- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
ElektrikusDE
senior tag
Ez nem gond, minden láb megvan, ilyenkor bedugok a SATA csatlakozóba egy kis karton papírdarabot, probléma letudva. (főleg ha csak az adatmentés a cél)
Ha nem éri nagy mechanikus hatás akkor nem is fog leesni...
Kis ragasztással még meg is lehet(ne) erősíteni.
A komplett SATA csatlakozó is cserélhető, megfelelő felszereltséggel.
Ui:
A SATA kábelt rá is lehet forrasztani a panelre, és úgy örökös darab, mivel elég nehéz lenne eladni!
-
-
SunMount3r
nagyúr
Most a G:-n indítottam el egy Defrag+Optimize-ot ezzel a Auslogics-al, mert gondoltam azzal hamarabb végez és így kb. tudni fogom, hogy mennyi időbe telhet majd a többi. Kb. 2 órája fut már és 82%-nál jár (legalábbis ezt írja ki), de a winyó felment már 39°C-ra. A státuszra most épp "Optimizing"-ot ír.
Ha igaz amit ez az Auslogics kiírt, hogy 95, meg 91%-os a töredezettségük az kb. azt jelentené, hogy szinte soha nem is voltak defragmentálva ezek a winyók. Tehát a Win7 defragemntálója egyáltalán nem teszi a dolgát magától és teljesen hibás értékeket mutat a töredezettségre. Szóval nincs semmi ötlet, hogy mitől van ez az oltári eltérés?
-
SunMount3r
nagyúr
Hát, még mindig tart. Kb. 50GB szabad hely van csak rajta és főleg több gigás file-ok.
Most néztem csak rá, mióta írtam, előtte ezt írta: Pass1: x% Completed. Most ezt írja: Pass1: 3% Consolidated.
Ilyenkor mit csinál, remélem ez is normális? De, ha olyan lassú lesz mint a "Completed" folyamat, akkor kb. éjfélre fogja befejezni...A baj az, hogy már kellene a gép másra, ilyenkor bármi gondot okozhat, ha leállítom a folyamatot?
-
Nabukin
tag
Az időt nem igazán tudom gyanúsítani, mert ezt a winchestert kb 10 hónapja vettem és nagyjából fél évet volt használva adat tárolásra a laptopban, utána jó pár hétig bedobozolva pihent egészen pár nappal ez előttig... Ha ez sok idő, akkor igencsak túltolták a mérnökök a tervezett avulást szerintem...
-
lyzzard
aktív tag
Köszi a választ!
Az adatok lényegtelenek, eredetileg backupra vettem ezt a vinyót aprópénzért, tisztában voltam vele, hogy teljesen zsákbamacska, mert ugráló kondícióval tette fel az eladó - hol 100, hol 62%.
Most a teljes teszt után 52%-on áll, 192 gyenge szektort említve.Az előéletét nem ismerem, de azt mondod, érdemes adni neki egy teljes lassúformázást? Windows-ból indítva, vagy parancssorból, esetleg valami extra kapcsolóval?
Köszönöm!
-
FF23
senior tag
Ez egy ~20%-os, WD 2,5"-os (640GB) HDD, sok bad szektorral, "kezelés" után. Először kapott egy dos-os full erase tesztet a WD saját programjával, majd HDS írásit és ez lett belőle. Most a HDS 100%-osnak, hibamentesnek írja.
Nekem is a mintázat lett feltűnő, nem tudom mi okozhatta. Végig egy asztali gépben volt és egyik napról a másikra a leírtakat produkálta. Mindegy, megy egy kevésbé fontos helyre
-
-
-
pBandi
tag
Még annyi feljeményem van, hogy a 4Tb-os HDD-t 2Tb-nak látja a külső ház a "baleset" óta. Korábban gond nélkül ment. Gépre dugva mindkettő vinyó rendben van formázás után, mert az tényleg elveszett rólok.
Lehet nem egy sikerszériája a Sharkoon-nak ez a ház (2-bay raid box), mert a honlapjukról szőrén szálán eltűnt mintha nem is létezett volna sosem. Külön drivere nincs, de gondolom lehet ebben is lehet fw-t frissíteni valahogy, csak után kell járnom.
-
-
kuyarashi
őstag
Így van; csak akkor fog lapozófájlba cachelni a rendszer, ha betelik a RAM. Na de senki nem állította az ellenkezőjét, tehát nem hülyeség az a 8 GB-os mondat sem, mert kiírhat rá annyit. Ha 24 GB memóriád van, akkor akár 24 GB-nyi 1-2 kB-os fájlt is rátol a meghajtóra, ami nem szerencsés SSD esetén.
Alapbeállításon (Automatikus) a rendszer állítja magának a pagefile méretét. Ez lehet 512 MB, vagy a későbbiekben 2 GB, stb., egészen a RAM méretéig. Gyakorlatilag dinamikusan változtatja magának a rendszer. Az ilyen hízások alkalmával a lemez adatai töredezhetnek, ezért lehet célszerű manuálisan fix méretet beállítani, esetleg kikapcsolni minden meghajtón (legalábbis, ha van miből gazdálkodni, tehát nagyobb mennyiségű RAM esetén). Akinek SSD-re telepítette a Windowst, de nem szeretné kikapcsolni a lapozófájlt, az áthelyezheti HDD-re. -
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
SP4C3 elnézést. nem válasz akart lenni!
Nem biztos, hogy jó helyre teszem fel a kérdésemet. De szerintem ez áll legközelebb a dologhoz.
Van egy 250 GB-os Samsung 750 SSD-m, aminél mostanában a windows rendszeresen kidobja, hogy kevés a tárterület.
Esetleg tudtok olyan programot mondani, ami megmutatja, hogy mik az utolsó írt adatok mapparendszertől függetlenül?
Mert egyik alkalommal sem történt olyasmi, amitől 50-100 GB-nak el kellene tűnnie pár nap alatt. -
martinkeet
aktív tag
Igazad lett.
Még az újrahúzás előtt, a biztonsági mentés után kettő óra hosszára magára hagytam a gépet, és visszaesett a HDD 50%-ra.
Ujraindítás után fogadott a ilyenkor szokásos "frissítések telepítése...."
Azt viszont nem értem, hogy ez miért tartott kb 5 óra hosszáig. Erős középkategoriás a laptop.
A képernyőt állandóra állítottam, és már a hotelben is magára hagytam órákra bekapcsolt állapotban.
No mindegy... -
King Unique
titán
Mért, talán a többi Windows tiszta telepítés után nem tekeri, ott nincs "belakás"? Például a közkedvelt 7-es ráadásul képes akár csak pusztán a WU-s kereséssel órákig, vagy napokig nyúzni a gépet, ha azt nem piszkálják meg külön az itteni topikjában is leírt módon. Szóval ennyi erővel ráfoghatnád ezt a "vírus" dolgot a többire is, vagy éppen XY programra, ha azok terhelik a gépet...
Amúgy meg nyilván nettó hülyeség és kb. semmi köze nincsen az OS-nek ilyen értelemben a vírusokhoz...
-
-
HELLAFLUSH
őstag
erre panaszkodik
A lemez felületén található 512 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez önteszt során talált 176 hibás szektort.
A lemez felületén található 176 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
817 hiba fordult elő adatátvitel során.nem futott le a "rövid-teszt" olvasófej hibát írt ki, akkor van okom félni?
-
-
Unteroff
aktív tag
Nope, egy friss tiszta telepítés volt régebben, csak klónozással átraktam egy újabb SSD-re.
Viszont a WD 1 TB Black, hol elérem, hol több percig tölt, míg betölt HD sentinelnél, Minitool Par. Wizardnál, és a sima lemezkezelőben is. Formázni se tudom, de a Senitel váltig állítja, soha semmi baja nem volt. -
Wiz Khalifa
veterán
Okés. Amúgy gondolkodok hogy Green-t vagy Blue-t fogok kérni helyette (értékét egyeztetve) mert oké hogy az csak 5400rpm-es viszont amire használom (letöltés, filmek, stb... tárolása) elég az is.
És abból sose halt még meg nekem. Ez meg elvileg bírná és ehez képest nem...
-
-
-
-
-
liksoft
nagyúr
A Samsung HDD részlegét a Seagate vette meg, így nekik kellene az archívumot is kezelni.
Aki 50 fok felett futtatja, az megérdemli. A NIDEC motorok nem ilyen környezetben ilyen élettartamra lettek tervezve. A garidőt tudják! Valamint a fejeknek és a belső erősítőnek sem tesz jót a nagy meleg.
Van, hogy 2,5"-os drive-ok 70 fokot is meghaladva évekig mennek, mert a laposban rossz a hűtésük, de nem ez az általános. -
1időben valamiért mégis járt néhány WD szériához firmware update hogy a parkoltatást 5percenkéntire/teljesen kikapcsoltra lehessen mérsékelni a gyárban meghatározott 8mp-es érték helyett... pedig parkoltatásnál nem is álltak le a tányérok tudtommal, csak a karok tértek ki... érthetetlen-érthetetlen.
-
Elamaas
tag
1. Igen úgy van.
2. Feltöltök egy képet a meghajtóról. IBM címkén az van h 250 GB, de az azonosító alapján 500 GB-ot hoz ki a gugli. Plusz akitől kaptam, azt mondta hogy gyárilag benne van az 500, csak le van korlátozva, ergo unlockolható, nem értek a lovakhoz. Nemtom a képből kiderül-e valami. ??
3. Amint lesz időm összerakom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- SATA 500GB Bazár (Kingston A400, Crucial MX500 stb.)
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Több darab 512GB m.2 NVMe (Samsung, WD, Kingston, Micron)
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged