- Redmi Note 13 4G
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobilhasználat külföldön
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz
kimi02 #17644 üzenetére
Jelenleg nincs keret ilyen drága kábelre... és egy ideig nem is lesz. Ezért nézelődök költséghatékony, de jó minőségű megoldásra, így találtam rá a CAT megoldásokra is (ráadásul az ingyen lenne, mert van itthon)... kb. br. 300Ft a max, amit rá tudok szánni. Ebbe belefér ugyan pl. ez a fajta kábel, de nem vagyok benne biztos, hogy ennyit ér is: TAS-C238TN 2 mm2 38 × Ø0,25 mm /ér 14 ohm/100m 3,5x7mm
-
v.attis
őstag
válasz
kimi02 #17074 üzenetére
Elhiszem neked. Egyébként ebben az árkategóriában nézelődtem én is. HK-t és Denont nézegettem 150 ezeríg. Ott az volt a baj, hogy eggyikben csatlakozó, másikban szolgáltatás és dekóder volt több. Akkor találtam rá a 1910-re. Ebben elméletileg minden benne van, ami kellhet.
Úgyérzem egyre inkább olyan megfoghatatlan dolgokról beszélünk, amik az egyszeri embernek nem nagyon kellenek. Még évekíg nem fogom a lakást a házimozihoz tervezni és még lehet évekíg nem fogok blúréjről filmeket nézni. Egyszerű család vagyunk, a szobában szekrénysor és franciaágy. Ebbe fogom valahogy beilleszteni a leendő házimozimat. Nem hiszem, hogy eljön az a helyzet a következő években, hogy azt mondjam egy szóbanforgó erősítőre és mondjuk egy Kef, Proson, (Quadral), Heco hangfalrendszerből álló szettre, hogy : "-Ez nem jó.."
Nem akarok nagyon ebbe belemerülni. Ha elfelejtem hol a határ, akkor erre megy rá a házam, a mindennapjaim, a családom. Kell egy jó rendszer és kész. Vége. Ha veszek egy qrva jó erősítőt, akkor úgysem nyugszom amíg nincs hozzá ugyanilyen jó hangfal. Ahhoz kell egy olyan nappali, ahhoz meg egy kivetítő, ahhoz meg egy fotel...és így tovább. Nekem erre nem fussa. Egyszerű hétköznapi ember vagyok lakáshitellel és családdal. Nem kell audiofil rendszer, csak egy jó... -
v.attis
őstag
válasz
kimi02 #17048 üzenetére
Nem az, hogy nem értem meg, hanem január előtt nem veszek semmit. Elég lesz az ünnepeket kihevereni. Majd jövő év elejétől jönnek a tehnikai élvezetek. És mégegyszer mondom: Új kell! Tisztességes garanciával, új szaggal.
Egyébként nem kell félnetek, hogy elégedetlen leszek vele, mert jelenleg egy pár videoton hangfalat használok sztereó célra vidi erősítővel és laptop a forrás. Nekem ez is tetszik. Meg van (volt) egy Philips rendszerem bögrehangszórókkal. Filmre az is kielégített.
Szóval, ha összejön egy 1910-es Denon és mondjuk egy mission vagy kef c5 szett hozzá, egész biztos, hogy bekönnyezek rajta amikor az Ákos Andante dvd-t beteszem. Szeretem a jó minőséget, de nem hinném, hogy túl audiofil lennék... És a határt is meg kell húzni valahol.
A Denont még Ti ajánlottátok itt a legelején, hát akkor én kitartok mellette... -
v.attis
őstag
válasz
kimi02 #17034 üzenetére
Valamikor régen, amikor idejöttem a fórumra, azt tanácsolták a srácok, hogy a Denon és a HK erősítők talán egy kicsit jobban ajánlottak zenére. Mivel nekem a koncert dvd-k a legfontosabbak, ezért csak ezekben gondolkodom. És mivel szolgáltatás és csatlakozók terén ez a típusú Denon ráver a hasonló árú HK-kra, ezért elkezdtem érdeklődni iránta.
Azért köszönöm a tippet.
Ja egyébként leginkább új készüléket akarok venni. Szinte soha semmit nem vettem újat, hát most szeretnék. -
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #16388 üzenetére
Benne vagyok, engem is érdekel.
A bekötött Kimber 8TC mellett van még néhány madzagom - Phoenig Gold, Rockford Fosgate - azokkal is össze lehet hasonlítani.(#16381) ricsik
Azért tettem be a linket, hogy lássátok, az Audyssey komoly berendezéseket is gyárt, amik sokmilliós rendszerekben bizonyítottak.
Szerintem Ők a legjobbak, de ebben megoszlanak a vélemények. Az MCACC is kiváló eredménnyel dolgozik, az YPAO szintén. Viszont csak 300000 forintnál drágább erősítőkben próbáltam az említetteket, belépőben nem. -
Gabor970
addikt
válasz
kimi02 #16341 üzenetére
Bevallom, nekem már az sem nem tetszik, hogy össze van fonva.
A másik, hogy szerintem egy kábel hangzását nem lehet pár óra alatt megítélni. 90-es évek elején kapott el engem is a gépszíj ilyen ügyben, akkori HFM-ek végigolvasása után. Jártam úgy, hogy csináltam hangfalbekötéshez csupasz tömör rézdrótokat távtartókkal, mikor bekaplcsotam: "hú de faja lesz ez" majd 3 nap múltán rájöttem, hogy nem szeretem hallgatni. A sok próbálkozás vége valami brutál vastag sodrott ipari rézdrót lett. Gondolom a lánc többi komponensétől függ, hogy mi adja a legjobb végeredményt.
Lemezjátszó hangkarvezetékét is kihajítottam, forrasztottam a shell csatlakozóira csupasz rézdrótokat, röviden ment az erősítőig direktben, az meg annyira jó lett, hogy évekig úgy használtam. Persze néha el kellett igazgatni, hogy ne érjen össze :-)
Szerintem sok-sok idő, fáradozás kell mire megkapja az ember a megfelelőt. -
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #16344 üzenetére
"Ebben a kábel járatásban én se nagyon hiszek."
A füleidnek sem hiszel?Ha meghallgatod nyersen, majd legközelebb egy hét múlva, de közben nonstop működjön a rendszer, majd ismét, újabb egy hét után, akkor rá fogsz jönni, nem butaság, amit a hifisták állítanak. Amennyiben folyamatosan, minden nap hallgatod, hozzászokhatsz és nem lesz hiteles, egzakt a teszt.
-
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #16049 üzenetére
Ha 100000 forintos CD-játszóról lenne szó, azt ajánlanám, 15e alatti IC kábelek nem valók a rendszeredbe. A DVD-játszók - persze vannak kivételek - nem muzsikálnak olyan szinten, hogy drága, jó minőségű RCA kelljen hozzájuk, ezért akár a linkelt Profigold is megfelelő lehet.
-
dabadab
titán
válasz
kimi02 #16056 üzenetére
Elmondom, mit gondolok:
Addig, amíg analóg átvitelről van szó (az SPDIF-nél az órajelet így továbbítják), van értelme jobb meg rosszabb kábelről beszélni (digitális átvitelnél (legalábbis otthoni, szórakoztatótechnikai téren) viszont nincs: ott van a működő kábel meg a nem működő kábel). Viszont ebből abszolút nem következik az, hogy az egyik kábel jobb, mint a másik, akkor az tényleg jobb hangként realizálódik, ugyanis az emberi hallásnak megvannak a maga korlátai, egy határon túl már érzékelhetetlenné válik a javulás és nekem erősen úgy tűnik, hogy a mindenféle még drágább kábelek esetén pontosan ez a helyzet (annyival kiegészítve, hogy a drágább kábel egyáltalán nem biztos, hogy jobb is).Azt persze nem tudom megmondani, hogy te a te füleddel meg a te rendszereden fogsz-e különbséget hallani: a saját szerény tapasztalataim alapján viszont arra számítanék, hogy én nem hallanám meg a különbséget.
-
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #15981 üzenetére
Egyetértek KTTech álláspontjával, mely szerint érdemes a DVD-filmeket merevlemezre másolni és onnan nézni. Egy másfél terásra ráfér 250-300 db, minőségi lejátszóval a kép és hangminősége nem lesz rosszabb, mint a 100000 forintos DVD-játszóval.
A BD-játszók minősége egyre javul, némelyik 50000 forintos megszégyeníti az egy évvel korábbi 200000-eseket.
Én inkább szabadulnék a DVD-játszómtól, nemhogy vegyek egyet.(#15983) Thuglife
Szerintem újonnan került annyiba. -
Vidala
senior tag
válasz
kimi02 #14972 üzenetére
Nem, "csak" egy 255-ös. Ez is rajta van az adatlapomon. Azért mondom, hogy "csak", mert ugyanazokkal a dobozokkal meghallgatva mindkettőt, én érdemi különbséget nem találtam a kettő között hangra. Ezért csak a plusz funkciókban, meg az egy-két plusz wattban látom az ártöbblet indokát.
-
Vidala
senior tag
válasz
kimi02 #14965 üzenetére
Követem már egy ideje a rendszerfejlesztésed, ezért is drukkolok egyre inkább.
Ha ennyit tudsz rá félretenni, akkor hajrá. Elég jó választásnak tűnik szvsz is. Biztos mondtam már párszor, de anno amikor a JBL ES szettemet "kinéztem" hasonlóan voltam én is. Meghallgattam jónéhány szettet kezdetben az "olcsóbb" kategóriákból, de egyik sem volt "elég jó". Aztán nézegettem tovább, míg megállapodtam ennél, és inkább gyűjtöttem még egy darabig, amit végül nem bántam meg.A 445-ös H/K mellé pedig már kijár egy legalább ilyen tudású cucc, hogy igazi értelmet nyerjen a megvétele!
-
nismoka
addikt
válasz
kimi02 #14902 üzenetére
Igen minnél magasabb az érték annál érzékenyebb, tehát az erősítőnek elegendö kevesebb szuflát nyomni azonos hangerőhöz amit az érzéketlenebb hangfalnál csak több kakaóval kapsz meg. Minnél kevesebb teljesítményt kell leadni az erősítőnek ugyanahoz a hangerőhöz annál kisebb a torzitása.
-
válasz
kimi02 #14694 üzenetére
Már ódákat zengtem erről korábban és bánom, hogy meghallgattam az A7-et a TSi500-hoz képest...
Nekem nagyon bejött ez a front és véleményem szerint az LSi zászlóshajójánál is jobban megszerkesztett darabb. Zenére és házimozira egyaránt tökéletes lesz, csalódni nem fogsz ide a bökőt. Melyiknél veszed? NetDepo vagy a Stream? Milyen színben?
Üdv,
Vik -
Vidala
senior tag
válasz
kimi02 #14622 üzenetére
Igaz, az ár sokszor viszonylagos, de én azt gondolom, hogy egy 445-ös már komolyabb hangfalszettet "ki tud szolgálni". Szvsz egy cca. 300K körüli 5.0-ás szett + sub min 100-ért az "alja", innen lehet menni bátran felfelé akár 2-3x-os árkategóriáig is. Persze meghallgatás az kell, sok.
Szerencsére van választék, tessék mazsolázni, és meglátogatni egy-két szakbarlangot.Egyébként meg gratulálok az új szerzeményhez, remélem sok örömöd leled majd benne!
Mondjuk csak egy ötlet, már itt a fórumon is felvetődött: az AVX fórumon van egy 7.1-es Polkaudio Rti szett igen baráti áron. Azt megnézném a helyedben kezdésnek.
-
törölt tag
válasz
kimi02 #14506 üzenetére
Frekit a mélynyomón hagyhatod max-on és fél-kétharmadra a hangerőt,a szoba mérettől,teljestiménytől és membránátmérőtől függően.(Pl. 25 centi membránátmérőjű 200 wattos 22 négynetméterig kb fél,felette kb 2/3-adra rakd.)
Ha az EzSetEq tul kicsire vagy nagyra rakja a sub erejét, aszerint járj el hangerőben,pl tul kicsi akkkor emeld meg és végeztesd el mégegyszer. -
törölt tag
válasz
kimi02 #14284 üzenetére
Biztos van olyan is, amelyik gyengébb az elődnél, de szerintem inkább az történt, hogy beözönlött a rengeteg olcsó gagyi és sokan ezek alapján ítélnek, általánosítanak. (Nemcsak erősítő esetében.)
Van úgy, hogy 100 akárhány ezerért vennél erősítőt, később pedig majdnem félmillióig is elmennél. Nem azért, de nem könnyíted meg az itteni guruk dolgát...
-
-
törölt tag
válasz
kimi02 #13964 üzenetére
Betörtek, persze...
A másikra: szerintem egyáltalán nem, mert hozzáteszel még 25 ezrest és kapsz mellé egy BDP10-et is: [link]
A 760-assal együtt pedig 550 ezerbe kerül ez a lejátszó. Ha már úgyis kövér a lúd, akkor én ezt a csomagot venném. 15%-kal kell csak többet fizetni érte, mint amennyit a szóló 660-asért kiadnál.
-
Vidala
senior tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
kimi02 #13780 üzenetére
Én inkább Dune-t vennék,ahogy Béci is irta.Láttam kecskeméten,meggyőző és brilliánsan jó volt Panasonic 50G20-on.Még olcsóbb is.Maradékból jobb minőségű vezetékeket vehetsz,még marad is filmre.Vagy egy HDMI-s DVD-re,mert DVD-R és+R-t nem igazán kezel a Dune(modta az eladó!).De még igy is jobban kijösssz minőségileg is,mivel referenciaosztálynak számit a Dune minőség szempontjából (eladó mondta ujfent!).
-
Vidala
senior tag
válasz
kimi02 #13563 üzenetére
Én sem hallottam, de mondjuk nekem a fülem/szívem inkább a H/K felé húz (lehet mert azt vettem magamnak?).
Ettől függetlenül én is a személyes mustrálás mellett kardoskodnék, a hangjukon kívül (ami nálam mondjuk min. 85% prioritás) még a kezelhetőségüket próbáld ki. Aztán amelyik nélkül úgy érzed, nem szívesen mennél haza.
-
törölt tag
válasz
kimi02 #13563 üzenetére
Talán mert az általad emlitettek még nem hallották mindhármat...
Vagy más dolguk is van,pl mások kérdésére is kutatják a választ.
Én pl Az Onkyo 808-at és a H/K 460-at se hallottam még,pedig ha tehetem,minden uj modellt megnézek.
Papiron a NR808-ast venném.Azon kivül is hogy az az egyetlen idei modell.
De mivel az 1.sz hozzászólásban szerepel hogy hallgatás előzze meg a vásárlást,én is ezt tanácsolom neked.Anélkül lehetetlen is lenne jó tanácsot adnom,még ha boltban dolgoznék,akkor is. -
hétalvó
addikt
válasz
kimi02 #12961 üzenetére
azért jó lenne, ha meghallgatnád, mielőtt megveszed, lehet beleszeretnél a nad hangjába, nem mondhatok véleményt a h/k-ról, mert nem hallottam élőben. A kisebb szériánál viszont mindenki panaszkodik a zenei hangra, továbbmegyek a stereo h/k erősítő se képvisel minőséget, a polk rti széria viszont azért szépen tud zenélni. Valami zeneibb erősítőt kívánna.
Most mondhatnám, hogy vegyél hozzá jbl-t, de azt én szintén nem tartom sokra, főleg ilyen kategóriában. (ti körül már nem rossz
)
más... tényleg kell 3-4k egy belépő szintű hd rendszerhez, senki ne álmodjon alatta csodákról. de azért akciósan vásárolva kijöhet picit olcsóbban is. az enyém pl megállt 3 kilóban 5.1 + erősítő és igencsak szépen szól. igaz én monitor doboz mániás vagyok, ami mindig a legolcsóbb (+állvány). Viszont 1 millióig simán el tudtam volna menni, ha a pénz nem számított volna.
-
válasz
kimi02 #12677 üzenetére
Szia!
Milyen hangfalaid lesznek, mennyit szánsz rá? Egy ekkora erősítőhöz kb 500-600 ezres hangfalakat érdemes venni. Mekkora a szobád? A leendő hangfalaidat a te ízlésed és a füled alapján kell kiválasztanod és járjál el meghallgatásokra különböző boltokba. Pl Streamaudio, MM-Saturn meg az ezzel foglalkozó boltokba, ott bizonyára készséggel fognak neked segíteni. Nekem teljesen megfelel a Denon 1910 mozira a jelenlegi hangfalaimmal. Zenére is ok, bár a 25 éves high-end stereo erősítőm és a KEF Model 104/2 rendesen odabasz, de az most az apósomnál van már.
Mondom, menj el és hallgasd meg, hogy melyik erősítővel melyik hangfal hangja tetszik neked jobban. Tényleg, zenére kéne inkább vagy mozira ez is fontos tényező.
Üdv,
Vik
Aktív témák
Hirdetés
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hardcore café
- Redmi Note 13 4G
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Építő/felújító topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest