- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
Dorian
félisten
-
Errtu11
csendes tag
válasz
Vikthor #18952 üzenetére
A HD hangot a Total Mediával akarom lejátszani BD filmeket nézve.
Ezekszerint VGA csere nélkül nem valószínű, hogy meg tudnám oldani a dolgot.
Bár annak a rohadt hangkártyának pont ez lenne a dolga. A topikjában viszont még nem reagált senki.
Mindenesetre köszönöm az infót! -
sirfer
aktív tag
válasz
Vikthor #18469 üzenetére
Az is tököl, de nem sokat. A Pioneer-nél sokkal jobb.
Ami furcsaság volt, hogy a Celine Dion koncertet, eredeti lemezt, vmi miatt a Dune nem játsza le, leáll a menünél. Firmware nincs újabb.
A betöltés a többi lemeznél lényegesen gyorsabb, mint egyéb lejátszóknál. (LG-vel is próbáltam) -
sirfer
aktív tag
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #18215 üzenetére
A szépség másodlagos, én inkább a stabilitásában kételkedem.
Gondolj bele, hogy a frontsugárzónak használt kisdobozokat milyen masszív, gyakran homokkal töltött, tüskéken álló szerkezetekre szokás helyezni. Nem véletlenül. Egy ilyen virágtartó képtelen arra, amire egy igazi hangdobozállvány. Ezt saját tapasztalataim igazolják. -
ToxLee
őstag
-
sirfer
aktív tag
-
SaiyanJin
csendes tag
válasz
Vikthor #18218 üzenetére
Uhhhh gyorsan megjött a segítség
Nagyon köszönöm.
Ezt az ati dolgot el tudom úgy kerülni ha veszek hd-s hangkarit ??? Ba..ott drágák sajnos.
Mi van ha DTS rendszeren játszod le a DTS-HD hangsávot tartalmazó BD-t ???
marad az 1.5mbit ??? vagy nem fog szólni ??? esetleg a lejátszó konvertál ?
jelenleg egy samsung avr-720am van és el nem tudod hinni mit szívtam vele mire az erősítő nem kapcsolgatot meg kódolgatott.úgy gondolom a mostani win 7 verzió oldotta meg mert most nem csinálja, de előtte kajak 5-6 másikat kipróbáltam számtalan lejátszókkal és baj volt.Ez létezne ???Akkor a vga-to-hdmi jobb megoldás mint az optikai ??? -
-
Vidala
senior tag
válasz
Vikthor #18067 üzenetére
A PS3-ra egy barátom használtan veszi, csere-beréli a játékokat (csak néhány ezres/db, és kb ugyanennyiért tovább is passzolja, ha már nem kell). Csak azért ajánlanám, mert akad 1-2 igen jó is, brutál grafikával (már ha szeretsz játszani persze)
Nekem a HK DVD 39-em tud ilyen beállítást: automata indítás a lemez berakása után, a kiválasztott hang és audio sávokon (magyar-magyar). Ugyan ez nem mindig minden lemeznél sikerül, mondjuk a hangsávot eltalálni, de ez lemez függő. Pl. az Aliens magyar dupla lemezes extra változatával még menüből is bajlódtam vagy 3 percet, mire elindult rendesen a flim (nem tudom ki csinálta, de eltiltanám a szakmától)
Nem tudom, hogy a komolyabb BD lejátszók ezzel hogy állnak, de gondolom érdemes keresgélni. -
Pityke78
őstag
válasz
Vikthor #17593 üzenetére
Azt értem hogy van ilyen, csak az nem világos, hogy valójában mit csinálnak a képpontokkal. Hogyan tudják megsokszorozni őket úgy, hogy a minőség is javuljon.
Mert az én meglátásom szerint, ahol kis felbontásánál egy pixel mondjuk piros, akkor az 1080p-nél nem egy pixel lesz piros, hanem mondjuk 3 vagy 4 egymás melletti ugyanazt a piros szint fogja kapni. Jól értem?
-
-
ricsik
őstag
válasz
Vikthor #17117 üzenetére
Viszont ez csak kényelmi szempont. Én meg tudom érteni, hogy egy erősítő hdmi nélkül is ki tudja szolgálni a mai igényeket. Egy régen fél millás gépen van kb 4-5 optikai és ugyanennyi koax a hangoknak. Az összes künyüt rá lehet kötni ami a hangot illeti. Az 1080P eléréséhez meg ezeket hdmi-vel a tv-re lehet kötni. Nem kell feltétlen az erősítőre nyomatni a képet.
-
v.attis
őstag
válasz
Vikthor #17114 üzenetére
Szerintem itt már régóta elvekről beszélünk, nem erről a két erősítőről. Itt a fiúk, főleg BBéci abszolút maximalista, én pedig nem. Itt ez a különbség van és ebből fakadt a vita. Más a fülünk, más a lakásunk, más a lejátszónk. Ha BBéci nem ezzel foglalkozna, valószínüleg soha nem mondaná meg, hogy jobb-e az egyik a másikhoz képest. Érthető, hogy tudja mit keressen, mi a jó abban amit hallgat és tudja mi ennek az egésznek a csúcsa. Ezért tisztelem is a véleményét.
De azt sértőnek és önbíráskodásnak tartom, hogy valakit azért fikázzunk, mert annak más elképzelése, más tervei vannak. Én nem azért maradtam meg a Denonos elképzelésem mellett, mert ilyen balf*sz vagyok. Jó, lehet mások szerint igen. Azért nem módosítom a tervemet, mert:
-még rengeteg időm van a végleges döntést meghozni
-lehet, hogy hitelre tudok csak venni erősítőt és az árúhitelek jóval kedvezőbbek, mint a személyi kölcsön.
-félek a meghibásodástól. Valószínüleg egy magasabb kategóriás készüléknek nem olcsó a javítása sem.
-nekem nem ez az életem! Rengeteg fontosabb dolog van ennél és nem arra teszem fel a mindennapjaimat, hogy most egy erősítőért felhajtsam a fél országot.Ezért kérlek BBéci ne ítélkezz felettem, csak azért mert másképp élek, mint Te, másak a vágyaim, mint neked. Én sem teszem ezt másokkal. Majd, ha eltelik ez a két hónap meglátjuk mi lesz. Lehet, hogy akkor meg ezt a pio-t 70-ért megkapom és akkor neked is igazad lesz, meg nekem is amiért nem ugrottam a mostanira.
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #17114 üzenetére
Rettentően elferdíted azt, amiről eddig szó volt.
Semmi baj a Denon AVR-1910 hangjával, tudásával. Azt viszont nem lehet vitatni, hogy jobban szól nála egy 6 évvel ezelőtti félmilliós gép. Még ma is, használt állapotban. A 38xx, 43xx kategóriája, minősége.
Amennyiben kevesebbért lehet megvenni a jobb hangot, de valaki mégsem azt választja, nagyot hibázik.
Szerintem.
Elsírnád magad, ha meghallanád, mit hoz ki Polkjaidból az AX5i. Átéltem hasonlót. -
BaLee
addikt
válasz
Vikthor #16794 üzenetére
Tessék "hidh-end" kábel!
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #16794 üzenetére
Az messze van a high-endtől, de ár/érték arányát tekintve kiváló kábel. A Streamaudiós fiúk ajánlatára ilyet választottam haverom szettjébe.
Azt nem tudhatom, milyen képminőségű lesz a HTPC-d, én csúcskategóriás BD-játszókkal (Pioneer BDP-LX91, Denon DVD3800BD, Sony BDP S 5000 ES) hasonlítottam össze kábeleket, szintén azonos kategóriájú tévékkel, vetítőkkel.
Feltételezésem szerint a linkelt Prosonnál jobb kábelre nem lesz szükséged. -
-
balu333
tag
válasz
Vikthor #16031 üzenetére
a vicces az ha nem kikapcsolt hanem standby módban van az erősítő, fogom kikapcsolom az erősítőt akkor bekapcsolja a tv hangsugárzóit ugye és kép is jön, majd kikapcsolom a tv-ét, az 1-2 sec után visszakapcsol és bekapcsolja az erősítőt is
Ha kikapcsolt állapotban van az erősítő akkor már a tv nem tudja visszakapcsolni és kb 3szorra ha kikapcsolom a TV-ét akkor már úgy is marad
-
-
-
Dorian
félisten
válasz
Vikthor #15973 üzenetére
Nem értelek. DVD-Bluray nem zárja ki azt, hogy az erősítőbe a hangot koax-szal vagy optikán vidd, a képet pedig a playerből a TV-be közvetlenül HDMI-n. Az én erőlködőm hdmi-s, mégsem azon keresztül kötöm, hanem a fent említett módon. Semmi szükségem rá. A HD-s hangokról pedig ebben a kategóriában felesleges beszélni.
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #15952 üzenetére
Nem sistergésre gondoltam. A szerényebb képességű rendszerekben hiányos a hangkép, nem hallható a teljes frekvenciatartomány, ha nem csavarod legalább egyharmadig a hangerőszabályzót. Valamelyik német hifiújságban ezt is értékelik a hangdobozok tesztje során.
(#15969) Gabor970
Igazad van! Eszem megáll, amikor belépő osztályú erősítőt vesz valaki a HDMI csatlakozó miatt. Összehasonlíthatatlanul jobb vétel egy régi, 2-3-4 éves középkategóriás gép! -
Gabor970
addikt
válasz
Vikthor #15958 üzenetére
hát igen, pont ez az, hogy belépő szintűt. Ez a Pio viszont nem az. Igaz, a 7,1-re semmi szükségem.
Nem nagyon érzem hiányát a HDMI nélküliségnek, persze nem tudom, hogy hiányozna-e. Jelenleg műholdas STB van HDMI kábellel a TV-re kötve. A TV media lejátszóját használom, a TV-ből ki tudom nyerni optikain a DTS vagy DD 5,1-et. Valamint az STB-nek is van ugyanilyen kimenete. Miért kellene nekem HDMI? -
nyurga82
tag
válasz
Vikthor #15449 üzenetére
Ezek szerint te már hallottad sztereoban a Tsi 300-at, mert téged meggyőzött. Ezeknek a 13cm-es membránoknak van elég mélyük (filmhez tudom kell a sub) zene során?
Illetve te miért választottad a Tsi500-at?
A TSi 400 jobb lehet a 300-nál?
Én most a TSi 400, TSi 100 és CS 10 ill. PSW 110 v. 125 ös szetten gondolkozok. Vagy egy Onkyo 508 vagy egy 608-assal párosítva. -
nismoka
addikt
válasz
Vikthor #15483 üzenetére
Ha Large beállítást használsz akkor az erősítő a teljes sávszélességet nyomja a hangfalakra. Ha Small beállítást használsz akkor a mélyhangokat az erősítő a mélyládára vagy az egyéb Large-ra állított hangfalakra küldi. Ha pld a xross freq-t 80Hz re állítod az erősítőn akkor a Small beállításnál az erősítő a 80Hz alatti hangokat a mélyládára küldi, a 80Hz feletti hangokat pedig a hangfalra.
-
johnjohn
addikt
válasz
Vikthor #15483 üzenetére
A csatlakoztatott hangfal méretére utal, ha álló front falakat használsz akkor állítsd nagyra, egyébként kicsire. Nem szól bele drasztikusan a hangképbe, csak a kis hangfalaknál "teltebb" hangzást generál, amivel a méretbeli hátrányokat kompenzálják. Valószínűleg ha nagyra van állítva, kevesebb jelet küld a subbass felé/ha van/.
-
-
Termi16
őstag
válasz
Vikthor #15196 üzenetére
Köszi, ezzel tisztában vagyok, de a lehetőségek korlátozottak sajnos.
Arra lennék elsősorban kíváncsi, hogy adott esetben egy film alatt a 20cm-es drágaság megfelelő mennyiségű/erejű mélyet szolgáltatna-e, vagy ekkora térbe nagyobb kellene?Persze ha lesz lehetőségem, akkor nézelődöm, hogy mi mennyi lenne használtan, és akkor esetleg lehet 25cm-es, vagy talán még 30-as is, minden az ártól függ
De azért minőséget is szeretnék...
-
Dictator^
veterán
válasz
Vikthor #15170 üzenetére
Mint az előtted hozzászoló Doriannak nekem is, TV kikapcsnál megakad a zene.
CCC-nél dobnál pár képet, mit hova állitsak ?
A lényeg az lenne, hogy ne akadjon a kép be, ha kikapcsolom a TV-t./Samunál a HDMI2-be (mellette szöveg DVI), van dugva az erősitő, így minden plus szolgáltatást kikapcsol ha hozzárendelem a PC-t a HDMI2-höz.
Moive plus meg minden szart. Szóval arra nem kell figyelnem...
CCC beállítások kellenének.
-
811
csendes tag
válasz
Vikthor #15145 üzenetére
Köszönöm, máris segítettetek
Hivi swans center sugárzót nem találok...
Gondoltam én is, hogy egy-két fokkal jobb erősítőt kellene venni, de a következő lépcső már dupla árat jelent. Az rx v565 érezhetően jobban meg tudná hajtani ezeket? Ami különbséget és laikusként látok, az a true hd, és a 7.1. Bár biztos van különbség hangminőségben is. -
Dictator^
veterán
válasz
Vikthor #14884 üzenetére
Hát azért bocs, hogy nem minden eszközöm up-to-date.
Sajna annyit nem tudok rá költeni amit szeretnék.A 17"-est is azért tettem félre mert már undoritóan kicsi volt.. igen az már több mint 6 éves sztem, az LCDTv meg kb 3 , nem hinném , hogy több. Az erősitőt most vettem újonnan, nem tudom hány éves? 1-2?
De örülök, hogy azért neked futotta azokra amikre..
-
Dictator^
veterán
válasz
Vikthor #14878 üzenetére
Igazából már mind1, a lényeg, hogy HD hang jöjjön.
Akár úgy, hogy az erősitő viszi a képet a PC-nek, akár a PC a TV-nek. Csak a HD hang jöjjön át.
Külön monitort szerintem nem fogok használni, egyszerűen néha nagyobb felületre van szükségem, mint tökölni 1280x1024be a 17"-esemen. Meg hát már szerintem vissza se tudnék szokni.
Mindent a TV-n tolok, akár ha valami szerkesztek, játszok (ritkán), filmet nézek.. stb.Szerintem a 82cm-esen is élvezhető minden, persze igen, örülnék egy nagyobbnak, de jelenleg nincs keret rá.. így marad az ami van.
Aktív témák
Hirdetés
- Klaus Duran: 2025 dude
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Óvodások homokozója
- Horvátországi nyaralás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest