- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
"De a vinyó Lockolva van benne, és nem tudja a jelszót hozzá... Mit lehet ilyenkor tenni?"
A ce.computers.toshiba-europe.com-on a Lopott készülékek adatbázisában meg kellene nézni, hogy nem éppen egy bűncselekményben működik-e közre a barátod. -
pjtr
aktív tag
Sziasztok!
A barátom kapott egy Toshiba laptopot, hogy húzza újra.
De a vinyó Lockolva van benne, és nem tudja a jelszót hozzá...
Mit lehet ilyenkor tenni??
A pontos típust nem tudom, de azt hiszem Hitachi vinyó van benne.
Köszi petiui.: visszaolvastam itt egy kicsit a témában, nem sok jóra számítok, de hátha.
A pontos hibaüzit holnap fogom látni -
Clemi
veterán
Sziasztok!
Két kérdésre keresem a választ, talán itt valaki tud segíteni.
1.) Van egy 2TB-os SATA 2-es Samsung HDD-m, aminek a partició eltolása az AS SSD Bencmark szerint nem jó. Okozhat ez valami gondot a későbbiekben? (A másik HDD minden particiójára azt jelzi ki, hogy OK)
2.) Ugyanennek a HDD-nek az első particiója aktívnak van jelölve. Ki lehet azt valahogy kapcsolni?
Köszi előre is a válaszokat.
-
aAron_
őstag
válasz
whisperity #20094 üzenetére
koszonom
tehat csak azt a "pockot" kell atrakni masik allasba a dvd rom hatuljan
-
aAron_
őstag
Udv.
egy nagyon szimpla (es valoszinu buta) kerdesem lenne: egy mai ujabb alaplapra (am3) be lehet kotni egy IDE kabelre egy HDDt es egy ODDt is? ugy tunik egyutt nem mukodnek, kulon kulon igen.
koszonom elore is
-
vidda1603
csendes tag
válasz
whisperity #20091 üzenetére
hogy lehet belépni a BIOS-ba?
-
thomas791
tag
Sikerült belenyúlnom a vinyóba, nem tagad meg, most már csak a formázást
ellenzi a g@néj.... Van valami ötletetek az MBR eraséra???Elöbb azt kéne megfektetnem
,hexaeditorral nem jó.... -
vidda1603
csendes tag
Sziasztok!
A gépemben eddig csak patás hdd volt, most vettem bele egy satásat, de valami illesztőprogram hibát írt ki (valamit a raid-vezérlővel), valahogy próbákoztam, és össze is jött, bár nem tudom hogyan... Átraktam rá minden adatot a régi hddről, és ezután a régin újratelepítetteem a windowst. Most rajta van az új hdd-n mindenem, de az eszközkezelőben Via Serial ATA RAID Controller néven van, sárga felkiáltójellel. Azt mondja, hogy rossza az illesztőprogram, de amikor újat keresek , azt mondja, hogy nem talál ennél jobbat. Megpróbáltam google-ban letölteni a drivert, de nem találok... Megkerestem azt, ami eddig volt rajta, de ezzel is azt írja ki, hogy rossza a driver... Az adatlapom típusa ASUS P4V8X-X, a vinyóé: Samsung SP2004C.
Légyszi segítsetek! Nagyon fontos lenne...
Köszi;
Vidda -
liksoft
nagyúr
válasz
whisperity #20085 üzenetére
Vagy tápellátás, vagy hűtés, vagy controller illetve drive elektronikai hiba, vagy hibás driver, tuning esetleg...... Egyszerű eldönteni mi a hibás.
-
whisperity
tag
válasz
chungee #20084 üzenetére
Szerezd a kölcsön HDD-t és ments, a rossz winyó használatát pedig kerüld. A mentésig jó lenne ebben az állapotában konzerválni.
Egyébként az általad írt S.M.A.R.T. értéket (C7 [199] Ultra DMA CRC Error Count) a HDSentinel is látja (199-es indexszámmal, legalábbis nálam) Ultra ATA CRC Error Count néven.
Tehát sentinelben, vagy bármelyik másik programban nézd meg annak a számnak az értékét. Nekem a WD (Caviar Black 500GB SATA2 32MB WD5001AALS) winyómnál 3-mat ír értéknek (a HDTune erre is sárgít), a Samsungomnál (SpinPoint F3 500GB SATA2 16MB HD502HJ) 0. Mindkét merevlemezem 100-100 teljesítmény-kondíció.
A hivatalos leírás szerint a kisebb érték a jobb a 199-es attribútum esetén. Ha minden igaz, adatkábel hiba okozza ennek a növekedését.
-
liksoft
nagyúr
válasz
chungee #20082 üzenetére
Adatátviteli hibát. A kérdésed viszont az volt, hogy miért nem tudsz a szabad helyre írni. Erre írtam, hogy lehet sérült az adminisztráció (okozhatja esetleg adatátviteli hiba is). Vagyis, nem írunk rá többet, mert csak ronthat a helyzeten. Így első a mentés, utána CHKDSK futtatása.
Van kivétel, ha FAT32-re 4GB-nál nagyobb file-t szeretnél másolni, mert azt nem lehet.
Most már világosabb?
-
chungee
addikt
válasz
liksoft #20072 üzenetére
Nem értem mirre gondolsz. Miért kéne titkolnom bármit is
Mert HDD tudásom nem halad meg a HD Sentinel progi nézegetésnél. Azon belül is a sárga háromszögeket látván, hogy valami baj van. Nem értek hozzá. A HDTune-t egy ismerősöm tippje volt. De ő se tudja mit jelent ez a hiba üzi. Viszont Sentinel nem jelzi ezt a hibát.
(C7) Ultra DMA CRC Error Count
-
nanizo
csendes tag
A hdparm-mal kapcsolatban egy kérdés: tényleg igaz, hogy windows alatt vele végrehajtott módosítások restartnál eltűnnek? Találtam arra utalást (pl. http://palacsint.hu/blog/win) hogy minden újraindítás után elvesznek a beállítások, de ez megerősítve sehol nincs, a program manuáljában sem...
-
nanizo
csendes tag
válasz
whisperity #20078 üzenetére
Igen, viszont ha jól tudom, a hdparm által végzett módosítások minden újraindításkor, meg alvó állapotból visszatéréskor is eltűnnek. Kipróbáltam, hogy ha indítópultból kiveszem a programot és nem fut le, akkor is megy ez a villogás...
-
whisperity
tag
válasz
nanizo #20077 üzenetére
Okozhatja ezt az, hogy az advanced power maganementjébe bele lett nyúlva a hdparm nevű programocskával (hogy ne klattyogjon a vinyó)?
Ha jól értelmeztem, akkor abba nyúltál bele, hogy ne álljon le magától. Na most ezt legegyszerűbben úgy küszöböli ki a segédprogram, hogy X időközönként "felébreszti" a winyót (és ezáltal villog a led), hogy annak ne legyen lehetősége alvó állapotba kerülni (mivel az alvó állapothoz szükséges számláló ilyenkor újraindul).
-
nanizo
csendes tag
Sziasztok!
Acer 5750G laptopnál tapasztaltam, hogy a HDD Led kb. 1 másodpercenként felvillan (tehát gyakorlatilag folyamatosan villog). Szép sorban kiöltem task managerrel mindent, ami futott, de a villogás maradt Indexelési szolgáltatások ki vannak kapcsolva, szóval ez elvileg nem lehet a folyamatos darálás oka... Nem tudk rájönni, mitől lehet... BIOS alatt nem csinálja ezt a villogást, azt gyanítom, hogy valami Win7-beállítás lehet a ludas a dologban.
Okozhatja ezt az, hogy az advanced power maganementjébe bele lett nyúlva a hdparm nevű programocskával (hogy ne klattyogjon a vinyó)? Illetve a hdparm segítségével kivitelezett módosításokat hogyan lehet gyári állapotra visszacsinálni? A manualjában nem nagyon van erről semmi...
Köszi! -
Kismenyus
csendes tag
Hello!
A problémám a következő:
van egy Samsung 80 gb-os (SP0802N) vinyóm, amivel az történt, hogy amikor bekapcsoltam a gépet a tápon felpörgött a ventillátor és elposszant, elszállt az alaplap, a dvd író, meg ez a vinyó. egy másik merevlemez is volt a gépben, de annak semmi baja.
a hiba a következő: konkrétan meg sem "mukkan". többféle alaplapra kötöttem, többféle tápra, de nem pörög fel.
a kérdésem az lenne, hogy melyik része sülhetett meg? egy elektronika cserével életre lehetne kelteni legalább pár órára, hogy az adatokat lementsem róla?
vagy tudtok olyan helyet, ahol ezeket lementik?
Előre is köszönöm a választ!
Üdv.! -
liksoft
nagyúr
válasz
chungee #20070 üzenetére
Vagy hibás adminisztráció (FAT32 esetén könnyű), vagy hibás részbe sikerült futni (ekkor az adatok mentése a drive-ról). Vagy, FAT32-re 4GB fölötti file-t szeretnél írni (nem megy).
Ha nem a 4GB-os eset, akkor én ami fontos azt menteném, majd CHKDSK futtatásával az adminisztrációt is ellenőrizném.
-
chungee
addikt
Van 1 ilyenem: WDC WD6400AACS-00G8B1 (596 GB)
Küső rackben van. Még van rajta 98GB szabadhely. De nem tudok már rámásolni. Lefagy a TC. HDSentinel 3.0 100%-osnak látja. Semmi hiba. Mitől lehet
-
thomas791
tag
Sziasztok!
Kaptam a kezembe 1 noti-vinyót:
WD1600BEVS sata 1.5gbps
A próbléma az hogy hibátlan,smartot lehet olvasni, paramétereket is , de nem enged hozzáférni
lenovo neve is rajt van...
unlockolni próbáltam, de a progi se látja vagy nem tom. please help me...
A windows ezt írja rá: hozzáférés megtagadva (inicializálásnál)
I/O error 1117 -
mihu91
csendes tag
Hello!
van egy Samsung 200GB Sata winyóm, ami elkezdett elég furcsa hangokat adni.
A probléma következő: terhelés alatt elkezd recsegni, és az alkalmazások észrevehetően lasabban kezdenek töltődni valamint a játékok/programok ha recseg akkor akadnak egy kicsit. Megnéztem HDD Sentinellel hőfokkal sztem nincs gond: terhelés alatt 42fok, viszont kondícióra 96%ot, teljesítményre pedig csak 70%ot ír. Most futtatok rajta egy HDD Regenerátor v2011-et ami talált is 'Bad Sectorokat", de mivel ingyenes a progi gondolom semmit nem fog vele csinálni.Csak egy keveset értek a dolgokhoz, szóval elkéne némi segítség.
-
Chalez
őstag
válasz
whisperity #20063 üzenetére
Asszem megvan a kánya...
Húzott gép, húzott ram, egyszer crc hiba kitömörítésnél, közv. utána meg megcsinálja hiba nélkül. Asszem le kell tesztelgetnem a memókat külön külön, és kicsit a setuppal is játszani kell... -
Chalez
őstag
válasz
whisperity #20063 üzenetére
Most is töltök le valamit, és már ezt látom kb 3GB letöltése után: Kárbaveszett: 9.01MB (9 hash hiba)
ez wtf?
-
Chalez
őstag
Sziasztok.
Új win7-et tettem fel tegnap, mivel vettem egy új vga-t. namost az a problémám, hogy amit torrentekről letöltök cuccokat, kitömöríteném, és szinte 95%-ban crc hibát ír ki a tömörítő proggi. winrar, vagy a TC belső tömörítője, mikor éppen melyik.
sztetek mi lehet a probléma? -
zozz12
tag
válasz
King Unique #20058 üzenetére
Értem. Majd nézegetem azt a HDS -t. (még jó, hogy eszembe jutott, hogy ellenőrizni kéne pár év után a cuccot) Az már megint egy más kérdés, hogy mire kéne lecserélni. SSD volna a legjobb, de jelenleg (még külföldön is) bazi drága. Egyenlőre marad a hagyományos. Haveromnak most Hitachi 5K3000 1,5TB -osat raktunk...
-
King Unique
titán
válasz
zozz12 #20057 üzenetére
Nekem még szerencsére nem volt ilyen saját géppel
,amit mondtal az még a jobbik eset lehet,de ahogy mástól hallottam,láttam "ilyen" hibás szektor-kondi csökkenős esetben, elég hamar rosszabb lehet,be se bootol az OS,totál behal a winyó,ezért is mondtam,h ments...Most még megy,de HDS-elt nézd,ha rosszabodik a helyzet (valszeg majd fog),akkor lépni kell...
-
zozz12
tag
válasz
King Unique #20056 üzenetére
Hát végülis próbál haladni, igen. Leginkább magának vette, lementegetni ezt-azt, de egy jó párszor el fogom vinni én is
Különösebben fontos cuccok nincsenek a HDD -n, bár ettől függetlenül tuti megőrülnék, ha egyszercsak megdöglene. Mik az előjelei egy ilyen elhalálozásnak? Fagyás, néha véletlenszerű szoftverek akadozása?
-
King Unique
titán
válasz
zozz12 #20055 üzenetére
Vaterod magának vette,v közös célra ? Mindegy végülis,legalább halad a korral
,az enyém,csak a pendrive-ig jutott,meg email írásig...
Silicon Power-ből is A80-at inkább.
Hát a belső Seagate döglődik,37% kondi,hibás szektor az nagyon nem jó,előbb-utóbb be fog halni,amíg még megy, mentsd le róla a fontos cuccokat külső hdd-re.
-
zozz12
tag
válasz
King Unique #20054 üzenetére
Nos, erről halvány lila gőzöm nincs. Apámnak mindig sikerül mindenből és mindenkiből (szakemberekre gondolok) megtalálnia a sz@r. (remélem nem olvassa a PH!
) És ezt szoktam is mondani, dehát nem mindig foglalkozik vele. Én amúgy egy Silicon Power A50 -et vagy A70 -et néztem ki ilyen célra...de sajnos nem az lett, pedig csak 2-3k -val drágábbak.
Amúgy most a gépembe egy Seagate Barracuda 500GB -os HDD van (hát sajnos néha én is veszek rossz cuccokat...) és a Hard Disk Sentinel szerint 100% -os a teljesíménye, 37% -os a kondíciója és "a lemez felületén található 7 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve. A lemez felpörgése során előfordultak problémák. Ezt okozhatja merevlemez probléma vagy nagy terhelés (gyenge tápegység). Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken."
És ezzel mi legyen szerintetek? -
zozz12
tag
Helló!
Faterom vett egy Kingmax KE-91 típusú 2,5" -os hordozható HDD -t. A probléma pedig az, hogy 2 gépen is megpróbáltuk, egyik gép se látja, az az vacak meg folyamatosan csipog, mint valami időzített bomba és világít rajta egy kék LED. Mondtam is apámnak, hogy vidd arrébb, mert az arcomba robbanDe ezzel ki is merül a működése. Mit lehet ezzel csinálni, hogy lehet működésre bírni?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Hallottatok már olyan programról, hogy BC Wise? Adatvisszaállítás megakadályozására való low-level formázó program, rákerestem, de nem találtam ilyet, csak BD Wise-t. Főnököm mondta, hogy ezt szokta használni (most nincs itt, és kéne a progi), ráadásul az előbb láttam az egyik gépen a telepített programok között is, gondoltam majd rákeresek google-n és leszedem, de azóta már gyalultam teljesen az egész winyóját.
-
liksoft
nagyúr
-
Imco
őstag
Ezek a titkosítós cuccok ilyenek!
Első körben nézd meg sentinellel, meg - ha van neki- saját szoftverrel, hogy mit mondanak az állapotáról. Másik gépben is megnézheted, hogy ott mit csinál.Majd kereshetsz egy szakít, ha így nem megy. A titkosítás odatesz az adatmentésnek.
Szerintem...
-
czral
csendes tag
Helló!
Nemrég vettem egy IOMEGA eGo Encrypt Plus Portable 500GB-os külső merevlemezt.
Van esetleg valakinek valamilyen tapasztalata ezzel a példánnyal?Sajnos nem néztem eléggé utána, mit is rejt magában. Ez az Encrypt funkció csak megkeseríti az életem.
A lényege az, hogy csatlakozás után csak egy partíciót látunk, amin a biztonsági program telepítője van. Telepítés, jelszó-megadás és újbóli csatlakoztatás után automatikusan indul a program és kéri a jelszót.
Sikeres belépés esetén elérhetővé válik a másik partíció is.Eddig ez rendben is lenne, de pár napja csak a belépésig tudok eljutni.
A másik partíció (amin az adataim vannak) a sajátgépben megjelenik ugyan, de megnyitni nem tudom.
A köv. válaszokat kapom:
L:/ nem érhető el.
A fájl vagy a könyvtár sérült vagy nem olvasható.vagy
a lemezt használat előtt formázni kell.
Sajnos elég sok adatot mentettem már ki erre az elfuserált lemezre, kérem aki tud hasznos információval szolgálni, az jelezze.
Köszönöm! -
Hukimoo
csendes tag
hali!
A gond a következő: van egy 500gb-ow WD belső sata vinyó. működött szépen 2 évig. aztán 1x csak nem akart beindulni, de úgy hogy még a windows se töltött be annyira tré volt a merevlemez. aztán kihúztam a sata dugót. beindult windows, majd beudgtam és volá látta.. utána ezt csináltam egy darabig.... sata dugó kihúz, gép bekapcs, sata bedug, vinyó megjelenik a meghajtók között.. de mostmár ez se segít. fél óráig kell ki be dugni a sata dugót hogy 1x felpörögjön és működjön. mi lehet a probléma oka? néha még be indul, kap kötet cimkét windows tól, és tökéletesen működik, de amúgy istenért se akar beindulni elsőre magától. HELP! -
liksoft
nagyúr
válasz
zarayg #20038 üzenetére
Nézd meg jól. Úgy szokták, hogy az adat és a tápcsatlakozó egy fekete műanyagra vannak szerelve. Vagyis egy dual csatlakozóról beszélünk. A kis nyák szerintem lehúzható a winyóról. Csak egyben lévőnek látszik, mert a csatlakozó winyó része, és a panelé azonos anyagból van, így egy darabnak látszik.
Vagy a kép készült rossz szögből, és nem úgy látom ahogy kéne.
Nem szoktak forrasztani egyébként SATA csatlakozóra, és ez a típus SATA csatival kellene, hogy rendelkezzen.
-
moonguru
őstag
válasz
zarayg #20038 üzenetére
Biztos?
Egyébként:
Warranty Services
Warranty Check for End User
Update Warranty Instructions XBy default, the warranty date is calculated from the manufacture date. However, if you have proof of purchase, we can update the warranty to calculate it from the purchase date. If you feel that the warranty date needs to be updated from the purchase date, please follow the instructions below.
Send us an email from this link:
http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc.cfg/php/enduser/ask.php
Put in "Update warranty" in the subject line.
Attach a picture or a scanned copy of your purchase receipt (jpg, jpeg, or gif formats only, max 500KB)
Send the email.Once we receive the email, we will verify the information and update the warranty accordingly. You will receive a response from us about the status of your email.
Warranty Inquiry for UNITED STATESSelect Serial No Model No Status Exp Date Options
WXLX08714393 WDMLB5000TN In Limited Warranty 6/12/2014† UpgradeNumber of drives eligible for Replacement: 1
Number of drives ineligible for Replacement: 0 -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
whisperity #20040 üzenetére
Ezeken már túl vagyok, legalább 3-4x cseréltem már a kábelt hol másik winyóval, hol teljesen újra, tápcsatiból is kapott már újat. 5 winyó van a gépemben, semelyik másiknak nincs baja, csak ennek. A táp: Coolermaster Silent Pro 600W
Én a winyóra gyanakszom inkább. -
A_ScHuLcZ
addikt
Szerintetek erre a winyóra mit fognak mondani szervízben? Ritkán hallottam kattogni (de tényleg ritkán), a hibát onnan vettem észre, hogy még egy dvd-rip is szaggatott, amikor erről játszottuk le, ennek ellenére másolni lehet rá/róla 100-110-el simán.
Biztos nem a kábel az oka ahogy írja, mert már többet is próbáltam, illetve több csatlakozóra rákötni is, semmi változás. -
zarayg
aktív tag
válasz
whisperity #20035 üzenetére
azok forrasztott lábak, oda vannak forrasztva a nyákhoz
-
zarayg
aktív tag
válasz
whisperity #20035 üzenetére
de ott nincs sata csati.
-
zarayg
aktív tag
a HDD
-
zarayg
aktív tag
Üdv.
Segítségeteket kérném!
Nos az lenne a problémám hogy:
Amerikából kapta egyik ismerősöm, és egyszer csak azt csinálta, hogy:
Windows-on keresztül csatlakoztattuk, felismerte, kiírta, hogy telepítette a hozzá való driver-t (háttértár) és minden okés. Ha rámegyünk, akkor kiírja, hogy nincs ilyen meghajtó. A windows látja, hogy 468GB van, de nem lehet se formázni, se semmit se csinálni vele. Linux alatt se tudok vele mit csinálni, illetve Hiren's Boot CD-vel se tudtam vele mit kezdeni, mivel nem ismeri el. Mini USB-s csatis a HDD.Paraméterei:
Western Digital Scorpio Blue
WD5000BEVT - 00A03T0
S/N: WXLX08714393Képek róla:
Kérdések:
Mitől lehetett ez? Mit lehet vele csinálni?
Érdemes-e javítani? Ha igen, hol, mennyiért?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
ruti
Közösségépítő
válasz
Snowy_owl #20027 üzenetére
nem kell azonnal a legrosszabbra gondolni
,
a HDS (szoftveres) önteszt gyakran nem fut le, akár még a függőben lévő áthelyezés miatt sem
gyártó hardveres tesztjeit próbáld meg, pl. Hiren's CD-n van Samsung gyári prg-csomagmindig legyen backup-od, és nyugodtan használhatod tovább a vinyód
de hagyd fent a HDS-t monitorozni -
Mentát
csendes tag
válasz
liksoft #20026 üzenetére
Köszi, sikerült megoldani.
Updatelnem kellett az alaplapi BIOS-t az F8F-es béta firmware-rel.
Innentől már elkezdett bootolni. (Az előző, F7-es rendes BIOS nem volt jó).Aztán még az Adaptec kártya firmware-ét is update-elni kellett, hogy a server 2008 r2 észrevegye az új hardware-t.
-
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Aggodalmam miatt írok ide. Van egy 1terrabájtos méretű Samsung HD103SI merevlemezem. Eddig hiba nélkül futott, ám felraktam a HD Sentinelt, mert kíváncsi voltam a hőmérsékletekre, és rossz meglepetés fogadott.
Aztán gondoltam lefuttatok egy felület tesztet, ami egy hibás szektort talált, az összes többi pedig jó volt.
Aztán gondoltam lefuttatok még egy rövid ön tesztet ami így nézett ki:
Kicsit aggasztanak ezek a problémák a lemezzel. Van bármiféle tennivalóm? Lehet, hogy meg fog halni?
Nem túl öreg, hamar lenne.
Egyébként az első képen látható adatátviteli problémák régebbiek, de kicseréltem a kábelt, és azóta nem növekedett.
-
kiborg
aktív tag
Hali!
Kaptam egy 80GB-s Toshiba laptop winyót(SATA).
Az asztali gépem fel is ismeri, lassabban áll fel a rendszer, mint szokott, de feláll, BIOS látja, eszközkezelő látja.
Amikor Win7 alatt használni akarom, a winyót ismeretlennek látja, rendbe akarja tenni az MBR-t, de adathibával hibára fut (CRC), Ezt mit jelent ? Illetve mit lehet vele kezdeni, hogy működjön.
Néha hallani olyan hangot, mintha a fejet mozgatná, de főleg akkor, ha tényleg akarok is vele csinálni valamit.
Megoldás valakitől ?
Mélyformázást próbáltam, nem segített.
Win7 bott dvd-ről is próbáltam megjavítani az MBR-t bootsect paranccsal, ott is CRC hiba miatt nem hajtotta végre.Üdv Kiborg
-
Mentát
csendes tag
válasz
Mentát #20022 üzenetére
Plusz infók:
Az Adaptec 1430SA-nak van menüje, Ctrl-A-val lehet előcsalogatni, miközben indul a BIOS-a.
Ilyenek vannak benne:
Array Configuration Utility: (Ez gondolom nem kell, mert nem akarok RAID tömböt)
SATASelect Utility:
Controller configuration: Itt ezeket lehet engedélyezni/tiltani: Runtime BIOS, Array based BBS support, Physical Drives Display during POST
SATA configuration: Itt ezeket lehet portonként engedélyezni: Write cache, Device Security Lock, SMART, Allow Read Ahead
Disk Utilities:Itt ezeket lehet lemezenként: Format Disk, Verify Disk MediaAz az érdekes, hogy az alaplapi BIOS-ba bele sem tudok menni rendesen, ha be van dugva SATA/RAID kártya.
Nyomogatom szorgalmasan a DEL-t, és a végén fel is jön a BIOS setup képernyő, de nincs egyetlen menüpont sem rajta!Lehet hogy esetleg átfedés van az alaplapi BIOS egyes részei és a kártyák BIOS-ának címtartománya között, ezért ha bedugom valamelyiket, elfedik az eredeti alaplapi BIOS-t?
Ha kihúzom a kártyát, az alaplap BIOS-ában a következők vannak:
Hard Disk Boot Priority: Itt a nyolc alaplapi port, plusz a "Bootable Add-in cards" sorrendjét tudom tetszőlegesen beállítani.
Már végigpróbáltam mindegyiket az első helyre...Ezen kívül még a First/Second/Third Boot Device-okat tudom beállítani Floppy-tól LS120-on keresztül egész az USB-ZIP drive-ig bármire.
Ezeket is próbálgattam, de persze nem minden variációt -
Mentát
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy 880GA-UD3H alaplap, otthoni szerverben használom. Van benne két alaplapi SATA kontroller, az egyik 6 portos SATA3, a másik 2 portos SATA2.
Namost betelt a 8 db 2 terás vinyóm, úgyhogy bővítésbe kezdtem.Először vettem egy olcsóbb ASROCK SATA3 2 portos+eSATA PCIe kontrollert. De ahogy beteszem valamelyik slotba (nem is kell hogy vinyót dugjak rá) az oprendszer nem indul el.
Mindhárom kontroller bios-a szépen elindul, mindegyik felismeri a vinyókat amit rádugok, de utána, mikor indítani kellene az oprendszert, csak üres képernyő és villogó kurzor látható.
Esetleg hosszú-hosszú idő múlva kiírja hogy Starting Operation System, de aztán semmi több.Amiket próbáltam:
BIOS-ban boot sequence és Hard Disk Priority állítás.
Firmware frissítés.
Boot vinyó átdugása a kártyára.Semmi sem segített, úgyhogy vettem egy 4 portos Adaptec 1430SA-t (úgyis ez lett volna a végleges megoldás, csak várni akartam volna még vele).
Na ezzel ugyanez volt a szitu...Nem tudom valaki látott-e már ilyet, ha igen mi volt (volt-e) megoldás.
Előre is köszi
-
zyben
tag
Ma megpróbáltam feltenni a Vistát, mert gyárilag az volt a gépen, gondoltam hátha az a baj. De sajnos ugyanazt a hibát észleltem. Lassú, nem mindig bootol be, az esemény naplóban 1 óra alatt eseményazonosító:11- ből vagy 10 látható. Forrásként az ATAPI-t adja, és ezt írja: Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Ide\IdePort1.
És ami zavar, meg ami miatt nem tudok tovább haladni a dologban, hogy a régi HDD-n szépen fut a windows7, nincs Event id:11
Valaki találkozott már ilyennel? Hol tudnék segítséget kérni, ha itt nem bírtok a dologgal?
Köszi előre is a választ. -
ЯΞD
senior tag
üdv..
vettem egy asrock z68 extreme4-et i52500k-val. WD sataIII-as 64mb cache vinyot is. És win 7-ben mikor kipontozza a teljesítmény adatokat 5.8-at hoz rá. minden másra 7 fölött. Az érdekes az. hogy sataII-es nél is ennyit hozott. Akkor most ezek szerint nem értem el gyorsulást vagy nem jól van bekötve? én a sata 0-ba kötöttem. a gépkönyv szerint az sata3 connector. de van olyan is hogy sata3_M1 white. marvell se9120 az nem tudom micsoda.
-
eziskamu
addikt
válasz
whisperity #20014 üzenetére
Úgy is azt mond, amit akar az eladó. Csak a külső és a gyári diagnosztikai progi ami biztos támpont (ez a House féle mindenki hazudik szemlélet
)
-
eziskamu
addikt
válasz
Murphistic #20011 üzenetére
Az se mindegy mennyit kérnek érte, és hogy a gyári diagnosztikai program mit mond a meghajtóra, és el tudja-e ezeket a hibákat tüntetni. Lehet neki csak hurcolászni kellene. De tartós tárolásra tényleg nem ajánlott.
-
ko9
addikt
Üdv!
Szeretnék venni egy 750-es Samsung vinyót, annyi a problémája, hogy Sentinel szerint van rajta 52 hibás szektor. Nem rendszerpartíciónak szeretném használni, hanem egy letöltőgépbe adattárolónak (0-24ben fog menni a gép, a rendszer másik vinyón van).
Kérdésem az lenne, hogy mennyire bízhatok meg benne, mennyire érdemes erre költeni? Nem nagy probléma ennyi hibás szektor?
Köszönöm előre is a válaszokat! -
zooole
senior tag
HDD Regenerator elvileg tudná javítani, de fizetős
Valaki tudna ajánlani más lehetőséget?
-
zooole
senior tag
Remélem valaki még benéz ide. Tehát van egy régi 1000 napos Maxtor 160as IDE HDD-m. Rég nem használtam, de fizikai gondja biztosan nincs ugyanis egy helyben volt. Rádugtam a gépre TC látja, de mikor rámegyek azt mondja nincs ilyen meghajtó. Fura. Sajátgép formázná, de nem tudja. Teljes formázás sem megy. Bios egyébként szépen látja. Van előtte egy IDE DVD író masteren. Ez pedig slave. HDD Sentiel 7%-ot ír!!! Jó pár szektor hiba, de maradandó károsodásra utaló dolgot nem találtam. Nem tárolnék rajta fontos adatokat. Teljesen pótolható, de azért örülnék ha életet lehetne lehelni bele. HDD Regenerator sajnos fizetős. Fat32-re formáznám.
-
zyben
tag
Sziasztok!
Ez mitől lehet? Laptop Hdd csere után. Sata WD HDD Az op rendszer Windows 7 32 bit. Lassú, fagy. Nem mindig bootol be.Frissen van telepítve, idáig 4x telepítettem újra. A régi rossz HDD-nél nincs ilyen gond.(A rossz HDD-n sok szektorhiba volt, azért lett cserélve.)
Xp. nél kékhalál.
Hdd Sentinel:
A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 4755 alkalommal.Esemény azonosító 11
Forrás ATAPI
Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Ide\IdePort1.És ezt az event id:11 nagyon sokszor írja az eseménynaplóban.
Köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest