- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Be is futott a Samsung új olcsó mobilja
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Szonárral ad ultimátumot a Huawei az órapiacnak
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
800.henrik #36096 üzenetére
Aida alámér 7 fokot.
Tenni kell előre a házba egy ventit, ami hűtené a vinyót. kb. 6 fokot fog esni egyből az üzemi hőmérséklete. -
Mandarinn
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám van a vinyómmal, hogy nagyon hangos. Valahogy a ház felerősíti a rezgést és búg. Egy 2TB-os Samsungról van szó. [link] ilyen a ház. Aerocool QS-200. A látható oldalsó elemre van csavarozva a vinyó gumis megoldással. Mégsem ér semmit.
Van esetleg valami ötletetek?
Köszönöm!
-
Kuruc2
senior tag
válasz
800.henrik #36096 üzenetére
Az semmi, nekem sentinel visszafelé számolja eltelt napokat közbe.
-
DjDanee87
addikt
válasz
ggg666 #36092 üzenetére
Rákérdeztem akkor az iponnál, hogy milyen módon megy a garanciáztatás úgy hogy még beleférjen a garancia idejébe.
Valószínű benne volt, régebbi, mint az SSD. Azt mondod, ha kiveszem a gépből nem fog elindulni nélküle a Win?
(Az csak félig lenne probléma, ha emiatt újra kéne raknom a Win-t. Ugyanis alaplap csere miatt úgyis terveztem hétvégén a szerelést - újratelepítést, akkor viszont előre kéne hoznom, vagy addig nem tudnám használni a gépet, ha ényleg így van)
(#36094) ggg666: Jó ötlet, megnézem. -
realmadrid92
tag
válasz
DjDanee87 #36088 üzenetére
Szerintem nem feleslegesen, főleg ha már csak pár nap van a garanciából!
Attól hogy megcsinálod ezt a tesztet, és sikerül, attól még később esetleg újból előjöhetnek ezek a hibák...
Én mindenképpen megpróbálnám a garanciális ügyintézést, és kapsz egy teljesen új hdd-t, ha netán mégsem sikerülne, erre mondjuk nem látok túl nagy esélyt 50%-os kondival, akkor max utána még mindig lefuttathatod az újrainicializáló tesztet. -
DjDanee87
addikt
válasz
realmadrid92 #36087 üzenetére
De ha ez az újrainicializálás megoldaná a dolgot, akkor fölöslegesen adnám fel. Amúgy emlékszem mikor a wint telepítettem (több mint 1 éve volt már) hogy elég érdekesen rendszernek jelzett akkor is más HDDt pedig az SSDre telepítettem. Tehát ez nem most lett ilyen.
Esetleg ha betenném más gépbe ezta a vinyót, akkor ott valószínű nem jelezné rendszernek, ugye?
-
DjDanee87
addikt
válasz
realmadrid92 #36083 üzenetére
Nem csináltam még vele semmit (az adatok kiírásán kívül).
-
Csabi1984
addikt
Utána néztem a problémámnak a 100% HDD használat torrentezéskor. Kérdés, hogy ha a torrent nem a rendszer meghajtóra megy hanem egy másik független meghajtóra akkor is megfogná a rendszert? Amúgy ilyen gondom nem volt a 60MBites netnél csak azóta tapasztalom mióta a hűség kedvezmény miatt megemeltük 120MBitre. Mert hiába van másik partición a letöltések helye ha fizikailag a Rendszer merevlemezt terheli. Legalább is így gondolom
-
Casanova*
veterán
szasztok! vettem használt laptopot ssd-re telepítettem a windows 7-t és az a gond,hogy az 500 gb ,,új kötet,, meghajtó eltűnt,de eszközkezelőbe látni a hitachi winyót,ott a disk 0-án van..... ezt a meghajtót most hogy tudom előhozni? adataim rajta vannak. képek,zene,stb. srácok,ugye nem vésznek el?
-
DjDanee87
addikt
Sürgős segítségre lenne szükségem!
Tegnap este lementettem az adatokat a rakoncátlankodó vinyómról aminek lejár a garija pénteken. Most reggel elindítottam volna HDD Sentinelben az újraincializálást, de nem engedi:
HDD Sentinel hibaüzenet
LemezkezelésA rendszer nem ezen van, hanem a Kingston 64-es SSDn!!
-
z123456789
addikt
Helló!
Valaki gariztatott már WD-t nem bolton keresztül, hanem konkrétan a gyártóval?
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Az elmúlt években állandó probléma, ami összesen már 3 HDD-t érint, hogy a fájljaim sorra eltünedeznek. Van, hogy csak az üres mappát találom, van, hogy még azt se! Eleinte vírusra gyanakodtam, de ennyi év alatt már csak elcsípte volna valami (jópár vírusirtót kipróbáltam). A vinyó hibáját sem tartom valószínűnek, mert 3 különbözőről van szó: 2 Samsung és 1 WD. Kizárt, hogy mindig így melléfogok. Ja, és most új a konfig, csak pár dolog maradt a régiből: a ház, a tápegység, a tápkábel, az optikai meghajtó, az egér, a billentyűzet és az eltűnő adatok. Van gyanúsítottam, de szaktudás nélkül nem akarok okoskodni. Várom az ötleteket!
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Lehet megköveztek a kérdésemért. Már egy ideje a merevlemezem ami két részre bontva 100% van használódva. Létezik,hogy azért mert F: partícióra mennek a torrentek?
Lehet az is lehet furcsa,hogy sok a 120Mbites internet? -
csumpa93
tag
Sziasztok egy olyan segítséget kérnék, hogy van a külső vinyómon 1-2 CRC hibás fájl amit nem enged törölni. Azt valahogy kilehet törölno, vagy van rá valami megoldás? Nem szeretném formázni
-
Kuruc2
senior tag
Kalandor privát üzenete Kuruc2 számára:
"Szia!
Köszönjük írásodat, ma kiemeltként jelenik meg, várjuk a következőt!
Elemzés – Írta: Kuruc2 | Megjelenik: 2014-02-24 17:00
üdv! "
-
pd
tag
válasz
liksoft #36073 üzenetére
No, akkor most már ezt is tudom.
Külső vinyóknál mindig kínosan szoktam ügyelni, hogy engedje eltávolítani, valóban nem jönne jól egy kis adatvesztés. Ha nem hagyja, inkább mindig újraindítom a gépet (azért szerencsére ritkán kell).(#36072) Csabi1984: Nekem még nem volt vele gondom, mint ugyanitt feljebb is írtam, kikapcsolás előtt mindig el kell távolítani a tálcán levő kis ikonnal. Én azért használok pár lemezt így, mert filmek, fényképek stb. van rajtuk, amiket nem használok folyton, ezért felesleges, hogy menjenek egyfolytában. Csak akkor kell bekapcsolni, ha tényleg akarsz róla valamit.
Javaslom a WhereIsIt (vagy hasonló) progit, beszkenneled, mi van rajta, és bármikor meg tudod nézni (ha keresel valamit pl.), hol található anélkül, hogy bekapcsolnád mindegyik külső HDD-t. -
pd
tag
válasz
kizcar #36062 üzenetére
Örülök, hogy egy része megvan. A bootolást pedig jobb híján és sem tudok mást mondani, próbáld meg, aztán vagy összejön, vagy nem. De általános tanácsként mondanám, hogy ilyen nagy HDD-re már csak azért sem érdemes rendszert rakni, mert ha netán beüt a krach (aminek rendszervinyónál kicsit nagyobb az esélye), nagyobb eséllyel vesztesz több adatot. Ha van rá keret, mindenképp megéri akár egy 30-as SSD is, Windows és programok frankón elférnek rajta, ha van pénz egy 60-asra azon meg már pár játék is elfér, ha kell az a pár mp töltésidő javulás, netán kevesebbet is akadozhat játéktól függően (nagy térképeknél pálya közbeni töltés stb.)
(#36065) liksoft:
Rendben, köszönöm a folyamatos tájékoztatást! Igazából elvagyok most vele, nem arról van szó, hogy hol a dokkolóban, hol a gépben akarom használni. A gépbe kötésnek nagy adatmozgatásnál van értelme, jóval gyorsabb ott az USB3 ellenére is (a dokkolóban egy-egy fájl felmásolása végén mindig "gondolkodik" egy sort). Minden esetre fura egy dolog, az már biztos. -
Zsivaagoo
őstag
válasz
DjDanee87 #36069 üzenetére
"Felület inicializálás HDD sentinelben?" -- Igen. Aztán mehet a WD gyári progija.
Tökéletesen érthető volt amit írtál.Aki meg mostanában - több, mint 20 évvel a BIOS "low level format" menüpont végleges megszüntetése után - még mindig ilyent tanácsol, az nagyon finoman fogalmazva is qrvára el van tévedve.
-
DjDanee87
addikt
válasz
Zsivaagoo #36068 üzenetére
Lehet félreérthetően írtam, nem az új vinyót akarom majd formázni, hanem a "rosszra" kaptam a boltból a választ, hogy low level format, majd wd honlapján lévő progival teszteljem, mert HDD sentinel nem elfogadott garanciáztqtásnál.
Ha nem a low level format kell ezeknél már, akkor milyen módon formázzam szerinted? Felület inicializálás HDD sentinelben?
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
DjDanee87 #36067 üzenetére
Low level formázás utoljára kb. 25 évvel ezelőtt kellett, MFM és szerverekbe szánt/épített ESDI vinyóknál.
IDE vinyók megjelenésével a "low level format" szigorúan tilos, most már el sem tudod indítani.Helyette "destruktív felületteszt" vagy a gyorsformázás helyett normál formázás van.
-------------------------------
Valószínűleg hibamentes lesz a vinyód, azaz 100/100-as. -
DjDanee87
addikt
Újra itt. Elvileg ma kapok egy HDDt amire kiírhatom az adatokat a rossz vinyóról. Remélem azzal nem lesz semmit gond.
Utána viszont low level formáznom kellene (majd utána megnézni a WD hivatalos oldalán lévő progival). Low level formázás mit jelenet pontosan és hogyan kell csinálni ?
-
Lacccca87
addikt
válasz
nagyszegi #36063 üzenetére
Ennyitől nem omlik össze a Win.
Sajnos nekem is csinálta, addig befagyva áll míg el ne mtud indulni a HDD.
Ez az öregedés jele, OS-t nem tennék már arra a winyóra.
Kipróbálhatod hogy a HDD lekapcsolását kikapcsolod az energiagazdálkodási beállításokban hátha akkor nem fog kikapcsolni.
Hogy melyik winyó a sittes az meg HDD Sentinellel meg tudod állapítani szerintem.
Vagy másik módja hogy erősen megdolgoztatot a winyókat. Rájuk raksz valami nagy becsomagolt állományt és kicsomagoltadod vele vagy esetleg nagy fájloka mozgatsz HDD-k között, ha közbe hallod hogy leáll akkor már nem nehéz kideríteni melyik a gyenge lánccszem. -
nagyszegi
tag
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne h néha hallom h leáll és újrapörög ilyenkor egy 10 másodpecig kifagy a gép aztán megy minden tovább. Ha jól gondolom a rendszerlemez nem lehet a ludas mert akkor összeomlana a windows igaz? Hogy deríthetem ki h a másik 2 ből (összesen 3 vinyó van benne) melyik a ludas? -
Csabi1984
addikt
válasz
Mezga Aladár #36057 üzenetére
Hát úgy értem, hogy nem jó helyre pozicionálta magát.Nekem volt ilyen,hogy felpörgött és kattanó hangot adott a fej. Egy kicsit oldalra megmozdítottuk és már be olvasta
De ez veszélyes mert sérülés lehet a korongon. Persze a túlhaladás szót nem fizikai értelemben értettem.
-
-
jima80
újonc
sziasztok!
erős a gyanúm hogy nagy pácban vagyok, Samsung HD502HJ 500GB SATA HDD,
bootolás közben többször is lehúztam meg visszadugtam a sata kábelt , azóta halottnak tetteti magát, normálisan bepörög, 3-4mp, a fej ugrik vagy kettőt, azután leáll mindig.
egy hozzáértőtől jól jönne egy kis segitség, csak legalább tudnám hogy felesleges minden rászánt idő.
nyáklapcsere lehet megoldás?
előre is köszi! -
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy 20 GB-os 2,5"-os IDE merevlemez, amit külső házban, illetve 2,5 to 3,5" IDE átalakítóval sem tudok felismertetni PC-vel.
A gyári gépben probléma nélkül ment. Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a gond (esetleg le van kódolva), illetve megoldást tudnátok ajánlani?
Windows-ok nem kedvelték, érdemes meglesni Linux alatt?
A segítséget előre is köszönöm! -
peyssou
csendes tag
udv...
urak,
volna valaki siofok kornyekerol,aki meg tudna lesni a samu500gb-s hdd-met???
nekem nincs szerencsem annyira benne lenni a dolgokba,hogy rajojjek,mi tortenhetett vele...
(tokeletesen ment mac geppel es tuxedoval,kb 400giga anyag rament aztan most nem latja senki...szepen felporog,dolgozik,de semmi nem ismeri fel,meg win alapu lapos sem...)elore is koszonom a valaszt...
-
Lacccca87
addikt
Sziasztok!
A WD nek van hivatalos magyarországi Szervíze?
Ismerősnek tönkrement egy Hitachi HDD-je (ha jól tudom a WD megvette) amin még van 1.5 év gari (igaz kisker gari, de a bolt megszűnt).Segítséget előre is köszönjük.
-
garambe
tag
Sziasztok!
Adott egy augusztus kozepen vasarolt WD Caviar Blue 500 GB-os merevlemez ami egeszen eddig tokeletes mukodott. Ma megy a torrent kozben filmet neztem viszont az internetet nem akarta megnyitni. Torrent leallit majd megint megprobaltam a netet / chrome/. Nagyon belasult az egesz rendszer mondom ujra inditom, bebootol de a windows mar nem tolt be. Kabelt cserelt masik portban is kiproltam de semmi. Csak hallom ahogy porog es kattog a fej. Mi lehet a baja?
-
kizcar
tag
Köszi szépen. Sokat segítettél. Ki fogom próbálni a tanácsaidat. Remélem bejön. Szerencsére a HDD-n nincs semmi mert most vettem egy napja. Van másik HDD-m, ez is volt már egy jóideje.
Amikor erről a régiről boot-oltam a gép tudta, hogy csatlakoztatva van még egy új HDD, még telepített is magától, de ennek ellenére a Sajátgépben nem jelezte, és még a Total Commander-ben se.
Csak holnap tudok próbálkozni. Hát nagyon remélem, hogy összejön -
liksoft
nagyúr
válasz
beldeczki #36039 üzenetére
Ez a drive firmware gondja. Sajnos van mikor 1 szektort vizsgálat alá von, valamiért a SMART táblát nullázza, de bent marad a vizsgált szektor. A következő lépésben kiderül, hogy jó az a szektor, és csökkenti a 2byte tartalmú nulla értékű mezőt. Így az decimálisan 65535 értéket vesz fel. Ez az alulcsordulás, melynek nem lenne szabad előfordulnia, de bizonyos Seagate drive-ok esetében megtörténik. A 65500 fölötti értékek így hamisak, ha a felületteszt nem mutat hibát.
-
pd
tag
válasz
kizcar #36031 üzenetére
Ha van rá lehetőséged, szerintem ne erőltesd ezt a 3 TB HDD-ről bootolást! A Gigabyte honlapja szerint támogatja ugyan valami hybrid EFI megoldással, de alapvetően UEFI-s alaplapokkal lehet rendesen a 2 TB-nál nagyobb partíciójú lemezekről bootolni (mivel a nagyobb partíciókat csak GPT-vel formázva lehet használni, a GPT-vel formázott lemezekről pedig UEFI-vel lehet bootolni).
Ha nagyon új vagy a témában: UEFI GPT
A legjobban akkor jársz, ha van egy másik HDD-d, még jobb, ha SSD-d, amire a rendszert telepíted, a 3 TB-ost pedig adattárolásra használod.
Itt egy nagyon jó, kezdőknek is érthetően, egyszerűen elmagyarázva (mondjuk angolul), hogyan használd a teljes 3 TB-ot egy partícióban.
Ha ez alapján végigcsinálod, működni fog. Fontos, hogy ha van rajta fontos, azt mindenképp másold le róla előtte, mert a folyamat során elvesznek a HDD-n tárolt adatok.(#35938) liksoft: Erre esetleg időközben van valami megoldás?
-
beldeczki
aktív tag
Üdv!
Lenne egy Seagate ST3160812AS merevlemezem. Amikor beraktam a gépbe, akkor 100/99-es volt, Hard Disk Sentinel adatátviteli problémára panaszkodott. Ezzel nem is foglalkoztam mivel előtte nem én használtam a merevlemezt. Gondoltam lefuttatok rajta egy lemez felület tesztet, hogy minden rendben van-e a merevlemezzel. Lemezfelületének újrainicializálásával kezdtem, gondoltam ne legyen rajta semmi maradék fájl. Le is futott a teszt, végig zöld kockák vannak, mondom akkor minden rendben, munkára is foghatom.
De ekkor jött a meglepetés. Ez fogadott:
Na ekkor kezdtem el gondolkodni. Ha a lemez újrainicializálása teszt lefutott hibátlanul és mindenhol zöld kocka volt, akkor hogy lehetséges ez?
Log:
Ugyanabban az időpontban, ugyanannyi gyenge szektor és hibás szektor lett berögzítve. Már ezt is furcsálltam.
Ez után jött a rövid-önteszt ami lefutott hibátlanul:
Majd részletes-önteszt, ami szintén hibátlanul lefutott.
Ezek után még egy olvasás teszt is jött, ami szintén hibátlan eredményt mutat.
Na és a kérdés:
Akkor most rossz a merevlemez vagy nem? Miért lett ez az egész? Elektronika cserével meglehetne oldani a dolgot, hogy ne legyenek ott a hibás/gyenge szektorok?Ha nincs baja akkor az nagyon jó, mert berögzült ide 65535 gyenge és hibás szektor, amit eltüntetni se tudok (tudom HDS-ben lehet eltolni értéket, de például eladásnál senki se venné meg)...
-
válasz
maxika2004 #36037 üzenetére
"ha beteszem a gépbe, akkor inditáskor, amikor kiirja hogy be lehet lépni a biosba lefagy, megáll.... (biosba se enged be)"
BIOS frissítés? Esetleg biosban azon porton tiltani az automata felismerést. -
maxika2004
őstag
Azt elfelejtettem irni, ha usb-s rekkbe van és be van dugva inditáskor a gépbe, akkor is lefagy a bios -nál.
ha kihuzom, ujrainditom, betölt a win7 rendesen, és utána dugom be akkor meg okés !
-
liksoft
nagyúr
válasz
maxika2004 #36034 üzenetére
Szia!
Bizonyos USB-s chip-ek az ilyen HDD-ket valós 4kB-os szektormérettel kezelik. A gépbe téve meg a rendszer 512B-os transzlált mérettel kezeli. Ez is okozhat gondot, de nem biztos, hogy Nálad ez a hiba.
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Segitsetek lécci a következőkben :
Adott egy WD20EARX - s vinyó, (advanced formatos)
ha win7 alatt megformázom, gyorsformázással akkor az ugy okés ?
mert csak igy sikerült !Az a gondom hogy ha beteszem a gépbe, akkor inditáskor, amikor kiirja hogy be lehet lépni a biosba
lefagy, megáll.... (biosba se enged be)win7 alatt usb-s külső reckből megy rendesen !
HDSentinel se jelez hibát !
Lehet hogy a winyó nem jó ? vagy valami beállitás formázási gond lehet ?alaplap Asus P8H67-M PRO
proci i52500
8gb ram
Win7 64 bitElöre is köszi a segitségeteket !
-
gyulank
addikt
Sziasztok!
Van egy TOSHIBA DT01ACA300-as 3TB-os HDD-m. Az elején volt 120GB, aztán a többi NTFS. Aztán tele lett az NTFS, letöröltem az elején lévő 120GB-ot, és Gparted-el kibővítettem az NTFS kötetet. De úgy, hogy a Gparted át is helyezte az egész partíciót a lemez elejére több mint fél napig másolt. Azóta, vagy csak azóta tűnt fel, szinte mindig zörög. Szóval, pl. még be se bootol a gép, már zörög, Linux még nem is csatolta, zörög, windows nem csinál vele semmit, zörög. Ez mitől lehet? Lehet köze a partíció kiterjesztéséhez? Hogy nem annyi helyet hagyott ki az elején, amit kell, vagy ilyesmi? Hogy lehet megszüntetni az adatok sérülése nélkül? -
kizcar
tag
Sziasztok
Három terabájt helyett miért csak kettőt ismer fel a gép?
Alaplapom Gigabyte GA-990XA-UD3
Op. rendszer Windows 7 64-bit
Merevlemez Western Digital Caviar Green 3TB (WD30EZRX)Amikowr először telepítettem, még egy rendes kb. 2800 Gigás partícióra tettem a windows-t, de amikor feltelepült, a sajátgépben már csak 2 Terabájtot látott a gép.
Újra csatlakoztattam a telepítő pendrive-ot, beléptem oda ahol a partíciók találhatók, és akkor már három volt. Egy a rendszer [100-200 Megás], egy sima 2000 Gigás és egy kb. 800 Gigás.
Megpróbáltam törölni a 800 Gigásat, de ott maradt a helyén. A 2000 Gigásat sem lehetett törölni, be volt szürkülve a partíció törlése lehetőség, amire hiába kattintgattam. Ugyanez volt a 800 Gigás partíciónál.
A párszáz megás rendszerpartíciót sikerült törölni, de a kettő 2000 és 800 Gigás partíciók ott maradtak, és nem lehetett őket törölni.Hogyan lehetne összevonni őket? Valamit esetleg be kell kapcsolni a BIOS-ban?
-
xcds
őstag
válasz
z123456789 #36028 üzenetére
Szektorhibás, ez van. Ha nem tudod gariztatni, akkor meg lehet próbálni, hogy azt a részt nem particionálod, így nem lesz használva.
-
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #36027 üzenetére
Bocsánat, nem akarom teleszemetelni a topic-ot, de eszembe jutott még valami, ami esetleg fontos info lehet.
Sajnos amikor megvettem (kb 1 hónapja) ezt a meghajtót, nem csináltam rajta írás olvasás tesztet. Nem tudom miért. Mostmár mindegy is. Működött rendesen. Aztán igazából amiért vettem az az hogy routeren keresztül napi több órában menjen rá a letöltés. A router fw-je miatt EXT-re kellett formázni. Kezdő vagyok az ilyen hálózatos letöltésekben stb... nem minden ment elsőre, többször is volt kötet törlés, újra formázás és egyebek.
Aztán mivel nem úgy ment ahogy gondoltam, lecserélem egy Rack-es vinyóra, ezt pedig használtam tovább ntfs-ben. Itt ismét volt kötet törlés, újra particionálás.
Lehetséges hogy ez is betehetett neki, vagy ez most így már nem derül ki, mert hülye voltam hogy nem ellenőriztem első alkalommal? -
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #36024 üzenetére
Ezt én meg nem várom...
Tudnátok tanácsot adni, hogy ez most kapufa, vagy lehet még vele valamit kezdeni?
Csak mert erről a hibaüzenetről olvastam itt 3 db hsz-ben, és az egyikben számomra érthetetlen magyarázat volt, a másik pedig azt a választ kapta, hogy garis. (Harmadikra nem ment válasz, vagy legalább is nem találtam meg.) -
gabor2009
csendes tag
Sziasztok!
Találkozott valaki ilyen problémával? Alaplapot cseréltem, és az eddig kifogástalanul működő Samsung HD103SJ lemez most már csak akkor pörög fel, ha indításkor lehúzom az adatkábelt. Próbáltam másik sata portra tenni, ugyanez, kábelcserével szintén. AHCI mód és IDE mód váltása szintén nem oldotta meg. Másik táppal is kipróbáltam.
Ha felpörgött, akkor adatkábel vissza, és tökéletesen müködik, ha energia takarékos módon leállítja a win7, szépen újra indul, de ha a gép elalszik, akkor már nem indul újra, csak az adatkábel lehúzása után. HDSentinel szerint 100/100, 153 napos.
Legelső tünete az volt, hogy bios bootoláskor kattogott a fej, azt hittem itt a vége a lemeznek. De néhány próba után ezt abbahagyta, csak épp nem indul felhelyezett adat kábellel. Egyébként irható olvasható, csendes, az adatokat persze már lementettem. Ezen az alaplapon a többi HDD kifogástalanul működik.
Mi okozza ezt???????? -
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Segitsetek lécci a következőkben :
Adott egy WD20EARX - s vinyó, (advanced formatos)
ha win7 alatt megformázom, gyorsformázással akkor az ugy okés ?
mert csak igy sikerült !Az a gondom hogy ha beteszem a gépbe, akkor inditáskor, amikor kiirja hogy be lehet lépni a biosba
lefagy, megáll.... (biosba se enged be)win7 alatt usb-s külső reckből megy rendesen !
HDSentinel se jelez hibát !
Lehet hogy a winyó nem jó ? vagy valami beállitás formázási gond lehet ?alaplap Asus P8H67-M PRO
proci i52500
8gb ram
Win7 64 bitElöre is köszi a segitségeteket !
-
balint18
tag
Üdv. Van egy WD blue caviar 500-as winchesterem, alig egy éves, és egy jó ideje előjött egy olyan betegsége, hogy zörög. Berezonál tőle az egész ház. Elég bosszantó, lecserélni nem akarom, mert 100/100-as. Kérdésem a következő. Ha vennék egy külső dokkolót akkor vajon lenne zörgése? Fölös 10000-em nincs, hog csak úgy kipróbáljam. Valami szakinak tapasztalata erről?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
DjDanee87 #36020 üzenetére
Ez így nem igaz.
Az hogy mennyit garantál, az még nem jelenti automatikusan a meghibásodást. A wdidle3 használata nem jelent adatvesztést, de a előírásokat tessék betartani. Én ha új wd lemezt installálok akkor 300 sec-re állítom, nálad talán jobb lenne a kikapcsolás. -
DjDanee87
addikt
válasz
Mezga Aladár #36019 üzenetére
Ezt úgy ahogy megértettem. Ez a 300 secre módosítás járhat adatvesztéssel, vagy nyugodtan lehet úgy csinálni, hogy nem mentem le róla a dolgokat előtte?
Kicsit beparáztam elolvasva amit linkeltél
Megnéztem a többi HDDnél milyen értékek vannak és van furcsaság.load/unload cycle
4+ éves WD 1TB - 600k (nincs már meg a számlája, nemtudom pontosan mikori)
3 éves WD 2TB - 146k
1,5 éves WD 3TB - 119k
Samsung meg 2114A két középső közt nagyon kevés a különbség, mégis az egyik jóval kevesebbet futott. Amit leszűrtem ezekből: nem szabad WD-t venni
-
Mezga Aladár
veterán
-
DjDanee87
addikt
válasz
Mezga Aladár #36016 üzenetére
Átállítottam akkor az értékeket: [link]
Most akkor nem elég hogy a 3 éves 2 Terás is döglődik, ez az még régebbi 1 terás is cserére szorul szerintetek ?
-
Kuruc2
senior tag
válasz
Mezga Aladár #36016 üzenetére
Nem nagyon akarják jelentetni, már publikáltam pedig 18.-án. :S [link]
-
Kuruc2
senior tag
válasz
Mezga Aladár #36012 üzenetére
hexadec 9285E az: 600158 lesz hexába, ugye? Cool.
-
no-police
csendes tag
Sziasztok. A Hard Disk Sentinel progi szerintetek megéri azt a kis pénzt, amit kérnek érte? Használható?
-
Kuruc2
senior tag
7 tera? nice
-
DjDanee87
addikt
-
DjDanee87
addikt
válasz
Kuruc2 #36007 üzenetére
Remélem ezen rajta van a kérdésedre a válasz, mert fogalmam sincs melyik értékre vagy kíváncsi
-
leeroy869
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van az egyik vinyómmal, hogy amikor nincs rajta sok I/O művelet, egyfolytában kerepel. Ismétlődő hangot ad ami kicsit hasonlít a badsector "hangra". De leellenőriztem, nincs rajta bad sector, viszont idegesítő, kb. november óta csinálja. WDIDLE3 progival már az időzítőt is letiltottam(újkorában 300-ra állítottam). Haldoklik, vagy mi lenne ez?
-
realmadrid92
tag
válasz
DjDanee87 #36000 üzenetére
tippem szerint legalább 10 óra, vagy több, de ez ugye minden adatot töröl a lemezről!
Mielőtt belefognál, érdemes az összes adatot ami rajta van átmásolni valahova, és figyelni hogy közbe növekszik-e a hibás szektorok száma. Ha lesz olyan amit esetleg nem tud olvasni, akkor én nem bajlódnék hd sentinel újrainicializálással, ami ugye vagy segít vagy nem, inkább beadnám a szervizbe (főleg ha már kevés a garanciaidő), és ott nagy valószínűséggel cserére kerül sor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Keresek Samsung 870 QVO 8TB SATA SSD-t
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Acer FA200 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6200 MBs - Eladó!
- Toshiba KIOXIA XG8 KXG8AZN84T09 4TB M.2 PCIe 4.0 NVMe,7000/5800 MB/s pár napot ment
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3219
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest