- Emel a OnePlus 12R fotós teljesítményén a telefon első frissítése
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- A Galaxy S25 az első telefon Qi 2.1-gyel
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Küszöbön a Galaxy A-széria generálfrissítése
Új hozzászólás Aktív témák
-
SP4C3
veterán
válasz terencehIII #44199 üzenetére
Kicsit hülyén hangzik, de: Csavard be egy törölközőbe és rakd be a hűtőbe egy kicsit.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
terencehIII
tag
sziasztok!
Segítségre lenne szükségem egy hdd val kapcsolatban.
Van egy Western Digital my passport ulta 1TB os verzió, ami pár napja nem akar működni. Miután bedugom usb-re felpörög, de olyan mintha semmi nem történne, a merevlemezt nem ismeri fel a windows, nem kap meghajtó betűjelet, és miután kihúzom kiírja, hogy formázzam. Már egy csomó programmal próbáltam (get back data stb..)lementeni valahogy az adatokat de mindegyik program lefagy és miután kihúzom a hdd-t utána élednek fel.
HD sentinel szintén kifagy ha bedugom, de miután kihúzom felvillantja ezt a képet egy pillanatra:Meglehet erről menteni valahogy az adatokat??? Mivel lehet próbálkozni? (1tb ból kb 2-300 giga adat volt a többi üresen állt)
-
-
toyone
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék.
Egy SSD-n telepített(UEFI) Windows10-t szeretnék elindítani egy régebbi(Biostar TZ77XE4)-ben.A gond hogy bár a BIOS látja mégis a "boot insert media ..." szöveget kapom.
AHCI/IDE választás megvolt. Van egy "UEFI boot" disabled/enabled de erre sem reagál semmit.
Nagy valószínűséggel a secure boot disabled megoldaná de ilyen lehetőségem nincs a legfrissebb BIOS verzióban sem. Más SSD-ket(linuxal) elindít.Van ötlete valakinek hogy indíthatnám el?
Köszönöm
szerk.: ha nem ide tartozik a kérdésem elnézést
[ Szerkesztve ]
Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊
-
mateszloo
tag
Sziasztok!
Van egy WDC WD5000AAKX-08ERMA0(Western Digital Cavier Blue 500Gb 16mb cache) nevezetű HDD-m. Nem rég vettem egy WD Blue 1TB(2012) és rátelepítettem a rendszert, mert új alaplap, új processzor és új RAM(hátha a probléma okozója). Miután feltelepítettem az új merevlemezre az új rendszert(nem képfájlból!), átmásoltam a szükséges dolgokat aztán leformattáltam a régit. Na ezután se kép se hang. A BIOS-ban nem látni, csak a boot menüben, a windows nem látja a sajátgépben, viszont az eszközkezelőben igen. A HD sentinel nem jelez semmi hibát és az is látja nyilván. Nem lett semmi át dugva, nem nyúltam bele a gépbe. Elképzelésem sincs mi lehet a gond.
A segítséget előre is köszi!
// - PHANTEKS Enthoo Pro - ASROCK Z170 Pro4S - INTEL CORE i5 6600K 3.9 6MB - ASUS GeForce GTX 1060 6GB ROG Gaming - 2 X HyperX 4Gb DDR4 2400 - EVGA G3 650W - SAMSUNG 250GB 850 EVO - WD 1000GB - WD 2TB My Book Essential 3.0 - //
-
ron8
senior tag
WD 1TB Blue ezex esetén mennyi az elfogadható max. hőmérséklet?
-
ron8
senior tag
Hy! Vettem egy WD Blue 1TB ezexet. Először is a Hdd Sentinel érzékelte de a win nem látta. Lemezkezelésben elindítottam a formázást, de ki írta hogy nem tudja formázni vmi hiba miatt, aztán mégis elkezdte formázni, de úgy hogy 500 mb-ot le vett belőle, a maradékból pedig ntfs helyett raw fájlrendszerű lett. Jelenleg még tart a formázás, de elképzelhető hogy hibás a HDD? Vagy én csináltam vmit rosszul?
-
liksoft
nagyúr
válasz T_Stark #44173 üzenetére
Szervusz!
A HDD-nek a talpán fekvő a legjobb pozíció. A gyártók minden elhelyezést engednek, így tervezik meg a terméket. Az igazság viszont az, hogy a motorra ható erők minden pozícióban mások.
Talpán fekve támasztó jellegű (legnagyobb felületen a súly).
Hanyatt fekve húzó (tengely melletti peremen fekszik a súly).
Oldalán viszont nem csak forog, de az egyoldalú felfüggesztés miatt (a legtöbb drive fedelénél nincs rögzítve a lemezek tengelye) 90 fokos forgatónyomaték is kialakul. Olyan mint mikor a kerékpár kerekét megforgatjuk, és csak az egyik oldalon fogjuk meg. Ilyenkor a kerék "fordulni" is akar, nem csak forogni.Vagyis a fedélnél is rögzített típusok esetében teljesen mindegy. Amennyiben nincs ilyen rögzítés, a talpára fektetett drive bármilyen lehet. Fejjel lefelé a 3+ lemezeseket inkább ne (1-2 lemez), oldalára pedig jobb csak az egy lemezeseket tenni.
Hangsúlyozom, a gyártó szerint mindegy, a fenti leírás is csak az élettartam növelése miatti ajánlásom. Egyéni vélemény.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
-
SP4C3
veterán
válasz Doky586 #44185 üzenetére
Egyébként elméletben meg mindenféleképp lehet. - Ebből mi nem világos?
Találkoztam olyannal, akinek nem ilyen tapasztalatai voltak, azért írtam, hogy lehetőleg vízszintesen...-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
-
razor84
csendes tag
sziasztok,beleütköztem egy olyan problémába,hogy fixen rajta maradtak az adatok az ssd-n.az istenért nemtudom törölni.vagyis tudom és particionálni is de következö restart után minden ugyan ugy van mintha semit nem töröltem volna.valami ötlet valakinek?azon kivül ,hogy dobjam a kukába xD
Délután 2 után érdeklődjön mindenki az árak után.
-
zsadnok
tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy több HDD van a gépben és mikor átlépnék a másikra, mindig gondolkodik egy kicsit mire észbekap.
Erre van-e valami megoldás?
Üdv.: zsadnok -
SP4C3
veterán
válasz T_Stark #44173 üzenetére
Szia, lehetőleg vízszintesen, ha fejjel lefelé az nem gond, csak ne függőlegesen. Egyébként elméletben meg mindenféleképp lehet.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
T_Stark
őstag
Üdv!
Az Én gépházamban úgy van kialakítva a HDD hely, hogy vagy függőlegesen állítva tudom beletenni, vagy fejjel lefelé. Lehet ettől a HDD-nek valami baja?
Hogy érdemesebb inkább beszerelni, állítva vagy fejjel lefelé? Vagy mindegy? -
Misi 007
őstag
Üdv!
A tegnapi nap folyamán a C-ről a D-re próbáltam másolni és kiírta az egyik fájlnál, hogy nem olvasható.
Elindítottam a Hard Disk Sentinelt és kiírta, hogy a C-n egy gyenge szektor található.
Nem foglalkoztam különösebben vele, mondván csereérett, mert 2010.08.27-én lett vásárolva és nincsenek rajta különösebben fontos dolgok, rendszerlemezként programok, játékok voltak csak rajta.
A mai nap folyamán viszont eltűnt róla a gyenge szektor is: 01 02 ez mitől lehet? -
liksoft
nagyúr
válasz #21346560 #44170 üzenetére
Aki annyira igénytelen, hogy rögzítés nélkül berakja alulra a HDD-t, az sokszor képes hónapokkal később ezt elfelejteni, mikor egy kis családi "tányérropogtatás" közepette átmenekül a haverhoz.
3 furat és távtartó csodákra képes, de az sokszor "munka".
-
válasz #21346560 #44168 üzenetére
Van hogy mozgatni kell a gépet és hónod alá csapod és átrohansz vele a 10.ről a földszinten lakó haverodhoz miközben a lépcsőházban kettesével veszed a fokokat. Ekkor egy rögzítetlen hdd csodákra képes..
De ha nem hurcolja de elektronikával lefelé leteszi a ház alján levő kóbor csavarok közé (a lábat rögzítő csavarok fejei is itt vannak) akkor szintén gond lehet..
-
King Unique
titán
válasz tamasgal #44165 üzenetére
Milyen Samsung modell pontosan? A régebbieknél általában nem szokott lenni hardveres titkosítás. Olyan viszont előfordul bizonyos esetekben (főleg GPT partíció), hogy a külső házban partícionált lemezt a gép nem ismeri fel SATA-n és ott újra kell partícionálni. Illetve fordítva is igaz lehet. De külső ház - külső ház között általában problémamentesebb a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
tamasgal
senior tag
válasz King Unique #44163 üzenetére
Mi a valószínűsége, hogy ennél be fog kavarni a hardveres titkosítás? Hol lehet ennek utána nézni?
-
dimitrov68
csendes tag
Hitachi 3.5" / 1tb merevlemezt keresek donornak!
Model: HDT721010SLA360
Aki tud ilyet, kérem írjon!
Köszönöm! -
tamasgal
senior tag
válasz King Unique #44161 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszod! Öröm és boldogság!
-
King Unique
titán
válasz tamasgal #44160 üzenetére
Szia!
Nekem is van régi Samsung Story Station külső vinyóm, annak is hasonló a belseje. Azokon is volt USB 2.0 Mini-B aljzat, de talán a G3 Station esetén volt problémásabb.
A válasz, hogy igen, át tudod rakni egy 3,5" külső házba / HDD dokkolóba stb. De előbbi a célszerűbb és van külön topikja is van.[ Szerkesztve ]
-
tamasgal
senior tag
Sziasztok!
Apunak van egy Samsung gyárilag szerelt külső winyója de letört róla a mini usb csatlakozó (user error)! Szétszedtem de persze a panelról felszakadt a fólia ezért a csatlakozót nem tudom vissza forrasztani!
A kérdésem az lenne, hogy leszereltem magáról a fizikai wincsiről azt a kis külön áramkört amin a csati volt és így nekem úgy tűnik, hogy egy közönséges 3.5 ös winyó van benne. A kérdésem az, ha veszünk egy külső házat akkor abba bele tudom e rakni mintha egy hagyományos belső winyó lenne?
Köszönöm szépen! -
őstag
válasz King Unique #44158 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz Cingáriusz #44156 üzenetére
Szia!
Újabb tökéletes példa arra, amikor a GUI-s lemezkezelő nem boldogul vele... Ez a HDD gondolom notebookban volt egy előtelepített operációs rendszerrel és onnan az OEM partíció. Ha utóbbira nincs szükséged, akkor lehet törölni. Innen a 3. számú megoldás kell neked.
Tehát leírom, biztos, ami biztos.
diskpart
list disk
select disk 7
list disk
clean
exitMajd utána lemezkezelőben újrapartícionálod a fenti link alapján. De amúgy megoldható ez a diskpart segítségével is. Ha pl. NTFS fájlrendszert akarsz rá és mondjuk G meghajtóbetűjelet akarsz hozzárendelni, akkor a következőképpen alakul:
diskpart
list disk
select disk 7
list disk
clean
convert mbr
create partition primary
format fs=ntfs quick
list part
select part 1
assign letter=G
exitA list disk parancs másodszor csak a kiválasztott lemez elellenőrzéséhez kell, hogy meggyőződjünk róla biztosan az lett-e kiválasztva. Ilyenkor egy * lesz előtte. De akár el is hagyható és nem kötelező újra beírni. Továbbá a convert mbr se feltétlen kötelező, illetve csak azért írtam MBR-t, mert 500 GB-os lemezhez nem indokolt a GPT. Maximum akkor, ha újra OS-t telepítesz rá UEFI módban. Valamint a formázásnál lehet közvetlenül nevet is adni neki.
format fs=ntfs label="Cingariusz HDD" quick
Amelyik módszer jobban tetszik, használd azt! Sok sikert hozzá!
[ Szerkesztve ]
-
válasz Cingáriusz #44156 üzenetére
diskpart -al egy clean -t eresztesz rá parancssorban..
-
őstag
Sziasztok!
Van egy 2,5-ös SAMSUNG 500GB-os HDD-m, melyet a windows 10 merevlemez-kezelőben akartam egybe partícionálni. A probléma, hogy van 15GB, amit a merevlemez-kezelő ugyan lát, de semmilyen műveletet nem enged vele csinálni, tehát nem törölhetem, hogy a többi, 450GB-al összevonjam.
Partition Magic-el is megpróbáltam, az még csak nem is látja ezt a 15Gb-ot.
Valakinek ötlet, hogy tudnám ezt a 15Gb-ot is a többihez csapni? -
liksoft
nagyúr
válasz choco01 #44154 üzenetére
Mivel az öntvény része, az egész drive átépítése kell hozzá. Tiszta térben, a lemezek központjának bemérésével, és újraszabályozásával. Ugyanis nem szoros illesztésű a lemez, hanem lötyög a motor tengelyére szerelt tönkön. Ezért a fizikai középpont nem azonos a mágneses középponttal. Ezt rugós rendszer stabilizálja. Az átépítés után ha nem kerül eredeti helyére a lemez, a sávok excentrikusak lesznek, amit a fejszerelvény tehetetlensége (tömege) miatt képtelen lekövetni. Vagyis az átépítés az utolsó adatmentéses eszköz, és így a legmacerásabb és legdrágább.
Ha beindul, mentsd le, majd kuka.
-
filucci
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy WD 250gb vinyom problémám az vele h radugom a gépre kattog erőteljesen felpörög majd leáll nem ismeri fel a gép tele van egy csomó adattal amit lementenék van ötletetek mit tehetnék vele??? Pata-s azaz ide csatlakozós.Előre is köszönöm Üdv
-
-
Sinu
senior tag
sziasztok,
adott egy cm n300 ház, sajnos nem tudom rögzíteni a t100 dokkolójából kibányászott hdd-t. jelenleg a ház alján fekszik rögzítetlenül. mennyire jelent ez problémát? várható károsodás ?
egyenlőre ≠ egyelőre
-
King Unique
titán
válasz choco01 #44147 üzenetére
Lehet azért lassult be, amit a fórumtárs is mond, hardveresen lehet vele probléma. Adatokat le kéne menteni róla, amíg lehet. Ha van rá garancia, akkor pedig beadni cserére. Ha nincs, akkor szerintem nem érdemes javítgatni, olcsóbban kijössz, ha veszel egy újat.
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz choco01 #44147 üzenetére
Forgási sebességet nem tud változtatni. A működési paraméterei a határ közeliek, ilyenkor lelassul, mert a háttérben sokat kell korrigálnia, matekoznia. Vagyis, az elektronikai meló miatt lassul. Lehet érintkezés, gyári hiba, megfőtt, tápellátás miatt sérült, stb... De fordulatszámot nem módosít.
-
choco01
addikt
válasz King Unique #44146 üzenetére
Vigyázok rá, most megint ugyan azt csinálja
A progikat megnéztem az hasznos lesz, köszönöm!
És a másik amit észrevettem: régen akár 80 megával is tudtam írni most nem megy 33 fölé, a régebbi 2.0-s vinyóm megy 44-el most, ez meg csak 29-33...szerintem nem pörög rendesen
[ Szerkesztve ]
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
King Unique
titán
válasz choco01 #44144 üzenetére
Ha vigyázol rá és a megfelelő USB portban használod, akkor ok. Meghallgattam a feltöltött hangfájlt és ennek tényleg nagyon fura a hangja, mint valami daráló... Ez nem egészséges, az biztos.
A leválasztási probléma nem újdonság, ezt már az XP is csinálta, de a legújabb 10-es is. Ilyenkor általában valami program / - rendszerfolyamat használja és azért nem engedi leválasztani. Várni kell x percet, ha utána sem, akkor pl. egy Unlocker* megoldás lehet rá. Illetve a fizetős USR tudja az ilyen problémát jól megoldani [link].
* Bele van pakolva valami nemkivánatos xar (PUP), de telepítésnél lehet ignorálni.
-
edda80
tag
Nekem laptopomban (DELL), van SSD és HDD. Az SSD-vel nincs gond, windows is ezen van, de a HDD már más tészta, mert egyszer látja a gép máskor meg nem látja csak az SSD-t. Mi ennek az oka? Hogy lehetne megoldani, hogy HDD-t is láthassa?
UI: Remélem jó topic ez, ha nem kérnék egy átirányítást a megfelelőbe! -
choco01
addikt
válasz King Unique #44143 üzenetére
Nagyon vigyázok a HDD-kre a lapit se viszem csak kikapcsolva.
2-3 éves a laptopom annak az UDB 3.0 portján azon belül is azon ami kifejezetten töltésre is ajánlott port.
És pontosan asztalinál hátra szoktam mindent, mert ugye az van a lapon, az elsők már kábellel.
Az érdekes hogy este vagy 10x próbáltam mindig így sivítva indult, ma meg egyszer csak 10 óra pihi után jól, most is másoltam róla 30 gigát és ment stabilan 30 megával.
Ja és gyakran ezt dobja, pedig mindent bezárok, és akár folyamatot kilövök ami használhatja..
[ Szerkesztve ]
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
King Unique
titán
válasz choco01 #44142 üzenetére
A HDS értékek, S.M.A.R.T. adatok rendben vannak, adatátviteli hibák sincsenek. Viszont a fura hang mindenképpen rendellenes. Nem ejtetted le véletlenül, nem ütődött meg? Milyen gépen, milyen USB portba csatlakoztatva használod? A stabil áramellátás miatt ajánlott az USB 3.0 port, illetve PC-ken az előlapi 3.0 portok is néha művelnek érdekes dolgokat és inkább a hátlapi javasolt. Ha csak USB 2.0 van, akkor PC-n szintén a hátlapi portok stabilabbak áramleadás terén.
[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
válasz choco01 #44137 üzenetére
Bár nem reagáltatok, de azért ha van valakinek tippje hogy mi lehetett...estére letettem fejjel lefele pihenni (kihúzva!!) aztán reggel meg működött, meg most is...
Ezek az értékek, hátha mond valamit, bár kicsit fura hanggal indul de megszűnik utána...*lekopogom*
Köszönöm!!
-
Dani811
aktív tag
Sziasztok!
Az 1 éve vásárolt Seagate Barracuda 1TB HDD-m tegnap óta kerregő hangot ad ki írás-olvasás közben. Eddig teljesen csöndes volt. Ez normális, vagy kezdjek félni? -
mgTerminator
veterán
válasz Taifa Díaz #44139 üzenetére
Nekem a Maxtor-os sztori jobban tetszik! A Maxtor egy híresen rossz márka volt és nagyon megbízhatatlan. Ezer éves és ezen voltak tárolva a fontos adatok
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Nagyboconádi #44136 üzenetére
Nem formáztad 6 éve? Ugye ez nem valami április 1-iki tréfa?
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
kolesdigt
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy pár napja fogta magát a winyóm és nem érhetö el. Régi Maxtor HDD, rackben használtam, kattogás nincs mikor megy. Telefon formázást ajánl fel, ha csatlakoztatom, a Windows meg illesztöprogram hibára hivatkozik.Az adatok számomra fontosak, szóval azzal nem próbálkoztam, hogy formázza. Gondoltam megnézem, hogy hátha a Getdataback program látja, de ott sem jelenik meg. Van valakinek hasonló tapasztalata. ötlete az adatok mentésére házilag? Elöre is köszi!http://prohardver.hu/dl/upc/2016-03/31/458363_uapbu433vsldncpk_hiba.png
[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
válasz choco01 #44135 üzenetére
Ilyen a hangja neki: MEGA-ra feltettem egy ilyen 20mp-es hangfelvételt amibe hallani végig, azt nem lehet hogy ilyen apró kis pici kopogások gyorsan(100-120/perc) is van a mélyben.
-
Nagyboconádi
csendes újonc
Helló, kis segítséget kérnék. Már vagy 6 éve vettem egy Samsung M2 Portable-t 500gb-osat, az elmúlt pár napban letöltöttem rá jó pár filmet, sem a tv, se a laptop nem hajlandó lejátszani. Leformázva még nem volt, lehet épp ez a baja?
Köszönöm a segítséget.
-
choco01
addikt
Sziasztok!
Van egy Western Digital külső winyóm 2,5"-os.
Ma használtam sokat mert tettem rá 60 giga adatot, meg töröltem is.
Minden rendben volt, eltávolítottam lejött.1 óra múlva dugom vissza és "sivító"(mint amikor egy kis ventibe belelóg valami apró dolog) hanggal pörög fel és marad is az a hang csak magasabbá válik.
Windows érzékeli mert adja a hangot hogy az eszközt csatlakoztatta, de semmi, nem adja be a meghajtót..
Mi lehet a baj????
-
nagymolnar
tag
-
krealon
veterán
válasz nagymolnar #44132 üzenetére
"Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy WD Blue (WD10JPVT) 2,5-ös 1Tb-s HDD-m elhalálozott.
A halál körülményei, olvasás közben csatt és többet sem a Windows sem más gép nem látta. (eddig egy titkosítós tokban volt, de próbáltam 3 különböző másikkal is) -a windows nem ismeri fel. (az adatok visszaolvasása más kérdés, ha látná a Windows, akkor az lesz a következő lépés)
Cseréltem elektronikát (véletlenül volt) a hiba ugyanaz. A lemez felpörög és a fej sincs a lemezhez ragadva, be is megy majd visszatér és ti, ti, ti, kis szünet ti hangjelzés hallatszik a HDD-ből. (inkább cincogás) ezt párszor ismétli majd leáll..."
Ha ertekesek a rajta tarolt adatok, akkor az eredeti allapotban leadva egy adatmentonek, lehet eselyed visszaszerezni azokat. (Adatmentes topik)
Maskulonben "dobhatod a kukaba". -
nagymolnar
tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy WD Blue (WD10JPVT) 2,5-ös 1Tb-s HDD-m elhalálozott.
A halál körülményei, olvasás közben csatt és többet sem a Windows sem más gép nem látta. (eddig egy titkosítós tokban volt, de próbáltam 3 különböző másikkal is) -a windows nem ismeri fel. (az adatok visszaolvasása más kérdés, ha látná a Windows, akkor az lesz a következő lépés)
Cseréltem elektronikát (véletlenül volt) a hiba ugyanaz. A lemez felpörög és a fej sincs a lemezhez ragadva, be is megy majd visszatér és ti, ti, ti, kis szünet ti hangjelzés hallatszik a HDD-ből. (inkább cincogás) ezt párszor ismétli majd leáll...
ÖTLET?
előre is köszi...
nagymolnar[ Szerkesztve ]
-
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Problémám van az egyik meghajtóval, vagyis azt hiszem. WD FZEX 1TB Black, kb két éves. A gépem többi alkatrésze:
i5-6500
2x8 GB DDR4 RAM
GTX 970
Adata SX900
WD 500GB AADS
WD 1 TB FZEX
Win 10 ProProbléma:
Rainbow Six Siege-al játszottam haverokkal, majd egy idő után beszaggatott a hang, majd elment és szürke (nem fekete) lett a kép. Nem tudtam semmit se csinálni, se feladat kezelő, semmire nem reagált. Ezt pár napja csinálta, majd újraindításnál több percig se akart betölteni (SSD-n van a rendszer). Harmadik újraindítás után pedig betölt, az asztalon lévő ikonok sorba rendezve. El akartam indítani a játékot, de írta, nincs még telepítve. Nézem, nem látta meghajtót, amin a játék volt. Majd szétkaptam, megnéztem a csatlakozásokat, de semmi nem volt. Összeraktam, és indításnál megint SSD sebességét produkálta. Az elveszett bárány is meg lett. Ma megint produkálta a hibát, de a meghajtót még látja.Lehet ez a meghajtó hibája (HD sentinel szerint minden 100%), vagy VGA lenne a ludas (más játéknál, sőt nem is volt eddig ilyen hiba eddig, másik gépen (Win7, G1820 netezős gép) hasonló probléma viszont történt, de nem okozott szürke képet, csak egyszer látta meghajtót, de műveletet nem engedélyezett, másik indításnál meg eltűnt, harmadjára már minden ok volt.)
Elméletileg a játék nem lehet ludas.Vagy esetleg a VGA 3,5 Gb-os memóriával függ össze (GTX 970)?
Előre is köszönöm a választ!
Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius
-
Directors
senior tag
Igen-igen. Rá is húztam egy új oprendszert.
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Directors
senior tag
válasz King Unique #44126 üzenetére
Sikerült. Letöröltem róla mindent.
Köszönöm szépen.A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
King Unique
titán
válasz Directors #44125 üzenetére
A külső partícionáló programok fizetős verziói simán megcsinálják. Ilyen például az AOMEI Dynamic Disk Converter, aminek nemrég volt ingyenes promója [link]. Pont lekéstél róla...
Ha nincs rajta semmi fontos adat, akkor innen a 3. számú megoldást lehet megpróbálni. De csak akkor, ha nincs rajta semmi fontos cucc, mert a diskpart mindent töröl róla!(#44124) dethroner: legolcsóbbak a különféle IDE/SATA - USB átalakító adapterek, amelyekből nemrég ebben a topikban tesztelt néhányat az egyik fórumtárs. De tartós használatra inkább egy külső ház / HDD dokkoló ajánlott. Persze az megint más dolog, hogy utóbbiakra érdemes-e költeni annyit, vagy venni inkább egy SATA-s vinyót, ahogyan fentebb is javasolták.
[ Szerkesztve ]
-
Directors
senior tag
válasz Directors #44123 üzenetére
Kiderült hogy tesóm dinamikus partíciót csinált a winyóból ezért nem látszik semmi.
Tudnátok segíteni hogyan kell visszaállítani ? Buta öcsém sajnos nem tudja.
Milyen progival vagy hogyan célszerű ?A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
dethroner
veterán
válasz liksoft #44122 üzenetére
Egy külső usb-s vinyóból szedtem ki, megpusztult a tápegysége. Próbaképp kipróbáltam egy ősrégi gépben, a vinyó hibátlan ezért gondoltam hogy nem dobnám ki, de akkor ezek szerint az ár/érték arány nem kedvez az ilyen céloknak. Szomorú vagyok
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Van egy WD5000AAKS winyóm amit a biosban látok és az eszközkezelőben is, viszont a meghajtókat a "sajátgépben"nem.
Tudnátok nekem ebben segíteni hogy használhassam ?
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
liksoft
nagyúr
válasz dethroner #44120 üzenetére
Szia!
A legolcsóbb átalakító lutri, hogy megy-e abban a környezetben. Ahogy ajánlották, vagy USB a megoldás, vagy hasonló árban tisztességes átalakító. Szerintem nem éri meg, én új drive-ra ruháznék be inkább, és valakinél (akinek van PATA csatlakozása) átmásolnám az adatokat ha fontosak.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
SpG
csendes tag
válasz dethroner #44120 üzenetére
Például USB dokkolóval (Sharkoon stb.).
Az enyém alapvetően sata dokkolásra (csapóajtó) van kitalálva, de van pata táp és adatcsatlakozója (gumifedéllel lezárva). Éppen a múlt héten próbáltam végig az összes pata vinyómat - mindet felismerte, kivéve a WD Caviar 2,56GB-ot. Ez kb. 10eFt.Elvileg elképzelhető, hogy van bővítőkártyás megoldás is, de régi kártyák új alaplappal nem minden esetben működnek.
SpG
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Nem találtam megfelelőbb topikot, ezért itt kérdeznék.
Szóval van egy pata csatolós vinyóm, az alaplapomon meg csak sata3-as csatolók vannak. Milyen (legolcsóbb ) módon használhatnám a HDD-t a géppel?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
-
-
xyvz2
tag
Sziasztok skacok! Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném Tegnap átköltöztem 1 ssd-re win 10 pro-val...minden meghajtó lehúzva csak az ssd megy-ok. Feltelepül a win, meghajtók sorban vissza csatlakoztatva-ok. Na a kérdés itt jönne: van 1 BELSŐ kártya-olvasóm, ami 4 usb device szokott lenni, 4 betűjellel 4 meghajtóként, működik is rendesen, látja az eszközkezelő, a lemezkezelő, a total commander DE a saját gépben nem látszanak az ikonjai Hogy lehetne láthatóvá tenni???? A lemezkezelésnél néztem rendesen vannak nekik betűjelei is, de a sajátgépben nem látszanak az ikonok meghajtóként...???
[ Szerkesztve ]
-
t420s
aktív tag
Üdv!
Eddig halkan búgó hdd most halkan de nem egyenletesen búg, zakatol mint egy vonat. tatam tatam tatam.
HD sentinel crystal diskinfo active smart + a gyártó saját hdd testere szerint 100-as a hdd. egyik progi se talál a legcsekélyebb hibát gyanút sem.
Most mit tegyek? Mivel adattárolásra szolgál a hdd nem rendszervinyó így zéró kockázatot akarok de garira nem vihetem vissza mert zéró kimutatható hibát produkál. -
-
King Unique
titán
Max ilyen téren lehet jobb. Viszont a Windows GUI-s lemezkezelője ugyanakkor korlátolt és primitív, van egynéhány művelet, amibe beletörhet a bicskája...ami igazán értékes és hasznos tool, az a parancssoros diskpart. Amúgy nálam olyan külső partícionáló programok is okésak, mint pl. AOMEI | MiniTool. Persze esetedben jó lesz a HDD-t inicializálva & formázni a beépített is.
[ Szerkesztve ]
-
laceb
tag
válasz Doky586 #44106 üzenetére
Upsz!Ezt nem tudtam, hogy a beépített jobb..Én még ott tartok, hogy a windowsra inkább nem bízok semmit.Mit csináljak?Formázzam újra a windows-zal?
Na és most miért jött Boborján? -Miért jöttem?Hát azért mert ha nem jövök, hanem megyek, akkor nem itt lennék, hanem ott!
-
-
laceb
tag
válasz Wiz Khalifa #44104 üzenetére
Köszi!
Leszedtem egy Paragon Partition Managert gyorsan.Ezt bepipáljam?"Create as logical partition"
Na és most miért jött Boborján? -Miért jöttem?Hát azért mert ha nem jövök, hanem megyek, akkor nem itt lennék, hanem ott!
-
laceb
tag
Sziasztok!
Vettem egy 1tb merevlemezt,beraktam a gépbe,a windows felismerte, kiírta, hogy használatra kész, de nem látom a sajátgépben!Eszközkezelőben lehet látni,régi lemez 0. hely, új lemez 1.hely.
Új hardver hozzáadása-próbáltam.Mi lehet a probléma?Na és most miért jött Boborján? -Miért jöttem?Hát azért mert ha nem jövök, hanem megyek, akkor nem itt lennék, hanem ott!
-
SpG
csendes tag
válasz AxBattler #44084 üzenetére
Csak a GML cimke van rajta:
https://c.s-microsoft.com/hu-hu/CMSImages/GenuineMSLabels.gif?version=fef199d1-d1aa-0c38-c770-d8ab74f4d693
"A GML címke segíti a felhasználókat az eszközre előtelepített Windows-kiadás azonosításában, és azt is jelzi, hogy az eszközre eredeti Windows van előtelepítve vagy licencelve. A címke leggyakrabban az eszköz hátoldalán vagy alján található."
Bár szó van a COA címkéről is:
"Eredetiséget igazoló tanúsítvány (COA)
A COA a Windows és a Windows Server bizonyos verziói esetében általában a számítógép borítására ragasztott címke. Az eredetiséget tanúsító igazolás matricája rendszerint a számítógép házán található, illetve egyes újabb hordozható számítógépek esetében az akkumulátorrekesz belsejében."Az utóbbit még keressük.
Köszi mégegyszer!
SpG
Új hozzászólás Aktív témák
- Witcher topik
- Igen nagy külső adattárolókat is kezelni fognak az Xboxok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 1 / 2
- A GDDR7 memóriák okozzák az új GeForce-ok magas árazását
- Milyen légkondit a lakásba?
- Óvodások homokozója