Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Peter
aktív tag
válasz
liksoft
üzenetére
Sikerült szétszednem a külső hdd-t, és hagyományosan rákötnöm a gépre... így hagyta végigfuttatni a lemezkezelőt, és az adatokat lementenem...., de az 1 bad sectorból a hdd sentinel szerint 373 lett így a kondíció 99%-ról 52%-ra esett.
A tapasztalatok szerint várható még további drasztikus romlás?
A a bad sectorok növekedése %-ban a tárhely méretével hogyan függ össze? -
liksoft
nagyúr
válasz
hangyaqtya
üzenetére
Sajnos nem lesz. A gyári szám tutira más lesz! És a firmware?
-
hangyaqtya
csendes tag
Üdv. Keresek PS2004C winyóhoz elekrtonikát. Gyártási év 2006.08-hó
LBA 390, 721, 968 200.0 GB P120SE-H011-05-0399 (B)
S/N S07GJ1LL801471
KÖSZI
-
olymind1
senior tag
köszönöm, megoldotta a problémát

akkor leírom még1x hátha valakit érdekel:
Wester Digital Caviar Green hdd-knél ki lehet kapcsolni, hogy bizonyos időközönként leparkolja a fejet, illetve használatkor megfelelő helyre pozicionálja, így energiát spórol, viszont cserébe sokat kattog, és megnő a "Load Cycle Count". Ehhez le kell tölteni a WD honlapjáról a wdidle3.exe nevű programot, majd dos módban bootolni (akár cd-ről, akár pendrive-ról, akár floppy-ról). További hdd-ket lehúztam, a WD CG-t az első (0) sata portra kötöttem, nálam az biosban az AHCI bekapcsolva volt, így is kikapcsolta a fej parkolását, de érdemes IDE módra állítani, majd dos alatt kiadni a következő parancsot: "wdidle3.exe /D".
remélem segíteni fog másoknak is

-
Boogie33
senior tag
Sziasztok. A kérdésem a következő lenne az működne hogy a játékok egy másik HDD-re lennének telepítve mint az OS , működnének rendesen a játékok?

-
liksoft
nagyúr
válasz
nyomdasz001
üzenetére
Ami kattog, az hibás. Ezek az eszközök már jó néhány éve túljutottak a "konyhai tuning" kategórián. Szakember segítségét tudom javasolni.
-
nyomdasz001
csendes tag
"Szerintetek kuka a WD my passportom? Megszűnt a tegnapi sercegés, csak villog a led-je, de a fájlkezelők nem látják. Néha kattogás hallatszik belőle. A lemezkezelő, azt írja, hogy nem inicializált, semmit nem tud vele csinálni, mert "írásvédett". ???"
"Mielött még1x megkérded! Szerinted viccből nem válaszol senki?"
Nem tudom miért, de biztos? Lehet szétszedem és megnézem mit lehet vele csinálni.
-
artiny
őstag
Melyik merevlemezre tegyem a windowsot?
Most jelenleg egy: WD Caviar 500GB, 16MB, 7200,WD5000AAKB -2éve használom
és van egy új:
SEAGATE Barracuda 7200.12 1000GB, NCQ 32MB cache, 7200ot, PMR, ST31000528ASMelyik a gyorsabb?
(azért ide tettem fel,mert nem találtam olyat pl.: azonnali hdd kérdések.....) -
kabanka
aktív tag
Sziasztok!
A Seagate vinyóm sokszor folyamatosan kerreg valamiért. Nincs rajta rendszer lapozófájl semmi mégis olvas. Indokolatlanul. Mi okozhatja ezt?
-
liksoft
nagyúr
válasz
Mr.Peter
üzenetére
Semmit. Nagy valószínűséggel a dokumentumoknak annyi. A 10% kevés, a kódolt meg ugye kódolt. Talán adatmentő cégnél próbálkozz. Ha egyáltalán tudnak segíteni, mert a drive gyári száma is a kódolás része lehet. Ebben az esetben kritikus, hogy egy másik ugyanolyan drive-ot tudnak-e készíteni, ennek a teljes adattartalmával. Mert ugye más megoldás szerintem nincs. Ja, és addig a gépet ne használd, nehogy a visszatitkosító elfelejtse hol tartott, és valóban végleg minden repüljön. Esély így is kicsi, nem kis pénz mellett (persze, ha sikeres).
-
Mr.Peter
aktív tag
Sziasztok!
Egy külső hdd-et Bitlockerrel lejelszavaztam, és már a kódolás közben is többször megakadt (szerintem a bad sectorok miatt...) sikerült egy lemezellenőrzést csinálnom, és így eltünt az az egy bad sector, és nagy nehezen befejezte a kódolást.
Minden szuperül ment, csak kiderült, hogy az XP nem igazán tud ezzel mit kezdeni, így vissza szerettem volna csinálni.
Elkezdtem a visszafejtést, és 10.3%-nál megakadt, egyben a hdd sentinel kijelzett újra 1 bad sectort. A lemezellenőrzés sem segített, ahányszor a gépre csatlakoztatom a hdd-t folytatni akarja a visszafejtést, de ugya a hiba nem lett kijavítva, így nem megy tovább, felfüggeszteni meg nem lehet, mert akkor a program nem válaszol(lefagy).Van valami ötletetek, hogy mit csináljak??? Így nem férek hozzá a dokumentumaimhoz egyáltalán!

-
Gerisz
addikt
Sziasztok!
Megérkezett az új winyóm így a döglődőről leszedtem az adatokat. Elindítottam a WD LifeGuard-ot. Minden teszt hibával megszakadt. Elindítottam a Write Zeros-t. Megállt a felénél és kb egy órája nyomogatom az igent arra, hogy
ez-meg ez a szektor hibás. continue? jah.
Már unom
Ezt végig kell zongorázni? Most a 502968832-502969088 sectoroknál van a hiba és 976771054 az összes. Van erre más megoldás? -
Imco
őstag
válasz
nyomdasz001
üzenetére
kukakukakukakukakukakukakukakuka
kukakukakukakukakukakukakukaMielött még1x megkérded! Szerinted viccből nem válaszol senki?
Szerintem...
-
DreiNN
tag
Helló!
Ma sikeresen itt hagytam a gépet és megcsinálta a konzisztencia tesztjét, a már ratyi, bad sector-os meghajtón.
Azóta nem tudom megnyitni, lemezkezelőben RAW-nak mutatja.Hogy tudom felkelteni,hogy használható legyen?

(Hogy tudom letiltani azon a meghajtón az automata konz. tesztet?)
Köszi!!
-
nyomdasz001
csendes tag
Szerintetek kuka a WD my passportom? Megszűnt a tegnapi sercegés, csak villog a led-je, de a fájlkezelők nem látják. Néha kattogás hallatszik belőle. A lemezkezelő, azt írja, hogy nem inicializált, semmit nem tud vele csinálni, mert "írásvédett". ???
-
Villy
tag
Sziasztok!
A következő a gondom:
Adott egy Samsung (DE015EB/A62) külső hdd ami ESATA-n van a géphez kötve. Van rajta egy pár file amit nem tudok a belső hdd-re másolni, mert azt mondja, hogy írásvédett, viszont külsőn két mappa között megy a másolás. Próbáltam már egy másik gépen is USB-vel de ott is ez a hiba.
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a hiba?
Előre is köszi. -
gban
veterán
válasz
easy...rider
üzenetére
Telepítsd fel a windowst Samsungra, tedd fel a HD Sentinelt, csatlakoztasd a Seagate-t is, és nézd meg mit mond rá a Sentinel, illetve hogy így megy-e a windows (nem a Seagate-ről!) rendesen.
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
a problémám a következő.
Van egy Samsung HD642JJ vinyóm, erre hibátlanul felmegy a Windows telepítés.
Beteszem helyette a Seagate 7200.12 vinyómat, és erre nem megy fel.
Néha íráshibára, néha vírusra, néha driver hibára hivatkozva kilép. Vagy azt írja nem olvasható valami file.
Már próbáltam 3 DVD-ről és 1 pendrive-ról is telepíteni, de mindig van valami hiba.
Miért lehet ez? ötletek?addig megpróbálom leformázni az egész vinyót, hagyom windows particionálja, és arra hátha felmegy
-
gban
veterán
Meg lehet csinálni valahogy ha egy HDD-n volt pár bad sector, azt úgy eltüntetni hogy a HD Sentinel ne írja ki?
Vagyis, ha veszek egy HDD-t, és a HD Sentinel szerint nincs bad sector, és gyenge sem, akkor megnyugodhatok hogy rendben van, vagy lehet hogy csak megokosították? -
Mans20
addikt
Estét
van egy 2 éves samsung 320 hdd,hd tune ba ultra dma crc error ra warningot mutat,valami kábelhibát ír ki,ez mitől lehet?cseréltem kábelt de ugyan ez van.
-
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
Le szeretném klónozni a régi vinyóm, hogy a W7 átmásszon az újra. Megcsinálom a Vezérlőpultból a lemezképet az új vinyóra, gép újraindít, helyreállító DVD betol, lemezkép kiválaszt, nem engedi, mondván, h a művelet során leformázza a lemezeket, és nem lehet olyanra visszaállítani amint a lemezkép is van (ez már faszságnak hangzik). Oké, hozok egy másik vinyót. Gépben a régi, me a két tök üres. A kölcsön vinyóra kimentem a lemezképet, gép újraindít, régi vinyó lehúz, recovery dvd-ről boot, lemezkép kiválaszt, és megint kiírja, hogy nem sikerült a helyreállítás. Kihullik a maradék hajam. Felnyalok egy friss W7-et az új vinyóra, mondom faszom recovery dvd, majd a rendszer alól. Vezérlőpult, rámegyek, hogy visszaállítás lemezképről, várjon, amíg a lista frissül, nem található lemezkép. Kézzel a helyét betallózni nem lehet. Ennyi, feladom. Valami ötlet? A neten megannyi tutoriál meg videó tanúsága szerint már az első próbálkozásra sikerülnie kellett volna. Lehet az Advanced Format a bibi? Új vinyó WD10EARS. Természetesen leformáztam, oprenszer, telepító stb látja.
Segítsetek plz mert meghülyülök
-
nyomdasz001
csendes tag
Szerintetek kuka a WD my passportom? Megszűnt a tegnapi sercegés, csak villog a led-je, de a fájlkezelők nem látják. Néha kattogás hallatszik belőle. A lemezkezelő, azt írja, hogy nem inicializált, semmit nem tud vele csinálni, mert "írásvédett".
-
bocali
csendes tag
Hali!
Van egy 400GB-s Segate sata vinyóm.
Előzmények: boot közben kattogott, később már a rendszer elindulása után is és ekkor meg is fagyott. Ez utóbbit pár hétre orvosolta ha formáztam a C-t.
Ubin G-partedben az általam C ként használt particíó mellett irta hogy sektor hibás.
Most már bootkor nem kattog és Gparted se jelzi h probléma volna, de a windows indulása után onnantól hogy belépek a fiókomba elkezd kattogni megint és szinte-szinte fagy is, de ez pár perc múlva megszűnik és onnantól semmi baja.
Valami tipp hogy mitől lehet ez\ mit lehet ellene tenni?Köszi a válaszokat
-
priti
addikt
Kvázi neked a noti tokozásának a hangszigetelésével van bajod, nem az energiagazdálkodással. Asszem már értem végre. Kis barkáccsal lehet meg lehetne oldani, látni kéne mennyi hely marad a HDD körül a notidban, egy-két gumialátét a csavarok alá(ha nem fér akkor egyel hosszabb csavar) hogy a ház ne erősítse a hangjait meg a HDD helyen falakat ragasztani körben meg az ajtó belső falára egyoldalas jó vastag gap padból (tudod az a gumiszerű hővezetős szar), hogy jobban hangszigeteljen és úgy rácsavarozni az ajtót, kívülről úgyse látszik mi van bennt. Jó esetben teljesen elkussolna, de halkabbnak valamivel biztoss halkabb lenne. Sokminden mást nem tudsz vele kezdeni szerintem.
-
bigdaddy3
tag
Szia priti!
Legujabb BIOS verzió és progik vannak fenn.
Az AHCI mit takar? mikor kell alkalmazni?On Chip SATA Type- ez nekem most Native IDE, lehet még RAID, és AHCI
CSAK RAID és AHCI esetén él a köv beállítás: On Chip SATA Port 4/5ami lehet:IDE vagy As SATA Type.
A 2 vinyomon kívül más még nem volt a gépemben, de kiv lennék
hogy más 1terrás vajon dolgozna-e rendesen benne?De majd kipróbálom.Bárki segítségét köszönöm aki hozzászól a témához.

-
milestone
tag
Sziasztok,
Van egy féléves (még 2,5 év garanciával) 1TB-os külső WD Desktop Elements winchesterem.
Kb. 1 hónapja 98%-os lett a kondíciója a HD Sentinel szerint miután az XP nem tudott befejezni valamilyen írást a laptop standby módból való visszatérése után. Nem kezdeményeztem semmi adatmozgást, egyszerűen felnyitottam a fedelét.
Jelenleg 99%-ot jelöl a kondícióra, a teljesítményre 100%-ot, és van egy gyenge szektor.
Eddig vegyes használatban volt, most viszont fontos (pótolhatatlan) adatok tárolására szeretném befogni. Időnkét lementeném rá az adatokat, egyébként használaton kívül lenne (áramtalanítva, polcon).
Megbízhatok benne? -
grex4
aktív tag
helloka. értem.
am nem áll meg sose, hanem cincog, valamit művel a fej, de már ottartok h nemérdekel. Végülis ha aztmondjátok hogy usb-s házba külsőként nem adna ki ilyen hangokat akkor az nekem mégjobban megfelel. Ha tönkre nemmegy akkor felölem clickelhet egy dobozkába. Neten olvastam én utána, ezt a tipust irom googlibe meg "click sound" és beugrik egypár találat szal nem egyedi probléma... de megoldást nem találni... max valami hacker progi ami minimalizálja az akusztikát vagy nemenged parkolni. erre értettem az élettartam rövidülést. na köcce ismét. -
priti
addikt
válasz
liksoft
üzenetére
Lehet hogy itt most keveredtek a fogalmak. Lehet mást értesz parkolás alatt, ezeket a magyarosított fogalmakat sose tudom ki mire érti. Engem az nem izgat, hogy a fej éppen hol találja magát, csak a motor maradjon a vonatkozó rmp fordulaton, mert azt rühellem ha a felpörgetésre kell várnom egy tallózáskor. Én kikapcsolt energiagazdálkodás mellett olyan asztali HDD-vel még nem találkoztam, ami magától megállt. (Hála Istennek.)
-
priti
addikt
válasz
liksoft
üzenetére
Búú, csodás
Remélem ezt asztali HDD-knél nem találják ki.(#18052) bigdaddy3
Én feltenném a lapra a friss BIOS-t odafigyelve a rev. számra majd szépen az illesztőprogramokat is első körben. Ami a BIOS-t illeti én áttenném ahci-ra, mondjuk ha ide-ben telepítettél wint, akkor regeditben át kell kapcsolni, különben kékhalál lészen az eredmény hacsak nem telepíted újra."On Chip SATA Port 4/5 IDE" - Itt mik a lehetőségek, mire lehet még állítani?
-
liksoft
nagyúr
Több típus automatikusan saját maga teszi parkoló villára a fejeket. Pont azért, hogy feleslegesen ne melegedjen a fej és a felület (a légpárna súrlódása miatt), így az élettartamot növelik. Akinek ez nem tetszik, használja USB külső házba, és tegyen be másik drive-ot. Nem mindegyik drive esetén lehet ezt kikapcsolni.
-
priti
addikt
Azt tippelem, hogy nem tudja kiolvasni vagy resetelni a HDD idle time értékét, ezért csinálja pár másodperc után megint. Pontosan kéne tudni ehhez, hogy hogyan működik a szolgáltatás. Win7 topicban kérdezz meg valami gurut. Én ennek nem néztem utána soha. Őszíntén szólva az első dolgom, hogy kinyomom a csába a HDD energiagazdálkodást, mert nekem zéró kompromisszumot ér az a 3W-os fogyasztó ide-oda. Esetleg valami meghajtóprogi nem okés, amit a win tesz alá magától
ilyesmi lehet, de passz, én pont lesajnálom
Arról nem a HDD gyártója tehet, ha a környezet leállítgatja a HDD-t. Most a HDD gyártója ezzel mit kezdjen? Ő legyártja a HDD-t és ha hibás cseréli. Mégegyszer mondom, hogy ha energiagazdálkodás nélkül nem parkol a HDD, akkor rossz helyen veted fel a problémát. -
bigdaddy3
tag
Csak SATA eszközt használok hdd , dvd.
Bios beállítás:
On Chip IDE Channel Enabled
On Chip SATA Controller Enabled
On Chip SATA Type NAT IDE
On Chip SATA Port 4/5 IDEMég ezek jutottak eszembe. a bios beáll jó? Vagy valamit másként kellene?
Az IDE channel Enabled kell hogy legyen ha nincs Pata eszköz a gépben?
-
bigdaddy3
tag
Hdd gond valaki segítsen!
Giga GA-MA770-DS3 rev2.0 lap sams 103SI és HD501LJ
Az 500as vinyo jó a terrás is (másnál)csak nálam nem az én gépemben.
Probléma:
a két hdd között csak 3-4mb/sec tudok másolni pedig kb 50 nel kellene tudni.
HD Tune Pro hibát nem ír! De teszt alatt nem lefelé ívelő görbe jön ki,
hanem le föl ugrál 3 és 100 MB között! (kék vonal) (sárga pontok szanaszét szórva)
uTorrent progiban 3MB/sec nél nem tud nagyobb seb dolgozni mert kiirja hogy
buffer(32MB) megtelt.Láttam h volt akinek north/south bridge akadt sams vinyoval
és firmware frissítéss után jó lett ennek mi az esélye?
hol találok firmwaret HD103SI hez?Xpt használok jelenleg sp3 csomaggal. de win 7 alatt is ez volt a szitu.
-
Epiph
aktív tag
válasz
Habzsi-Dőzsi
üzenetére
nincsmit
örülök, hogy tudtam segíteni 
-
grex4
aktív tag
ez mind szép és jó és igazad is van. a problémám csupán annyi hogy több vinyóm is meghalt már ami nem produkált ilyesmit... ez meg parkoltat. Napi legalább 200szor leparkol, ez idegesitő.. siri csendben netezem és csapassa állandóan. 20perc után lekapcsolja a vinyót az logikus de 10m(ásodperc)p? röhej. click-click!!
kékhalálom nemvolt, szoftverek hát oprendszer van meg kb 10mindennapi, msn everest iesmi..
-
priti
addikt
Ja ami az öregedést illeti egy HDD élettartama párezer felpörgetés, ergó ha egy nap 20-szor leáll és elindul az se jobb, mint ha egyfolytában megy, sőt. A 30000 óra élettartam kétlem hogy úgy lenne számolva, hogy ötpercenként kikapcsolod...
Ennek a leállításnak inkább akku szempontjából van vajnyi értelme, meg max rázkódásvédelem ha nagyon ki akarok találni valamit, de a vinyó élettartama ezzel kétlem, hogy érdemben növelhető. Még egy slave HDD-nél esetleg, de rendszervinyónál... áhh, felejtős. -
priti
addikt
Szerintem ha kikapcsolt energiagazdálkodás mellett nem áll meg a HDD, akkor egyértelmű, hogy szoftveres a bibi.
Extrém esetben lehet valami hőtágulásra fellépő érintkezési hiba, de nem hiszem, mert annak előbb-utóbb kékhalál lenne a vége.
Az meg hogy xy progi nem jó egy HDD-hez önmagában nem jelent semmit. Én is szerettem régen lehalkítani a Maxtor-okat a Hitachi által fejlesztett Feature Tool-al, az 1TB-os Hitachi vinyómhoz meg nem jó, pedig a Hitachi fejlesztette a szoftvert, mégse működik már, ez van. Ettől még a vinyónak semmi baja. -
nyomdasz001
csendes tag
Sikerült adatokat másolni róla kb 10percig párszáz kb/s-al, de szerintem most lett vége, mert elkezdett sercegni, pattogni, gondolom ez nem normális, vagy igen, eddig nem tettem a fülemhez, lehet eddig is csinálta csak nem hallottam?
-
Efbialy
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a vinyómon (Samsung HD403LJ 400GB) megjelent 1-2 badsector, amit ha megpróbál olvasni egy progi, akkor szépen egy két perc szenvedés után kékhalálal leáll a windows (win7 64bit).(+ restart után nem tud bootolni, de azt egy leállítás + újraindítás megoldja).
Először egy wines Chkdisc-el probálkoztam de az ahogy elért a hibához produkálta a kékhalált.
Második körben a HDTune tesztje már megtalálta a hibás szektort(itt is megfagyot a win, de végül is túlélte). + A SMART-ban sárgával megjelölte a Reallocated Sector Count sort.
Harmadik körben a Hard Disk Sentinelt próbáltam ki. Ő már az elején közölte hogy a vinyó kondíciója 50% és hogy 2 szektor hibás de ezek át lettek helyezve, ja és hogy már csak 305 napja van hátra az életéből. Itt is próbáltam tesztet futtatni de vagy nem futott le vagy amikor elért a hibához, akkor kékhalál.Szóval a kérdésem az lenne,hogy van e rá mód hogy a badsector-okat elkülönítsem hogy nem okozzanak kékhalált, és hogy a programok még véletlenül se akarják őket piszkálni.
Nincs sok fontos adat a vinyón, ami van rajta azt nem érinti a hiba, szóval ha drasztikusabb eszközökhöz kellene folyamodni a siker érdekében akkor azt is vállalom.

-
nyomdasz001
csendes tag
Sziasztok,
Nekem egy WD SE 070A 1TB My Passport-al gyűlik a bajom. Nem látja az PC (OS WIN7) ha csatlakoztatom, csak nagy sokára ismeri föl mint hardvert, TC is nagyon lassan nyitja meg, gyakorlatilag sem írni sem olvasni nem tudok vele-rá. Próbáltam drivert frissíteni de az is elszáll valami hibaüzenettel, HD sentinel semmit nem mutat róla, azt írja, hogy a drivere nem ad információt. A cucc pörög rendesen ahogyan kell, semmilyen szokatlan hangot nem ad, csak egyszerűen nem működek rendesen, akarom mondani sehogyan sem. Lenne valakinek ötlete, mit kellene, lehetne megnéznem? Köszönöm.
(Eszközkezelő szerint az eszköz megfelelően működik.)
-
grex4
aktív tag
hello.
nem telepitettem én semmit, gyári win-t is letoltam a gépről a sok progijával együtt.
A spec. beállitásokban is kikapcsoltam a hdd lekapcsolását. Sok gépem volt soha nemvolt ilyen problémám azért érzem h vmi nem stimmel, most h leparkoltatja a fejet nekem kb 5-10mp-enként nekem nem tünik energiaspórolásnak, de ha letiltom akkormeg pörög és még hamarabb öregszik...
Akusztika managementet sem támogatja a vinyó....
másvalami ötlet? hibás a vinyó akkor vagy sem? igy még adattal sem tölteném meg pedig külső vinyóm is haldoklik és hát erre menteni....köcce előreis am.
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok.
Van egy WD 5001AALS 500GB hdd-m, hétvégén a SMART-ból kiolvastam 1db Current Pending Sectort ha jól tudom akkor ez gyenge szektorra utal, csináltam egy teljes felületi vizsgálatot, bad sectort nem találtam, de miután lefutott a vizsgálat 31db-ra nőtt a pending sectorok száma. Lefuttattam a WD dosos diag szoftverét ami 007-hibakódot írt ennek magyarázata Read Element Failed. Lementettem minden adatot ráengedtem egy gyorsformatot, azóta eltűnt az összes pending hiba a smartból és a hdd sebessége sem ugrál már. Mi lehetett a gond? Számíthatok rá, hogy visszatér a probléma, vagy ez egyszerűen fájlrendszer hiba volt.
-
olymind1
senior tag
sziasztok
wd caviar green vinyómnál (pontosabban ennél a típusnál: wd5000aads) vettem észre hogy a load cycle count elég magas, rágoogleztam, azt kidobta hogy green vinyók előszeretettel parkolják le a fejeiket, amivel nem is lenne gond ha nem társulna hozzá állandó kattogás, ami kicsit zavar, illetve keresésnél még azt is találtam, hogy a wdidle3.exe nevű dos-os programmal, ki lehet kapcsolni ezt a fejleparkolást, csakhogy az idióta program nem találja a vinyót dos alatt, ellentétben a 2 samsunggal, de azokra meg kiírja hogy nem wd caviar greeen
úgy is próbáltam hogy lehúzom a samukat, akkor meg semmit se talál 
esetleg tudtok valami megoldást amivel ki lehet kapcsolni?
-
Imco
őstag
válasz
dodopek
üzenetére
Vannak erre programok, de szabad hely kell hozzá, és esélyes egy adatvesztés ha nem jól csinálod, vagy csak valami kis gixer becsúszik. Az w7-nek lehetőség szerint adj egy 50GB körüli partíciót és ő azt önállóan kezeli és jól él rajta. Adatokat más partícióra téve igény szerint.
Ha nem tudtalak lebeszélni, akkor itt egy. Partition magicet NE használj!Szerintem...
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Win 7 ultimate 32bit rendszerben szeretnék +5Gb adni a c(rendszer) meghajtónak.Odáig eljutottam a rendszerkezelésben, hogy egy másik (ugyanazon a HDD-n) lévő partíciót zsugorítottam,de a C-re nem engedi a kiterjesztést.Meg tudom ezt csinálni 7 alól?Ha nem,mivel csináljam?Nem szeretném az egész rendszert újrahúzni miatta...
Köszi!
Dodo -
priti
addikt
A win7 úgy települ, hogy az alapértelmezett energiagazdálkodási sémában be van állítva a HDD lekapcsolása. Minden gépen, amire win7-et telepítesz neked kell kikapcsolni, ha zavar. Vezérlőpult=> Energiagazdálkodás=> Séma beállításainak módosítása=>Speciális Energiaellátási beállítások módosítása.
Notiknál gyári szoftver is kezelhet energiagazdálkodást, nem árt körülnézni telepítettél e ilyet. -
grex4
aktív tag
liksoft! megin hdd gázom van. tudsz segiteni?
Full új 3napos Hp G62 notebook WD5000BEVT-60A0RT0 hdd-vel, és állandóan Click hangot ad ki. Leparkoltatja a fejet de mikor nem használja a gép a vinyót csak akkor, de akkor 10mp-enként. Olvastam neten h ez mindennapos némely drive-nál de nekem nem az. Dobjam vissza gariba vagy szenvedjek a netes megoldásokkal, power management meg hack progik amik dolgoztatják és nem engedik parkolni vagy milegyen mert mostanában az összes hdd a lakásba szaraxszik és unom! Vagy hibás vagy teljesen normális amit kétlek.
szerintetek?
u.i: windows 7 -
liksoft
nagyúr
válasz
LaptopSystem
üzenetére
Valahogy gyorsan ment a PÜ. Ameddig kiderült mibe is kerül egy ilyen "pottyant" drive mentése. De azért egy bű vagy bá visszajelzést köszönettel fogadtam volna.

-
Lakers
tag
Hali!
Lefutattam... Sentinel szerint minden baba... aztán amit Epiph kolléga ajánlott HD Tune-t is lefutattam... Na itt az Error Scan: Read error hibát dobott... amikor meg Quick Scanként hajtottam végre a hiba keresést, akkor szinte majdnem mindenhol piros... (damaged) és még egy kis sárga festés van a képben, néhol találok zöldet is...
Mit tegyek a winyóval?
-
boygabi_
aktív tag
Imco: Sentinel szerint most kábelcsere után semmi baja. Vagy mondjam úgy, hogy az ujraindítás után. Inkább a rendszer winyóm rossz szerinte. 7%-os.
A hutillal nem boldogulok. Ki sem tudom igazán írni cd-re mert nem látja a Nero iso-nak a fájl-t. Valahogyan pedig arról kellene bootolni de sehogy sem megy.Tudnál ebben segíteni?
Tápom egy full passzív FSP Zen 300W. Lehet azt is meg kellene nézni, de akkor a hiba mindig fennállna. Most pedig jónak tünik. Én ahhoz kötném a dolgot, hogy ha a winyo kezd olyan 10% körül megtelni akkor jönnek elő a hibák, hogy eltünedeznek fájlok-fájldarabok.Liksoft: a kábelcsere után a hibák száma nem növekszik az Ultra dma crc error count pontnál.
-
liksoft
nagyúr
válasz
LaptopSystem
üzenetére
PÜ ment.
-
-
Doblós
aktív tag
Sziasztok
Pár napja vettem észre,hogy a vinyó minden ok nélkül elkezd dolgozni.Értem ez alatt azt,hogy semmit nem csinálok a géppel,és gerjed,mintha dolgoznék vele.Normális ez?HDDSentinel szerint 100-100 százalék.A vinyó kövület,80 GB
-
-
boygabi_
aktív tag
Sziasztok. Nemrég vettem egy samsung 1 terrás winyót. Ezt csak letöltésekhez használom. Mikor már torrenteztem rá pár dolgot akkor csinált olyanokat, hogy mondjuk 30 Gigányi sorozatom úgy tűnt el róla mintha nem is lett volna ott. Ezután ismét megformáztam. De nem engedte a gyorsformázást a win7.
Voltak zenék, filmek amiket letöltöttem és akadozva beszaggatva lehetett csak lejátszani őket. Most az egyik torrentnél kiírta a fájl vagy a könyvtár sérült vagy nem olvasható. Sőt már kettő is van most, hogy nézem. Csináltam egy tesztet is a winyóról, ha sikerül akkor beteszem a képet. Van rajta egy elég aggasztó szám.
-
Imco
őstag
válasz
Szebence
üzenetére
Samsung weblapján olvasgass, a HB-n nincs ilyen.
Elvileg így is megy a new lappal.
Voltak olyan típusú HDD-k, amin nem visszaállítható.
Adatvesztéssel nem jár, bár nem próbáltam, és egy HDD-nél soha sem kockáztatnám.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Habzsi-Dőzsi
üzenetére
Keress egy particionáló progit. Ne a pmagic-et!
Acronis, paragon, ilyesmit.Szerintem...
-
|AP|
veterán
Nemrég bef*ngott a rendszerem. X58 lap, core i7 proci, win7. A rendszer egy WD caviar black vinyón volt. A betöltési animáció iszonyatosan lelassult, majd az "üdvözöljük" képernyő után negyed óráig fekete képernyő, aztán nagyon lassan akadozva próbált felállni a rendszer, de sikertelenül.
Csináltam egy vinyó ellenőrzést hdtune progival, ez lett az eredmény:

Érdemes erre a vinyóra újra megpróbálni rendszert rakni, vagy emiatt a hiba miatt csak a szívás lenne vele és menjen vissza gariba?
-
Szebence
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 7 éves gépem Asrock P4VT8+ -os alaplappal. Már egy jó ideje 2db Samsung winchester van rajta, ha jól tudom, a nagyobbik sata2-es. Mikor vettem a nagyobbik winchestert, a sata driver telepítése után se ismerte fel a windows, ezért ahol vettem bolt (szerviz) szoftveresen vissavett valamilyen sebességet a felére) Viszont azt mondták, hogy ha új gépem lesz, akkor ezt vissza kell venni az eredetire, mert ha nem lesz visszavéve, akkor az új alaplap nem fogja majd látni.
A kérdésem az lenne, hogy ezt milyen programmal és hogy lehet na és, hogy mit kell állítani? (Én láttam az egész procedúrát nem tartott tovább 3 percnél, csak ennek 2 éve...)
Másik kérdésem, hogy ha a beállítás meglesz piszkálva, akkor elveszik-e a winchesteren lévő adat?
-
Lakers
tag
Sziasztok!
Egy Samsung HDD-t beépítettem a gépbe. Minden jól van bedugva, a sata kábelt is cseréltem már
Az xp, és a telepítő is látja a HDD-t de nem tudja formázni, gyors formázásnál egy kattogás és kijelzi az XP, hogy nem tudja formázni. Teljes formázásnál folyamatos kattogás és semmi...Mit tehetnék? (Telepítő cd-vel sem sikerült helyre hozni)

-
Epiph
aktív tag
válasz
Habzsi-Dőzsi
üzenetére
Formázd meg felügyeleti ezközöknél a lemezkezelőben.
-
Habzsi-Dőzsi
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Vettem egy WD Caviar Blue Sata2 -es HDD-t és összedugtam mindent, de nem jelenik meg partícióként. HDD Sentinel látja, de a Windows nem.
Mit kellene csinálnom?Köszönöm: Habzsi
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lexus, Toyota topik
- sziku69: Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Alkoholista nevelde
- Motoros topic
- Spórolós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- Aubika akkumulátoros fejpánt Meta Quest 3-hoz
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Remélem ezt asztali HDD-knél nem találják ki.
úgy is próbáltam hogy lehúzom a samukat, akkor meg semmit se talál