Hirdetés
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz vendingo #121519 üzenetére
Én nem tettem alá semmit sem.
A gyári lábain áll, én nem ragasztottam fel azokat a kis átlátszó gumi valamiket.De próbáld ki, ha hoz valamit akkor tegyél, ha meg nem akkor ne.
Én nem próbálgatom, nekem jó úgy ahogy most van.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
válasz vendingo #121500 üzenetére
Igen kialszik.
Nekem is fura volt elsőre, mert eddig a szub seggén volt az ilyen led, vagy nem is volt rajta.De nekem kb olyan 10 perc után kikapcsolt, átváltott pirosra.
Auto-ra kapcsold a seggén ha nem azon lenne, mert azért az az 1 óra kicsit fura nekem ha közben kikapcsoltad az erősítőt is.Értem.
Hát én a hátsóknak 510.2-esket kértem, mert sajnos mögöttem nincs akkora hely, hogy a dobozok mögött legyen kb 30 centi hely. Ezeket meg direkt falra tervezték. Ha esetleg valamikor a jövőben bővítek 7 csatornára akkor is ilyeneket veszek majd.Nah majd várom a Te véleményedet is a dobozokról, hogy milyen.
Állványt csináltatsz hozzá majd? Vagy veszel valamilyet készen?
Én az AVX-en csináltattam gyári LS650-es replikát mondhatni.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
válasz vendingo #121497 üzenetére
Jó választás.
Én is gondoltam rá, hogy nagyobb szobába ha majd kerül a rendszer akkor álló frontokra cserélek, de mivel én nem sztereózom csak filmezek így nem lenne lehet sok értelme.
Nah de majd, ha esetleg Te előbb eljutsz erre a pontra akkor számolj be a tapasztalataidról, hogy megérte-e a csere vagy sem?És hátsóknak is 520.2-eket veszel? Vagy Te is cseréled 510.2-re, mint én?
Kis szobába lehet, hogy előnyösebb neked is azokkal a hátsókkal venni.Nekem a szubnál az első élmény az volt, hogy nah ez fasza, alig szól, semmi hangja. Meg kb úgy dörmög mint a Heco anno.
Nah de később megjött szépen a hangja, majd az ereje is.[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz vendingo #121495 üzenetére
Látod mondtam én, hogy nem kell elhamarkodni a döntést.
Ezért nem írtam én sem semmit sem a szubról, amikor kérdezték, hogy milyen, mert nem volt még rendesen bejáratva.Akkor úgy érzem a levelem az tárgytalan lett.
Melyik Chrono is lesz az majd?
@(#121494) BBéci
Rendben.[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz vendingo #121474 üzenetére
Feltétlenül mérd újra a subbal a rendszert. Ha bejáratós, akkor időszakosan többször is újra mérheted, mivel el fog mászni a hangja.
Nekem a legutóbbi sub cserémnél bemérés előtt az új sub semmivel sem szólt jobban,mint a régi, utána viszont máris sokkal jobb lett (Polk PSW110 -> Jamo 550).
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz vendingo #121474 üzenetére
Ajánlom a jó kis DnB muzsikát. Én is azzal járattam.
Hát én csináltam mikrofonos beállítást, de jelenleg minden egyéb kisegítő szolgáltatás ki van kapcsolva.
Meg mint írtam is nekem a bemérés -12 dB-re állította a szubot. Most ugye ez -10 dB-n van.
De egy kis ideig volt -4 dB-n is.@(#121473) Norbi 72
Nem rád gondoltam.@(#121477) Dorian
Igen én is így érzem.
De azt mondták ezek nagyobb teret is kiszolgálnának.
Nah meg ugye elvileg az összterületet kell venni, hiába, hogy csak a 20 nm felében van a cucc.Nah de majd valamikor Te is jól átjössz ismét és megmondod a tuti.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz vendingo #121471 üzenetére
Ne hülyéskedj, új szubok sehogy se' szólnak. Várd meg, míg bejáratódik, legalább 50 órát küldj rá mélyben gazdag zenéket.
Másik témához:
Azt gondolom, hogy Spiky nappalijába az állványos dobozok kifejezetten jobban illenek hangilag az állóknál. maga a mozi részleg nincs 20m2.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
spiky03
veterán
válasz vendingo #121471 üzenetére
Értem.
Adj neki még egy kis időt.
Nekem is fura volt elsőre, de ahogy egyre többet tettem bele annál jobb lett.
És pl engem zenén sem zavar, igaz én hip hop-hoz használom. És ott jól tolja a mélyeket, nem brummog, hanem fasza gyors.
Jah és úgy, hogy -10 dB-n van az erősítőben a szub segge meg a 0 dB alá van tekerve.Remélem Te is megszereted, mert egy igazán jó szub!
Nah de majd ha ellátogatnak hozzám a hozzáértők innen akkor majd ők megmondják, hogy jól hallok-e vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz vendingo #121449 üzenetére
.... ár/érték/minőség szemponjából nem tudok most jobb szettet,mint amit Spiky vett. A Castle is jó csak a centere olyan amilyen,amúgy a K2 zenére egy egész jó doboz.... A subod az ilyen,jól írtad feszes,pontos,steril,de kell neki úgy 20-30 óra intenzív járatás,hogy mejöjjön az “igazi hangja”.
(állványos dobozra alternativa lehet még a Focal új 8-as szériája,de az is drágább,mint a Canton CL szett)
Hmm ....
-
spiky03
veterán
válasz vendingo #121449 üzenetére
És az a Chrono CL Movie szett már nem játszik?? Kérheted szub nélkül is
Hidd el nem kell félned a polc dobozoktól! Én saját bőrömön tapasztaltam ezt. De ezt írtam már neked is.
De pl havernál voltak a dobozok amíg nekem nem volt erősítőm, nála kb 13-14 nm-en volt használva és teljesen rendben volt a hangja, mind mozin, mind zenén.Úgyhogy én is azt javaslom, hogy inkább ez a szett, mint a sima DC álló doboz, mert ugye ezek fentebb vannak pozicionálva is.
A SUB-tól meg ne legyél elkeseredve. Nekem is fura volt amikor pl meghallottam az SVS dobozt, fura volt a mélye, mert én is a puffoggó, elkent mélyekhez szoktam amik búgtak az meg nem búgott.
A 85-ös is fura volt elsőre de egy hét DnB zene után megjött a hangja. Már a kanapét is rezgeti rendesen, ezt haver is tanúsíthatja, épp ma volt nálam megnézni az Oblivion drónjait.Nah de 1 szó mint 100 én nem bántam meg, hogy emellett döntöttem, pedig az elején is ugyan így álltam, mint te most, hogy álló dobozokat akarok.
Sőt amit már korábban is írtam, ezek a kis Canton dobozok jobban tetszenek zenénk, mint a 715-ös Focalok.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz vendingo #121436 üzenetére
Kb 20nm-re az 507 is bőven elég, az 509 nagyobb térben tenne hozzá bármit is a "produkcióhoz". Én a helyedben nem keverném a GLE-t a Chrono-val, teljesen más "karakterek", már csak ezért is, mert a GLE textil, a Chrono fém magassal van szerelve.....amúgy a Chrono lényegesen jobb hangú, mint a GLE.
(mellesleg ha "csak" mozira és játékra kell(ene) akkor szerintem felesleges az álló front, ha csak nem akarsz sztereózni is, viszont drágább .....)
Hmm ....
-
spiky03
veterán
válasz vendingo #121340 üzenetére
Igazán nincs mit.
Mivel nem nagyon zenélek rajta így ebben nem tudok érdemeben nyilatkozni.
De amiket meghallgattam rajta azok nekem tetszettek. Kapott jazz-t, hip-hop-ot, dance-t.
Jó ha nagy mélyeket akarsz, akkor kell hozzá a szub, de szerencsére az szépen kiegészíti és nem brummogós a mély, hanem fasza feszes. Pl a DnB-k is jól szóltak rajta, amikor azzal járattam a szubot.Meg aki itt volt és hallotta neki tetszett.
A nyomon követésnél nem nézted, hogy merre tart épp?
@(#121339) windlord
Nincs mit.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
válasz vendingo #121337 üzenetére
Köszönöm kérdésed, nagyon jól muzsikál.
Én teljesen meg vagyok vele elégedve, és egyáltalán nem bántam meg.
Sőt a szub is kezd magára találni, ahogy az is bejáratódik.Pl hétfőn voltam moziban és valahogy nekem az itthoni front szekció sokkal jobban tetszett, mint a moziban a hang.Valahogy tisztább volt itthon. Egyedül a mélyek azok, amik még tetszenek a moziban. De ha kicsit jobban feltekerem a hangerőt azért azok is megjönnek itt is.
Pl az Oblivion-nál rendesen mozgott a kanapé is
Minden egyéb plusz beállítások nélkül, úgyhogy úgy használom én is, hogy semmi kiegészítő szolgáltatás nincs beállítva. (D.Eq meg ilyenek)A telóról távvezérlés meg kifejezetten tetszik, hogy pl nem kell hozzá bekapcsolni a tv-t ha pl a NAS-ról akarok zenét hallgatni, vagy épp internet rádiót.
Úgyhogy szerencsére nem lett igazam, hogy nem biztos, hogy jók lesznek az álló dobozok után a polcok, de szerencsére tévedtem, mert ezek is nagyon jók.
Láttam te meg már árulod is a szub-ot?
-
Tarlóbetyár
tag
válasz vendingo #120963 üzenetére
Ilyen lett sajna ugyan olyan színben nem volt! De jobb mint volt, már csak a szürke selymet kell feketére varázsolni! Az obiban vettem , könnyű vele dolgozni 1 óra alatt kész voltam úgy hogy a két kis csemetémnek minden mozzanatot elkellet magyaráznom
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz vendingo #120927 üzenetére
Igen nekem is azért tetszettek az álló frontok.
Én is sok agyalás után döntöttem így, hogy ezt a szettet veszem meg, mert így annyiból meglett a szett, mintha itthon vettem volna egy pár 509.2 Dc-t.
Nekem tetszenek így állványon is, ami mondhatni az eredeti másolta.Én mail-ben kértem tőlük a rendelést, nem a honlapjukon.
De ha holnap elindítják akkor az max szerdára itt lesz szerintem.@(#120926) Tamoo
De akkor is ha lentebb húzom, akkor is minimumra húzza.. szerintem az akusztika miatt van
De holnap csinálok egy 1 pontos mérést lentebb tekert szubbal.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Nemir Ombe
addikt
válasz vendingo #120868 üzenetére
Ha ragaszkodsz hozzá, akkor válaszd azt.
(árban drágább, minőségben 1-el lejjebb van, mint amit linkeltem, de a "földig ér" )Ha a dobozaid jobbak, mint az AVR az soha nem baj, annyival nincs feljebb egyik Chrono szett sem, hogy azonnal futnod kelljen AVR-t cserélni, majd idővel ha gondolod.....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Dorian
félisten
válasz vendingo #120848 üzenetére
Ez igen veszélyes dolog
Amikor végre rászántam magam, hogy a meglévő subom T12-re cseréljem, rá kellett jönnöm: annyira kilóg hangminőségben a mélytartomány, hogy hozzá kell fejlesztenem az 5.0-t is
De mostani eszemmel bánnám, ha nem lépem meg a fejlesztéseket.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz vendingo #120838 üzenetére
Jó választás volt, grat!
Y kábelt érdemes vs. nem érdemes használni hozzá azt majd eldöntöd, ha L+R van bedugva, akkor hangosabb, de nem biztos, hogy ez kell, ennek a sub-nak már van "rendes" teljesítménye.
(kérdezz rá Spiky03-tól, neki ilyen üzemel most)
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
BBéci
legenda
válasz vendingo #120838 üzenetére
Tápkábelt mindenhez adnak, EU-s előírás, viszont érdemes kipróbálni valami hifis célra gyártott madzaggal, mert egy olyan szubláda egyértelműen megmutatja a különbséget. Bár ez függ a házimozi erősítőtől is, mert a szubláda csak azt tudja megszólaltatni, amit attól kap.
(#120837) axwel18
Mi köze az ízlésnek ahhoz, hogy melyik lejátszó szól jobban? Ez nem szubjektív, mert vannak szempontok, paraméterek, amikre figyelni kell. Van, aki a tompa, részlettelen, dinamikátlan, beszűkült terű, mosott hangra azt mondja, hogy az a jó?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz vendingo #120760 üzenetére
Ha megnézed annak a Canton-nak az "aktuális" változatát, láthatod, hogy amit ajánlottak az valóban akciós. Jött az új, leárazták a régit. Tőlünk "nyugatabbra" a leárazás, valóban leárazás.
Akciós: [link]
Utód modell: [link]
Néz meg mindkettőnél a leírást.
(amúgy nekem is van egy 85-ös sub-om, nem "90.000-es hangja" van. )
Hmm ....
-
axwel18
senior tag
válasz vendingo #120752 üzenetére
Itt egy olcsó zárt láda. Tudom jönni fognak a többiek hogy hát ez Wharfedale de szerintem nem rossz, amikor mélynyomót vettem kíváncsiságból meghallgattam, szerintem ebben az árban az egyik legjobb vétel, ha újat szeretnél. Ez is jó választás lehet nem zárt de Polk Psw 110-től jobb hangú.
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz vendingo #120650 üzenetére
40e-ért adtam el a PSW 110-es polkaudio subom anno. Nno, azt már tudtam használni is. Nem is lehetett egy napon emliteni az újonnan 30e-es wharfedale-el.
A két olcsóbbikra azt mondom, kidobott pénz. Függetlenül attól, hogy mi a körítés ami mellé menne.[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
-
BBéci
legenda
válasz vendingo #120620 üzenetére
Az a CAV szett a belépő kategória alján helyezkedik el, közelében nincs annak, amit az erősítőd megkívánna. Nagyon sokat számít a szubláda minősége, de csodákra semelyik nem képes. A hangszórók cseréje szerintem felesleges, inkább gyűjtögess némi pénzt és add el az egészet, aztán vegyél valami normálisat.
Biztosan kellemetlenül érintenek a szavaim, de ez a nyers valóság. Sajnálom.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Joshi
titán
válasz vendingo #120620 üzenetére
"Egyszerű szettemhez keresek subot.
Érdemesebb drágábbat venni, vagy az olcsó hangfalaimhoz olcsó subot vegyek?"
Szerinted? A térhangzás attól térhangzás, hogy egy komplett rendszer. Pont az a lényege, hogy minden összhangban legyen. Hiába veszel egy gagyi rendszerhez egy jó subot, az nem váltja meg a világot. Esetleg abban az esetben lehet létjogosultsága a manővernek, ha a későbbiekben lecseréled a többi komponenst is jobbakra. -
vendingo
veterán
válasz vendingo #120599 üzenetére
A Sub kérdés még mindig nyitott.
Egyszerű szettemhez keresek subot.
Érdemesebb drágábbat venni, vagy az olcsó hangfalaimhoz olcsó subot vegyek?
Az 5.0 cseréje nincs tervben, max a hangszórókat cserélném bennük minőségibbre, vagy ez hülyeség?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
DjKoxi
senior tag
válasz vendingo #120575 üzenetére
Ne vedd meg, mert csalódás lesz a vége. Azt a 30cm-es membránt egy 80W-os ( RMS, de biztos hogy kb a fele igaz) erősítő soha nem tudja rendesen megmozgatni. Mondom ezt úgy, hogy nekem is Magnat 12"-os reflex szubom van ( THX-300). Szerintem annak a szubnak 25e Ft a reális ára.
-
nagyúr
válasz vendingo #106384 üzenetére
majd egyszer én is letámadom a Kácsát, mert jelenleg nálam sima OFC kábeleim vannak 2,5mm-es a frontokra/középre és 1,5mm-es a hátsókra. Bajuk nincs, működnek, szépen szólnak a hangfalaim, de annyit írtak már itt róla, hogy majd szerintem egy próbát megérne. Max kidobok az ablakon egy százast, mit számít...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Mosqu!to
addikt
válasz vendingo #105804 üzenetére
Személyes átvételnél is él az elállási jog?
Sok-sok éve nem nézelődök online hifi boltok témában. Mely üzleteket ajánljátok (edigital, avplanet, ...?)
[ Szerkesztve ]
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Thom!
veterán
válasz vendingo #104960 üzenetére
Nekem van CA 551R AVR-em hozzá egy komplett Jamo C Concert ami most futott ki, direkt a hétvégén próbára bírtam Prometheus filmet DolbyD vs. DTSHD-MA hangsávot semmi különbséget nem tapasztaltam, nem az első ilyen eset, de volt mikor DD vs. DTS között is nagy a különbség, de forrás válogatja.
-
vendingo
veterán
válasz vendingo #104901 üzenetére
Wazze..
Dühömbe elkezdte izomból nyomni a stereo gombot a távirányítón és olyan beállítási lehetőségek jöttek elő, amikről nem is tudtam. Jelenleg úgy tűnik, hogy jó, egyedül a pure directel nem tudok mit kezdeni, mert az összes hangszóró szól, de ez annyira nem is érdekel, mert nem valami jó a minősége.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
whatnot
őstag
válasz vendingo #103245 üzenetére
Mondom, valami nem akarja, hogy házimozizzak
A vicc az, hogy az eladó önköltségén fizetett felárat, hogy gyorsabban idehozzák. MPL felajánlotta, hogy a különbözetet visszatérítik...
Na de talán holnap és akkor végre a hétvégén meghajthatom.
Pionerről a héten semmi info...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz vendingo #102996 üzenetére
"a pure üzemmóddal van gondom. Sima sztereóba jól szól"
Na, akkor azon a "sima sztereó"-n van már valami manipuláció! Nálam nagy nehezen lehet megkülönböztetni a Pure Direct és a Sztereó módokat, mert Sztereó mód esetén is minden 0-ra van állítva és minden ki van kapcsolva, ami beleszólhat a hangba.
-
sixer66
senior tag
válasz vendingo #102234 üzenetére
Egy kezdő szettnek a bögreszett után nekem is nagy örömöt hozott egy Onkyo 608 + Heco Vitas 5.0 + egy alap sub, amit kihoztam 160-ból, persze használtan.
Az más kérdés, hogy ez tényleg alap szint, de talán ez vagy hasonló lehet az első lépcsőfok egy kezdő "házimozis" életében.
Fél év után én is váltani szeretnék, de nem azért, mert már nem megfelelő számomra a szett, csak ezen a szinten sok kompromisszumot kell kötni és ez egy ilyen hobby, ha egyszer elkezdi az ember a hangya onnantól kezdve folyamatosan motoszkál. (plusz a sztereó hangzáson javítani szeretnék)Az jó, hogy megpróbálnak ésszerű tanácsokkal magasabb kategória megvásárlására bírni minket teljesen jogosan, így kikerülhető sok sok tanulópénz kidobása az esetleges csalódás végett, amit egy belépő szett okozhat, aztán mindenki eldönti, hogy mennyit tud rá áldozni.
Ezzel csak az én véleményemet írtam le teljesen laikusként. -
spiky03
veterán
válasz vendingo #101974 üzenetére
Én is kikölcsönöztem, kíváncsi vagyok a hangjára.
Igaz tegnap esti horror után az asszony azt mondta, hogy ne nézzünk többet.
Ezt néztük: Ouija
Szerintem nem volt olyan nagy szám, de volt benne pár olyan jelenet amikor még én is megugrottam egy picit.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
dio001
tag
válasz vendingo #101974 üzenetére
Ez is olyan film amit megnéznék egy szombat délelőtt, világosban, haverokkal. Hogy ha rám jön a félelem akkor legyen lehetőség más filmekkel lelazítani! :-)
"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel... Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ, hogy Te ki vagy."
-
whatnot
őstag
válasz vendingo #101896 üzenetére
Ez dicséretes, de ha nincs raktáron, akkor mit állítgatok?
Igazából ezt a részét túlélem. A döntés (elméletben) inkább azon múlhat, hogy +zene és -HM vagy -zene és +HM. Viszont a +40ezer Ft is döntő lehet, ill. a Pioneer van raktáron.
Ill. javítsatok ki, de mintha azt olvastam volna itt a topicban, hogy az MCACC-t nagyon korrekt, viszont az Audyssey kicsit problémásabb. -
-
válasz vendingo #101170 üzenetére
az Onkyo esetén két különböző forrást tudsz hallgatni két különböző hangfalon.
nálam is azon funkcióval van bekötve a nagyszobában a házimozi hangfalak és a Zone 2-n meg a konyha és előszoba hangfalak.
az én esetemben van hogy megy a tévé benn a nagyszobában, amíg a párom főzi a kajcsit, neki meg más zene megy kinn a konyhában"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
BBéci
legenda
válasz vendingo #101163 üzenetére
Nem tudom fejből, van-e előfok kimenete a Denonodnak? Ha van, akkor nem kell semmit átkötni. Ha nincs, akkor felejtős az egész projekt.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz vendingo #101161 üzenetére
Számtalanszor leírtuk: a sztereó erősítővel hajtsd a frontokat!
Egyébként arra az Onkyóra szerintem nem érdemes alapozni, még akkor sem, ha adott esetben jobb a hangja, mint az X2000-nek. Az nem kunszt. Tudod, vakok között félszemű a király.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz vendingo #101152 üzenetére
Igen, egyetértünk, de a házimozihoz, a filmek hangjaihoz ugyanannyira kell és fontos a jó hangminőség, mint a zenéhez. Tehát nem külön sztereó rendszerben kell gondolkozni, hanem a házimozi szett frontsugárzóit jobb minőségűre cserélni és végfokkal meghajtani!
(#101151) cain69
Ez így rendben van, de korábban a 10 méterre mondtál nemet. Az egyértelműen hibás hozzáállás. Az persze egyértelmű, hogy HDMI kábel esetén is törekedni kell a lehető legrövidebb jelutakra.[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
válasz vendingo #101127 üzenetére
Nem szereted a házimozit?
(#101133) cain69
A nevenincs kábelek többségét teszkógazdaságosnak tartom. 1-2 méteres hossz esetén még talán elfogadhatóak, de 5 m felett már kell a Forest és a KCS-HH ár és minőségi kategóriája.
Azt nem írtad, hogy lehetetlen, de lebeszélnéd topiktársunkat a 10 méteres HDMI használatáról, mondván, hogy nem arra találták ki őket.[ Szerkesztve ]
-
válasz vendingo #101127 üzenetére
okés, rendben...
de akkor nem túloztam a cikkemben amit anno írtam. ár/érték arányban szerintem sem rosszak.
...és senki nem fizetett azért hogy megírjam a cikket, bár mit is állítanak itt a drága Urak"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
whatnot
őstag
válasz vendingo #101122 üzenetére
És még nem tudni, hogy nekem hol lesz a vége.
Felhívtam a szervizt, mert hát türelmetlen vagyok.
Azt mondják, hogy sorban cserélgetik az alkatrészeket, így keresve a hibát. A hiba mérhető, de nem tudják, honnan jön. Most a stabilizátor IC-nél tartanak, ha ez lenne a hibás, akkor 15-20e lenne a javítás.
Mivel ahogy haladnak, úgy rendelik az alkatrészeket, így a jó ég tudja, meddig tart ez még... Egy ponton túl persze szólnak, hogy a javítás költsége már elég drága lesz, ill. maga az alkatrész annyira ritka, hogy nem rendelik be csak úgy.
Szóval a végén még simán ki is derülhet, hogy kuka az erősítő. (Ezek után védje még valaki az eladót...) -
-
whatnot
őstag
válasz vendingo #101119 üzenetére
Neked már cseréltek is, nekem még árajánlat sem érkezett. Eh.
Nagyon jó kezdés ez így a HM világában. Lassan fenéken billentem most már a sekon szervizt is, most már január 6. óta is eltelt 2 hét, nemhogy dec. 29. óta.Közben már a hi-fi topicban is sikerült kisebb vitát gerjesztenem, hogy mire képes/nem képes a FI-70 front
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- OLED TV topic
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75QN800AT) 190CM NEO Q-LED 8K PRÉMIUM ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE77S95CAT) 195CM 4K SMART OLED ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- Sony XR-77A95L QD-OLED egy éves, magánszemélytől, bolti új árnál 700.000 Ft-al olcsóbban eladó
- Akai LPD8 kompakt MIDI kontroller /// ÚJ // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest