat hasznalom, wifin keresztul. -
TOZ
addikt
válasz
adnoctum18 #10508 üzenetére
Ez nem bug lesz, hanem feature. Nekem is ilyen.
-
evone
őstag
válasz
adnoctum18 #10506 üzenetére
Esetleg a mikrofon érzékenységét beallitottad már?
-
evone
őstag
válasz
adnoctum18 #10459 üzenetére
GRAT!
Hogy tetszik a billzete?
Én sokkal jobban szeretek rajta gépelni mint a T61-en, teljesen más érzés kb..
Egyébként függőlegesen pontosan ugyanakkora a kijelzője mint a 14" WIDE T61-nek. Csak szélességre nem egyeznek, én ezért sem érzem kicsinek. Filmet és sorozatot is szoktam rajta nézni, mikozben a T61en netezgetek.
kis eltérés látszódhat, ez azért van mert a T61 vastagabb mint az X41.
Remélem érthető miről gagyogok.
-
evone
őstag
válasz
adnoctum18 #10369 üzenetére
Szerintem szuper, le is csapok rá!!!4444
-
Tim82
félisten
válasz
adnoctum18 #10371 üzenetére
Jajj már, az ártatlanság vélelméről senki sem hallott?
-
mv
aktív tag
válasz
adnoctum18 #10369 üzenetére
Egy napos reg, 2 hozzászólással ...
-
Terminus_
aktív tag
válasz
adnoctum18 #10371 üzenetére
Nekem is ez a tippem. Boltban ez 400k, itt PH-n, "akciósan" is 240k újonan. Ha doboz nélkül adná, kvázi használtan, akkor is minimum 180-200k-t megérne.
-
gecsoz
aktív tag
válasz
adnoctum18 #10325 üzenetére
Semmi negatívat nem tapasztaltam a T41 -hez képest.
Azaz 1-et igen: rossz helyre világít a billentyűzet megvilágító lámpa.. lehet lehetne orvosolni, majd ha sok időm lesz rákérdezek egy Lenovo márkaszervízben..Egyébként teljesen masszív, billentyűzet is tökéletes, jól össze van rakva, bírja a strapát, vettem bele HSDPA modemet, az is nagyon király, szóval nekem semmi negatívum.
Pl. a T41 -hez képest a zsanérjai jóval erősebbek, nem "lötyög" a kijelző nyitott állapotban. Bár az is igaz, hogy új korában a T41 -é sem lötyögött, csak az már közel 6 éves gép, és nem volt kímélve..
Mindenkinel jószívvel ajánlom!
Felesleges és értelmetlen pánikkeltésnek tartom az új szériás LENOVO gépekkel szembeni félelmeket.. nem csökkent a minőség a T400 -ban a T41 -hez képest!
-
gecsoz
aktív tag
válasz
adnoctum18 #10323 üzenetére
Részemről T41 -ről váltottam, és így viszont jobba vétel volt a T400 mint a T60/T61..
-
TOZ
addikt
válasz
adnoctum18 #10032 üzenetére
Ubuntu nem az a fagyos fajta...
-
^Clown
addikt
válasz
adnoctum18 #9900 üzenetére
Tiédben milyen proci van?
Köszi mindenkinek a választ
-
evone
őstag
válasz
adnoctum18 #9928 üzenetére
T61-ben is van top rollcage.
Ha az x300 kicsi, akkor az X200 is. T400-ban van. T400s-ben nincsen. T410-ből sporoltak.
-
McRae81
tag
válasz
adnoctum18 #9909 üzenetére
Szerintem megszámít. Főleg hogy volt már tapasztalatod és meg is mentette a kijelzőt. Ne spórólj rajta! Persze ez csak az én véleményem.
-
McRae81
tag
válasz
adnoctum18 #9914 üzenetére
Egy ismerős is így járt! X200T bár neki nem volt ilyen szerencséje. Pech-ére kivolt forgatva a kijelző és úgy álltak rá.
A folytatást gondolom eltudjátok képzelni..........
-
evone
őstag
válasz
adnoctum18 #9911 üzenetére
Jol sejtem hogy az első esetben hazibuli volt?
-
Terminus_
aktív tag
válasz
Nem vészes a rollcage hiánya. Minimális a különbség a T61-em fedele és ez között. Viszont a T60p (gondolom a sima T60 is) stabilabb sokkal.
Egyébként nekem is integrált VGA-m van, de a 6 cellással ne várj 2-2,5 óránál többet (legalábbis, ha a nagyobb felbontású LCD-vel veszed).
-
evone
őstag
válasz
mik történtek vele?
-
Terminus_
aktív tag
válasz
Nem kell downclockolni, alapból visszaveszi magát, ha nem használod. Az enyém a 18x-os szorzót visszavesz 9x-re. Ha nagyon hekkelni akarsz, akkor lehet, hogy van lehetőség feszültséget visszavenni. Ilyet utoljára a 2.0Ghz-es Dothan procimmal csináltam, ami nagyon forrófejű volt, de az i5 nem melegszik nagyon.
Gondolom akksi idő miatt írod ezt a downclocking dolgot. Nos, én ha most venném a T410-et, akkor 9 cellással venném. A 9 cellás akksi kapacitását egyébként a 6 cellással ellentétben nem csökkentették, hanem növelték, szóval azzal valószínűleg már lehet dolgozni 220 nélkül jó darabig.
-
evone
őstag
válasz
adnoctum18 #9903 üzenetére
Már most amúgy minden rendben van vele.
Nem véletlenül nem érkezik rá panasz. A deltában megcsinálták rendesen.
-
evone
őstag
válasz
adnoctum18 #9901 üzenetére
Odaadom a T61-emet 100 ezerért.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
T2400-ról van szó.
A T60 mostanság kiírogatja, hogy nem hajlandó USB 2.0 sebességgel használni az USB eszközeim, mert csak.
Kezdjek aggódni?
Tényleg kell az újítás lassan.
-
Terminus_
aktív tag
válasz
adnoctum18 #9856 üzenetére
Az én T410-em egyáltalán nem melegszik, sőt eddigi leghűvösebb ThinkPad-em. Fedlap sem lötyög jobban, mint a T61-en. Zajosnak sem mondanám. A T60p-nél nagyságrendekkel halkabb például.
Vannak kellemetlen dolgai (mint már korábban írtam is), de azért ennyire nem vészes.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Ha a T410 nem szimpatikus és a T400s/T410s se lenne valamiért akkor szerintem keress T400-at Intel VGA-val és 9 cellás akkuval. Az első szériák után javítva lett a bill szóval már az se gond. Nem zajos és nem túl melegedő gép ráadásul ha van eladó elég korrekt áron megy már. Nekem júniusban volt 1 éve hogy T400-am van és nagyon jó masina. Sőt olvasva a T410-ről ha most kellene választanom egy teljesen új T400 és T410 között én bizony az előbbire szavaznék újra. Nézz körbe.
Amúgy a HP se lehet rossz gép (jajj ezt csak halkan merem megjegyezni
), anno én is agyaltam egy 6930p-n de TP lett végül(nem bántam meg
).
-
bwoay
nagyúr
válasz
bármilyen típust is nézel ki magadnak, mindegyiknek lesznek hiányosságai, gyengéi, amikről olvashatsz. szerintem ez a lötyögő fedlap pont olyan, mint a kb flex a T400-nál. ami meg a melegedést és a zajt illeti, már írtam egyszer: bivaly processzor van bennük, amitől nem várhatod, hogy max langyos legyen, márpedig ha nagy a teljesítménye, akkor fűteni is fog, a gép meg hűteni, ami hanggal jár. az biztos, hogy a T410-ek melegebbek és hangosabbak a T400-aknál, de ebben semmi meglepő nincs, ez a több kraft ára. meg a gyengébb akku, bár én egyáltalán nem találom gyengének ezt az üzemidőt az adott CPU-k mellett. Ha ennyire sarkalatos kérdés az üzemidő, akkor a T400s-sel sem lennél előbbre, pláne, hogy ahhoz utólag biztosan nem fogsz nagyobb akksit venni, miután nincs hozzá.
-
rankesz
veterán
válasz
Legyen az apróban t400s? Mostanában nem használom annyit, pénz jobb lenne...
-
bwoay
nagyúr
válasz
adnoctum18 #9848 üzenetére
azt aztán marhára kell cipelni, ez olyan, mintha azt mondanád, hogy nem cipeled a töltőt
notebook táska zsebébe be, aztán lehet számolni egy kézen, hányszor használtad egy hónap alatta T400s olyan 4 óra körül teljesít, ez wi-fi-vel értendő. Ez a gép amúgy az egyik legrugalmatlanabb TP konstrukció akkumulátor szempontjából, mivel kizárólag csak 6 cellás akksi van hozzá, és az csak negyvenvalahány wattórás (x200s-hez 56 Wh-s a 6 cellás, megy is vele vagy 6 órát, látványos az előnye). Persze ultrabay akksi belemegy, de azzal nem rendelkezem. Az újabb T4xx szériához már van ez a seggére csatolható akksi (elvileg legalábbis), az nem tudom, hogy a T400s-el is kompatibilis-e.
nem tudom, hogy pontosan mennyi egy T410 üzemideje, de az biztos, hogy bivaly processzor van benne, ami persze jobban is melegszik, meg többet harap az akkuból, szóval érthető a rövidebb üzemidő. pont emiatt részesítem előnyben a T400-at, mert szerintem tipikus felhasználásra bőven elég az ereje, viszont kollegámnál látom, hogy milyen jól bírja a 6 cellás akksival a gép.
3G modul nem mindegyikben masinában van, de többnyire beszerelhető utólag, és akkor csak SIM kell a mobilnethez.Ha Ericsson F3507g HSDPA modul van a gépben, akkor van GPS is.
-
McRae81
tag
válasz
adnoctum18 #9846 üzenetére
Szerintem a dokkolás hiánya és az ára ami negatív. A többi szerintem...... Volt már a kezeben X301-es, ami alpból SSD-vel volt szerelve és nagyon hasít. Ami CPU-t illeti, szerintem nincs vele gond és keveset fogyaszt. Ha van lehetőséged próbálj ki egyet.
Belefogsz szerelmesedni.
-
evone
őstag
válasz
Ja, meg akkor mar legyen benne FDD is.
-
bwoay
nagyúr
válasz
sokkal kevesebbszer hiányozna az ODD, mint az gondolod, mármint szerintem. plusz egy külső USB-s meghajtó nem akkora tétel, nomeg az bármi máshoz is jó.
-
Terminus_
aktív tag
válasz
adnoctum18 #9830 üzenetére
A thinklight szerintem erősebb, mint a T60p-ben vagy a T61-ben. A billentyűzettel sincs gond, leszámítva a delete billentyűt, melyet sokszor az insert helyett nyomkodok (különösen kínos fájlok kijelölése helyett delete-t nyomni).
A 4:3 -> wide váltás nekem nehéz volt, máig úgy gondolom, hogy a T60p-ben levő 1400x1050-es kijelző az ideális, de végül kénytelen voltam megszokni, mert nincsen más. Ezzel valószínűleg te is így leszel, mert utoljára T61-be tettek 4:3-as kijelzőt. Az enyémben 1440x900-as kijelző van amúgy.
-
Terminus_
aktív tag
válasz
adnoctum18 #9827 üzenetére
Persze vannak jó dolgok is: a 4 USB külön jó dolog, meg a ledes Caps Lock és a ledes némító gomb is. Bár a touchpad-et nem használom, az is érezhetően jobb. A beépített hangszórók is hangosabbak, cserébe az audio kimenet sokkal halkabb. Az LCD fényereje a T61-hez képes jobb, és végre nem lóg ki a 6 cellás akksi. Viszont színhűségben sokkal rosszabb az LCD-je, hideg színei vannak.
Összességében eléggé felemás érzéseim vannak. Régen a T sorozat a kompromisszummentes választás volt, most ezt nem érzem. Valószínűleg X301-et kellett volna vennem, hogy meglegyen ez az érzés.
-
Terminus_
aktív tag
válasz
adnoctum18 #9824 üzenetére
Van rajta külön mikrofon, de az audio csatlakozó 4 pólusú audio kimenet és mikrofon bemenet egyben. Ha egyszerre akarom használni (tipikusan Skype esetében fejhallgatós mikrofonnal), akkor már átalakítót kell vennem.
-
Terminus_
aktív tag
válasz
adnoctum18 #9812 üzenetére
Persze meg lehet szokni, csak nem értem, hogy a jó dolgokat miért kellett benne elrontani. Nem értem például az ultrabay kioldására szolgáló kallantyú a gép aljára rakását és az ultrabay led megszüntetését. A ledes kérdés amúgy is érdekes: nincsen bluetooth led és a hálózati led sem villog használatkor, hanem folyamatosan világít. Meg ez az audio jack is idegesítő, mert nem tudom a mikrofonos fejhallgatómat használni vele, csak ha szerzek átalakítót. Az akkuidő meg már a T61-nél is katasztrófa volt, de úgy látszik ez a T410 esetében sem javult. Pedig a T40-em a 6 cellás akksival másfél évesen is ment 4:20-at, Ez meg kiír nekem elsőre 1:50-et ha kihúzom a 220-at, miközben más kevésbé nívós márkák mennek 3 órákat meg még többet. És az enyémben csak intel vga van, milyen lehet dedikálttal?
Szóval nekem kicsit csalódás, mert az előző 4 ThinkPad-em esetében nem éreztem ekkora visszalépést amikor váltottam.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
adnoctum18 #9814 üzenetére
T400 nálam az Intel VGA-val elmegy wifivel max fényerővel olyan 4-4,5 órát. ATI-val ez azért 45-60-perccel csökken. Igaz ebben 9 cellás akku van. De szerintem nem rossz érték egy 14-es géptől amiben azért van kraft is ha kell.
-
McRae81
tag
válasz
Szia
Az X300-301 szerintem nem kicsi.13.3-as és még ODD is van benne. Nem úgy mint a 200-as szériánál. És jóval könnyebbek mint a T széria. Egy baj van vele.....az ára. -
evone
őstag
válasz
Nem log ki. nem kicsi, nezd meg eloben, amig a T61 szervizben volt, 2-3 hetig az X41et hasznaltam, es teljesen elviselheto volt. Ha nem lenne benne ilyen szar lassu a vinyo, akkor lehet mar el is adtam volna mellőle a T61et.
-
bwoay
nagyúr
válasz
adnoctum18 #9800 üzenetére
A T410i a T410 kikönnyített, laposabb, drágább változata nagyvonalakban.
Ekkora faszságot hogy tudtam írni...
Viszont mérlegeld alaposan, hogy mennyivel több kraft kell, mert könnyen lehet, hogy egy T400 is bőven elég lenne, az meg ár/érték arányát tekintve kedvezőbb. -
TOZ
addikt
válasz
adnoctum18 #9515 üzenetére
http://psung.blogspot.com/2010/04/thinkpad-trackpoint-scrolling-in-ubuntu.html
De nalam meg a 9.10 ill. 9.04 van fent (T61 / X40)... Szoval nem probaltam. -
evone
őstag
válasz
adnoctum18 #9332 üzenetére
nem neked akartam
-
evone
őstag
válasz
adnoctum18 #9325 üzenetére
jo aksikat csinal ez a panasonic.
Full charge capacity: 56.76Wh
Design capacity: 56.16 Wh
Cycle count: 92
Manufacture date: 2007-06-18
First used date: 2009-09remélem ez a nyári nagy meleg nem fogja kinyirni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest