- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- iPhone topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
2020-ban épp azért cseréltem le erre a korábbi böngészőm, mert ez elég takarékosan bánt az erőforrásokkal. (Alul: [link] )
Más bajom egyébként nincs vele, mint ez az SSD írogatás, ez is csak a működés közben relatív torkos NVMe SSD-k mellett gond, de azoknál azért eléggé. -
-
azbest
félisten
Ha olyan könnyű kiolvasni a tpm-ből a bitlocker kulcsot, akkor valaki segítsen már ennem a szerencsétlennek, hogy a törött gépből hogyan nyerhető ki [link]
Igaz lenovo yoga 370. De két perc keresés után úgy látom nem olyan triviális a tpm-ből bitlocker kiolvasás, mert vagy rá kell kötni eszközt vagy ha külön chip, akkor arra rákötni külön eszközt. -
vicze
félisten
válasz
bghistvan #120186 üzenetére
Nem jól értelmezed.
Intel Gen"9" (8,5) és Gen11 között Lenovo a T és L sorozaton, a mechanikus dokkoló kompatibilitás miatt egy egyedi csatlófelületet használt, a USB-C mellett van egy másik USB-C (esetedben ez a TB) mellette pedig a mini Ethernet gen2, ami egy natív ethernet kivezetés. Ehhez Lenovo ThinkPad Ethernet Extension Adapter Gen 2 kell.
Ezenkívül olyan USB->Ethernet adapter veszel amit csak akarsz, azt megjegyzem, hogy elég kevés tudja a full Gbit-et.Bármilyen M.2 SSD megfelel.
Memory Type: DDR4-3200 -
bghistvan
senior tag
Thinkpad L15 Gen 2 i5 Intelcore gépben nincs UTP(RJ45) csatlakozó, jól értelmezem, hogy a Thunderbolt 4 portra csatlakozva van átalakító kábel?
Ha igen, milyen típust ajanlotok?
Illetve mivel 8Gb RAM és 256Gb SSD - vel szerelt verzió, milyen típusú RAM-ot és SSD-t tudtok javasolni?(16RAM/ 1Tb-ra szeretném növelni)(A készülék új, garanciális, ez esetben a bővítésnek mi a menete, hogy ne sérüljön a garancia.... garanciális szervíz? )
-
Reggie0
félisten
A bitlocker kulcsat tudja tarolni a TPM. A TPM pedig kiadja ezt a kulcsot, ha nincs beallitva, hogy kerjen jelszot(pin kodot). Ezt azert csinaljak, hogy tavolrol elinditott/ujrainditott stb. rendszert is el lehessen erni(pl. tavmenedzselt ceges gep), de nyilvan szinte semmilyen vedelmet nem ad, ha csak nem csak a HDD-t lopjak ki a gepbol.
-
HSM
félisten
válasz
kopi72 #120138 üzenetére
Nem tudom, mennyire reális elvárás 50Wh-ból 8+ óra akkuidő.
Pl. én azt vettem észre, hogy sok nyitott ablakkal a Firefox imádja írkálni az SSD-t (konnektorról néztem), ami gyakorlatilag folyamatos 2-3W fogyasztás, és jelentős hőtermelés (70 fok az SSD)....
Azért írom ezt, mert önmagában egy ilyen, jelentéktelennek tűnő szoftveres agyrém is meg tudná szépen enni az akku felét 8 óra alatt (24Wh), és akkor a kijelző, wifi, CPU, memória még nem kapott semmit... Hiába lenne pokoli hatékony egy NVMe SSD, ha egyben írna egy nagyobb adag adatot, ha folyamatosan piszkálják nevetségesen kis adatmennyiségekkel... -
Tikakukac
titán
Intel IGP alól Crysis 3-at is láttam akkor futni 30fps-el, amikor ehhez a piacon lévő harmadik legerősebb mobil GPU is éppen elég volt.
Szóval nyugi, Bitlocker. De amúgy fűszerezheted még a dolgot a végtelenségig, más kérdés mennyire fog tetszeni a 10 perces bejutás a gépedbe. Tippre semennyire.
-
Reggie0
félisten
Akkor torheto fel konnyen, ha nem ker jelszot a TPM. De ha a supervisor jelszo-t is ugyan igy hasznalod, azaz nem adsz meg neki jelszot, akkor azzal is konnyen torheto
Rosszul hasznalva minden vedelem rossz. Ha teszel egy ajtot a lakasra, de nem raksz bele zarat, akkor nem az ajto lesz a hibas.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #120057 üzenetére
Amit lehetett, megpróbáltam, de a hang eltűnése a beépített hangszórókon még mindig jelen van.
Lenovo támogatás: Hang- vagy hangproblémák megoldása Windows 7, 8 és 10 rendszerbenAmint olvasgattam, más felhasználóknál is jelentkezett ez a probléma:
t510 conexant audio problemEszerint marad a fejhallgató csatlakoztatása, és esetleg külső hangszóró használata a jack csatlakozón keresztül, mert azon eddig nem jelentkezett ez a hangmegszakadás probléma.
-
jss
aktív tag
Ha beallitom a Thinkad -en a hdd supervisor jelszot, akkor az vedi az SSD-t a attol hogy mas gepbe teve azt megnezzek a tartalmat illetve rosszindulatu programot telepitsenek ra?
-
válasz
azbest #120166 üzenetére
Ha nem itt élnénk nem ez lenne. Lényeg akkor kerülni kell az Asus szervizt. Úgy nem lesz vele annyi gond. Ez is olyan mint a Samsung,ott sem jó szervizzel küzdeni.
Maga a gép minőségi külsőre. AMD proci jobb most mint az Intel.
Meddig bírja stb majd kiderül.Ha nem lenne túlárazva direkt,hanem normalis áron meg lehetne venni nem csak 100 darabos rendelésnél akkor nem itt tartanánk. Amúgy is kicsi piac vagyunk és még csórók is.
-
kopi72
aktív tag
válasz
grabber #120139 üzenetére
az alap 300 nites kepernyo nem olyan rossz. Vettem en is egy vadi uj T14-et, es picit huztam a szamat, h csak az alap van benne..
Siman lehet teraszon arnyekban hasznalni, vagy autoban ulve. Amivel egyedul nem vagyok megelegedve az az, h 7-8 orat bir osszesen, nyilvan emelt fenyerovel meg kevesebbet, de majd viszek par tegla powerbankot magammal es problem solved.Aki hozzaszokott a pocokegerhez, az nehezen tud lemondani rola.
Egyebkent ami nagyon jo a thinkpadakben, hogy szinte mindent ki tudsz benne cserelni, nem egy surface 2 laptop :-)
-
jss
aktív tag
válasz
ughhh #120140 üzenetére
A t470s-nel hol van a TPM? A Biosban lehet allitgatni. A prociban van, vagy az alaplapon?
Ha lezarom a meghajtot W10 Bitlockerrel, akkor az azt jelenti, hogy hiaba teszik az SSD-t masik gepbe, nem latjak majd a tartalmat es nem is tudnak semmit feltelepiteni (mondjuk egy keyloggert) ra? -
Tikakukac
titán
válasz
bghistvan #120167 üzenetére
Könnyen érthetően: a dugasz formája vagy színe és az amit a dugasz tud az egy ideje nem annyiból áll, hogy ami kék, az gyors, ami fekete az meg nem annyira.
Itt is ugyanez a szitu, el sem hinnéd ezzel mekkora sz@rvihart kavartak amúgy a srácok, irodában is dugdos mindent mindenbe (haha) és mindig mindenhez kell 10 perc előadást tartanom, hogy mi miért az vagy éppen pont nem az.
-
zsolti75
senior tag
válasz
bghistvan #120167 üzenetére
Amelyiken nincs villám jel:
USB-C 3.2 Gen 1 (support data transfer, Power Delivery 3.0 and DisplayPort™ 1.4)
A villám jeles pedig:
Thunderbolt 4 / USB4® 40Gbps (support data transfer, Power Delivery 3.0 and DisplayPort 1.4)
Ha esetleg veszel egy TB4 dokkolót akkor ez utóbbira kell dugni, és egy úttal tölti is a gépet. -
bghistvan
senior tag
-
azbest
félisten
válasz
grabber #120159 üzenetére
Én asust vettem, vivobook s-et. Nem egy rossz gép, de...
- kb 3 hónappal a gyártás után utolsó gyári support, semmi frissítés, bios bug javítás egy éve. Rengeteg változat van, mikor melyik alkatrész olcsó a gyárnak.
- az online support szépen válaszol általános kérdésekre, de kb azon kívül hogy adott esetben szervizbe küldést javasol, nem nagyon tud hozzátenni mást. Elvileg továbbította a külföldi supportnak a kérésemet, hogy javítsák meg azt, hogy befagy a bios felület és a boot folyamat bizonyos újabb fajta usb-lan chipsettől, ami jobb dokkolóban előfordul
- Nincs dokumentálva, hogy milyen power limitek vannak, lekorlátozott cpu power keret és más fajta gépeknél dgpu keret. Semmi sem állítható a biosban a nem gamer gépen, szó szerint semmi.
- alkatrészeket elvielg lehet online venni hivatalosnak tűnő helyről is. Bár gyakorlatilag "nincs" vagy "rendelés esetén lesz" jelöléssel. Eddig még nem kellett persze. De lehet nem lesz hozzá olcsó alkatrész, mint a thinkpadekhez.Mi india vagyunk. Úgy látom, hogy magyar billentyűs indiában forgalmazott modelleket árulnak itt. Indiai youtube videók vannak szinte csak az itthon kapható asusok többségéről. Bár lehet thinkpadben sem sokféle jut ide, legalábbis időben.
Való igaz amikor vettem, szerintem nem is nagyon volt hasonló gép itthon thinkpadben. Vagy manager u procis intel, vagy semmi az adott generációból vagy milliós ár. Talán később megjelennek a normális gépek üzletiek közt is, amennyire terjednek már. Rontja az esélyeket, hogy a hazai csóró piacra be sem hoznak sokmindent.
-
zsolti75
senior tag
válasz
grabber #120159 üzenetére
Nem fogok linkelni, se neked, se másnak, el kell hinned, hogy nem kútfőből írom az árakat. Bárki számára elérhető ha tudja használni a google-t.
A bővítés, hát igen, de a zenbook-nál csak az ssd cserélhető, a T14-nél legalább van egy ram foglalat még. Én személy szerint a ram-ot nem szoktam már piszkálni, de az ssd, annyira olcsó lett, hogy a legkisebbel rendelem a gépet, és én bővítem.
Az oled tényleg jó dolog, amiről most írok, az is 4k oled, de a 4K ips-nél nem jobb. A 300nit meg otthonra bőven elég, a zenbook oled sem olyan egetrengetően fényesebb a 375nit-el (az összes samsung oled ennyi egyébként, bármit is reklámoz az asus, a beégés miatt korlátozzák).
A garira meg ne legyen szükséged, azt kívánom. Még most teszteld le alaposan, az esetleges 14napos visszaküldés alatt! -
bghistvan
senior tag
válasz
ughhh #120156 üzenetére
és donjohnson, zsolti75
Köszi a válaszokat 😉Egyébként a Thunderbolt4 portba jobban passzol a csatlakozó,
feszesebb, ez normális így, illetve a töltési sebesség is egyforma lenne mindkettőnél?Tulajdonképpen akkor mi célt is szolgálna, ezt nem értem..... azt viszont látom a szűkös használati útmutatóban, hogy az AMD verziónál nincs ilyen...
-
válasz
Tikakukac #120155 üzenetére
Nem azt mondtam szar a Lenovo. Elért egy küszöböt az ár/minőség amikor azt mondtam bepróbálok egy olcsóbb gépet. Mert már sok és még kicsit spórolnak is.
Nem hitet jöttem téríteni,vaciláltam erre esett a választás. Aztán meglátom mi lesz. Ha beszopom akkor majd le lesz cserélve G4re vagy használt G3-ra. -
válasz
zsolti75 #120152 üzenetére
Pár hete néztem AMD sehol nem volt még. Most rákeresve már egy két helyen hozza,de ott sem raktáron.
G4 legalább jó áron nyitott vagy G3 után többre számítottam. De sajna alap árban megint a 300 nites kijelző. Ha más kell akkor várjak,mert nincs olyan. Az megint drágább. Plusz 2 TB ssd vagy én rakom bele vagy úgy rendelel de az is 30k plusz minimum és akkor majdnem 600k. Alatta valahol. Asus fele volt.
Gari az más kérdés. Lenovo milyen garival kérem vagy mi lesz rá az érvényes,mert ott is több van. De gariban jobb a Lenovo. Az hogy beszarik-e az Asus nem tudom,milyen a szervize nem tudom. Fél áron kipróbálom,ha nem válik be nem buktam sokat(cég nem bukott). Majd lesz több G4 és lecserélem. -
Tikakukac
titán
válasz
grabber #120151 üzenetére
A gond, hogy itt volt és jelenleg is szervizben dolgozó, flottamenedzser meg rendszergazdiknak próbálod elmondani, hogy mi a kotta. Hidd el tudjuk. Ezért mondom meg mondjuk amit mondunk. OLED kiváló, nekem is OLED az itthoni monitorom, király. De ha ehhez egy Win alapú macbook air kopit kéne adnom, mint hardver, akkor maradok még kicsit az LCD világban.
Vagy nézek 300k-ért vasakat és már hopp, ott is a csodapanel TP fronton is. Tesóm barátjának most vettem bolti ár kevesebb mint feléért, 10 ciklussal, konkrétan úgy latit. Bő 2 év garival.Nyilván ha odáig jutnék, hogy apró kinyit, első 5 bolt megnéz és B-s gép megvesz drágán, persze, hogy én is lehordanék mindent a sárga földig. Nem kell bedőlni ennek, ezen kereskedők és gépek majd elfogynak a mugliknak. Mindenki más használja a keresőt
-
bghistvan
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy ThinkPad L15 Gen 2 IntelCore i5 gépet és kövezzetek meg, de nem vagyok tisztában a hálózati töltéssel.
Van ugye egy betáp jelzéssel ellátott USB-C port,közvetlen mellette pedig egy Thunderbolt port villám jellel......
Nos melyiken keresztül lehet tölteni?
Esetleg mindkettőn?
Véletlenül először a Thunderbolt ra csatlakoztattam a töltőt, funkcionált ott is, de észrevettem a másik portot mellette..... Szóval feltudnátok világosítani, hogy ne legyen ekkora sötétség a fejemben?(korábban egy ideapad G500-at nyüstöltem, nem lehetett osszekeverni betáp kábelt 😀)
Köszi előre is!
-
zsolti75
senior tag
válasz
grabber #120147 üzenetére
Az, hogy az itthoni kereskedők a full alap kijelzős G3-as 6-700-ért árulják, ismert dolog.
Egyébként az az alap 10:9-es kijelző se rossz egyáltalán ami a G3-ban van, a G4-esé pedig még jobb lett.
Most megnéztem, és bármi céges kedvezmény nélkül 400e alatt itthon van egy alap amd-s T14 G4.
A drágább konfigok, 100%-os kijelzőkkel is 500 alatt vannak.
A 3K oled igen az drága, és várni is kell rá, mert nincs polcon, de G3-as 4K-val van, és azt a kijelzőt bármikor szembeállítanám az asus-al. -
-
Tikakukac
titán
válasz
zsolti75 #120145 üzenetére
Mondjuk az a része érdekel kevésbé, a Dellemen is ha lenne időm már marnám befele a plusz 10 deka rezet, hogy lehessen rendesen használni, paszta a legkisebb bajom.
grabber: Az első gondod, hogy nálad egy fapad kijelző lett kérve a gépedbe. Nekem sem tetszett, kutattam és megvettem a "nagypanelest". Ez már jó
A másik, hogy listaáron, bruttóban, business class kb. nincs. De tényleg, kérdezz meg egy másik értékesítőt ha nekem nem hiszed el, hogy amikor bemész a boltba és látsz egy 7430-as Latit 750k-ért, az nagyjából sosem lesz eladva, még a körúton sem. Mert 300k-ért fogják megvenni a céges flottába, az a valódi ár, azért látod az aprón is ezeket ennyire durván beszakítva.
A support az, amit még nem értékelsz. De fogsz. Hidd el. Fogod.
-
válasz
zsolti75 #120141 üzenetére
Itt van a Thinkpadem fos kijelzővel. Minek kéne örülnöm. Itt van előttem,ma is a kocsiban láttam a szar kijelzőt.
300 nit már egy tizedébe kerülő belépő laptop is tudja.
Színek,meg se tudja jeleníteni a normális színtartományt. Ennek is örülni kéne. 600k+ -os gép.Nem nehéz meggyőzni magad ha van előtted egy thinkpad és látod milyen szart adnak még el drágán. Csak egyesek megveszik,mert Thinkpad. Pedig nem is kéne árulniuk. Csak hogy utana még drágábban vegyél egy jót. Ja kb 800k körül szándékoznak jó kijelzővel és 1TB ssd-vel adni.
-
Tikakukac
titán
válasz
ricsip #120143 üzenetére
Igen.
FixDirect a szervize az Asus laptopoknak. Na ott én már láttam olyat, hogy 24 óra alatt legariztak egy sima konzumer vasat lapcserével és műanyagozással, meg olyat is, hogy emberem gépe 1 éven belül többet állt ott, mintsem nála.
Volt amikor hegyekben, értsd, valóban hegyekben álltak az alaplapok, mert éppen a K széria omlott megfelé ezerrel és pörögtek a gépek kifelé, meg olyat is, hogy G-nél 1 hónap alatt volt meg egy vas, mert épp nem volt hozzájuk cucc.
Nem bánom, hogy a hivatalos ilyen részét már én elhagytam. Fél üveg vodka után olyanokat tudnék mesélni órákon át, hogy leszakadt állkapoccsal hallgatná a közönség. Épp legutóbb néztem a mentett céges mailezésemet, hogy miként küldték vissza a jegyzőkönyvet, hogy a gép nem ráz, majd egy pacemaker gyártó ügyvezetője (övé volt a laptop) egy kilós papírtömbbel viszonozta ugyanezt, hogy akkor ha mégis esetleg gond lenne, akkor emberölés miatt valakik amúgy ülni fognak és nézzék már át mergint a sztorit.
Szóval na, nagy kaland ez, aki elhiszi, hogy a szomszéd nője jobb, annak elárulom: nem
-
Tikakukac
titán
válasz
grabber #120139 üzenetére
Jó kis zenbook, mindig agyalok én is rajta.
Nos, ha nem tetszett a szopó a TP vonalon, akkor itt majd kapsz csak igazán cifrát. Csoda touchpadek olyan dolgokat tudnak művelni kollegina gépe hatodjára lett szervizbe dobva és ugyanúgy kuka.
Ja igen, háztól házig gari az nagy buli, főleg ha Óbudán kicsit beüt a buli. 4 hét lapcsere? Sima. -
ughhh
senior tag
válasz
kopi72 #120137 üzenetére
"Bitlock : az fbi, cia, de meg a magyar kormany is fel tudja torni, ha akarja"
MUHAHA
ennek azért néz utána mert nettó hülyeséget írtál
Lehet próbálkozni: Stealing the Bitlocker key from a TPM – Systems Research (astralvx.com)
Ha FTPM A PROCIBA VAN, GYAKORLATILAG FELTÖRHETETTLEN -
Hiába gondolkodtam T14 Gen3 gépben(AMD RJ45 port)
Helyette Asus Zenbook lett féláron.
AMD 5600H proci,hűtés király dupla ventivel. OLED kijelző durva. Fényes felület kicsit zavar a matt után,de még meglátom. Fos Thinkpad kijelzők után ez megváltás.
Hiányzik a Trackpoint 3 gombja,egyből nyomkodtam volna.
Merevségre jobb mint a T460s,annyit tudok mondani.3 év háztól hazig garancia. Van amiben a HP jobb meg a Lenovo,de dupla árat nem ér meg. Akkor is fos kijelzőt kapok,512gb SSD-vel 16Gb rammal. Több mint 2x áron mennek ezek.
Jó lett volna a gen 3,de ekkora árkülönbséget messze nem ért meg nekem,nem is értem miért érné már meg. Ugyanazért az árért ha adnák sem biztos hogy megérné. Másban jobb,de nem érzem már annyival jobbnak mint ami a neve és ára sugallja.
Sorozatos FW bugok,a komponens korlátozások csak növelik amiért azt mondom szívás használni a gépet. Ezeket nem 1 évre veszik,hanem 5+. Vagy nálunk kibírnak több mint 5 évet,utána már elavul annyira hogy cserés.
Tikakukac mondta talán,hogy mar csalódik a markában vagy az összes cégben kb. Én sem érzem már azt,hogy jó terméket akarnak összerakni. 700k gép fos kijelzővel hogy merik kiadni? Meg a dokkoló sem működik hibátlanul. Céges környezetben megbocsáltható lenne? -
kopi72
aktív tag
-
kopi72
aktív tag
En is most kezdtem el, nagyon sokat olvastam a temaban, foleg, h sokaig a VeraCrypt-et hasznaltam.
Bitlock : az fbi, cia, de meg a magyar kormany is fel tudja torni, ha akarja, M$ szivarogtat nekik.. Viszont jobban integralt, egyszeru be es kikapcsolni, en atmentem ra pont tegnap, mivel nem vagyok rossz fiu (meg :-) )
Veracrypt : 18 honapos az utolso fejlesztes, nem tudni mi van vele, sokkal tobbet tud, de mar 4 drive-ra nem tudtam felrakni, ezt (megfelelo kulccsal ellatva nem tori fel senki sem hamar :-)
desktoposra, elbukott valahol a dolog, 1 drive-os laptopra anno fel tudtam azonnal -
vicze
félisten
T490 és 8.5gen a legrosszabb, csak toltak még 10W-t a TDP-n és kb. ennyi. Majdnem úgy megy mint a T480s a buggal, ugyanúgy megy ész nélkül 100°C-ig, és amúgy azonos teljesítményt csinál minta 8gen a buggal, elég nevetséges.
Gen10 is csak egy hajszállal jobb, csak 11 volt előre lépés, de ott már annyire lelépte AMD őket, hogy azóta is csak nézik őket hátúról. -
-
jss
aktív tag
Elkezdtem hasznalni a ThinkPad - emen W10-el a Bitlocker meghajto titkositast, de nincs vele sok tapasztalatom. Jo valasztas volt, vagy mast ajanlanatok helyette? Biztonsagos, vagy konnyen feltorheto?
Amugy megoldodott a hardver problemam, az SSD volt a ludas. -
Hejja1234
tag
Sziasztok,
most kaptam egy használt T490-et (T410-et váltott), BIOS, driverek minden a legújabb.
Problémám, hogy ha a windows energiagazdálkodásban a legjobb teljesítményt választom, akkor használattól függetlenül nagyjából maxon pörög a venti, elég zavaró.
Mi erre a megoldás, azon kívül, hogy vegyem lejjebb a teljesítményt?
-
...na, akkor mire tegyem a voksom??
Maradjon az X390???
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #120117 üzenetére
Lehetne 45% is.
Nemtom, nekem notebookcheck-es review meg Reddit-es posztok rémlenek, miszerint az X390-ekbe jobbfajta panelek kerültek, de tévedhetek is.
-
válasz
Tim82 #120115 üzenetére
Mondjuk az enyém X395, de azért nem egy matyóhímzés ez a fhd panel se.
72% ntsc elég meh egy modern paneltől. -
Sziasztok!
Diagnosztikai gépet kell vennem, kicsi, starapás.
Kettőt néztem ki, egy T480s-t vagy egy X390. Szerintetek melyik legyen, melyiket érdemesebb??
THX!! -
kopi72
aktív tag
válasz
donjohnson #120109 üzenetére
hat az asus zenbookokat 14 orasra mondjak 1260P-vel es ekkora aksival, erdekes.. szoval a thinkpadok enyit tudnak, koszi!
Akkor meg nem dolgoztal tengerparton egesz nap gondolom, ha eleg a 6 ora :-)
-
kopi72
aktív tag
válasz
donjohnson #120106 üzenetére
sajnos az aksi meretet nem irja :-( fura h vadi uj laptop, T14 gen3 1265U procival csak 6 orat bir csak, idle-ben 300 nites lcd-vel, ami 50%-ra van rakva, mikozben a legerosebb akkuval van 52.5Wh akkumulátorral..
raadasul a 1265U 15W-os, pl a 1260P-hez kepest joval kevesebbet fogyaszt is...mennyit kellene ennek birnia amugy?
-
kopi72
aktív tag
KOszi!
-
kopi72
aktív tag
Sziasztok, van valami uj ingyenes cucc, atnezni egy uj T14-es -ben amit megvettem, milyen hardver elemek vannak? Szal mint volt regen az aida, meg a tobbi, ami megszunt... Koszi! Ugy latom mind fieztos lett mar :-(
-
azbest
félisten
válasz
Energie X #120096 üzenetére
Nagyban függ a gép biosától, hogy mennyire értelmesen állítja. Az alacsony időzítésű "gamer" modulok nem biztos, hogy jól működnek az üzleti gépekben.
Mi mikor régebbi dell notiban (5580 i7-7820HQ) bővítettünk, akkor a hasonló 16GB-os fury modul (KF426S15IB1/16) nem működött vele. A gamerebb, alacsony időzítést nem tudta kezelni és csak egy lassabb modullal párban, annak az időzítését használva ment. Később a fury-t felhasználtam a lenovo gamer notinkba.
Sima, legkommerszebb kingston, ha oldalanként 8 chipes, pláne, azok a kompatibilisebbek. Ha jól látom mi a ilyet vettünk dell vostro 15 / 3578 8250u procis notikhoz 16GB-os modulból, 2666 cl19-est, árulják még 8as méretben is [link] .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motoros topic
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged