Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Unteroff

aktív tag

válasz morfondőr #46888 üzenetére

Nem, a gyári, alaplaphoz mellékelt kábelt használom. Illetve össze is cseréltem a kábeleket (előbb a másik HDD, aztán a DVD meghajtóét használtam), és másik, vadiúj, minőségibb kábelt is beleraktam. De fura, most már jó, semmi baja.

• Unteroff

aktív tag

válasz Unteroff #46885 üzenetére

Fejlemény:

Ma átraktam egy másik gépbe a 1 terrás Black-et. Minden gond nélkül felismerte, annyi volt benne a fura, hogy volt rajta ~40 Gb adat. De mikor belenéztem, nem találtam semmit, még a rejtett mappa mutatásával se. Megtudtam formázni is, a HD sentinel semmi hibát nem írt ki, sose volt rajta még a lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban sem írt semmi hibát (egy régi 500 Gb-os lemezemen volt hasonló probléma, hogy előbb még látta, de lassú volt, aztán már nem, utána mind ha semmi nem történ volna, viszont nála volt 9836 alkalommal hiba volt).
    Most vissza raktam a gépbe és minden normális, azt leszámítva, hogy minden adat kampó. Annyira nem fontos, csak játékokat tároltam rajta.

Meg tudom valamilyen programmal nézni, hogy mi lehetett a probléma? Csatlakozók rendben voltak, bár mostanában akarok kitakarítani és egy kábel menedzsment kialakítani.

Illetve bírják a lemezek (csak HDD, SSD-t nem), ha kb 1-2 hetente elvégzek egy töredezett mentesítést, törlök játékot, újat rakok rá, 1-2 hetente frissítés érkezik rá, stb?

Előre is köszönöm a választ! :R

• Unteroff

aktív tag

válasz SP4C3 #46884 üzenetére

Nope, egy friss tiszta telepítés volt régebben, csak klónozással átraktam egy újabb SSD-re.
    Viszont a WD 1 TB Black, hol elérem, hol több percig tölt, míg betölt HD sentinelnél, Minitool Par. Wizardnál, és a sima lemezkezelőben is. Formázni se tudom, de a Senitel váltig állítja, soha semmi baja nem volt.

• Unteroff

aktív tag

Üdv!

Ma sikerült újrarakni a Win 10-et a gépemre, (mert én hülye találtam egy Win old mappát a C:-n, és leszedtem CCleaner-el, viszont utána nem indult) és mikor felraktam újra az SSD-re, furán kezdett viselkedni a gép. Hol belassult, hol hozta a régi sebességét. Viszont a WD 1TB FZEX-emet először látta a rendszer, majd lassan töltött be, később már nem is látta. Később újra indítottam, elvégzett egy lemez javítást. Utána egy darabig nem látta, végül csak megjelent, teljesen üresen (kb. 90%-osan teli volt). HD sentinel nem talált semmi hibát.
    Közben próbáltam sata kábelt, tápkábelt cserélni, hátha nem krepált be lemez.

Megtudom valahogy nézni, hogy mégis mi volt a baj? Mi lehetett a probléma?

• Unteroff

aktív tag

válasz Unteroff #46563 üzenetére

Elméletileg teljesen megjavult, szétkaptam gépet, hátha a merevlemez kábel rossz, vagy van valami külsérelmi nyom... De azt vettem észre, a tápkábel pár tűje már nem érintkezett a deszkával... Félig ki volt fordulva. Visszanyomtam és minden jó. :W Már azt hittem kuka a vinyó, vagy az alaplap.

• Unteroff

aktív tag

válasz Unteroff #46561 üzenetére

+Win 10-es töredezettségmentesítő is nagyon nehezen küzd meg a meghajtóval.

• Unteroff

aktív tag

Üdv!

Nem tudom, hogy egyáltalán HDD probléma, vagy SSD, vagy teljesen más probléma, de ideírom.
    A gépem itt, és Win 10 Pro az oprendszer.

A probléma ma kezdődött délután. A gépen letiltottam a hálózatot, majd újraengedélyeztettem, a hibaelhárítóval. Már csináltam ilyet és bevált. De most nem engedte, megpróbáltam újraindítani, így már előjött a hibaelhárító. Mikor rányomtam, hogy csinálja meg, akkor az egész gép lefagyott, beragadt a kép, se billentyű, se egérre nem reagált, csak újraindítani tudtam. Utána se lett net, és újrapróbálkozásnál megint lefagyott. Gyorsan újraraktam a gépet, fájlok megtartásával.

Mikor végre kész lett, kezdtem visszarakni a programokat, legelőször Uplay és Steam. A játékok egy lassan 2 éves WD 1TB FZEX meghajtón vannak, megakartam keresni a könyvtárat és hozzárendelni a steam-hez és uplayhez, hogy ne kelljen újra letölteni. De mind a kettő lefagyott. Megnézem a meghajtót, hátha tönkrement, észleli a gép, de nehezen tudok benne "mászkálni" a könyvtárba, vagy lefagy, vagy egy rakás ideig tölt, mire belép egy mappába. HD sentinel szerint kutyabaja, még hőfokban sincs kivetni való. Nem lett szétkapva gép, vagyis gondolom nincs kábel lazulás.

Most már végre hozzárendelte a steam a könyvtárat, de egyből ki is lépett és nem is akar visszalépni. A meghajtón ugyanúgy nehezen tudok mászkálni, de a már "meglátogatott" mappákban már nincs fagyás, lassulás.

Formázással elintézném, vagy komolyabb lenne a probléma? Az SSD-t azért írtam ide, mert újrarakás után a rendszer lassan dolgozott, egyszer még lefagyott az asztal alatt is. De most már úgy néz ki, "megjavult", nem produkál problémát.

• Unteroff

aktív tag

Üdv!

Problémám van az egyik meghajtóval, vagyis azt hiszem. WD FZEX 1TB Black, kb két éves. A gépem többi alkatrésze:
    i5-6500
    2x8 GB DDR4 RAM
    GTX 970
    Adata SX900
    WD 500GB AADS
    WD 1 TB FZEX
    Win 10 Pro

Probléma:
    Rainbow Six Siege-al játszottam haverokkal, majd egy idő után beszaggatott a hang, majd elment és szürke (nem fekete) lett a kép. Nem tudtam semmit se csinálni, se feladat kezelő, semmire nem reagált. Ezt pár napja csinálta, majd újraindításnál több percig se akart betölteni (SSD-n van a rendszer). Harmadik újraindítás után pedig betölt, az asztalon lévő ikonok sorba rendezve. El akartam indítani a játékot, de írta, nincs még telepítve. Nézem, nem látta meghajtót, amin a játék volt. Majd szétkaptam, megnéztem a csatlakozásokat, de semmi nem volt. Összeraktam, és indításnál megint SSD sebességét produkálta. Az elveszett bárány is meg lett. Ma megint produkálta a hibát, de a meghajtót még látja.

Lehet ez a meghajtó hibája (HD sentinel szerint minden 100%), vagy VGA lenne a ludas (más játéknál, sőt nem is volt eddig ilyen hiba eddig, másik gépen (Win7, G1820 netezős gép) hasonló probléma viszont történt, de nem okozott szürke képet, csak egyszer látta meghajtót, de műveletet nem engedélyezett, másik indításnál meg eltűnt, harmadjára már minden ok volt.)
    Elméletileg a játék nem lehet ludas.

Vagy esetleg a VGA 3,5 Gb-os memóriával függ össze (GTX 970)?

Előre is köszönöm a választ!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés