- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Magisk
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
#09634560 #34447 üzenetére
Köszi, viszont akadt még valami...(most jutnak eszembe a kérdések
)
Első ilyen normális szettem lesz, és azt tudom, hogy be kell járatni, és addig "vigyázni" kell rá. A bejáratáról több infót is olvastam, de ha jól rémlik, olyan 40 órát olvastam.
Egyrészről az lenne a kérdésem, hogy addig, amíg nincs bejáratva, hogy kell bánni velük. Nem lehet túl sok mély? Vagy ne legyen túl hangos? Ha igen, akkor mi a "túl"...
Illetve bejáratásnak jó az, ha rányomok egy mobilvinyóra 20 db 5.1-es filmet, és amíg nem vagyok otthon ezt folyamatosan játssza?
-
Dorian
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #34432 üzenetére
amennyire beleolvasgattam,nem érdemes HM erősitőt tuningolni.
sem hely,sem az alkalmazott kapcsolásokban nincs normális tartalék.plusz nagyon sok alkatrész van belül, és nehéz követni a rengeteg interferenciát.igazából megfogadtam,h megjön a DAC kedden,utána már csak a rubi tuning,és a kábelek finomhangolására fogok költeni.és vége.ez után csak nagy pénzért lehetne előrelépni.meg úgy látom,h az ár sem garantálja a tetszetős végeredményt, tehát komolyan utána kell mászkálni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #34422 üzenetére
nem próbáltam.de nem merném leirni,h hülyeség. ennek is van irodalma.
igazából hiába kutakodtam,h esetleg bepróbálom magam tuningolni a rubikat, annál inkább elment a kedvem magam csinálni. inkább Hivoxra bizom. konkrétan simán újraépíteném a váltót is, kábeleket is, tömést is. de ez azért egy külön szakma, és a 30-40évnyi tapasztalatot nem lehet fórumon összeszedni.a végén meg lehet pénzkidobás, mert mégsem tökéletesek az új kábelek.a gyári kábelek,váltó sem annyira szar,mint általában ebben az árkategóriában, tehát volna mit vesziteni.
szintén furcsa dolog, de mióta meggyütt a pöckölt rotel, újabb javulásokat akarok...
mocskosul jól sikerült a belenyúlás,de ez a mellékhatása.még mindig emberi áron lépegetek, egy darabig még sztem jó lesz az ár/érték arányom.extreme:te is motoroztál?
hogy tudtad abbahagyni?
14éves korom óta nyomom. amikor lakást vettünk, eladtam az akkori F2es CBRt,de megőrültem az utána levő 2 évben szerpentin láttán, úgyhogy újra vettem egy kisCBRt.
Ezt viszonyt annyira szeretem,és annyira rossz a használtmotoroknak az ára,h ez már megmarad.2001es Fsportom van. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
#09634560 #34413 üzenetére
Köszönöm szépen, már csak 1 kérdésem lenne, ezt neten olvastam:
Igaz az, hogyha a hangszórópárok nem egyenlő távolságra vannak az erősítőtől (mondjuk a 2 front), akkor is ugyan akkora kábel kell, hogy egyszerre érjen oda a hang?
Nekem kicsit furcsának tűnik...de nem ez lenne az első meglepő dolog.
-
Kamikaze240
tag
válasz
#09634560 #34230 üzenetére
Hát a hangkari az annyi amennyi a linken. és erre plusz max 30-35 között hangfallal. végülis a samu sem szól rosszul mert volt szerencsém egy picivel nagyobb testvérét meghallgatni és az nagyon szépen tisztán szólt hiába csak a rádió ment.
És az optikai kábelre visszatérve, a kérdésem arra irányult hogy maga a vevő eszköz amin van optikai input és egy házimozi rendszer(mint pl ez a samu) annál már alapvető hogy 5.1 ch-t veszi ha rácsatizom (persze a megfelelő módban gondolok itt a bit és a khz számra)?+ a hangkariról mi a véleményed? megéri-e az árát mert a specifikációi alapján nem rossz legalábbis szeritem.
-
Klemens
őstag
válasz
#09634560 #34194 üzenetére
Nelem jelenleg már legalább 3-4 éves Lg házimozim van, annó volt 40K. Hangzásra nekem megfelelő, egy kicsit a mély lehetne erősebb.
Váltani is csak azért váltom le, mert csak scart csati van rajta és ha DVD-t nézek rajta akkor az 5.1 lehal. A háttérzajokat megszólaltatja rendesen, de a lényeget (pl. párbeszéd) nagyon halkan, szinte nem is hallani.
Igazából más bajom nincs vele.
Nem kell nekem studio hangminőség meg több ezer W.
Meg szerintem egyértelmű, ha 45-ért akarok házimozit, akkor nem futja 100K-s rendszerre... -
laccy88
senior tag
válasz
#09634560 #33852 üzenetére
de de oda, rca megy, viszont, ő oda -mint az ábra is mutatja- közvetlenül a hangszóró jelét várja el, ami már erősítve van. Ezért az én 5.1-es házimozi erősítőm alacsony szintű jelével semmit nem kezd.
Az alap megoldás -mint az ábrán- nekem azért nem jó, mert fontos lenne pl, mikor filmet nézek, hogy a mély hang ne a frontból legyen kiszűrve, hanem a film(ami szintén 5.1es) tényleges mély jelét halljam. Remélem értetek. -
daniel2121
őstag
-
nyurga82
tag
válasz
#09634560 #33600 üzenetére
Én műszaki boltban dolgoztam. Volt egy Samsung plazmánk 480.000-ért, dvdre volt kötve és a nemzeti sport demo lemeze ment rajta, amit újra kellett indítani, persze egyszer nem lett időben elindítva és pár óra múlva észre vettük, hogy a nagy nemzeti sport felirat beleégett (csak fehér képernyőnél lehetett észrevenni). Jött a területi képviselő azt mondta kizárt a beleégés, mert van benne beégés elleni védelem, megmutattuk és nem hitt a szemének. Volt benne egy funkció amit azt mondta kapcsoljuk be és 10 perc múlva eltűnik. Kb 1 napig járattuk amikor halványulni kezdett, de nem tűnt el. Ezek után én biztos nem vennék plazmát, ami úgy nyomja a meleget mint az állat. Jó otthon nem nézünk demot, de mi a helyzet pl az RTL logóval? Bocsi, hogy beleszóltam de csak a saját tapasztalatomat írtam le. Szép napot.
MatteS: A mélyládád hátulján (33577 ) mire jók azok a szorítós csatlakozók?
-
-
Vidala
senior tag
válasz
#09634560 #33513 üzenetére
Teljesen igazad van, rendkívül bosszantó.
Mondjuk eleve a rendkívül kedvező ár gyanús volt, ezért valami "trükkre" számítani lehetett, ahogy írtam is. Mondjuk ezek után az eladótól minimum egy óriási boccccs kellene, de ettől függetlenül egy gémkapoccsal sem üzletelnék vele többet.
Vedd át pityu optimizmusát, jöhet még jó ajánlat (még ha realisztikusabb, akkor is), csak nézelődni kell. -
sb
veterán
válasz
#09634560 #33472 üzenetére
Hát a 300W elég soknak tűnik nekem...
Józan paraszti eszem alapján két dologra kellhet kraft (mivel más nincs a rendszerben):
1. A hangfalak meghajtására.
2. Az erősítő + egyéb sallang elektronikára.A hangfalak meghajtására nekem ez baromi soknak tűnik, ill. ha arra kell, akkor nyugodtan lehet osztani mondjuk átlag 10-zel, amilyen hangerőn hallgatná az ember... nyilván ha ezt az energiaszükségletet nézzük akkor erősen arányosnak kell lennie a leadott teljesítménnyel a felvettnek.
Az erősítő + egyéb elektronika részre meg megint irreálisnak tartom, hogy egy 300W-os "radiátor" működjön folyamatosan. Vagy ez csak nekem furcsa?
(...miközben egy 55"-os LCD TV előtt le lehet barnulni 100-120W-ból)
Szóval a lényeg: az érdekelne, hogy egy ilyen kis belépő szett (legyen konkrétan egy 3305-5305, a gyári 5.1 hangfalszettjével) átlagban, konnektorból mérve mennyit vesz fel a valóságban.
-
cekkk
veterán
válasz
#09634560 #33484 üzenetére
Advance Acoustic MAP 305 DA II , ebben is van DAC, és állítólag nagyon jó erősítő, használtan is egész jó ára szokott lenni, és 1-2 nap alatt el is szokott menni, lehet érdemes lenne ilyet keresnie.
-
KTTech
veterán
válasz
#09634560 #33466 üzenetére
"És leadja vagy egypár,vagy akár az összes hangdobozra. és mennyisége a hangerőszabályzó állásától függő,ami megint emeli ugye az áramigényt."
Khm... ez így ebben a formában nem igaz... HA nem adsz a bemenetre jelet és feltételezzük, hogy az erősítőnek nincs saját zaja, akkor semmivel nem vesz fel többet akkor, ha maximumra van állítva, mintha minimumra lenne tekerve. A valóságban se nagyon mutatható ki eltérés... De lehet középre állítva is teljesen kivezérelni a végfogok megfelelő mennyiségű bejövő jellel.
-
Jamboo529
senior tag
válasz
#09634560 #33390 üzenetére
Nem tudom a Samsung LE40C550 rendelkezik-e ilyen ARC-el, de úgy gondolom, nem is kell most nekem ez, mert összesen a media player, és a STB van a TV-re kötve.
A media és a TV közé beiktatom HDMI kábelekkel az erősítőt, a nyamvadt STB-nek meg csak Scart csatija van, szóval az úgy oldanám meg, hogy az STB-ből a kép (+hang) megy a TV re Scarton, de mellette átkötöm Coax al az STB-t és az erősítőt.
Ha szeptemberben végre váltanak a 16:9 műsorszórásra a csatornák, akkor lehet több lesz a HD műsor, és akkor már előfizetek HD csomagra, akkor viszont hasonlóan a mediaplayerhez előbb az erősítőbe megy a jel az STB-ből HDMIn, és úgy egy közös HDMI-vel a TVre tovább.
Szóval konkrétan antenna, vagy bármi, ami hangot adna a TV-be nem lesz.
Apropó még egy kérdés:
Ha ki van kapcsolva az erősítő, akkor az tovább engedi a video és az audio jeleket is HDMI-n? -
Jamboo529
senior tag
válasz
#09634560 #33387 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, tanácsokat.
Én azt hiszem a 6305 szettre mondtam az 508 ast, és a hivatalos honlap szerint tényleg az van benne.
HT-S6305
Meglátom mire jutok a 1909-el.
Ha nem jön össze, marad az Onkyo TX-SR508 + a JBL SCS 178 hangfalszett, újonnan.
Ha van valakinek jobb ötlete, szóljon most, vagy hallgasson otthon zenét.Milyen egyéb kiadásokra számíthatok még?
kábel a hangfalakhoz, +1 HDMI csati + 1 coax,(vagy RCA vagy mi) átvinni a digitális jelet a UPC-s STB-ről az erősítőre?
Ja és a helyes sorrend?? WDTVlive -->HDMI --> erősítő -->HDMI --> TVSzerk.:
Noob kérdés, de mi az az ARC? -
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #33368 üzenetére
majd jön újabb busz,ami felvesz.köv alkalommal beállitasz egy hasonlónál a soksok kp-vel,és robogsz haza boldogan.gazdagok,és olyanok akik nem értékelik a cuccaikat,mindig voltak,vannak,lesznek.
én is 250körül akartam 5.0-t, aztán már 400ról leengedett árú tangentet 260ért 2.0-t, és itt a rubi 5.0,olcsóbban.nemtom összemérhető-e a focallal,de nagyon lehet őkelmét szeretni,minden hibájával. randa.de finom.
és olyan nagyon nem lehet rossz,ha igy kihozza az előtte levő láncok tudását,és olyan élményt ad mellé,h ihaj.
-
Zsembi77
csendes tag
válasz
#09634560 #33230 üzenetére
Köszi. Akkor nem is olyan butus ez az erősítő. Kezdem azt érezni, hogy mégsem kell a médialejátszó. Filmet majd a tv beépített lejátszója, zenét meg a PC-ről az erősítő intézi.
Egyébként valakinek van már tapasztalata az Onkyo 509-el? Más gyártó ad ennyiért ilyen netre köthető házimozi erősítő?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#09634560 #33228 üzenetére
Van rajta,de valamiért nem tudok életet lehelni belé,sem az Asus Xonar DG sem pedig az alaplapi hangkártyával,pedig azok adják az inputot.Vagy ehhez is láma vagyok,vagy meghalt a bemenet az 5.1-en és nem merem megkockáztatni.Tehát marad a koax és a Hyundai.Nagyon köszönöm az útbaigazítást!
-
Jamboo529
senior tag
válasz
#09634560 #33200 üzenetére
Látom már előre szomorú sorsomat (legalább is a pénztárcámét
)
A filmek java része már mkv, inkább azok felé hajlok, szóval azt hiszem kell a HD.
Viszont nem igazán van BD filmem, és azt hiszem csak abban van DTS HD MA, javíts ki, ha tévedek.
Majd ha du otthon leszek, megnézem pontosan milyen hangok vannak a filmekbe kódolva. -
Heffi
őstag
válasz
#09634560 #33064 üzenetére
És ha a front oldalanként kap egy E150P sub-t, úgy is "szar" marad a hangzás?
(amúgy meg ha a használatot nézem 95% film - 5% zene. Így is erőltessem a frontot?)Tényleg, ha már így lehúztátok a rendszerem, felébredt a kiváncsiságom: milyen paramétereket kell egy hangfalnak teljesíteni, hogy "normális hangzású" front legyen belőle?
-
-
Shahid
csendes tag
válasz
#09634560 #32496 üzenetére
nem volt semmi a subba kotve, a frontok a recieverbe voltak...
probáltam másik kábellel is, és a yamaha beálitásait is végigpásztáztam márolvastam egy olyan megoldást hogy a frontokat a subba kotni és Largera tenni hogy menjen rajtuk a bass, a subot pedig kulon nem kell rákotni a recieverre. ilyen megoldással is 5.1ben szolna? és nem lenne valami minoségromlás vagy bármi?
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- PlayStation 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen videókártyát?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest