- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- VoLTE/VoWiFi
Aktív témák
-
Integra
titán
elég durva az a 640ft szerintem, ehhez nem tudok mit mondani, hogy hozták ki, de pl most én is a metro-ban 830-ért vettem akciósan egy villányi barikoltat és meglepően finom. ez ár körül már valóban van minőségi asztali bor, én is alapvetően ezeket iszom, ha vörösről van szó. akadnak húzósabbak, főleg villányból, de megőrülök a malbec-ért is... nagy gyengém
-
Integra
titán
alapvetően 1000-2000 ft között van a legtöbb. persze megy ez jóval feljebb is a múzeálisaknál, de ez utóbbiakat csak nagyon különleges alkalmakra veszi, ajándékozza, issza meg az ember. nem vagyunk nagyok, nincsen politikai hátszél sem, így kis, pénz kis foci. ellenben a minőségből nem adunk alább
-
xtremetuning
addikt
Én azért kipróbálnám, hogy megvágja a frontokat és a mélyeket LFE-n keresztül oldja meg a láda egyelőre. Veszteni nem veszthet semmit. Sőt, amennyiben jobb helyen lesz a sub, mint a frontok (márpedig ennél csak jobb lehet), akkor profitálhatna belőle.
Színpad, térleképzés szempontjából úgyis felesleges foglalkozni a dologgal egyelőre...sajnos. -
xtremetuning
addikt
Pótoltam....
Egyébként a Terminator Salvation a mélyek érkezéséig nálam sem volt kerek.
A két JL helyretette. Mondjuk helyretett az mindent...Viszont ezek a jbl-ek olyan rondák, hogy vallatni lehetne velük.
Persze tudom moziba való cuccok, de akkor is. Sztereón hallgattátok már, hogy mit domborítanak ?
Van valahol ilyen összerakva, ahol én is meg tudnám fülelni ? -
Integra
titán
hát... tök jó, nekem jelenleg inkább a hócipőm van tele azzal is..
sokat szívtam vele, részben a saját tudatlanságomból, részben meg mert a kondi tök felesleges egy ilyen rendszerhez. de legalább ez a része megoldódott. most már csak az antenna kérdés van hátra. ja és a komponens csere kérdés, meg hogy mi a csudáért serceg a magas -
Integra
titán
nem természetesen nincsen
a komponens egy massive audio ck6 mély-közép és mk6 magas (mindkettő első szériás), a ck6 keresztváltójával összekötve, hátul meg egy 30 centis re audio sub a gyártó által ajánlott térfogattal legyártott teljesen zárt ládában. komplett 20-as kábelezés, az ajtókban dynamat extreme kívül-belül, rockford fosgate t4004 erősítő, alpine cda-9884r fej. ez sem nagy csilivili cucc, de szolíd középszint, egyszerű, sallangmentes.
viszont a komponens cserén gondolkodom. csak még nemtom mire. azt már látom, hogy azóta, hogy az re-t berendeltem az usa-ból, már gyártanak komponenset is. mivel berecseg már néha a komponens, ezért amúgy is csere gyanús az egész, nem mai darab. majd alakul.a revelt szerintem hamarabb ki fogod próbálni kompletten, vagy akárcsak a sub-ot, mint itt közülünk bárki is
irdatlan szép, guszta cucc, minden esetre elmentettem a linket, majd 10 év múlva...
-
Integra
titán
végülis csak állvánnyal együtt egy pár ebből 14ezer dollár, és akkor rmég nincsen 2 front, a center és a sub... na nem gond, ezt majd ha évi 300ezer euro netto a fizum, addig valami preiswertebbet nézzünk
még árat se találtam neten hirtelenjében, csak ezt a cikket, ebből vettem az árakat.
-
day2day
tag
-
Tatejkas
tag
Ott nézek csak
Pl ez? Denon
Tudja a hd-t. Ezt jó kategóriába sorolnád?
Most olvasom belépő. De egy kompakt rendszerhez képest gondolom itt ég és föld a különbség már csak a HD hangsávok miatt is.Szólj ha tévedek.
Amúgy 140 a max. Asszony többet nem engedne
Szval ha belépő szint jön ki belőle akkor az lesz.
-
bajnokpityu
félisten
a cső hangolására gondoltam.
elméletileg,programok azt mondják,h elengendő csőhosszal,keresztmetszettel szinte akármit el lehet érni.azt viszont nem számolja egyik sem,h ez milyen visszahatással van a memtránra,és a sebességre.én ezért szoktam szeretni a zártat.gyors,pontos,kevesebb a kiemelés.
-
bajnokpityu
félisten
-
-
bajnokpityu
félisten
stereo v hm?
lehet megcsinalom a dac tuningjat...
újabb clockra akarnak rábeszélni az ellenallasok kívül. egyébként elképesztő h ezek a dacok fenyevre vannak már a cdk integrált dacatolextremnek melyik transparency ic je van? egy 200ast láttam avx en. egyet meg bontva
nekem nagyon nagyon tecc a hero.
a pbj az kb q vdh102 mk 3 kategoria. jó az is csak hiányozna q hero.. -
-
ricsik
őstag
Igen azt láttam, hogy csak a front annyi, azt nem tudtam mennyi a teljes rendszer, de most már tudom.
Én már nagyon régen nem hiszek a gyári paramétereknek, minthogy autónál is marhaság a gyári fogyasztás, itt is marhaság. Max a méretadatoknak hiszek, abban csak nem hazudnak már.
Viszont ez a 19 Hz nagyon durva. Szerintem emiatt biztos sokan választották. Aztán boldogan éltek együtt tovább, mert aki ezt elhiszi, úgy sem tudja mi a dörgés. Boldog tudatlanság. -
kkrisi
senior tag
én nem pont ilyenre gondoltam
Hanem olyan házimozira (dvd lejátszós) amit össze tudok kötni géppel, de ha nem is tudom, akkor nem gond, csak akkor legyen rajta usb. A keret maximum 60-70k.
Szívesen elfogadom a véleményeteket, tehát még gondolkodtam hifi-ben is de nem tudom azok mennyire jók :SÜdv!
-
Z_A_P
addikt
Sztem mas arkategoriara gondolt a kerdezo
A Házimozi Stúdió HPAV kínálata ezzel vált teljessé, a Revel, a Lexicon és a Mark Levinson mellé felsorakozott a JBL Synthesis is. Komoly versenyzők álltak a régóta forgalmazott termékekkel szembe, vagy inkább mellé, ember legyen a talpán, aki választani tud közülük. Még szerencse, hogy egyikkel sem nyúlhatunk mellé, ráadásul a felsoroltak bármelyike, tetszés szerint beilleszthető egyazon rendszerbe.
Az alahuzott reszt hogy kell erteni?
-
ricsik
őstag
Pont most láttam az új Hi-Fi Choice-ban az Everest árát. Kicsit hátrahőköltem a 44e font láttán. Persze tudom van drágább is, de az ottani mezőnyben az utána következő felébe sem került. Az biztos, hogy ezek a high-end JBL-ek baromi formabontóak. Ránézésre nem túl szimpatikusak, de hangra biztos "egész jók" .
-
Z_A_P
addikt
Na ezt total beneztem
Se a cimzett nem volt jo, es meg felre is ertettem..Szoval ez nem a hang/kep kozotti lag, hanem input lag - figyelmetlen voltam.
Azert kifejtheted ha gondolod, mindig tanulhat ujat az ember.@balajti : @Demo77-nek akartam irni, de azt is elneztem o mit akart
-
Demo77
csendes tag
Köszönöm a választ, tehát akkor a számítógépet és az erősítőt célszerűbb optikai kábellel összekötni. A felkonvertálásnak van-e valami gyakorlati haszna, abban az esetben ha a rendszerben egy számítógép, egy médialejátszó és egy settopbox van ? Vagy ez igazából felesleges opció ? Még pontosabban, érdemes-e ezért kiadni teszem azt 20-30 ezerrel többet ?
-
Gál István
senior tag
-
Lásd nálunk...
Mi mindent megtettünk, nem tudom mi a bajotok az akusztikával. A lakásunkhoz képest a Fővárosi Füvészkert gyenge próbálkozás. Még a hangládákra is tettünk, így aztán a Jamo-k már-már megszorongatják a KEF Reference-t...
Integra: Nem is biztos, hogy a kábel van megtörve, lehet, hogy csak a csatlakozója rossz, de akár milyen erősen húztuk nem jött ki a falból. A jó mesteremberek ezt is megoldották.
-
Integra
titán
na, zsír, akkor mégse lesz annyira vacak az egész
van már nagyon jópofa ötletem a növényzet elhelyezésére is...soldi3r: van t41, t61 és t520 is, a t520 is frankó, semmi baja. az x is jó, csak az most nem kellett. ha elhasználnám a t61-et vagy mégis nagynak ítélném, akkor majd veszek x-et is. semmi baj a t-vel. szóval az, hogy te mit vennél, mert kínai egy dolog, a tapasztalat meg teljesen más. nem rontották el sem a t-t, sem az x-et.
-
bajnokpityu
félisten
én eddig sem vettem volna HPt, számtekboltos haverom halálra szopta magát vele(alkatrészárak, megbizhatóság)
vettem ócsó kommersz asust, 2 év nyugi,pedig napjában 8-10órát dolgoztam vele. párom acere 5 éves, majd 3 órát bir akksija..szóval olyan szidja ezeket, akiknek nem is volt.büdös életbe nem vennék ezeknél drágábbat.
sztem minden gyártónak van rosszabb,jobb sorozata,de a dell és hp sztem időzitett avultatással játszik. régi melóhelyen 300 dell asztali volt. 2 héten belül egyszerre döglött meg 50nek a tápja.nah,a frissen vásárolt 935nek most került elő a nyákrajza.háát, nem az,amire számitottam.
nem opampos az előfoka, ellenben a végfoka sincs akkora szám,mint a 840esé...nah,hát a geniusokat egy elac el60assal azért remélem übereli
vagy tudtok még ajánlani szép terű,kiegyensúlyozott 20éves monitort ócsóért? -
Nekem mindegy, most érettségiztem, szóval szerintem 13 de mindegy is.
Apukám fülét most rágom, hogy vegyünk HDMI erősítőt (denon 2311-et néztem ki, Ti is ajánlottátok), de Ő nagyon konzervatív és meggyőződése, hogy a mai erősítők csak szolgáltatásban jók, de minőségben nem, úgyhogy nehéz dolgom van...Most talán sikerül majd a győzködés, mert laptop-ról a projektorra kilőttünk egy HD filmet, és mind a kettőnknek leesett az álla szóval, most nagyon oszt szoroz, hogy mi legyen. Elvégre 13 évet leszolgált, a cucc és szerintem megérett egy kis frissítésre.
-
Integra
titán
mert a legtöbb esetben meglévő falakkal dolgoznak már.
ha majd lesz házam, ott kifejezetten figyelni fogok az akusztikára ésszerű keretek között a fal és tárgyak és egyéb hozzá tartozó dolgok fényében. de nem olyan egyszerű, tudod, hogy egy profi cucc egy közepes ház árát is kiteszi, azzal szemben meg mi nem rúgunk labdába. de alapvető kisebb dolgokat meg lehet ügyesen és okosan tervezni szerintem is. -
-
ricsik
őstag
Mivel nem próbáltam, ezért badarság lenne tagadni a jobb kábel pozitív hatását, pláne, ha nagy tapasztalatú emberek mondják. Ha kipróbálnám és számomra nem lenne különbség, akkor sem a többit nézném hülyének, hanem magamban, a rendszeremben keresném a hibát.
Sosem értettem a makacs embereket. Van valami teóriájuk és nem tágítanak. Még akkor sem, ha 5 perces próbával kiderülne az igazság. Lehet attól félnek, hogy akkor megdől a teóriájuk. Ezt most általánosságból írom, egyik barátom is ilyen, csak eszembe jutott erről a témáról.bajnokpityu: este kipróbálom, köszi.
-
ovecs
senior tag
-
Termi16
őstag
Rájöttem, hogy alapvetően nem volt szükségem jobb erősítőre. Persze ha másikat veszek, lehet, hogy most örülnék
Meg zavar nagyon, hogy majdnem csutkára kell tekerni, tényleg 80%-nál van olyan hangja, ahogy én a zenét hallgatom néha, az meg már meredek. Filmeknél szintén.
Ezen felül érdekesen kezeli a subot is. Úgy dübörög, mint a fene, pedig nem kéne neki. Van, hogy konkrétan teljesen lecsavarom a hangerőt a ládán, úgy lesz tűrhető, pedig -10db-n van alapból. És sok számnál váltakozik, hogy mi a megfelelő beállítás.
Annó az Onkyon beállítottam egyszer és onnantól jó volt, fél hangerőn. Nem is értem, hogy ez mitől lehet.Aztán ott van a távja is, amiről szerintem hiányzik pár jó dolog. Pl nincs külön gomb a normáls meg az 5 csatornás sztereóra, be kell menni a menübe és mindig kiválasztgatni 4-5 kattintással, és így van még 3-4 másik funkció is. Oké, hogy 95%-ban sztereón megy a zene, de akkor is.
Ehhez jön az, hogy rá kellett fizetnem. Igazából én azt hittem, hogy most vettem egy egy kategóriával magasabb erősítőt, ami húde oda fog csapni, mert ugye a H/K milyen erős meg dögös hangú
Hát ehhez képest az Onkyo keményebb hangú és erősebb volt, ráadásul úgy, hogy egyel kisebb osztály.
De persze nem rossz maga az erősítőt, meg ennyi pénzért jó vétel volt, csak nem azt vártam, hogy majd sokkal jobban fel kelljen tekerni, meg hogy ne tudjak bizonyos funkciókat egy gombnyomással kezelni.
-
nebulo5
senior tag
Az egészben, az a legnagyobb probléma (szerintem) hogy az ilyen "egybemindenéshadzörögjön" geotecnikusi szakmunkást vakító (nem írhatom hogy parasztvakító, mert még nem felelnék meg az OKJ minősítésű nyelvi követelményeknek) ketyeréket gyártó cégek, tökéletesen az emberek hibáira alapozott üzletpolitikát menedzselnek. Minden úttörő a házimozi területén megszívja, mert türelmetlen! Na meg persze az anyagiak is erősen határt szabnak! És már nem egy (akár itt regelt) fórumtársat is ismerek, aki eltökélt szándékkal veszi meg az ilyen zajkeltő akármit, mert az újdonság ereje, a mennyire jó hang, nem is olyan nagyon drága, jóóóó lesz ez nekem, házimozinak nevezik az üzletben...... szlogenek zsonganak a fejében... Azután ki negyed, ki fél év után rádöbben, hogy mégsem ez az igazi... Bukik rajta, és ha van mersze, be is ismeri ezt.
Csak hogy a francba nem jut mindjárt az elején az eszébe:
Ha már van annyira igényes, hogy többet akar hangügyileg, mint a tv hangja, akkor az már egy fajta igény. Mitől olyan biztos benne, hogy később is beéri majd ennyivel? És vajon, annyira hülyék az emberek, hogy sokan képesek néhány százezer ft-os rendszert kiépíteni, holott 50 - 80 ezerért is tud valami dübörögni a szobában?
Lehet, most éppen olyan fórumtársunk is olvassa ezt az irományt, aki tavaly beszerzett erősítőjét, hangfal szettjét árulja éppen. És ezt már akkor megmondtam neki, amikor meg akarta venni, hogy ne tegye, mert rövid időn belül rá fog jönni a tévedésére.....
Bukott rajta... de vajon mindenkinek meg kell fizetni a tanuló pénzt? Vagy tiszteletben tartja a segítő szándékot, amely mögött már számos esetben némi tapasztalat is rejlik.... -
robi-k
őstag
Lenne egy javaslatom számodra: nagyon tisztelem a tapasztalatodat/tudásodat, ezért ha érdekel szívesen oda adnám egy időre tesztelésre számodra a Heco Metas XT 501 front + Heco Metas XT Center 31szettet (a frontok már megjöttek, a center még úton van).
Kíváncsi lennék az elfogulatlan véleményedre -
ovecs
senior tag
Akkor az ilyen tomegtermekek mint ez nem jok kb semmire ? Annyira nem ertek hozza, hogy magam rakjam ossze a szettet, nekem lehet jo lenne egy ilyen elore gyartott dolog is...
Vagy ha magam rakom ossze akkor annak fenyevekkel jobb lesz a hangja ? Mert akkor lehet megeri utanaolvasnom.... -
bajnokpityu
félisten
pbj gyártó/ujságok szerint 250-300órás járatást igényel,h eltűjön a karcosság.nemtom ez volt-e a bajod vele.
pl az audiolandos cikk is félig bejáratott kábelnél történt,mikor igy is megverte a mezőnyt(gondolom ettől függetlenül hátszele volt)
nekem az az alap 10mm2es oehl hangfalkábel borzasztóan nem jött be...
tudom almát körtéhez,csak csevegésül irtam.
egyébként pl a 44SE malachoz tök fölösleges lenne a hero,sztem semmi különbséget nem vennék észre.annak sem textúrája, sem részlete nem volt.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Háztartási gépek
- Építő/felújító topik
- Lexus, Toyota topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest