- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
Amúgy, hogy tovább fodrozzam a vizet... A korábbi érdeklődésem mentén... végül a T16 Gen1 lett(1250P, 16GB forrasztott RAM) az új gépem ami a P50-et váltja. Kompromisszum született. A lista fix volt, és nem akartam extrém drága gépet sem... Még lesz egy +32GB-os bővítés, és kész.
Egy dolgot most látok... a kijelzőhöz tartozó színprofil amit a Vantage telepít, egy akkor határ fos...hogy lelóg a bolygóról. A legalapabb kijelzővel szerelték...oké... de az, hogy aminek konkrétan pirosnak kéne lennie és helyette narancs rózsaszín...
Még próbálok valamit kitalálni, hogy normálisan nézzen ki.A billentyűzet átrendezését a hang kezelő gombok terén nem üdvözlöm...numpad fölötti gombok kb kihasználatlanok. P-nél ez jobb volt.
Amúgy maga a billentyűzet tetszik. Jó a gépelési komfort...
Ha valakinek van konkrét kérdése szívesen megnézem, fényképezem, megforgatom a tengelye körül...stb.
-
MrSealRD
veterán
válasz
zsolti75 #119350 üzenetére
A megjelenés szubjektív... én jobb szeretem a japán uzsidoboz standardot... Ezek az ívek, meg fura arányok... A hátsó részével mondjuk nincs bajom. Az oldalai buták kicsit.
A kis ajtó nem csak P-n volt, hanem anno T420-on is pl... ez szerintem kb minden sorozat minden változatánál evidens kellene, hogy legyen.
-
Ogard
tag
válasz
totron #119367 üzenetére
x60 tablet és x220, annyira, hogy mai napig ezeket használom.
Annyiban haladtam a korral, hogy egy x1 tab gen3 ast is használok, a 13” 3K (3000 x 2000) kijelző nagyon szép, sk-8855 usb billentyűzettel egész jó retro-modern élményt ad, tulajdonképpen a x60t és az x220 hibride. -
HSM
félisten
válasz
vargas0502 #119390 üzenetére
Én végigpróbáltam a 14" palettát T410-től T14 G2-ig, és a kedvencem a T480s és az AMD-s T14-ek, G1, G2 voltak.
Én azt tudnám hosszasan sorolni ezekhez képest, mit nem szerettem a régebbiekben...Pl. az új billentyűzetek gépelési komfortja számomra sokkal jobb, a kijelzők fényévekkel jobbak, a hordozhatóság fényévekkel jobb, a T14-ben (technikailag T490-től) a hangszóró is egy klasszist lépett a jó irányba.
Nekem egyedül az olcsón cserélhető, masszív tápcsatlakozó, ami igen hiányzik a régiek után. -
barnam_
nagyúr
válasz
vargas0502 #119386 üzenetére
4 magos vagy 2 magos proci van benne?
Amúgy meg tudom érteni, a T400-ban is azt szerettem hogy bármit csinálok, alig hallani a ventilátort. Tpfan-nal beállítva meg jóformán passzívan elmegy lightos taskokat futtatva. -
barnam_
nagyúr
válasz
vargas0502 #119391 üzenetére
Igen, Linuxal kísérleteztem tavaly (Kubuntu, Manjaro KDE), mindben iszonyat halk volt a hangszóró, 120%-ra állított hangerővel épp, hogy hallani lehetett a filmet.
Win alatt 50-60% hangerővel megy egy film. -
vargas0502
tag
válasz
Tikakukac #119365 üzenetére
Én már elengedtem ezeket a dolgokat (f@szságokat). Amikor nagyon elvagyok keserevde akkor benyomom a f@sza kis T42p-t és nézem a visszajelző ledeket
meg élvezkedek egyet valamelyik Settlersel.
Egyből jobb kedvem lesz. Nekem ami még nagy fájdalmam volt az a W520 utáni billentyűzetek,de ebbe ne menjünk bele mert már lerágott csont.
Kicsit olyan érzésem kezd lassan lenni ha összeülnénk itt többen egy TP talira akkor csak a panaszkodás menne, hogy mi az amit hiányzik régről az újabb gépekről..Hosszú időt venne igénybe minden felsorolása...
-
vargas0502
tag
válasz
totron #119367 üzenetére
Nekem személy szerint a W520 és w701 jött be a W szériából eddig a legjobban. (a ds verziókat leszámítva már volt mindegyik).
Most kövezzetek meg,de nekem pl T szériából eddig a T61p (tudom,tudom...) és a T42p 1600x1200-as IPs-el jött be eddig a legjobban.
P szériából volt nálam P51,52 és 53 de eddig a legjobban a P51 jött be. -
vargas0502
tag
válasz
barnam_ #119364 üzenetére
Csak azért nem mert még nem láttál élőben.. ez egy szörny, de szó szerint.
Melléteszem a W530-at és olyan kb mint egy csecsemő egy 10 éves gyerekhez képest.
Mondjuk nekem ami iszonyatosan tetszik, hogy Pl. Win7,8.1 vagy akár 10 alatt sem igazán pörög fel a ventilátor.
Itt arra gondolok, hogy fut a torrent kliens, meg van nyitva rókában 10-15 lap, megy a spotify,stb.. és épp, hogy csak nagyon halkan pörög a venti szinte nem is hallani és akkor még nem is finomhangoltam TPfan-al hanem csak alap winfos beállítás.
Vannak még nagyon f@sza dolgai a gépnek. -
barnam_
nagyúr
válasz
totron #119379 üzenetére
Nekem anno nem jött be a 400 után, persze gyorsabb, de nagyon melegedett.
A 420 jobban bevált, azt éveken keresztül használtam. Még mindig megvan, tavaly raktam bele egy 4 magos 2720QM-et.
Most 430-at akarok majd 4 magos i7-el bővíteni, meg van egy új (igazi Aliexpresses, nem fenomenális minőség) klasszik billentyűzetem, majd azt ráteszem. -
HSM
félisten
válasz
grabber #119382 üzenetére
Hordozhatóságra nem sokkal jobb a simánál. Ha fontos az RJ45, szerintem teljesen jó választás a normál is. Az S-ek masszív fém háza kicsit hiányzik, hogy T14-et használok már, de minimális odafigyeléssel (pl. ne a legsarkánál emeld meg) ez is teljesen ellátja a feladatát.
-
barnam_
nagyúr
válasz
FoxiestFox #119380 üzenetére
W530-ban nincs gondom a hangszórókkal, feltéve ha Windows fut rajta és a megfelelő gyári driver van fenn nem a MS alapértelmezett.
Mármint filmnézésre megfelelő, értelemszerűen nem zene hallgatásra -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #119380 üzenetére
T490/T14 elég szépet javult szerintem hangszóró téren. Pl. azokon számomra jól érthetőek külföldi videók (főleg win10 alatt minimális, extra opciók bekapcsolása nélküli dolby javítással), az elődöknél azért már néha kellemetlenül kellett koncentrálni, hogy értsd is a torzításból, amit mondanak...
-
-
totron
addikt
válasz
barnam_ #119371 üzenetére
410-ben gondolkodtam a 16:10 mivolta miatt, de csak lerúgott példányokat láttam, ami meg már befordító.
(#119372), ez a bánatom nekem is és eskü, van bennem hajlandóság haladni a korral, még némi kompromisszum is jöhet.
(#119373) FoxiestFox, W és T szériák köött milyen eltérések vannak? T530 pl. nem győzött meg... Anyaghasználat, Sokol speakerz.
-
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #119375 üzenetére
Nézd meg az AMD-s T14-et.
A Gen3-ason is van még [link] .
Azt mondjuk nem teljesen értem, az Intelesről miért hagyták le a Gen2-től... -
-
válasz
totron #119367 üzenetére
T60 és p, de inkább később a Frankenpadosítás után, W500, W520, X220t
W701
Régiek közül 380ED, 600-as sorozat, A3x, T42 (csakis 15")Amik kevésbé ismert de nagyon szép és jó gépek, első X1 (ami még nem Carbon), és előtte az X300, szintén szépséges, csak lebomlik a gumija, mint a 90-es évekbelieknek
).
-
-
válasz
Tikakukac #119365 üzenetére
SD kártya olvasó meg HDMI van,de RJ45 nincs. Nem tudom ki döntötte el mi a fontosabb.
Kimegyek terepre és ha az adaptert nem hagytam el sehol,akkor tudok majd dolgozni. Meg szoftver frissítések majd usb-c adapteren keresztül. Szép világ,jó lesz.FoxiestFox: Forraszt majd rá csatlakozót az alaplapra
-
totron
addikt
Sok ThinkPadet birtokoltatok már, ki melyik modellt szerette a legjobban és miért?
Napi szintű T60-használat után most 16:9-et látok, hát ejj de fura és előnytelen ez fórumzásra!
-
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
vargas0502 #119363 üzenetére
Köszi a tippeket, egyelőre nem alakult ki birtoklási vágy iránta
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #119362 üzenetére
Így van. Nekem is az ebay-es ár töredékéért sikerült beszereznem kettőt.
Látván az ebay-es árakat én is elvoltam keseredve..., de feladtam egy hirdetést itt aprón és volt olyan kedves az gyik fórumtárs és rám írt.
A másikat egy másik MO-i weboldalról sikerült beszereznem.#119361 barnam_ próbálj meg feladni egy hirdetést, kezdeti lépésnek ajánlom.
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
FoxiestFox #119357 üzenetére
Ránéztem gyorsan ebay.de-n mennyiért adnak egy W700-at: bárcsak ne tettem volna
-
zsolti75
senior tag
válasz
Tikakukac #119359 üzenetére
Nekem aztán mondhatod. Mint írtam engem az ethernet hidegen hagy, évente 2x megtalálom az adaptert. Ettől még a mai sok szarkupac közöt amit gyártanak ez egy jó gép.
Persze lehet csámcsogni hogy ez ilyen meg olyan, én is meg tudnám mondani, hogy milyet szeretnék, ha lehetne, de nem innen fogjuk megváltoztatni a világot.
A számítástechnika már 20éve ilyen. Nem a user igényeíről szól. -
Tikakukac
titán
válasz
zsolti75 #119350 üzenetére
Adjanak mellé akkor külső billzetet, egy monitort, egeret meg bármit. Ilyen alapon azokkal se lenne gond,
Ne szórakozzunk már, helye van bőven, ez egy nettó baromság. Továbbra is, napi szinten van abból gond irodán belül is, hogy jahj a gépemen ez nincs, az nincs, hol az adapter. Sima USB és HDMI esetében is rendszeres az ilyen diszkurzus. Itt tartunk.
-
-
zsolti75
senior tag
válasz
MrSealRD #119348 üzenetére
Én már szeptember óta használom.
A dizájn nekem sem tetszett először, de megszoktam, a szürke színt nagyon utálam, de nem koszolódik, mint a fekete.
Egyébként élőben nem csúnya.
A ram/ssd fedél mindegyik P-sen volt, egyébként a valaha volt legkönnyebben szerelhető thinkpad, annyira ki van találva minden, hogy hiba lehetőség szinte nulla, nem törnek pöckök stb...
Brutális hűtése van, normál használatnál szoba hőmérsékletű a gép, és hangja semmi.
A piacon a legerősebb workstation jelenleg, és várom a gen2-t hogy az milyen lesz, remélem visszahozzák a 3-ik m.2 foglalatot, akkor nem fogok tudni belekötni.Az ethernet hiányán nekem is kikerekedett a szemem, de gyakorlatban semmi jelentősége, adtak hozzá usb-c adaptert. Egyébként a hűtés miatt nem fért már bele a csatlakozó, és inkább ez hiányozzon, mint olyan gyatra hűtése legyen mint a Precision-nak vagy a Zbook-nak.
-
MrSealRD
veterán
Valahogy szembejött ez a P16 Gen 1 videó... [link]
Egyrészt...ez így oldalról... hát tényleg csúnya, pedig nálam viszonylag nagy a tolerancia...
És újra feltalálták a kis ajtót amivel nem kell kibontani a fél bolygót egy memória és ssd cseréhez...Sose értem, hogy ha kitalálnak egyszer egy jót...azt miért hagyják el, hogy utána megint felismerjék, hogy az korábban már jó volt
-
válasz
Balinov #119318 üzenetére
2023-05-12 32 860 mWh 49 840 mWh
2023-05-13 32 860 mWh 49 840 mWh
2023-05-14 32 907 mWh 49 840 mWh
2023-05-15 33 070 mWh 49 840 mWh
2023-05-16 33 070 mWh 49 840 mWh
2023-05-17 33 070 mWh 49 840 mWh
2023-05-18 33 070 mWh 49 840 mWh
2023-05-19 43 584 mWh 49 401 mWh
2023-05-20 47 597 mWh 49 170 mWh
Megérte ennyiért. Drágábban sem kapok jobbat szerintem
Innen rendeltem [link] -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #119343 üzenetére
-
válasz
vicze #119342 üzenetére
Lehet veszek hozzá valamit.
Köszi a választ HSM, nem is tudtam hogy ugyanaz a mobo a két gép között.
A cooler gondolom nem, ebben egy minimális vastagságú rézlapka van kb, nagyon alacsony hővezető képességgel.
A házban még lenne hely valamivel vastagabb hőcsőnek, úgyhogy egy kis hűtés mod lehet befigyel majd.... -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #119266 üzenetére
"Jobban futnak rajta a játékaim, mint a W701-en, pedig ez csak egy fostos kis szubnoti."
Elég sokat fejlődtek az AMD APU-k az utóbbi időben, főleg a 7nm-esek és újabbak elég ütősek lettek, komoly meglepetés-faktor van bennük a 15-25W súlycsoportban.#119298 FoxiestFox : Mivel a T495s alaplapja van benne, gondolom ugyanúgy a szabvány Type-C dokkok (nem TB!) mennek vele, mint azzal. De lehet mennének vele a rárakós Lenovo Type-C dokkok is, bár annak sok értelmét nem látom a Type-C mellett, azzal éppen a széleskörű kompatibilitás megy a kukába.
#119297 looser : Én úgy tudom, a "bekapcsoló gomb", MAC-átvezetés és a LAN ébresztés/boot gyártóspecifikus megoldások, így csak azonos gyártó termékei között működnek.
#119304 wwhy : Irodai szöveges munkára szerintem ezek több, mint alkalmasak, de egyéni ízlés nyilván itt is beleszól a képbe.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
mcdennis #119330 üzenetére
Ha már egyszer aktiválva volt, akkor mindörökké az lesz. Az MS eltárolja a hardver azonosítót valahol saját magánál, és amikor az aktivátor bekérdez hozzá, akkor mindig rábólint, hogy mehet. Akkor nekem az a kérdésem, hogy eddig hogy volt ez aktiválva? Volt egyáltalán?
#119335mcdennis: Ha a Win10 már be volt aktiválva azon a gépen, nem kell többé Win8-at rakni rá, csak azért hogy utána mehessen az upgrade a 10-re, mindig mehet egyből a 10, és a fenti módon amint netet ér a Windows, be fogja aktiválni egyből. Ha volt már Win10 Pro a gépeden, beaktiválva, akkor elég csak azt felrakni, lehetőleg nulláról, hogy ne maradjon szemét a meghajtón.
#119338vicze1: Az lehet hogy a BIOS-ban az van, de az általa mutatott kép Pro-ról magyaráz.
Lehet hogy utólag lett rárakva, nem a BIOS-ba égetett seriallal, viszont ez esetben is igaz hogy megmarad a regisztráció, és az MS eltárolja azt is, hogy a Home mellett Pro is aktiválható a gépen.
-
vicze
félisten
válasz
bzolika10 #119336 üzenetére
A Windows Hello egy sima IR kamera, a sima kamerával együtt használva. Az IR miatt nem tudod képpel kijátszani.
Részletesebben, lényegessen biztonságosabb mint az ujjlenyomat. -
bzolika10
aktív tag
válasz
zsolti75 #119331 üzenetére
Tetszeni nagyon tetszik, csak ugye nem mindegy, hogy mi dolgozik mögötte. Ez alatt azt értem, hogy egyes telefonok is képesek magukról behazudni, hogy arcfelismerést tudnak, de egy, a kamera elé rakott fotóval simán átverhetők. Itt gyanítom, hogy 3d-ben azonosít a 2 kamera miatt, úgyhogy jónak tűnik, de azért gondoltam, hogy megkérdezem hátha rosszul gondoltam. Ez kb megfeleltethető az iphone-okból ismert face id-nek, ha jól gondolom.
-
bzolika10
aktív tag
A T480s-en mennyire biztonságos az arcfelismerős windows hello? Ujjlenyomatolvasó helyett ez van a gépben és szeretném tudni, hogy mennyire helyettesíti.
-
zsolti75
senior tag
válasz
mcdennis #119323 üzenetére
Nem számít milyen kulcs, csak legyen, mondjuk a Home-al nem fog menni a Pro. Viszont azt eddig elfelejtetted említeni, hogy már raktál fel és akkor jó volt, most meg nem.
Ha van időd próbálkozhatsz ilyen olyan verziókkal, de ha biztosra akarsz menni, akkor recovery, vagy windows media creation tool. -
-
mcdennis
tag
Sziasztok!
Nem tartozik sorosan a témához. De van egy Lenovo Thinkpad-om, amit használtan vettem beégetett Win 10-es licenccel. Most újraraktam egy Windows 10 Professionnalra és a következő hibát kapom:
[kép]
Esetleg nem jó Windowst raktam fel? Én úgy emlékszem előzőleg is Win 10 Professional volt.
előre is köszi a segítséget. -
válasz
Balinov #119311 üzenetére
Igaz T460s,de itthon én sem találtam értelmes áron jó akkut. Vagy horror ár(37k+30k) vagy olcsó kínai(2x15k).
Pár hete aliról rendeltem egyet,most szereltem be délelőtt. Eddig jobb mint az eredeti. 60%-os volt az eredeti akku. Holnapra tudok tesztet csinálni az újjal. De arányaiban 3 óra helyett 5 jön ki most. -
Balinov
titán
válasz
zsolti75 #119310 üzenetére
kerdezek valami ertelmesebbet inkabb.
T480S akku.
Lenovo US oldalan ilyen 100-120$ kozott van az uj, gyari akku, lenovo UK-n vagy ROI-n belepve ugyanaz tobb, mint 200€
Vantage szerint 800+ ciklus van az enyembe, de azert 2-3 orat lazan elszaladgal (multkor ennyi ideig tartott 2-300 RAW-ot LRCC-ben importalni, elohovni, majd jpeg export).
Viszont jo lenne, ha be lehetne szerezni ertelmes aron egy gyari ujat. Jo, nem ilyen 50GBP-sekre gondolok, amit az amazon.co.uk-n gyari cikkszam alapjan talalok, valahol az US es EU ar kozott tartanam realisnak, szoval aki tud bevallt EU-s forrast, ne tartsa magaban
B
-
Balinov
titán
Hamar w11. ugye 8th gentol felfele hivatalosan tamogatott, T480s-en megis azt irja, hogy not elegible. Kiderult, BIOS-ban (1.53) volt az illetekes kapcsolo atallitva, de helyesen beallitva sem elegible
Na nem mintha mostanaban lenne idom a belakott w10pro-t frissiteni, de ha ugy alakul, mit tehetek?
-
vicze
félisten
A Parts listában azt listázza, hogy mi kompatibilis az adott SKU-val esetleges javításhoz, nem azt hogy mi van a gépben. Azt hogy mi van a gépben, a gépen tudod megnézni.
Ráadásként, ha pl. a gép CTO (custom to order) akkor mivel nem tartják számon a CTO rendelés paramétereit, így esetileg konkrétan nem tudják mi van benne. Volt már, hogy a support tőlem kérte a rendelés visszaigazolást, hogy lássák mi van a képben... -
wwhy
veterán
Srácok, hol tudom ellenőrizni egy T14s gen3 gyári hardvereit
A Parts fül alatt 2 kijelzőt is hoz, jó lenne tudni, hogy melyik az igazi...
-
Tim82
félisten
válasz
looser #119297 üzenetére
Ha jól értelmezem, akkor nem HP laptoppal ez nem fog menni. Ld. a 9-es lábjegyzetet a dokkoló termékoldalán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest