Hirdetés
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
moleculez
veterán
Amúgy nem flame vagy valami, de sokan amikor keresnek gépet, és írják (tapasztalat alapján) hogy milyen (ne) legyen, azért nagyon sokszor bebüfögném hogy vmi Apple Silicon macbook, csak ugye ez a TP topik. Könnyű, jó build quality, hosszú üzemidő, csendes, hűvös. Ok, drága😂 (14” M1 Max a fő gépem).
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #120294 üzenetére
Ez nem Linux, ez specifikusan Gnome. Más WM-mel még nem néztem ezt a problémát, annyit nem ér hogy cserélgessem.
-
vicze
félisten
Az A285-on két USB-C van szóval ott nincs gond.
E495-höz kell egy hub, de nagyon kevés van, ami USB-C Disply Portot tud PowerDelivery melett, túlnyomó többségben HDMI vagy rendes DP port van rajta kijelzőnek.A jobb megoldás olyan monitor lenne, ami tölt is a laptopot a USB-C kábelén, ez azért már elég gyakori, föleg, ha USB-C-s a monitor.
-
-
Sziasztok!
Van két Thinkpad a családban: E495, és A285.
Valamelyikhez szeretnénk használni egy olyan monitort, ami USB-C-s, és a tápot is az USB-C portról kapja.
Műxik is szépen, de nagyon hamar lehúzza az akksit.
Viszont mindkét laptop csak az egyetlen rajta lévő db usb-c-n veszi csak a töltést, tudtommal.A kérdés, hogy a kettőt együtt tudom-e valahogy működtetni; töltőre dugva szeretném használni a plusz monitort.
Létezik e célra valami adapter, vagy olyan hub, vagy dokkoló, ami nem túl drága?
Nincs szükségem mindenféle portra.Köszi előre is!
-
vicze
félisten
válasz
vargas0502 #120280 üzenetére
Ennek mi köze az OS-hez? Ez HW kérdése nem OS, annak sok köze nincs hozzá, nincs driver semmi.
Semmi gondom nem volt se Win-en se Ubi-n is, se TB4 univerzális dokkolóval, se eGPU-val. 2x4K
Ubi a gnome nem teljes többszörös skálázása totál használhatatlan és brutálisan lassítja a gépet, így a felbontást kell állitsam a megfelelő skálázáshoz.
-
HSM
félisten
válasz
vargas0502 #120288 üzenetére
Egyeseknél hasonló gondot a DSC kikapcsolása oldott meg ezzel a dokkal, de nekem akkor már kevés lenne a sávszélesség, így nem opció. Sajnos Ubuntu-val ezt nem tudom tesztelni, mert szerintem hetekig kellene azzal használjam hozzá, mert ahogy említettem, nagyon ritkán jön nálam elő az én használati szokásaimmal. Tulajdonképpen szóra sem érdemes, eddig egyszer találkoztam csak vele, pedig hetek óta megy így a rendszer napi 8+ órás aktív használat mellett.
-
HSM
félisten
válasz
vargas0502 #120280 üzenetére
Jelenleg 1440P 120Hz módban használom win10 alatt a P14s-ről a monitorom egy 40AY dokkolóval (Universal USB-C), ez gyakorlatilag két 60Hz-esnek megfelelő adatforgalom, és van mellé kötve egy kisebb méretű monitor is. Nagyon ritkán rájön valami villogós bug, ami egy dokkoló áram ki-be után elmúlik. Korábban az AMD-s T14-el és egy HP dokkal nem csinált ilyet. De szerintem ez nem OS függő.
-
-
válasz
FoxiestFox #120279 üzenetére
Külön kell választani, hogy valaki munkára, vagy szórakozásra/hobbira használja a gépet.
Az első csoportnál többnyire megköveteli a piac, hogy friss oprendszer szoftverekkel dolgozzál, amik sajnos akár már egy 5-6éves gépen is akadozhatnak, és a produktivitás pénzben mérhető dolog.
De nem is kell olyan nagy dologra gondolni, ha valaki pl.4K videókat szeretne nézni, egy p50-en már akadozni fog, míg egy P51-en, igaz jelentős cpu kihasználtsággal de szépen menni fog, egy P53-assal meg nyugodtan excell-ezhetsz a 4K video mellett egy másik monitoron. -
vargas0502
tag
Köszi az infókat, hasznos.
Arra gondoltam normális monitorkezelés alatt például, hogyha (2db 1440P-s egyforma monitorokkal) dokkolóra van dugva a gép akkor pl. nincsnek ilyen gondok Ubuntu alatt, hogy eldobja az egyiknél a képet, vagy kifagy a kép,stb?
Vagy ezek csak windows alatt vannak meg? Már mint ez az USB-c hülyeség a dokkolókkal? -
-
Francia91
veterán
válasz
zsolti75 #120272 üzenetére
Nem kell erőmű, összeépült az asztali ITX gépem azzal a hardverrel, ami elég nekem. Így viszont az M6800-as Preci nagy mostmár, 15,6-os gépre váltanék, de úgy, hogy legyen benne kraft. Viszont bármilyen hihetetlen, az M6800-asom teljesítménye is elég nekem, egyedül M.2 NVMe SSD. ami jöhet újításnak, és persze újabb proci, meg egy normális DVGA (amit ebben a Preciben pl Quadro P5000-ig tudnék is beletenni, megeszi és működik benne rendesen)
Ezért nézegetem a P50/51-eseket (és DELL-ből ezek társait)
Nem kell az a teljesítmény, ami pl egy P53-asé, csak legyen benne egy normális i7-es, Quadro.
1-2 évesen én nem engedhetem meg magamnak az ilyen gépek árait, főleg, hogy most vettem házat, és fogunk bele a felújításába apránként
Ha kraft kell, akkor ott asz asztali gép, viszont sok esetben jól jön a normális erejű notebook, de már nem 17,3"-os méretben. Ezért elegendő nekem bőségesen az Intel 6-7-8. generációjával szerelt 15,6"-os munkaállomások egyike, nem igénylek több kraftot -
válasz
vargas0502 #120269 üzenetére
Igen, a melós gépem tavaly szeptember óta egy P16, az itthoni pedig egy P15 oled. Nézegettem most a P16 G2-est, de a cpu-n kívül semmi fejlesztés nem történt, így nem erőltetem a cserét, csak ha szembejön valami nagyon akciós.
#12026 Francia91
Én ismerem ezeket eléggé, kérdezz nyugodtan!
Nem érdemes éveket várni, a számítástechnika nagyon gyorsan degradálódik. Azt szoktam javasolni spórolósoknak, hogy kb.1,5-2évesen kell vásárolni, és max 2évig megtartani, így az értékvesztés annyi havonta mint egy olcsóbb internet előfizetés, és mégis közel friss/potens hardvered van. -
HSM
félisten
válasz
vargas0502 #120268 üzenetére
Az AMD-s P14s és T14 egyébként ugyanaz (kb. a VGA drivert leszámítva), én használtam rajta egy ideig 23.04-es Ubuntu-t, tökéletesen működött, a T14 Gen1-esen 22.10-et is.
Az akksi idővel kapcsolatban nekem az hiányzott kicsit, hogy win10 alatt az AMD-s gépeken az energia-csúszka szabályozza a CPU-TDP keretét, 10, 15 és 25W limitekkel, ami nagyon jól jön szabályozni, mennyire legyen a fókusz az erő vagy a takarékos (nagyon halk) üzem. Valószínűleg bele lehetne Ubuntu alatt is piszkálni, de nem ilyen P&P a dolog.A monitoros kérdésed nem teljesen értem, mit értesz monitor "jól" kezelés alatt. Van itthon 1440P 144Hz monitor, meg néhány kisebb felbontású, meg dokkoló is, AMD-s P14s-el, de ha nem egyértelmű, mi a megfelelőségi kritérium nem tudom neked megnézni.
P14s-nél egyébként fontos megkülönböztetni az AMD-s és Intel-est, ugyanis utóbbi dedikált VGA-val fut, míg az előbbi az IGP-t kamatoztatja "Pro" driverekkel. Ez érintheti a monitorkezelést, illetve akkuidőt, valamint a dokkoló kompatibilitást is, AMD-n pl. csak sima USB-C kompatibilitás van, TB nincs.
-
moleculez
veterán
-
-
vargas0502
tag
Köszi az infót. Jogos, kicsit fogalmazhattam volna pontosabban a normális munkát illetően.
Akinek van P14s mi a tapasztalat az előre telepített Ubuntuval vagy akár egy nem előre telepített másik Linux distroval. Pl. Mennyire jól kezel egy db monitort direktbe kötve. (Nem dokkolón keresztül.) Illetve egy Windows 10 vagy 11-hez képest mennyire drasztikusan csökken az aksi idő amikor napi feladatokra használja az ember?
Plusz dokkolóval előre telepített Ubuntu ill. másik Linux distroval jól kezeli a két monitort vagy felejtős? -
Francia91
veterán
Hmm, nem is tudtam erről a ThinkPad WorkStation szériáról, nekem új
Egészen komolynak néz ki, 10 év múlva talán megfizethető is lesz -
HSM
félisten
válasz
vargas0502 #120265 üzenetére
"de tudjuk, hogy az még sem egy igazi workstation"
Azért elég komoly feladatokat elbír egy 6-8 magos AMD-s P14s."mennyire pörög a venti normális munka mellett"
Szerintem a "normális munka" elég relatív. Az alap 15W-os módjában nem mondanám különösebben hangosnak sem a Gen1 sem Gen2-est sem AMD-vel. -
vargas0502
tag
válasz
grabber #120262 üzenetére
Nem írtad, hogy 14" kell a hordoz...., de így érthető.
A "P14-s" az Workstation papíron,de az U-s procival vannak kétségeim erről. Inkább ilyen mobile workstation, de tudjuk, hogy az még sem egy igazi workstation...na ezt jól megcsavartam,de érted a lényeget.
Egybként van valakinek tapasztalata az AMD-s procival szerelt P14-s-ről, hogy mennyire pörög a venti normális munka mellett.
Nagyon hajszárítózik? -
válasz
vargas0502 #120248 üzenetére
Nekem 14" kell a horozhatóság miatt. 15 nagy. T14 volt a cél. T460s után. Aztán munkára a 16:10 ideálisabb,akkor eldőlt gen3 tól jobb nekem.
Mivel a T14 meg tudtommal a P14s is ugyanaz nem tudom a P miért lenne jobb?Igaz P15 írtál,de azt gondolnám méret nem befolyásolja a kategóriák közti különbséget.
Amíg garis ez a gép,addig garanciában cserélik. Utána majd lehet visszaváltok. Akkor több lesz használtan is eladó. De jelenleg nem sok gép van,nem pörög annyira a piac.
-
vicze
félisten
válasz
zsolti75 #120259 üzenetére
"Apple cuccai hogy mennek"
Hát Apple épp elkezdte visszarakni a dolgokat, mert a Pro-k körében egyre nagyobb volt a sírás. Nem mindenkinek csak egy divat termék, van aki tényleg használja is.Z-re voltak már erős akciók pár hónappal megjelenés után, akkor érződött, hogy nagyon nem megy az a gép.
-
válasz
vicze #120257 üzenetére
A Z olyan macbook XPS másolat és annak nagyon is jó. Sokan pont ilyet keresnek. Mart allu váz, jó hűtés, jó teljesítmény, jó kijelzők és parádés akkuidő. És most már elérhető szintre esett az ára.
Magamnak nem vennék, mert az árából inkább P16, P16v vagy P1, de volt a kezemben nagyon szép, és sokakat nem érdeklik a portok (lásd Apple cuccai hogy mennek). -
válasz
vargas0502 #120254 üzenetére
a P51 nekem is nagy szerelem volt ,tudod jól, de sajnos a mai szoftverek már erősen megakasztják szegényt.
Meg ebben a korban már fakulnak a kijelzők, gyenge az akksi, usb és egyéb portokkal problémák lehetnek, szóval csak akkor ha tényleg kifog az ember egy nagyon megkíméltet, ami ritka mint a fehér holló kék sormintával. -
válasz
"P50,51,53 vagy P15 ezek jöhetnek szóba."
én 50/51-et már nem vennék, hiába nagyon jól felépített gépek.
P53, P15 G2, P16, de szerintem jól sikerült a P16v, X1E/P1, Z13, Z16.
Továbbá hiába gagyisodtak a régiekhez képest, otthonra kis irodába bőven jók a mai T és L-es gépek. Anyámnak is L15-öt vettem és nagyon szereti. X-esekkel nulla tapasztalatom van. -
vicze
félisten
válasz
"Nálam még nem hullott el Thinkpad billentyűzet egy sem, de ez nem azt jelenti, hogy nincs ez a jelenség."
Ha háttérvilágítós, pár csepp víz a megfelelő helyen megoldja ezt a problémát.
Ja és a klóros tisztítószerek is erősen kerülendők, COVID alatt megtanultuk ezt...Azt nagyon nem értem viszont, hogy az emberek miért csak irodában öntik a teát/kávét a billbe, homeoffice óta nem kellett 1 billt se cserélni.
-
vicze
félisten
válasz
kopi72 #120246 üzenetére
Kizárólag a jobb oldali USB van daughter boardon(és nem 1 csavar). Bal oldalon minden alaplapra forrasztott. Nem mellesleg pontosan ugyan úgy van mint Zenbook-nál csak másik oldalon, sőt szinte 0 különbség van felépítésben a kettő között.
Txxxs-eken és X-eken 4éve nem cserélhető a bill, Carbonokon Gen3-tól. -
vargas0502
tag
válasz
grabber #120241 üzenetére
Ne értelmezd félre a dolgokat, felesleges. Nálam még nem hullott el Thinkpad billentyűzet egy sem, de ez nem azt jelenti, hogy nincs ez a jelenség.
Nem akarok megint visszautalni a múltba,de akkor még tudtak jó billentyűzetet készíteni.
Ha nem akarsz idegeskedni akkor workstation-t kell venni és kész nem a mostani "gagyi" kategóriát.
T széria felejtős, hiába businnes akkor is felejtős!
P50,51,53 vagy P15 ezek jöhetnek szóba. -
vicze
félisten
válasz
kopi72 #120242 üzenetére
"A thinkpad T14-nel meg a tolto usb-t is kulon tudod 1 csavarral cserelni"
Szerintem mielőtt ezeket a hülyeségeket tolod tovább, nézz utána hogy miről beszélsz és nézz megy a HMM-et.
Főleg hogy 0 fogalmad van a gépek közti különbségekről és felépítésben miben különböznek egyes generációk vagy modell típusok, nem éppen egyformák. -
HSM
félisten
válasz
kopi72 #120227 üzenetére
1265U rövid időkre 55W-ot is fogyaszthat, amíg a néhány másodperces időablakra nézett átlag 15W alatt marad. Ennyi a lényeg. Az i5-8250U-t is le kellett limitálnom, mert annak is 44W volt ez a limit, és úgy akkuról azért nem volt túl gazdaságos, amikor ezt eszébe jutott kihasználni.
#120233 kopi72 : Szerintem az Intel 12. generáció nem sikerült valami jól. Ez az egész hibrid kialakítás ebben a formában megvalósítva egy rossz vicc.
-
-
válasz
vargas0502 #120239 üzenetére
Ja-ja. Mind a HP,mind a Lenovo bill kezd széthullani. Előbbinél a 0 gomb esett le másiknál a page up halt meg.
Nem mondtam,hogy Asus az nem fog széthullani.Átjössz megcsinálni a bill-t ingyen,ha már a Lenovo sosem megy tönkre?
HP-t is meg lehetne,az is prémium kategória. -
Reggie0
félisten
válasz
vargas0502 #120235 üzenetére
De tudom, csoportosulnak a kulonbozo projektekhez tartozo oldalak. Nincs ertelme bookmarkolni, mert azt meg torolgetni kell, ezekbol pedig bezarom azt a csoportot amivel vegeztem.
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #120236 üzenetére
De gonosz vagy.... muhaha..
-
vargas0502
tag
válasz
Reggie0 #120232 üzenetére
Nem akarlak piszkálni,de ennek így mi értelme van?
"A 4W alatti akkor volt amikor bebootolt az OS es nem csinaltam rajta semmit, 20%-os kijelzo fenyero mellett, wifivel, bluetooth-al es 64G ram a gepben. "Ahogy írod is nem csinálsz semmit sem tehát ha úgy nézzük akkor munka vagy szórakozás szempontjából ez egy teljesen irreleváns infó ide.
-
válasz
vargas0502 #120235 üzenetére
Lehet nem szokott bookmarkolni, inkább nyitva hagy mindent
-
moleculez
veterán
-
kopi72
aktív tag
válasz
zsolti75 #120228 üzenetére
Tele van az us forumok azzal, h nem sikerult jol a T14 intelben, AMD-ben meg jobban => es foleg a fogyasztasban. mar kisebb aksival nem is nagyon aruljak, csak a 52.x-el Sima T14, irtam is prociba epitett vga-val es 300 nites kijelzovel.
Az asust azert hoztam fel, mert a kollegam meg azt vett es most szivat minden nap :-) hogy duplaert vettem meg ezt :-) (O meg mondta hozza h ezt a fost, en nem mondom, mert hű thinkpad parti vagyok a pocok eger miatt). De lenyegtelen, ne vitazzunk ilyen kis szarsagon :-) -
Reggie0
félisten
válasz
zsolti75 #120230 üzenetére
A 4W alatti akkor volt amikor bebootolt az OS es nem csinaltam rajta semmit, 20%-os kijelzo fenyero mellett, wifivel, bluetooth-al es 64G ram a gepben. Most 6-7W, hogy a bongeszot hasznalom, a tobbi progi hatterben. Ha olyan oldal van nyitva ami eszi is a procit 23.5%-ra, akkor 9.3W.
-
válasz
kopi72 #120227 üzenetére
Milyen gép, mekkora akksi, milyen konfig?
Amiket írsz, szimplán faszság. A zennbook-okban van 72Wh-s akksi, ahhoz hogy 14 órát bírjon, 5W-ost teljes rendszer fogyasztás kell.
Ugye az megvan hogy ez milyen kicsi? Konkrétan a routerem fogyaszt ennyit. Netes böngésszéssel elmehet ennyit, de rendesen dolgoztatva a gépet kizárt.
Van és nekem is volt olyan thinkpadom, ami elment 18-20órát akksiról.
Vásárlás előtt kellett volna tályékozódni, és nem utólag összeasusozni a Thinkpad fórumot! -
kopi72
aktív tag
Nem nagyon tudom hova tenni amit irtal, ne haragudjal..
1265U -nak joval kevesebbet kellene fogyasztania tdp alapjan szerintem, itt van a pl a 1260P is, es megis, asus laptopoknal 14 orakat tudnak ezek..
Akkor vagy a 300 nites lcd fogyaszt sokkal tobbet itt, szemben az asus 450-esevel, vagy mas a gond... -
-
vargas0502
tag
válasz
moleculez #120223 üzenetére
Hát.. U-s procitól sokat nem kell várni. Plusz milyen takarítás volt? Ha már valaki vagy te szédszedted akkor érdemes lett volna mindjárt pasztázni is.
De a kérdésedre a válasz az, hogy normálisnak tűnhet. Mondjuk tudni kellene azt is, hogy melyik torrent kliens,stb... nem mindegyiknek ugyanakkora az erősforrás igénye és ez igaz a böngészőkre is. -
moleculez
veterán
Az normális, hogy az X270 szinte idle (pár passzív browser tab, plusz torrent) használat mellett 50-55fok, és hallható a venti? Ha ez ok, akkor elengedem. Takaritás volt új paszta (még) nem.
-
vicze
félisten
válasz
barnam_ #120221 üzenetére
P16s Gen 1 elmegy 65W-s töltővel, de nyilván a teljesítmény korlátozva lesz. A CPU elvileg 28W (gyak max. 64W) a GPU meg 30W.
A monitor estében a 80W a max., amit le tud adni, kicsit furcsa érték, mert vagy 65 vagy 100 szokott lenni, de lehet a szabvány alapján. Az hogy pontosan mennyit tud a P16s felvenni sajnos fogalmad nem lesz, amíg rá nem dugod, lehet csak 65W és lehet a full 80. Na most mivel a HW-ból adódóan ~100W is lehet a laptop fogyasztása, így mindenre biztos nem elég, még ha megy is bizonyos estekben.
Tehát tölteni fogja, de lehet hogy nem minding. -
Rendeltem egy monitort (Lenovo Q24h-10) ami USB-C képet meg tápot is ad. Ezt írja:
"Ha a monitor USB-A és USB-C1.2 portja nem áll terhelés alatt, akkor a monitor USB-C portja 80 W teljesítményt képes nyújtani."Gondolkozom valami vékonyabb céges gépen a Dell 7560 helyett, P16s Gen 1 T550 vajon elmenne 80W-al? (nyilván gondolom tölteni nem fogja menet közben)
Azt látom a leírásban, hogy 100W-os töltő van hozzá. -
Reggie0
félisten
válasz
donjohnson #120215 üzenetére
Tehat nem igaz az, hogy le lenne/volt korlatozva... Kulonben utolag sem menne bele a 64G. Remelem azert nem gondolod, hogy a lenovonal nem tudnak errol es azt sem vettek eszre, hogy eltelt 5 ev, de valahogy nem sikerult szintet lepniuk hivatalosan, mikozben a procik mar tudjak hivatalosan. Igy erted mi a gond?
(Mindekozben az M2-est mar 96-tal is meg lehet venni.) -
HSM
félisten
válasz
kopi72 #120206 üzenetére
Egyáltalán nem vicc... Az X270-es egyfelől csiga lassú a kétmagos CPU-val, de a durvább turbózással sem mehet 25W fölé rövid időre sem.
A 1265U a mostani gépeben egyfelől erős CPU, másfelől 55W a rövid limitje, így röhögve ki tudja maxolni a hosszú távú 15W keretét, mert a rövid terhelési csúcsokra irgalmatlan nagy fogyasztással tud reagálni. A folyamatos 15W fogyasztás CPU oldaláról pedig némi számolással kb. 3 óra alatt csipegetné el az akkut. Régebben ezeket a limiteket lehetett konfigurálni, a maiaknál nem tudom.
A Ryzenek fogyasztáselőnye ebben is van, azok rövid időre sem engednek meg maguknak ilyen elborult fogyasztásokat, legalábbis a nálam járt 4650U és 5850U alapján. -
azbest
félisten
Amúgy tényleg felesleges a régi gépeknél arról lamentálni, hogy a gyártó mit támogatott, mert az a lényeg, hogy valójában a gép mit támogat.
Néha előfordulhat, hogy későbbi biossal bekerül olyan microcode, ami korábbi technikai korlátot megváltoztat, de ez ritka valószínűleg és amúgy is érdemes általában a legutolsó biossal használni a gépeket.
-
donjohnson
addikt
válasz
Reggie0 #120213 üzenetére
próbáld már meg értelmezni légyszíves, azt írta hogy "Nem hivatalosan T480 és T590 támogat 64GB-t, de a 32GB-s modulok csak évekkel a..."
[link]lenovo oldal: Akár 32 GB DDR4
intel cpu ark, i7-8550U: Max Memory Size (dependent on memory type) 32 GB
notebookcheck: t480nem kell hozzá semmilyen pápai áldás.
-
Reggie0
félisten
válasz
vicze #120207 üzenetére
Hat, akkor az en T480-amat biztos megaldotta a pápa, hogy 64GB-vel megy a 8650U CPU es dGPU sincs benne...
Az, hogy nem volt modul es mivel reklamozza a gyarto mas kerdes. 4TB SSD-vel se reklamoztak, megis megy vele. Ez ugyanilyen. Ha most beleforrasztananak 512GB SSD-t, akkor annak se orulnek es hiaba mondanak, hogy de a sokeves doksiban meg nincs benne ugyse a 2 vagy 4 TB. Azert a 480 ota kijott 5 generacio es meg mindig le vannak ragadva 32-nel.
-
vicze
félisten
válasz
kopi72 #120206 üzenetére
Aha az X270 az 1db RAM slotjábval biztos... Megjelenéskor 16GB-volt a max, csak 3évvel később jelentek meg a 32GB-s moduluk.
Hát presze... T14-eknek még úgy is jobb az aksi ideje, hogy idle és load alatt is többet eszik az a szerencsétlen Intel procija, sőt talán 1db komponense sincs, ami kisebb fogyasztású. Remélem a X270-ben a miheztartás véget HD kijelző van...
-
vicze
félisten
válasz
Reggie0 #120205 üzenetére
Soha egyetlen T-s gép se támogatott 64GB-t. Minden Intel U-s CPU korlátozva volt 32GB-re gen8-ig. Gen8 után minden T-s gépben, max. 1db RAM slot volt.
Nem hivatalosan T480 és T590 támogat 64GB-t, de a 32GB-s modulok csak évekkel a megjelenésük után jelentek meg, még a gen8-as CPU-k support oldalán is 32GB szerepel, mert nem volt lehetőség nagyobb modulra.A P sorozatból derivált T-s gpek (T15p, T15g stb.) Támogattnak 64 éa 128GB-t is. De ezek átnevezett P-s gépek GeForce-szal.
-
Reggie0
félisten
válasz
kopi72 #120195 üzenetére
Sajnos mar nem. A szomoru igazabol a visszafejlodes, korabbi gepekbe menet a 64 is.
"mukodes kozben cserelheto akku hianya" ????"
Regebben ket akku volt a gepben: egy belso es egy kulso. A kulsot ket pocok oldalra huzasaval lehetet cserelni, mikozben a belsorol ment tovabb a gep.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Nagy Teljesítményű Acer Nitro Gamer Laptop 5 (RTX 3070) - GARANCIÁLIS 2026 VÉGÉIG!
- Prémium Hordozható Razer Blade Stealth Gamer Laptop 13" Karcmentes Állapotban
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14" 2.8K OLED 90Hz - Ryzen 7-5825U - 16GB - 1TB - Win11 - MAGYAR
- Acer Aspire 3 15.6" A315-23-A8DS - AMD 3020e, 8 GB RAM, 128 GB SSD, Win 11 Pro
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB ZALMAN N4 Enermax 650W
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest