- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #55841 üzenetére
Mi van veled King?
Mostanában bárhol látlak, szürkés a neved és fel vagy függesztve...!?!?Ma én is csatlakoztattam 3 USB Pen-t és abból 2-re azonnali formázást javasolt, és hagytam is a fenébe.
Csak a csatorna sorrendet mentettem le egyikre. -
MaxxDamage
félisten
válasz
Pikari #55805 üzenetére
Nincs asztali PC-m ami hadba fogható (padláson van ami(k) el van(nak) rakva, de azok server/workstation "dual socketes" retro gépek) így nincs asztali gépem.
Jelenleg műtétekre várok, ha mennem kell valahova akkor max. vinni tudnak.
Ennyit nem szeretnék erre áldozni...én megpróbáltam ezt a 3.3v vonalat, de nem jött be...beszélek az eladóval, hogy return... -
MaxxDamage
félisten
-
MaxxDamage
félisten
Ennyit tudtam tenni az ügy érdekében. (ez így mennyire tartós megoldás?)
Majd ki is próbálom a külső USB-s dokkolóba.
A kapton szalag azért le fog jönni, mert nem "fix" helyen van a HDD...tehát cserélgetve van.
Kérdés, hogy megéri-e nekem a kapton újra és újra fel ragasztása vagy nem...Van olyan USB dokkoló amivel használható ez a HDD alapba (meg a többi fajta HDD is), vagy ez csak PC esetén megoldott +csatival? (átalakítóval)
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #55799 üzenetére
+ Pikari: Igen, ezt én is gondoltam... "fehér" címkés WD
Azt az eladó sem tudatta, mert elmondása szerint 4 darabot vett, de neki 3 darab is elég, ezért egyet eladó, amit én vettem meg.Esetemben nincs limitálva a külső dokkoló, bármilyen méretű meghajtót lekezel / támogat.
Na majd lehet megnézem a kapton matricás megoldást holnap... jobbat nem tudok, gondolom azzal ártani nem ártok neki.
-
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Pikari #55792 üzenetére
Csak laptopom van és csak dokkoló van a 2.5" / 3.5" HDD(k) -hez. (RaidSonic IcyBox, már 7+ éve használom gond nélkül)
Nem tudom akarok-e kapton szalagos megoldást alkalmazni erre a problémára.
Előbb lebeszélem, akitől vettem.. mi is legyen.
Addig nem csinálok vele semmit./ezt a HDS dolgot is tisztázni kell, mert az alapján vettem a HDD-t, ami nem is erről készült... /
Ezt a gyártó miért alkalmazta így, hogy ilyen változtatás lett a fehér címkés WD meghajtóval?
-
MaxxDamage
félisten
Az alap, hogy várok vele, bár már nincs nagy hőmérséklet különbség, de akkor is ez alap.
ICY BOX-ba néztem, de semmi (mind2 portba) és lemezkezelőbe is néztem, meg semmi hangja (be se kapcsol)
Közben kiderült, kicsit jobban utána nézve, amit HDS-el nézett és fotót feltett, az nem az a HDD volt (SN szám elárulta!) tehát eleve át lettem b*szva...
-
MaxxDamage
félisten
Ma reggel érkezett egy (8TB) WD HDD amit most próbáltam (megvártam míg szoba hőmérsékletűre melegszik) és betettem külső dokkolóba, bekapcsoltam, de fel sem pörög, megnéztem lemezkezelőbe, de semmi nyoma..semmi életjele.
Kizártnak tartom, hogy ez szállítás közben (csomag sértetlen volt!) így megsérült volna (elektronika)
Szerintetek? -
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Van egy WD RED 6TB (WD60EFZX) HDD-m ami pár órát ment eddig és most használom kb. negyedszer és érdekes hangokat ad ki... ez milyen jellegű gond, vagy teljesen normális? (ilyen karistolás fél pillanatra és hosszú -több perces- szünet, majd 1x csak megint..karistolás)
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #52385 üzenetére
Majd ránézek kicsit részletesen.
Téma lezárva és OFF. -
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #52383 üzenetére
Linux Live alatt gond nélkül megy minden ahogy mennie kell...
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #52382 üzenetére
Azt tudtam szabaddá tenni
. (A 2 USB Port közül) és az volt kéznél. (EUHP)
Esetleg egy Linux Live-t próbálhatok -
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #52380 üzenetére
Dell Letitude E4310 Sata/eSata portba most próbáltam (eredeti USB kábelével) és bár lassan, de stabilan másol oda/vissza és kezeli mind2 HDD-t.
MSI GT73VR 6RF Titan Pro USB csatikkal lenne gond, vagy driver/szoftverrel?
Mind2 gépen a Win10 x64 1909 verzió van. -
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #52378 üzenetére
Type-C amit eddig használtam, de Type-A se jó, mert ott is eldobja másolás közben.
Kábel az minőségi.
Most csak eredeti kábellel volt próbálva Type-A és ott is eldobta.
Adapter csere maradt már csak, de nem tudom jó-e hozzá a másik eszköz adaptere.Dokkoló:
Power connector Wall power supply: AC: 100-240 V
50-60 Hz / 1,5 A; DC: 12 V / 3 AIcy Box:
Power connector External power supply:
AC: 100 – 240 V, 24 WTöbb infóm nincs róla.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #52376 üzenetére
Kábelt cseréltem, azzal meg eldobta a full USB-s portokat (külső bill.+egeret és laptop hűtőt is egy pillanatra) 38%-ig jutott a ki másolás
Most (majd) megnézem az adaptert...hátha jó lesz a másik hozzá.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #52359 üzenetére
Ma próbáltam a 2 HDD-t a dokklóba és most USB 3.0 portra csatlakoztattam, ment minden szépen és kb. 60%+ (másolásnál , gépről külső HDD-re) aminél megállt és ezt írta ki ami a képen van. /eddig USB-C / Thunderbolt porton használtam + USB to USB-C átalakítóval/ a dokkolónak érdekes csatija van, nem tudom hol lehetne kapni olyan csatit aminek a gépbe menő fele USB-C / Thunderbolt.
Kép:
Érdemes tovább próbálkozni másik kábellel (az még új, külső 5.25 USB 3.0-s ODD -hez van) - elvileg csatija ugyanaz, csatlakoztatható a dokkolóra - nem néztem még
Kábel csere után másik adapterrel? (ezzel, ha egyezik az "A" érték)USB-s Dokkoló
USB-s ODD eszköz
Mind2 "RaidSonic" termék. -
MaxxDamage
félisten
válasz
cintula187 #52371 üzenetére
Ilyen meleg lenne? Kizárt!
Nekem a 2TB NVMe SSD-m max 40c+
A Sata3 -s 1TB (kicsivel) melegebb, mint az NVMe -
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #52359 üzenetére
Igen, igazad van.
Próbálgatom kellene amiket írtál.
Sajna nem cseréltettem és már a 2 év gari is lejárt.
Van másik RaidSonic eszközhöz adapterem [link] és lehet azzal is megnézem, ha legalább 3A-s. Kábelt is megnézem, de ha eleve ezzel lenne a gond, akkor egyel sem menne. -
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Félig ide, félig máshova tartozó kérdés, de King majd biztos egyetért/válaszol.
Van 2x2TB WD Purple HDD-m, amiket USB 3 (RaidSonic) Dokkolóba használok.
Ha mind2 van egyszerre használva és másolnék ki rájuk, akkor "eldobja" a gép (mintha ki/be kapcsolna instant) egy idő után (mondjuk 60%+ -nál) de ha csak az egyik HDD van benne (felváltva) akkor gond nélkül meg a ki mentés/másolás.
Ez a dokkoló hibája? (én arra gyanakszom)
Full gyári minden (dokkoló és hálózati kábel is)
Mi lehet a gondja szerintetek? /hasonlót anno 2 db egyforma Toshiba HDD-vel (2x2TB) tapasztaltam, azok is 2TB voltak - nem a P300 volt, mert azokkal gond nélkül ment minden/ -
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #48485 üzenetére
Közben megtudtam, hogy m.2 használata esetén az 5/6-os portot tiltja a lap...
Most ODD helyére csatlakoztatva folyamatosan másol a HDD-re. Akkor a Dokkoló a ludas? Gariztassam?(még garis)
MD
L -
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #48481 üzenetére
Gépbe berakva és rendszer betöltés után, egyből Formázni kellett.
Viszont van 2 Sata port amin nem láttam, direkt BIOS-ba néztem, de nem volt jelen, átkötve másik portra már igen.
Alaplapom / Ryzen topikban rákérdek, hátha tud valaki mondani valamit erre (Sata részen Enabled ami kell)
Lehet túl sok a lapnak a Sata eszköz? (ilyet is hallottam már...) m.2 SSD (alaplapi) 3 db Sata HDD és 1 db Sata ODD van csatlakoztatva / használva. Másolni nem tudtam még rá amit szerettem volna, mert pont az a HDD lett lehúzva amin az adat található.MD
L -
MaxxDamage
félisten
Ma jött meg egy Toshiba P300 2TB 7200rpm HDD és USB Dokkolóba helyezve, GPT majd formázás és nem igazán tudok adatot másolni rá, mert vagy eldobja az eszközt a gép, vagy másolás közben "megfagy" az egész és egy idő után el is dobja a rendszer (nem olvasható, vagy írásvédett, vagy hasonló) magyarul nem jutok egyről a kettőre vele...
8TB -os Seagatek -el (Archive v2) eddig gond nélkül használtam a dokkolóm... (be sem merem rakni inkább ezek után)HDS -el egy rövid tesztet futtattam és elvileg a HDD-vel minden OK
Most a gépbe külön sata portra csatlakoztatom és kizárom a HDD hibát...ha így jó lesz, akkor a dokkolóm a ludas a dologban (és gariztatom, ha még van rajta gari... -dokuját meg kell keresnem és csekkolni-
)
Vélemény?
MD
L -
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #47961 üzenetére
-
MaxxDamage
félisten
Csatlakoztattam 2db HDD-t (szokásos mód) majd leválasztás és kiírta, hogy nem leválasztható, mert valami még használja.. mondom OK , gép restart és ismét próba, majd ugyanazt írta ki leválasztáskor. (minden program be volt zárva!) és mondom akkor gép kikapcs és úgy külön kapcsolom ki a dokkolót.. és erre mi fogad ? (bekapcsolásnál.. mondom rá nézek) WTF!?!
MD
L -
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #47860 üzenetére
Sajnos nem tudtam lementeni, így formáznom kellett...majd letöltöm újra a teljes adatot, lista van róla szerencsére, hogy mik voltak rajta (99 db Film) 1.38TB
MD
L -
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #47859 üzenetére
Igen, RAW
Sajnos most nincs Üres HDD-m, így nem tudom lementeni a tartalmát.. így be kell szereznem egy 8TB -os HDD-t (ami már egy ideje várólistán van)Recovery programmal látom megfelelően a HDD tartalmát (bár kavarodások vannak és elég sok munka (idő) van a teljes helyre állításhoz vele, de 1.38TB adat... (ezt nem hagyhatom szó nélkül, le kell mindenképp mentenem)
Szóval új HDD beszerzés/megérkezésig pihen tovább a HDD , de azért Live Linux-al is ránézek a HDD-re.
MD
L -
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #47857 üzenetére
Korábban már besz**tam azt a simán kikapcsolom és nem választom le dologgal...azóta csak úgy kapcsolom ki, hogy Win10 alatt leválasztom és azután kikapcs.
Na akkor jöhet az adatmentés másik HDD-re, azt majd vissza
MD
L -
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #47855 üzenetére
Igen Dokkolóval használom.
Masik HDD (ugyanez a fajta, 1 évvel régebbi gyártás) kitűnően megy... Ezt mi okozza, idézi elő? (a jelenséget)MD
L -
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Van egy HDD-m amire felmásoltam (elég nagy) tartalmat (sok filmet amik .mkv 720p , 1080p , 2180p) és másolni szerettem (menteni rá) volna, de bármit csinálok (bármelyik slotba is rakom az USB 3.0-s eszközbe a HDD-t) ezt hozza fel nekem...
/1x volt használva és elraktam ESD zacsijába a többi HDD-m mellé a fiókba, külön ilyen célra szolgáló szivacsra/
Megzakkant, vagy mi ?
mégse...majd.
Mit tehetek vele, hogy rendben menjen minden? (látható, hogy pár órát ment összesen...)
MD
L -
MaxxDamage
félisten
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #46700 üzenetére
Megjött a 2TB Toshiba (Germany féle 2016-SEP) Filmek többséget kimentettem, volt kb. 8-10 db amit nem tudtam, (nem olvasható) és azokat újra letöltöttem. A hibás HDD sem olyan hibás. 37 sector hiba, amelyből 37 már helyre is van állítva. Program fut már lassan 10 órája és mindjárt végez. (99.2% complete)
Ez a HDD így majd mire használható?
L
-
MaxxDamage
félisten
Win10 a HDD -t javítani szeretné , engedjem neki ? (felajánlotta a rendszer) beraktam Sata kábellel (mert kimenteném róla amit még lehet) és restartot kért... mert javítani kell a HDD-t ... valamit csinált rajt (csak nem tudom mit)
Azóta gyorsabbnak tűnik a másolás is...vagy csak rosszul látomkitudja!
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #46630 üzenetére
Reggelre vége is lett a tesztnek és tovább romlott a kondíció
Azért még eldöcög, mire használható egy ilyen HDD ?L
-
MaxxDamage
félisten
Azért ezt lefuttatom.... (folyamatosan romlik a kondíció)
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #46624 üzenetére
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Érdeklődnek hogy hivatalosan egy merevlemez mikor garanciaztathato? Mik a pontos feltételei? Vagy ez külön bolttól is függ? (használtan vettem 1 év garanciával bolttól) WD Re4 (Enterprise) minőségi darab, de nagyon régi már és futott már eleget...vannak vele gondjaim és kondíciója is folyamatosan csökken.
Választ előre köszönöm!
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
liksoft #46114 üzenetére
Igen, lehet kicsit félre érthető, de a lényeg "Átraktam a HDD-t másik slotba és ott gond nélkül megy a HDD... ki érti ezt?" így (itt) van.
Tehát a HDD-t a Dokkoló másik slotjába rakva ment, már gond nélkül.
Rz a "lemez használata előtt formázni kell a meghajtót, formázza?" jelenség / üzenet mitől van ? (talán nem megfelelő csatlakozás volt ?)UI.:
Közben átraktam (amelyikbe volt ez a jelenség) és most jó... hmm..L
-
MaxxDamage
félisten
Volna egy HDD-m ami USB Dokkolóba használok (letöltött .mkv Filmek másolása céljából)
Beleraktam és a rendszer kiírta, hogy "lemez használata előtt formázni kell a meghajtót, formázza" ez mitől lehetséges? HDD nincs napi használatban és ezzel az USB dokkolóval van csak használva. Átraktam a HDD-t másik slotba és ott gond nélkül megy a HDD... ki érti ezt?L
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Van egy WD Blue (WD10JPVX) 1TB HDD-m ami kezdi megadni magát (HDS szerint tegnaptól romlott 5 majd ma megint 5 szektort..és néha hallom, mintha megakadna a tányér.. ilyen karistoló hangot ad a HDD , rövid ideig.)
Vajon ez így meddig fogja bírni? (gondolom a halálán van)
BD-R lemezt írva is észre veszem, hogy amit épp kiírok lemezt, az említett HDD-n található (adat) és tovább tart a lemez kiírása mint máskor(2 óra körül 6x -os sebességen egy 25GB -os lemez..)
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
djculture #45512 üzenetére
Win7 -nél már kicsit nagyon is túlzásba van víve ez a dolog.
Sok USB 3.0 -s HDD -m van, amiket másik gépekbe pl. törölni akarok, vagy másolni (áthelyezni) és nem engedi... (nincs megfelelő jogosultság) és akkor a meghajtó/biztonság/jogoknál újra kell szerkesztenem a teljes hozzáférési jogkört, aztán ezután minden megy már simán...pl. (de közben még adódhatnak kisebb problémák is...nem kizárt, tapasztaltam már érdekes dolgokat hozzáférhetőség terén)
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #45389 üzenetére
Már csak ezt a "A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 4275 alkalommal." szöveget kellene valahogy el tüntetni...(ami már megmarad mindörökre)
Sebaj! a HDD kifogástalan, mint egy RED -nek lennie kell.... a "hiba" nem az eszközben volt...Köszönöm mindenkinek a segítséget és az erre áldozott idejét!
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Doky586 #45386 üzenetére
Közben 100/100% lett
Jegyzetek és naplófájl "törlésre" került... lehet ez miatt van most 100%-on a "teljesítmény" ?
Vagy csak mert másolva van rá az adat folyamatosan és felugrott 100%-ra? (jó kérdés)HDS -nél a "figyelmeztetések" alatt volt pár tétel a hibás adatátvitelről, de semmi más, jegyzeteket nem láttam, de azért törlésre kattintottam... (hátha)
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
subaruwrc #45382 üzenetére
USB 3.0 külső rack adat kábele (usb kábele) miatt úgy néz ki...
Másik kábellel másoltam róla közel 2TB adatot és az alatt egy + hiba sem keletkezett, most zajlik az adatok vissza helyezése, azután ismét többet tudok nyilatkozni...(#45383) DFlash Eddig nagyon jók a tapasztalataim vele!
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #45379 üzenetére
Amint a tartalom vissza került, futtatom is a teszteket!
Akkor elvileg ennek a merevlemeznek nincs baja? A "teljesítmény" %-a az attól is függ, hogy a teljes kihasználás alatt milyen is volt az adatátvitel!? Ezalatt azt értem, hogy megfelelő környezetben futtatva az a % elvileg vissza tornázható!? (elvileg) teljesítmény és kondíció % között óriási a különbség (minden értelemben) elvileg a merevlemez hibátlan, mert a kondíciója 100% (lehet a tesztek lefuttatása is felesleges, de a jó eredmény nyugalommal töltheti el a felhasználót)L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #45376 üzenetére
Csak Dokkolóban lenne használva és GPT -re formáztam, mivel 3TB -os a merevlemez.
Említett lementés megtörtént, a 3TB-os WD RED is megcsinálva az említettek szerint, de engem nagyon zavar, aggaszt ez a "89%-os" teljesítmény érték....
Erre most úgy tekintek, hogy "hibás" vagy "sérült" merevlemez, amire az adataim nem szívesen másolnám ki.... vagy nem kell semmitől tartanom, nyugodtan másoljak rá?(összes merevlemezem 100/100-as és ez az érték nem illik bele a "tökéletes" besorolásba...)
Gondolom ez a RED így (most) garanciálisan nem cseréltethető!?Íme a friss kép....
Ez csak ebbe az egy (új) dokkolóban lesz használva! (ez biztos)
(persze ha érdemes így használni...)
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #45373 üzenetére
Átmentettem a teljes HDD adatát és másik USB kábellel 1db-al sem növekedett a hibák száma.
Dokkolóba berakva ezt ajánlja fel, mit célszerű választani? (ajánlott) és minek mi az értelme, lényege?L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
#10691584 #45372 üzenetére
Ez külön adapteres így max a kábele lehet a "gyári" hibás...
Ebben az eszközben csak ez a RED volt használva (tehát 20 napot sem mióta megvan) csak most vettem észre ez a "hibajelenséget" a napokban mikor HDS-el megnéztem.. Gari idő is lejárt az USB rackről... (happy) remélem csak a kábellel van a gond.L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
DFlash #45370 üzenetére
Jelenleg 4275 és ott SMART-ban azt írja, hogy "Adatátviteli hibák száma. Gyenge tápegység, sérült vagy túl hosszú adatkábel okozhatja"
Kábelt most kicseréltem, tápegység az meg a gyári van (eredeti kábellel használtam eddig) majd átmásolom az adatokat és Dokkolóba rakva mindenképp át kell dolgoznom a HDD adat felületét... (partíció)
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
DFlash #45368 üzenetére
Mit lehet ezzel kezdeni? HDD-t átrakom és újra kell formáznom , mert másik rackbe (Dokkoló) fel is ajánlja mikor Win7 lemezkezelőbe belépek. (ott mire kell állítani?) és előtte az adatokat a jelenlegi Rackben használva lementem róla. (mást nem tudok tenni - ami rajta van az meg fontos így át kell mentenem másik meghajtóra ami Hétfőn érkezik - másik 3TB -os WD RED) a HDS -ben ezek az adatok (hibák) gondolom már benne is maradnak, így ha el akarnám adni... akkor ez erősen befolyásolja az eladhatóságát? (még több mint 2év gari van rá..)
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #45330 üzenetére
"A gyakori motorleállítás pedig úgy tudom leginkább a legújabbnál téma" ---->>> Akkor úgy néz ki, hogy az én példányom is azok közé tartozik.... (mind1.. ilyen külső adat tárolásra tökéletes lesz ez a Blue , ha cserélem a RED -re)
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #45323 üzenetére
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #45322 üzenetére
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #45320 üzenetére
Köszönöm, így tökéletes!
Héten jön egy WD10JFCX (3év garral új) HDD a notiba, így remélem ezzel nem lesznek ilyen gondok mint a jelenlegi Blue-val....Amúgy még valahol (anno) olvastam, hogy bizonyos WD Blue (Scorpio Blue) (WD10JPVX) szériával ez a gond/probléma!? (jól emlékszem?)
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #45309 üzenetére
Jelentem az adott érték nem változott (607 volt és 607 is maradt) az ajánlott beáll. óta (ez nagyon jó) így nagy köszönet neked a megoldásért!
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #45309 üzenetére
Igaz!
(most) Csak van megadva és mióta ez a beáll. él (elejétől)., azóta nem változott az adott érték... Reggelre kiderül, mit mutat a program.
Köszönöm, Jó éjt!L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #45307 üzenetére
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok!
Ez mennyire normális? (mára már 600 felett van az érték...pár napja folyamatosan megy a gép)
Segítséget előre köszönöm!
L
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Mivel még nem tapasztaltam HD Sentinel szerint 0%-os (Meghibásodás Várható) HDD-t így kiváncsi lennék mi történhet pontosan a HDD-vel ? (gondolom ha beszerzek egy pontosan megegyező HDD-t ami electronika hibás, akkor használhatom a paneljét ?)
- (persze ha tényleg meghal a HDD)
Am. a legújabb Dual PIII -ba raktam be egy 10GB -os HDD mellé (amin csak OP-System van) - MSI 694D-PRO -ba ketyeg most csak torrentezésre használom (24hr) - ez a HDD már régóta megvan és kb. semmi gond nincs vele (teszi a dolgát)
Van még egy 0%-os Seagate-m (40GB / 7200rpm / IDE) azis tökéletesen üzemel , de jelenleg sehol sem használom ! - am. csak 100/100 -as HDD-ket szoktam venni (használtba) és kevés üzemidővel rendelkezőt !
Ezek régi gépből visszamaradt darabok. (mikor még a 40GB & 80GB maximal méret volt... mint most a 4TB kb.)L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
baboss #32057 üzenetére
Szia,
Pl.
WD 2TB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA2 WD20EARS
WD 2TB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA3 WD20EARX
(link alatt megtalálsz róla 1-2 dolgot / info / spec)
A WD20EARS HDD Sata 2 (3Gb/s) - A WD20EARX HDD Sata 3 (6Gb/s) , mind2 64MB Cache-s , (kb a csatlakozási felület a 2 közti különbség (így nézve)
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
liksoft #32033 üzenetére
Találtam pár Info-t.
Adaptec AIC-7890AB (integrál alaplapi - nem PCI -os)
Seagate ST 318417N - ST318417N 18GB 7.2K 50pin SE Ultra SCSI Hard Drive
Capacity: 18GB
Spindle Speed: 7,200RPM
Interface Type: SCSI 50pin
Disk Size: 3.5"x1.0" (Low Profile Hard Drive)
Sustained Throughput (MBps):
Average Seek Time (read/write ms): 8.5
Electrical Interface Speed: SCSI Ultra - 20MBps 8-bit
On-Board Cache: 2MBCompaq BD0366349C
Technical Specifications:
Hard Drive Capacity: 36.4GB
Generation: Ultra3 (Ultra160)
Data Transfer Rate: 160 MB/sec
Rotational Speed: 10,000 rpm
Form Factor (Drive): 3.5-inch low profile
Interface: Wide Ultra 3 SCSI; LVD
Data Storage Device Type: SAS (Server Attached Storage) device
Hard Drive Device Type: Hard drive for server/storage unit (Hot-plug)
Height: 1 inch
Pin Configuration: 80 pin Hot Swappable/ Pluggable
Hotswap Tray: Included (Attached)
Same as: 176493-003, 176496-B21, 176496-B22, 177986-001, 180726-003, 180732-003, 207533-003, 232431-002, 232574-002, 233806-003, 260755-001, 286712-001, 3R-A0859-AA, 3R-A0932-AA, 3R-A3056-AA, 3R-A3059-AA, 3R-A3136-AA, BD036635C5, BD03663622, BD03663992, BD03664545, BD03664553, BD0366459B, BD0366536B, BD036659CCTovábbá az Intel 440BX chipset.
Asus P2B-DS manual szerint
Special Features:
Adaptec 7890 SCSI Chipset
Adaptec 3860 SCSI Transceiver"Adaptec SCSI Chipset: Features Adaptec AIC-7890 Ultra2 SCSI chipset (optional) that supports a combination of 8-bit and 16-bit Ultra2, Ultra, and single-ended or standard SCSI devices and the AIC-3860 transceiver chipset (optional) that bridges the compatibility gap between these mixed environments without affecting system performance by taking advantage of the benefits of low-voltage differential (LVD) technology."
=
Magyarul sokat is tud ez a vezérlő, de mégis problémás nálam valami...
Van a Lapon :
1db 68pin Wide SCSI connector
1db 50pin Narrow SCSI connector
1db 68pin Ultra2 SCSI cinnectorWide-ra nem kötöttem semmit.
Narrow -ra volt kötve az összes 50pin -es HDD
Ultra2 -n a 80pin -es (68 to 80pin átalakitóval használva!) 36.4GB 10k-s "Wide Ultra3 SCSI" HDD - Ez itt gond lehet nem ? - azért utasította el a check-nél az azonosítást a rendszer és az OP-System csak a vezérlő részt látja ! (szerintem) - magyarul, ha a Wide csatis 68pin connector-ra kötném több esélyem lenne, vagy felejtős, mert a HDD Wide Ultra3 -as (lap ugye támogatja a Wide -t és Ultra2 -t , a HDD meg Wide & Ultra3-as) - nem egyszerű...Manual 33.-ik oldalán található a SCSI csatik.
Valami ötlet ?
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
liksoft #32031 üzenetére
Szia,
Köszönöm válaszod !
Igen azzal tisztába vagyok, a HDD -k egyesével lettek rákötve (erre szolgáló Jumper "default" -on van - tehát nincs jumper csak a gumiboritás ami védi a sérüléstől, anno ezt a gyártás során rakták rá szállitásra előkészítve)Szerintem a fő probléma az lehet, hogy a lap nem kezeli (nem látja) ezeket a meghajtókat (méretre gondolok) , van pl. 4-5 GB SCSI 50 és 68pin-es amit megfelelően lát / kezel a lap , de a 18.4GB -os SCSI HDD-t már csak 4-4.2GB -nak látja... (érdekes, de ez a technika és egy 1998-as lap esetén ez lehet, hogy nem kérdés) ezért fordultam hozzátok (2002-es BIOS-al)
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #32023 üzenetére
Senki a (#32020) és (#32023) -ra ?
Közbe csináltam új képeket a 2db Compaq 36.4GB - 10k rpm SCSI HDD -ről, a megfelelő átláthatóság érdekében
Aida is csak ennyit lát... (a bekeretezett rész pont a HDD azonosítója !) - Compaq Model Number: BD0366349C (Wide Ultra 3 SCSI) - ebből van 2db egyforma !
HD sentinel se lát többet (mint a semmit...) , mert a gép indulásnál SCSI check -nél Request Failed volt !
Am. electronika tökéletes (máskülönben Aida & HD Sentinel se látna semmit...)Am. néztem SCSI rész BIOS -át (CTRL+A) és az ég világon semmit se lehet állítani (hogy lássa , se méret, se semmi kb.) - tanácstalan vagyok !
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #32020 üzenetére
Továbbá az a sejtésem, hogy a vezérlő / lapkakészlet, max. ezt a 4.2GB -ot látja SCSI terén ?
(lehetséges ?) - ez egy Asus P2B-DS Rev.1.0 lap (legutolsó BIOS -al UPDATE !)Leírom az adatokat:
Alaplapi lapkakészlet: Intel 82440BX
(i440BX)Északi Híd: Intel 82443BX
Déli Híd: Intel 82371EB PIIX4ETovábbá SCSI (vezérlő) Info: ADAPTEC AIC-7890AB based Ultra 2 SCSI Controller
HDD -ről Info...
Segítséget előre köszönöm !
L
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Van 3db Seagate 18.4GB -os HDD-m SCSI / 7200rpm 50pin -es amit a rendszer / HD Sentinel 4.2 GB -nak lát (egyenként)
Sajnos a SCSI HDD-k Jumperelése számomra kb. ismeretlen így ezügybe tudna valaki segíteni ?
Pár éve már, hogy van egy kupac HDD-m amit vettem még (csomagba)
most jött el az idő, hogy megnézzem az állapotúk melyik jó s melyik nem.Itt az 1-ik HDD JUMPER képe , mind 3 így van jumperelve.
Továbbá van 4-5db 80pin -es HDD-m amiken nincs az adott helyen 1db Jumper se, ez befolyásol valamit ?
( 68 to 80 pin átalakítóval használom, 1db tökéletesen ment, de többi, Request Fail és kb. ennyi )
Aida64 látja a "Compaq" vezérlő-chipjét, de a lemezfelület behalt ?- ehez nem értek)
Segítséget előre köszönöm !
L
-
MaxxDamage
félisten
Szia!
Szerintem a gond a "2TB" -on van, mert a legtöbb TV,Média-lejátszó, set top-BOX, DvD lejátszó / Blue-Ray, stb.. Max. ilyen 1TB -ig kezeli csak a HDD -ket (USB) Ezt onnan tudom, mert énis voltam ugyanebben a cípőben és felhívtam a termék gyártójának az "ügyfélszolgálatát" és rákérdeztem mi az amiért nem olvassa / kezeli a TV -m a 2TB -os HDD -t , erre azt a választ kaptam, hogy a TV -m csak 1TB -ig kezeli / látja az USB -n csatlakoztatott HDD -t !
Remélem segítettem !
1 próbát megér, ha rákérdezel a termék gyártójánál amire csatlakoztatni szeretnéd !
L
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest