- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
-
bkercso
nagyúr
válasz
#09634560 #97370 üzenetére
hiába rezeg a membrán pl 20 hz-el nem tudja leadni..
A hang az rezgés. Ha a membrán rezeg, akkor a levegő is rezeg, így hát leadja. Zárt doboznál a rezgő rendszer tömegét a membrántömeg, rugóállandóját meg a felfüggesztés és a bezárt levegő adja. Ennek a rendszernek a rezonanciafrekvenciája alatt kezd el esni az átvitel (hatásfok).
Reflexcsöves doboznál két rezgő rendszer van, a második tömege a reflexcsőbe zárt levegő tömege. Ez a második rendszer kiegészíti a hangszórót.többire nem reagálok, dinamika mindig is azt jelentette hogy a legalacsonyabb-legmagasabb érzékelhető hangtartomány és mesze nem az ütem vagy hangerősség
Nem ezt jelentette/jelenti. A hangtartományt Hz-ben mérik, a dinamika meg egy viszonyszám, ld. feljebb. -
Mikisys
őstag
válasz
#09634560 #97259 üzenetére
Ez nem igaz:"3: nem lesz dts hang ha on-ba rakod,mert átkonvertálja dolby digitalllá, ez régi erősitőknél lenne oké"
A DTS hangot legfeljebb PCM-sztereo hanggá konvertálhatják, igen drága készülékkel, ami nyilván nincs semmelyik házimozi cuccban.
A DTS az DTS, a Dolby Digital pedig Dolby Digital, e kettőnek semmi köze egymáshoz és nem alakíthatók sem ide, sem oda.Üdv!
-
sixer66
senior tag
válasz
#09634560 #97259 üzenetére
Ehhez kapcsolódva lenne egy kérdésem, hogy esetleg az onkyo 608-asnál is van olyan beállítás (általad felsorolt pontok közül a 3.), amivel ki lehet kapcsolni, hogy DTS hangot átalakítsa-e, avagy sem, mert több elvileg DTS hangsávval rendelkező filmnél automatikusan átáll Dolby Digital-ra.
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
#09634560 #97246 üzenetére
Köszi, már ez is valami, de esetleg csak 1-1 rövid mondatot tudnál hozzáfűzni. Tényleg csak röviden, hogy mit miért állítsak úgy ahogy. Köszi szépen!
Szerk:
- a Dolby D Compatible Output-nál (3) értem h miért OFF, az adja magát ...
- a Downmix-nél gondolom mehet a "Surround", mert hát az erősítő igen csak "Dolby Surround (Pro Logic) vagy DTS Neo:6 szabványnak megfelelő audioeszköz", nem de bár?!
- leginkább az 1.-t magyarázd picit lécci -
gorbep
senior tag
válasz
#09634560 #97250 üzenetére
Nem állt szándékomban kritizálni ...
.... és csak pontosítottam, sok villamosmérnök sincs ezzel teljesen tisztában.... nálunk van 60-as években készült toroid a raktárban, de tényleg nem voltak elterjedtek, mert a tekercselő gép nem egyszerű..... inkább a méréstechnikában, ahol fontos volt hogy kicsi legye a szórt tere.... és egyre több eszközben látom az R magos trafókat.... bár volt már ilyen fellángolás a hypersil trafókkal, aztán mégis maradt a toroid...
-
Winne
nagyúr
válasz
#09634560 #97139 üzenetére
Nálam Wharfedale Diamond 8.4 frontok és center van, , oldalt Wharfedale WH-2 dipole sugárzók és egy aktív láda.
@(#97146) BBéci: neki KEF frontja van, azt hiszem iQ7, meg ugyanolyan dipoljai, mint nekem, de kb. csak sztereóban használja, főleg zenére.
Érdemben miben jobb a Denon az AVR132-nél?
-
Norbi 72
veterán
válasz
#09634560 #97044 üzenetére
A rendszer Yamaha 2040,Revel concerta szett,aq type 4,Dune lejátszó.A hangfalak zsírújak voltak,magas hangjuk kemény volt,időnként ropogott.
Sajna a Polkokat nem sokkal elötte vitték ki..de a bemutató meggyőző volt,mint egyszer írtam,jó lesz ez.
Projektor Sim2,a legkisebb. -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #96910 üzenetére
Jó, akkor kidobom a kukába a Dune megszokott és szeretett távirányítóját csak azért, hogy haladjak a korral.
(#96912) Ragadozó
Szintén. Gyakran 4-5 ujjsimítással sikerül fogadnom egy hívást.(#96918) regger
Az egy ritka idióta szerkezet, feldugnám a hátsójába annak, aki tervezte. Nem gombok, hanem csíkok vannak rajta, hasonlít valamelyik általam korábban tesztelt tévé tartozékához, amit baromira gyűlöltem. -
coog
csendes tag
válasz
#09634560 #96738 üzenetére
megvolt, sajna semmi. kabellel nem lehet elvileg gond, mert csak a film alatt nem stimmel a kep, a lejatszo altalanos menuje tokeletes. ha van meg otleted orommel veszem
korabban mukodott, cserelgetem a kabeleket, de az osszessel ugyanaz a helyzet. xbox adja a kepet -bar az nem tudom hd jelet kuld-é
-
VGYke
addikt
válasz
#09634560 #96676 üzenetére
Ismét köszönöm! Muszáj nekem a külső lejátszót hdmi-n bedugni az erősítőbe? Mert ha nem, ez az UHD erősítő szolgáltatás lényegtelen.
Ha már végre meglenne az erősítő (kiválasztás+vásárlás), eszközeim, amit össze kellene "drótozni":
Samsung UE55HU8200 UHD TV, amiben van média lejátszó is, tehát nem csak sztereo TV adás a hangforrás, hanem ilyen-olyan "tér" is, + MED600X3D lejátszó FHD 3D – HDMI 1.4 tulajdonságokkal.
Szóval a 3 (erősítő+TV+lejátszó) eszközöket hogyan célszerű "összedrótozni", illetve fontos-e az erősítőnél az UHD, illetve 3D kompatibilitás?
Tényleg elnézést a fenti, szakavatott fórumlakó társaimnak bugyuta kérdésekért, de nincs ezekben tapasztalatom, ismeretem, valahol el kell kezdeni... -
VGYke
addikt
válasz
#09634560 #96560 üzenetére
Köszönöm! Még csak annyit, mit jelent erősítőknél az UHD támogatás (kompatibilitás)?
Pl. azt, hogy ha a lejátszót hdmi-n az erősítő bemenetére, a TV-t hdmi-n az erősítő kimenetére kötöm, akkor a képet UHD-re felkonvertálja? Mert hang szempontjából el nem tudom képzelni mi köze az UHD képfelbontásnak a térhangzáshoz...
Elnézést a buta kérdésért, nem volt még házimozim, viszont UHD TV-m van... -
-
greike
tag
válasz
#09634560 #96552 üzenetére
Ok értem! A legjobb megoldás az lenne ha valahogy kitudná próbálni másik Marantz sr7007-el a Yamahákat!Azon se nagyon csodálkoznék ha ez a hiba akkor is előjönne mikor már lecserélte 8 ohmos hangfalakra a Yamahákat!Akkor mit mondanának a szervizbe , jaj bocs mégis a Marantz a hibás és feleslegesen cseréltél hangfalakat?!Én csak abból indulok ki,hogy ugyanilyen hiba volt az ismerősömnek és egy erősítő csere meg is oldotta a gondját!
-
greike
tag
válasz
#09634560 #96549 üzenetére
Akkor most azt mondod nem azért kapcsol le az erősítő,mert túl van terhelve hanem azért ,mert a hangfalak nem bírjàk? Centerre 100/250 watt a hàtsókra 60/150 watt maximum van írva.Yamaha dsp a2 -vel rendesen működött a hangfalszett pedig az is 110 wattot ad le a hangfalakra.
-
Steady74
addikt
válasz
#09634560 #96522 üzenetére
Az erősítőm leírásában 6-16 ohm szerepel használható impedancia tartományként. A mostani szett 6 ohmos, az erősítő a front hangfalak miatt 70%-os hangerőnél lekapcsol "A készülék túlterhelést érzékel a hangfal kimenetén" jelenséggel (LED villogása jelzi). Állítólag a 6 ohm-os hangfalnak van olyan tartománya a terhelési görbéjén, ahol az alá csökken az impedancia, így emiatt kapcsol le az erősítő. Szervizben járt már az erősítő, ott azt mondták, hogy valami zárlat lehet a hangfalban, ami a gondot okozza, vagy a kábel szar.
Kábeleket átmértem, azok rendben vannak. Hangfalon multiméterrel 6 ohm feletti értéket mértem... a szerviz szerint a 6 ról 8 ohmra való váltás adja meg a megoldást.
Emiatt keresek 8 ohm-os hangfalakat, hátha megoldja a bajomat.
-
BBéci
legenda
-
galaxys80
veterán
válasz
#09634560 #95857 üzenetére
Nem tervezem a váltást. Mint írtam filmet nézek rajta javarészt. Arra pedig tökéletesen kielégíti az igényemet.
Most megint teszteltem kicsit és javítani kell magam. A pop/rock is szörnyű.
Straight módban sokkal szebben, tisztábban szól a zene. Illetve még a sima stereo 2ch ami viszonylag tetszik.
Ti szoktatok valami plusz beállítást használni vagy hagyjátok straight vagy éppen flat módban?
Én igazából ha telefon hallgatok zenét, akkor is leveszek mindent alapra. Valahogy jobban szeretem, ha nagyjából úgy szól a zene,ahogy eltervezték. -
válasz
#09634560 #95806 üzenetére
A médiajátszó topicból jövök, ott azonban zsákutcába futottam, mivel a tapasztaltak szerint a szóba jöhető készülékeknek nagyon rossz az analóg audiokimenete. Ezért keresem tovább a lehetőségeket.
A fő gondom az, hogy elég sok BD-lejátszó és AV-erősítő leírásában is szerepel az androidos vezérlési lehetőség, azt azonban még a boltokban sem tudták eddig megmondani, hogy ez jelent-e ID3 szerinti zeneválogatást. Gondoltam, itt azért többen használnak ilyen készüléleket, de ha tudtok ajánlani másik listát, annak is örülnék.
Köszönettel: MaCS
-
zozy84
senior tag
válasz
#09634560 #95668 üzenetére
Mikor tudnánk értekezni? Mert nagyon nem találom amiket mondasz. Annyit már átállítottam, hogy tényleg sztereóban adta a jelet amit most átállítottam 5.1re.
Szóval. Bele léptem a Hang-ba.Aztán a TX-SR608-4-re (csak erre tudtam), aztán beállítások, itt meg annyi van csak, hogy : Sztereó, Kvadrofon(nem tudom mit jelent) , Surround, 5.1 Surround, aztán megint 5.1 Surround, 7.1 Surround. Ennyi. Kiválasztottam az 5.1et. Aztán Teszt gomb, Utána meg adni milyen hangszórók vannak a hangrendszeremben. (közép, mély, oldalsók) aztán a befejez gomb van csak. Na ennyi.
Viszont a Tulajdonságokban most találtam a Speciális beállításoknál az "alapértelmezett formátum" a 2. legkisebben van ( 16bit, 48000Hz(DVD-minőség) ) A többit már Stódióminőségnek írja. A plafon a 24bit, 192000Hz.
Na itt mi legyen? A legmagasabb??
További beállítások?
(Eddig médialejátszóm volt és ott nem állítgattam semmit, meg ezen a gépen sem még)
-
gorbep
senior tag
válasz
#09634560 #95679 üzenetére
én sem.... és a kosárnál sem... te dűlőre jutottál velük?
Hívjam fel őket mi ilyenkor a teendő? Ha rányomok a megrendelés gombra és ezen az áron számláznak, az cumi...
Ha valaki vásárolt most a karácsonyi 20% akcióban webshopon, megoszthatná a tapasztalatait, vagy ha megy ma rákérdezhetne... mert sajna a telefont nem veszik fel, biztos nem győzik a nagy forgalmat, amit ma generáltok....
-
zozy84
senior tag
válasz
#09634560 #95435 üzenetére
Most úgy van, hogy gép hdmivel erősítőbe, tv optikaival az erősítőbe, ps3 hdmivel a tvbe. plusz az erősítő hdmi out-jába hdmi (mi más) az bele a tvbe.
Kicsit kesze kuszának tűnik meg az is de így a tv a gép a ps3 minden szól a rendszeren.Én nem tudom, hogyan tud ennyi mélyet adni de a bass +2 van és néha sok.
Más. dB beállítások. A frontok -1 a center +2 van. (Úgy volt az erősítő ahogyan vettem, úgy a frontok -2 és a center +4en volt)
-
-
vendingo
veterán
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #94933 üzenetére
Az AVR-2313 volt nagyon kevés a hangdobozszetthez, nem általánosságban a Denon erősítők. Ezek szerint figyelmetlenül olvastad a cikket.
" Az Inception-höz érve vált egyértelművé, hogy ennél a Denon-nál komolyabb erősítő is elférne ebbe a rendszerbe, bár az így is meggyőző."
Így születnek a rémhírek. -
robi-k
őstag
válasz
#09634560 #94738 üzenetére
Sanci, a Pioneer BDP-70 lejátszó sajnos nem okosítható.
Csak a Pioneer BDP-140/150/440/450/LX55 típusokr van normális CFW, és van még egy felemás CFW a BDP-160 modellre is, de az kevesebbet tud a régebbi 150 modellhez képest.De miért akarsz venni Pioneer BD lejátszót? Egy médialejátszónak kellemesebb a menüje, és jóval stabilabb a firmware-je, mint a pioneer lejátszók CFW-je. Nem lebeszélni akarlak
Ha amiatt vennél okosítható piót, mert pl. szeretnél menüvel nézni filmeket vagy koncerteket BD.iso-ról, akkor szerintem egy 140/150 lejátszó elegendő lehetne. Ha egy kicsit jobb képre vágysz, akkor a BDP-450 modellt javasolnám.
(#94702) devil-k
Még megfogod bánni, hogy HTPC-nél tetted le a voksodat -
Tamoo
nagyúr
válasz
#09634560 #94780 üzenetére
42"? lemaradtam valamiről?
Lekerült a szemüveg? Nem gonoszkodásnak szánom. Én olcsóbb de nagyobb tv-t vennék. Nekem még az ST is túl jó. Főleg messziről.
Grat a cuccokhoz. Ez aztán tényleg visszatérés. Igazad is van, hogy kihagytad a köztes lépéseket. Az csak pénzkidobás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- DUNE médialejátszók topicja
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest