- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- LG V40 ThinQ - olajozott gépezet
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
sixer66 #131666 üzenetére
Az a "25cm" bőven elég tud lenni 20nm-re és a teljesítménye is elég lehet (mert nem minden a hsz méret) .... ha azt nézed, hogy listaáron a 140e-es kategóriában "versenyez", akkor 70e-ért nem olyan rossz vétel ....
(#131668) blakey:
a SUB 85 azért lényegesen jobb, nem sokkal többért ....
-
Nemir Ombe
addikt
-
BBéci
legenda
válasz
sixer66 #131632 üzenetére
Hangban egyértelmű visszalépés lenne az Onkyo, a CA pedig oldalazás, de egy meghallgatást megér.
Szubláda nélkül nem beszélhetünk házimozi rendszerről.
Más.
Ez nagyon durva: a Samsung megvette a Harman cégcsoportot.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
sixer66 #129377 üzenetére
Ilyenkor amikor már ott van hajlamos az ember rábeszélni magát, hogy jó lesz ez és megalkuszik. Egy idő után meg csak ott van a hiányérzet. Némi utánajárással lehet találtál volna neked jobban tetszőt is.
Én jártam már így, azért mondom.Egyébként semmi bajom a Polkokkal, egy időben csorgattam a nyálam az A7-re.
-
Kroland25
tag
válasz
sixer66 #118487 üzenetére
Szívesen máskor is!!
Effect gomb alatt található beállítások is szépen belenyúlnak a hangképbe de ezeket is probálgattuk mind veled mind mivamma forumtársunkkal ki is beszéltük előnyét hátrányát..de mivamma társunknak jobban bejöttek az állványos dobozok,subbal kisegítve egész jó mozit csinált..zenén kicsit nekem is szegények voltak de összességében vállalható!! -
renatto
őstag
válasz
sixer66 #116499 üzenetére
Necces, hogy ez az akció már nem él de egy próbát megérhet: Studio 280 5.0
-
válasz
sixer66 #116368 üzenetére
Bár nekem 4310-es AVR-em volt ami ugye a 3808 utódja, de nekem zenére nem teljesített azért olyan "rosszul", hogy sztereó erősítőt vegyek mellé. Továbbá kétlem, hogy egy 30-40 ropis sztereó erősítő többet bírna nyújtani, mint a 3808-asod. Nem lehet, hogy csak el van kefélve benne vmilyen beállítás és amiatt érzed "nem elégnek" az AVR zenén nyújtott teljesítményét?
-
BBéci
legenda
válasz
sixer66 #116368 üzenetére
Annyiból a frontsugárzók kábelét tudod megvenni, használtan, féláron. 3808 hangját érdemlegesen felülmúló sztereó erősítőt nem adnak annyiért.
(#116369) Konfigos
Műszaki adatokat hasonlítasz össze?
Abból aztán igazán messzemenő következtetéseket lehet levonni. Mármint arra vonatkozólag, melyik gyártó mekkorákat tud lódítani. -
-
Dorian
félisten
válasz
sixer66 #107279 üzenetére
Mivel annak a kábelnek szűrő hatása is van, jobb a 1,5 m. Kis helyre behajtogatni tényleg izzasztó és idegölő, azért sem érdemes közvetlenül utána hallgatni, mert akkor úgyis minden szar lesz, ha a plafonon van az ember
De én ezeket a hosszú kábel bejáratási időket nem vallom. 1 max 2 nap alatt sztem minden beáll, amit főleg a mélyeken venni észre. /vagy süket vagyok a további finomodásra /vagy az ezutáni finomodás már olyan kismértékű, hogy nem tekintem érdekesnek, esetleg placebo-veszélyesnek gondolom. -
-
Csabroncka
addikt
válasz
sixer66 #107086 üzenetére
A legtöbb esetben azért elfogadható, főleg a hatcsatornás műsorok! Miért lenne egyébként gáz, én is nézek TV-t és igyekszem megválogatni mit és meddig ennyi.... nem érzem ettől magamat se többnek se kevesebbnek.
Véleményem szerint azért az optikai átvitel és a HDMI között nincs óriási különbség ugyanazon tartalom esetén. Mindig az erősítő dekódoljon, ez a legfontosabb olyan forrás esetén (pl.: TV) ahol a DAC jó minősége megkérdőjelezhető.
-
kabar
senior tag
válasz
sixer66 #107051 üzenetére
Pont azt gondoltam én is, mint amit Tamoo mondott. Lehet itt belelölni 10-100 ezreket kábel, tüske, ösvény, állvány, voodoo-ba, de azokkal viszonylag kicsit lehet általában "fejlődni". Én is inkább a hangfalakat, vagy az erősítőt cserélném. Utána, ha az már majdnem jó, akkor lehet rajta csiszolgatni. Nem tudom milyen erősítőket próbálgattál, de az is elképzelhető, hogy a Denon nem szereti azt a hangfalmárkát. Volt már ilyen a történelemben, és lesz is. De az is lehet, hogy a Denonnak a hangzása nem jön be neked annyira, és egyáltalán nem a loudnessről beszélek.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
sixer66 #107051 üzenetére
Dobozt kell cserélned, nem erősítőt. Ha ellövöd a lóvét "apróságokra", annál később lesz jó dobozod. A 3808 megfelelő hangkeltővel hozza a dinamikát, perpillanat szerintem nem kellene sztereóban gondolkoznod.
Tudom hogy általában nehezen veszi rá magát az ember és inkább minden mást cserél, de a relatíve nagy előrelépést/változást szinte mindig a dobozcsere hozza. -
Csabroncka
addikt
válasz
sixer66 #105952 üzenetére
Kritika, de nehogy leszólásnak vedd még véletlen sem! Nem jársz rosszul azokkal a kábelekkel, a fő kérdés csak az, hogy ennyi pénzért valóban ez a legjobb-e
ez örök kérdés marad!
Nyugi én 48-ért vettem a két locsolócsövet előre, a feleségem rögtön közölte, hogy nem vagyok normális. Amikor megmutattam, hogy milyen lett a sztereó tőle, elmosolyodott majd közölte, hogy akkor sem vagyok normális
és kiment a konyhába.
Gabesz: de most legalább lesz referenciaszintje, ez egy + dolog. Én is elkövettem azt a hibát, hogy 3 kábel után választottam......
-
devil-k
nagyúr
válasz
sixer66 #105937 üzenetére
Mennyibe kerül 22 méter ilyen kábel egyébként?
"Eleve nem voltak túl minőségi kábelek a rendszerben, mármint saját, így maximum majd ehhez hasonlítok drágább kábeleket."
Ezzel szerintem tévútra viszed magad. Úgy kellett volna, hogy összehasonlítasz 3-4 minőségi(bb) kábelt egymáshoz. A BMW-t sem illik a Suzukihoz hasonlítani.
(#105940) Gabesz26
Ezt azért nem szabad(na) ilyen kategorikusan kijelenteni szerintem.Amikor én elhoztam próbára egy AQ Rocket 88 kábelt, akkor azt gondoltam, hogy ez tuti jó lesz a rendszerbe, de hamar kiderült, hogy tévedtem. Én nem mernék így vásárolni, DE remélem, hogy igazad lesz és valóban jól fog vele járni sixer66.
-
BBéci
legenda
válasz
sixer66 #105773 üzenetére
Amikor valaki ezt említi: "előre néz a reflexnyílása, mivel elég közel lenne a falhoz", mindig eszembe jutnak a saját Aurum Phonologue hangdobozaim. Miért? Mert hátul van a reflexnyílása, sőt, a 21 centis mélysugárzója is, mégis 15-20 centis távolságot ajánl a gyártó. Furcsa, de tényleg úgy szól jól. Ha előrébb húzom, megnő a színpad mélysége, viszont jelentősen csökken a basszus.
Amikor kiválasztottam, szempont volt, hogy ne kelljen a szoba közepére állítani. Szerintem az előrenéző reflexnyílás nem garancia arra, hogy falközelben is jól fog szólni egy hangdoboz. -
Csabroncka
addikt
válasz
sixer66 #105760 üzenetére
Egyáltalán nem fikázás miatt mondom. De nem hangosság függő az, hogy tetszik-e valami, vagy mekkora a mély.
A puffogó, bömbölős mélyet én már számtalan "diszkós" barátomnál hallottam, ugyanakkor aki volt nálam mind elismerően nyilatkozott a szettemről pedig méretében (doboz és hangszóró) lényegesen elmaradt a kutyaházaktól és még csak nem is mondanám hű-de kategóriának...Az olyan mélyet szól kategória ott kezdődik, hogy feláll a szőr a kezeden a basszusgitár hangjától, vagy az orgona 40 Hz alatti mélye a gyomrodban bizsereg - mellesleg egyáltalán nem kell ehhez bömböltetni a cuccot.
Ezzel a két toronnyal se tér, se szép hang
Falat bontani viszont lehet velük +
lehet erős voltam, bocs
-
nobeige
tag
válasz
sixer66 #105614 üzenetére
Huh, kicsit nehezen követlek.
Abból amit érteni vélek a leírásodból, az jön le nekem is, hogy valóban nem a loudness lenne a megoldás.
Ha egyenlő hangosság probléma lenne, akkor a mélyek jobban hiányoznának neked, mint a magasak. A magasak is gyorsabban fogynak a középhangoknál, de nem olyan nagy mértékben, mint a mélyek, tehát a kis hangerőn felboruló balansz inkább úgy jelentkezik, hogy magas tónusúvá válik a hang, vékonnyá, testetlenné.Most inkább arra tudok gondolni az általad leírtak alapján, hogy alapjában kevés a magas hang nálad. Hogy ez most objektíven is így van, vagy csak te érzed kevésnek, ezt nehéz megmondani.
Menjünk sorban.
Azt írtad, hogy csináltál bemérést, és azután valamivel jobb.
Melyik Audyssey álláson találod a legjobbnak a magasak szempontjából? Audyssey, Audyssey Flat, Bypass L/R? Az első esetben kis magasvágás van a lineárishoz képest, a második esetben lineáris az átvitel - tehát ha eredetileg sok volt, akkor ahhoz képest kevesebbnek hallhatod mindkét esetben, míg ha kevés volt eredetileg a magas, akkor akár többnek is érezheted ezekben az állásokban, a harmadik esetben pedig csak a centered van EQzva.Mi a helyzet a magasakkal, amikor Audyssey Off van? Sok, elég, kevés?
Ha kikapcsolt Audyssey-el kevesled a magasakat, akkor lehetséges, hogy a hangsugárzók elhelyezése nem jó (túl alacsony, túl magas, rossz az elforgatás).
Az is elképzelhető, hogy túlcsillapított abban a tartományban a szobád.
Vagy a sok magasat szereted. Vagy nem teljesen OK a hallásod.Vagy tényleg nem OK a hangsugárzó.Hajolj közel a magassugárzóhoz, és hallgasd meg, hogy szól-e egyáltalán!
Kezd el játszani a kézi EQ-val. Használati utasításban megtalálod, hogy hol lehet bekapcsolni. Ha a 8Khz illetve a 16Khz sáv állítása segít, akkor használd úgy. Lehet, hogy a magas hangszínszabályozó is elég önmagában.
Érdemes lenne utána járni ezeknek, mielőtt nagyobb összeget kiadsz.
-
Norbi 72
veterán
válasz
sixer66 #105605 üzenetére
Az sajnos kevés lesz,használtan is..
Más:
Nézem most újra a kihalás korát az új cuccal,hát..
Volt egy olyan (kissé korai)megjegyzésem,hogy vesztettem a dinamikából...hát nagyon nem.
Ez brutálisan üt...kisebb finomítások után persze nem is feltételezheti az ember,hogy egy alsó kategóriás eléri egy felső kategóriás szintjét...bár nincs "nagy" távolság,de ami van,az épp elég.
-
nobeige
tag
válasz
sixer66 #105598 üzenetére
Ha upgradelt a 3808, akkor tehetsz egy próbát bemérés után a Dynamic Eq-val.
Ha nem, akkor marad a jó öreg hangszínszabályozó - mély emelés óvatosan -ez csak a jobb és bal csatornát változtatja-, illetve lehet még játszani az EQ-val, ott csatornánként is lehet változtatni. A 63 Hz és 125 Hz tartományt óvatosan felerősítve javulhat valamit az alacsony hangerőn érzékelt hangkép.
A legjobb az lenne, ha lenne Dynamic Eq az erősítődön, mert akkor a hangerő függvényében menne a mélyek emelése, nem pedig fixen, ahogy a hangszínszabályozó vagy a manual eq csinálja.
Az audyssey-ről azt érdemes tudni, hogy lineárisra próbálja állítani a hangsugárzók frekvenciamenetét, hajlamos az elszabadult mélyeket megfékezni, ami viszont megszokást igényel. Ha nem csináltál bemérést a gépeden, akkor nem szóltam. Dynamic EQ-hoz viszont mindeképpen kell bemérés a te erősítőd esetében - már ha van DynEQ benne egyáltalán.
Az alacsony hangerőn (mély)szegényes hangzással igazából két dolgot lehet kezdeni - vagy megszokod, vagy keresel olyan elektronikát, amin van valamiféle loudness kapcsolás. Hangsugárzó cserélgetés ezen nem nagyon segít. Végülis ez egy teljesen természetes jelenség, így működik a hallásunk, csökken a hangnyomás, gyorsuló ütemben fogynak a mélyek.
Elvileg lehet azért a hangsugárzókkal is játszani - ha tényleg nagyjából mindig azonos hangerőn hallgatod a cuccot - , úgy hogy addig tologatod a hangsugárzókat falra, sarokba, amig számodra pont elegendően fel nem erősödik a mélyük. Ebben az esetben akár még értelme is lehet más hangsugárzót kipróbálni, mert jelentős különbségek vannak a hangsugárzók között. A gyakorlatban az a baj viszont, hogy ha halkan elég az így elért - tologatás, csere általi - javulás a mélyhang mennyiségében, akkor hangosabban garantáltan sok lesz. (Bár mint mindent, ezt is meg lehet szokni.)
-
Dorian
félisten
válasz
sixer66 #105118 üzenetére
4mm-es is bőven elég. Amikor először bekötöttem, kicsit megijedtem, hogy kevesebb mély van, mint lineáris, de 1,5 nap alatt bejáratódott, ezalatt megjött az az 1 (1,5?) dB a mélyekben, amit hiányoltam.
A hátsókhoz is fogok venni ugyanilyen kábelt, persze most elsősorban magukat a hátsókat kellene cserélnem.
Tápkábel legyen az utolsó, de Denonhoz arra is van olcsó és nagyon jó megoldás, a Sín.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest