- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
klacey #123558 üzenetére
....gondolon nekem cimezted,ha nem akkor .....
....azért nem lehet leírni hogy ez vs az jobb,mert van aki a nagyobb membrànt “lustàbbnak” hallja (mégha zàrt a làda is) van aki szerint meg a kisebb nem megy “elég mélyre”,de ebben a kategòriàban ezek màr annyira “nüansznyi” különbségek,hogy inkàbb csak ízlès dolga .... (én annak idején cca 180e-bõl vettem inkàbb 2 Canton-t mint 1 nagyobbat, a nm miatt )
-
BBéci
legenda
válasz
klacey #123549 üzenetére
Erre a kérdésre akkor lehetne korrekt választ adni, ha egymás mellett hallgatta volna valaki, vagy legalább ugyanott, azonos erősítővel és ugyanazokkal a filmekkel, zenékkel.
Kétlem, hogy van itt ilyen fórumtárs.
Volt nálam olyan Velodyne, viszont SVS-ből csak az NSD utódja, ezért passzolom a kérdést.(#123551) kimi02
Nem ártana azt is megemlíteni, hogy 60 négyzetméteres teremben nem jött be a hangja. Megeshet, hogy a harmadában próbálva, lepetéztél volna tőle. -
whatnot
őstag
válasz
klacey #103369 üzenetére
Van egy eléggé maximalista leírás, hogyan lehet flacba rippelni a lehető legjobban.
Ha érdekel, készítek róla screent. Zárt oldalon van, linkelni nem tudom.(#103370) vendingo: meg sem próbáltam szétszedni. Ránéztem a csavarokra és tudomásul vettem, hogy nekem ehhez nincs csavarhúzóm.
-
Norbi 72
veterán
válasz
klacey #95869 üzenetére
Neked is gratula,örülök hogy tetszik!
Infinity jó cucc,manapság nem sokat hallani róla.De mindjárt utánanézek.->Úgy látom,autós cuccokra álltak rá.
Ezt a zárt Tannoy subot hallgasd meg,de ha sok,belépő reflexes Polk,Proson is jó.
(#95874) bzoley Ha ráérzel,szerintem szépen be tudod állítani.Néha egy apró elállítás is gondot szokott okozni,ezért is kell rendesen tanulmányozni a használatit.Gyakorlatilag egyszer kell jól beállítani,utána már a menübe se kell benézni.Legfeljebb gyorsmenüben kicsit adni/levenni centerből/subból.
-
Cseneles
őstag
válasz
klacey #95451 üzenetére
Mozizás közben többnyire szokták tudni azt az erősítők mivel soha sincs egyenletesen az összes végfok terhelve....Na meg ha 5.1-el használsz egy 7.1 -es erősítőt akkor ott csak 5 végfok dolgozik így jó eséllyel kitol 130W-ot 6ohm-on
wiszont ha kiszámolod mondjuk az én esetemben 1060W- az össz konektorból felvehető teljesítmény és 9 db végfok van az erősítőmben aminek 180W/6ohm a megadott teljesítmény leadása az eleve bukta...
-
Borisz76
nagyúr
válasz
klacey #93099 üzenetére
Phono Előerősítő:
A phono előerősítő a szükséges jelszintre erősíti fel a bakelit lemezjátszó elektromos jelét és RIAA korrekciót végez. Az eszközre akkor van szükség, ha sztereó-, vagy házimozi erősítőnket gyárilag nem szerelték fel phono fokozattal és bakelit lemezjátszót szeretnénk a rendszerbe csatlakoztatni.
Készülnek mozgó mágneses (MM) és mozgó tekercses (MC) hangszedők. Ezekhez eltérő erősítő fokozatokra van szükség. -
Csabroncka
addikt
válasz
klacey #92938 üzenetére
Szerintem vegyél magasabb kategóriás erősítőt és jobb hangfalakat! Hidd el sokkal többet ér, és sokkal szebb a hangja, a tere, dinamikája mint az alacsonyabb kategóriás, de több csatornára épülő rendszernek.
Mert ugye minőségibb sztereónál nem a két hangfalból hallod közvetlenül a hangokat, na valahogy így van ez az 5 + 1 variációban is.
-
Csabroncka
addikt
válasz
klacey #92935 üzenetére
Én nem feltétlen a minél újabb, annál jobb elvet vallom!
A 2010-2011 es modellektől érdemes nézegetned nagyjából ebben az időben terjedt el az internet rádió, a Hálózati lejátszás már kérdés, itt a 2012 vagy 2013-as modellektől vannak dlna kompatibilis erősítők.
7.1 = A több nem mindig jobb! Zona fukció elég rég óta van a magasabb kategóriákban már, hasznos dolog!
Mit nézhetsz ezért az árért:
1-2 éves modell (alsó középkategória)
3-5 éves modell (közép, felső közép kategória)
7-15 éves modell (felső kategóriás nagy öregek, tapasztalat nélkül nem érdemes "bevásárolni")
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged