- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #56416 üzenetére
Szektorról szektorra a HDS teszteli végig és az baromi időigényes, viszont a HD Tune tesztek általában hamarabb le szoktak futni.
Itt most az volt a lényeg, hogy 2 pontatlanságot is tisztázni kellett, mivel ugye 1. HDD-knél nem konstans sebességértékkel kell végig számolni, 2. nem SI hanem IEC szerint kell számolni a tárolókapacitással.
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #56413 üzenetére
A CDM elvileg csak a meghajtó egy pontján, azzal a szekvenciálisnál jobbára csak a max értéket lehet meghatározni üres meghajtó tesztelésénél.
A HD Tune viszont végigteszteli rendesen, végigolvassa és írja az elejétől a végéig a lemezterületet, görbét rajzol, az eleve jobb az említett célra. A HDS tesztje is ilyen, az is kirajzolja.
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #56411 üzenetére
1. HDD-knél ezt eleve nem egyszerű megtippelni, mivel nem lesz végig konstans az írási sebesség, a lemeztányér külsejétől befelé haladva egyre csak csökken még CMR HDD-knél is. Azaz lehet elkezdi pl. 150 MB/s értékkel, ami aztán lecsökken 100-120 MB/s, a vége felé haladva pedig már csak 60-80 MB/s lesz.
2. SMR HDD-knél sem feltétlen mindegyik lassul be drasztikusan, nemrég pl. egy 2,5" 5 TB Seagate (ST5000LM000) SMR merevlemezen 13 óra alatt futott le nálam a HDS írásteszt, adatátviteli sebesség az 1. pontban leírtak szerint alakult, nem 10 MB/s volt mint a WD-s blogbejegyzésnél.
3. Az IEC (1024) szerint nettó tárolókapacitást kell nézni, azzal számolni, ami 6 TB esetében ~ 5,45 TB illetve TiB.
-
Chrystall
senior tag
válasz
Doky586 #56372 üzenetére
Windowsban semmi, mintha nem lenne csatlakoztatva. MacOS-en bejön, megjelenik, lehet browse-olni rajta, kimásolni, csak lassan. Pedig fura mert NTFS. Sok file-t nem másol át. Amikor keresgélsz, lassabban jönnek be a dolgok, de pl. van hogy több gigás file-t hamar átrak, egy-egy file esik meg, hogy sokat gondolkodik. Tehát file-onként változik a gyorsaság, van amit normál sebességgel átrak, van amit nem, van hogy nem is látja. Plussz néha ez hogy ha bedugod pittyeg, de ha megmozgatod a kábelét megjavul.
-
cocka
veterán
válasz
Doky586 #56198 üzenetére
Csak egy baj van:
Mi van, ha az ő környékén a hulladékgyűjtő szigeten nincs e célra odakészített láda?
Mert nálunk pl. nincs. Van papír, műanyag-fém kombó, üveg és kész. Van rajta felsorolás, hogy miket dobhatsz be, de valahogy nem rémlik, hogy a rossz HDD vagy egyáltalán az elektronikai hulladék fel lenne sorolva.
-
ricsip
addikt
válasz
Doky586 #56162 üzenetére
Bevallom, szakmai kíváncsiság és tapasztalatgyűjtés miatt. Mivel ilyet átlagember úgysem lát / használ.
A folyamatra kíváncsi voltam, mivel a nem fastformat-os eszközöknél szószerint újra kell írni az egész diszket. Az meg jó 1 nap egy ekkora méretnél. Itt meg megvolt 20-30 másodperc homokórázás után.
Utána meg elkezdtem használni, és ment minden gond nélkül. Aztán meg úgymaradt, és most már nem állítanám vissza.
A tartalék eszközök x20-asok, azokra is rányomtam az SN06-ot bytheway, lehet h. ott is megejtek most már egy alapos tesztet. Ott is kipróbáltam a 4Kn-t. De mivel ahogy te is mondod, a balfasz SATA-USB átalakítók nem képesek kezelni 12-13 év után sem a 4Kn szwktorméretet, azokon inkább visszaálltam 512e-re. Ez is olyan lesz, mint az ipv6 átállás, amíg meg nem hal mindenki ali 512 bájtos bativ szektorméreten nőtt fel, esély sincs a 4Kn tényleg teljes elterjedésére. -
stigma
addikt
válasz
Doky586 #56056 üzenetére
Hi, köszi kipróbáltam, de sajnos nem tudom megmenteni a C meghajtót, csak max az adatokat átmásolni onnan, mert a Win7 lemásolás után elindul, de restartol vagy épp kiirja, hogy javítsam a boot táblát, melyet próáltam megtenni, de sikerütelenül.
Sajnos mikor készítem a backu-ot írja hogy van elég sok bac sector rajta, így valszeg azért nem indul el.Segítséget előre is köszi, kap egy rendes rendszert ismerősöm, és akkor tiszta lappal indul
-
Petya XT
senior tag
válasz
Doky586 #55903 üzenetére
Köszi, ezzel tisztában vagyok, a 65 ezer gyenge szektor miatt kérdeztem. 3x-os felülírást kapott egyébként, nem jelzett hibát a DBAN, tehát elméletileg jónak kell lennie. Bár érdekes ez, mert a HDS felületteszt sem jelzett hibás szektort rajta. Az nem tudom honnan jött neki a 65 ezer gyenge szektor, bár biztos van rá magyarázat.
-
-
Pikari
veterán
válasz
Doky586 #55548 üzenetére
Nem akarom, hogy úgy tűnjön, flamelni akarnék, de mióta közölted, hogy marhaságot írok, és ahci módba kell tenni, egyre nagyobb hülyeségeket írsz erről a lapról.
Úgyhogy felhomályosítólag összefoglalnám:
Például az "azóta kiderült, hogy nincs benne ahci": ez csak számodra derült ki, mivel én azzal kezdtem, hogy sata módból ide módra állítsa, nem pedig azt, hogy ahci módból állítsa ide módra. Ugye, ugye, árnyalatnyi különbségek
Aztán a ,,csak a pata csatlakozók fognak élni'': ez meg konkrétan még nagyobb hülyeség, mivel itt a sata port az valójában csak elektronikai kompatibilitást jelent, protokoláris szinten meg már ide portként működnek ezek ezen a déli hídon - normál esetben, ha csak valamiért át nem állította valami másra.
Ezeket aztán az nvidia sata drivere a betöltés során fel tud handshakelni ide módról, csak sajnos annyira nyomorult ez a chipset, hogy ez annyit ér, mint szarnak a pofon. A King Unique által említett raid mód pedig azt jelenti, hogy a beépített raid firmwaren keresztül működne az elérés, de ahogy írta is, az biztosan nem fog működni.
Nekem két lapom volt ilyen chipsettel és déli híddal, az az egyik a fő gépem volt idén januárig, 8 terabájtos sata vinyóval, a másik meg néha tesztgépnek volt használva, mindegyiken ment az xp és a win7-64 bit is (persze én linuxos vagyok, így csak nagyon ritkán voltak azok a rendszerek használva windows alól).
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #55541 üzenetére
Ez alapján van SATA, illetve SATA / RAID mód a BIOS-ban, ahol jellemzően a már említett IRST / RAID / VMD driver hiánya szokott gondot okozni a telepítésnél, ahhoz kell külön driver (itt van valami) a Windows 10 telepítőjének, ellenben a standard IDE és SATA módokhoz normál esetben nem, mivel utóbbiak inbox.
De mindegy, ez már nem feltétlen ennek a topiknak a témája, duplán is félrement, mint már le lett írva előzőleg.
-
Bondix
aktív tag
válasz
Doky586 #55467 üzenetére
S utólag is lehet?
Úgy értem h most tele külső merevlemez és azt?S ezek után ha tv -re dugom a merevlemezt akkor nem látja majd ami rajta van de még se tudom onnan nyitni.
S ha másik számítógépre dugom akkor is kéri a jelszót majd?
Vagy ez csak az adott képen működik és ha tv-re dugom akkor látszani fog minden meg ha másik gépre akkor is? Vagy nem? -
Pikari
veterán
válasz
Doky586 #55348 üzenetére
Köszönöm a tippet. Nem, ez egy adattárolgatós meghajtó. Az utóbbi egy héten összesen kb 20 gbyte írás volt rajta. Tegnap konkrétan semmi írás nem volt. Ezért is lepődtem meg, hogy miért pont most, és miért pont így döglik meg, mert kb üresnek kéne lennie a shingle cachenek.
1-2 órát hagytam krákogni eddig. De bent van a gépben, úgyhogy ma délután folyamatosan menni fog, nem fogom kiszedni. Majd meglátjuk, hogy mi történik. Sok reményt mondjuk nem fűzök hozzá. Az biztos, hogy shingled meghajtót nem fogok venni többet.
-
Lajmund
őstag
-
coco2
őstag
válasz
Doky586 #55229 üzenetére
Ha jól sejtem, ahhoz egy usb hub kell és halom usb-sata kábel. Mibe kerül egy legolcsóbb sata kábel, amiben meg lehet bízni, hogy normálisan működni fog és nem zárlatossá válni, aztán a laptopomat tönkre tenni? Vannak usb 3-asok alli expressz 1.5k huf-tól hazai shop 9k-ig. (Talán usb 2-esek olcsóbbak, de olyat most nem találtam.)
-
blendész
tag
válasz
Doky586 #55178 üzenetére
De, fel tudom oldani, úgy tesz mint aki elfogadja a jelszót, a sajátgépben az ikonja is "nyitott lakatosra" változik, viszont semmilyen infót nem ad a lemezről, az ikon mellett nem jelenik meg pl a még elérhető szabad terület sem. A hdd sentinel gyors önellenőrzés után sem mond semmit, szerinte minden tökéletes. Most futtatok egy hosszú önellenőrzést, de nem nagyon reménykedem, hogy bármi előremutató kijönne. Két órája fut, hiba nélkül.
Tegnap este a gép kikapcsolása előtt még minden megnyílt a lemezen, nem csináltam vele semmi különöset. -
prime_adam
aktív tag
válasz
Doky586 #55089 üzenetére
Nem rosszból írtam, csak nem akartam a hdd topikba windows problémát postolni.
Egyébként milyen képet mutassak pontosan? A lemezkezelőben összesen ennyi információ van róla: Lemez 3, Dinamikus, Idegen. Meg egy kis sárga felkiáltójel.
A vm meg a windows boot logónál végtelen ciklusban tölt és sosem indul el. Ugye ott volt eredetileg használva, de nem tudok belépni az ottani lemezkezelőbe.
De ha szükséges, akkor szívesen küldök képet is, amiről szeretnétek.
-
BaJaZo
aktív tag
-
R3nts
senior tag
válasz
Doky586 #55042 üzenetére
Köszi a választ! Én is így fogom, csak belémhozták a frászt, hogy hibás az új HDD, én pedig úgy értelmezem, hogy nem, csupán az SMR-technológiából adódóan, nem birkózik meg a nagy fileok direkt letöltésével... csak azt nem értem, mi a különbség "írás és írás" közt, vagyis ha a másik HDD-ről "írok" az újra, akkor működik a nagy fileok írása, ha p2p kliens szedi le a nagy file-t, akkor bekrepál a HDD...
Végső soron gond nincs, én is azt fogom tenni, hogy a másik HDD-re vagy az SSD-re letöltök, és ÁTMÁSOLOM erre. SSD-re nem mertem letölteni, mert azt hittem drasztikusan csökkenti az élettartamát... De akkor simán lehet a klienssel oda letölteni? Particionálatlan 500GB-os NVMe .m2 SSD.
-
válasz
Doky586 #55027 üzenetére
Sziasztok! Olyan problémába ütköztem hogy 3 meghajtóból kettőt nem jelenít meg a rendszer. Hd sentinel látja, minden ok.
Sajátgép,totalcommander ,lemezkezelő nem látja.
Bios látja de a win 10 telepítő nem.
Több gépben próbálva.
Hiba egy gépház csere után jött elő?
Esetleg valaki járt már így? Vagy hallott ilyesmiről? -
ricsip
addikt
válasz
Doky586 #55013 üzenetére
Ezt a te fájalásodra írtam, nem skoos-nak. Ott fizikailag sérültek esélyesen a lemezei. Te meg csak az "egzotikus" particiókat nem tudtad olvasni.
Én sértetlen tökéletesen működő nasból kivett hddről sem tudtam linux pcn adatot lemásolni olyan spéci partíciószerkezet volt rajta.
-
rdmftw
tag
válasz
Doky586 #54902 üzenetére
hi.
van egy külső vinyóm amit a macska levert az asztalról és azóta nem indul.
a lemez felpörög és csak pár mp után jön elő a hiba hangja. nem az a tipikus karcolós hang van mint amikor a tányérok sérülnek hanem csak halkan pittyeg, olyan mintha a fej nem tudna kiállni a parkoló pozicióból. védőtokban volt amikor az egész dobozzal együtt leesett.tudtok szervizt ahol ezek javitásával foglalkoznak? adatmentés nem kell.
Western Digital MY PASSPORT 2TB (THIN) BLACK
WDBS4B0020BBK-WESNköszi a válaszokat
-
válasz
Doky586 #54847 üzenetére
Próbáltam de ha nincs hol hűlnie akkor 55 fokig felmegy. (műanyag 5,25-3,5" adapterben gumibakon, de úgy is hallani, igaz nem annyira vészesen, vagy rakjak rá bordát is?)
Ha nem rögzítem le akkor bootoláskor elmászik ahogy felpörög, seekkor meg elrezeg. Ez nem egy sima vincsi sajnos, ha menet közbe lekapcsolom és még nem pörgött le akkor húzza el a kezemet olyan forgási erő van benne. Nehezebb is jóval mint egy sima sata, hdsentinel szerint 5 lemezes 10 fejes dög.
Most egy csavarral van a házhoz rögzítve, az elég ahogy hogy 50 fok alatt maradjon terhelve is. -
válasz
Doky586 #54621 üzenetére
Beléptem a NAS termináljába és ott lekérdeztem a smart adatokat. Nem látok semmi furcsát:
ID# ATTRIBUTE_NAME FLAG VALUE WORST THRESH TYPE UPDATED WHEN_ FAILED RAW_VALUE
1 Raw_Read_Error_Rate 0x002f 200 200 051 Pre-fail Always - 0
3 Spin_Up_Time 0x0027 214 206 021 Pre-fail Always - 2291
4 Start_Stop_Count 0x0032 095 095 000 Old_age Always - 5653
5 Reallocated_Sector_Ct 0x0033 200 200 140 Pre-fail Always - 0
7 Seek_Error_Rate 0x002e 200 200 000 Old_age Always - 0
9 Power_On_Hours 0x0032 082 082 000 Old_age Always - 13418
10 Spin_Retry_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 0
11 Calibration_Retry_Count 0x0032 100 253 000 Old_age Always - 0
12 Power_Cycle_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 23
192 Power-Off_Retract_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 3
193 Load_Cycle_Count 0x0032 198 198 000 Old_age Always - 8377
194 Temperature_Celsius 0x0022 111 106 000 Old_age Always - 36
196 Reallocated_Event_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
197 Current_Pending_Sector 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
198 Offline_Uncorrectable 0x0030 100 253 000 Old_age Offline - 0
199 UDMA_CRC_Error_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
200 Multi_Zone_Error_Rate 0x0008 100 253 000 Old_age Offline - 0 -
Andralin
aktív tag
válasz
Doky586 #54272 üzenetére
> Utolsó 2008-as gyári biossal nem látom hogy ahci kompatibilis lenne
Pedig az! Itt a gyári adatlapja: [link]
"6 x SATA 3Gb/s offer by Intel® ICH9R support Intel® Matrix Storage Tech(AHCI & RAID0/1/5/10)"Amúgy van új fejlemény! Úgy néz ki, hogy nem újkeletű hibával állok szemben.
Miután megformáztam 6 TB-re, próbaképp elkezdtem másolni rá nagy fájlokat Windows 7 alatt. És ment is minden rendben, egész addig, amig a foglalt adatmennyiség el nem érte az 1,5 TB-t. Akkor ugyanis megismétlődött az hiba: eltűnt a HDD-ről a partíció és ismét már csak 1,5 TB-os partícionálaltlan hely volt elérhető rajta!Szinte biztos, hogy az eddigi használat során, ahogy arciválgattam a HDD-re folyamatosan dolgokat, most értem el, iiletve léptem túl a 1,5 TB-os adatmennyiséget, amikoris először jelentkezett a hiba. És ez teljes mértékben reprodukálható.
Tehát hiába hozok léptre Gparted alatt 6 TB-s partíciót, és látja is a Win7 6 terásnak, a Win7 1,5 TB-nál több adatot nem tud rá másolni, különben összzeomlik a HDD-n a partíciós tábla.
Valaki találkozott már ilyen jelenséggel? Létezik erre valamilyen megoldás az alaplapcserén kívül?
Ha esetleg vennék egy külső USB-s házat és abba tenném bele a HDD-t az változtatna valamit, vagy várhatóan ugyanez lenne a helyzet? -
Andralin
aktív tag
válasz
Doky586 #54262 üzenetére
Utánanéztem ennek az "ATA ellenörző összeg"-nek: [link]
Itt maga a HDS fejlesztője írja azt, hogy nem igazán kell emiatt aggodalmaskodni:
"It does not mean there is a problem with the drive so you do not need to worry about it too much."Ennél konkrétabb infót nem nagyon találtam róla, de úgy tűnik ez csak egy figyelmeztetés (warning) és nem hiba.
A véleményed szerint ez mégis nagy bajt jelent? Konkrétan milyen súlyosságú bajt jelenthet ez? Kuka a HDD, nem javítható ha ilyen gond van, vagy még azért használható? -
Andralin
aktív tag
válasz
Doky586 #54256 üzenetére
Jééé tényleg!
Hát az elég érdekes, mert mind a négy IDE-vel jelzett vinyó bizony SATÁ-s és SATA porton csücsülnek. Megnéztem, és a HDS is "SATA Rev 3.1"-nak simeri fel őket. Nem tudom a DM miért írja őket IDE-nek.> Persze lehet hogy nem PATA hanem SATA a fizikai megjelenése, de akkor is IDE módban mennek..
HDS infók. Ez vajon tényleg IDE módban mehet?
-
Andralin
aktív tag
válasz
Doky586 #54254 üzenetére
Hát tény, hogy vannak IDE portok, de ezt te hol látod?
Mert IDE-s vinyó nincs egy sem perpillanat a gépben, azt csak mobil rack-hez használom. Az összes vinyó amit a DM-ben látsz vagy USB-s, vagy SATA portra csatlakozik és természetesen van AHCI is!
És nem is P4, hanem Core 2 Quad Q9650.Régi a gép, de tény, hogy eddig rendben felismerte és használta a 6TB-t. Most tűnt el hirtelen a partíció róla és vele együtt ez a furcsa jelenség van, amit fentebb részleteztem.
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Doky586 #54169 üzenetére
Nem értem ezt teljesen, mit írsz...? Nem reinstall volt, ez egy full újjonnan rendelt gép, Clean MCT-os Pendrive-os Win 11 install-al, amit csináltam. Semmi köze a korábbi géphez és az azon lévő Win 10-hez se. Mint írtam a rendszer SSD is teljesen "szűz" volt. Csak az USB-s winyók a régiek.
Az viszont igaz, hogy telepítés közben (amikor már a fő telepítő lefutott és épp a bill.-zet nyelvét kellett beállítani) épp volt egy áramszünet
a házban és persze egyből kikapcsolt a gép. Az áram visszatérése és a gép újra bekapcsolása után, viszont ott folytatta a telepítő, ahol abba maradt a dolog. Most is ezen a gépen vagyok, látszólag minden Ok, de ezek a megjegyzések a Settings-ben a lemezemire azért eléggé aggasztanak. (Legfőbbképen a rendszer SSD, de a HDD-k sem bagatelek a szememben).
-
Sanyi52
tag
válasz
Doky586 #54155 üzenetére
és King Unique részére:
Nem voltam pontos a leírással: HDD-t klónoztam SSD-re laptopnál, mivel a klónozott SSD-vel nem tudtam mit kezdeni, nem lehet törölni, módosítani, ezért betettem az asztali gépbe, hátha tudom javítani ott, a képernyőképek az asztali gépről készültek. Sajnos a RAW-val semmit sem tudok kezdeni, megállt a tudományom. Megyek, megkeresem az SSD fórumot. -
válasz
Doky586 #54131 üzenetére
Beraktam egy másik gépbe és bár nem konstans de értékelhető eredményt produkál. HDD sentinel írás teszt elég sokáig 220-230mb/s körül megy.
Magyarán jön a lényeg:
Nem mindegy milyen sata vezérlőn van. A szerverben és nasban lévő nem volt jó neki ahogyan egy régi core2-es gép vezérlője sem hiába ahci szabvány mindegyik valahogy mégsem volt kompatibilis. USB rack oké megértem az tényleg nem jó hozzá.
Most otthoni szervergépben ezt produkálja ami szerintem meglepően jó egy SMR-hez képest de nyilván pocsék CMR-hez képest mert egy sok éves wd blue 7200-as is tud ilyen tempót azaz az ennyire nem lassul be 200-160mb/s körül megy. -
válasz
Doky586 #54131 üzenetére
Dokkoló trim képes mindkét nyílásán. Felső a HDD, alsó SSD.
HDD-nél nem megy a trim de egy SSD-vel meg igen.
Mindegy lehet valami inkompatibilitás, este rakom be egy rendes gépbe satával, ott megnézem mit mutat. Ez eléggé régi dokkoló.King Unique
Nyilván nem egy nap alatt ment bele, pár hónapig ment szerverben és nem egyből jöttem rá hogy valami nem jó hanem amikor néztem a mentési időket. Lehet napi 50-100gb ment csak rá de azt egy egész nap írta rá és azzal volt a baj. -
törölt tag
válasz
Doky586 #54108 üzenetére
"pjen" kollégával egyetértve én sem csinálnám. Ha LYÓL megdobálták, akkor már az első indításkor nyüszít, vonyít, kerreg, kattog, stb.
Ha nekem HDD kell, akkor az Aqua-ban személyesen veszem át a Karinthy-n (ezt mindig szarul írom fejből) a Móricz Zsigmond körtérnél és viszek magammal a nejlonszatyorban egy frottír törölközőt.
-
tibi14
tag
válasz
Doky586 #53920 üzenetére
Igen minden próbáltam. és már azt mondja müködés közben, hogy csip csip csip csip, vagy valami hasonló hang
Ja és mikor néha eljutok a formázásig, kb 20 percre lefagy a gép. Mikor nincs benne az új vinyó, természetesen minden hibátlan, Mikor beleteszem a vinyót a boot idő is legalább 2 perc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- Samsung QVO 4TB - 100/100
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- WD RED 8 TB HDD - HD Sentinel: 100%/100%
- SATA 500GB Bazár (Kingston A400, Crucial MX500, Adata SU800 stb.) frissítve:06.19
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged