- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Steady74 #153018 üzenetére
Álltalában azt szoktuk irni: maga döntse el az illető: megéri e befektetni vagy nem, avagy ha nem hall változást, vegye meg az olcsóbbikat..
(#153027) gerg221: ELAC, Sonus Faber, Audio Solution, canton, Dali, Quaqral-Aurum márkáknak is utánanézhetsz, ebben az ársávban vannak termékeik és remek hangúak..
-
-
válasz
Steady74 #153011 üzenetére
a hallás, ahogy mondjuk az ízlés is, full szubjektív dolog, az egyéni érzékszerveken múlik, meg az agyon, nem tudhatjuk, amit mi A-nak hallunk vagy látunk, azt a másik ember minek látja vagy hallja. valahol garantáltan fölösleges dolog ezért azon vitatkozni, hogy valaki hallja-e a tápkábel okozta hatalmas (vagy bármilyen) javulást. az sem jó megoldás, hogy amit mérni tudunk, az és csak az van, mert elég sok dolgot nem tudunk vagy szarul tudunk mérni, oszt mégis van.
szóval, aki hallja a félmilliós tápkábelt, az hallja. és nem kell nekiállni kardozni vele, hogy nem hallhatja, mert az - szerintem - csacskaság. vagy trollkodás, ha közben hergeljük is az illetőt.
-
zsoika
addikt
válasz
Steady74 #153011 üzenetére
Ha alap dolgokban nem egyeznek akkor igen a feleség csere elkerülhetetlen és nem konkrétan a hm miatt mert az is csak egy ügy a sok közül.
De jobbat mondok....Én el sem vettem volna az ilyen nőtt.
Mi a feleségemmel támogatni, erősíteni szoktuk egymást abban ami fontos számára, számomra....nem leugatni, vagy elnyonmi.
Ha nekem valami fontos és nem elérhetetlen akkor mindig számíthatok rá....és viszont is. -
fehér_ember
addikt
válasz
Steady74 #149534 üzenetére
Ha teheted akkor próbálj meg valakit rábeszélni, hogy adjon kölcsön vagy legalább vigye el hozzád a sztereó erősítőjét vagy végfokát, hogy kipróbáljátok azzal a dobozaid. Vagy vidd el valakihez te a dobozaid. Lehet hogy úgy felesleges kiadástól mented meg magad.
Nem ismerem a dobozaid, nem gondolom hogy bármi baj lenne velük, csak szerettem volna felhívni a figyelmed más lehetséges megoldásokra is.
Természetesen a "pre out"-okra tehetsz önálló végfokot vagy komplett sztereó erősítőt is. Ez utóbbi esetben pl. a hm gép nélkül is tudnád hallgatni az Ariakat (csak nem szabadna elfelejteni előtte mindig visszatekerni a hangerőpotit); viszont házimozizásnál + 1 előfok részen menne át a jel (ami azért nem biztos hogy akkora tragédia mint amilyennek hangzik, hisz többen így használják, de azért ezt sem árt nem figyelmen kívül hagyni). Ha viszont szoftveresen lehet szabályozni a médialejátszód hangerejét, akkor mehet közvetlen végfokra is. -
fehér_ember
addikt
válasz
Steady74 #149532 üzenetére
Az nem lehetséges hogy egy kicsit túlzottak az elvárásaid az állványos dobozaidtól?
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy előtte nem ártana átgondolnod, hogy mi is a jelenlegi problémád; mert azt nem biztos hogy megoldja egy végfokként használt cumó. Persze biztos javulhatsz, de előfordulhat olyan is hogy a frontok cseréjébe jobban megéri invesztálni vagy esetleg két "zeneibb mélyláda" beszerzése tehet elégedettebbé. (nem néztem milyen szubod van, ezt is csak úgy általánosságban mondtam).
(#149534) Steady74
Bocsánat, még szerkesztettem rajta. -
BBéci
legenda
válasz
Steady74 #147793 üzenetére
Helyénvaló kiegészítés, nekem is eszembe jutott.
Nehezebb jó képet összehozni, mint hangot. Egyrészt a méret miatt, mert még egy 65 colos TV sem ad moziélményt, bármennyire jó a képminősége. Ezzel eljutottunk a vetítésig, ami csak akkor ad valóban jó (de OLED-től messze elmaradó) képminőséget, ha a környezetet ahhoz megfelelővé tesszük és legalább középkategóriás vetítőt és vásznat szerzünk be. Ez jóval többe kerül, mint egy 65 colos OLED TV, amit felakasztasz a falra, jó esetben kalibráltatod és pont. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Steady74 #146452 üzenetére
Ez jo gondolat, de jarasd, hiszen amint bejarodik, jelentősen be fog 'simulni' a jelenlegi hangkarakteredbe
Tesztre javaslom a King kong 2005os változat, amikor a majom harcol a dinokkal, film közepe kb, dtshd vagy dtsx hanggal, ott iszonyat kijon hogy milyen mélyre tud menni a szub...
És nem hazbonto, uvegrepeszto mély hangra gondolok -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Steady74 #146445 üzenetére
Nálam 50 db értéken van, az avr menüben meg nulla.
Jah es ez a bemeres eredmény nálam
[kép]Ui, amúgy elso hallásra nálam is 'nyers' volt a mély hang, szokni kellett, de utána amikor korrektül beallitottam, no meg lecsereltem a gyári tápkábelt, nagyon kellemessé vált a hangja.
Persze a bejáratas ideje alatt volt ilyen, olyan vegye érzéseim.
Most meg már semmi pénzért nem adnám oda senkinek -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Steady74 #146434 üzenetére
Én magam a CA erősítőt úgy mertem be hogy az avrben kikapcsoltam azt hogy van a rendszerben szub.
Majd lefutattam a bemerest es visszakapcsoltam hogy szub van a rendszerbe, majd az avr menüben a szubot 120 Hzre raktam. A többi dobozt 80 Hzen vágom, igazából a távolság miatt mértem be az avrrel is, de utána manuálisan vissza raktam a vagasi frekiket.
A szubon lefutattam a bemerest, és azóta úgy megy.
Nekem ezt tanácsolták, így az avr semmilyen módon nem szól bele a szub 'vezerleseben'.
Sajnos a többi kérdésedre majd BBeci megadja a választ, az a biztosHogy hogy nem ad hangot?
Jaa es gratula a jó döntéshez
-
Steady74
addikt
válasz
Steady74 #146434 üzenetére
lemaradt
Eddig kicsit fura érzésem van, kb a 8. alkalomra sikerült a bemérés, hibát írt ki az alkalmazás a hallgatói pozícióban történő mérés során. Aztán megtörtént a bemérés, próbáltam lefuttatni az erősítő manuális kalibrációját a teszthanggal (holnap lesz az mikrofonos bemérés), de a szub nem ad hangot... keresem a megoldást.
-
Quetz
őstag
válasz
Steady74 #146415 üzenetére
Az 50% hangerő nálad mit jelent? -30, -10, 0? Azért kérdezem, mert hajtottam 6 ohm-os Q Acoustics szettet Sony STR-DN840-el, Arendal (4 ohm) + Q Acoustics mixet Denon X4300-al és eddig nem volt problémám. Az átlagos mozi hangerő -10, sorozatok esetén vagy este pedig -20.
-
WP14
őstag
válasz
Steady74 #140799 üzenetére
Egy alternatíva, ha gyorsan kell.
-
Dorian
félisten
válasz
Steady74 #140790 üzenetére
Nem tudom mennyi látszik belőle, ezeket a képeket még a régi MA RS1-eim eladására csináltam, így nem a konzol volt a lényeg. Két tömör keményfa lap merőlegesen stabilan össze eresztve, alul felül 2-2 8-as csavarral a falhoz rögzítve. Őszintén szólva magam sem gondoltam volna, hogy ez stabil rögzítést ad, de gyakorlatilag a fal részét képezik
Pontosan kell fúrni a lyukat a tiplinek, jó tiplit és csavart használni, és ha a fal kicsit is egyenetlen, akkor a kettő közé vmi cuccot tenni, pl. mint amire a beépített mosdókat ültetik. Nálam ez utóbbira nem volt szükség.
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
Steady74 #139974 üzenetére
Dél körül utaltam el, - nem is az a fontos annyira, de még a megrendelésről se kaptam visszajelző e-mailt. Én is működtetek itthon egy webshopot, de azonnal a rendelés után megy egy auto email a vevőnek, hogy kakukk vagy vmi. Mondjuk, biztos vették a rendelést, mert a rendelésem után 10 perc múlva már nem volt fenn a sub a shopban. Lehet megvárják a pénzt...
-
mivamma
senior tag
válasz
Steady74 #127372 üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy van még egy ember rajtam kívül aki polcsugárzókban gondolkodik mozira
. Én 6 db Svs Prime bookshelf-et használok+center+sub. Engem meggyőzött a kapott hang. És nem mellékesen az Svs-nek fekszik a rock zene. Ha gondolod eljöhetsz meghallgatni.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Steady74 #127380 üzenetére
Uff,benéztem,ez lesz a jó.
-
axwel18
senior tag
válasz
Steady74 #127372 üzenetére
Csak magyarországi vásárlás jöhet szóba ?
Nekem ami tetszett rock zenén :
Polk Audio RTi A3
Castle Knight 2
Cambridge Audio Aeromax 2Persze mindenkinek más tetszik, a fentebb említett Klipsch is jó választás lehet.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Steady74 #127368 üzenetére
Lehet belőle jót építeni és most az ára is baráti 5.0-ban is [link] amugy a Focal 806 vw- vel teljesen megegyezik. AFocal - Onkyo párositás nem biztos,hogy jó lenne,a Marantz lehet “jobban illene” hozzá,de ez már ízlés kérdése is ..... Mindenesetre ár/minőség/hang szempontjából nem rossz ez a Focal ilyen áron.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Steady74 #101596 üzenetére
Ez egy 26 éves felvétel, persze, hogy volt vele utómunka, DE ettől függetlenül a mai/mostanában készült koncert BD-k elbújhatnak emellett. Azt nem tudom, hogy ki milyen állapotban volt már ennél a felvételnél, vagy utána, de számomra ez akkor is egy örök kedvenc marad.
-
válasz
Steady74 #96548 üzenetére
Van az avx.hu-n egy eladó SR7007. Talán ha egy városban vagytik, akkor ingyen, kisebb ellenszolgáltatásért a tulaj elviszi kipróbálni. Még mindigmjobb, mint nekiállni eladni a rendszert. Ezt úgy mondom, hogy pont a te centeredet keresem használtan
Ha ezzel a hibával adtad be a szervízbe, akkor uganazon hiba miatt szerintem még jár a gari.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/68615-marantz-sr7007-erősitő-eladó/
-
greike
tag
válasz
Steady74 #96544 üzenetére
Én nem tudom elhinni ,hogy nem bírja a Marantz a 6ohmos Yamaha szettet!Nekem volt Marantz sr5004-es erősítőm 4-8ohmos hangfalakat hajtott és semmi baj nem volt!Egyik ismerősömnek erősitője csinàlt ilyet neki kicserélték az erősítőjét és minden rendben működött utàna! Van rà lehetőséged probàld ki egy màsik Marantz sr7007-el Is a Yamahàkat! Szinte biztos vagyok benne,hogy a Marantzoddal lesz a gond!
-
törölt tag
válasz
Steady74 #96544 üzenetére
jó hogy kérded: marantz mellé minimum Dali Lektor!! AZ is 8 Ohmos, afrontok 6-ok de nem lesz gondod mert 150 wattig terhelhető.
Zoolas: egészségedre. de ne egyszerre id meg.. nem akarunk töled olyan kérdést: milyen egydobozost vegyek, vagy. megtetszett egy soundbar..? -
törölt tag
válasz
Steady74 #96538 üzenetére
tipusokat irj légyszi és milyen vezeték mert lehet 1:tul vékony a vezetéked és nem képes átvinni azt a teljesitményt.. 2: tul kicsik a hangfalaid és nincs mélynyomó.. lehet egy mélynyomó beszerzése is orvosolna a problémád. (tipus és mélynyomó ismerete nélkül tippelni tudok de gyurcsokot nem szeretnék játszani)
-
törölt tag
válasz
Steady74 #96533 üzenetére
ez másfajta Ohm, ezt nem tudod egyszerű multiméterrel kimérni: ez impedancia azaz váltóáramú ellenállások hányadosa. nem egzakt érték, mert pl frekvenciával nő az értéke, áramerősséggel csökken.. ezek folyamatosan változnak hangleadáskor hanem 1 kHz-es szinuszjellel és 2 vagy 2.8 voltos feszültség mellett mérik és az jól adja a sulyozott átlagot (akinek ismerősek az értékek: az érzékenységet és a teljesitményt is ezekre az értékekre számolják) .
-
z123456789
addikt
válasz
Steady74 #95012 üzenetére
Ahogy le is írta, félreértettétek. Én meg nem. Legalább is nekem ez nyilvánvaló volt hogy ahhoz az árkategóriához amit te keresel nem egy 100e Ft-os-at fog ajánlani megvételre. Csupán szemléltetni szerette volna hogy nem csak azon összeg különbségek vannak amit te leírtál.
-
BBéci
legenda
válasz
Steady74 #95012 üzenetére
Ajánlottam figyelmébe, hogy szélesedjen a látóköre. Talán azt a kábelt látván felmerül benne, hogy amit 300 forintért adnak, azt bottal sem szabad megpiszkálni.
Ismétlem, egyetlen szóval nem említette, hogy optikai kábelt akar venni, csak feltett egy kérdést, van-e köztük a magasabb árakat indokolttá tévő különbség.
Szerencsére, aki akarta, az megértette. -
BBéci
legenda
válasz
Steady74 #94634 üzenetére
Hogyan lehetsz úgy elégedett, ha nem próbáltál ki egy kazalnyi egyéb kábelt?
Azt senki nem mondta, hogy a kipróbáláshoz meg kell venni. Honnan veszed ezt a butaságot? Éppen azt magyarázom, hogy megvásárlás előtt ki kell próbálni saját rendszerben. Aki nem ezt teszi, az ön-tökönszúrást követ el!
Hagyján, hogy nem értem, miért kellett ezt nekünk elmesélned, de veszélyes dolgot műveltél, mert a végén még valaki követi a példádat.(#94636) bajnokpityu
Mit, a gyártó dealer listáját? Pedig az hiteles forrás. De ha szépen megkéred JA-t, talán megmutatja a szerződését. -
Gabesz26
senior tag
válasz
Steady74 #94624 üzenetére
Nekem van egy Luxor Gold tápkábelem tőle, az szerintem (használt) áráért nem rossz... De pl. én emiatt nem vettem volna tőle teljes kábelezést a rendszeremhez, mert ami az egyik helyen működik (tápkábel), az máshol nem biztos, hogy ugyanúgy jó lesz (mondjuk subkábel), illetve talán lehet találni a rendszerbe jobban illeszkedő komponenst is.
Ettől függetlenül biztosan nagyon egységes képet adhat a rendszered
(#94629) BBéci: én vártam már, holnap akkor lesz mit olvasni
(bár azt azért remélem, hogy előbb-utóbb sikerül nekem is meghallgatni, pár év múlva pedig...
)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Nem téged röhöglek ki, hanem a helyzetet illetve a marketing hozzászólásodat. Egyébként nincs is rosszabb befektetés mint újonnan diy kábelt venni bemondásra.
Ahogy egyre tapasztaltabb az ember, annál jobban látja hogy mennyire felelőtlenség ilyen jellegű "tanácsokat" osztogatni.
-
BBéci
legenda
válasz
Aki hozzáértő, az nem ajánlhat mást, csakis azt, hogy próbálj ki minél több kábelt a saját rendszeredben - nem ugyanattól a gyártótól - szerezz tapasztalatokat, utána dönts, vásárolj. Az említett illető kábeleit senki nem szidja, de az biztos, hogy nem mindegyik készülékhez passzolnak (ez természetesen az összes kábelre igaz) és a minőségük nem állandó. Benne van az AS (ahogy sikerül) faktor.
És itt nem kérdeztél, hanem kijelentést tettél. -
nebulo5
senior tag
válasz
Steady74 #44813 üzenetére
Első lépésben, ha az erősítődhöz csatlakoztatott hangfal kábelen nem használsz banán dugókat, nézd meg a terminálokhoz csatlakoztatott kábelvégeket. Ha nem "szakember" kötötte be, gyakran előfordul, hogy néhány vékonyka kábelérszál "kibolyhosodott", és ha nem is a másik pólushoz ér át, de a terminál alapi szigetelésén túlra, az erősítő házzal kontaktol.
és azután, van még néhány kontakt lehetőség...
-
Dorian
félisten
válasz
Steady74 #33503 üzenetére
A phase a sub és a center tőled való távolság-különbségére vonatkozik.
A vágási ferikreökölszabályként elmondható, hogy 80Hz-re állítva mindent nagyjából jó eredményt kapsz. Átlagnál "nagyobb" front esetén ez mehet lejjebb (de 60 alá nem tenném) átlagnál kisebb surroundok esetén meget feljebb, mondjuk 100-ra.
A sub hangerejét tedd 50%-ra, a rajta lévő vágási potit maxra (majd az erősítő szűr)Na, leelőztek
-
Deadzone41
őstag
válasz
Steady74 #33494 üzenetére
fázist 0-ára, keresztváltót maxra, hangerőt középértékre, a többit az erősítő beállítja méréskor. ha a hangerőt az erősítő teljesen le, vagy fel szabályozná, akkor korrigálni kell a potin és újra mérni értelem szerűen. keresztváltási frekit nézd meg mennyit állít az erősítő, 90Hz fölött ne legyen.
(#33503): attól függ milyen kábelt vettél hozzá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Keresünk dokkolókat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest