- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
törölt tag
OK, de ilyen nincs! Ez áll a dobozon is:
O!Play MINI features Dolby TrueHD passthrough and decoding.
100% lossless audio, full advantage stb. Külön kiemelve specnél: Dolby True HD(Passthrough),Dolby True HD (Decoding), KB 27 helyen említik. DTS HD-ra nincs pass így az érthető, h nincs. -
Mr-Pamacs
senior tag
Van olyan átalakítóm hogy Scart->2RCA hang, és 1 RCA videó+ 1 svideo. És ezen az átalakítón van Input/output kapcsoló gomb. Ha jól emlékszem egy régebbi TV-men ez működött is hogy a sima koax kábelen bejövő jelből az audiót kiküldte a scarton keresztül az RCA-ákra, de itt valamiért nem működik ennél a Tv-nél. Legalábbis összedugtam a hifinek az RCA bemenetével, átállítottam arra a bemenetre de süket volt.
Délután már elgondolkoztam én is azon h nézek egy ilyen hangfalrendszert ami tud optikait, de most nincs rá 20-30 papírom, meg h őszinte legyek, ezzel a rendszerrel is nagyon meg vagyok elégedve.Még az sem annyira zavarna ha visszaesne 4.0 vagy 2.0-ba, cska ne a tv hangszóróin kelljen mozizni.
Az is igaz ugyanakkor hogy sz.gépről ki tudom küldeni a videó jelet a tv-re a hangot meg a hangfalrendszerre, de ehhez fel kell állni, engedélyezni a tv-t mint másodlagos monitort, elindítani a filmet, stb,stb. A Tv meg tud LAN-on keresztül a gépről filmet olvasni, így egyszerűbb lenne, na meg könnyebben is meg tudom állítani a filmet a távirányítóval, mint h felkeljek és megállítsam.
Ezekért szeretném a TV-ből kicsalogatni a hangot a hangfalrendszerre. Már pedig nem hiszem el h nem lehet megoldani egy 230 ezres TV-nél.
-
MonsterRS
csendes tag
Nézd meg a német és osztrák árakat!
Örülök hogy ezt felhoztad, lenne is egy kérdésem ezzel kapcsolatban. Nálam a JBL ES, a Kef iQ és a Klipsch RF/RB széria van versenyben és jóeséllyel ezek közül fogok válogatni, de nagyon érdekesnek találtam az árképzésüket itthon és a németajkú területeken. A JBL ES80 árai között elég nagy a különbség (itthon 75eFt/db, kint 50eFt/db), míg a kisebb ES-ek közel hasonló árakon forognak, csakúgy mint a Kef dobozok az iQ50-ig bezárólag, sőt az iQ70 itthon már valamivel olcsóbb is. A Klipsch-eknél aztán teljesen felborul az arány, majdnem fele áron kaphatóak a német boltokban (az RF62 kint 70eFt, itthon 130eFt).
Tapasztalatod alapján érdemes a német/osztrák árak alapján kiindulni, megfelelő ár/érték arányt mutatnak? Nyilván egyrészt webshop-os árakat citáltam ide, másrészt a Klipsch RF és a Kef iQ is épp kifutó modellek, amik mind-mind torzíthatják az arányokat. Mégis, az esetemben lényeges lenne az értékállóság, mert lehetséges, hogy 1-2 éven belül el kell majd adnom a rendszert. Egy H/K 255 az erősítőm, amit szintén ennek szellemében vásároltam.
-
zonusz
aktív tag
Köszi!
Sajnos nem vagyok egy csodákban hívő. Örülök, hogy még van valaki, aki ismeri a Heybrook karakterét. A válaszodra figyelemmel úgy teszem fel a kérdést, hogy komplett rendszerben mit ajánlanál, ami hangzásvilágban közeli a Heybrookhoz. Számomra ez lényegében kiegyensúlyozott hangzást jelent, dübbögő, hüppögő basszus és sziszegő magasok nélkül. Tudsz olyat ajánlani, ami egyben a mostani hangfalaimat is kiváltja, vagy azokat inkább tartsam meg és mellé vegyek egy komplett rendszert (egyenlőre anyagi okokból sub nélkül) 250-300 ezer környékén. -
törölt tag
Az O!Play MINI leírása szerint:
Audio : MP3,WAV,AAC,OGG,FLAC,AIFF,Dolby Digital AC3,Dolby Digital Plus,DTS 2.0 +Digital out,Tag ID3,Dolby True HD (Passthrough),Dolby True HD (Decoding),DTS-HD MA
Tehát a True HD-nak ki kell mennie az erősítő felé. A DTS-HD MA más kérdés, oda nem írnak passthrough-t.
De akit érdekel a mini HD képessége, holnapra választ kap, hiszen nemrég csomagoltam ki. Hamarosan tesztelem. -
cekkk
veterán
Szia BBéci!
Végülis azt akartam kérdezni, hogy a Dali conceptnek a Mostani ára az a teljesítménnyel és minőséggel összhangban áll, vagy amiket felsoroltam azokkal egy kategória. Mert ugye 2 éve még 140 volt a szett, most meg csak a két front kerül ennyibe, és ez a forgalmazó váltás következménye.
-
OP-ToTo
aktív tag
Ameddig működött én meg voltam veled elégedve
Annyira nincs jó fülem az ilyen hangzásokhoz.
Most azon elmélkedek hogy 17kért vehetnék egy 5.1es hangrendszert helyette. A problémám, hogy laptopom van, viszonylag régi 2 db jack bemenettel. Olvasgattam USB-s hangkártyáról, azzal talán kivitelezhető.
Nincsenek nagy igényeim, pusztán egy 4mx4m es szobában néha megnézni egy filmet az albérletben.
-
fatallerror
addikt
beszélj
tudod a paramétereket :] <15m2, hallgatói távolság kb 1,6 méter, denon 1911( vagy más ilyen szintű erősítő), álló miatt a front ár mehet 200 ezerig (de inkább 170-180ig), 60% zene (főként rock de becsúszik más is)
parancsolj, összerakhatod a meghallgatandó álló listám, bármilyen rendszer is jön össze az összes segítőkész embert meghívom egy italra ha kész a rendszer ( de nem 8 ezer forintos italokra :Đ ) -
cekkk
veterán
Szia BBéci!
Lemondtam az Infiniti hangfal szettről.
Most épp Dali concept 6os szettet keresek használtban de sajnos nem nagyon van eladó
Abban a tudatban vagyok, hogy mielőtt a Dalinak forgalmazó váltása lett 150 körül árulták újonnan. Most ugye 209 ezer. Így gondolom ezekhez lehet hasonlítani.Ha viszont újat veszek mozira és zenére (minden félére, épp hangulat függő) akkor ezek közül melyiket ajánlanád te?
Mission M35i Cinema Pack Házimozi HangfalszettMission M34i Cinema Pack Házimozi Hangfalszett
Polkaudio TSi 400 + 200 + CS10 Házimozi Hangfalszett
Mission MX-4 Cinema Pack Házimozi Hangfalszett
Az erősítő egy harman kardon avr-255
Köszi a válaszod.
-
fatallerror
addikt
20-25% kedvezmény ide vagy oda ha pakkban van, én mégis 90%ig mondom h külön veszem meg apránként a hangfalakat, ha az a3 szettet beakciózzák (mostani ára csak össze van adogatva) na és ha tetszik azt egyben veszem de ha más tetszik akkor azokat külön veszem
front: 150ig
center:100 ezer
hátsó: 100-120 ezer
sub: még nem tudom, 150 a nagyon maxelső menetnek az erősítő a frontokkal na meg kéne lejátszó is bár a vga hdmi-jén is kimehet addig a hang, utána kicsi spórolás és tv, utána havi 1 pár hangfal a sub-al zárva a kört és év végéig meg is van
-
Palapo
aktív tag
Van egy olyan verzió,hogy a két hátsó hangfalat polcra teszem úgy 160cm magasan. Ebből következik,hogy nem lesz lefelé döntve. Viszont,a nézői/hallgatói pont/ok a bal hátsótól elfogadható távolságban,úgy 1,5méterre,viszont a jobb hátsó olyan helyen lenne,hogy gyakorlatilag majdnem alatta is ülhetne valaki,najó úgy max.0,5méterre. Ez nem gáz? Emiatt gondoltam a dönthetőségre... Vagy erre nincs szükség?
Jaaa és még annyi,hogy hol lehet a legolcsóbban megvenni a Dune Prime 3.0-t? Asszem 95ezer körül van.
-
fatallerror
addikt
okxa, köszi, nem olyan fontos ez még de én ezt néztem így gyorsban: [link]
akkor jó :]
nem ragadtam le, csak a a polk a3 meg a kef q300 a legszimpibb, lektor 3 kiesett sajnos
a focal 706v-t is meghallgatom, nincs vmi nagy választék 100-150 ezer között polcsugárzóaz a3 lenne a legjobb mert az a legolcsóbb
-
fatallerror
addikt
ezt most nem értem... tegnap szóba került a tárolás és akkor arra jutottunk h farostlemezből vagy bútorlapból megfelelő rezgéscsillapítással megfelel most meg már tönkretehetem ezzel a megoldással... állóhangfal túl nagy 15m2-be, de 30 ezret kiadni egy darab állványért, az 120 ezer forint mind a 4 hangfalhoz( a centert akkor is polcra teszem mert 150 ezer már rémálom), annyi mint a hangfal....
de ha 50 ezerből kijönne mindegyikhez az állvány akkor lehet róla szó ja és szőnyegpadlóm van még ez fontos, most már esküszöm lefotozom a szobám h lássátok h mennyi akadály van xD -
fatallerror
addikt
hát igen, csak nézegettem az állványokat és azok nagyon drágák
egy ilyen szekrény meg szerintem kb 30 ezerből összehozható és egyelőre ennyire futja, elég kompromisszumos megoldás mert több helyet foglal, nem lehet rakosgatni a hangfalakat stb de szerintem ettől nem fog fele annyival gyengébben szólni
még lehetne azt h ideiglenesen a földre kerülne (bár így szörnyen szólna) míg veszek állványt de a hátsóaknak akkor sem lenne hely csak a szekrényre tudnak kerülni (vagy végül is oda is lehetne rakni a szekrény elő őket állványon) -
fatallerror
addikt
közben megkérdeztem aput h mi van a garázsban, azt mondta van furnérunk is meg bútorlapunk is, úgysem tud vele mit kezdeni majd felhasználjuk akkor
ahova meg a hátsók kerülnek az bútorlap, az adottfú de pörgök már, kíváncsi vagyok h az A3 meg a Q300 milyen, ezek jók csak mert a dali nem mágnesesen árnyékolt és a tv mellé megy majd a front
A3 ha tetszik akkor jobban járok az fix
-
fatallerror
addikt
"Aki nem hallja a sima és a HD hangformátumok közti különbséget, annak baj van a hallásával."
vagy a hangcuccával...
a lényeg h a lehető legjobb hangsávot válasszuk, blu-ray-eken már csak hd hang van úgy láttamén ismerek korombelieket akik nem hallanak különbséget az mp3 és a flac között, biztos nem megfelelő cuccon hallották
mondjuk sokat én se hallok de csak mert nekem is szar a hangcuccom
-
python1
veterán
Jól van na,igazad van teljes mértékben.
De még is itt oly kevesen vannak akik meg lennének elégedve a hangrendszerükkel.
Jó nagy adag pszichikai tényezőktől ,idegi,kedvbeli tényezőtől is függ a mozizás illetve zenei reprodukció élvezete.
Meg attól is,hogy milyen maga a környezet ahol nézzük. -
dz1
tag
Nálam az 508 a 13 éves KEF Q55-ős hangfalakkal jó minőségű zenei hanganyagokkal is nagyon szépen szól. Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Ideális hangfalpárosítással, az onkyo is szépen meg tudja szólaltatni a zenei hangokat. Én eddig például ezeket a koncertfelvételeket hallgattam meg nagy megelégedéssel DTS-ben vagy D.D5.1-BEN a saját rendszeremen:
Andrei.Bocelli.koncert.v.Toskanii.2008, Madonna.Sticky.And.Sweet.2009.1080p.DTSMA., Michael Jakson This.Is.It.2009.720p.BluRay.x264.DTS.HUNSUB, George Michael - Live In London 720p.m2ts, David Garrett Rock Symphonies - Open Air Live 2010 Blu-ray 720p AVC AC3 5 1 ELR.mkv.
Karácsony előtt jártam Győrben a Saturnban és ott volt alkalmam meghallgatni(kis, közepes nagy hangerőn is kb. 1órán keresztül hallgattam) Michael Jakson This.Is.It koncertfilmjét(DTS-ben Blu ray lejátszoról) egy 115000Ft.-os Harman Kardon házimozi erősítővel, Infinity Primus 250-es álló frontokkal, Infinity Primus C25-ős centerrel, Infinity Primus 150 háttérsugárzóval, meg egy JBL aktív sub volt még a rendszere rákötve. Az alapján amit én ott hallottam azt kell, hogy mondjam gyengében szólt mint a saját otthoni rendszeremen ami a következőkből áll:
KEF Q55 front, KEF iQ2C center, KEF PSW2500 sub., Mordaunt-Short MS 506 (THX select)háttérsugárzó, Onkyo tx-sr508 erősitő.
A tanulság számomra az, hogy 100000Ft. körüli árkategóriában az Onkyo is ugyan olyan jó zenére mint a többi hasonló áru erősítő, hangminőségben legfeljebb csak nűszasznyi különbség van köztük. Szerintem elsősorban a végeredmény a rákötött hangsugárzóktól függ.
Ne haragudj, de az Onkyót leírni, hogy zenére nem jó szerintem nagy ostobaság, (Persze mihez képest?Például egy High-end stereo rendszerhez mint ami Sifernek van? )zenében is elhanyagolható minőségbeli különbség van a hasonló áru belépőszintű vetélytársakhoz képest.
-
cekkk
veterán
Szia BBéci !
Tanácsot szeretnék kérni tőled!
Ismered-e az Infinity Primus 360as szettet ?
Egy H/K 255ös szetthez szeretnék ilyet vásárolni, mozihoz, és zenéhez (minden félét hallgatok, épp hangulat függő).
Tudom nem egy mai kiadású a hangfal, de a maiakhoz képest melyekkel lehetne egy kategóriának nevezni?
Ha halottad őket szólni a te véleményed mi volt róla?Válaszod előre is köszönöm!
-
fatallerror
addikt
előbbit időnként szoktam, jazz-t nem de jó h említetted ezt megjegyzem h vinnem kell majd akusztikus zenét is
egyébként erre a kettőre miért nem tetszett míg rockra v mit hallhattál ami tetszett igen?
én még a Q300asban is bízom h ha az A3 nem jön be, állítólag az egész új Q ütős lett a KEF-től és mire nekem aktuális barátibb lesz az ára is talán :] -
Tonyo
őstag
Erre is gondoltam, de a filmeket is szeretem. Egyelőre igaz több zenét hallgatok, de ez gondolom változni fog amint meglesz a 40 es lcd-m. Marantz 1501 hogy teljesítene? Mondjuk egy jbl e80-al, vagy polk tsi 300.
Másik amit néztem, de más irány: Sound Art W2 HIVOX tuningos, ez nagyon érdekelne, sok jót olvastam róla, és az ára se vészes. Itt valaki Polk Audio RTI A7- hez hasonlította, és annál véleménye szerint jobb volt a W2, persze sztereóban. De ez nem kifejezetten házimozihoz van, nincs szettben.
-
Tonyo
őstag
Nem teljesen. Inkább Marantz. Onkyo amolyan köztes megoldás volna. Tisztában vagyok azzal, hogy ilyen árkategóriában nincs tökéletes megoldás zenére, viszont elnézve a többi erősítőt, az 508 volna optimális. Javíts ki ha tévedek!
Ezekhez passzoló hangfal az még egy külön kör
mod: természetesen nem csak zenére lenne használva. Inkább abból indultam ki, hogy sok zenét hallgatok, és valószínűleg elsőként ugyis két "jobb" álló frontot fogok venni hozzá.
-
Vidala
senior tag
Én is osztom, hogy csak jó minőségű, eredeti CD-kkel szabad igazán tesztelni, mivel még azok között is óriási különbségek vannak. Ráadásul ez egy komolyabb rendszeren hatványozottan jön ki, nekem is leesett már egyszer-kétszer az állam egy-két CD minőségbeli különbségétől.
A minap költöztettem a barátom Polk TSI400-asait. Meglepődtem, hogy alul van a reflexcső, mert eddig valamiért teljesen zárt doboznak gondoltam (talán mert különben nem látszik, csak ha feldöntöd). Talán emiatt lehet az a basszusában, ami miatt egy picit kevésbé érzem feszesnek, pedig kráft van benne. Ettől még persze igen kellemes az összhatás.
Biztos xtremetuning-nak is igaza van, csak lehet, hogy az már jóval nagyobb átgondolást és precízitást stb feltételez, hogy meglegyen az eredménye, ami nem feltétlen igaz az "olcsóbb" szegmensre. -
-
Pgabor79
aktív tag
Azt hogy számomra elég hangerőt produkált a Heco, és az imént elhangzott hogy a 40nm-re kevés a Tsi300 meg a C7. Ezért kérdezem hogy erősebb-e a Heco, mert ha tudja azt a hangerőt hozni valamelyik szett mint amit a Heco nyújtott, akkor az nekem már jó. Nem nagyobb hangerő miatt váltanék hanem a minőségibb hangzást keresem. Talán érthető voltam.
-
fatallerror
addikt
akkor az erősítőn volt felküldve a basszus és nem a hangfal alapbasszusa volt olyan erős( vagy csak nem vagyok hozzászokva, akkora basszust adott h éreztem rendesen pedig halkan ment), az volt a baj h ismeretlen zene szólt, viszek legközelebb csak most spontán mentem be....
saját zenével biztos fog tetszeni az ikon is dehát annak nem 1 denon 1911 v onkyo 608ra van szüksége...
az iq70esről mit tudsz mondani? (rock zenére) -
fatallerror
addikt
persze h nagy, oda is az volt, nem lehetett volna feltekerni neki ott az fix
én se értem h miért nem tetszett a dali, olyan művi volt talán, a polkon valóságszerűbben szólaltak meg a hangjai a hangszereknek
saját zenével derülne ki, mert ott olyanok voltak h szerintem senki sem ismeri őket
nem lesz ikonom az ára és a szobám miatt de tuti meghallgatom saját zenével újra mert ez csak első benyomás volt és bennem v a tesztlemezben volt a hiba
a lényeg h akkor kevés a lehetőségem, nagyon szurkolok az iq70nek meg a tsi400nak is h az egyik tetsszen -
Johnny1982
csendes tag
Ebben az árban akkor mondj jobb szettet. Azt elhiszem hogy nincs olyan mint egy 300-ezres szett :-) No nem kötekedni akarok. Én hallottam szólni és nekem tetszett a hangja, teljesítményben sem volt rossz. A TV hangszórója után ez a mennyország. Nem akar 200 ezres hangszórószettet venni. Én azt javaslom, hogy hallgassa meg valahol ha lehetőség van rá.
-
xtremetuning
addikt
A kedves tesztelők fejében lehet valami elmosódás........
Biztos nem kaptak elég lét....
Annyi pénzért makulátlan a cucc - ezen nincs vitatkozni való.Azt írja a majom, hogy túl van árazva........ja simán lehet érte kapni egy közép alsó kategóriás blu-ray játszót is...........az mennyivel jobb............grrrrrr
-
Dorian
félisten
Nem biztos. Valakinek nincs is szüksége jobbra: nem érdekli/ nem hallja az ordító különbséget sem. Pl. haveromnak Jamo Studio 180-a van (gondolom mindenki ismeri miféle "csodálatos" hangminőséget képvisel), egyszer majdnem megsértődött, amikor beszélgettünk róla. "Hogy lenne már rosszabb, mint a tiéd, hiszen ez HÁ-ROM-U-TAS!"
Aktív témák
Hirdetés
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest