- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mettek
addikt
válasz
zozy84 #141012 üzenetére
Nekem 818-asom volt. Talan a legjobb mozivasam volt pedig azt egy marantz 7010 majd egy Yami 3050 követte. Mondjuk a yami talan még jobb de nem annyira erős mint az onkyo.
A 818 iszonyat tartalékokkal rendelkezett, igazi mozigép. Ha pedig audiophil zene kell akkor egy 100ezer ft-os sztereo is jobban szól mint bármelyik házimozi erősítő (vélemény3m szerint).
Én bátorítalak a 838asra.
Sztem nem is inkább minőségben hanem erőben, dinamikában mutatkozna meg a nagyobb vas előnye. Na meg a 4k képátvitele, bluttooth, Spotify támogatás, 2 sub kimenet ha erre szükség van.
-
Norbi 72
veterán
-
Gabesz26
senior tag
válasz
zozy84 #108106 üzenetére
A membránátmérő csak egy adat a többi közül, hiába van valamiben 30 cm-es membrán, ha a beépített erősítő nem "nő fel hozzá" teljesítményben (és a belépő, alsó közép kategóriában azért ez előfordul, fentebb pedig már más a helyzet).
Amiket írtál korábban gyári adatok az alapján az R10 megy a legmélyebbre a 3 közül (bár csak akkor releváns az összehasonlítás, ha mindhárom +/- 3dB-re van megadva)
-
dunkel
őstag
válasz
zozy84 #108096 üzenetére
Ne agyalj, jó lesz. 20e-ért szerintem ne vegyél ismeretlen kábelt hozzá, főleg ha nincs mivel összemérni.
(#108100) Gazsi00
Klotz MC5000-ből épített sub kábel a max amit ráköltenék, az 3000-ből megvan 2m-en. Vagy ezt is használták többen a topikból ha gyári szereltet akarsz:[link] -
sixer66
senior tag
válasz
zozy84 #107605 üzenetére
Nekem nincs tapasztalatom egyikkel sem, tehát laikusként nem tudok még én sem dönteni.
Amint szokták mondani meghallgatás után kell(ene) dönteni, de ugye erre nem sokunknak van lehetősége, nekünk ott a tanulópénz vagy ugye online megrendelés esetén van lehetőség elállni attól, ha jól tudom, de ezt 3 szor nem biztos, hogy el lehet játszani.
Csak azok alapján tudok elindulni, amiket itt olvastam róla...nálam az adott terület 20nm
A PSW125/Klipsch 12R lehet sok lenne, plusz gondolkodom abban, hogy később az egységes mély miatt, inkább 2db 10"-os sub-ot vennék az 1db 12" helyett, vagyis most megvenném, ha jó áron van az R10-et, plusz majd később beszereznék egy másikat. Nem egyszerű a döntés -
spiky03
veterán
válasz
zozy84 #107598 üzenetére
Ha esetleg az R10 mellett döntenél, akkor lehet érdemes ezt kivárni.
Ideje feltörni a malac perselyt! -
Patice
nagyúr
válasz
zozy84 #106778 üzenetére
Nem lesz minőségromlás, mert a NAS-ról a Med-re adatcsomagok mennek, ellenőrzötten, azaz, ha hibásan megy át egy csomag, akkor újraküldi, míg meg nem érkezik hibátlanul.
Azaz csak megfelelő sebesség kell. A SMB = Samba, az csak egy megosztási protokoll, nem a Samba szerver játssza le a filmet, hanem a Med-ben lévő média proci.
Ezen a szinten és ilyen felhasználáshoz a legalapabb kábelek is elegek, amik tudják a rájuk írt sebesség nagy részét. Tehát ahogy előttem is írták, CAT5e vagy CAT6.
Szerintem vásárlás előtt tegyél próbát PC és NAS között, hogy mennyivel tudja tolni a NAS (NAS --> PC), mindezt próbáld ki letöltés közben is és látod, mennyire fogja vissza.
Így el tudod dönteni, hogy elég-e a NAS arra, amire használni akarod, vagy nem.
Ha nem, akkor lehet tovább gondolkodni.
-
Janaboy
veterán
válasz
zozy84 #106785 üzenetére
Dns320 uj? Erdemes szetnezni tesztben, h milyen halozati masolasi sebesseget ad egyik vagy masik!
Synology arat foleg a szolgaltatasok dobjak, de en pl anno hasznaltam dns323at es sztem a synologyhoz kepest gyenge!
En pl egy synology usb station 2t hasznalok!Szerk: meg szamitasba veheted a zyxel nsa310st is!
-
Borisz76
nagyúr
válasz
zozy84 #106782 üzenetére
Azért kell a CAT5e kábel vagy a CAT6 , hogy ne a hálózat legyen a szűk keresztmetszet.
A gigás hálózaton 125MB/s a maximális sebesség.Ha a vinyó tudja 100-120-140 MB/s -os s sebességgel olvasni az adatokat akkor egyszerre ki tud szolgálni 3-4-5 médiaplayert is FHD-ban.
Minőségből buksz ?
Az adatok a HDD-n digitálisan vannak.
Ezeket küldi át a NAS az FTP kábelen keresztül a MediaPlayer-nek.A minőség a MP-től függ !
A CAT5e,CAT6 kábel a sebességet garantálja. -
Borisz76
nagyúr
válasz
zozy84 #106778 üzenetére
Remélhetőleg a router-ed 10/100/1000-es azaz gigabites.
A NAS az adatlapja alapján szintén gigás.A kettő közzé lehet tenni ezeket :
CAT1 - telefonkábel (hangátvitel, 2 érpár)
CAT2 - maximum 4 Mb/s adatátviteli sebesség
CAT3 - 10 Mb/s az adatátviteli sebesség
CAT4 - max. 20 Mb/s adatátviteli sebesség
CAT5 - 100 Mb/s adatátviteli sebesség
CAT5e - 1000 Mb/s átviteli sebesség
CAT6 - 1000 Mb/s átviteli sebesség
CAT7 – 10Gbit/s átviteli sebességCAT5e a minimum amit be kell rakni, hogy meglegyen az ideális tempó.
Lehet CAT6 is de az már drágább.
Mivel digitális a jelátvitel ezért nem fogsz "látni" különbséget a CAT5e vagy a CAT6 között.
Amúgy is a képet és a hangot a lejátszó állítja elő.Mod : Torentezésre ez a modell kicsit kevés lesz szerintem.
Gyenge a CPU és kevés a RAM benne. Pláne ha több is megy egyszerre ( 20+ ) -
z123456789
addikt
válasz
zozy84 #106615 üzenetére
Szerintem ezt meg lehet úszni 3 kilóból is. Ha szerencséd van Dexar-nak lesz éppen egy eladó w1070-ese (
) +100 körül össze lehet vadászni vásznat. Falakat hagyjad a p***ába, nálam tök világos kék falak vannak, és még a hifi polcom is üveg. 100-asért meg veszel egy LCD-t.
Még szerintem a 300-at sem éred el. -
Janaboy
veterán
válasz
zozy84 #105459 üzenetére
Tudom, hogy legjobb subot szeretnéd megvenni, de szerintem kicsit túlspilázod a dolgokat! Ebben az árfekvésben szerintem kb egyforma mind! Ha nagyon jó áron van az általad írt Heco biztos nem fogod megbánni! De ha amúgy nekem régebben a Polk PSW110-et javasolták, így a korábban általad írt PSW125-ös se lehet mellé nyúlás szerintem!
-
Gabesz26
senior tag
válasz
zozy84 #105354 üzenetére
Párszor lett már tanácsként írva (aztán persze általában nem fogadták meg
), hogy Boxer alatt nem érdemes AQ-t venni, mert azoknak a kábeleknek van sokkal olcsóbb alternatívája.
Aki AQ Irish Red körül nézelődik, és egy 100e Ft körüli listaárú reflexes sub-hoz szánja, az nyugodtan vehet helyette Kácsa saját márkás sub kábelt, vagy Klotz-ot, mert kb. ugyanazt a szintet hozzák, csak jóval olcsóbban...
-
Csabroncka
addikt
válasz
zozy84 #105248 üzenetére
Azért kérdés kinek mi a drága (ezzel vigyázni kell)! Van aki a 3000 Ft-os sajnálja HDMI re, ezért vesz 600 Ft-osat.
Jellemzően egyébként pont itt a 3000 Ft (2m) vagy 6-10.000 Ft (2m) környékén merül fel a legtöbb kérdés. Én a középkategóriás HM-hez AQ forestet vettem. Szerintem biztosan vehettem volna olcsóbban is, de "feltételezve" a kábelek sávszélességét, jó ideig kiszolgálnak.
A ló túloldalára sem szabad esni, mert ha mindig azon gyötrődnék, hogy mi mennyibe került, akkor először azzal kezdeném, hogy mi adót, vámot, illetéket fizettem ki 5 év alatt az államnak amióta dolgozok - és a jó gazda ebből mire jutott.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
zozy84 #103756 üzenetére
Direkt nem írtam a milyen kábelt vegyél kérdésre semmit. Ezeket a kábeleket használtan vettem, így elviselhetőbb az ára, ráadásul nekem a HTPC - AVR közé elég volt a 0,6m.
A Kácsa KCE vagy KCS is bőven jó választás lehet, és árban az azért nincs annyira elszállva (ráadásul, ahogy devil-k is írta van lehetőség náluk arra, hogy ha nem válna be visszaveszik)
-
devil-k
nagyúr
válasz
zozy84 #103751 üzenetére
Szvsz. minden HDMI kábel ugyanolyan legyen. Egyébként próbáld ki és nézd/hallgasd meg, hogy van-e különbség. Bemondásra ne vegyél meg egy kábelt sem, főleg nem azért, mert tetszetős az elnevezése.
A KáCsa Audionál van lehetőség próbakábelt elhozni letét ellenében, s postán keresztül is működik ez a dolog.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
zozy84 #103751 üzenetére
Én erősítő médialejátszó közé raknám a jobb minőségű kábelt, mert ott még a kép és a hang is egy kábelen megy, a TV-hez már csak a kép (ARC esetén meg csak a hang). Nálam pl. HTPC - AVR között AQ Carbon, AVR - TV között AQ Cinnamon van.
(#103750) Vikthor: rá gondoltál? Ha igen, akkor kérdezd meg inkább dunkelt, hogy ő végül kivel csináltatta meg.
-
törölt tag
válasz
zozy84 #103700 üzenetére
Teljesen érthetetlenül állok a következő dolog előtt: Van egy pioneer htp072-es szettem, amin a centert, és a két frontot kicseréltem Yamaha nsp60-ra. A center mintha túl lenne terhelve, már az erősítő hangerejének 60%-nál... érezhetően a beszéd élesen, és zavaróan szól, néhol torzul is... A minap visszatettem a régi kis kockát, és ott mintha sokkal jobb lenne... Értitek ezt??? Most lejjebb vettem 5db-el a center, és így szól megfelelően számomra... Szerintetek mitől lehet ez?? Bocs, ha egyértelmű hülyeséget kérdeztem volna...
-
sixer66
senior tag
válasz
zozy84 #102776 üzenetére
Én is kíváncsi leszek, bár sok szakmai hozzászólásom nem lesz, mivel, mint mondtam, nem tudom mihez hasonlítani, a 15K-s Magnat mélynyomót meg inkább hagyjuk.
Azért a tapasztalatomat majd leírom vele, bár most hétvégén lehet eladásra kerül az Onkyo, akkor meg lesz egy 5.1-es rendszerem és nézhetem
Nehéz egyszerre kifogni, hogy Denon -> 3808 -> fekete -> 150km-en belül -> kevesebb, mint 150.000 HUF
Ehhez már kisebb csoda kell -
Dagidög
senior tag
válasz
zozy84 #102087 üzenetére
Márpedig meg kéne hallgatnod, neked kell tetsszen a hangja. Alkalomadtán te vagy valamelyik ismerősöd nem jártok fent? Valamilyen programmal ilyenkor össze lehet kötni a hallgatózást.
Nekem nincs tapasztalatom a mélyládával.(#102092) zozy84: Ezért írtam korábban, hogy megvan az embered. Korábban pont akkoriban kérdezett, amikor te is.
-
n3m3r3
tag
válasz
zozy84 #102007 üzenetére
Böngészd a manual-t, mert hiába mondják meg Neked hogy kapcsold be azt , azt meg állítsd arra. Biztosan lesz olyan szituáció hogy a rendszeredre nem passzol, vagy úgy nem tetszik. Ha tisztában vagy vele mit állítasz pillanatok alatt megoldod a gondokat, és kezesbárány lesz a mozigépből.
-
Leslie67
tag
válasz
zozy84 #102002 üzenetére
A gugli fordítóból azt silabizáltam ki, hogy letöltöd, kicsomagolod, kiírod cd-re amit lejátszol egy cd-vel vagy dvd-vel vagy PS-el, amiket vagy optikán, vagy coax-al kötsz be.
Regger!
Nálam probléma mentes minden, de azért ránézek a dologra!
Most nézem a Kodi az xbmc? Régen próbáltam, de mindíg letötöltem. -
Leslie67
tag
válasz
zozy84 #101754 üzenetére
Nálam egy 5010-es vas dolgozik előtte jópár évig egy 905-ös. Sosem voltak olyan gondjaim az erősítőkkel amiket leírtál.
Sosem akartam külön htpc-t. Mert miért is ...
A mostani probléma mentes gépem a következőkből áll(csak a fontosakat írom):
- ASUS F2A85-V PRO
- A10 6800K
- 2x4 G 2400MHz
Win 7-nél eleinte nem volt minden kerek(itt a képre gondolok), de a 8.1 mindenre megoldást hozott, házimozi szempontjából(is). A konfig egy POPI 400-as szintjét hozta hangban és (3D) képben is. Később egy R9 270-es kártyával kiváltottam az apu videórészét. Nagyon megérte a befektetést, hiszen képben , de főleg hangban elég jelentős lett a változás!MPC HC-t és PWDVD 14-et(főleg 3D-hez) használok. Konfigolni tényleg csak pár percig kell a gépet.
Zozy
Onkyo táv SETUP gomb alatt vannak AUDIO funkciók. Lehet ott lett bekapcsolva az éjszakai vagy valamilyen más funkció ami a hangot rontja(nem tudom csak gondolom).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Tesla topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Tőzsde és gazdaság
- Óvodások homokozója
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged