Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Evolution55
csendes tag
válasz King Unique #56101 üzenetére
Rendben köszönöm, jelenleg csak indítással kapcsolatban kértem segítséget, az adatmentést megoldom.
-
kisubul27
újonc
válasz King Unique #56090 üzenetére
Akkor ha az első ("Tehát szektorhibás a HDD és vsz emiatt nem lehet inicializálni se") akkor használhatatlan a HDD? A másodikat holnap letesztelem, azon ne múljon! Köszönöm amúgy a segítséged!
-
kisubul27
újonc
válasz King Unique #56087 üzenetére
Ez egy adapter, amin van több csatolófelület, illetve USB-n keresztül csatlakozik PC-be, TV-hez, stb. (Sharkoon márka) MIvel a HDD-m 3,5", ennek külön kell a 12V is
-
Lion81
tag
válasz King Unique #56081 üzenetére
Igen Silicin Power.
Ez egy 12 éves külső vinyó aminek az volt a jó tulajdonsága, hogy strapa külső hdd-ként üzemelt.Mivel elvesztette már rég a strapa jellegét (a háza törött a széleknél így bármi bejuthat a házba) és kb. 10 éve nem volt mozdítva az asztalról (nemhogy hurcibálva) így úgy gondoltam, hogy jobb helye lenne a nagykuckóban. Asztalon felszabadul egy kis hely is ezért szedtem szét.
Valószínű az utolsó pont lesz a megoldás csak találnom kell egy másik 1TBs hddt kölcsönbe, hogy lementsem az adatokat.TDU nick: gabur2 (sárga Mustang GT-R :-)
-
ViZion
félisten
válasz King Unique #56043 üzenetére
thx, bakker, az adattárolásnál keresgéltem.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
KisTücsök
addikt
válasz King Unique #56020 üzenetére
Igen, 3-masba dugva is ugyanazt produkálja. Gyári kábellel. Akkor nem marad más, mint másik kábellel próbálni, ha találok valamit.
-
veterán
válasz King Unique #55985 üzenetére
Köszi, elolvastam a bejegyzést!
Utánaolvastam kicsit én is, ezt a lemezt alapjáraton NTFS-re partícionálva dobta piacra a Toshiba (nem emlékeztem rá). A gyári honlap sem írja a Linux támogatást, bár önmagában nem gondoltam, hogy ez probléma lehet. Most átpartícionáltam ext4-re és speckó beállításokkal fel fogom csatolni. A SMART ellenőrzésből még 30% van hátra, utána megpróbálom pár speciális opcióval bemountolni erre a fórumbejegyzésre hivatkozva: [link]
Ha nem jutok dűlőre vele, akkor Windows 10 alól újrapartícionálom NTFS-re és leellenőrzöm megint. Ha Windows alatt nem fog belassulni, vagy csak minimálisan, akkor szerintem nem csak az SMR technológia lesz az alapprobléma, hanem valamiért az OS-t sem szereti.
• Ha USB 3.X helyett csak USB 2.0 porthoz van csatlakoztatva a külső HDD, akkor nem meglepő a 20-30 MB/s, meg ha az elején csak a RAM cache miatt volt gyorsabb.
USB 3.X-ben van.[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
trialboj
őstag
válasz King Unique #55971 üzenetére
És nem nagyobb az esély hogy ebben a topikban valaki aki ért ezekhez a merevlemezekhez, pont macet használ és tudna segíteni, mint fordítva? Hiába van odaírva, nem találok rá opciót az említett menüben. Illetve eddig ment enélkül az illesztőprogram nélkül is. Nem frissítettem semmit, fogalmam sincs mi történt, de egy ugyan ilyen Lacie HDD-t hozzá kapcsolva felismeri szóval valami csak ezzel kell legyen
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Bandit21
addikt
válasz King Unique #55949 üzenetére
Köszi,
Más vinyóval megy a kábel és ez nem megy más vinyó kánellel se, tehát nem a kábel a rossz sajna.
És igen már pc-vel is szarakszik, tehát nem a tv a hibás. (főleg mert a tv-k a másik 2 hordozhatót simán viszik)
Egy haver szétszedi majd, és kiderül.regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
Bandit21
addikt
válasz King Unique #55947 üzenetére
Köszi,
Ezzel a kábellel más vinyók mennek a tv-ken az összes porton, csak ez a vinyó nem megy se a saját se a többi kábelével egyik tv-n se csak a pc-n.
Csináltam egy lemezkezelő kötet törlést és új kötet létrehozást formázással együtt, alapértelmezett ntfs-re. nem segít.
Közbe elkezdett szarakodni a laptopon is, első rádugáskor hibás usb eszközt ír és egy kis idő után látom csak.
Olyan mintha nem a kábel hanem a saját csatlakozója lenne rossz.
6 éves, szét fogom szedni és próbálom majd egy másik dobozba.
És igen, nem 5,25 nem tudom honnan jött...
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
szabacsik
őstag
válasz King Unique #55933 üzenetére
(bocsi nem válasz akart lenni hanem új hsz)
Sziasztok
Szemezek egy 1tb-os WD10EZEX-el.
Mennyire rizikós venni prohardverről egy állítólagos 0 perceset 9k-ért? Mert újonnan 21k. Szokott baja lenni? Lehet nem adnék plusz 12k-t azért hogy legyen 2év gari[ Szerkesztve ]
/\____/\
-
ooloo
őstag
válasz King Unique #55934 üzenetére
Szia ,
Nem a tárolás miatt viselkedik abnormálisan ... akkor lett a fiókba rakva amikor megnyekkent .
Mint írtam , próbáltam egy másik - működő - külső lemez kábelével , de úgy sem működik és a tünetek is ugyan azok .
Lehet , hogy szoftveres probléma .... még szerencse , hogy nem tartalmaz nélkülözhetetlen adatokat .[ Szerkesztve ]
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
looser
addikt
válasz King Unique #55921 üzenetére
Igen, felpörög, sőt, folyamatosan pörög. Viszont a csatlakozás jó kérdés; sajnos egy usb hosszabbítón keresztül csatlakozik, ami a pen drive, kártyaolvasó miatt van az asztalra kivezetve, szóval itt lehet gond. Tesztelem közvetlen csatlakozással ill. másik pécén, másik oprendszerrel is.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
trog
tag
válasz King Unique #55895 üzenetére
Azt elfelejtettem beleírni, hogy már ott is néztem, ott sem látszik.
-
Bossp
addikt
-
Héraklész
tag
válasz King Unique #55863 üzenetére
Nem működött a partíció, formázás, inicializálás, hdd, tárhely, lemezkezelő stb. kulcsszavakra keresés sem magyarul illetve angolul.
Mindig ezt dobta ki és semmi mást: Rendszer > Tárterület. -
válasz King Unique #55841 üzenetére
Mi van veled King?
Mostanában bárhol látlak, szürkés a neved és fel vagy függesztve...!?!?Ma én is csatlakoztattam 3 USB Pen-t és abból 2-re azonnali formázást javasolt, és hagytam is a fenébe.
Csak a csatorna sorrendet mentettem le egyikre.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Komi28
senior tag
válasz King Unique #55833 üzenetére
Szia. Csak most volt időm foglalkozni vele. Igen a HDS szerint is üres. Van egy másik ugyanolyan vinyó és azon biztos rajta vannak a cuccok. Viszont erre azt írja, hogy a paraméter nem megfelelő, de ad neki betüjelet. A HDS nem tudja betölteni az adatokat róla Elméletileg ezen is ntfs rendszer van. Rátettem egy win 7 gépre de ott azt írja, hogy használat előtt formázni kellene. Lehet valamit kezdeni vele esetleg?
-
FF23
senior tag
válasz King Unique #55835 üzenetére
Igen, a firmware-es lehetőség érdekelne. A Windowsos dolgokon túl vagyok, az energiagazdálkodásnak nincs rá hatással, a HDS-t meg minden bekapcsolásnál indítgatni kell, teljesen balra van a csúszka.
Mindegy, kipróbálok párat hátha megtalálom melyik volt azRT-AX58U v1
-
Komi28
senior tag
válasz King Unique #55831 üzenetére
Teszek be képeket. Felismeri a gép, van betüjelele, megnyitja és a képen is látszik, hogy nem látszik mi van a vinyón
-
apszi
őstag
válasz King Unique #55814 üzenetére
Köszönöm a válaszod, valami ilyesmiben reménykedtem.
-
Razor9
csendes tag
válasz King Unique #55809 üzenetére
Fogalmas sincs, miért lett dinamikus. Csak átraktam anno a régi gépemből, aztán működött.
Próbaképp megmozgattam a SATA kábelt, kihúztam a winyóból és visszatettem, aztán miért ne alapon átdugtam az alaplapon, most így működik. Mindenesetre ami fontos, azt lementem, aztán alapos tesztelés alá vetem. Egy rövid tesztet este csináltam már, az rendben lefutott. -
válasz King Unique #55799 üzenetére
+ Pikari: Igen, ezt én is gondoltam... "fehér" címkés WD
Azt az eladó sem tudatta, mert elmondása szerint 4 darabot vett, de neki 3 darab is elég, ezért egyet eladó, amit én vettem meg.Esetemben nincs limitálva a külső dokkoló, bármilyen méretű meghajtót lekezel / támogat.
Na majd lehet megnézem a kapton matricás megoldást holnap... jobbat nem tudok, gondolom azzal ártani nem ártok neki.
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
ferkovics
csendes tag
válasz King Unique #55775 üzenetére
Bocsi elírtam HDD.Végezetül csináltam egy újra particionálást,kiderült hogy Bat szektoros a Hdd.Megy vissza gariba.
-
sum-blink
aktív tag
válasz King Unique #55763 üzenetére
Rendben, megkérdezem máshol, elnézést.
-
herion
tag
válasz King Unique #55760 üzenetére
Köszi, a linkelt instrukciókkal sikerült megoldani a problémát
Who Let The Dogs Out?
-
szkutyi
addikt
válasz King Unique #55668 üzenetére
Update!
Azthiszem van fejlemény!
olvastam valahol hogy energia sémánál kell ügyködni, valami bug lehet vagy nem tudom!
teljesitmény centrikus sémánál ment hiba nélkül 200gb torrent ellenőrzés is(elötte 30 gigánál már ledobta)
viszont nem tetszik hogy itt állandoan max orajelen fut a proci hiába veszem le a minimum órajelet 5%ra.
csináltam egy saját energiasémát, egyenlőre rá engedtem a torrent ellenőrzést és a plexet is, egyszer fagyott ki, lecsatlakozott de magától vissza is csatolta és folytatta ahol abba hagyta.
sokat segitett ez: [link]
első 3 hsz[ Szerkesztve ]
-
Raijin
tag
válasz King Unique #55733 üzenetére
Köszönöm szépen , így már értem.
[ Szerkesztve ]
Live long and prosper.
-
Ottó58
senior tag
válasz King Unique #55728 üzenetére
Köszi a választ.
Vettem már úgy, hogy bizonyos (talán családi) képeket vissza lehetett fejteni a HDD-ről, de úgy is, hogy új kötetet kellett létrehoznom és bizony formázni kellett, ott nem volt visszolvasható semmi.
Eladásnál viszont nem tudni milyen felkészült a vevő, s valóban biztosabb a 2szeri.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
Ottó58
senior tag
válasz King Unique #55726 üzenetére
Kérdésem hozzád: ha a lemezkezelőben a "kötet törlése"-re megyünk, legközelebb új kötetet kell létrehozni és formázni,- ez nem elég?
» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
szkutyi
addikt
válasz King Unique #55694 üzenetére
Köszi szépen...megy a kukába
-
ooloo
őstag
válasz King Unique #55682 üzenetére
Szia ,
Köszönöm a segítséget !!
Habár nem tudom eldönteni , hogy érdemes e egy mezei felhasználónak állandóra egy ilyen program ? Ami a gépemben van az gyakorlatilag egy 0km-es 2TB Samu 990 Pró ( M.2 ). A Windowsban beállítva a heti 1 töredezettségmentesítés .
szkutyi: Igen , arra figyelek , hogy 10% szabad hely az maradjon ...
Köszönöm Neked is a segítséget !Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
ooloo
őstag
válasz King Unique #55679 üzenetére
Már máshol is leírtam , hogy átlag felhasználó vagyok és annak is a legalja ...
Amúgy a "menetek" száma adott , vagy az adott adattárolótól függ ?
[ Szerkesztve ]
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
ooloo
őstag
válasz King Unique #55677 üzenetére
Szia ,
Elnézést ... 2.5-ös
Majdnem napi használatban van ... arra másolom a sz.gépről a sorozatokat , filmeket ... onnan a tévére . Igen .. nem sok szabad kapacitása maradt .Ez megy lassan 12 órája ....
Gondolom a Sentinelt ne engedjem rá amíg a töredezettségmentesítő fut ! (?)
[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
Csak ha kikapcsolom a lemez figyelest, torrent mellett ennyit produkál naponta.: [kép]
-
szkutyi
addikt
Rá sem tudok nyomni.
Este szét buzeraltam a hddt olvasással...először csak az olvasás teszt ment...aztán mellé engedtem a torrent klienst...aztán mellé a plexet...semmi!.aztán mellé a hdd sentinelt... semmi....
Patt helyzet.xddd -
szkutyi
addikt
válasz King Unique #55664 üzenetére
mindig ez az első esemény: [kép]
-
szkutyi
addikt
válasz King Unique #55664 üzenetére
Jaj bocs nem triál hanem fizetett na.xd.
Igazából a plex média scannar, és a qbittorrent torrent ellenorzes is kiakasztotta...de nem biztos hogy a hdd...inkább maga a kapcsolat...mondom még a távoli elérés sem megy...(olyam mint a teamwiever)
[kép][ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
válasz King Unique #55661 üzenetére
Pro triál van és szürke az energia gazdalkodás dokkolonal és kulso háznál is...na mind1...windowson belül állítottam ennyit hogy ne engedje aludni a hdd-t...így nem pörög le...sajnos sátán nem tudom tesztelni napokig:/.....nincs itthon géphazam....
Jajj jut eszembe....ezelőtt 2.5" hdd-k voltak, ott is pontosan hogyan ez a hiba volt....pont ugyanígy..minden éjjel lehallt amikor a plex elkezdte olvasni masszivabban... -
szkutyi
addikt
válasz King Unique #55658 üzenetére
Mivel usb A kapcsolat így az nekem szürke...lemezfigyelés opcióban tudom beállítani, így nem engedi parkolni....lehet ez a gond..
-
szkutyi
addikt
válasz King Unique #55658 üzenetére
Hddt használtan vettem, kb 10 üzemóra volt benne, filmek hosszú távú tárolására volt vasarolva. minden prémium volt abban a házban, meg az asztalra sem lett letéve a hdd alátet nélkül.
Nem próbáltam még sata-n...
Most már 75 perce megy gond nélkül az olvasás teszt....
Már meg kellett volna állnia...szóval nem tudom tényleg mi okozhatja...:/ -
szkutyi
addikt
válasz King Unique #55656 üzenetére
MiEgy laptopon, egy mini pc-n lett próbálva win10 és win11el is..dokkoloval és külső házzal is... most indítottam egy olvasás tesztet...teljes formázás csak legvégső esetben csinalnám ..
Teljesen tanácstalan vagyok, szinte új hdd, kevés írt adattal,(nyilván benne van a pakliban itt is hogy hibás)
Esetleg még ami eszembe tud jutni az hogy be van kapcsolva a hdd sentiinelben a parkolás tiltása ...(mintha úgy emlekeznék hogy anno próbáltam nélküle is)[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
válasz King Unique #55654 üzenetére
Nulla perces korától fogva ez van. . Amióta nálam a hdd .az írás olvasás probléma helyre jött a toredegettseg mentesitessel, de ez a lecsatlakozas vagyis hogy lehal az egész rendszer, megmaradt
Szerinted hdd probléma ez?[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
válasz King Unique #55652 üzenetére
Bocsánat írom a többi infót
Ez egy WD blue ezrz 4tb 3.5" hdd külső házban...eredeti kábellel használom...volt dokkolóban is, ugyan ez volt koppra a hiba...
A falu rendszer totál tiszta 0% toredegettség van benne, és 900giga szabad hely. [kép][ Szerkesztve ]
-
edhelharn
csendes tag
válasz King Unique #55643 üzenetére
Valóban, rosszul csináltam. Most már jó. Köszi szépen!
-
NYPD
aktív tag
válasz King Unique #55639 üzenetére
Köszi, és sorry, benéztem a topikot, az SSD-sbe akartam
-
parijani
tag
válasz King Unique #55623 üzenetére
Másik kábellel már tesuteltem, illetve a rossznak vélt kábel egy régebbi HD650-el rendben működik, vagyis a kábel jó. Én továbbra sem gondolom, hogy normális ez a mértékű lassulás. Legutóbb egy notebook-ről kellett mentést készítenem, ahol 30-50 órát írt a backup-ra, egy másik 2,5"-es HDD-re ugyenez a mentés 2 óra alatt megvolt.
-
UserX
addikt
válasz King Unique #55628 üzenetére
Köszi!
Elindítottam a 'Destruktív' tesztet. Most így áll:
Lehet még ebből valami???
Doky586: Természetesen nem sima klónozással csinálom! Az AOMEI-ben van op. rendszer mentő opció!
-
UserX
addikt
válasz King Unique #55626 üzenetére
Köszönöm! Az írásteszt viszont törli a meglévő adatokat, ugye?
A S.M.A.R.T. teszt szerint egyébként minden OK!
Szerintem belevágok! A felépített rendszerről lenne igazi a mentés!
-
Bondix
tag
válasz King Unique #55603 üzenetére
Köszi a kompatibilitást olvastam igen
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz King Unique #55586 üzenetére
Ok, meg van ez is. Úgy állítottam be, hogy a D-n ne legyen, a C-n pedig a rendszer kezelje.
Köszönöm szépen mégegyszer! -
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz King Unique #55584 üzenetére
Akkor megszüntetném a lapozófájlt a D meghajtón, ehhez még tudnál egy kis assistot adni?
Pikari: Ezt írják az oldalon amit King Unique linkelt;
When you are coping your files to an external hard drive formatted with the NTFS file system, you may not realize it but you are not only copying the contents of the files, you are also copying their attributes, including the security attributes.
Mondjuk azt továbbra sem tudom hogy konkrétan mivel sikerült ezt elintézzem.
[ Szerkesztve ]
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz King Unique #55580 üzenetére
Jó lett, köszönöm mégegyszer!
Egy hibaüzit dobott, "Hiba történt a következő biztonsági beállításainak érvényesítésekor:
D:\pagefile.sys
A folyamat nem fér hozzá a fájlhoz, mert azt egy másik folyamat használja"Ennek lehet jelentősége?
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz King Unique #55580 üzenetére
Köszönöm! Meg a többi hozzászólást is! Ezt lezongorázom, remélem megoldódik a probléma!
Doky586: Nem, mert az nem az ok, hanem az okozat!
Úgy volt hogy ma végre lesz egy kis időm és játszok egyet, erre jött ez a megoldandó feladat. Volt rajta ~50 GB hely, hát felraktam oda a programot és hát így adta ki. -
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz King Unique #55572 üzenetére
Itt ez látszik, csökkentett módban pedig minden elérhető A C-t ma raktam így tele, amúgy a fele általában üres.
-
PiszokAlfréd
aktív tag
-
King Unique
titán
válasz King Unique #55569 üzenetére
Az előbb lemaradt, de akkor a leírtak szerint meghajtóbetűjele van a kötetnek és nem annak hiánya a gond, mert az ugye könnyen megoldható. Na ezért lett volna jó egy screenshot a lemezkezelőről, amin látszik hogy pontosan mi a helyzet...
[ Szerkesztve ]
-
pergabb
senior tag
válasz King Unique #55566 üzenetére
-
pergabb
senior tag
válasz King Unique #55564 üzenetére
pörgősebb és volt már hasonló kérdés.. : )
A gond az volt, hogy a többi kártyának volt meghajtó jele, a kártya olvasó ugyan az, ennél a kártyánál volt gond, de itt meghajtó betűt sem lehetett már módosítani, mert nem ismerte fel és hibát dobott. Számomra még mindig érthetetlen mi volt a gond. -
Doky586
nagyúr
válasz King Unique #55545 üzenetére
+Mufanatic
Nekem is van hasonló korú lapom. Sajnos XP idejében voltak ezek a raid chipek amik gyorsan támogatás nélkül maradtak. Még win7-re is lehetetlen driverezni őket, de próbálkozni szabad ha unaloműzőnek kell. El kell olvasnia a usermanualt hogy minden sata ahhoz kapcsolódik-e aztán biosban ki is kapcsolható hogy ne lassítsa a bootot. -
PROTRON
addikt
válasz King Unique #55518 üzenetére
Köszi, rossz szekcióban kerestem, "Adattárolók" szekcióban kerestem nem a "hálózat" szekcióban és csodálkoztam miért nem találom, ezért írtam ide.
Igen én is azt gondolom hogy kisebb irodáknak ahol mindenki dolgozik minden fájllal teljesen jó megoldás a NAS.
Mivel 4 meghajtó van benne és 10TB-t ír össz területre, ezért feltételezem hogy anno amikor felkonfigolták egyébként sem figyeltek semmire...hozzám hasonlóan nem rendszergazda csinálta, csak valaki haver.
#55523 Pikari
"megbízhatatlan fekete lyuk"
Oké nem értek egyet, de ha ez az észrevételed, akkor a fenti feladatra, hogy irodában 6 kliens PC-ről ugyanazokat a fájlokat el lehessen érni, milyen megoldást javasolsz ami NEM felhőalapú (cégek közti titkosabb anyagok okán)? Persze random mikor melyik PC van kikapcsolva.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Pikari
addikt
válasz King Unique #55508 üzenetére
Ott van a patchben, hogy mi a probléma. A többi a te fantazmagóriád.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Pikari
addikt
válasz King Unique #55506 üzenetére
Elmondtam többször, hogy a probléma a hibás kapacitáskijelzés ezeken az eszközökön. Megmutattam a patchet, amivel linux alatt megoldották. Egyéb probléma nincs, mivel a szektorok címzése már jól működik.
Ettől függetlenül persze az az ideális megoldás, ha van új firmware az adott usb eszközre, és akkor nem kell trükközni.
[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Pikari
addikt
válasz King Unique #55504 üzenetére
Nyugtass meg, hogy érted, mi a fájlrendszer és a partícionálóprogram által kiolvasott lemezkapacitás közötti különbség.
Mivel a hozzászólásod alapján nem bírtad értelmezni a belinkelt patchet sem, elárulom, hogy az usb rack hibás méretjelzését kerüli meg az egyik driverben úgy, hogy az ilyen usb rackek is tudjanak 2 teránál nagyobb lemezeket probléma nélkül kezelni linux alatt.
-
Pikari
addikt
válasz King Unique #55502 üzenetére
Inkább számodra nem érthető, hogy mi fán terem a 2tb-os limit, mivel én például épp nemrég tanulmányoztam, hogy mi okozza a bugot, és hogyan patchelték meg a linux kernelben (amihez meg nem értesz a pár nappal ezelőtti vita tanulsága szerint).
-
Pikari
addikt
válasz King Unique #55500 üzenetére
Az ignorálás szó jelentése magyarul: figyelmen kívül hagy. Nem a szektorok írásával és olvasásával van baj a 2 TB címeken túl, hanem kizárólag a méret lekérdezésével.
-
Pikari
addikt
válasz King Unique #55498 üzenetére
De van - ugyanis ha már be van partícionálva, a windows fájlrendszer driverei ignorálják a kapacitást.
-
tankal
tag
válasz King Unique #55488 üzenetére
Van szektorhiba és adatkapcsolati is és a végén adatmentést javasol és azonali merevlemez cserét.Másodlagos lemeznek használom csak adatoknak a rendszer az ssd van tudnál ajánlani helyete 1000gb-st esetleg? Mert nem igazán vagyok képben ezen a téren!
-
Tomirallye
csendes tag
válasz King Unique #55484 üzenetére
Jé, erre nem is emlékszem
Megnézem délután, hátha…. De úgy rémlik, hogy kínlódtam már vele ott is, de ott sem látszott és csak virtuális meghajtót lehetett +ban létrehozni.Köszönöm, délután jelentkezem.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz King Unique #55457 üzenetére
Próbáltam, sajnos az sem oldotta meg, ott is hibával kidobott.
Igen, ez a fura nekem is, hogy pár nap alatt ennyire leromlott, de a check meg jó, de lehet, hogy amíg nem formáztam ennyire sűrűn, addig nem kellett új partíció, és a sokadik meg betette a kaput.
Esetleg még p/n-t tudok mondani: wdbp6a0040bbk-0a. 2021-12-20 a garancia lejárata, 2019-es vásárlás, látott pár adatot, csak nem gondoltam, hogy ennyire elhasználódott. 225 nap volt a power on time és 4142 a start/stop.
Könnyes búcsút veszek tőle, sajnos ilyen a körforgás@ #55458 Pikari:
Próbáltam, de ezt is eldobja writing error-ral. Ebben ennyi volt sajna.Mégegyszer köszi a helpet!!
"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
tknof1871
őstag
válasz King Unique #55425 üzenetére
Elnézést kérek! Ez egy jelentéktelen dolog az életben. Nem akarom rombolni a topikot.
A HDS-t használom sok éve. Hálás vagyok azért, hogy régen az itcafe fórumán valószínűleg pont itt, valószínűleg pont Ön vagy Te (nem tudom szabad-e tegeződni) a figyelmembe ajánlotta. Köszönet érte! Bárki is ajánlotta.
Én 1 faék egyszerű user vagyok. Talán még kicsit többet is tudok, mint az egyszerű userek 50%-a. SSD-t cseréltem és ha már Crucial hát telepítettem a Crucial Storage Executive Tool-t. Egyszer csak volt +1 egy program ami az összes meghajtót felismeri és az állapotukról ír. Lehet, hogy a telepítés előtt felugrott egy User Agreement. Abban valahol leírták, hogy "Csak a Crucial SSD-ről írtak igazak. Minden másról fals dolgokat ír a program.". Nem tudok angolul.
Legalább ne Crucial Storage Executive Tool hanem Executive Tool for Crucial SSDs lenne a neve a programnak.Elnézést a kifejezésért, ez így szerintem nem h.lye biztos megoldás. Engem összezavart. De most már minden világos.
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
válasz King Unique #55423 üzenetére
De ha eleve Crucial SSD-khez való diagnosztikai program, máshoz nem ért, akkor mondjuk mi lenne ha semmit se írna a Toshiba HDD-k állapotáról? [költői kérdés] Azt pontosan felismeri, hogy Toshiba. Akkor tudja, hogy nem Crucial.
Én meglepődtem, amikor munkahelyen először hallottam, valaki mondta hány fokot mutatott az autó reggel (inkább hajnalban). Honnan tudná egy autó hány fok van? Az egy közlekedési eszköz. Nem hőmérő. Aztán tényleg mutatta a kinti hőmérsékletet.
Furcsa belegondolni, hogy az öltözőben emberek arról beszélgetnek kinek hány fokot mutatott az autója otthon. ¯\_ (ツ)_/¯Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Pikari
addikt
válasz King Unique #55397 üzenetére
Jobb félni, mint megijedni, de az adataim jellegéből fakadóan én is max 1x szoktam átrandomizálni a vinyót.
-
Yeffy
veterán
válasz King Unique #55393 üzenetére
ok, raprobalok erre a SeaTools-ra, h dob-e a felulet teszt valamit. ujra 100%-os kondiciot en sem varok vagy remelek ettol. nem mai csirke, eleve refurb vinyokent kaptam vagy 3-4 eve az eredeti meghibasodasa utan.
irtam, h az adatlapomon szerepel a pontos tipusa, de akkor beillesztem, Seagate STBD2000102.
ha menthetetlen, mint ahogy sejtem, abbol garis csere már nem lesz, akkor kukaznom kell.
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
tetrix
tag
válasz King Unique #55337 üzenetére
Elnéztem a topikot bocsánat; és köszi az infókat!
-
tomp
félisten
válasz King Unique #55286 üzenetére
Van egy TP-Link aktív hubom amire rá van kötve a dokkoló és egy sata adapteres noti vinyó. Ezek között nem lehet közvetlenül másolni mert ütközik hubon belül a 2 eszköz.(nem értem hogyan fordulhat ez elő...)
Lehet ez is a hub miatt volt...
Gyenge szektort nem csak HDD hiba okozhat ugye. -
tomp
félisten
válasz King Unique #55283 üzenetére
Korábban kb 6,5óránál szakadt meg. Ezek szerint okés lett.
-
tomp
félisten
válasz King Unique #55279 üzenetére
Igen a felületírást nem igazán csinálnám meg mert sok idő visszaállítani a tartalmat.
De egy felületolvasást vagy részletes öntesztet simán indítok.
Melyik legyen inkább? -
Dißnäëß
nagyúr
válasz King Unique #55279 üzenetére
Hát ezt én is így látom, vegyék, ez csak egy dolog
Sentinel olvasás-írás-olvasás tesztje nem desktruktív (kivéve áramszünet stb).. Persze marha sok idő.
Szóval van egy maku Purple-je, akkor hát mindenki örül !
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz King Unique #55277 üzenetére
Attól én még nem ajánlom
Na és milyen tanácsot adnál a kedves kollégának, most mi legyen ?
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz King Unique #55275 üzenetére
Úgy látszik, sosem tanulok. Én vétkem, én vétkem, én büdösnagy vétkem.
Akkor azt mondod, fasza a Purple ?Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz King Unique #55273 üzenetére
Mármint mire érted ?
Végigszívtam a létrát, mire beálltam a Seagate NAS szériára, szívtam szóló és raid-be tett vinyókkal is, összevissza konfigoltam, úgy éreztem már magam mint valami idióta + közben a pénz faktor, önteni bele amikor eldöntöd, hogy szóló helyett raid, de raid1 pazarló, akkor legyen 3-diszkes raid5, aztán legyen 4, volt itt minden.Én nem keresek HDD-t, azaz múlt héten gondolkodtam rajta, hogy kellene valami polcra, de 20 terások még drágák, letettem róla, megoldottam máshogy a 4K adv. format konverziókat.
Szerk.: ja értem, dátumokat nézed ? Tettem ott egy kanyart, az nem azt jelenti, hogy "járok"
Szept 28 a legrégebbi (pár napja ugye), előtte lévő 21 április, azelőtt 20 január ..
Azért ezt nem mondanám rendszernek, kb. meg sem volt, hogy én oda is írtam, így már igen, persze.
A "törzshelyem" a hifi műszaki szemmel és újabban a Sony fotós.
Ha keresnél..[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz King Unique #55269 üzenetére
Nem járok oda, mert minek.
SAS Exos..Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
wrongduke
aktív tag
válasz King Unique #55236 üzenetére
Értem. Köszönöm a segítséget!
"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
wrongduke
aktív tag
válasz King Unique #55234 üzenetére
Köszönöm az infót!
Nem tudtam, hogy ilyen van, egy az egyben az én esetem is ilyen.Még annyit szeretnék kérdezni, hogy USB 3.0 külső házban használva van értelme az SSD-nek? Egy HDD sebessége nekem bőven elég, csak ugye nem 3 byte/év tempóban.
"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
Tomika86
senior tag
válasz King Unique #55226 üzenetére
Megpróbáltam másik gépben is, nem lett jó.
Másoltam rá adatokat, majd visszatérve a géphez hallottam hogy kattog és nem elérhető a meghajtó. BIOS sem látja.
Ha elektronika hiba lenne akkor vennék egy ugyanilyet és valahogy elmenteném az adatokat. De erről nem tudok, hogy tudnék meggyőződni, csak próbával?Csináltam videót:
[link]Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
válasz King Unique #55212 üzenetére
Dehogy nem. Arról beszéltem, értsd a lemezterület alatt a foglaltat értettem, abban a programban, a képen amit beraktál, hol a fájlméret a nagyobb mint a foglalt, hol fordítva. Erről az eltérésről beszéltem, mert amik rendben voltak nálam azoknál általában ugyanannyi volt mindkét oszlopban.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
gyulank
addikt
válasz King Unique #55208 üzenetére
És miből adódnak az eltérések, nálam jellemzően a lemezterület kevesebb mint a fájlméret, de a példádban fordítva is van. És sok van aminél megegyezik a 2 méret. Tegnap töröltem sok olyan dolgot, ami eltért, mert sokszor tartalmaztak nem teljesen letöltött fájlokat, de ez minden esetben ezt jelenti? Mert vannak olyanok amiken ránézésre nem látni, hogy baja van, a fájlnévből, de azok hibásak lehetnek?
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
UserX
addikt
válasz King Unique #55202 üzenetére
Szia!
Az ARCH-os gép sem látta...Most rádugtam az én Win11-es gépemre USB 3-on és működött! Valószínűleg egy sima kábelcsere megoldja...
Még egyszer kösz!
-
UserX
addikt
válasz King Unique #55202 üzenetére
Szia!
Köszi a választ!
Igen a kép természetesen USB 2-vel készült, írtam, hogy ott nincs gond!!!
Megnézem majd az Eszköz-, illetve lemezkezelőt is, USB 3 esetén. Telepítve van az EUSEUS, talán az is megér egy misét...Sőt még Acrinis True Image for WD is van...
Alap, hogy hátoldali USB 3-as porton is teszteltem, de ugyanúgy semmi!
Másik USB kábelem nincs...
Majd jövök az 'eredményekkel'!
Még egyszer köszönöm! -
xXxian
senior tag
-
pBandi
tag
válasz King Unique #55198 üzenetére
Igen, az eredeti környezetben tényleg jól látszik a régi HDD. Már megy a mentés, és a tanácsolt parancssoros mószszerrel mindenkit a végső helyén helyezek üzembe.
Köszönöm a tanácsokat!...
-
xXxian
senior tag
válasz King Unique #55191 üzenetére
Szia! Azt, hogy két meghajtónak látta a rendszer, nem tudom részletezni. Két betujel jelent meg, a tartalom nem volt elérhető. Most már egy meghajtónak látja a rendszer, de továbbra sem jeleníti meg a tartalmát. Fontos lenne megoldani, családi fotók voltak vagy vannak rajta. Van megoldás? Olyan, ami nem kürt Zrt
[ Szerkesztve ]
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
lanszelot
addikt
válasz King Unique #55187 üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ.
3.x -be dugva felpörög, világít folyamatosan a led, és ennyi.
Se Windows, se Mac, Se linux nem észleli semmilyen formában.
Mintha egy fadarabot dugtam volna az usb -be.
2.0 -nál viszont minden rendszeren tökéletes. Ír, olvas, úgy ahogy kell.Nem garos.
A szét szedés értelme a takarítás volt.
1- ha pösz ment volna az usb foglalatba
2 . Korrodált ground pl szakadt alatta
3 vagy a korrodálás valójában égésNem volt pösz, csak felületi korrodálás, semmi jele hogy elfüstölt volna bármi. Azok a részek szépek ahol valóban vannak elektronikai alkatrészek. Képen is látszik.
-
dudu98
tag
válasz King Unique #55182 üzenetére
Rendben, kiírom másik topicba. Köszönöm a segítséget!
Kétlépcsős azonosítást miért nem támogatja a logout oldala? Nem engedi még úgy sem, ha a prohardverről irányítom át.[ Szerkesztve ]
“Felix, qui potuit rerum cognoscere causas”
-
mileston3
csendes tag
válasz King Unique #55175 üzenetére
Vettem, köszi.
-
Memora
senior tag
válasz King Unique #55171 üzenetére
Ok, most már muszáj voltam újra bekapcsolni, szóval ezt mutatja a lemezkezelő:
És ezt a HDD sentinel:
A lemez felpörög, de utána rögtön le is áll, nem kezdi "szörcsögve" olvasni az adatokat. Egyszer régebben már töröltem le véletlenül egy nagyobb mapparendszert, azt anno sikerült jól visszaállítani, de sajnos már nem emlékszek, melyik program működött megfelelően.
Még annyi, hogy valószínűleg van legalább 1 pending sector is régebb óta a HDD-n, mert volt hogy 99%, volt hogy 100% volt a kondíciója.Fancy quote placeholder
-
Hooper
őstag
válasz King Unique #55150 üzenetére
Köszönöm a választ! Akkor ezek szerint ezt másik típussal se tudom "kivédeni"...
Antivirus progi nem fut. -
BullZeye
veterán
válasz King Unique #55147 üzenetére
Rendesen szívrohamot hozzák az emberre, ha nem menne 2 teszt egyszerre jobban aggódtam volna.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
hfrankee
senior tag
válasz King Unique #55133 üzenetére
Köszönöm!
Ismét hasznos tanács tőled!
Isten tartsa meg jó szokásod!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD My Cloud Mirror Gen2
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest