- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
szagnes69 #46547 üzenetére
Helló!
Azt írtad, hogy korábban már próbálkoztál az újraformázással (teljes?) és azzal a bizonyos javító programmal, de nem lett jobb a helyzet. Tehát erre egy újbóli reinstall után sincs semmilyen garancia. Egyébként problémát valóban okozhat az elégtelen tápellátás, kábelhiba stb. Bár normál esetben egy laptopban elvileg ennek rendben kellene lennie, illetve a S.M.A.R.T.-ban CRC hibák sincsenek. Viszont most kiderült, hogy a laptop le lett ejtve és vsz a HDD is kapott egyet...Szóval okozhatta akár ez is.
Ha fontos adatok vannak rajta, akkor azokat célszerű lenne minél előbb lementeni róla! Otthon ilyenkor jó esetben a manuális fájlmásolás, problémásabb esetekben adatmentő programok jöhetnek szóba. illetve problémás állapotú merevlemezeknél előtte szükséges lehet pl. lemezképet készíteni. De a biztos megoldás nyilván a megfelelő szakember lenne. Egyébként egy ilyen 500 GB-os notebook merevlemez nem nagy tétel manapság, szóval ezen nem érdemes spórolni. Mert, ha tele fontos adatokkal végleg tönkremegy, akkor jóval drágább róla a mentés, mint amennyibe egy új kerül. Az meg gondolom az ismerősödnek sem mindegy. Adatmentéses témában egyébként az alábbi topikban lenne célszerű érdeklődni:
-
szagnes69
aktív tag
válasz
szagnes69 #46530 üzenetére
Szia!
Korábban válaszoltál a hibásan működő winchesterrel kapcsolatban. Most elhoztam a laptopot és megnéztem Hard Disk Sentinellel és az alábbiakat kaptam:Most próbálom lementeni az adatokat a winchesterről, de több fájl másolása esetében a 0x8007045D hiba üzenetet kapom, ha kihagyom a fájl másolását, akkor folytatódik a folyamat. Egy idő után már folyamatosan 58%-on áll a másolás és nem is kínálja fel a kihagyás lehetőségét.
Az ismerősöm úgy gondolja, hogy viszonylag jól működik a gépe és ha lehet nem cserélne winchestert, én azt javasolnám, hogy nézesse meg egy szervízben. Ahogy utána olvastam, ilyen hibákat nem csak a winchester sérülése okozhatja, hanem a nem megfelelő tápellátás, kábelhiba, de nem értek hozzá, tehát lehet, hogy rosszul gondolom. Ma azt is elmondta, hogy korábban leesett a laptop a földre még egy kis műanyag is letört belőle.
Szóval mit gondolsz a fentiek alapján szervíz vagy egy újratelepítés formázással megoldhatja a gondot?U.i.: a Hard Disk Sentinel ablakban a második winchester az én külső winchesterem van, amire menteném az adatokat, azzal nincsen gond.
-
ALFA
senior tag
válasz
szagnes69 #46526 üzenetére
1. A HDD az a winchester, magyarul merevlemez, és nem nagyon szokott mondani semmit. Valami másra gondolhatsz, mondjuk a sentinelre, amiből ezt a szöveget idézted.
2. Az idézett szöveg alapvetően marhaság, ha egyetlen bad sector van, akkor az azt jelenti, hogy a merevlemeznek annyi, már csak a véletlenen múlik, hogy a többi szektor milyen gyorsan válik használhatatlanná.
3. A garancia gyártótól és terméktől függ, számla és egyéb papírok, illetve gyártó weboldala az irányadó.
-
King Unique
titán
válasz
szagnes69 #46526 üzenetére
Nem azért, de ilyenkor szokás több infót megadni a HDD állapotáról, akár HDS screenshotokat is betenni stb. Illetve a programnak mindig a legfrissebb verzióját érdemes használni az esetleges pontatlanságok elkerülése végett! Egyébként a HDS 0% kondíciónál ír garis cserét, de akkor a HDD már kb. kuka. Azt pedig nyilván nem kell megvárni!
Van amikor egy teljes formázás, innen a 4. opció, bizonyos csoda programok (pl.) alkalmazása után eltűnnek a problémás szektorok. De van, hogy nem. Illetve, ha egy HDD elkezdi termelni a gyenge / hibás szektorokat, durván leesik a kondíció stb., az nyilván nem jó. Ilyenkor célszerű minél előbb lementeni róla az adatokat, illetve lehetőség szerint kicserélni egy hibátlan állapotú merevlemezre.
-
törölt tag
válasz
szagnes69 #29142 üzenetére
Úgy látszik, hogy ma mindenki merevlemezeket dobál..
"Alacsonyan szállnak a stukkerek"Szerk.: Elvileg szakember le tudja menteni az adatokat, de nyilvánvalóan nem két fillérért. Sajnos ilyenkor sérül a mechanika (már amennyire itt "kiokosodtam"), így ha rádugod és próbálgatod, akkor nagyobb kárt csinálsz vele, mintha nem teszel semmit.
Fentebb djculture kolléga említett kettő fórumtársat (#29128) akik foglalkoznak efféle műveletekkel.Bár, ha nem volt áram alatt, akkor nem tudom hogy mennyire sérül a fej, mert elvileg ilyenkor nincs a tányérok felett (javítsatok ki, ha tévedek)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Videós, mozgóképes topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 990 Pro 4TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- WD RED 8 TB HDD - HD Sentinel: 100%/100%
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest