Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz Hegyirabló #45898 üzenetére
Telepítő lemezzel bootolsz és formázod,vagy live linux.
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok.
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan tudok megformázni egy HDD-t úgy, hogy kivenni nem lehet, és rendszervinyó, tehát értelem szerűen rendszer járat közben nem lehet formázni.
Nincs erre valami DVD, vagy flashes megoldás?
Köszönöm!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
lumija620
tag
válasz lumija620 #45884 üzenetére
Nem hiszem el!!
Kb. egész nap ezen pörgök, már a firmware frissítés irányába keresgéltem infót és egy topicban írta egy srác, hogy jól megütögette a vinyót és működött. Kipróbáltam és láss csodát...megy mint újkorában.
Szóval a tanulság, ha már kifogytatok az ötletekből ne kíméljétek a cuccot!!! ( gondolom "beakadt" az olvasó fej)
Szép estét!! -
ALFA
senior tag
Win alatti chkdsk-nál keresek valami jobbat és biztosabbat, akár debian linux alatti is lehet.
Tucatnyi régi 40-80 gb-s hdd-t kell ellenőriznem, nem akarok mindegyikhez a gyártóik oldalán regisztrálni programokért és telepítgetni őket.
Nosztalgia on: norton disk doctor, hohohooo.Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
lumija620
tag
válasz lumija620 #45884 üzenetére
Még egy kis adalék. Egy szűz, frissen telepített notiba ( WinXP ) bedugtam a kicsikét, elkezdődött az automatikus telepítési procedúra, sikeresen meg is történt, az Eszközkezelőben is megjelenik, "ez az eszköz megfelelően működik". Sajnos a Sajátgépben viszont már nem látja a meghajtót.
Az Eszközkezelőben ha megnyitom a vinyó tulajdonságait, a "Kötetek" fülön belül kilehetne listázni a lemezen található partíciókat, viszont ekkor ez a hibaüzenet jelenik meg : " Nem található a lemez kötetinformációja. Ez akkor történhet, ha a lemez 1394 vagy USB -eszköz Windows 2000 gépen." Nem túl biztató...
Szerintetek??? -
Sanchez638
addikt
válasz Shadowguard #45890 üzenetére
Cserélj kábelt és nézd meg, lehet a rezgéstől lemozdul.
Számom az adatlapomon.
-
Shadowguard
senior tag
Üdv!
Következő hiába futottam bele, most már harmadjára másfél hét alatt: az egyik HDD gondol egyet és egyszer csak eltűnik (windows, TC, HDSentinel nem látja). Sima újraindítás nem segít, de ha lekapom a ház oldalát és kicsit megmozgatom a kábeleket akkor megint megy rendesen. Sentinel nem ír semmilyen gondot, és ettől eltekintve én sem futottam bele másba.
Most jól gondolom és csak a kábel csúszik ki (mondjuk érdekelne, hogy mégis miért ) és elég azt kicserélni vagy gyorsan mentsek le róla mindent és mehet vissza gariba? Egy alig másfél hónapos WD Black 2TB-ről van szó...Köszönöm előre is.
-
lumija620
tag
válasz Sanchez638 #45885 üzenetére
Sajnos ugyanaz...😞
-
lumija620
tag
válasz Sanchez638 #45885 üzenetére
Igen megvan, egy y-kábel. Köszi a tippet, ki is próbálom! 😉
-
-
lumija620
tag
Sziasztok! Adott egy 1 TB-os MedionHDD DrivenGo külső vinyó. Nincs külön tápja, USB-ről veszi fel az áramot. A hibajelenség, hogy nem látja a PC/TV, ha bedugom a led világít rajta és olyan mintha próbálna felpörögni, de csak 5-6 pittyegés hallatszik és utána semmi. Hol-mivel kezdhetném a hibakeresést, van valami tippetek? Köszi, szép napot!
-
javorszky
tag
Köszönöm megoldottam!
Legyél becsületes és korrekt !!!!!!
-
javorszky
tag
-
Yutani
nagyúr
Hali! Van egy WD10EZEX vinyóm, két éves. HD Sentinel szerint 100/100-as, viszont az elmúlt 2 hétben elég sűrűn (percenként, félpercenként?) kiad valami rövid rezonáló hangot. Hibás működést nem tapasztaltam, de valahogy aggasztó ez a zajongás. Találkozott valaki ilyen jelenséggel?
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
krealon
veterán
"Kaptam egy wd 120 GB-os hdd-t, hogy mentsek le róla egy könyvtárban lévő kb 20 gb-nyi adatot.
Linux alatt akartam külső meghajtóként csatlakoztatva, de még gparted se látta a meghajtót.
Win-es gépre csatlakoztatva külső hdd-ként azt írta, hogy a szokásos win7 struktúra van rajta, G jellel a 100 MB-os boot partíció, viszont utána lévő 119 GB-ra RAW-ot írt."Ellenorizd, hogy nem Bitlocker-rel titkositott-e a particio. Ha titkositott, akkor a titkosito kulcs nelkul keves eselyed van az adatmentesre.
-
whiteseed
csendes tag
-
whiteseed
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis help kellene!
Frissen vásárolt Western Digital 3TB 64MB SATA3 WD30EZRZ merevlemez problémám adódott.
Op rendszer: Win10
Alaplap: asrock b85m pro4A HDD-t nem látja a BIOS, az op rendszer device managere, a disc management, a WD saját programja a Data lifeguard diagnostic, intel rapid storage system.
Windows nem reagál ha rádugom, egyik porton sem.
Ha úgy állítom le a gépet hogy rá van kötve akkor nem kapcsol ki.
A HDD érezhetően megy, hangokat ad ki (van 6 HDD-m 500gb-2TB-ig de egyik sem ilyen hangos) még sem látja semmi.
Amit eddig hibaelhárításként próbáltam:
Alaplai biost frissítettem.
ASRock 3TB+ Unlocker-t telepítettem5letek?
OTAKU
-
subaruwrc
félisten
válasz gerenda110 #45852 üzenetére
cseréld le a táp vagy adatkábeledet,mert baromi sok az adatátviteli hiba.
-
V24Life
csendes tag
Sziasztok!lenne egy olyan problemam amivel nemtudok hova fordulni! De van egy ssd-m es lehet az miatt van a baj... bootol a gepem es 15-20masodpercet eltolt azzal hogy kiirja azt a szoveget hogy "amd data change pls update new data to dmi" HELP!
-
pjen
félisten
válasz gerenda110 #45852 üzenetére
Finoman segíthetsz neki,oda kopp...
-
C. s.
addikt
válasz King Unique #45867 üzenetére
Hátha nem olyan gonosz, hogy a mentendő vinyóra ír. Ha meg csak az oprendszerbe írogat, akkor az újrahúzás segíthet. És a leírt módszerrel azt sem sok idő megújítani. Biztosat persze én sem tudok. Szerintem is félő, hogy védve van a trükközéstől.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Bár megnéztem a linket, de akkor ezek szerint nem elég alaposan és az "expired" felirat hiánya is félrevezető volt. Na mindegy, de azért köszönöm az észrevételt.
Ha le akarod menteni róla az adatokat Windows alatt, akkor mindenképpen kerítened kell valami adatmentő programot. Például a másik topikban említett is szóba jöhet. Vagy az ajánlott HBCD, mert a rajta lévő program szintén alkalmas lehet erre. Egyébként az EaseUS ingyenes verziója legalább enged 2 GB-ot lementeni, viszont a GDB meg semmit...
(#45866) C. s.:
Nyilván ki lehet választani, de trükközni vsz nem nagyon lehet, mert megjegyzi.[ Szerkesztve ]
-
C. s.
addikt
Kiválaszthatod, melyik 2 GB-ot akarod vagy találomra kiment valamit?
Ha kiválaszthatod:
Egy kicsit szürkezónás, de ha 10-szer egymás után megcsinálod, összejön a 20 GB. Úgy értem, hogy telepíted, csinálsz egy biztonsági mentést a rendszerről, aztán kiásol 2 GB-t. Ezután fölrakod a mentést, és újabb 2 GB. Stb.(Már írtam, tudom, és nem is akarok az agyadra menni, de kb 5 perc volna kipróbálni. Ha a Macrium látja, menteni is tudja. Nekem egyszer 2 "láthatatlan" lemez adatait hozta vissza. Tudom, hogy annak nem ez a fő profilja, de mégis megmentett és ingyenes.)
[ Szerkesztve ]
-
ALFA
senior tag
válasz King Unique #45858 üzenetére
Megnéztem, easeus trial módban tökéletesen lát minden adatot, csak egyet se tudok vele lementeni.
Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
ALFA
senior tag
válasz King Unique #45858 üzenetére
Sajnos az Easeus akció csak pár napig élt, a link kamu, a végén láthatod, hogy a program már a webes listából is eltűnt, pedig tucatnyi progi van "expired" felirattal.
Sirattam is rendesen, volt legálisan, de csak webes aktiválással működött, és a hdd-m elszállt, és hiába akartam új telepítéssel aktiválni, közölte, hogy az a kód "használatban" és vegyek másikat. Az meg most nem megy.
Csatolom a képeket, ez a helyzet most, nagyon úgy néz ki, a linux csinálta, úgyhogy nagyon kellemetlen helyzetben vagyok.
-
ALFA
senior tag
válasz Sanchez638 #45857 üzenetére
Az valamikor jó volt, bár nálam egyszer se működött jól, így nem érdekelt.
Easeust használtam legálisan, de elszállt.Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
Z10N
veterán
Ui: Adalekkent. Atraktam egy masik gepbe ott is megnezni a smart/sentinel logokat. Masoltam ra teszt jelleggel es minden mukodik, viszont ugye az oprendszer fagyott rajta. Amikor viszont a teszt adatokat vissza akartam masolni a masolasi sebesseg neha leesett par KByte-s nagysagrendre. Gondolom ekkor futott hibas szektorra. Amikor innen masol akkor romlik is tovabb az ertek es novekszik a hibas szektorok szama is. Lehet a felulettel vagy a fejjel lenne gond. Hihetetlen, hogy egy alig hasznalt 100/100-s hdd 100/15-re esett 10 nap alatt.
Termeszetesen a visszanyert adatok hibasak bit comparison-nel nezve. Most leformaztam gparted-del. Anno volt valamilyen "bad sector" eltunteto alkalmazas, ami oda-vissza magnesezte a feluletet es kijavitotta. Mukodne?
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Z10N
veterán
Egy "szinte uj" 100/100 (portalan, muanyag dobozbol, kb. 200 napot ment) samsung hd200hj hdd-nel olyan problema adodott, hogy a kondicioja rohamosan elkezdett romlani. Minden egyes bootolas utan vagy masolas utan tobb szazalekot esett a hdd sentinel szerint.
Eloszor csak annyira belassult, hogy csak kikapcsolassal lehetett a gepet ujraeleszteni. Ekkor kezdett el gyenge szektorokat gyartani (100+). Ezutan megjelentek az elso hibas szektorok (most mar 50+). A kondicio pedig 15%.
A tapot kicsereltem, szoval ez nem lehetett az okozoja.
Csak gyorsan ossze lett dobva az asztalon egy teszt rendszernek, ezert cimkevel lefele volt. Amikor jobban megneztem egy nagyon apro karcolasbol eredo lyukat talaltam.
Ugye van egy nagy feher cimke, ez alatt van a porszuro nyilas. Ugye ezeket egy vekony foliaval meg pluszban letakarjak. Ugy nez ki szerelgetes kozben egy csuszas alkalmaval valami apro szemcse a peremehez ert es tuhegynyi lyuk keletkezett (latszik egy kb. 1-1,5cm-s enyhe karc nyom). Viszont ugye az a vicces, hogy nagy betukkel oda van irva, hogy "DO NOT COVER ANY DRIVE HOLES", mivel uzemileg szuksege van ra. Illetve egy akkora lyukon meg ha cimken es folian is egy porszem atjutott ekkora karokat okozna? Mikozben ez az egesz par nap alatt zajlott le (most masfel hete), kozben ugye meg se volt forditva.
Ketlem, hogy a fejjel lefele mukodtetes okozta volna, mivel tobb eve mukodnek hdd-k nalam igy hibatlanul. Raadasul van egy hasonlo szeriabol szarmazo masik samsung (100/100) es annak pedig az egyik nyilasan meg cimke sincs gyarilag, pedig a lemezek felett helyezkedik el.
Ilyennel meg nem talalkoztam. Esetleg mas?
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
King Unique
titán
RAW fájlrendszer, illetve partíció esetén például ezeket lehetne csinálni. Az EaseUS promója úgy néz ki még mindig aktív, tehát érdemes kihasználni.
A másik említett programmal meg azért nem árt vigyázni, mert bizonyos esetekben produkálhat érdekes dolgokat!
[ Szerkesztve ]
-
ALFA
senior tag
SOS, ha olvassa valaki, RAW visszaállításban kellene segítség.
Kaptam egy wd 120 GB-os hdd-t, hogy mentsek le róla egy könyvtárban lévő kb 20 gb-nyi adatot.
Linux alatt akartam külső meghajtóként csatlakoztatva, de még gparted se látta a meghajtót.
Win-es gépre csatlakoztatva külső hdd-ként azt írta, hogy a szokásos win7 struktúra van rajta, G jellel a 100 MB-os boot partíció, viszont utána lévő 119 GB-ra RAW-ot írt.Testdisk7-et ráeresztettem, 4 hibás partíciót talált, de számomra értelmezhetetlen számadatokkal.
Ráadásul a quick search és advanced search mindegyike azt mondta, hogy nincs se partíció, se fájl.Most bajban vagyok, hátha a linuxos gépem tolt el valamit, de nem tudom, hogyan tudnám helyrehozni.
A testdisk leirásában minden szép és jó, de itt olyanok jelennek meg partíció soron
(* sys = 4F 119380 132 62 ) amivel nem tudok mit kezdeni.Képernyőképeket tudok küldeni, aki kéri.
-
Pierre75
senior tag
[kép]
Adott egy párnapos Seagate ST1000LM014 notebook hdd, ami az aida szerint jó tempóban gyártja a Raw és Seek errort. De egyrészt szkeptikus vagyok, mert van egy 1TB külső hdd-m amit 5 éve már halálraítélt az aida, miközben azóta több TB anyag mászkált már rajta. Másrészt a Seagate-re korábban pont e két érték fals jelzése volt jellemző. De erről a típusról nem találtam semmit. Tudna vki segíteni, megállapítható-e, hogy egy beteg jószág döglődik a gépben vagy közömbös fals számok játéka?
Előre is köszi! -
gerenda110
aktív tag
üdv!
Mostanában tapasztalom, hogy a hdd mintha leállna majd elindul (hallom)A lemez önteszt során talált 7 hibás szektort.
A lemez felületén található 4 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 54800 alkalommal.
Hirtelen rendszerleállás, összeomlás, újraindulás, "kékhalál" esetén vagy ha fájlok/mappák nem érhetőek el, érdemes ellenőrizni a csatlakozásokat, adat- és tápkábeleket. Ha megoldható, érdemes kábeleket cserélni az újabb problémák elkerülése végett.
További információk: http://www.hdsentinel.com/hard_disk_case_communication_error.php
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Nincs szükség beavatkozásra.
91% a kondi. valamiért eldobta a partíciót és formázni kellett. előtte 87%. mit tudok ezzel tenni?
Az élet szép. Ha tetszik, Ha nem!
-
Rocko66
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy MEDION 1TB-os külső HDD melyet a kollégám adott kölcsön.
A HDD-t elmondása szerint Samsung smart TV-vel használta(Tv-ről vett fel vele,így gondolom a TV által használt fájl rendszerre van formázva)A probléma a következő:
Bármilyen PC_hez eszközhöz csatlakoztatom a HDD-t,nem ismeri fel sehol,eszközkezelőben sem.
Több oprendszerrel néztem,sehol se látta semmi.
A HDD-t amikor csatlakoztatom a PC-hez elindul/felpörög,majd egy 15mp múlva leáll,de a kék led ugyan úgy világít rajta.Néztem több programmal,mert gyanítom,hogy linux file rendszerre van formázva,egyik sem látja:
Raise.Data.Recovery
SysDev.UFS.Explorer.Professional.Recovery
Ext2Fsd-0.68.exeCD-ről bootolható UBUNTU linuxxal is néztem,ott sem látja a rendszer...
XFS,vagy ext3/4 fájl rendszereket dobott a google,de szerintem másra van formázva a HDD.
Ötlet valakinek?
NTFS-re szeretném formázni,hogy win alól lássam a HDD partícióját!Köszi előre is!
-
subaruwrc
félisten
válasz Sanchez638 #45847 üzenetére
tovább romlott az állapota.
-
subaruwrc
félisten
válasz Sanchez638 #45845 üzenetére
mondjuk bad sectoros a lemez.
vagy olvasófej hibás. -
morfondőr
őstag
válasz Fisherhun #45838 üzenetére
Megnéznéd, hogy nálad az eseménynaplóban van-e olyan kritikus hiba, hogy a windows nem állt le megfelelően? (Keresőbe beírod, hogy eseménynapló, windows naplók, rendszer, piros x lesz a jele)
Olyan, mintha újra el akarna indulni a gép, aztán lelövi magát. Esetleg azt nem tapasztaltad, hogy az intel driver telepítése után jött elő a hiba? Nekem is ASUS lapom van, de az enyém egy egyszerű H97M-Plus.[ Szerkesztve ]
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
morfondőr
őstag
válasz Fisherhun #45834 üzenetére
Ugyanilyen problémám van nekem is, de egy Toshiba és egy Hitachi winyókkal. Azóta tapasztalom, mióta az alap win sata driver-t kicseréltem intelesre, amit az alaplap oldaláról töltöttem le. Eseménynaplóban folyamatosan írja, hogy nem állt le megfelelően a windows, gondolom ezért. Örülnék ha valaki mondana ötletet, keresgéltem, de eddig nem találtam megoldást.
Fisherhun: neked milyen sata driver van telepítve?
[ Szerkesztve ]
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Fisherhun
tag
Üdv!
Van egy elég fura problémám remélem tudtok segíteni.
Nem rég vettem egy WD black 1TB WDC WD1003FZEX-00MK2A0 merevlemezt és nem olyan rég előjött egy hiba ami a következő:
Ha leállítom a gépet a vinyó még felpörög egyszer és csak utána áll le.
Energiagazdálkodási lehetőségeknél beállítottam hogy soha ne kapcsoljon ki.
Kikötöttem a wd black vinyót és a rendszer simán leállt.
Kábelek is jók kipróbáltam a másik vinyón.
Ismerősöm mondta, hogy lehet valami win 10 anomália
Amúgy semmi probléma nincs vele hard disk sentinelen átlag feletti a teljesítménye.
Kondíció, teljesítmény 100-100
Mit gondoltok? -
djculture
félisten
válasz haromegesz14 #45832 üzenetére
Végig lehet kínlódtatni egy hd sentinel felület ellenőrzést és a jó részre tenni csak partíciót de őszintén szólva az a Samsung nem éri meg a kínlódást.
-
haromegesz14
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 2,5-s 1T-s Samsung HDD-m, 85%-os kondícióval, amin a rendszer már képtelen volt bootolni, illetve telepíteni sem lehetett rá. Lehet szoftveresen segíteni rajta, hogy még használható legyen? Adatokat már lementettem róla, rendszer nem fog rá települni, csak egyáltalán nem fontos adatok tárolására használnám.
10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!
-
Sziasztok!
Bedöglött a vinyóm. Olyannyira, hogy nem is érzékeli a gép. Volt még itt régebben egy hóember 2 nevű tag, aki foglalkozott adatmentéssel, viszont már több hónapja nem lépett be. Valaki tud esetleg róla valamit, ha mást nem a telefonos elérhetőségét írja le privátban. (anno nekem is megvolt, csak nem mentetettem le)
Ha ő már nem foglalkozik ilyennel, akkor van itt más, aki korrekt áron tud adatot menteni?
Köszönöm előre is a segítséget
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
jansky1
senior tag
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy mi okozhatja azt, hogy 2 HDD közül az egyikre lehet letölteni max sávszélességgel, a másikra meg 6M/sec a plafon. Elvileg a utóbbi a jobb HDD. Csak letöltésnél jelentkezik a probléma HDD-ről HDD-re másolásnál megvan a sebesség.
-
senior tag
Köszönöm!!!
-
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom "OFF" téma-e, de tudtok ajánlani valami viszonylag gyors HDD/SSD formatáló programot, amivel eladás esetén hatékonyan tudom törölni azok tartalmát?Köszönöm
-
-
Attix82
addikt
Üdv.
Valaki találkozott már olyan HDD-vel ami....
Toshiba 1 TB
Kondíció 14 %
Írás , olvasás , sebesség tökéletes és hibamentes.
Mi okozhatja ezt az alacsony kondíciót?
-
gyimger
őstag
válasz csabyka666 #45816 üzenetére
"Pass complete, no errors"
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Tavaly március-április környékén feltöltöttem egy fotót egy hibás 250GB-os WD Blue-ról.
HD Sentinellel készítettem, több bad sector volt rajta, és most gyanús, hogy szintén ugyanez a helyzet egy másik vinyóval.
Feltöltött képeim közt nem található már. Hogy lehetne a képet előkeresni? -
gyimger
őstag
válasz csabyka666 #45816 üzenetére
Rendben, amint hazaértem, megcsinálom. Majd jelzek
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
csabyka666
veterán
válasz gyimger #45815 üzenetére
Ha kékhalált dob, az nem biztos, hogy HDD probléma. Első körbe futtass egy memóriatesztet, Hiren's BootCD-t le kell tölteni, kiírni lemezre, bootolni róla, és Memtest86+. Ha ez lefut hiba nélkül, akkor gondolkodunk tovább.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
gyimger
őstag
Nem tudom, hova írjam, de kezd tele lenni a bögyörőm.
Szóval, rendszeres játékom: játék/netezés/filmnézés alatt kékhalál, (talán) ndis.sys, aztán nincs boot eszköz, aztán lekapcsolom teljesen, újraindítom, már van boot eszköz, CCleanerben Windows\MEMORY.DMP 600MB, és ennyi. Nem tudja valaki, hogyan tudnám ezt elkerülni?"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
SP4C3
veterán
válasz liksoft #45813 üzenetére
Van nekem (a szemétben):
Western Digital Caviar 26400 / 1998-OCT-10 / 6449MB és 99%, hogy működik.
Western Digital Caviar 23200 / 1998-SEP-03 / 3228.6MB és 75%, hogy műxik.Mindjárt be is kötöm őket és mehet rájuk a win 10
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
King Unique
titán
válasz gaben88 #45807 üzenetére
RAW partíció esetén, ha minden klappol, akkor Windows alatt meg lehet próbálni az adatmentést. Az újpartícionálást meg eleve diskpart módszerrel érdemes csinálni, mert önmagában a grafikus lemezkezelő nem mindig boldogul vele.
Viszont, mivel 93%-os a HDD kondíciója, vsz lehetnek rajta szektorhibák, amik megint bekavarhatnak...Ha már egy GParted sem tudja rendesen megformázni, akkor ez lehet döglődik.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
gaben88
őstag
Bnom gepebol kivettem a 320GB-os IDE-s WD HDD-t es beleraktam egy Sharkoon kulso rackbe, ami tud IDE-s es SATA-s winyot is fogadni. Tegnap rendben ment is a buli a gepemen, de ma mar RAW volt az osszes particio es most mar nem tudom megformazni sem, hiaba torlom lemezkezelobol, hozok letre uj kotetet, akkor sem. Otlet? A winyo a HD sentinel szerint 93%-os. Koszi!
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
csabyka666
veterán
válasz Janó 44 #45795 üzenetére
8Mbit (gondolom Mbps-re gondolsz) nem túl izmos, ha HD tartalmat akarsz nézni. Interneten sok infó fellelhető, van, amelyik szerint 2Mbps elegendő a 720p-hez, nekem a tapasztalatom az, hogy élvezhető (akadásmentes) lejátszáshoz 720p videók esetén 10Mbps kell (~1MB/s), 1020p vidikhez 15Mpbs (~1,5MB/s). Főleg akkor jön jól a sávszélességtöbblet, ha a netet nem csak te használod, hanem mellette telefonok, tabletek lógnak rajta, illetve van, hogy IPTV esetén a TV is lecsap annyit, hogy ha a megrendelt szolgáltatás amúgy annyival is jön, amennyire előfizettél, akkor TV-nézés közben ez kevesebb lehet.
Szvsz nálad nem (csak) sávszél gond lesz, de a játékok akadása éppen lehet vinyó probléma is, látni kellene, hogyan akad. Állandóan, szakaszosan, csak bizonyos helyeken...? Ilyen gondolnál én először újratelepíteném a rendszert, lehet valami program állandóan pörgeti a procit a háttérben.
[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
morfondőr
őstag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! A gépemben van egy SSD a rendszernek és 2 db HDD adatnak. Az egyik HDD és az SSD probléma mentesen üzemel, a másik viszont már egy jó ideje olyat csinál, hogy ha letölteni akarok rá steam, uplay vagy torrent-ről, akkor rövid idő után megáll a letöltés és eltűnik a meghajtó (a windows nem látja, mintha lehúztam volna). Kikapcsolás és visszakapcsolás után újra megjelenik és pár hétig nem jön elő a hiba. Olvasni mindent lehet róla, játékok is arról indulnak ezzel nem volt gond. Most hétvégén odáig jutott, hogy hiába kapcsolgattam ki, nem jött helyre, látszik a meghajtó, mindent olvas, csak írni nem lehet rá ismét. Cseréltem egy sata kábelt és úgy néz ki megint helyre jött (de korábban is időlegesen mindig helyre állt).
A kérdésem az lenne, hogy a sata kábel hibája okozhat-e ilyen jelenséget, számíthatok-e rá, hogy megoldódott a problémám, vagy inkább cseréljem a HDD-t, mielőtt minden elveszik róla?
Előre is köszönöm a válaszokat!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
python1
veterán
Üdv Uraim!
Egy kis problémával terhelném az itteni szakikat.
Szerváltam egy seagate 3TB-os SAS HDD-t a problémám a következő,indításkor a lemez flexhez hasonló köszörülő hangot produkál,ez akkor meghalt ?
A raid vezérlő kártya látja a HDD-t,de az adatokat nem.Válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz TechArtist #45802 üzenetére
Sajátgép,kezelés,eszközkezelés ,formázás.
-
TechArtist
aktív tag
Hali!
Ugyan nem HDD, hanem SSD probléma miatt írok, de nem igazán van megfelelőbb topik ennél.
Szóval a problémám az, hogy a win 10 nem ismeri fel a nemrég vett ssd-met, ami egy radeon r3-as 240gb-os darab, illetve fel is ismeri meg nem is. Eszközkezelőben ott van, 'Ez a gép'-ben viszont nincs több meghajtó, mint előtte volt, nem kapott betűt, nincs jelen a meghajtók közt, így gyakorlatilag használhatatlan. Boot menüben ki lehet választani, bios-t frissítettem, biztos, ami biztos, de semmi változás. H97-es Asrock alaplapra van csatlakoztatva. Illesztőprogi elvileg naprakész.
Mi lehet a probléma, mit lehet vele kezdeni?
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Energiaital topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Autós topik
- iPhone topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Seagate 3TB os HDD 3,5
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest