- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
Új hozzászólás Aktív témák
-
denko
senior tag
Sziasztok,
Elöször életemben szembesőltem HDD problémával.
Easy Driver program automatikus driverek keresése, frissitése után eltünt a HDD-m. Így csak az SSD-met látom. Sem az eszközkezelőben sem lemezkarbantartóban nincsen nyoma sem, nem hogy betüjele
Bios szerencsére látja a winyot, de ennél többet nem tudtam hozni belöle.
Hogy hozzam vissza a kicsikét? -
7Sony7
addikt
Üdv. van egy vinyóm, ami az utóbbi időkben egyre többet hibázott, volt, hogy a rámásolt adatot mire lementettem volna, már hibás volt.
Vettem egy másik hdd-t, átmásoltam az egész meglévő tartalmat. Meg tudom valahogy nézni, hogy az adatok (képek, filmek, stb) épek-e? -
.LnB
titán
Sziasztok.
Ma vásároltam egy WD10EZEX hdd-t.
Nem látja a windows, se a bios. Nem listázza indulásnál a gép a többi hdd-m közé.Windows 10 lemezkezelésében van egy ilyen ha rádugom a gépre:
[kép]Ha GPT-t választom ki: [kép] akkor ez fogad
Ha az MBR-t akkor kiírja, hogy a rendszer nem találja a megadott file-t?És a hangja pedig ilyen beindítás után: [link] ELÉG RÉMISZTŐ!!
Van megoldás? küldjem vissza? Vagy ez most mi?
-
King Unique
titán
válasz
s3toraph #46581 üzenetére
Üdv!
Ez esetben valószínűleg eltérő lehet a NAS - dokkoló között a fizikai / logikai szektorméret-kezelés és ez okozza a problémát. Ha a gépben (SATA) particionálsz egy 3 TB | GPT paraméterű HDD-t, majd utána USB-n használod, akkor ott szintén lehet emiatt probléma. Erről egy másik topikban is volt szó.
Egyébként az USB 3.0-s eszközök általában kezelni szokták rendesen a > 2 TB HDD-ket, szóval annak elvileg nem kellene gondot okoznia. Inkább az USB 2.0-s típusoknál szokott emiatt probléma lenni: [link], [link].
Továbbá, ha azt akarod, hogy az új tulaj ne tudjon a HDD-ről semmilyen adatot visszaállítani, akkor legalább egy teljes formázást illik rajta csinálni. Vagy vannak egyéb felülírásos módszerek is. Viszont egy 3 TB-os HDD-nél így is, úgy is sokáig (órákig) fog tartani egy ilyen művelet. Illetve függ attól is, hogy pl. milyen módszerrel, illetve hány menetben történik a felülírás.
-
krealon
veterán
válasz
s3toraph #46584 üzenetére
"wipe
[...]
Ezt hogyan kell, milyen programmal?"En lustasagbol a Minitool Partition Wizard-dal szoktam elvegezni:
http://www.partitionmagic.biz/erase-data-completely.html -
krealon
veterán
válasz
PlatiaAmos #46582 üzenetére
"Tegnap leesett a külső HDD-m, ki is esett a műanyagtokból.
Milyen firmware programmal tudnám megnézni, hogy lett e bármi baja "belsőleg"?
Eddig minden működik rajt, de megnyugodnék ha látnám ezt egy teszt után számokban is."A rajta tarolt fontos adatokrol van egy masik adathordozon biztonsagi masolatod. Igy ha tonkremegy kukabadobod es veszel helyette egy masikat, majd visszatoltod ra az adatokat.
Szoftveresen nem fogod tudni megallapitani, hogy a fejegyseg mennyire deformalodott az utodestol, vagy mennyi tormelek reszecske kepzodott, ami lassan (vagy hirtelen) tonkreteszi az olvasofejet / feluletet.
99.99%, hogy serult a belso szerkezet, ezt az egyseget mar nem szabad fontos adatok tarolasara hasznalni.
Adatmento kolegak tudnanak arrol nyilatkozni, hogy tarolja-e a HDD, hogy mekkora gyorsulasnak (utes) volt kiteve, ez alapjan lehetne az allapotara tippelni.
-
s3toraph
senior tag
válasz
krealon #46583 üzenetére
"Ez egy tajekoztato uzenet. Nem kell semmit csinálni."
Köszönöm, nyugtalanított mert még nem láttam ilyet soha.
"Akkor egy wipe / zero fill-t ildomos lenne vegigfuttatni az eszkozon, hogy biztosan ne maradjon rajta visszallithato adat."
Ezt hogyan kell, milyen programmal? Csak kíváncsiságból kérdezem, soha nem csináltam, most sem szükséges, semmi olyan nem volt rajta.
-
krealon
veterán
válasz
s3toraph #46581 üzenetére
"Ez okozhat-e bármi problémát?"
Nem.
"Hogyan lehet eltüntetni, mit csináljak?"
Ez egy tajekoztato uzenet. Nem kell semmit csinalni.
Az uj tujajdonosnak kell majd gondoskodnia rola, hogy olyan rendszerben hasznalja a HDD-t, ami kezeli a 2 TB-nal nagyobb (regi USB 2.0-s illesztokkel lehet problema), illetve az advanced format (4k szektormeretu) winchestereket.Az 1 TB-nal nagyobb HDD-k mar mind 4k szektorosak.
"Eladásra szánom a HDD-t"
Akkor egy wipe / zero fill-t ildomos lenne vegigfuttatni az eszkozon, hogy biztosan ne maradjon rajta visszallithato adat.
-
PlatiaAmos
tag
Tegnap leesett a külső HDD-m, ki is esett a műanyagtokból.
Milyen firmware programmal tudnám megnézni, hogy lett e bármi baja "belsőleg"?
Eddig minden működik rajt, de megnyugodnék ha látnám ezt egy teszt után számokban is.
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Kivettem a zyxel NSA 320S NAS-omból egy WD RED 3TB-os HDD-t. Beraktam egy sharkoon USB 3-as dokkolóba. Letöröltem a NAS által létrehozott partíciót minitool partition wizard-al, majd létrehoztam egy NTFS-t.
Ezután win8.1 lemezkezelőben letöröltewm a partíciót, átraktam GPT-re és leformáztam alapértelmezett beállításokkal NTFS-re.
Ezt írja a HD sentinel: A logikai meghajtó(k) ezen a merevlemezen 4 K fizikai szektormérettel készült(ek). A merevlemezt a jelenlegitől eltérő módon csatlakoztatva (más lemez-vezérlővel, USB, eSATA csatlakozóval) a tárolt mappák, fájlok elérhetetlenné válhatnak.Ez mit jelent? Van a gépben egy másik 3TB-os Red, 1 TB-os RED, 1TB-os Blue, egyiknél sem ír ilyet. Akárhogy formázom mindíg ezt írja ki. Ez okozhat-e bármi problémát? Hogyan lehet eltüntetni, mit csináljak? Rakjam be a gépbe sata-ra kötve és úgy formázzam le? Aki tud kérem segítsen.
(Eladásra szánom a HDD-t és nem szeretném hogy gond legyen vele.)
-
kerxy
őstag
Sziasztok!
Van egy pár éves WD vinyóm, pár napja lement a kondíciója 87%-ra, ma azonban mikor bekapcsoltam a gépet újra 100 %-ot mutat. Melyik lehet a valós?
Köszi
-
Elims
veterán
válasz
King Unique #46576 üzenetére
Playstation 4-es gép.
Megyek a topikba.Köszönöm!
-
Sanchez638
addikt
válasz
King Unique #46576 üzenetére
Gondolom valami tűzfal vagy vdr-hez való fájl rendszer.
-
King Unique
titán
Azért azt mondjuk leírhattad volna, hogy pontosan miről van szó, milyen fájlrendszer van rajta, hol akarják inicializálni stb.
Ha például PC + desktop OS alatt újrainicializálják, majd particionálják a HDD-t, akkor a korábbi tartalom törlődik. Viszont, ha nem történt felülírás, akkor külső programokkal jó esetben még helyreállíthatók (lementhetők) az adatok. Bár elvileg már maga az inicializálás is felülírással jár, ami okozhat problémát.
Egyébként van a témának saját topikja:
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez -
Elims
veterán
Sziasztok!
Bocs a kérdésért,de itt tenném fel.Ha vmelyik topikban tudják..ebben biztos.
Van egy nem windows/mac/linux rendszerű műszaki egység amiben van egy 500gb-os winchester majdnem tele.
Ha inicializálják ezt a gépet/winchester-t,vissza tudják-e még hozni a winchester-en már nem található adatokat? -
junior11
veterán
Sziasztok, van nekem megy 2TB-os My Book (WD20EARX), 40 hibás szektorral, melyek a tartalékterületre lettek áthelyezve, 57% kondíció, már régóta nem volt vele gond, de most másolás során Cyclic redundacy check error hibát dob egy bizonyos szakasznál a Windows, teljesen lefagy a HDS és néha még a rendszer is, a HDS nem jelez semmilyen új hibát, biztonságos leválasztás nem működik, csak ha kihúzom. Mit jelenthet az említett hibaüzenet? Van vmi tipp? Köszi.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
matomn #46570 üzenetére
a, Fent van esetleg a gépen valamilyen gyári util/alkalmazás?
b, nézz be esetleg a bios-ba, hogy ott az egyes hdd-k milyen típusúnak vannak jelölve (mai lapok eltérően kezelik és beállítható, hogy hdd, vagy ssd van rádugva). Ha esetleg mindkettő ssd-re lehet állítva az lehet a leoldás oka.
c, biosban egyéb energiatakarékássággal kapcsolatos chipset beállításWin-en belül a hdd energiatakarékosságot a win saját energiatakarékossági beállításainál állítsd be, ne az ashampo-val.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
SirKero #46562 üzenetére
Ilyet én is én átéltem egyszer még sok sok évvel ezelőtt. Azóta adatot kizárólag raid mirror tömbön tartok és önálló vinyó csak átmeneti tárként funkciót tölt be (ami amúgy is törölve lesz).
Fel a fejjel! Filmet elveszíteni közel se akkora tragédia, mint valóban személyes adatokat, fényképeket stb... bukni, amelyek pótolhatatlanok.
-
espeke
tag
Jelentem a WD500 AAKX 00ERMA0 vinyóm leálláskor "karcos hang" magától megszűnt.
Egyébként, ha tehetitek ne ilyen vinyót vegyetek, baj nincs vele, de kicsi lassú, pl az újabb 1 TB-es WD EZEX-hez képest. UserBenchmark oldalon össze tudjatok hasonlítani a vinyókat gyorsaság szerint. -
matomn
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Nemrég került a laptopomba (Acer Aspire E5 572G) egy SSD, a HDD pedig az optikai meghajtó helyére lett átrakva. Az SSD-re került az op. rendszer és fontosabb programok, a HDD-re pedig minden más. A problémám az, hogy HDD mindig "megáll" vagy "alvó" módba rakja magát, de már körülbelül 5 másodperc után is. Tehát pl. ha megnyitom a dokumentumokat és várok 5mpt, akkor leáll, és ha megakarok nyitni másik mappát, megint be kell kapcsolnia és felpörögni, ami egyrészt idegesítően lassú, másrészt a sok ki-be kapcsolás se tesz jót hosszútávon a vinyónak.
Próbáltam átállítani windows-on belül is az energiagazdálkodásnál, Ashampo HDD Control-al , de nemtörtént változás.Tudnátok valami megoldást javasolni ?
ölőre is köszi
-
sziasztok!
Van egy maxtor diamondmax plus 9 160gb-os ide hdd-m, amit ha a gépre dugok, akkor nem bootol be semmi, ha menetközben dugom rá, akkor lefagy a windows, meg a linux is, lehet vele valamit csinálni vagy kuka?
-
Saltwater
aktív tag
válasz
syberia #46565 üzenetére
Ha felpörög, akkor a vezérlőlappal valószínűleg nincs baj, inkább a firmware-ben kellene keresni a hibát.
Nem mellesleg megjegyzem, hogy vezérlőlap csere csak néhány régebbi Samsung és Seagate modelleknél működött, de az ilyen fajta problémát mint írtam (ha még működne is a másik vezérlőlappal) nem oldaná meg.
Mi a pontos típusa-modellszáma a winchesternek? -
Unteroff
aktív tag
válasz
Unteroff #46563 üzenetére
Elméletileg teljesen megjavult, szétkaptam gépet, hátha a merevlemez kábel rossz, vagy van valami külsérelmi nyom... De azt vettem észre, a tápkábel pár tűje már nem érintkezett a deszkával... Félig ki volt fordulva. Visszanyomtam és minden jó.
Már azt hittem kuka a vinyó, vagy az alaplap.
-
SirKero
őstag
válasz
sebgutkopf #46559 üzenetére
Az f@sza
Nem mondom,hogy pótolhatatlan adatok voltak de 1TB filmet sok idő lesz újra megszerezni
-
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Nem tudom, hogy egyáltalán HDD probléma, vagy SSD, vagy teljesen más probléma, de ideírom.
A gépem itt, és Win 10 Pro az oprendszer.A probléma ma kezdődött délután. A gépen letiltottam a hálózatot, majd újraengedélyeztettem, a hibaelhárítóval. Már csináltam ilyet és bevált. De most nem engedte, megpróbáltam újraindítani, így már előjött a hibaelhárító. Mikor rányomtam, hogy csinálja meg, akkor az egész gép lefagyott, beragadt a kép, se billentyű, se egérre nem reagált, csak újraindítani tudtam. Utána se lett net, és újrapróbálkozásnál megint lefagyott. Gyorsan újraraktam a gépet, fájlok megtartásával.
Mikor végre kész lett, kezdtem visszarakni a programokat, legelőször Uplay és Steam. A játékok egy lassan 2 éves WD 1TB FZEX meghajtón vannak, megakartam keresni a könyvtárat és hozzárendelni a steam-hez és uplayhez, hogy ne kelljen újra letölteni. De mind a kettő lefagyott. Megnézem a meghajtót, hátha tönkrement, észleli a gép, de nehezen tudok benne "mászkálni" a könyvtárba, vagy lefagy, vagy egy rakás ideig tölt, mire belép egy mappába. HD sentinel szerint kutyabaja, még hőfokban sincs kivetni való. Nem lett szétkapva gép, vagyis gondolom nincs kábel lazulás.
Most már végre hozzárendelte a steam a könyvtárat, de egyből ki is lépett és nem is akar visszalépni. A meghajtón ugyanúgy nehezen tudok mászkálni, de a már "meglátogatott" mappákban már nincs fagyás, lassulás.
Formázással elintézném, vagy komolyabb lenne a probléma? Az SSD-t azért írtam ide, mert újrarakás után a rendszer lassan dolgozott, egyszer még lefagyott az asztal alatt is. De most már úgy néz ki, "megjavult", nem produkál problémát.
Előre is köszönöm a választ!
-
GeRbo_92
csendes tag
Sziasztok!
Adott az alábbi merevlemez: WD 1TB Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
Az utóbbi időben egyre több a windows összeomlása, kékhalál, a HDS kommunikációs hibát észlel és kábel cserét javasol. Ez meg is történt, de semmi változás, az alaplap hiba kiszűrésére kipróbáltam egy másik merevlemezzel amivel rendesen működik a rendszer.Lehet ezzel a hibával bármit is kezdeni ?
-
SirKero
őstag
Üdv.
WD10EARS 1TB merevlemez. Egyik percben még tökéletes 100/100 a következő indításnál már a bios sem látja
Lehet ezzel még valamit kezdeni
Több gépen kipróbáltam sajnos egyik sem látja
-
-
RockFonok
tag
Sziasztok!
Ez a merevlemez jó lesz adattárolásra?
Régi gépembe van 1db 1TB WD merevlemez. A HD Sentinel ezt írja:
99%-ott ír néha, de jobban 100%-ott ír a teljesítményre
Hőm: 48 *C Egy órát használatban van a régi gépem akkor szokott ennyi leni mert a gép nagyon meleg
kondíció: 52 %Windows XP van rajta de már nem is működik mert nagyon lassú volt rajta a Windows hiába telepítettem újra, most már minden bekapcsolásnál ezt írja lemezolvasási hiba történt. Próbáltam másik sata kábellal is de úgy sem jó. Ezt a merevlemezt ki szereltem a régi gépemből hogy ki próbáljam milyen hatással van az újabb gépemre, nagyon lassú volt a windows 10, elég sokáig tartott be töltsenek az asztalon a programok és elég nehezen állt le a gép, így ki is szereltem.
Szerintetek lassú formázás segítene még rajta?
Régi gépembe 10x próbálkoztam újra rakni a windowst xp -7 is de minél rosszabb lett és sokszor meg is szakadt a telepítés is, és lassabb is lett, újra indítás után a windowst már nem tudja beolvasni.
Vagy szerintetek dobjam ki?Előre is köszönöm!
-
SLYM
veterán
válasz
King Unique #46551 üzenetére
Nagyon köszönöm! Tökéletesen működik.
-
SLYM
veterán
válasz
King Unique #46551 üzenetére
Köszi! Ezt a felületet hogy hozom elő? (win10)
-
King Unique
titán
Talán először a lemezkezelőben inicializálni, illetve particionálni kellene, ha teljesen új HDD-ről van szó. Ha > 2 TB, akkor pedig GPT-re kell inicializálni.
-
SLYM
veterán
Üdv!
Vettem egy HDD-t. Rágugtam a gépre, minden fasza vele, látja az eszközkezelő is, azt írja működik, de én mégse látom az eszközt. C, D, stb meghajtó résznél, tudjátok. Mi lehet a gond? Köszi.
-
szagnes69
aktív tag
válasz
King Unique #46548 üzenetére
Köszönöm a gyors és részletes válaszodat! Most próbálom az adatokat lementeni. Elég nehézkes kikeresni a hibás fájlokat, ami miatt megakad a másolás, ezért is köszönöm a linket a másik fórumba. Szerencsére az előző alkalommal kimentettem már mindent a winchesterről, ezért pótolhatók a mostani sérültek. Engem is megnyugtatna egy új winchester vásárlása, nagyon tartok tőle, hogy rövid időn belül újabb hibák keletkeznekés kezdhetek mindent előlről.
Még egyszer köszönöm a válaszodat!
-
King Unique
titán
válasz
szagnes69 #46547 üzenetére
Helló!
Azt írtad, hogy korábban már próbálkoztál az újraformázással (teljes?) és azzal a bizonyos javító programmal, de nem lett jobb a helyzet. Tehát erre egy újbóli reinstall után sincs semmilyen garancia. Egyébként problémát valóban okozhat az elégtelen tápellátás, kábelhiba stb. Bár normál esetben egy laptopban elvileg ennek rendben kellene lennie, illetve a S.M.A.R.T.-ban CRC hibák sincsenek. Viszont most kiderült, hogy a laptop le lett ejtve és vsz a HDD is kapott egyet...Szóval okozhatta akár ez is.
Ha fontos adatok vannak rajta, akkor azokat célszerű lenne minél előbb lementeni róla! Otthon ilyenkor jó esetben a manuális fájlmásolás, problémásabb esetekben adatmentő programok jöhetnek szóba. illetve problémás állapotú merevlemezeknél előtte szükséges lehet pl. lemezképet készíteni. De a biztos megoldás nyilván a megfelelő szakember lenne. Egyébként egy ilyen 500 GB-os notebook merevlemez nem nagy tétel manapság, szóval ezen nem érdemes spórolni. Mert, ha tele fontos adatokkal végleg tönkremegy, akkor jóval drágább róla a mentés, mint amennyibe egy új kerül. Az meg gondolom az ismerősödnek sem mindegy. Adatmentéses témában egyébként az alábbi topikban lenne célszerű érdeklődni:
-
szagnes69
aktív tag
válasz
szagnes69 #46530 üzenetére
Szia!
Korábban válaszoltál a hibásan működő winchesterrel kapcsolatban. Most elhoztam a laptopot és megnéztem Hard Disk Sentinellel és az alábbiakat kaptam:Most próbálom lementeni az adatokat a winchesterről, de több fájl másolása esetében a 0x8007045D hiba üzenetet kapom, ha kihagyom a fájl másolását, akkor folytatódik a folyamat. Egy idő után már folyamatosan 58%-on áll a másolás és nem is kínálja fel a kihagyás lehetőségét.
Az ismerősöm úgy gondolja, hogy viszonylag jól működik a gépe és ha lehet nem cserélne winchestert, én azt javasolnám, hogy nézesse meg egy szervízben. Ahogy utána olvastam, ilyen hibákat nem csak a winchester sérülése okozhatja, hanem a nem megfelelő tápellátás, kábelhiba, de nem értek hozzá, tehát lehet, hogy rosszul gondolom. Ma azt is elmondta, hogy korábban leesett a laptop a földre még egy kis műanyag is letört belőle.
Szóval mit gondolsz a fentiek alapján szervíz vagy egy újratelepítés formázással megoldhatja a gondot?U.i.: a Hard Disk Sentinel ablakban a második winchester az én külső winchesterem van, amire menteném az adatokat, azzal nincsen gond.
-
ArthurShelby
addikt
Sziasztok!
Van egy régi laptop, és benne egy hdd. Már idős a laptop, így linux megy rajta. Anno volt egy olyan probléma, hogy betöltött egy ideig, és nem ment tovább. Elvileg egy adott területen rossz a hdd, és úgy lett megcsinálva, hogy az a terület particionálva lett, és másik partíciót használva tökéletes.A kérdésem az, hogy ezt hogy lehet megcsinálni, milyen progammal (megtalálni azt a részt, majd particionálni)? Szeretnék hozzányúlni a géphez, de még hogy ezt nem tudom, nem merek. Nem vagyok számítástechnikai analfabéta, a windows-t sokkal jobban ismerem.
-
Sanchez638
addikt
válasz
kisselandras #46542 üzenetére
Rendes márkás belsős táp kell és akkor a delej stabil lesz.
-
SP4C3
veterán
válasz
kisselandras #46542 üzenetére
500Watt, ez sajna nem sok infó. Nem kattogott esetleg a merevlemez mielőtt megdöglött?
-
SP4C3
veterán
válasz
kisselandras #46540 üzenetére
Lehet fostalicska táp az oka, lehet sérüld adatkábel... fene tudja, gyenge sector-ok szaporodhattak meg majd tűntek el és ettől ugrált az "egészsége".
-
kisselandras
senior tag
Sziasztok megint hozzátok fordulnék !
Olyan problémával találkoztam hogy van egy 500 GB merevlemezem közel 1 év alatt 6szór lett újra telepitve rajta a rendszer mert mindég volt vele valami volt hogy 5 hónapig semmi baja aztán megint elő jött a baj rendszer le fagy aztán hirtelen meg indul aztán hard disk szerint sérült maga a konzisztencia 1% utána 5 % utána ki írja semmi baja 100% nem tudom ennek így kell e történnie
Hard disk képeket ne kérjetek idegemben 10 szer fölthöz vágtam mert minden adatom elmegy róla
Volt rajta rendes hűtés porolva mindég volt
Valami ötlet hogy a későbbiekben el kerüljem ezt? válaszotokat előre is köszönöm -
PH-User
addikt
Sziasztok!
WDC WD40EFRX-68WT0N0 merevlemez energiagazdálkodási módját ki lehet valahogy iktatni?
Köszi!
-
-
espeke
tag
válasz
Doky586 #46536 üzenetére
Ok, megvolt. Akkor az "Érték" az egy optimális érték? A mért meg az Adat.
Jó dolog ez a Smart.
KösziDe a nyikorgó hang még mindig nem tudom, hogy komoly dolog -e vagy nem. Tényleg akkor van, ha teljesen off a pc.
Progi tesztek mind jók. Csak okoz e később gondot ez ?
Most épp a Speedfan extended testje megy. Aztán ennyi elég is lesz tesztből
-
-
espeke
tag
Bocs az offért.
S.M.A.R.T táblában a Seek Error Rate mit jelent és mennyi a kritikus értéke ? Hddstatus.com szerint ez már inkább a sárgában van, mint a zöld régióba. (Seek Error Rate: 100)
-
espeke
tag
Plusz egy kéretlen jó tanács
Tapasztalatom szerint a HD Sentinel képek, 99%, 100% stb, nem sokat mondanak el a HDD állapotáról.
Persze, ha már ott gáz van, az nem jó. Nekem a Samsung vinyóm, ami tele van delay-hibával, lassan futnak róla programok, de már 4 éve hibás és amúgy tök jól működik film, zene tárolásra egy gyors HD Sentinel rátekintéssel 99%-os, zöld Smart tesztelTehát használt vinyónál -rosszabb esetben, sajnos- szerintem legalább fél napig kéne tesztelni, hogy kiderüljön róla minden. Írom annak, aki használt HDD-t venne és megijeszteni nem akarok senkit
Üdv
-
espeke
tag
Sziasztok,
Tudnátok segíteni ebben? Két problémám is van hirtelen
Az első a fontosabb.
1, Vettem egy 500GB-s WD Blue vinyót használtan, 33 nap van benne HD Sentinel szerint. Típusa: WD5000AAKS. Ez itt.
Beraktam a vinyót, win telepítés és amikor leáll a gépem teljesen (vagy épp az után kicsivel, tehát hdd leállásakor) egy olyan hangod ad kb. 1 másodpercig, amit úgy tudok leírni, hogy mintha megkarcolna egy CD-t. Ez 1 mp-ig van és kész. Attol félek, valami gond van vele
HDD tökéletesen megy amúgy, kicsit hangosabb, mint az előző, de az nem hiba. Nincs kattogás, fel-le pörgés, minden tök jó. HD Sentinel szerint a Smart oké, 100per100-as, lefutattam egy hosszú öntesztet is, az is tökéletes.
Feltételezésem szerint akkor van ez a csikorgó, karcos hang, mikor visszaáll parkolópályára a fej. Azt nem tudom, hogy okozhat -e valamilyen problémát, menet közbe minden oké. Sajnálnam visszavinni, mert nehéz volt szerezni vinyót, ami nem posta, azt eleve nem preferálom. Ez a hang akkor van, mikor teljesen leáll, nem tudom sleepnél van -e.. Tudom, hogy a hang az sose jó
Leszedtem a WD utilitiét és a hosszú self-test is megvolt HDS-ben, de azt hiszem a vinyó beljesével minden oké, csak a karcolós hang van teljesen leálláskor. Ezért szerintem hiába tesztelem órákig az mindig jóra jön ki. Van valamilyen program, ami a HDD-k mechanikai állapotát teszteli ? Sztem a progik már csak a meglévő és/vagy logikai hibákat képesek megtalálni. Hallottatok a SpinDisk nevű progiról?
Tehát ez okozhat később gondot -e?
2, A második egyszerűbb, mindössze arról van szó, hogy a WD 500-ast berakva a régi Samsung 500-as HDD-met nem látja a Win 10. Amint visszarakom a régi 250-est, látja. BIOS látja, HD Sentinel is látja, mindössze a Sajátgépben nem jelenik meg. Ez egy HP 8000 gép, gondoltam rá, hogy 750gb plusznál nem érzékelné, de ez hülyeség volna, mert a biosban látja. Kötet nincs hozzá rendelve, de nem is tudok.
Köszi a segítségetek,
főleg persze a problem 1 megoldása a prioritás.
Persze, jó eladótól vettem, visszavehetem, legfeljebb pénzvisszafizetés lesz.
Vagy tök mindegy a hang, lehet nem okoz galibát? -
szagnes69
aktív tag
Köszönöm a kiigazítást, valóban a Hard Disk Sentinelre gondoltam. A mondatot valóban ennek a programnak az üzenetéből idéztem és pontosan ez zavart benne, hogy ha ez nem elég a garanciális cserére, akkor ennyi még nem okozna zavart a winchester működésében? Ráveszem az ismerősömet, hogy vegyen egy új winchestert bele. Az biztosabb lenne, az adatokat szerencsére már lementettem róla.
-
szagnes69
aktív tag
válasz
King Unique #46528 üzenetére
Köszönöm a részletes válaszodat! Nem a saját laptopomról van szó, hanem egy ismerősömé, akinek már pár hónappal ezelőtt észrevettem a Hard Disk Sentinellel a hibákat, akkor a HDD Regenerator programot lefuttattam, de nem lett jobb a helyzet, leformáztam a winchestert, újratelepítettem a Windows 8.1-et, minden rendben működött. Most elég fura dolgokat művel megint a számítógép, nem akarom részletes leírni, mert hosszú lenne, illetve az is, hogy milyen próbálkozásaim voltak a javításra, de már az újratelepítésen gondolkodom. Nála van most a laptop, mert azért tud rajta dolgozni, ezért nem tudtam screenshotokat készíteni. A kérdésemre megkaptam a választ, még egyszer köszönöm.
-
ALFA
senior tag
válasz
szagnes69 #46526 üzenetére
1. A HDD az a winchester, magyarul merevlemez, és nem nagyon szokott mondani semmit. Valami másra gondolhatsz, mondjuk a sentinelre, amiből ezt a szöveget idézted.
2. Az idézett szöveg alapvetően marhaság, ha egyetlen bad sector van, akkor az azt jelenti, hogy a merevlemeznek annyi, már csak a véletlenen múlik, hogy a többi szektor milyen gyorsan válik használhatatlanná.
3. A garancia gyártótól és terméktől függ, számla és egyéb papírok, illetve gyártó weboldala az irányadó.
-
King Unique
titán
válasz
szagnes69 #46526 üzenetére
Nem azért, de ilyenkor szokás több infót megadni a HDD állapotáról, akár HDS screenshotokat is betenni stb. Illetve a programnak mindig a legfrissebb verzióját érdemes használni az esetleges pontatlanságok elkerülése végett! Egyébként a HDS 0% kondíciónál ír garis cserét, de akkor a HDD már kb. kuka. Azt pedig nyilván nem kell megvárni!
Van amikor egy teljes formázás, innen a 4. opció, bizonyos csoda programok (pl.) alkalmazása után eltűnnek a problémás szektorok. De van, hogy nem. Illetve, ha egy HDD elkezdi termelni a gyenge / hibás szektorokat, durván leesik a kondíció stb., az nyilván nem jó. Ilyenkor célszerű minél előbb lementeni róla az adatokat, illetve lehetőség szerint kicserélni egy hibátlan állapotú merevlemezre.
-
rtzui
csendes tag
Üdv!
Vacakol az egyik vinyóm.
Egy külső ki-bekapcsolhatós házban van, tegnap amikor lekapcsoltam, valami rövid elektromos zajt hallottam.
A gép látja a könyvtárakat, de csak két könyvtárba tudok belépni, a többibe nem. Amibe be tudok lépni, ott látom a file-okat, de nem nyitja meg egyiket sem, azt írja rá, hogy a file-t törölték.
A vinyó amúgy tele van, mégis az jelzi, hogy 1,7GB szabad terület a 3-ból.
WD30EURS WD-AVMennyire nagy a baj?
-
szagnes69
aktív tag
Szép estét!
Korábban már feltettem ezt a kérdést, de nem kaptam rá választ. Megpróbálom még egyszer. Van egy winchester, amelyen 227 szektor hibás, a HDD szerint ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges. Mi a véleményetek érdemesebb lenne egy új winchestert beletenni a gépbe, vagy teljes formázással, újratelepítéssel megprópálni még használni egy ideig? Köszönöm a válaszokat! -
laci_1985
újonc
Sziasztok,
Valakinek volt már olyan hiba hogy a rossz vinyó (HD sentinel szerint is halott, bár használható) miatt lagzott a gépen minden játék és olyan mintha a videókártya vagy proci vagy ram lenne kevés.
Kaptam egy tippet hogy ez is okozhatja.Köszi
-
liksoft
nagyúr
válasz
h1ght3chzor #46519 üzenetére
Szia!
Esetleg hibás a winyó. Nem USB-s esetleg?
-
h1ght3chzor
őstag
Sziasztok!
Mi lehet a hiba? Vinyót inicializálni akarja, majd ezt dobja:
-
AdamBatyam
csendes tag
válasz
King Unique #46515 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen az infókat! A hiányuk annyira nem lenne vészes, mert a lényeg megvan belőle a másik vinyón. Persze átgondolom még, esetleg utána érdeklődöm a másik két topikon is.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Abrion #46516 üzenetére
Azt hiszem, nem értetted meg a többieket.
Tessék egy biztonsági másolatot készíteni az eddigiektől független új drive-ra. Itt legalább lesz egy plusz kópia az adatokról. Természetesen ezen tartalmi ellenőrzést is célszerű végezni, mert ha valóban gond van, akkor elképzelhető, hogy a nevek alatt katyvasz van!
A fenti UTÁN látsz neki a leírt tologatásnak, hiszen már az adataid biztonságban vannak a fiókba rakott eszközön.
Ha a W7 alatt is gondot érzel, akkor miért matatsz eleve hibás rendszerrel az adataid körül? Nem képzelhető el, hogy el fogja rontani? És nincs most biztonsági másolat! Ezt hívják vakrepülésnek!
Ha ennyire bizonytalan vagy, miért nem viszed szervizbe? Igen, pénzbe kerül, de garantáltan kevesebbe, mint egy adatmentés. Ha még egyáltalán lehetséges ennyi tologatás és felülírás után.
-
Abrion
senior tag
Egy Kérdés
Tételezzük fel van egy rossz NTFS partíció, kitudja mitől romlott el, lemásolom a fájlokat egy kitisztított de csak gyorsan formált partícióra, ezzel így nem lesz baj? mármint a fájlokkal nem jön a rossz rész?
Amúgy ezt csináltam
3 partíció lett invalid, fogtam a két partíciót amin nem volt sok fájl átmásoltam a legnagyobb partícióra Win XPn mert csak a win xp látta a partíciót WIN 7 nem, aztán átléptem Win7re töröltem a 2 partíciót a lemezkezelővel de gyors formázással, aztán visszaléptem Win XPre és a 500GB os vinyoron mindent áthelyeztem a formázót partíciókra, 5 óra alatt meg is csinálta, most ott járok hogy a Win 7 el formázom szép lassan az 500GB partíciót. ha ez így oké akkor nem formázol le még1x a két másik vinyon, bár kitudja lehet hogy a win xp elrontotta még1x, akkor viszont le kéne törölnöm a két partíciót, de várok amíg valaki nem válaszol a kérdésemre.
Más
Ajánljatok egy jó partíció vizsgáló programot, úgy érzem a Windows 7 partíciója is rossz, de még működően. -
King Unique
titán
válasz
AdamBatyam #46514 üzenetére
Üdv!
Itt azt kell eldönteni, hogy az az 1-2 kisebb kivétel mennyire fontos, illetve pótolhatók-e stb. Mert egy ilyen drive szakember által történő javítása (ha lehet egyáltalán), illetve erről az adatmentés rendszerint drágább, mint amennyibe egy új kerül. Ez ügyben érdeklődni egyébként a téma topikjában tudsz, illetve a külső merevlemezeknek is van külön. Továbbá utóbbiakat illetően egy ütésálló modell csak külsőleg strapabíróbb az átlagnál. A belsejében rendszerint azoknak is normál HDD-k vannak. Na persze, ha sokat hordozod, akkor nyilván jól jöhet, ha véletlenül leejtve egy kisebb esést kibír.
-
AdamBatyam
csendes tag
Sziasztok!
A tegnapi napon az 1 TB-os Western Digital külső merevlemezem (bő 2,5 éves) elkezdett kattogni.
Hallatszik, hogy felpörög, aztán mintha megakadna valamiben, majd kezdi újra. A gépek nem ismerik fel.
Egy infós ismerősöm azt mondta, hogy lehet, hogy javítható lenne, de mivel speckó körülmények között kell (nem érheti por....stb.), ezért drága és kb. olyan áron (vagy még olcsóbban) kapok egy újat.
A rajta lévő adatok 1-2 kisebb kivételtől eltekintve megvannak a gépemben lévő vinyón is, csak biztonságból tárolom őket duplán.
A kérdésem az, hogy érdemes szerintetek megpróbálni a javíttatást (és ha igen, akkor merre felé érdemes érdeklődni), vagy valóban vegyek egy újat?
Mivel gyakran hordom magamnál, nézegettem most ütés és vízállókat. Árban alig többek a 'normál'-aknál. Érdemes esetleg ilyet venni?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
-
-
Abrion
senior tag
válasz
Abrion #46503 üzenetére
Milyen programot keresek? Recoveryt vagy valami NTFS Repairt?
Esetleg próbáljam meg Windows 7 DVD-röl javitani vagy XP CD-röl?Ami furcsa hogy bármelyik partíciós program látja a partíciót és a fájlokat.
És ha valami partíció baja van, miért látja a WIN XP? nem kéne ugyan ez lennie ott is? -
liksoft
nagyúr
válasz
Sanchez638 #46508 üzenetére
Nálad az előző tulaj tápegysége, vagy tápellátása okozhatta a gondot. Szerencsés voltál. Az érintkezési hibák esetén is szokott a WD ilyen hibát produkálni, de tápellátás is lehet. Viszont ha a tápellátás, akkor a drive félvezetői is károsodhatnak, így kérdéses mennyire használható a későbbiekben ilyen drive.
-
junior11
veterán
válasz
Sanchez638 #46508 üzenetére
Nekem tele volt, mikor elkezdett bad sectoros lenni, de még lementettem róla az adatokat, formázás volt és komplett HDS teszt, végül 40 hibás szektorral és 57%-os kondícióval használom jelenleg (szintén külső HDD 2TB My Book), de már csak nem fontos adatok tárolására.
-
junior11
veterán
válasz
Sanchez638 #46506 üzenetére
Nem mindig, nekem nem tűnt el, hanem a kondíció tovább romlott (77% - 57%).
-
Sanchez638
addikt
válasz
MaxxDamage #46504 üzenetére
Formázd le és használd, el fog tűnni.
-
SP4C3
veterán
válasz
MaxxDamage #46504 üzenetére
Mentsd le róla a filmeket, majd format. Format után ismét hdsentinel.
Vagy HDDRegenerator.
-
-
Abrion
senior tag
Na újra
Van két HDDn
1TB vinyo
C Win 7 használom és aktivált legálisan OEM
D Videók + képek <--- ezzel van baj, végeztem rajta teljes hozzáférést XP
E Programok ez jó400GB vinyo
1 XP végeztem rajta teljes hozzáférést XPn de a Win 7 látja és minden jó
2 Lerakat ezzel is van baj Win 7 en
3 Win 7 nem használom és nem aktiváltVégeztem CHKDSK a Lerakaton XPben és semmi hibát nem irt ki, sőt még kvótát is aktiváltam, Win 7-en semmi, ja és a Felügyeleti eszköz ... Számítógép kezelés ... Lemez kezelés nem mutatja ki a lemezcímkét sem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagarival
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest