- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Mikisys #174501 üzenetére
A Voltcraftok, hacsak nem frissen kalibráltak, nem megbízhatóak, sőt, kifejezetten pontatlanok.
Hűtőszekrényem zaját mérte egy szervizes ember Voltcrafttal. A nappali alapzajra 20 dB-t mutatott, ami egy erdő közepén lévő mezőn, teljes szélcsendben sem jellemző. Az én műszerem és a telefonom ugyanakkor, ugyanott 40 dB-t mért. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Mikisys #174501 üzenetére
Pedig valós adatok, hitelesített, kalibrált mikrofonokkal, jó elveken működő szoftverrel. Miután mindenki ennyit mér beszédre, csak te nem, valószínűleg nem nálunk van a jobb esetben csak szoftveres hiba.
A feszültségmérés talált (áramerősség lett volna a másik helyes opció), na és tudod, hogy amit kiolvasol belőle, hogyan váltod teljesítményre? Igazából hiányzik egy fontos eszköz hozzá, szóval maximum jó képletet tudsz mondani, hiteles adatot már nem.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Mikisys #174467 üzenetére
Legalább mondd ki a nevét annak a rejtélyes műszernek, amivel a teljesítményt igazolni tudod, és hogy milyen módba kell kapcsolni. Két helyes válasz van, de sokkal több rossz. Semmilyen témát nem hagyunk úgy félbe, hogy "igazam van, mert én tudom jól, ti meg nem", bár ki lehet szállni vesztesen egy vitából így is.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Mikisys #171809 üzenetére
Nem ismeretlen. Mindenki kalibrált mikrofont használ innen. Ugyanabba a hibába estél te is, hogy a "nem tetszik" és "nem helyes" fogalmakat keverted össze. Ennél a szoftveres láncnál (ami egyébként tökéletesen egymáshoz gyártott és minden lépésében kalibrált) nem létezik hitelesebb, max olyan, amit szívesebben használsz. Az önálló hanggenerátor nemhogy pontatlan, de sok mérésre alkalmatlan is, egy sweep generátorral önmagában elvi képtelenség távolságot mérni (amit minden mikrofon + szoftver kombó alapból tud), mert ahhoz tökéletes szinkron kell, és hogy a generátor és a rögzítő ugyanaz legyen.
-
Dudee
senior tag
válasz
Mikisys #171786 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes elemzést.
itt még nincs sub, front szóltak large módban (tudom, hogy nem szerencsés, nem is marad így sokáig).
csak egy sima audyssey-t futtattam rajta, más állítgatás nincs.Esetleg a lecsengési időről, csillapításról lehet mondani valamit? Sub tartomány felett elsősorban.
valóban túl van csillapítva?köszi szépen!
-
BBéci
legenda
válasz
Mikisys #171783 üzenetére
Valóban remek a teljesen egységes hangot adó rendszer, de az jelentős kompromisszumokkal jár, ezért döntő többségben vannak azok, akik eltérő méretű és kialakítású hangdobozokból állítják össze a szettjüket. Olyannal is szuper élményben részesül a házimozi rajongó, ráadásul a sztereó zene is lehet kiváló.
Az nettó csacskaság, hogy a szubláda ugyanattól a gyártótól származzon. -
Dorian
félisten
válasz
Mikisys #171760 üzenetére
Márpedig igen, utòzengèst szoktak mèrni, ahol az RT 60 èrtèk T20-ból és T30-ból számìtott.
Ès de igen, jelentősen befolyásolja a kapott hangot. "A szoba berendezései, burkolatai" szted mit befolyásol?
Vazzeg, előadod itt magas lòròl a szakembert, aztán olyan marhaságokat posztolsz rendszeresen, h ihaj... -
gab1ka
senior tag
válasz
Mikisys #171762 üzenetére
Ne haragudj, de pár hete még te magad kértél itt tanácsot valami legalapabb szintű Monitor Audió szettről hogy az "milyen hangzású"? Azóta elég sok megszakértés jött tőled mindenféle témában, most még magát a Monitor Audio-t sem ismered fel, ahogy azt sem hogy a frontok családjához tartozó centert látod.
Nem áll szándékomban vitázni, csak nem áll össze.Én amúgy szívesen megnézem a te moziszobádat is ha linkelnéd, különösen a megfelelő mennyiségű hangszórókra volnék kíváncsi. -
mettek
addikt
válasz
Mikisys #171754 üzenetére
Szia. 19 negyzetméter, 240 belmagasság de abból most lejött kb 8-10 cm az álmennyezet miatt.
Fapaci mérte REW-vel, ülőpozícióban. A kanapé a szoba háromnegyedénél van, szélességben a szoba középvonalán.
A szobát én építettem át 2 hónap alatt kifejezetten mozira kialakítva. A plafonon 5cm-es lécek a tartók, ezek között 5cm vastag kőzetgyapot, erre rászegecselve szövet hogy ne porzon ki a gyapot. Erre jött laminált padló - 2cm rés - léc - 2cm rés és újra laminált padló. Ez a teljes plafonon így van. A plafon 2 oldalán 20x30-as leugró álmennyezet szintén töltve gyapottal, szövettel behúzva és lécekkel takarva, a lécek között rést hagyva hogy bejusson a hang.
A médiafal két oldalán padlótól a plafonig 20 cm szélességben és 50 cm mélyen kőzetgyapot szintén lécekkel takarva és ugyanez a gipszkarton polcok alatt és felett. A lécek diffúzor szerepet is ellátnak, tehát egy kombinált panelnek tekinthető ahol elnyelés és szétszórás is érvényesül.
A képek segítenek megérteni. Ahol léc van ott gyapot van mögötte. Összesen talán 3 bálát építettem be.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Mikisys #171754 üzenetére
Utózengést több ponton is meg szokták mérni, mivel az a szoba sajátja, így nagyjából hasonló eredményeket kell kapni.
Abban igazad van, hogy lakószobában hifi rendszerrel nem szokás RT60-at mérni, mivel azért ahhoz jó nagy dinamikatartomány kell, ezért is van REW-ben T20-ból és T30-ból kalkulálva ez az érték és a szoba módusai miatt nincs is értelme 100Hz alatt vizsgálni ahogy pár hsz-al előbb szó volt róla.Fapaci mérte neki, gondolom elvileg Behringer ECM8000-el, korábban azt mondta az a hurcolós mikrofonja. A képeket nézve pedig REW-et használt.
-
denesdr
addikt
válasz
Mikisys #170518 üzenetére
Egy régi tapasztalat alapján: "Ami a hangsugárzó impedanciamenetét javítja, az egyúttal a frekvenciamenetét is javítja".
Azért ez így önmagában nagyon nem igaz. Ehhez vizsgálni kell a körülményeket, anélkül ilyet kijelenteni nem lehet. Eleve mit jelent az, hogy javítjuk az impedanciamenetet? A mai févezetős erősítőknek szinte teljesen mindegy, hogy milyen az impedanciamenet, mivel a saját kimeneti impedanciájuk gyakorlatilag 0. Ráadásul itt a szubok kapcsán senkit sem érdekel az impedanciamenet, mert kizárólag aktív váltások vannak félvezetős erősítőkkel.
-
denesdr
addikt
válasz
Mikisys #170517 üzenetére
Ez az ábra az MTM elrendezést akarja vizualizálni hagyományos és az eredeti D'Appolito váltással. Jól látszik belőle, hogy a egy hagyományos Linkwitz-Riley váltással egy erős main-lobe alakul ki a magas tengelyén, míg egy 18dB/oktávos váltással sokkal jobb a helyzet a mélyközepek irányába elmozdulva, viszont egy kombinált 12dB/oktáv-18dB/oktáv váltással meg egységesebb lesz a lesugárzás minimális eltéréssel a fő tengelyirányú átvitelhez viszonyítva is.
Itt most pontos akusztikus váltási görbékről kell beszélni, meghatározott Q értékkel, különben nem működik a dolog.
Továbbá szerintem Joseph D'Appolito mintha annak idején nem számolt volna a mélyközép és magashangszóró eltérő direktivitásával és emiatt nem tud 100%-ban működni az elmélete és talán ezért is hagyott fel vele, de ez csak feltételezés részemről. Viszont, ha tölcséres magasat használunk (mint pl Klipsch vagy JBL), akkor jóval közelebb van egymáshoz a hangszórók direktivitása (legalábbis a váltási ponton) és talán jobban tud működni valóságban a D'Appolito elv, tehát egy vízszintesen elhelyezett MTM center is jó vízszintes lesugárzással tudna rendelkezni, cserébe egy kicsit gyengébb a hatásfoka a sugárzónak, mert nem 6dB-es erősítés van a váltási ponton, de ez nem vészes hatásfok csökkenés, meg csk viszonylag kis spektrumot érint. -
dhcodoki
senior tag
válasz
Mikisys #134025 üzenetére
"Az, hogy sok aktív terméken lehet állítgatni ezt-azt, az nem jelent előnyt, meg még a házi mozi processzoron is, sok esetben kézbentarthatatlan az eredménye. Az "önbeállító" cuccokról pedig nagyon negatív véleménnyel vagyok."
1. Azért mert Te még nem találkoztál jó technikával, az nem jelenti azt, hogy nem is létezik.
2. Ha igazán értenél hozzá, ki tudnád használni azt az "ezt azt". -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Mikisys #134035 üzenetére
"Csak egy felhasználási környezet van, az a szoba, ahol a cucc fel van szerelve."
Tehát nálad a "felhasználási környezet" csak szobát jelenthet .... !!??
"A hang terjedési sebessége 20Hz-en is kb.340m/s és 5kHz-en, valamint 20kHz-en is ugyanannyi, tehát amit erről írkáltok az marhaság."
Hirtelen jobbat nem találtam, de "kezdésnek" pl. ezt elolvashatnád ....
[link] -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Mikisys #134031 üzenetére
"-Kiegészítem, annak lehet előny, akinek vannak műszerei és tudja is azokat használni"
Miért csak "egyfajta felhasználási környezetre" gondolsz egy sub esetén....!!??
"A hangsugárzó ne gyors legyen, se nem feszes, hanem természetes hangzású."
És ezt nem akkor éred el, ha a mély és közép/magas hangok egyidőben érnek el hozzád, még 2 "különálló" doboz esetén is .... !!??
-
Dorian
félisten
válasz
Mikisys #134025 üzenetére
"Az, hogy sok aktív terméken lehet állítgatni ezt-azt, az nem jelent előnyt, meg még a házi mozi processzoron is"
Hogy' a pék fszába' ne jelentene előnyt...(#134010) kezo0:
Nem értem, miért lehetne a fázis csak 0 vagy 180 fok? Attól függ, mennyire szükséges eltolni a sub-hangszóró fázisát ahhoz, hogy a hallgatási pontba ugyanolyan fázisba érkezzenek a sub és nemsub hangok. Ez ugye az adott hangsugárzó gyorsaságától és a távolságkülönbségektől függ, éppen ezért szokta sokaknál a bemérés "távolabbra" rakni a valóstól a subot, hiszen az igazából nem távolságot, hanem késleltetést jelent. -
-
Quetz
őstag
válasz
Mikisys #132772 üzenetére
A hangcsillapításról szóló megállapításoddal nem értek egyet. Az tény, hogy mérés és/vagy kellő szakmai tapasztalat hiányában könnyen el lehet rontani, viszont az akusztikailag tökéletes szoba ritka mint a fehér holló. Szerintem az akusztikai kezelést kötelezővé kellene tenni minden házimozi rajongó számára.
KnockOut87 (#132771): Nekem T12 van itthon, ugyanúgy képes lebontani a házat mint a reflexes SVS-ed. Az erősítőm hibásan +10 gaint állapított meg a bemérés után, amit levettem 0-ra. Amikor megjött a mérőmikrofonom, akkor derült ki, hogy így, 0-ás gain mellett is 13Db-vel volt hangosabb a front hangfalaknál. Az erősítőt meghagytam 0-án, a T12-n tekertem le a hangerőt úgy, hogy a frontokhoz képest +3/+4 Db legyen a hangnyomás. Így most jól szól, igen ritka az olyan durva jelenet, amik megrezegtetnék a poharakat a szekrényben.
-
mettek
addikt
válasz
Mikisys #132772 üzenetére
Koszonom. Próbálkozom kicsit vele...viszont az érdekelne hogy a thunder t12 finomabb, kevésbé döngős lenne e vagy kb igyanugy szolna mozi alatt? Mert azt tudom hogy a zárt subok feszesebbek és zeneibbek de nekem mondjuk zenére pont nem kell, igy érdemes e egyáltalán gondolkodni benne?
Jeenleg amugy 80hz-re vannak állítva a vágások THX szerint. Plusz lehet játszani a sub távolságának a beállításával az erősítőn de én nem nagyon hallok különbségeket.
-
Smiley
addikt
válasz
Mikisys #120366 üzenetére
Tobb csatorna lesz persze, egy kulon a villanynak, egy kulon amiben az ethernet (cat6) es a koax (rg6) megy, aztan lesz egy kulon ami majd az erostiotol indul, es megy at a masik 2 helyisegbe... ebben lenne a hangszoro kabel es a toslink, ez kenyelmesen kanyaroghat majd az almennyezet felett. Az optikat nem tudom kivaltani, mivel az osszes TV-n ez a hang kimenet, a sima jack/scart->rca annyira meg nem szimpatikus.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Mikisys #118130 üzenetére
Semminek nem kell helyet szorítani, továbbra sem érted. HD audio nem (csak) 2 csatornával jelenthet többet, hanem 5.1-es keverésnél az eredeti veszteségmentes hangsávot. Vegyük példának a Stardust c. film BD kiadását, English DTS-HD Master Audio 5.1 és DTS 5.1 hangot tartalmaz. Bitrátájuk jelentősen eltér, előbbi 4mbps, utóbbi 1,5mbps (és ez hasonló különbség több ezer hasonló kiadás esetében). Nem kérdés melyik fog jobban szólni, melyik lesz pontosabb és részletgazdagabb, annak ellenére, hogy legtöbb esetben a core is kielégítő hangminőséget nyújt.
Vagy a frissebb San Andreas, ami ugye 7.1-es, de miért ne élvezhetnéd a hangját 5.1-ben? - 5.1-es rendszeren teljes értékű hangsávként. A Dolby Atmos/TrueHD hangfolyama átlag 5, de 8-9mbps környékére is felcsúszik, miközben a beágyazott Dolby Digital 384kbps! Azaz a Blu-ray kiadvány HD hang nélkül 20-40-szer kisebb bitrátával sokkol!
-
törölt tag
válasz
Mikisys #118130 üzenetére
Vedd ki hogy azonos méretűek.. Annyiban igazad van hogy min 20 nm. kell hozzá és az hogy előtted-hátad mögött megfelelő térnek kell maradnia.
A 7.1 épp azért jött létre hogy kiküszöbölje a hátunk mögött a térhiányt, a D Atmos -azon kívül hogy objektumvezérelt diszkrét tartományokkal dolgozik- már képes a 3D irányú hangra, mert eddig 2.5 volt (Z irányban csak fentről lefelé hangokat tudták modellezni.
És szived joga menyit használsz ez tőled függetlenül létezik, attól hogy nincs tudomásod róla és nem is akarsz tudomást venni, attól még létezik és létjogosult tehát igény van rá. -
Csabroncka
addikt
válasz
Mikisys #118129 üzenetére
Ez egy szabvány! Nem véletlen nincsen több belőle! A Doby digital és a DTS is tömörített 6 db LPCM csatorna. A THD és DTS HD hasonlóan (nyilván más algoritmussal) tömörített szeléssavú 8 LPCM csatorna. A veszteségmentesség amúgy sem értelmezhető itt, hiszen mit tekintesz veszteségmentes forrásnak. Ebből a szempontból tök mindegy, hogy a lejátszó vagy az erősítő dekódolja a lemezről, vagy a forrásból a 5+X hangcsatornát.
-
törölt tag
válasz
Mikisys #118070 üzenetére
Szent tehén, a HD hang és csatornák száma csak egy lehetőség, nem törvényszerűség. 99%-ban minden 5.1-es Blu-ray kiadványon megtalálod valamelyik HD hang formátumot. A szabvány specifikációkat már felvázolták. A végső studio mastert képzeld el igen nagy helyigénnyel, sávszélességgel, tömörítetlen veszteségmentes LPCM HD audioként, legyen az 5.1-től 7.1-ig csatornáig.
Ebből jön létre a tömörített, de veszteségmentes DTS-HD MA (máig jóval nagyobb részben 5.1 csatornával) illetve Dolby TrueHD hangfolyam. Természetesen a DTS core 768kbps és 1,5mbps DTS audio már tömörített veszteséges, ahogy a True HD beágyazott 384, 448 és 640kbps Dolby Digital is, de ezek valamelyike a HD sáv mellett minden esetben a BD részét képzi. Szintén számtalanszor felvázolásra került milyen formában.
-
törölt tag
válasz
Mikisys #118070 üzenetére
Minimum 96/24-es felbontást takar, bitsebességük elérheti a 18 GB/s-t szemben az S/pdif 440 kB/s határértékével, mindezt tudnia kell elméletileg 14 csatornán tömörítve (pl DD+) vagy anélkül (DD TrueHD) szemben az S/PDIF max 8 csat de tömöritetlenül max 2 csatornájával szemben. Ez a különbség füllel hallható.
"Nem tartom valószínűnek, hogy a filmgyártók törik magukat a 7+1, 8+1, vagy 9+2 csatornás hangzásért, még nem láttam egyetlen adathordozón sem azt, hogy: Hű figyelj, ez 8+2, vagy akárhány csatornás hangot tartalmaz."
Ez csak annyit jelent hogy nem volt még a kezedben Blue Ray lemez.DTS HD DD+ és a Dolby TrueHD csatornaszáma 7.1, Dolby Atmos és az eljövendő DTS-X elméletileg 32 csatornát tartalmazhat, gyakorlatilag 14-et használnak..
-
Valkűr
addikt
válasz
Mikisys #117924 üzenetére
Elfogadom a véleményed, amely csak egy ugyan olyan vélemény mint a többi sokmilliárd emberé, azaz a sajátod, ami még nem jelenti azt, hogy fedi is a valóságot. Én mikor azt mondtam régen egy drága termékre, hogy nem jó a hangja azt kaptam érte, h süketvagyok, tanulatlan a fülem, és irigy vagyok ... Én ezt nem mondom! Azért írtam, h örülök az elégedettségednek amihez nem kellett milliókat elkölteni.
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Mikisys #117589 üzenetére
A dolog megoldódni látszik.
Mivel szerelt kábelt nem kapott a párom ami a kívánt kritériumoknak megfelelt volna, Bement egy "gagyi" villamossági boltba, és vett 2m koax kábelt + 2 gagyi RCA dugót. (230Ft) Ezt itthon összebuheráltam, rádugtam a rendszerre, és a tegnapi próba során egyszer sem produkálta a cuccos a némulást...
Szal ha minden igaz, ennyi volt. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Mikisys #117796 üzenetére
nekem nem sikerült hallani még jelentősen jobb közepet, mint amit az utopiák tudnak. de komolyan.
és az is ugyanúgy dinamikus doboz volt, viszont sokkal-sokkal drágább.
magasuk megosztó lehet, de pont beszédhangok sztem mocsok erős oldala a márkának, akár a kisebbeken is.
ahol én wilsont hallottam szintén tök jó középtartomány volt..nekem meg az építettek között nem sikerült épkézláb közepet hallanom, bár egy ideje, miután kb mindegyik csalódást okozott nem is érdekelnek.
-
Valkűr
addikt
válasz
Mikisys #117796 üzenetére
Erről egy mondás jutott eszembe: Boldogok a lelki szegények
Mindig irigykedtem azok iránt akik egy olcsó házilag barkácsold dobozt jobbnak hallanak, mint egy neves gyártó évekig tervezett drága dobozát. Nekem eddig sajna ilyen nem sikerült hallanom. Ami jó volt az rendszerint elég drága is volt. Ettől független elismerem a házilag készített darabok gyártóinak tehetségét is...Mindemellett nem értek egyet a mondanivalóddal, de elfogadom a véleményed. Ott valami más lehetett, mikor te hallgattad őket...
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Mikisys #117589 üzenetére
Gyorsan leszedtem a usermant, és rákeres...
A digit csatlakozás adatai, a leírásbólDIGITAL AUDIO section
Sampling frequency ...................... 32 kHz, 44.1 kHz, 48 kHz, 96 kHzInput level / impedance / wave length
Optical ........................... (–15 dBm ~ –21 dBm), 660 nm ±30 nm
Coaxial ................................................................. 0.5 Vp-p / 75 ΩEzek szerint 75 ohm-os kábel elégítené ki az igényeit...
Most már csak az a kérdés, hogy honnan....
Majd írok, ha jutottam valamire.
Addig is thx... ;D -
BBéci
legenda
válasz
Mikisys #111672 üzenetére
Az nem lesz jó! Mi a csudának állítaná nagyra? Attól még nem lesz sztereóban több mélyhangja. Máshol kell keresni a hibát és a megoldást.
(#111673) Mikisys
Mivel HDMI-ről volt szó, magától értetődő, hogy a jel digitális. De attól még nem biztos, sőt, minimális az esélye annak, hogy 5.1-ben menjen ki a hang SPDIF-en, vagy bármi egyéb módon. -
gorbep
senior tag
válasz
Mikisys #105700 üzenetére
Az optikai kábel több zavart is "összeszed", bizonytalan a jelátvitel, "jitteresebb" és zajosabb. A koaxnál a fémes hidegpontok érintkezése stabilabb jelátvitelt, kisebb zajt eredményez.
Az optikai átvitel legfőbb erényeit hátrányként beállítani nem szép......
A létező legzavarvédettebb átvitel.. garantáltan nem szed össze zavart, és mivel nincs galvanikus kapcsolat nem lesz földhurok vagy alapzaj.... olcsó és nem gond neki a 25m-es átvitel. Nem először olvasom a jitter összeszedést.... én ezt nem tudtam méréssel alátámasztani.... elvből is csak konstans futási idő késleltetés következik. (pedig 200 Ft-os 3m-es hama kábelt mértünk, annál talán nincs is már lejjebb....
)
utoljára a 2805-ön hasonlítottam PC-vel, ott egál volt, leheletnyit tompább, de megszűnt a PC-s jellemző tápzaj... komoly analóg táp nélkül.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Mikisys #105520 üzenetére
Ez nem szorítós tartó !
Itt van megint.
A cucc teteje egy fémlap aminek az eleje kb ( kép alapján ) 1 cm-re le van hajtva.
Ennél fogva kell ráakasztani a TV-re és a TV hátulján a gumis lábakon felfekszik.Nem kell szorítani hiszen saját magát tartja.
Mivel nem egy ponton hanem elég szélesen fekszik fel a "csík" az elején szerintem nem kell aggódni miatta.
Egy centersugárzót simán elbír.A képek alapján a gumis "láb" rész talán menetes...
Ezáltal csavarással lehet állítani / igazítani a TV vastagságához.Ezt a felfogatást használja pl a webkamerám is...igaz arányaiban kisebb kivitelben és persze könnyebb tömeggel : C920
A felfogatás szó nem is teljesen állja meg a helyét hiszen a cucc a saját súlyát használja ki.
-
sixer66
senior tag
válasz
Mikisys #103324 üzenetére
A másik "olcsó" alternatíva....
Mamám hobby-ja, hogy horgol/köt vagy mit tudom én hogyan, de csinál ilyen régi stílusú szőnyegeket mindenféle ruha anyagból és tele van a lakás vele, persze nem nálam, mert amúgy nem kéne (bocs mama, bár nem hiszem, hogy a fórumot olvasod 93 évesen ).
Nem túl szép, de olyan helyre raknám, ahol nem látszik és talán hatását kifejti.
Tudom ezzel kapcsolatban biztos nincs senkinek tapasztalata, csak kikívánkozott -
törölt tag
válasz
Mikisys #100606 üzenetére
Köszi a segítséget!!
Teszteléskor egy dts hd-hangot felvettem, 60-ra a 80-ból.
Nem különösebben tapasztaltam semmit azon kívűl, hogy remegtek az ablakok
, azért folyamatosan természetesen nem használom ekkora hangerőn. Viszont van olyan hangforrás ami már 50-nél torzít.
-
törölt tag
válasz
Mikisys #97351 üzenetére
Enkóder?? Erről hallottál? Jónéhány párezer ft.os hangkártya képes rá és nem egy BD játszó vagy jobb Médiaplayer. Méredgrága káészülék se kell a PCM-re alakitáshoz, elég egy DAC de erre még a legolcsóbb erősitő is képes (természetesen házimozi mert ugye abban a topikban vagyunk) mivel a full D osztályú erősitők kivételével minden előerősitő csak analóg/pcm hangot tud feldolgozni.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Mikisys #77962 üzenetére
Az erősítőmön van egy olyan lehetőség, hogy ha kikapcsolom az aktív sub kimenetet, akkor a mélyeket automatikusan a frontokra keveri. Így is muszáj a dolog?
Ha igen, türelmes leszek és várok még kicsit, hátha akad valaki aki épp feljebb tervez lépni és árúba bocsájtja a subját.
-
Játékos
addikt
válasz
Mikisys #74757 üzenetére
Ez teljesen helyénvaló! A hallgatózás innen, ahol lakunk, nem is olyan egyszerű. Ha adódik alkalom, akkor szívesen hallgatom bárki rendszerét, de majd' mindenki a fővárosban lakik, vagy még messzebb Sátoraljaújhelytől...
Éppen ezért tettem fel a kérdést, hogy ha van olyan, amit érdemesnek tartanak többen a feladatra, akkor arra koncentrálok, vagy esetleg felteszem a kérdést, ha megyek a fővárosba, akkor nem ajánlja-e fel valaki, hogy megmutatja a szóban forgó rendszerét.
Szoba átrendezés gyakorlatilag lehetetlen nálunk. A vászon csak ott fér el, ahol van, így ameddig itt lakunk, addig így marad. Persze igyekszem megtenni a tőlem telhetőt (pl. épp most került fel a falra a Rockwool panelek egyik fele), illetve megpróbálom valamennyire kiszolgálni a rendeszert árammal is, szóval lépkedek felfelé szépen lassan. (Nem maximalista módon, csak "ésszel")
Így ehhez mérten azt szűrtem le, hogy a Dali szett többek szerint is "megér egy misét". Kedden meg is hallgatom, ha a tulaj is ráér, amikor megyek Miskolcra!
Köszönöm a helyes hozzáállásodat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Robotporszívók
- Ingatlanos topic!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Update 06.26. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged