- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Win10 a HDD -t javítani szeretné , engedjem neki ? (felajánlotta a rendszer) beraktam Sata kábellel (mert kimenteném róla amit még lehet) és restartot kért... mert javítani kell a HDD-t ... valamit csinált rajt (csak nem tudom mit)
Azóta gyorsabbnak tűnik a másolás is...vagy csak rosszul látomkitudja!
L
-
SP4C3
veterán
válasz
MikaVejneGI #46698 üzenetére
kábel.
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok.
Jelenleg még üzemelő nem rendszer hdd-n futtattam a hdd sentinelt , mert akadt pár problémám az elmúlt napokban vele.2017. 03. 07. 18:21:43,#199 Ultra ATA CRC Error Count 0 -> 466 ezt naplózta a hdd sentinel.
Mi lehet a hiba? -
King Unique
titán
-
Dan-szan
senior tag
Üdv!
Van egy külső vinyóm amit valamilyen oknál fogva raw-nak lát a windows. Kicsit utánaolvasgattam és leszedtem az AOMEI progit ami viszont már ntfts-nek mutatja. Na akkor most mi a teendőm? Mert egy kicsit elvesztettem a fonalat
.
-
edeleny
őstag
Van egy WD Caviar Green 1 TB-os vinyóm. (WD10Ears-00MVWB0)
Sokáig nem használtam, külső tokban volt.Elővettem, de nem jó!
A BIOS látja, tökéletesen felismeri! De ha rá van dugva az alaplapra a windows el sem indul. Megy az elején a homokóra....
Érezni, hogy felpörög, néha valami kattógó hangot is kiad magából!Teljesen kuka, vagy lehet rajta segíteni valahogy?
(már nincs rajta semmi, mert azt is kipróbáltam, hogy telepítek rá windowst, és majd az formázz, ott látta de nem tudott vele mit kezdeni!)
-
swtrooper
csendes tag
válasz
Sanchez638 #46691 üzenetére
Értem. ha esetleg nem jön össze véletlenül nem tud valaki olyan adatmentőt aki viszolyag (pl 25-30 000 ért) elvállal ilyesmit? Ez csak hozzávetőleges tippelt érték. Köszi a véleményket fórumtársak!
-
swtrooper
csendes tag
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy mit lehet tenni ebben az esetben:1. van egy Samsung winchesterem amin 8 évnyi emlék van és régen még nem volt divat nálunk a biztonsági másolat
2. ez a winchester kiégett a molex csatlakozónál kapott lángra
3. a hdd nem pörög fel, természetesen bios sem látja, egyszóval teljesen halott.
4. adatmentésre sajnos nincs több száz ezer foritom de:
5. szereztem egy ugyan olyan hdd-t ,a sorozat száma is egyezik, egyszóval 100%-os egyezés, és az a winyó jól működik. A kérdésem, hogy hogyan lehetne ezen módon megmenteni a halott hdd-t? Elektronika cseréhet nem értek sajnos, meg semmi ilyesmihez. Hogyan tovább?Előre is köszönöm!
-
yimm
aktív tag
Üdv.
Akadt egy kis problémám.
Van egy WD Elements 2TB noti külső winyóm.
Sikerült fél méterről leejtenem, de úgy, hogy lehúztam a kábelről az asztalon, és kicsúszott a kezemből.
Most ha rá dugom gépre, akkor felpörög és el kezd csipogó hangot adni, de a windows nem látja.
Lehet még vele valamit kezdeni a papírnehezéken kívül?Köszi előre is.
-
SP4C3
veterán
válasz
ArthurShelby #46680 üzenetére
Mûködési idô: 241 nap 13 óra
Az minden, csak nem új.Hddregenerator-t ereszd rá, hátha..
-
varmi2
nagyúr
válasz
ArthurShelby #46680 üzenetére
Ez mikori hds? Mert, ha valami régi verzió, akkor meg kell nézni egy frrisel.
-
ArthurShelby
addikt
Barátnőm gépébe (lenovo z510) SSD-t tettem, és közben az sshd-nál erre lettem figyelmes.
Mitől történhetett ez? Vigyáz a gépére, nem trehány, nem 1000 éves gép, esetleg a laptop sok hurcolásától lehet. Lehetséges, hogy az sshd-nál csak a 8gb ssd használódott el (túl sokat volt használva)? Valahogy lehet lassítani a sshd halálát, mennyire megbízható így? (most épp minden le van mentve róla).Kuka már az egész, vegyünk egy másik laptop hdd-t (a mostani 240-es ssd mellé), vagy még ez egyelőre jó. Mennyire oroszrulett ezen tartani adatot?
-
ArthurShelby
addikt
Valaki erre?
-
fcb77
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 2 TB-os WD Elements Desktop külső merevlemezem (https://www.wdc.com/products/external-storage/wd-elements-desktop.html). Eddig működött, de most azt produkálja, hogy miután rádugom USB-n egy gépre, akkor elindul, kigyullad elől rajta a LED és folyamatosan égve is marad, a gépen megjelenik az, hogy USB-n csatlakoztattam egy eszközt, az Eszközkezelőben is látszik, viszont a meghajtók között már nem jelenik meg. Tehát a tartalmát már nem tudom böngészni. Néztem HD Sentinel-ben, és az is kijelzi a meghajtót, viszont csupa kérdőjeleket ír a tulajdonságaihoz, mint a kondíció, stb.
Lehetséges, hogy kezd megdögleni a HDD?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Igen, ez jó ötlet, csak ez a haver gépe, ő meg már az ország másik felében dolgozik,
nálam csak pár napig volt míg feltelepítettem és beállítottam neki.
No és most így ennyiből kellene okosnak lenni, hogy vegyen-e új hdd-t/ssd-t vagy ne.
De majd kitalálok valamit.
Mindenesetre köszi ! -
SP4C3
veterán
válasz
kriszwells #46672 üzenetére
Ha nem elég a táp, akkor általában levágja a fejet, kattog...
-
Bacusuz
őstag
Próbálgatom ezt a hdd regeneratort.
Le futott az 4 óra alatt, teszt+javítás volt bepipálva, a progi egy boot usb-ről volt indítva.
Kb 4 óra után közölte hogy nincs kész, bios sata controller ahci módba van, kapcsoljam át compatible IDE módra.
Megtettem, újra lefutott, majd ugyan ez az üzenet fogad...Ötlet?
-
pjen
félisten
válasz
kriszwells #46672 üzenetére
Ha addig ment a gép azzal a táppal,akkor max nem ismeri fel,de agyonvágni nem szokta.Legalábbis nem egyből.
-
SP4C3
veterán
válasz
kriszwells #46670 üzenetére
Küldd vissza annak, akitôl vetted.
-
kriszwells
aktív tag
Üdv! Öcsémnek vettem ajándékba egy 750Gb-os winchestert, de (szerintem) a táp nem bírta, így mikor beleraktuk, egy pillanatra felpörgött, kattant aztán annyi. Azóta meg se mozdul. Kapott egy másikat helyette, meg egy jobb tápot, az működik. A rossz winyó az új táppal se mozdul. Gondolom megfőtt. Az lenne a kérdésem, hogy ez teljesen kuka, vagy valahogy meg lehet menteni, esetleg alkatrésznek el lehet pár százas ajánlatért passzolni? Van olyan, aki még tudja hasznát venni? Kösz!
-
válasz
MaxxDamage #46667 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ, de az elég nehéz lesz!
Ez egy egyedi mini pc tök egyedi kb. 2cm-es kábellel,
és ráadásul a hdd felé egybe van a tápkábellel. -
-
Sziasztok!
Egy ismerősöm kapcsán fura problémába futottam és segítség kellene hogy rohanjon-e új hdd-t /ssd-t) venni vagy ne.
Pár napja használtan vett Lenovo M73 Tiny-ben lévő 500Gb-os seagate csinálja a következő furcsaságot:
-Win81 telepítés után rögtön feldobtam egy hd sentinelt, ami azt mutatta hogy pár napot ment a gép, és hogy 97% a teljesítmény xxxx adatkapcsolati probléma stb.
-Két napig telepítettem és a teljesítmény folyamatosan esett ( napi 1-2%-ot) és az adatkapcsolati problémák száma meg folyamatosan nőtt.
-De semmi akadás/fagyás/kékhalál vagy bármi probléma.
-Szétkaptam, kábel nincs szétcsúszva, de megnyomogattam és továbbra is esett a teljesítmény.
-fél órára betettem a hdd helyére egy ssd-t de azzal nem írt ki semmi hibát ( bár lehet hogy tovább kellett volna tesztelni, de nem volt időm rá)
-A haver már egy hete használja a gépet, neki sincs semmi baja vele, de továbbra is nőnek a hibák, és csökken a teljesítmény. (ő nem érez semmit ebből)
Tegnap már így nézett ki hdsentinelben a vinyó:Előre is köszönöm ha valaki tudna valami okosat mondani erre !
-
válasz
Bacusuz #46659 üzenetére
Amúgy jól jegyezd meg hogy a WD Green mint WD 2TB WD20EZRX szigorúan csak adattárolásra szolgál! Pl. rajta torrentezel, játékot és programokat is onnan futtat, láthatod hogy "egyszerhasználatos" az EZRX lemezek, nem érdemes többször felülírni az adatokat.
Nekem van 13db WD Green winyó a cipősdobozban és szekrényben, egyik problémája sincs.
Le kell vonni a tanulságot, bizony.
Másik topikban általános használatra nem ajánlott kategória.
-
Rixilend
tag
Udv. 2 Seagate Barracuda 3tb-os hdd-t szeretnek raid 0-ba fuzni es a rendszer egy Samsung 850 Evo 250gb-os ssd-n van. Lehetseges raid 0-ban hasznalni a 2 hddt az ssd nellett? Bios-ban atraktam ahci-rol raid-ra a kontrollert es osszefuztem a ket hdd-t de akkor nem tolt be a rendszer? Van erre valami megoldas? Koszi.
-
szajmon1001
csendes tag
Probaltam innen torolni de nem sikerült.Koszonom
-
liksoft
nagyúr
válasz
szajmon1001 #46661 üzenetére
Az adatmentésben válaszoltam. Kérlek, ne dobd több helyre egy napon belül a kérdésed, mert nagy valószínűséggel ettől nem kapsz hamarabb választ, de legalább növeled a rendszert, és átláthatatlanabb lesz egy-egy kérdés, ha a Tiéd nem oda való.HDD megmentése itt, adatmentés ott.
Köszönöm!
-
szajmon1001
csendes tag
Sziasztok,
segitsegeteket szeretnem kerni Windows (win10) feltelepiteseben (Asus laptop). Ket napja megadta magát a Windows 10 Bekapcsolas utan fekete kepernyo...a Windows próbálja magát kijavítani...hibakereses stb. Probaltam egy rendszervisszaallitast csinalni...de nem volt egy darab előző verzió sem elmentve....rendszerlemezzel is probalkoztam semmi eredménye. Eljutottam odáig hogy ujra az egesz nem szamit...C meghajtó le új win fel. Na itt amivel meg soha nem találkoztam, nem engedi letörölni a particiokat (hibaüzenet error partíció nem törölhető) ekkor volt három particiom,egy 90 giga a windowsnak,egy par mega 100 mb rendszerfajlok,es egy harmadik ami volt a D meghajtom. A nulla e az egyes partíciót nem engedte torolni a d meghajtót meg nemnis szerettem volna.Ujrainditas utan megprobalkoztam ujra a telepítéssel 0 es 1 particiom nem volt (amit eleve nem is engedett törölni) egy partíció maradt a D meghajtó amit onkentesen leformazott...vagyis gondolom Én mivel 500 gigabol 500 szabad hely van feltüntetve. Akkor erre a maradékra szerettem volna akkor feltelepiteni a wint...termeszetesen nem engedi...se torolni se formázni..semmit.Új partíció létrehozását sem engedi,egybol feldob egy hibakodot Hiba: 0x80070017.megprobaltam shift f10 el parancssorbol kitörölni ezt az egy megmaradt particiomat...termeszetesen sikertelenül.
Valakinek valami ötlete? A Windowst egyebkent pendriverol probalom
telepíteni. Mielőtt beütött a baj, tapasztalható volt melegedés, belassulás...
Köszönöm -
Bacusuz
őstag
válasz
Sanchez638 #46655 üzenetére
már minden meghajtó aminek "D" volt a jele át lett nevezve
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok
Erre volna ötletetek?
Sajnos rossz helyre írtam be. -
skL86
tag
Sziasztok, viszatérő problémám, hogy a filmek akadnak, ha nem az ssdről játszom le őket -hanem a külső vinyóról -, de előző oprendszerrel semmi gond nem volt ezzel, most tettem új oprendszert (mindkettő win10), most megint akadnak. Volt hardver csere, de jóval erősebbre váltottam rx 480, fx 8370 16 Gb ram, tehát a hardverrel nem lehet gond, de vinyónál azt látom, hogy 100%-ra ugrik a leterlheltsége a videó lejátszás közben.
Mi lehet a gond? Vinyó, vagy kodek gond? Régebben is volt már ilyen problémám, de már nem emlékszem mitől jött rendbe.Köszi előre is.
-
M.Zs.
csendes tag
válasz
Bacusuz #46644 üzenetére
Szerintem attól függ, hogy a hibák egy területen vannak vagy szétszórva.
Nekem van egy HDD-m, amin 291 hiba van, de mind a HDD középső részén. Csináltam 3 partíciót, addig alakítottam, míg a hibás részt a középső partíció teljesen magába foglalta, majd töröltem és csak a másik 2 hibátlan részt használom. Így megy már több, mint egy éve és semmi gondom vele és új hiba sem lett. -
M.Zs.
csendes tag
válasz
King Unique #46643 üzenetére
A linkelt probléma 100%-ban egyezett az enyémmel, így a megoldás is.
A GUI-s lemezkezelők tényleg elég haszontalanok néha ... nem elég, hogy semmi sem jelezte, hogy rejtett a kötet, de miután ezt megszüntettem a parancssoros módszerrel, még az újrapartícionálás sem lett jó, szóval parancssori MBR helyrerakás és partícionálás lett végül, de most működik úgy ahogy kell, így nagy köszönet a linkekért, a megoldásért és a segítségért. -
Bacusuz
őstag
Sorry mellé ment
-
King Unique
titán
Üdv!
A meghajtóbetűjel-hozzárendeléssel kapcsolatban első körben az automount működését érdemes ellenőrizni. De olyan is volt, akinél ezt a problémát az alábbi művelet oldotta meg. Illetve, ha nálad is rejtett (hidden) a kötet, akkor jó esetben az alábbi leírás alapján a
diskpart
parancssori tool segítségével is törölhető ezen attribútum.Egyébként
System Volume Information
rejtett mappának elvileg lennie kellene a lemezen. A$RECYCLE.BIN
pedig akkor jön létre, ha egy fájlt töröltek. -
M.Zs.
csendes tag
Sziasztok !
Vettem egy új laptopot, amiben az SSD mellett volt egy 1 TB-os Toshiba MQ01ABD100 HDD.
Mivel a gépben nincs szükségem ennyi tárhelyre, így kicseréltem egy jóval kisebbre, ami eddig egy USB mobil rackben volt, a TB-os pedig ment a rackbe. Itt keletkezett egy olyan gondom, hogy amint kihúzom az USB-t elfelejti a meghajtóbetűjelet, de nem úgy, hogy legközelebb bedugva mást ad, hanem egyáltalán nem ad semmit (több gépen több op rendszerrel kipróbáltam, de ugyanez az eredmény). Eddig minden adattáróló cuccon lett egy System Volume Information és kuka mappa, amit létrehozott a rendszer, de itt ez sincs. Visszaszerelve a laptopba nem felejti el a meghajtóbetűjelet, de ott sem hoz létre System Volume Information és kuka mappát a rendszer ezen a meghajtón. Ilyen problémával még nem találkoztam, így elképzelésem sincs, mi lehet a gond, szóval nagy köszönet, ha valaki tudna valami tanácsot adni miként oldódna meg a meghajtóbetűjel felejtési problémám az USB racknél. -
-
VVoid
aktív tag
válasz
King Unique #46633 üzenetére
Köszi a választ, van 7k1000, meg WD10JPLX is, igazából nem szeretnék új vinyót venni, csak mindkettő ugyanúgy folyamatosan szöszmötöl, mintha seek-elne, és kíváncsi vagyok, másnál is ezt csinálja-e, illetve, van-e valami módszer, hogy elcsendesedjenek. Amúgy látszólag minden oké velük HD Sentinel szerint.
-
pjen
félisten
válasz
Tappancs2001 #46636 üzenetére
Először nézd át a kábeleket,dugd másik slot-ba,másik táp csati.Hátha..
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A következő dolog megoldásában kérném a segítségeteket. Tegnap este azt vettem észre, hogy a kb. 2 hete a gépembe szerelt vadonatúj WD10PURX 1 TB merevlemezem eltűnt a meghajtók listájából, ahol eddig F betűjellel szerepelt. Csak adattárolásra használtam, biztonsági mentés van róla, az op. rendszer (windows 10 pro) egy ssd-re van telepítve. A lemezkezelő nem látja, a hd sentinel sem látja, illetve, ha lekérek egy listát a programmal, akkor kiírja, hogy a merevlemez lekapcsolva inaktív állapotban, pontos időpont feltüntetésével. Az alaplap biosa (Gigabyte Ga-H170-D3hp) viszont felismeri a merevlemezt. Valamilyen javítási lehetőség létezik szerintetek, vagy nagy eséllyel a vinyó szállt el? Előre is köszönöm a segítséget
-
pjen
félisten
válasz
MaxxDamage #46634 üzenetére
Szekrény nem billeg?
-
válasz
MaxxDamage #46630 üzenetére
Reggelre vége is lett a tesztnek és tovább romlott a kondíció
Azért még eldöcög, mire használható egy ilyen HDD ?L
-
King Unique
titán
Üdv!
Ezen gyártó merevlemezeinél ez mondhatni normális, amiről egy másik topikban is volt szó. Ha az említett 2 program szerint is ok, a kondíció stb. is rendben van, akkor meg pláne nem kell aggódni.
(#46632) VVoid:
Szerintem legjobb lenne ez ügyben a Milyen merevlemezt vegyek? topikban érdeklődni. Amúgy tudtommal a legtöbb notebook merevlemez parkol, de ezt nem feltétlen kell túlaggódni. Illetve, ha ennyire fontos a minél halkabb működés, akkor lehetőleg 5400 RPM-es és minél kevesebb adattányérral szerelt modellt kell venni. Egyébként nekem is van ilyen HGST vinyóm, amelynek tényleg van némi hangja, de engem külső házban nem zavar. Az új Black meg állítólag csendes. -
VVoid
aktív tag
Sziasztok, van egy WD Black JPLX meg egy Hgst 7k1000. Mindkettő 1TB, mindkettő gyors, hűvös, majdnem azt írtam halk, de nem az. Egy igen néma gépben használtam volna, de mindkettő folyamatosan parkoltatja a fejet. A gép igen halk, ezért jól hallatszik a seek hang. Ok, feltolom a csúszkát HDSentinelben az APM-nél, erre nem parkol, csak folyamatosan, fél másodprecenként mintha seek-elne, ami még rosszabb, mint a parkolás. Akár használom, akár idle, folyamatosan megy a seek.
A gép Asus VIII Impact, i5 6600k, 2x8 G.Skill RipjawsV 2x8 GB, kb ennyi, ami lényeges lehet.
Más laptop vinyót bekötve (WD Blue, Red, meg Seagate) nincs mocorgás, minden oké. A WD Blacket meg Hitachi másik gépre kötve ugyanaz a jelenség.
Van valami módszer, hogy megszüntessem a kattogást? WdIdle3 ezeket nem támogatja. HDSentinel sem segített, neten utánaolvasva sem jutottam dűlőre.
Van olyan gyos, hűvös 2.5-ös vinyó, ami bizonyítottan nem parkol, nem seekel folyamatosan?
Köszi,
VVoid -
bayay
csendes tag
Sziasztok,
vettem két új Seagate IronWolf 4TB merevlemezt (ST4000VN008), a Smart infóban arra lettem figyelmes, hogy nagyon magas a raw read error rate és a seek error rate. A két lemez értékei hasonlóan alakulnak. A neten találtam olyat is, hogy ez jó, mert a Seagate máshogy számol, meg olyat is, hogy azonnal kuka. Közben pedig a NAS programja okét jelez, a HD Sentinel okét jelez, a SeeTools short testje okét jelez. Most akkor mi az igazság? Valaki ki tud okosítani?
Köszi -
Azért ezt lefuttatom.... (folyamatosan romlik a kondíció)
L
-
-
SP4C3
veterán
válasz
MaxxDamage #46625 üzenetére
10-19 gyenge sector.
Defrag, ha nem megy, akkor chdsk.
-
biker
nagyúr
válasz
MaxxDamage #46624 üzenetére
úristen, elvesznek a filmek. letöltöd újra...
-
válasz
MaxxDamage #46624 üzenetére
-
-
SP4C3
veterán
válasz
MaxxDamage #46622 üzenetére
Akkor mihamarabb cseréltesd.
-
-
SP4C3
veterán
válasz
MaxxDamage #46620 üzenetére
Hát nekem még garissal nem volt gondom...
Ha akármit cirkuszolna vinném vissza, kivéve, ha kábel/táp/user hiba okozza a gondot, abban az esetben nem a hdd hibája, hogy romlik a kondíciója. Bad sectorok a legnagyobb ellenségei.
-
Sziasztok,
Érdeklődnek hogy hivatalosan egy merevlemez mikor garanciaztathato? Mik a pontos feltételei? Vagy ez külön bolttól is függ? (használtan vettem 1 év garanciával bolttól) WD Re4 (Enterprise) minőségi darab, de nagyon régi már és futott már eleget...vannak vele gondjaim és kondíciója is folyamatosan csökken.
Választ előre köszönöm!
L
-
Elims
veterán
válasz
King Unique #46618 üzenetére
Köszönöm! :-) -
King Unique
titán
A speciális programokkal végzett többszörös felülírás a legbiztosabb, de általában már egy teljes formázás után sem lehet visszaállítani az adatokat. Legalábbis otthoni környezetben nem, mivel a szokásos adatmentő programok ilyenkor már rendszerint nem találnak semmit. Ha esetedben 2x is lefutott, akkor meg pláne. Az meg nem éppen valószínű, hogy az átlagember a puszta kíváncsiság kedvéért spéci helyekre elvinné és megfizetné az "űrtechnikát". Illetve arról korábban is volt szó, hogy a mai technológiákkal elvileg már egy egyszeres felülírás után sem nagyon hozhatók vissza az adatok.
-
revneiq
csendes tag
Idő közben megoldottam a dolgot, így csak azokat állítottam vissza ami eredetileg is eltűnt. Ugyanis ha vissza akartam állítani a boot és a(z) EFISECTOR-t azokat is külön meghajtóként hozta volna létre, az meg nekem nem kell, szóval ... problem solved.
-
revneiq
csendes tag
Sziasztok!
A tegnapi nap folyamán sikeresen elszállt a partíció a 2TB-os merevlemezemen. Most egy partition recovery programmal éppen a visszaállítási fázis befejezéséhez tartok, de mivel ilyen műveletet még nem kellett végrehajtanom korábban, így egy kis információra lenne szükségem.
A winchester három részre volt osztva, ezeket sikeresen meg is találta, és még olyanokat, hogy boot és EFISECTOR. A kérdésem annyi lenne csupán, hogy a visszaállításhoz ezeket is "pipáljam" be, vagy ezek nem kellenek?A választ előre is köszi!
-
Elims
veterán
Már nincs nálam. :-/ Nem is tudtam volna megoldani.A laptomomba csak egy ilyen vékony winchester fér a számítógépbe meg vastag való.
Szerintetek vissza lehet hozni rajta dolgokat?
A kb.400gb. játék nem érdekel csak a felh.nevem alatt lévő dolgok.
Mondjuk volt rajta 3 account és abból csak az egyik a lényeg. -
Elims
veterán
válasz
King Unique #46609 üzenetére
A cél az lett volna (már elment a gép),hogy ne tudjanak visszaállítani semmit.
Sok pénzem benne van az account-omban ami a ps4-en volt és nem szeretném,hogy ebből gubanc legyen később...
Először a gépen töröltem az account-ot vele együtt mentek az üzenetek/képek/mentett fájlok (kis fájlok ezek),majd csináltam egy inicializálást+nem gyors,hanem lassú,full format-ot.
Ezt így egyben ajánlotta fel,inicializálás menü után megkérdezte,hogy quick vagy full,természetesen a full-ra nyomtam.
500gb-os winchester-t kb.1óráig vagy picit tovább törölte.
Majd bekapcsoltam a gépet ellenőrzés miatt.
Mintha új lett volna,teljesen üresen.Elvégeztem a kezdeti lépéseket (idő/dátum/stb.),majd megcsináltam újra,inicializálás+full törlés.
Úgy látom,hogy te nem kicsit értesz a témához....szerinted ezek után vissza tudnák hozni a dolgokat?
Kb.400gb. nem érdekel,2-5gb. lenne a lényeg amiben a saját személyes dolgaim voltak. -
dokee78
félisten
Nem tudom ide való-e a kérdésem,de majd akkor útba igazítottok,ha nem.
HD Sentinel helyett keresek alternatívát,ami esetleg magyarul is tud.
-
King Unique
titán
Tulajdonképpen most adatot akarsz visszanyerni a PS4-ben lévő HDD-ről, vagy el akarod adni magát a konzolt / HDD-t és azt akarod, hogy az új tulaj ne tudjon semmilyen adatot visszaállítani???
A korábbi válaszban egyébként már le volt írva a lényeg. A másik topikban pedig adatmentő program is lett ajánlva. Ha az adatmegsemmisítés a cél, akkor vannak ehhez speciális programok, illetve már egy teljes formázás is elég lehet. Az inicializálás + gyorsformázás nem feltétlen, mert pl. nálam többszöri ismétlés után is megtaláltak minden fájlt a különféle adatmentő programok.
-
Elims
veterán
Ha kétszer inicializálnak egy gép/winchester-t,nehezebben lehet rajta visszahozni a dolgokat vagy ez nem befolyásolja és lehet akár 20x is akkor is ugyannyit tudnak visszamenteni mintha 1x lett volna?
-
Vynx
tag
Ahogy előttem írták az ilyen HDD, SSD drivereket jobb leszedni a gyártó oldaláról. Ezek a programok leginkább hangkártya, ethernet driverek letöltésére ajánlottak. Más drivereket nem érdemes velük letölteni, jobb a gyártó oldalát felkeresni és onnan beszerezni a szükséges cuccokat.
-
Vynx
tag
Lehet használni ilyen programokat csak nem szabad (soha) engedni, hogy automatikusan telepítse az új drivereket (ki kell kapcsolni), mert az összeakadhat a régivel és ez lesz az eredménye. Letöltés után manuálisan el kell távolítani a régit és telepíteni az újat. Én is így szoktam, ha esetleg nem találok valami drivert és jó minden. Csak figyelni kell rá ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Toshiba P300 3.5 2TB SATA3 (HDWD320UZSVA) új, 3 év gar
- Samsung 990 Pro 1TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagarival
- WD RED 8 TB HDD - HD Sentinel: 100%/100%
- 500GB-os M.2 SSD-k Micron, SanDisk, Samsung Tesztelt, jó állapotban!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest