- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #121999 üzenetére
-
-
ricsip
addikt
válasz
FoxiestFox #121989 üzenetére
Végül úgy hagytam éjszakára, este 8 körül elindítottam és reggel úgy találtam h. sikeresen befejezte (az írás szerint 6:30 körül végzett). Tehát idle desktop, bekapcsolt képernyő mellett kellett neki vagy 10 óra h. végigfusson.
Az 50Wh --> 38Wh átállítást írt ki eredményképpen. Tehát kb. 75%-os állapotú jelenleg az akku.
Ezt a windows jegyzi meg ezek után, vagy az akku flash-be íródik be? UEFI most már ezt a 38Wh-t mutatja mint real capacity, az 50Wh design capacity mellett?Boccs, ha nagyon pedant, de azért kérdeztem korábban ilyen részletesen, h. hogyan lehet ezzel az akku kapacitással trükközni használt gépeknél? Mert gyanús nekem h. hirtelen így lement volna a kapacitása, hogy előtte meg 100%-nak írta UEFI-ban is. Eladás előtt ki tudták valahogy resetelni belőle az elhasználódás tényét, így amíg én ezt a kalibrációt tegnap este le nem futtattam, addig a nemvalós gyári 100%-os állapotot tudta magáról hírdetni mikor belenéztem a Lenovo UEFI Diagnostics tool-al?
-
moleculez
veterán
válasz
FoxiestFox #121991 üzenetére
Nem volt őszinte a mosolyom, maradjunk annyiban
-
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #121980 üzenetére
"P70 pedig valszeg nemsoká megy apróra, nem tudtam beleszeretni, inkább megtartom a PC-t és odaülök, ha játszani akarok."
Annyira nem jön be? Pedig gondolkoztam én is egy P70-esen, csak itt van az M6800, amibe lassan megérkezik a Quadro M3000M. Ha lenne lovettám, beneveznék a P70-re is, főleg, hogy ha jól tudom M5000M-es verziód van. Jól tévedek?
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #121969 üzenetére
Csak bedobtam, hatha az is jo megoldas, de ha nem nem kenyszer
Ellenallassal USB-C-s PD-t nem fogsz kodolni, ahhoz aktiv aramkor kell(pd controller), mint pl. FUSB302B. De lehet keszen venni un. "type-c/usb pd trigger board"-ot (pl. [link] ), azzal tudsz 20V-ot kinyerni es bekotsz ra egy centerpines kabelt. Termekkent meg nem lattam ilyen adaptert, de lehet, hogy letezik.
-
Reggie0
félisten
válasz
FLD1987 #121966 üzenetére
A mostani venaszkenner nem tudom milyen jo, de az elso verziok abbol is bughalmazok voltak.
Nyilvan egyszerre tobbet hasznalva no a biztonsag, de inkabb a jelszo. A paranoiasabbak letakarjak a kezuket es ugy gepelik be vakon, vagy sajat magukat. Ha a mobilod ujjlenyomatos, akkor azt is ki lehet igy nyitni, csak a masolat minosegen mulik. Persze a mobilon kisebb esellyel talalnak jo ujjlenyomatot, mert pl. par modelt leszamitva nem sokat csuksz ossze. De laptopnal is vannak olyan anyagok amikrol nehezebb ujjlenyomatot levenni, de a fenyes zongoralakk/csiszolt alu/csiszolt magnezium hatranybol indul peldaul.
Smartcard/dongle/tmp alapu megoldasok jobbak, hasonloan a sim kartyahoz, azok hw-bol kizarnak par sikertelen proba utan es eleg nehez torni ezeket*. A legjobb, ha billentyuzetes olvaso van hozza, ugy a pin-t se lehet ellopni sw-bol(max firmwarebol).*De azert csodak nincsenek, pl. atecc508-at tortek mar meg nagy energiabefektetessel: [link] .
-
-
moleculez
veterán
válasz
FoxiestFox #121982 üzenetére
Komoly kontraszt, tetszik a setup.
Nálunk annyi történt hogy kalandos úton* visszakerült hozzám az M1 Max MBP, szóval az lett a napi harcos. Az X270 a kissebbik fiamnál (ma 10) húzza az igát, Debiannal a fedélzeten. Szereti a billentyűzetét, azon szeret sztorikat írni. Úgy kb odafigyel a testi épségére (mármint a gyerek a gépnek), de nem kíméli és köszöni jól van a gép. 🤷🏼♂️ Pedig amikor látom hogy a kijelzőnél fogva emeli fel fel, azért tanítom hogy figyeljen a cuccaira🤦🏼♂️
*Szóval befejeztem az egyetemet és igazából a fullos macbook kihasználatlanul állt. Gondoltam eladom amíg értelmezhető mennyiségű pénz van benne. El is ment 1800£-ért, fel is adtam DPD-vel, de azok elhagyták a csomagot. eBay kártalanította a vásárlómat, én meg próbáltam a DPD-től visszaszerezni a péézem’. Majd 4 hónap után felhívtak a Newcastle melletti kis falu postájából hogy náluk van ez a csomag, mit csináljank vele, há mondom küldjétek vissza de izibe’
Hétfőn meg is érkezett. Mostmár ittmarad -
-
ricsip
addikt
válasz
ricsip #121805 üzenetére
Kipróbálnám a Vantage battery calibration funkcióját: azt írja dugjam rá töltőre, hagyjam feltöltődni 100%-ig (az esetlegesen aktivált akku töltéskorlátozást ilyenkor figyelmen kívül hagyja és valóban teljesen feltölti 100%-ig), majd automatikusan lemeríti 5% alá. Majd onnan megint feltölti 100%-ra, és ezen ciklus alapján megtippeli milyen tartalék van még az akkuban.
Namármost ha végig töltőn van a gép, hogyan fog lemerülni 100%-ról 5%-ra? -
válasz
vargas0502 #121985 üzenetére
Arra a méretre simán elég egy led is szerintem.
Kicsit szerintem ez a kettő overkill a W701-en is, nagyon bevilágítja a gép környékét is, amire nem mindig vágyom pl ágyban, fényárban úszik az alvó asszony -
vargas0502
tag
válasz
fatpingvin #121984 üzenetére
Na igen, nem hinném, hogy különösen nagy dolog lett volna ezt belerakni pl. anno a W500-ba is?!
-
fatpingvin
addikt
válasz
dupla ThinkLight, kiváló
-
vargas0502
tag
válasz
Lehetne a kép címe az is, hogy Dávid és Góliát? A viccet félretéve én is még a mai napig megtudok lepődni a saját W701-en, hogy mekkora méretre...mindent is visz.
Számomra öröm egy ilyen gép elé leülni mindig egy kicsit játszani,stb... nem kell külső monitor,stb.. -
Ezt csak úgy.
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #121980 üzenetére
4k-val legjobb tudomásom szerint nincs gondjuk...
viszont nekem meg most beindult az agyam, hogy az USB-C töltőcsatlakozó replacementet ténylegesen fel lehet huzalozni adatforgalomra is, ha 2.0 tempó elég akkor elég triviális a BT modul helyéről elvinni két eret...
-
válasz
fatpingvin #121979 üzenetére
Áh nem bántom.
Egy baja van, hogy bár újszerű, de pakoltak rá és valszeg elég hülyén, a fedlap nem csukódik tökéletesen a palmrestre, úgyhogy egy új fedlap +bezel majd jön rá. Valszeg elég lenne bezel +az a műanyag csík a fedlap élén, de külön nem kapni.
Ezzel fogok inkább dolgozni menni is, az USB C moncsikon van Displayport is, tökéletes lesz, feltéve ha ez a kis gép meg tudja hajtani azt a nagyfelbontású ultraszélest aminél ülni szoktam
P70 pedig valszeg nemsoká megy apróra, nem tudtam beleszeretni, inkább megtartom a PC-t és odaülök, ha játszani akarok.
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok,
van egy Pana 3K kijelzőm (FRU 04X4064), szerentném belerakni egy FHD (IPS) T560-ba. Tudna valaki segíteni, hogy melyik lcd kábel kell akkor nekem?
-
-
spuros
őstag
-
donjohnson
addikt
válasz
Tomi_Sci #121973 üzenetére
frissítettél a dell d6000-en is firmware-t?
Dell Universal Dock (D6000/D6000S) Firmware Update Utility -
Tomi_Sci
őstag
válasz
Tikakukac #121965 üzenetére
Ehh... akkor feladom.
Kozben rajottem, hogy ez a Dell D6000 nem is Thunderbolt, hanem DisplayLink. Meg a rosszabbnal is van rosszabbPersze lehet a Displaylinkes USB-C es TB IC-n at van csatornazva. Na mindegy. Valahol van egy rendes TB dokkolom, eloasom, csak azert hogy megnyugvast nyerjen a lelkem
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #121970 üzenetére
Én nem gondolkodom semmi ilyenben (legfeljebb a tindie-s C töltőcsatlakozós mod jöhetne szóba), csak linkeltem, mint friss mod-féle.
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #121969 üzenetére
Lehet venni, az Ogard által említett Alis eladótól vásárolom én is jó pár éve az akár centerpin, akár square/USB C cuccokat. Nálam is meg van már oldva az USB C PD töltőről/kábelről bármire (nem csak Thinkpad, hanem Dell, HP, régebbi Fujitsu/Acer/Asus/MacBook vonalra is), meg a centerpinről square/USB C irány is.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Tim82 #121960 üzenetére
msata to usb-c
ez vagy valami technológiai feketemágia vagy nettó hülyeség. mPCIe esetleg.
power deliveryt ez nyilván nem fog tudni, az EC slotnak csak egy 3.3V-os tápága van, gyors kereséssel nem találtam normatív infót a maximális áramra de a mPCIe-ből kiindulva (a kettő nagyon hasonló, majdhogynem csak a csatlakozó más) nem lehet több egy-másfél ampernél. szóval limitálva vagy ilyen 3-5W környékére.
ha PD-s USB-C csaatiban gondolkozol, akkor én a power csati cseréjéből indulnék ki, az megkockáztatom van is kész elektronika amivel az ide-oda töltési irányokat lehet vezényelni, ha meg data link kell akkor 2.0-t simán át lehet drótozni a bluetooth modul helyére, ha 3.0 kell akkor meg a dock connector lesz a pajtid. -
fatpingvin
addikt
válasz
Reggie0 #121954 üzenetére
nem a laptopban akarom a jó centerpinest kicserélni a gagyi USBC-re, hanem egy olyan tápkábelt venni aminek az egyik vége centerpin egy 45W-ot kódoló ellenállással, a másik pedig USB-C 20V-ra beállítva.
határozottan emlékszem hogy lehetett ilyeneket venni, worst case scenario építek egyet. -
vicze
félisten
válasz
FLD1987 #121966 üzenetére
"mert könnyű feltörni"
Ez nagyon nem igaz, továbbra is ajánlom a linkem elolvasását, mert tisztában hogy mit csináltak.Azért probléma ha hozzánemértés miatt valaki ilyen dolgokat kijelent. És terjed a hülyeség.
Ráadásul továvbi kritika, hogy Windows Hello van a forásban újra és újra emlegetve, de gyakorlatilag csak a OEM implemtációk HW részébel foglakozik, nem a Windows Helloval, aminek része az IR arcfelismerő is, az meg se említik.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Tomi_Sci #121963 üzenetére
Minden létező hasonlóval is. A type-c dokkolós illetve azoknak működése egy random generátorból kieső érték, ami 1-10 skálán rontja az életedet.
Én meguntam, most a céges gépem egyedül ami dokkos, ott az 5420 a mostani dokkal 95%-os, a régihez képest ez is megváltás.
-
-
Tomi_Sci
őstag
Sziasztok!
Adott egy Thinkpad X380. Illetve kettő, haveromé is ugyanezt csinálja elmondása szerint.
Tünetek, USB-C (Dell D6000) dokkolóról lecsatlakoztatás után:
- a töltés jelző LED világít, Windowsban is látható a töltés ikon
- CPU throttling 400 Mhz-re, BD PROCHOT signal beáll, miközben a proci nem melegszik jelentősen.
[kép] [kép]Kezelése:
- BD PROCHOT signal letiltása ThrottleStop-ban - értelemszerűen ez egy átmeneti megoldás
- hard reset a bekapcsoló gomb addig történő nyomásával amíg ki nem alszik a töltést jelző LED, vagy a gép alján a hard reset gomb
- USB-C töltő csatlakoztatása és kihúzása - ez csak a driver frissítések után oldotta meg, kezdetben nem csinált semmitAmiket próbáltam:
- Minden driver & BIOS frissítése
- Windows eneriga gazdálkodás állítgatása
- BIOS energia gazdálkodás állítgatása
- Illetve volna ez a Thunderbolt EEPROM "túlírási" probléma: Link
Azaz a Thunderbolt FW-t tároló SPI-ROM ciklikusan íródik, aztán egyszercsak meghal.
Ennek a tünetei a nem működő USB-C töltés, nem működő dokkolós üzem, mindenféle error stb. Viszont mituán rájöttem, hogy milyen specifikus sorrendben kell felvarázsolni
a Power Management drivert, a Thunderbolt Drivert meg a Firmwaret, sikeresen frissítettem, az NVM verzió kiolvasható, és úgy általánosságban tök jól működik a gép dokkolt állapotban - kivéve a throttling, ugye. Ha azon múlna még az EEPROMot is hajlandó lennék kicserélni, de szerintem nincs vele gond.
- Illetve lehet csak placebo, de mintha a driverek frissítés után ritkábban akadna be.És akkor itt jön a képbe a céges gépem, egy csodálatos T14, amit pont a héten cseréltem le mert néha (ugyanerről a) dokkolóról használhatatlanul lassú volt. Most már nincs lehetőségem megnézni, de már gyártom az összeesküvés elméleteket, hogy ott is a BD PROCHOT kattant be néha indokolatlanul.
Találkozott már valaki hasonló problémával?
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #121961 üzenetére
Igen, ez van. Btw, EC-re nem hiszem, hogy meg lehetne oldani a PD-t.
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #121956 üzenetére
-
-
Ogard
tag
válasz
FoxiestFox #121925 üzenetére
Szépséges.
Viszont a palmrest a tapipad alatti élen előbb-utóbb meg fog repedni, ez annyira patika, hogy a helyedben megfontolnám, hogy megelőző csapásként megerősítsem azt a részt hátulról üvegszállas epoxival. (Pláne, hogy már lehetetlen gyárit beszerezni belőle, az utángyártott kinaiak meg épp csak annyira mások tapintásra, hogy idegesítő legyen.) -
donjohnson
addikt
válasz
FoxiestFox #121956 üzenetére
-
Kár hogy Expresscard USB C kártya nincs, pedig úgy adná magát.
-
Ogard
tag
válasz
fatpingvin #121953 üzenetére
Érdemes, én innen vettem usb-c centerpint, ucb-c téglalapot, sőt centerpin usb-c is, most minden töltöm tölt minden itthoni thinkpadet oda-vissza.
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #121953 üzenetére
Ha modularisan van beepitve a center-pin aljzat a laptopba, akkor van hozza diy mod, aivel at lehet epiteni. Peldaul: [link]
-
-
Reggie0
félisten
Ha valakit erint, lenovo 65W usb-c tolto ismet jo aron van alzan.
-
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #121945 üzenetére
Nem emlékszem pontosan 2005-ben milyen netek voltak, de arra igen, amikor még a telefonvonalba sípolós, COM-portos 56K-s modemmel volt netem. Őszintén szólva, nem vágyom vissza arra a sebességre.
Betölteni többnyire betöltött az is, de kellett hozzá türelem vastagon. Arra mondjuk nagyon jó volt, hogy legalább több időt töltöttem a természetben netezés helyett. -
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #121946 üzenetére
Ez igy van, de nem is ez kell, hanem a keszulekhazrol(laptoprol beszelunk) levett ujjlenyomatot szkennelni rajta(gyors modszer, pcb maratas, szilikonnal vagy szilikon+grafit keverekkel - az ellenallas beallitasahoz- es mar bent is van.
Aki erre fel van keszulve, az nagyjabol fel ora alatt megvan a reprodukalassal es meg nem is kapkodott.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Reggie0 #121937 üzenetére
mondjuk azért tegyük hozzá hogy bármilyen, épelméjű mérnök által tervezett FPR egyrészt nem olvassa be a teljes nyers bőrlécrajzolatot, csak pontokat belőle, és azt se tölti be a rendszermemóriába hanem on-chip rögtön hasheli, ami ujjlenyomatként kerül lokál tárolásra az maximum ez a hash
-
Ezért mondtam a C2D gépes példámnál, hogy az én igényeim abszolút nem olyan felfokozottak, mint egyeseké
Én még emlékszem milyen volt a net a 2005-ben, és azzal is el lehetett lenni.
Szerintem amúgy akkor nekem elég szar netem lehet, mert még telón és a vezetéken rádugott Ryzen PC-n sem tölt be olyan gyorsan a PH, szerintem mobilneten gyorsabb. -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #121943 üzenetére
2mp?
A prohardver főlap nálam az asztali Ryzenen (5600) általában ~0.3mp alatt éri el a "DOM Content Loaded" állapotot, ha épp jó passzban van az oldal, teljes load <0.6s a TP topik épp a tűzróka hálózati füléről mérve.
Most ahogy nézegettem, azért volt 1-2 akadozás, amikor 1s fölé ment az érték, érezhető volt. 2s-nél én már keresem a hálózati problémát...Csak azért releváns ez, mert ha 2s a szintidő, akkor van bőven ideje a CPU-nak szép lassan megrágni az oldalt. Nálam telefonnál volt ez nagyon érezhető, otthon gyors nettel (optika) a Snapdragon 865-ös telefonom reggelire eszi meg az előző 845-ösöm, de rokonságban lényegesen lassabb nettel nagyjából ugyanolyan csiga lassú mindkettő érzésre, elolvad a CPU-különbség jelentős része, míg az oldal betöltésére vársz.
-
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #121941 üzenetére
Ez esetben a kérdésem arra irányult, neked hol van a határ a kettő között.
-
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #121935 üzenetére
-
-
Reggie0
félisten
válasz
vicze #121936 üzenetére
"Nagyon nem mindegy, hogy miért van az esetleges hiba..."
Persze, mashogy fogsz mosolyogni, ha mas toolkittel tortek meg.Ha utana olvasnal, hogy a match on chip mit jelent, akkor ertened, hogy egy bit a lenyegi informacio, ami fel van dusitva es a vegen szinten egy bitben fog vegzodni, miszerint vagy lesz loginod, vagy visszadob. Ezert is emlitettem neked a chain of trustot, ami papiron mar 30 eve tok jo, csak eppen szinte senki sem tudja hibatlanul implementalni, mert a megoldasnak sorozatgyarthatonak, javithatonak, cserelhetonek stb. kell lennie. Olvassal meg nehanynak utana, hogy teljesen kirajzolodjon neked a kep. (Es ezert is emlitettem neked a TPM-et is, mert a MoC FP olvaso lenyegeben egy szenzor+TPM).
A bugokat leszamitva pedig egy kepzettebb tolvajnak meg oriasi segitseg az FP olvaso mert valoszinuleg az ujjlenyomatodat is megtalalja a gepen, csak reprodukalnia kell, ami nem egy urtechnologia.
-
vicze
félisten
válasz
Reggie0 #121927 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy miért van az esetleges hiba, mert javítás szempontból elég fontos. És Lenovo esetében az implemtáció gyakorlatilag javíthatatlan.
Ha elolvastad volna linket megértenéd, hogy nem egy bitről van szó semmilyen formában és a hiba és a megoldás bonyolultságát is megértenéd."applenek sikerult ez tobbnyire"
M1/A14-ig nem sikerült, újabbakban még nincs. -
Amúgy eléggé meg vagyok lepve a sebessége kapcsán... sokkal lassabbra számítottam, ugye én 1-2 éve még bőven napiztam Core2 TP-ket is úgyhogy az igényeim ugyan nem túl magasak, sőt, de amikor kb 5 éve eladtam az X220t-met, bár kielégítő volt a sebessége, de nem az maradt meg bennem róla, hogy valami szélvészgyors gép lenne. Azon is Win10 volt és ilyesmi hardver.
Simán azt gondolom hogy ennyi idő alatt a Win10 nagyon sokat lépett előre sebességben (és a debloaterei hatékonyságban
), ami nem semmi.
kb 12 éves cucc, és olyan élményem van az én felhasználási szokásaimmal és a gép állapota miatt is, hogy egy vadiúj laptop van az ölemben. Pillanatok alatt tölt be mindent, nem zajol, nem melegszik, a kijelző kényelmesebb a szememnek, mint a stock fullhd ami a P70-ben van.
Azt hittem hogy az "új 7 soros TP-t vettem" élménye nálam örökre kimaradt, mert amikor újak voltak a 7 soros TP-k, én tök csóró voltam, de most totál ezt élem
Olyan, mint a W701. Öregecske, de az én use case-emre a használati értéke hibátlan, király kijelző, király billzet, 10/10 value.
Tulajdonképpen a P70-en csak wows-ozom az ágyban néha, minden másra továbbra is a W701 megy, illetve ha kicsi kell, már ő.Na 'régen minden jobb vót' blog OFF.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Tim82 #121933 üzenetére
igen ezzel szemeztem én is, de még nem vagyok benne biztos hogy szeretnék kiadni 4e forintot konkrétan öt darab rövid vezetékdarabért
főleg hogy nekem bluetooth nem kell, konkrétan semmire nem használom, csak ha már a Qualcomm adapterben van beépítve, akkor jó tudni róla. a belső USB csatlakozó viszont már érdekesebb kérdés, UART adaptert sokkal gyakrabban használok mint BT-t -
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #121930 üzenetére
Nekem nem volt bajom az X230i moduljával (nem a BT miatt cseréltem benne WLAN kártyát AX-esre, ment is át a felszabadult modul X220-ba), de mindenesetre megpróbálkozhatsz egy ilyen adapterrel meg egy kis USB-s BT dongle-val is helyette.
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #121931 üzenetére
fair enough, úgy más
(nekem x230/t430 a napi használós, ott nyilván szempont hogy tudja ezeket.) -
válasz
fatpingvin #121926 üzenetére
Semmi szükségem egyikre se. Ez így jó ahogy van. Hagyom gyáriban. Használós, de igazából gyűjteményi elem annak ellenére, hogy nincs is már meg a gyűjteményem.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Tim82 #121928 üzenetére
az x230 BT modulja pont ugyanilyen vacak. meg az antenna is elég vicces helyen van. ha meg már bele kell nyúlni miért ne tennél fel egy jobb szoftvert a gyári helyére?
(viccet félre már csak a boot idő nagyjából ötödére csökkentése illetve a natív NVMe boot support okán is megéri)
apropo még mindig adós vagyok magamnak a thinkpad bluetooth modul helyére illeszkedő FTDI UART adapter megtervezésével
-
moleculez
veterán
válasz
Hinnye’ ez tényleg patika állapotú
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #121926 üzenetére
Önmagában a BT modult ki lehet cserélni az X230, T430 BT moduljára és hozzá sem kell nyúlni a BIOS-hoz ezért.
-
Reggie0
félisten
válasz
vicze #121919 üzenetére
Lenyegtelen, hogy OEM hiba-e vagy nem, ha altalanos jelenseg. PC-n eleve ritka, hogy a chain of trust a procitol(+mem+hattertar) az OS-ig hibatlan es bugmentes, talan az applenek sikerult ez tobbnyire. Innentol kezdve elvi szinten is badarsag a periferiatol kuldott egy bitnyi informacioban megbizni. FYI TPM is bugzer.
-
fatpingvin
addikt
válasz
már csak coreboot kéne rá meg valami normális oprendszer és majdnem fullos
a wifi kártya cseréjét viszont mindenképpen javaslom, már csak azért is hogy a gagyi gyári bluetooth modult elfelejthesd
-
Olyan szép! <3
-
-
moleculez
veterán
Én az ujjlenyomatra sosem biztonsági hanem kényelmi featureként tekintek. 🤷🏼♂️
-
vicze
félisten
válasz
Reggie0 #121918 üzenetére
Ez a forrás. És ha elolvasod, akkor rájössz, hogy ezek OEM implemtációs hibák és Lenovoé különösen gyenge.
-
Reggie0
félisten
válasz
Graphics #121905 üzenetére
MoC chipek nem megbizhatoak. A hivoszo az, hogy az OS/proci nem tud az ujjlenyomatrol, mert a chipben tortenik az azonositas (Match On Chip), de ennek az a hatranya, hogy a proci fele csak egy igen/nem valasz megy az azonositas sikererol, emiatt ezen a ponton meg lehet kerulni. Nemreg volt is ezekrol cikk: [link], de amugy eleg regikeletu problema
-
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #121910 üzenetére
Már eljött érte a rókakoma.
FoxiestFox: használd egészséggel.
-
Tikakukac
titán
válasz
fatpingvin #121908 üzenetére
5 éve sem lehetett venni már huszonezerért ilyen panelt.
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #121912 üzenetére
yep, szemeztem én is azzal a példánnyal, de mivel már volt egy x230-am...
-
válasz
fatpingvin #121908 üzenetére
Nem tudom mennyiért mennek a bele valók, ez gyárilag azzal van.
-
T550-es kapcsán kérdezek most, hátha van ilyen valakinek.
Bekapcsológomb picit beesik és furán lötyög a helyén, nem tudom milyen módon rögzül.
A zsanér alatt van, azt kihajtottam, panelt kivettem, látom, hogy már szerelték.
Vagy ez cserélhető teljes mértékben?
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #121898 üzenetére
volt ilyen az aprón?
és nekem nem tűnt fel?
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #121885 üzenetére
ezekhez lehet valahol IPS kijelzőt venni ami nem huszonsokezer forint?
ebayen csak ezt találtam. ha valakinek innen van x220/230 IPS kijelzője (nem az eDP mod, a gyári kisebb felbontású érdekel) igazából az is írhat privit -
-
-
Reggie0
félisten
válasz
FoxiestFox #121885 üzenetére
Ez az ujjlenyomatosdi eleg nagy biztonsagi res.
-
spuros
őstag
Sziasztok. Egy TP X230-am van és 2,4 GHz-en ketyeg a wifi. Nem lenne rossz az 5 GHz, de természetesen a beépített wifi adapter nem dual bandes és gyári BIOS (UEFI) van a gépben.
Tudnátok ajánlani olyan wifi kártyát ami megfelelő lenne erre célra és nem kell a BIOS-t heggeszteni?
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #121898 üzenetére
Szerintem nekem van (hacsak nem ajándékoztam el egy X220-szal együtt pár hónapja), ha nem gond, hogy nincs hozzá kulcs. Viszont el kell majd érte jönnöd, nem viszem házhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged