- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi 72
veterán
válasz
nfsu17 #96141 üzenetére
tehát akkor a STB nem működik, csak a dune?
Dehogynem.Úgy értettem a 2.1-et,hogy nem kell mind az 5 hangfal hozzá,2 front és egy sub már jelentős javulás a tv hangjához képest.Sajnos a 100K újban nem túl sok,az egyik legolcsóbb vas 65K.
A hang esetleges csúszását(ilyen nem szokott előfordulni)az erősítő lyp sinc funkciójával tudod korrigálni.
Frontra állóhangfal elfér?
-
MasterMark
titán
válasz
nfsu17 #52207 üzenetére
DD és DTS már alap az összes valamire való hm erősítőnél. HD hang ahogy mondták mindig tartalmazza ezt a verzióját is a hangnak, ezért nem lesz probléma ebből.
300-ból meg na, viszonylag nagyon jó rendszer rakható ki. Még HD hangot is fog tudni, csak nem hallani ki majd annyira.
Mondjuk ha ennyi a kereted, nem tudom mit problémázol. Főleg ha használt is szóba jöhet, akkor bizony ebből simán jó rendszered lesz.
És amúgy ezek az álló hangfalak sem olyan nagyon nagyok. Sőt én elég kicsinek látom őket.
-
törölt tag
válasz
nfsu17 #52200 üzenetére
Én azt az onkyot merném ajánlani de inkább az 5x05-öst vedd. Jobban megéri és jobb hangja is van (ha nem is sokkal)
"- Középkategória: áruk kb. 100-tól 200 ezerig terjed, itt már több csatlakozó, több és jobb minőségű szolgáltatás, beállítási lehetőségek (pl. automatikus kalibráció saját mikrofonnal) és nagyobb kimenő teljesítmény jellemzi."
1. hsz
Ezt Bécivel együtt "találtuk ki", én irtam le pár éve bár azóta emelkedtek az árak is, és az öszeg CSAKIS az erősitőre értendő. Valamint a szettek is ott vannak ajánlóval.. -
ricsik
őstag
válasz
nfsu17 #52191 üzenetére
Minden DTS-HD MA tartalmaz DTS Core (sima DTS)-t ,tehát egy olyan készüléken, ami nem támogatja a HD-t, viszont a DTS-t igen, fog szólni.
A középkategória alja még használt áron sem 150e.(#52200): ha tényleg ez az igényed, akkor olyat vegyél, ami nem teljesen egybeszett, tehát nem egy házban van erősítő, lejátszó, hanem külön erősítő van és külön hangdoboz, mint Pl az Onkyo,
-
törölt tag
válasz
nfsu17 #52187 üzenetére
Ha nem egy vagy két évre tervezel akkor is javasoljuk a használt készülékeket ,ert legrégebbi évjáratú DTS-HD MA tudó készülék -amely nemcsai iirja hanem hallhatóan le id adja megfelelő hangfalakkal- az Onkyo TX-Sr806/876 2007 óta van és még sztem 2020-ig simán elüzemel. tehát épp az a nem mindegy hogy milyen minőséget vársz el. Ráadásul egy jó rendszer halkabban is jól szól mig az emlitett piot vagy onkyót bizony feljebb kell venni az érthetőségért és a megfelelő hangzásért, csilivili lg,samu és tsai bizony még roszabbak. 3x05 Onkyók azért nem ajánlottak mert passziv mélynyomójuk van, ha már iulyet tervezel mindenképp uj kell akkor 5x05 legyen (x az számot jelöl, lehet 5305,5405...)ujonnan ennél kisebbet nem éri meg beruházni, ez a legalsó élvezhetó kategória.. Tehát ha házimozi kell akkor használt , és minden felsorolt készüléked megkötés nélkül rákötheted.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
nfsu17 #52191 üzenetére
Olyan 400-500e forintnál kezdődnek azok a különálló komponensekből összeállított házimozik, ahol elkezdődik a HD hangsávok élvezete. Használtan kb 250-300e forintnál.
Bögreszetteket egyáltalán nem ajánlunk a pocsék minőségük miatt. Vérbeli luxustermékek, melyekre feleslegesen lehet a pénzt szórni. -
Oldfighter
senior tag
válasz
nfsu17 #52187 üzenetére
Ha olvastad a véleményeinket azokról az ízékről, akkor tudhatod, hogy hogy állunk hozzájuk. Most mit vársz tőlünk? Ugyanazt tudjuk mondani mint eddig, bemész a legközelebbi multihoz, mosolyogsz, leemeled a csini ízét ami tettszik, hazaviszed és fogcsikorgatva élvezed azt ami kijön belőle. A másik út, hogy használt piacon normális rendszert raksz össze magadnak azon az áron amit kidobtál volna az ablakon. Akkor még talán a DTS-HD MA logót is láthatod villogni, még ha sokat nem is érsz vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged