- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz
VGYke #189582 üzenetére
Nincs. Az a jelölés neked van ott, hogy ha az egyik oldalon a pirosba tetted, akkor a másik oldalon is abba tedd, ha pedig az egyik oldalon a feketébe tetted, a másikon is a feketébe tedd. Nekem az OCD-m azt mondja, hogy márpedig a +-t kell jelölnie, de nyilván ez csak rögeszme, amúgy mindegy.
-
skippper
senior tag
válasz
VGYke #189061 üzenetére
Felhívom a figyelmet arra a részletre, hogy a kinézete ótvar (a csillogós béna műanyag), attól még pontosan ugyanolyan jól fog működni, nyugodtan megveheted kipróbálni.
Én még régebben AliExpressről rendeltem kifejezetten szép darabokat ipari mennyiségben, egész olcsó volt, de gyorsan változik ott is a termékpaletta.
@MasterMark: meg kell nézni ott is, hogy melyik a megbízható értékelésekkel rendelkező, jó konstrukció, elég nagy a szórás. Amikor megvettem kipróbáltam mielőtt beépítettem volna, fogóval ráncigáltam és nagyon stabil.
-
VoidXs
nagyúr
-
VoidXs
nagyúr
válasz
VGYke #187226 üzenetére
A forgalmazó valóban a Horn, szóval ha márkaszervizt keresel, útba tudnak irányítani (a forgalmazó és a garis ügyintéző nem feltétlenül azonos). Ők viszik a Denon márkaboltot és az Audio Forumot is, ha ezek közül valamelyiket felhívod, valószínűleg tudni fogják a választ.
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
VGYke #187207 üzenetére
Merj egy ellenallast a hangfalon akkor amikor nem szol kikotott kabelekkel, ha nem mersz semmit akkor vagy a hagvaltod a hibas vagy aminek nagyobb az hogy a hangszoro tekercs es a hangszoro csatlakozo kozotti vekony vezetek megtort.
Masik lehetoseg az hogy a Denonoknal szokott lenni olyan hiba hogy a kimeno csatorna releje kontaktos, nalam is volt ilyen, foleg ha regebbi tipus.
-
drdr
senior tag
válasz
VGYke #187207 üzenetére
Ha a hangfal hátulján a csatlakozó elérhető, akkor multiméterrel AC állásban mérhető feszültség, ha a bal végfok ad ki valamit. Ha esetleg teljesen zárlatos lenne a hangfal, akkor nem mutatna semmit a műszer, viszont ilyen esetben az erősítő védelme is működne és lekapcsolná az erősítőt.
A linken levő többutas hangszórónál, nem valószínű, hogy egyszerre több csatorna is tönkrement, esetleg belül elengedte egy forrasztás ami időnként mégis érintkezik, de ez valószínűleg recsegő hangot adna, illetve a doboz mozgatásával is hol lenne hang hol nem....
Szóval szerintem az erősítőben keresendő a (hardveres) hiba.
A képek alapján meglehetősen be van szorítva az erősítő... Kap elég levegőt? Szellőzik rendesen? Lehet a melegedés miatt nem szól egy idő után (!?) -
Borisz76
nagyúr
válasz
VGYke #187207 üzenetére
Szerelj banán dugót a hangfal kábelekre....pikk-pakk menni fog a csere
Nem ismerek egyszerűbb módszert.
Ha az erősítő eggyik oldala nem szól és kipróbáltad minkét hangfalat, akkor az a ludas.
Ha a jó oldalon kipróbálod mindkét hangfalat , akkor tudni fogod, hogy jó e vagy sem.....a hangfal. -
Borisz76
nagyúr
válasz
VGYke #187205 üzenetére
Mikor nem szól a bal hangfal, akkor fogod és az erősítő fenekénél szépen megcseréled a vezetékeket , a jobb / bal hangfalat.
Ha az erősítő bal kimenetére kötött jobb hanfal sem szól, akkor erősítő probléma.
Ha csere után megszólal a bal kimeneten a jobb hangfal és a jobb kimeneten a bal hangfal továbbra sem szól, akkor hangfal probléma.
Máshogy nem igen tudod......főleg nem bontás, mozgatás nélkül.
-
Quetz
őstag
válasz
VGYke #186992 üzenetére
Először megcserélném az AVR oldalán a két csatornát. Ha a hiba megszűnik, vagy vándorol, akkor kábel/csatlakozási problémád van. Ha marad a hiba akkor viszont AVR végfok lesz a ludas és irány a szerviz.
Ha kábelhibád van, akkor a régi kontakthiba kereséssel folytatnám, szakaszonként mozzgatva, hajlítgatva a kábelt. -
VGYke
addikt
válasz
VGYke #186915 üzenetére
Az erősítőknél nem lehetséges egyfajta szoftver hiba, ami a nálam megjelenő jelenséget is okozza és ami talán megszűnhet egy alaphelyzetbe állítással? Mert halvány emlékeim szerint van ilyen lehetőség, de lehet hogy már tévedek.
Nem nagyon kísérleteznék feleslegesen, mert annak idején eléggé sokáig szórakoztam a beállításokkal, mire elégedett lettem vele, meg már azt sem tudom hová tettem a mérőmikrofonját... -
-
BBéci
legenda
válasz
VGYke #161861 üzenetére
Eltüntetni lehetetlen, legfeljebb valamivel rendezettebb formába lehetne igazgatni. A kötegelést nagy hibának tartom, optimális esetben a lehető legtávolabb vannak egymástól a kábelek.
(#161858) Vikthor
Tök mindegy, mennyibe kerül, mivel Blu-ray lejátszó, ezért egyetlen és legfontosabb feladata az optikai adathordozókról történő lejátszás. Minden más csupán sallang.
A lényeget Robi leírta. -
Dorian
félisten
válasz
VGYke #156635 üzenetére
Ha egy nézési pozíció van, akkor elég csak abban a 30-40cm-es átmérőjű területen belül mérni hármat-négyet, ahol a fejed lehet filmezés közben. Ha máshol is mérsz csak rosszabb lesz, hiszen ekkor olyan helyet is beleveszel az átlagolásba, ahol nem üsz, és ahol könnyen előfordul, hogy gyökeresen más akusztikai körülmények vannak.
-
törölt tag
válasz
VGYke #155889 üzenetére
Optikain átmegy a AC3, és a dts is..
Lejátszóban és a tévé külső hangbeállitásaiban keresd a beáll. lehetőséget, kódolatlanul menjen ki minden, tehát ne pcm, sztereó hanem raw, bitstream, auto…
HDMI dolgot nemigazán értem: miért nem a denonba van az összes dugva??mi a rákot keresnek a tévébe, mikor a jópár éves denonok is átengedik kikapcsolt állapotban a jelet? Ez haladó topikban nem is lehet kérdés? Vagy több hdmi van 7-nél??? -
zsoika
addikt
válasz
VGYke #155526 üzenetére
Szia! Teljesen mind1 melyiket hová dugod , de akkor legyen a "pirosát a pirosba" verzió.
A hangerő igen 12-re ahogy írod. "egyel feljebb mint most."
A "LOW PASS FILTER poti" maxra, totál jobbra 85Hz-en túl ...ha lehet.
A "AUTO POWER" jó kérdésHa kikapcsolod mit csinál a SUB? Van külön bekapcsológomb?
Beméréskor azért kell kikapcsolni az auto funkciót hogy ne a beméréskor ébredjen a mélynyomó....szóval a bemérés előtt legyen bekapcsolva és aktív állapotban (nem készenlétiben).
Viszont ha nálad az OFF-ra kikapcsolja a mélynyomót akkor természetesen AUTO ON-ra kell tenni...mert nincs sima ON. -
fehér_ember
addikt
válasz
VGYke #155458 üzenetére
A maradékokat meg gyorskötegelővel a tv állvány polcának hátsó oldalára/élére ragasztott kötegelő talpakhoz huzatod/rendezed. Az öntapadós van hogy nem marad rajta, ezért inkább rendes ragasztóval tedd fel őket.
Nem tudom mennyire látszik de valami hasonlóra gondolok. Persze ez sem szép, hátulról; de nekem a falhoz van betolva. -
fehér_ember
addikt
válasz
VGYke #155458 üzenetére
A tv állvány alá tegyél lábakat vagy görgőket és akkor alágyömöszölheted a kábeleket.
Én pl. ilyenekre cseréltem a tv állványom alatt lévő gyengus műanyagokat. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
VGYke #155467 üzenetére
Igen én haknis vagyok rá.
Éppen ezért olyan rack-et csinálok, aminek a közepén hátul végigfut egy "deszka", az minden szinten kifúrva a megfelelő kábelnek, majd műanyag kábelrendezőkkel szépen lefuttat a földig.
Utána egy "dobogó" lesz a falig, amibe az elosztó lesz,+ alatt be tudnak a szegőhöz futni a hangfalkábelek.
Tv- nek közvetlenül mögötte a 220, hdmi csövezve a falba.
Proji hdmi fal illetve menyóba vezetve.Egyelőre készül a rack, ha meglesz közzéteszem, milyen a kész állapot.
-
WaterWave
veterán
válasz
VGYke #155467 üzenetére
Nekem eleve a tv a falon van... nem mondom hogy illik odarakni, de azért nah, rengeteg helyet meg lehet spróolni...
alatta van egy kis asztal amin vannak az eszközök és az alá van berakva a kábelköteg...
ami meg látszik nevezetesen hangszórókáble, az kábelcsatornába fut végig...Másik megoldás az álpadló de az rengeteg pénz és igazából azt akkor éri meg csinálni ha uj házat epitesz.
-
mettek
addikt
válasz
VGYke #154637 üzenetére
Y sub kábelek. 2m a legrövidebb. 1,5 méterest nem fogsz találni.
-
BBéci
legenda
válasz
VGYke #154637 üzenetére
A kép nem stimmel, a kábel valójában Y végű.
Íme a valódi kép!
Más kérdés. hogy a Star rémesen gagyi, nem ajánlom.
Ez a minimum, amit meg szabad venni! -
Zigi
senior tag
válasz
VGYke #154488 üzenetére
Szia. Ha mono rca-val kötöd be a subot álltalában a fehérbe kell dugni nem a pirosba, mert a bal csatorna szokott lenni az LFE vagy a mono bemenet. Mivel a tiéden nem látom feltüntetve az lfe csatornát, lehet kellene egy Y kábel. Ja igen és a crossover maxra, majd a denon vágja a frekit.
-
Bobbacsi
veterán
válasz
VGYke #145380 üzenetére
Wireless LAN section Network type (wireless LAN standard): Conforming to IEEE 802.11b Conforming to IEEE 802.11g Conforming to IEEE 802.11n (Wi-Fi® compliant)z1 Security: WEP 64 bit, WEP 128 bit WPA/WPA2-PSK (AES) WPA/WPA2-PSK (TKIP) Radio frequency: 2.4 GHz No. of channels: 1 – 13 ch z1 The Wi-Fi® CERTIFIED Logo and the Wi-Fi CERTIFIED On-Product Logo are registered trademarks of the Wi-Fi Alliance.
Ezt találtam -
python1
veterán
válasz
VGYke #144511 üzenetére
Ezt használd,jobb felső sarokba a keresőbe beírod amit keresel,és fordítja is Magyarra.
-
-
BBéci
legenda
válasz
VGYke #141571 üzenetére
Hangminőségben egyenértékű a kettő, de amit sok napja itt velünk műveltél, az túl megy minden határon.
Haladó szintű topikban vagyunk és még arra sem vagy képes, hogy a csatlakozók feliratára vess egy pillantást. Hozzászólások tucatjait írtuk, napokig agyaltunk azért, mert hibásan csatlakoztattad a HDMI kábelt. Komolyan mondom, a pofám leszakad!
-
-
-
python1
veterán
válasz
VGYke #139613 üzenetére
A frontokat kicsit széthúznám a subot vagy a bal vagy a jobb sarok felé húznám,de lehet a tévé mögött is középen.
Nekem míg 1 db volt a jobb sarokhoz közel volt a legideálisabb,most középen van a kettő,de az ideális helye a 2 subnak elöl középen a falhoz közel a másik meg a hátsófalon pont vele szemben. -
krx21
nagyúr
válasz
VGYke #139613 üzenetére
Van egy négykézláb mászkálós sub elhelyezés: Leteszed a subot oda, ahol hallgatni akkarod (ahol ülnél a földre), majd teszt hangot küldesz rá. Aztán négykézláb mászkálsz a szobába és ahol a legjobban tetszik a hangja oda teszed a teszt után.(ahol megtaltad a legjobb hangzást négykézláb
)
Kérdezem a nálam okosabbakat ez tényleg jó lehet??? Ugyanis én soha nem próbáltam...
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
VGYke #139536 üzenetére
Szerintem így kell összetenni
1. hegyes csavaros fém(láb) hegyes végére megy a piros, ha kell
2. ezt a lábat betekered az aljzat négy sarkába, a képet alapulvéve úgy, hogy felfele álljanak a tüskék
3. a kis csavart és alátétet összeteszed, és úgy beleteszed az aljzat közepéhez közelebbi 4 lyukba, hogy a menetes fele legyen lefele (ezekkel lehet hozzácsavarozni a hangfal aljához)
4. ugyanezen 4 kis csavarnál a hangfal és az aljzat közé megy a piros fölötti alátétRemélem jól gondolom, és érthetőre sikeredett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPad topik
- Léghűtés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen légkondit a lakásba?
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- Ford topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest